دانلود مقاله شهر ری

Word 153 KB 9145 22
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شهر ری یکی از قدیمیترین شهر های ایران و از شهرهای استان تهران است.

    نام کهن آن «رگا» است که «راگا» نیز گفته‌اند.

    بنابرآنچه که در اوستا آمده ری سیزدهمین شهری است که درجهان ساخته شده است.

    ری درلغت بمعنای شهرسلطنتی است.

    ری دوران های بسیارپرشکوهی راپشت سرگذاشته است.

    شهرری به عنوان یکی از شهرستان های استان تهران ، با وسعت 27 کیلومترمربع ، جمعیّتی نزدیک به یک میلیون نفر را در خویش جای داده است .

    محدوده شهر از شمال به بزرگراه آزادگان، از جنوب به کهریزک ، از شرق به محلّه 13 آبان و از غرب به دولت آباد منتهی می شود و دارای سه بخش به نام های : مرکزی، فشایویه، کهریزک و شش دهستان: حسن آباد، وهن آباد، قلعه نو، کهریزک، فشایویه، غنی آباد و سه شهر به نام حسن آباد، کهریزک و باقر شهر است.

    شهرت اصلی شهرری بیشتر به خاطر وجود بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در آن بوده است .

    به طوریکه تا سال ها پیش از آن به ( شاه عبدالعظیم ) یاد می شد ، ضمن اینکه این شهر از قدیمی ترین مناطق کشور نیز به شمار رفته ، آثار باستانی فراوانی را در خویش جای داده است .

    در واقع شهرری را می توان مادر تهران دانست امّا با گسترش تهران و انتخاب آن به عنوان پایتخت ، از توجّه به ری کاسته شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تغییرات و تحوّلات بسیاری در بافت شهری و معماری منطقه بوجود آمد به طوریکه چهره شهر کاملا دگرگون شد و مراکز متعّدد فرهنگی ، تفریحی و اجتماعی در آن تأسیس و نقاط مختلف شهر به وسیله خیابان های مدرن ، بزرگراه و پل های روگذر و زیرگذر به هم متّصل شد.

    نزدیکی شهرری به حرم مطهّر حضرت امام خمینی(ره) و فرودگاه بین المللی امام ، و قرارداشتن پالایشگاه تهران در محدوده آن ، اهمّیّت جغرافیایی ، اقتصادی و اجتماعی آن را دوچندان کرده است .

    ری به دلیل قرارگرفتن مرقد امامزادگان بسیاری که معروفترین آنها حضرت عبدالعظیم می‌باشد یکی از قطب‌های مذهبی ایران محسوب میگردد.

    ساکن و اهل ری را رازی می‌نامند که در نام‌های زکریا رازی و ابولفتوح رازی و دیگران دیده می‌شود.

    کوچه‌های انتهای خیابان عظیم‌آباد شهر ری را تا چندی پیش، سر کوره‌ها می نامیدند چرا که در اطراف این محله کوره‌های آجرپزی بود.

    محمد محمدی ری‌شهری، از فعالان عمده نزدیک به آیت‌الله خمینی اهل این محل بوده.[۱] در حدود شش کیلومتری جنوب شرق تهران ، چشمه ای نسبتا پر آب از پای صخره ای عظیم از دل سنگ بیرون می آید .

    این چشمه را امروزه چشمه علی گویند .

    لکن در روزگاران پیشین آن را نهر سورنی ( ظاهرا منسوب به خاندان بزرگ سوران همزمان با سلسله اشکانیان و ساسانیان ) مینامیده اند .مورخان و جغرافی دانان از قدیم الایام در باب بزرگی و پهناوری شهرری و اندازه و ابعاد آن اشاراتی داشته اند مانند جمله منسوب به ایزیدور خاراکسی یونانی که در قرن اول میلادی و همزمان با سلسله اشکانیان گفته است:ری از تمام شهرهای مادر بزرگتر بود.

    همچنین در شهرری حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی معروف به سید الکریم وحرم یکی ازفرزندان37 گانه حضرت امام موسی بن جعفر(ع)به نام حمزه وحرم امامزاده طاهرکه نسب ایشان باهشت واسطه به امام زین العابدین (ع) میرسد تاریخ دانان یونانی از ری به نامهای راگا و راگیا نام برده اند .در خصوص این عنوان لازم به ذکر است که در حدود سی کیلومتری کرمانشاهان در کمرگاه کوهی به نام بستون ، کتیبه ای وجود دارد .

    در روی این کتیبه که به زبان پارسی عهد هخامنشی ، عیلامی و بابلی کنده کاری شده ، نام ری بصورت رگا نوشته شده است .

    نام های مختلف این شهر در طول دورانها دلالت بر قدمت این شهر کهن دارد .در قرون اسلامی شهر ری در علوم و فنون رونق و رواج بسیار داشت .

    لکن در عهد پایتختی یعنی در زمان آل بویه و سلجوقیان ظهور بیشتر یافت .کتابخانه ها و مدارس مشهوری در آنجا به وجود آمد.شاهان آل بویه ، دانشمندان و عالمان را مورد بزرگداشت و تجلیل قرار میدادند و تدریس فنون مختلف از طب و نجوم و حکمت و کلام و فقه ، بازاری پر رونق یافت .

