کپی دو کتیبه میخی داریوش و خشایارشا موسوم به کتیبه های میخی گنج نامه متعلق به دوران هخامنشی که اصل آن بر روی سنگ خارا، در دل کوه و در یکی از دره های الوند نقر شده در موزه هگمتانه همدان نصب شد.
عملیات کپی برداری از نقش برجسته و سنگ نگاره ها به منظور بررسی سریع گردشگران به اثر، موجود بودن نمونه برای حوادث احتمالی که ممکن است به اصل اثر وارد شود و غنی بخشیدن به آثار موزه ای و ...
انجام می گیرد.
حبیب ا...
رشیدبیگی مدیر پروژه بزرگ محوطه باستانی هگمتانه با اعلام این خبر گفت: ساخت این سنگ نگاره های تاریخی در محل گنج نامه همدان و پس از مراحل ساخت کپی منفی و قالب گیری در طول 2 ماه صورت گرفته است.
به گفته وی مولاژ داریوش به ابعاد 208×272 سانتیمتر و مولاژ خشایارشا به ابعاد 191×262 سانتیمتر و عمق خطوط میخی در بیشترین جای آن نزدیک به 3 سانتیمتر است.
به گزارش واحد اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی کشور، کتیبه های یاد شده دو دستور شاهی متعلق به داریوش اول و خشایار در 20 سطر و به سه زبان پارسی باستان _ ایلامی و بابلی و به خط میخی است که در زمان هخامنشیان در انتهای دره مصفای گنج نامه که همدان را به شوش و جنوب ایران مرتبط می کرده حک شده اند.
گفتنی است شاهان هخامنشی دستورات شاهی را معمولا در کنار راههای اصلی و معابر و بر روی صخره های عظیم حک می کردند تا از این طریق پیام های خود را به اطلاع مردم برسانند.
رشیدبیگی مدیر پروژه بزرگ محوطه باستانی هگمتانه با اعلام این خبر گفت: ساخت این سنگ نگاره های تاریخی در محل گنج نامه همدان و پس از مراحل ساخت کپی منفی و قالب گیری در طول 2 ماه صورت گرفته است.به گفته وی مولاژ داریوش به ابعاد 208×272 سانتیمتر و مولاژ خشایارشا به ابعاد 191×262 سانتیمتر و عمق خطوط میخی در بیشترین جای آن نزدیک به 3 سانتیمتر است.
گفتنی است شاهان هخامنشی دستورات شاهی را معمولا در کنار راههای اصلی و معابر و بر روی صخره های عظیم حک می کردند تا از این طریق پیام های خود را به اطلاع مردم برسانند.به گفته وی مولاژ داریوش به ابعاد 208×272 سانتیمتر و مولاژ خشایارشا به ابعاد 191×262 سانتیمتر و عمق خطوط میخی در بیشترین جای آن نزدیک به 3 سانتیمتر است.