    گفته اند در ری باستان ، کتابخانه صاحب بن عباد به تنهایی به اندازه تمام کتابخانه های آن زمان اروپا کتاب داشت .

    در زمان سلجوقیان ، طغرل نخستین و برکیارق ، ری را دارالملک قرار دادند و علم و فرهنگ را در این شهر سخت رونق دادند .

    که از این میزان حدود 20 درصد معادل 3500 متر مربع زیر بنای ساختمان شماره یک و حدود 65 درصد معادل 6500 متر مربع زیر بنای ساختمان شماره دو بوده است .تعداد کل کلاسهای واحد در این مقطع 19 کلاس بود .در این زمان شماره دو به عنوان ساین ورزشی و سالن امتحانات مورد استفاده قرار میگرفت .

    در فاصله سال 1368 تا بهمن 1372 زیر بنای ساختمان شماره یک حدود 30 درصد رشد یافته و از 3500 متر مربع به 5000 متر مربع افزایش یافته است .

    ساختمان شماره دو نیز حدود 20 درصد رشد یافته است و از 6500 متر مربع به حدود 8046 متر مربع افزایش پیدا میکند .

    تعداد کل کلاسهای درسی در این مقطع 54 کلاس بوده است .

    از این تعداد 19 کلاس در واحد شماره یک و 35 کلاس در واحد شماره دو بوده است .لازم به توضیح است در این دوره از سایر امکانات رفاهی دانشگاه میتوان به مواردی از قبیل آزمایشگاه و کارگاههای تخصصی ، سلف سرویس ( در مجموع 850 متر مربع ) به طوری که عبدالجبار ابن علی القمری رازیدر مدرسه خود در این شهر برای حدود 400 شاگرد تدریس میکرد .

    شاهان آل سلجوق نیز به ایجاد مدرسه و نشر معارف و ترویج هنر اهتمامی کافی داشتند .

    مجالس موعظه و خطابه نیز در آن روزگاران اهمیتی بسیار داشت و در حکم مدارس عمومی به شمار می آمد و از جمیع اصناف در آن شرکت کرده و در بحث های مختلف شرکت میکرده اند.

    اماکن مذهبی در شهرری به شرح ذیل می باشد: زمینهای کشاورزی ( برای کارهای علمی دانشجویان گروه علمی کشاورزی ) ، مراکز ورزشی ( به تعداد 2 دستگاه ساختمان شماره دو ) اشاره کرد .

    بر اساس آمار و اطلاعات سال 1377 به دنبال برنامه ریزیهای وسیعی که در زمینه وسعت بخشیدن به فضای آموزشی ، رفاهی ، زیربنایی و ...

    به مورد اجرا گذاشته شد ، همچنین عملیات ساختمانی مجتمع یادگار امام در جوار حرم مطهر امام راحل از 5 دیماه سال 1377 شروع شد .

    میزان پیشرفت کار به حدی وسیع و سریع بود که موجب تعجب و تحسین بازدید کنندگان می شد .

    رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر خود به شهرستان ری از تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران بازدید و در جریان روند بهداشت تصفیه خانه فاضلاب تهران قرار گرفت.

    غلامعلی حداد عادل در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان ری در جمع مدیران و مسئولان شرکت فاضلاب تهران و تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران در شهر ری این طرح را یکی از طرح های ضروری و حیاتی خواند و اظهار داشت: اقدامات انجام شده در زمینه فاضلاب تهران نشانه جامع نگری مدیران ذیربط است.

    وی افزود: در حالی که قرن 20، قرن نفت بوده است قرن 21 قرن آب است و منشا قدرت در جهان خواهد بود.

    "امروز کشورهایی که مناطق کوهستانی دارند و از نظر کشاورزی عقب هستند اما آب دارند به آینده خود امیدوارند که هم به دیگران آب بفروشند و هم از طریق سد آبی انرژی تولید کنند." رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنگ های بزرگی بر سر آب برپا خواهد شد تصریح کرد: نمونه آن اختلاف عراق و ترکیه بر استفاده از آب فرات و یا سوءاستفاده اسرائیل از منابع آبی اردن است.

    اینها نمونه هایی از مسائل حقوقی دنیای فعلی و آینده خواهد بود که با افزایش جمعیت و حفظ تعادل میان مصرف آب و منابع موجود نشانه مدیریت صحیح است.

    وی افزود: مدیریت آب و جلوگیری از هدر رفتن آن مسئله مهمی است.

    دشت تهران از دشت های حاصلخیز است و احتیاج دارد که از آن محصولات کشاورزی تولید شود و این برای تهران یک نعمت است.

    حداد عادل خاطرنشان کرد: اولویت این است که آب سالم را برای شرب استفاده کنند و از پسآب برای کشاورزی استفاده نمایند.

    وی وضعیت آبی شهرری را نامناسب خواند و گفت: با افزایش مصرف آب در تهران وضعیت روستای اطراف شهرری غیر قابل سکونت شده است.

    یک واقعیت منفی دیگر استفاده از فاضلاب برای زمین های کشاورزی است که این مورد بسیار خطرناک است که البته با تصفیه فاضلاب آب سالم به مردم و کشاورزان خواهد رسید.

    رئیس مجلس با بیان این که با مشاهدات عینی انگیزه بیشتری برای همکاری با وزارت نیرو خواهیم داشت، ادامه داد: متاسفانه تهران گول ظاهر خود را می خورد هر کس تهران را ببیند تصور می کند تهران هیچ احتیاجی ندارد و شهری برخوردار است.

    در حالی که واقعیت چیز دیگری است .

    تهران ، مظلوم حجم ظاهر فریب خود قرار گرفته که با واقع بینی باید این مورد اصلاح شود.

    وی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به تاسیات پایین دستی فاضلاب را مهم خواند و گفت: سد ساخته شده، اما کانال های کشاورزی ایجاد نشده است.

    پشت سر هم سد افتتاح کردن و بی توجهی به تاسیسات پایین دستی خود یک غفلت است.

    "مشکل این است که شهر ظرف25 تا 350 از 2 میلیون به 10 میلیون جمعیت افزایش یافته و ما باید کاری کنیم روستاییان امکانات زندگی شان فراهم شود تا کمتر به شهرها مهاجرت کنند." وی در پایان سخنان خود در حمایت دولت و استفاده از منابع داخلی و خارجی تاکید کرد.

    گفتنی است رئیس مجلس در ادامه سفر خود از جریان روند فاضلاب تهران در منطقه شهر ری بازدید کرد.

    حداد عادل در جمع خبرنگاران: باید به دنبال الگویی برای تقسیم بندی کار بین تهران و ری باشیم| رییس مجلس گفت :مهمتر از مسائل مالی در شهر ری مسئله مدیریتی است و در این راستا باید به دنبال الگویی برای تقسیم بندی کار بین تهران و ری باشیم.

    غلامعلی حداد عادل در پایان سفر یک روزه خود به شهرستان ری در جمع خبرنگاران حضور یافت و با بیان اینکه منطقه شهر ری یک بخش مهم از حوزه انتخابیه نمایندگان تهران است، اظهار داشت: به دلیل جمعیت قابل توجه نزدیک به یک میلیون نفر و همچنین به علت پیچیدگی مسائلی که در مجاورت تهران و تنوع مسائلی که دارد، نیازمند توجه ویژه است.

    وی افزود: نمایندگان شهر تهران تصمیم گرفتند در یک بررسی خاص از مسائل شهر ری داشته باشند به همین جهت با برنامه ریزی آقای فدایی از صبح امروز در گروه های شش گانه هر کدام به یک بخشی از این منطقه رفتند و یک دسته خاص از مسائل را بررسی کردند.

    رئیس مجلس خاطرنشان کرد: ما جمع بندی این بازدیدها را در جلسه ای با حضور شورای اداری شهر ری و منتخبان منطقه در میان گذاشتیم، امیدواری با آگاهی بیشتر و دقیق تر از مسائل منطقه بتوانیم مشکلات این شهر را کم و به پیشرفت ها اضافه کینم.

    "شهر ری در سال های گذشته پیشرفت هایی داشته است که نباید از آن غافل بود اما ما همچنان با مشکلات زیادی در این منطقه روبرو هستیم." غلامعلی حداد عادل در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبنی بر تشریح اهداف سفر به اینکه خواسته های مطرح شده تا چه میزان عملیاتی است، اظهار داشت: مهمترین دستاورد ما از بازدید دسته جمعی و برنامه ریزی شده امروز آگاهی بیشتر از واقعیات و مشکلات این شهرستان بوده، مسلما وقتی ما از نزدیک واقعیت این منطقه را بشناسیم می توانیم در تصمیم گیری در مجلس صحیح تر عمل کنیم و می توانیم در لایحه ای مثل لایحه بودجه به اولویت های این منطقه اهمیت دهیم.

    رئیس شورای اسلامی گفت: با حضور رئیس سازمان برنامه ریزی استان تهران و دیگر مسئولان در این سفر متوجه شدیم طرح های ناتمام تا چه میزان بودجه می خواهد و از هم اکنون می توانیم دولت، استانداری و سازمان برنامه ریزی کشور را تشویق کنیم که در تنظیم لایحه بودجه به این نکته توجه داشته باشند.

    وی خاطرنشان کرد: زمانی که لایحه بودجه به مجلس می آید می توانیم کمک کنیم کمبودها در بودجه دیده شود، البته همه مسائل به بودجه مربوط نیست مهمتر از مسائل مالی مسائل مدیریتی است.

    رئیس مجلس در پایان اظهار داشت: باید به دنبال این باشیم که بهترین شیوه مدیریت اداری در این شهرستان چه شیوه ای است و همچنین یک الگویی برای تقسیم کار بین تهران و ری پیدا کنیم تا آن شیوه مدیریت بازده خوبی داشته باشد.

    گفتنی است حداد عادل پس از حضور در جمع خبرنگاران در آخرین مرحله سفر خود از طرح توسعه حرم عبدالعظیم حسنی بازدید کرد .

    رئیس مجلس در همایش مشترک شورای اداری، فرهنگیان و منتخبین شهرستان ری وجود دانشمندان بسیار نشانه تمدن و فرهنگ سرزمین ری است رئیس مجلس گفت : همه باید فکری کنیم که ساختار مدیریتی شهر ری چگونه باشد، این کار یک کار کارشناسانه و عاقلانه را می طلبد تا متوجه شویم ارتباط این شهر با شهری مثل تهران چگونه باید باشد.

    غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر یک روزه خود به شهرستان ری در جمع اعضای شورای اداری و منتخبان شهر ری که در محل تالار اجتماعات شیخ صدوق در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد با اشاره به حضور نمایندگان تهران و پیگیری سرسختانه مشکلات این منطقه توسط آنان اظهار داشت: بعید می دانم در هیچ کشور دیگری در دنیا چنین احساس مسئولیت و پیوندی میان مردم و مسئولان وجود داشته باشد.

    "مشکلات زیاد است اما نور امیدی وجود دارد و این اعتقاد و ایمان نمایندگان برای خدمت به خلق است." وی با بیان اینکه شهر ری یکی از مراکز باستانی و تمدنی کشور ما است، افزود: شهر ری جزو یکی از شهرهای عالم اسلام بوده و قبل از اسلام صاحب تمدن و فرهنگ اسلامی بوده است.

    نشانه این تمدن و فرهنگ وجود دانشمندان بسیار در این سرزمین است.

    حداد عادل گفت : در دوره قاجار یکی از مزایای تهران که به عنوان پایتخت انتخاب شد وجود امام زاده ها در اطراف آن بود.

    "شاهان قاجار با وجود بدی هایی که داشتند همواره در اتکا معنوی خود در باطن یا ظاهر به زیارت حضرت عبدالعظیم آمده اند و در انقلاب مشروطه نیز شهر ری مرکز پرتنش و پرتپشی بوده است." وی افزود: متاسفانه در دوره پهلوی شهر ری آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفت این بود که شهر ری در سال های حکومت پهلوی جزو مناطق فراموش شده بود تا اینکه با انقلاب اسلامی این منطقه مورد توجه قرار گرفت.

    حداد عادل با بیان اینکه کارهای زیادی در منطقه صورت گرفته و کارهای بیشتر می طلبد تصریح کرد: این شهر از نظر اجتماعی در حال وصل به تهران است اما هویت خود را حفظ کرده و این هویت یک هویت محترم است.

    هر گاه نام شهر ی آورده می شود هیچ خاطره منفی در ذهن مردم کشور بوجود نمی آید و تصویر ذهنی مردم در این مورد این منطقه کاملا مثبت است.

    رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این منطقه به اندازه یک استان جمعیت دارد و بیش از یک استان مسئله دارد.

    به علت اینکه مسائل یک استان و کلانشهر تهران را نیز داراست.

    مسائل پیچیده ای دارید که فقط مسائل مالی نیست.

    حداد عادل خاطرنشان کرد: مهمترین تصمیمی که باید برای شهر ری گرفته شود تصمیمات مدیریتی است.

    "همه ما اعم از مسئولان، مدیران، اعضای شورای اسلامی شهر، رئیس جمهور و نمایندگان مجلس باید فکری کنیم که ساختار مدیریتی شهر ری چگونه باشد.

    یک کار کارشناسانه و عاقلانه را می طلبد تا متوجه شویم ارتباط این شهر با شهری مثل تهران چگونه باید باشد." حداد عادل تصریح کرد: شهر ری ترکیبی از مسائل زیارتی، سیاحتی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی است و بطور کلی کلافی سر درهم از مسائل است.

    وی ادامه داد: باید آمایش سرزمینی ویژه ای از شهر ری به عمل آید تا معلوم شود زمین های کشاورزی چگونه حفظ شود یا صنعت در کدام نقطه منطقه مستقر شود.

    باید یک تعریف سرزمینی بر اساس آمایش دقیق سرزمینی صورت گیرد و تصمیم گیری ها مبتنی بر آن باشد.

    حداد عادل در توصیه به مسئولان و مردم شهر ری یادآور شد: مراقب باشید تضاد میان تهران و شهر ری را عمده جلوه ندهید این کمکی به حل مشکل نمی کند و ذهن مردم را هم تیره می کند، توصیه می کنم تضادها را کم کنید.

    رئیس مجلس گفت: باید با تدبیر، همسایگی تهران و ری به جای اینکه تدبیری برای ری باید فرصتی برای رشد این منطقه باشد.

    تهران می تواند منشأ خیلی از خدمات و پیشرفت های برای شهر ری باشد.

    وی با اشاره به تصمیمات گرفته شده در سفر امروز به شهر ری خاطرنشان کرد: در هفته های آینده در جلسه ای که پس از سفر با مسئولان مربوطه، نمایندگان استان تهران و وزرا خواهیم داشت تصمیمات گرفته شده پیگیری خواهد شد.

    حداد عادل در پایان تصریح کرد: نه قول می دهیم همه مشکلات را برطرف کنیم نه این مسئله شدنی است.

    امکانات و اعتبارات محدود است آنچه به ما مربوط است این است که در فکر کردن و پیگیری ها کوتاهی نکنیم.

    رئیس مجلس شورای اسلامی از بخش های مختلف شهرک صنعتی شمس آبادشهرستان ری بازدید کرد حداد عادل در آغاز سفر یک روزه خود به شهرستان ری و ورود به شهرک صنعتی شمس آباد مورد استقبال فرماندار ری، معاونان وزارت صنایع و معادن و جمعی از نمایندگان استان تهران قرار گرفت.

    رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در بازدید از شهرک هوا فضایی "درنا" تنها شرکت خصوصی طراح و تولید کننده هواپیمای سبک استاندارد در ایران، از هواپیمای پرنده آبی محصول این شرکت بازدید کرد.

    این شرکت توانایی طراحی و تولید هواپیمای سبک تا 19 نفر، طراحی و تولید هواپیماهای جت و طراحی و تولید هلی کوپترهای سبک را داراست.

    مسئولان شرکت هوافضایی "درنا" ممنوعیت ورود هواپیماهای 2 تا 4 نفره به طور کلی به کشور را از مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار شدند.

    رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین از فاز دوم شرکت بلور نوری سازه بازدید کرد .

    ظرفیت کوره این پروژه 150 تن مذاب در شبانه روز و دارای 6 خط سرمینگ خطوط تولید است.

    تولیدات انواع محصولات بلورین، بلوک بلوری و انواع تولیدات صنعتی بلور از دیگر محصولات این شرکت است.

    گفتنی است، شرکت های سوگای ژاپن، ایگرگ 8 اچ ترکیه و آبگین صنعت هگمتانه مشاورین صنعتی این پروژه هستند.

    حداد عادل درادامه بازدید خود از شهرک صنعتی شمس آباد از نمایشگاه تولیدات این شهرک بازدید کرد.

    بازدید از پالایشگاه، سخنرانی در جمع مدیران مدارس و خیرین مدرسه ساز، بازدید از تصفیه خانه، نشست با منتخبین شهرستان شهرری و بازدید از طرح توسعه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) از دیگر برنامه های حداد عادل در این سفر یک روزه به شهرستان ری است به دلیل ریزش سقف کاذب و مجروح شدن کارکنان فروشگاه رفاه شهرری تا اطلاع ثانوی تعطیل است به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی مرتضی کبیری معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری شهرستان ری گفت: به دلیل اینکه این حادثه مجروح دارد، فعالیت مجدد این فروشگاه باید با مجوز دادگاه صورت گیرد.

    فروشگاه رفاه شهر ری بر اثر عدم استحکام، سقف کاذب آن به مساحت حدود 200متر مربع ریزش کرد و بر اثر این حادثه هشت نفر -یک خانم و هفت آقا از نیروهای خدماتی تالار-زخمی شدند که حال یکی از آنان وخیم است.

    کبیری همچنین گفت: براساس نظر قاضی پرونده باید از محل ریزش فروشگاه رفاه رفع خطر شود و کارشناسان شهرداری باید نسبت به این موضوع اعلام نظر کنند.

    براساس این گزارش سقف تالار عروسی فروشگاه رفاه شهرری چهارشنبه شب به دلیل ضعیف بودن یکی از سازه های این سقف که درحال تعمیر بوده، ریزش کرد که مجروحان حادثه به بیمارستان منتقل شدند و در اولین ریزش سقف، مسئولان فروشگاه مردم را به خارج از فروشگاه هدایت کردند که هیچ کس در زیر آوار نماند.گزارش های دریافتی حاکی است با توجه به اینکه قرار بود جشن عروسی دراین تالار برگزار شود اما به دلیل ریزش سقف قبل از ورود مهمانان، این مراسم برگزار نشد برگزاری اولین نشست فعالان دانشجویی دفتر نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری در جماران این نشست به همت دفتر نهاد رهبری واحد شهرری در جماران با هدف هماهنگی و تجلیل از فعالان و تبیین کلیات سال تحصیلی جدید برگزار گردید .

    در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دادگر سرپرست دفتر نهاد رهبری این واحد دانشگاهی به تشریح وظایف این نهاد در زمینه فعالیت های دانشجویی پرداخت و از منتخبین این حوزه تقدیر و تشکر کرد .

    در ادامه حجت الاسلام و المسلمین اکبری جدی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاههای کشور ، به تبیین وضع موجود دانشگاهها و تدین در دانشجویان پرداخت و دین محوری را عامل بقاء شخصیت دانشجویی بیان کرد .

    شایان ذکر است در حین این مراسم دانشجویان حاضر از نگارستان امام (ره) ، بیت امام (ره) و مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد بازدید نمودند تا از این طریق با فاصله سطوح زندگی دو شخصیت اول کشور پی ببرند .

    برگزاری کمیسیون دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری در آغاز فعالیت این کمیسیون ها حجت الاسلام و المسلمین دادگر سرپرست دفتر نهاد رهبری دانشگاه به اهمیت نقد و بررسی و ارزیابی فعالیت های دانشجویی نهاد و ارائه ایده ها و طرح های فرهنگی متناسب با واقعیت های فضای دانشجویی پرداختند و برگزاری این کمیسیون ها را به عنوان مشارکت عینی دانشجویان در تصمیم سازی های فرهنگی نهاد دانستند .

    این نشست در روز سه شنبه مورخ 27/4/85 در قالب 8 کمیسیون دانشجویی با موضوعات ازدواج ، خانواده ، مهدویت ، جنبش نرم افزاری ، هیئات مذهبی ، نشریات مرکزی واحد با حضور کارشناسان مجرب تشکیل شد و نتایج بسیار ارزشمندی تحصیل گردید .

    بازدید اساتید و اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری از مجموعه شورای اسلامی به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری : 35 نفر از اعضاء هیات علمی عضو دفتر هم اندیشی اساتید با هماهنگی دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این واحد دانشگاهی ، در جلسه علنی مجلس شرکت داشتند و از مجموعه های مجلس شورای ملی سابق ، تالار آیینه ، خاتم کاری ، کتابخانه و مرکز اسناد بازدید کردند .

    شایان ذکر است اساتید نماز ظهر و عصر را در نمازخانه مجلس اقامه نمودند و ضیافت نهار را میهمان دکتر هدایتخواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بودند .

    دکتر خسرو نوایی رئیس واحد شهرری در مراسم آغاز سال 1385 :دانشگاه آزاد اسلامی یکی از ثمرات ارزشمند انقلاب است دکتر خسرو نوایی در نخستین سخنرانی خود به عنوان ریاست واحد شهرری ضمن بیان این مطلب و تبریک سال نو گفت : امروز همه ما شاهد نمایی از تدابیر فکورانه ، کارشناسانه و مدیریت رشد و توسعه ریاست عالیه دانشگاه آزاد در سراسر کشور هستیم که چگونه فرزندان این مرزوبوم در هر نقطه ای از امکانات و فضاهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بهره مند می شوند .

    وی با اشاره به اینکه دانشجویان ، فرزندان ما هستند و خدمت صادقانه به این قشر ثواب اخروی و قرب الهی را در پی دارد افزود: فراگیران امروز مسئولین فردای میهن اسلامی هستند و باید در تعلیم و تربیت آنها بسیار دقیق و حساس عمل نمود .

    دکتر نوایی در بیان تدابیر خود در خصوص پیشبرد اهداف دانشگاه به شرح وظایف محوله در هر حوزه پرداخت و تصریح کرد : در حوزه پژوهش تلاش خواهد شد تا دانشجویان و اساتید در عرصه های علمی – تحقیقاتی حضوری چشمگیر و فعال در سطوح ملی و بین المللی داشته باشند.

    وی متذکر شد : برنامه ریزی جهت استفاده بهینه در بزرگترین مرکز IT و ICT منطقه و طراحی جدید سایت کامپیوتر در رأس برنامه های پژوهشی قرار خواهد گرفت .

    در حوزه اداری و مالی به اساتید ، کارکنان و دانشجویان در قالب انواع وام انجام خواهد پذیرفت.

    وی در حوزه آموزشی اصلاح هرم هیأت علمی و بهره گیری از شیوه های نوین در عرصه های آموزش ، ارتقاء سطح علمی و اصلاح و بهینه سازی سیستم مکانیزه ثبت نام ، انتخاب ، اعلام نمرات به صورت یک مدل تعریف شده دقیق و منظم را خواستار شد و همچنین خاطر نشان کرد : دفتر فرهنگ اسلامی و نماینده نهاد مقام معظم رهبری با برگزاری برنامه های فرهنگی مرتب ، متناوب ، مسابقات فرهنگی ، توانمندسازی نشریات فرهنگی و ایجاد فضای صمیمانه و روحانی و معنوی با دانشجویان اقدامات و فعالیت های خود را گسترش دهند .

    رئیس واحد در پایان از کارکنان خواست تا در هر سمت و مکانی که هستند برای رضای خدا و در راستای اهداف تعریف شده دانشگاه کارکنند و رضایت الهی را مد نظر داشته باشند .

    بازگشت به ابتدای صفحه برگزاری نخستین همایش حقوق خانواده در واحد شهرری همزمان با روز جهانی خانواده ، نخستین همایش منطقه ای حقوق خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری برگزار می شود .

    دکتر ظفر نوایی رئیس واحد شهرری گفت : این همایش در بیست و پنجم اردیبهشت سال جاری با اهداف بازخوانی تاریخ حقوق خانواده ، شناخت موقعیت حقوق خانواده ، ارایه دستاوردهای نوین حقوق خانواده ، برقراری ارتباط مستمر میان اندیشمندان و پژوهشگران و شناسایی اولویت های پژوهشی در موضوع مورد نظر ، برپا می شود .

    وی افزود : شخصیت حقوقی زن در خانواده ها ، آموزه های دینی خانواده ها و ارتباط حقوقی و خصوصی افراد از جمله محورهای مقالات ارائه شده می باشد که از میان 33 مقاله ای که به دو زبان فارسی و انگلیسی به دبیرخانه همایش ارسال شده است ، پس داوری های به عمل آمده توسط هیأت داوران ، 19 مقاله به مرحله نهایی راه یافته است که 5 مقاله در قالب سخنرانی و سایر آثار به طور چاپ چکیده در مجموعه مقالات و پوسترمی باشد .

    معاونین جدید واحد شهرری منصوب شدند جلسه معارفه دومعاون جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری و تودیع معاونین سابق با حضور رئیس واحد و اعضاء هیأت رئیسه برگزار شد .

    به گزارش روابط عمومی واحد شهرری ، در این جلسه که به مناسبت معارفه معاونین اداری – مالی و آموزش جدید واحد برگزار شد ، دکتر خسرو ظفر نوایی رئیس واحد شهرری ضمن تقدیرو تشکراز معاونین سابق گفت : انتصاب های دنیوی ، زودگذر است ؛ مهم آن است که حکم تأیید الهی براعمال ما صادر شود و رضایت الهی را به همراه داشته باشد .

    وی افزود : انسان درهرمنصبی که باشد چه کارگر یا استاد ، در صورتی که توجه به جلب رضایت الهی و خدمت به خلق خدا را پیش گیرد و در راستای اهداف تعریف شده سازمان مربوطه قدم بردارد ، قطعاً پیروز خواهد بود.

    در ادامه مهندس خسرویان معاون جدید اداری – مالی به سوابق کاری خود به عنوان عضو هیأت علمی واحد تهران مرکز اشاره و تصریح کرد : خدمت در واحد شهرری که از پرسنلی فکور با تلاش صادقانه بهره می برد ، افتخار بزرگی است که نصیب بنده شده و امیدوارم بتوانم با توکل برخدا از عهده این مسئولیت به نحوی شایسته برآیم.

    همچنین دکتر گلجان معاون جدید آموزش که پیش از این در سمت معاونت امور دانشجویی فعالیت می کرد ، گفت : در حوزه معاونت دانشجویی رسالت بزرگی برعهده داشتم که انشاءالله در تداوم آن درحوزه جدید بتوانم ثمرات ارزشمندی را برای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شهرری به همراه داشته باشد .

    لازم به ذکر است در این جلسه از تلاش های مهندس جهانگیریان و مهندس میرزاده , معاونین سابق اداری – مالی و آموزش واحد تقدیرو تشکر به عمل آمد .

    برگزاری مراسم اعتکاف با حضور دانشجویان و کارکنان واحد شهرری جلسه معارفه دومعاون جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری و تودیع معاونین سابق با حضور رئیس واحد و اعضاء هیأت رئیسه برگزار شد .

    مراسم تجلیل از مقام زن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری با حضور ریاست واحد ، دکتر مظفر و جمعی از مسئولین برگزار گردید .

    در این مراسم دکتر مظفرعضو شورای تشخیص مصلحت نظام گفت : جایگاه زن و مرد مشخص است و هیچ یک نمی توانند جای دیگری را بگیرند ، چرا که تشابه انگاری بزرگترین خیانت به زنان است و اگر به سلایق ، رسالات و مسئولیت آنان مرد انگارانه نظر شود مشکل بر مشکل افزوده می شود و راه حلی یافت نمی گردد .

    وی نقش انقلاب را در حفظ منزلت زن متذکر شد وافزود : در هیچ جای دنیا همچون جامعه ما ، زنان در عرصه های سیاسی و اجتماعی گوی سبقت را از مردان نربوده اند ، این انقلاب است که حفظ حرمت ها را مد نظر خویش قرار داده است .

    برگزاری جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از ظرفیت های علمی و فرهنگی اساتید ، اولین جلسه هم اندیشی اساتید در واحد دانشگاهی شهرری برگزار گردید .

    حجت الاسلام دادگر سرپرست دفتر نهاد رهبری به تبیین وظایف دفتر نهاد رهبری در دانشگاهها پرداخت و افزود : هدف از تشکیل این جلسات استفاده از ظرفیت های علمی و فرهنگی اساتید می باشد که می توان از حضوراساتید در مطالعه ، ارزیابی ، راه حل یابی مسایل کلان ملی و دانشگاهی استفاده نمود ، تا از این طریق کارایی در عرصه خدمت از سوی افراد برای کشور افزایش یابد.

    دکتر هرندی دبیر هم اندیشی اساتید نیز در این جلسه به تقسیم بندی گروههای فعالیتی اساتید بر اساس گروههای علمی - فرهنگی پرداخت.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

شهر ری یکی از قدیمیترین شهرهای ایران و از شهرهای استان تهران است. نام کهن آن «رگا» است که «راگا» نیز گفته‌اند. بنابرآنچه که در اوستا آمده ری سیزدهمین شهری است که درجهان ساخته شده است. ری درلغت بمعنای شهرسلطنتی است. ری دوران های بسیارپرشکوهی راپشت سرگذاشته است. شهرری به عنوان یکی از شهرستان های استان تهران ، با وسعت 27 کیلومترمربع ، جمعیّتی نزدیک به یک میلیون ...

شهرستان آبیک با وسعتی حدود 1534 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 84201 نفر(براساس آمار سال 1375) کم وسعت ترین و نیز کم جمعیت ترین شهرستان استان قزوین می باشد. که دارای دوبخش مرکزی و بشاریات و دو شهر آبیک و خاکعلی بوده و مجموعاً دارای پنج دهستان است. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان مدیریت استان میزان جمعیت شهرستان در سال 84 بالغ بر 95928 هزار نفر می باشد. شهرستان آبیک در ...

انسان موجودی است اجتماعی که همیشه و مداوم در حال حرکت و تکاپو و تکامل است و سعی دارد که با دستگیری از همنوعان خود و همیاری روز به روز علم و دانش خود را متحول سازد و با پیشرفت علمش زندگی خود را ارتقاء دهد و سطح زندگی امروزش با دیروز که که نوع ساده تر بود ، فرق داشته و بالاتر باشد و همواره به آینده می نگرد ، به همین دلیل به آبادانی و شکوفائی و رشد محل زندگی و شهر و اطراف خود نظر ...

مشخصات آماری و جغرافیایی شهرستان آبیک شهرستان آبیک با وسعتی حدود 1534 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 84201 نفر(براساس آمار سال 1375) کم وسعت ترین و نیز کم جمعیت ترین شهرستان استان قزوین می باشد. که دارای دوبخش مرکزی و بشاریات و دو شهر آبیک و خاکعلی بوده و مجموعاً دارای پنج دهستان است. بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان مدیریت استان میزان جمعیت شهرستان در سال 84 بالغ بر ...

کرج از لفظ کاواک یا کاوک به معنی میان تهی می آید . به نظرمیرسدبه دلیل قرار گرفتن دره کرج دروسط شهر چنین نامی به آن اطلاق می شده که بعدها به کرج تبدیل گردید . کرج در نخستین تقسیمات کشوری تابع استان دوم (مرکزی )اودرسال 1357 درشمار شهرستا نهایاستا ن تهران قرارگرفت وسرانجام در سال 1368 مسا حت 5830 کیلومترمربعی آن بین سه شهرستان جدید به نامهای کرج ، شهریار وساوجبلاغ تقسیم شد . ...

تعریف مدیریت شهری   عبارت است از پذیرش و فهم مسئولیت مداوم برای رسیدن به یک سری اهداف مشخص که خود منتهی به یک هدف اصلی می باشد . این مسئولیت در مورد این است که چه کاری باید انجام شود و چگونه یک نظام دهی مناسب برای این کار صورت گیرد . بطور کلی مدیریت شهری باید شامل موارد زیر باشد : اتخاذ یک دید وسیع وهمه جانبه نگر/ پیگیری اهداف و تعیین نیازها وامکانات / احساس مسئولیت ( ...

معمولاً شهرنشینی و صنعتی شدن را مترادف متمدن شدن و توسعه می دانند چرا که در مقایسه با جامعه ماقبل صنعتی - سرمایه داری، انسان روستایی و یا قبیله ای پیوسته با فقر و بیماری، بیسوادی، غارت، کشتار و ظلم دست به گریبان بوده است. وضعیت جامعه فعلی بشری از منظر دستاوردهای عظیم آن قابل قیاس با گذشته ماقبل شهری و صنعتی شدن نیست. اما اداره و ساماندهی جامعه نوین و توسعه فزاینده آن چنان ...

معمولاً شهرنشینی و صنعتی شدن را مترادف متمدن شدن و توسعه می دانند چرا که در مقایسه با جامعه ماقبل صنعتی - سرمایه داری، انسان روستایی و یا قبیله ای پیوسته با فقر و بیماری، بیسوادی، غارت، کشتار و ظلم دست به گریبان بوده است. وضعیت جامعه فعلی بشری از منظر دستاوردهای عظیم آن قابل قیاس با گذشته ماقبل شهری و صنعتی شدن نیست. اما اداره و ساماندهی جامعه نوین و توسعه فزاینده آن چنان ...

خلاصه این تحقیق به منظور بررسی وضعیت مدیریت مواد زائد روستائی با هدف اجرای اصولی و بهداشتی طرح بازیافت ، جمع آوری ، حمل ونقل و دفع زباله ها صورت گرفته است. برای جمع آوری زباله های روستایی یا اصولا" اقدامات سیستماتیکی صورت نمی گیرد و یا هر روستا در حد توان خود با روشهای غیر اصولی و ابتدای مانند ، گاری ، تراکتور و .... زباله را جمع آوری و در فاصله کمی از روستا تخلیه می کنند. ...

چکیده پژوهش: پژوهش انجام شده که در ارتباط با حاشیه نشینی در تهران و به مطالعه موردی منطقه اسلام شهر پرداخته ، با هدف تبیین فرایند شکل گیری ، دگرگونی و تغییرات پدیده و نیز عوامل داخلی و خارجی مؤثر بر آن و فراهم کردن بستر لازم برای ارزیابی عینی نتایج و بازخوردهای سیاست ها و روش های برخورد با پدیده صورت گرفته است. در انجام این پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شده و از پژوهش هایی که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول