دانلود مقاله سازمان بهداشت جهانی

Word 91 KB 6534 19
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه در 1948 تاسیس شد هدف آن دستیابی همه مردم دنیا به بالاترین سطح سلامتی است.

    همچنین سلامتی از نظر روحی و روانی و اجتماعی علاوه بر سلامت جسمانی مورد نظر این سازمان است .

    این سازمان توسط 192 نماینده عضو مجمع عمومی بهداشت اداره می شود.ایران هم عضو این سازمان ویکی از اعضای فعال آن است .

    سازمان بهداشت جهانی نسبت به وخیم تر شدن بحران کمبود پزشک و کارکنان بهداشتی در کشورهای فقیر هشدار داد هفتم آوریل برابر با 18 فروردین ماه برابر با روز جهانی بهداشت است.

    سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد شعار امسال در این روز همکاری برای سلامتی است.

    کارکنان بهداشتی در جهان بخش اصلی سیستم بهداشت و سلامت اند.

    گزارش امسال سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که کشورهای فقیر با کمبود شدید پزشک و متخصص روبروهستند.

    بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی کمبود پزشک، پرستار و کارکنان امور بهداشتی سبب گسترش بیماری ها و افزایش شمار مرگ و میر در کشورهای فقیر جهان می شود.

    در گزارش سالانه سازمان بهداشت جهانی آمده است که به بیش از 4 میلیون پزشک و کارکنان بهداشتی در 57 کشور جهان بویژه در آفریقا و آسیا نیاز است.

    هم اکنون نزدیک به 1.3 میلیارد تن در جهان از امکانات ابتدایی بهداشتی محروم اند.

    سازمان بهداشت جهانی در مقابله با بیماری ایدز ناکام ماند سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه با انتشار گزارشی در ژنو اعلام کرد که این سازمان به هدف سه ساله خود برای جلوگیری از بیماری ایدز در کشورهای فقیر دست نیافته است.

    بر اساس این گزارش، قرار بود در سال ‪ ۲۰۰۳تا ‪ ۲۰۰۵میلادی داروهای این بیماری در دسترس سه میلیون نفر مبتلا در کشورهای فقیر قرار گیرد ولی در پایان این مهلت دو ساله تنها یک میلیون و سیصد هزار نفر از این داروها بهره‌مند شدند.

    گرچه در این گزارش تصریح شده است که دسترسی بیماران به تسهیلات درمانی مرتبط با این بیماری طی دو سال گذشته سه برابر شده است اما هم اکنون ‪ ۶میلیون و ‪ ۵۰۰هزار نفر از مبتلایان به ویروس "اچ.آی.وی" در کشورهای فقیر نیاز درمان فوری دارند.

    در این گزارش تاکید شده است که جامعه جهانی بودجه بسیار زیادی را برای این کار در نظر گرفت ولی به دلیل ضعف مراکز بهداشتی و نیز کمبود نیروهای امدادگر در کشورهای مورد نظر، این طرح به نتیجه مطلوب نرسید.

    آمار نشان می‌دهد که در سال گذشته 40 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس این بیماری آلوده بودند که از این تعداد بیش از ‪ ۳میلیون نفر جان باختند .

    سازمان بهداشت جهانی":زیمبابوه پائین‌ترین سطح امید به زندگی را دارد آمار منتشر شده از سوی "سازمان بهداشت جهانی" در روز جمعه نشان داد که زندگی در زیمبابوه کوتاهتر از دیگر کشورهای جهان است و انتظار نمی‌رود که هیچ مرد و یا زن این کشور به سن ‪ ۴۰سالگی برسد.

    به گزارش خبرگزاری "رویترز" از لندن، گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ‪ ۲۰۰۶میلادی، میانگین سطح امید به زندگی در زیمبابوه را که کشوری گریبانگیر ایدز و خشکسالی است، ‪ ۳۶سال برشمرد.

    این رقم کمتر از نصف سطح امید به زندگی در ژاپن است.

    ژاپن با سطح امید به زندگی تا سن ‪ ۸۲سالگی همراه با سان مارینو و موناکو در صدر جدول قرار دارد.

    در تهیه گزارش یاد شده از جدیدترین داده‌های مربوط به سال ‪ ۲۰۰۴میلادی تاکنون استفاده شده است.

    گزارش سال گذشته سازمان بهداشت جهانی که براساس اطلاعات سال ‪ ۲۰۰۳میلادی استوار بود، سطح امید به زندگی در زیمبابوه را تا سن ‪ ۳۷سال تعیین کرده بود.

    براساس گزارش یاد شده، زنان زیمبابوه بدترین وضعیت را در جهان دارند و میانگین سطح زندگی انها تا سن ‪ ۳۴سالگی است که دو سال کاهش را از گزارش قبلی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد.

    سطح امید به زندگی در میان مردان زیمبابوه نیز ‪ ۳۷سال است که از سال ‪ ۲۰۰۳تغییری نکرده است.

    زیمبابوه که با جدی‌ترین بحران اقتصادی و سیاسی خود از زمان استقلالش در سال ‪ ۱۹۸۰میلادی مواجه می‌باشد، موفق شده است که در سال‌های اخیر میزان ابتلا به بیماری "ایدز" را کاهش دهد و در حال حاضر حدود یک پنجم جمعیت کشور مبتلا به این بیماری هستند.

    تمامی ‪ ۱۰کشوری که کمترین سطح امید به زندگی را دارند، در افریقا هستند و در این میان، میانگین سن ساکنان سوازیلند و سیرالئون نیز کمتر از ‪ ۴۰سالگی پیش‌بینی می‌شود.

    وجود آنفلوآنزای مرغی در 54 کشور جهان ثابت شد سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: تا 7 آوریل 2006 برابر با 19 فروردین ماه سال جاری وجود بیماری آنفلوآنزای پرندگان در 54 کشور جهان به اثبات رسید.

    به گزارش گروه خبری خبرگزاری حیات، آنفلوآنزای پرندگان یک بیماری و ویروس فوق العاده مسری پرندگان بوده که در بعضی مواقع می تواند به حیوانات دیگر و انسان منتقل شود.

    بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت دام، 54 کشور طبق اعلام رسمی خودشان وجود آنفلوآنزای پرندگان در کشور را به این سازمان اعلام کرده اند، اسامی این کشورها عبارتند از انگلستان، آلبانی، اتریش، آذربایجان، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، بورکینافاسو، کامبوج، کامرون، جمهوری مردمی چین، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، مصر، فرانسه، گرجستان، آلمان، یونان، هنگ کنگ، مجارستان، قزاقستان، هندوستان، اندونزی، عراق، ایران، اسرائیل، ایتالیا، ژاپن، اردن، کره، لائوس، مالزی، مغولستان، میانمار، نیجر، نیجریه، پاکستان، فیلیپین، لهستان، رومانی، روسیه، صربستان و مونته نگرو، اسلوواکی، اسلوونی، سوئد، سوییس، چین، تایپه، تایلند، ترکیه، اوکراین، ویتنام، اسکاتلند و زیمباوه هستند.

    همچنین تاکنون 192 نفر در جهان به آنفلوآنزای پرندگان مبتلا شده اند که از این تعداد 109 نفر مرده اند.

    لازم به ذکر است، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عفونت پرندگان با تحت تیپ های H5 و H7 ویروس تیپ A آنفلوانزا و یا عفونت با هر ویروس آنفلونزای پرندگان که 75 درصد مرگ و میر را داشته باشد، اطلاق می شود.

    میزبانان این ویروس پرندگان آبزی، کنارآبزی، خشکی زی، و شکاری و پستاندارانی چون گراز و اسب هستند همچنین انسان ها، فراوانی نسبی در مورد ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دارند: طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده افرادی که به طور مستمر در تماس مستقیم و نزدیک با پرندگان وحشی آلوده به بیماری هستند مانند شکارچیان، صیادان و محیط بانان، احتمال انتقال بیماری از طریق مدفوع، پر و ترشحات تنفس پرنده آلوده به این افراد وجود دارد.

    همچنین به منظور جلوگیری از احتمال به وجود آمدن نوع ترکیبی در ویروس آنفلوانزا و پدید آمدن سویه های جدید از این ویروس، اعمال مدیریت صحیح و نظارت مستمر در رابطه با جمعیت گراز به ویژه در اطراف زیستگاه های آبی و مراکز تجمع پرندگان آبزی بسیار حائز اهمیت است، چرا که حیواناتی مانند گراز که هر دو نوع گیرنده های آنفلوانزای پرندگان و آنفلوانزای انسانی را دارند به نسبت 50 درصد از هرکدام می توانند در پیدایش احتمالی سویه های جدید آنفلوانزا که حتی قابلیت انتقال از انسان به انسان را داشته باشد، نقش موثری ایفا کنند.

    از سوی دیگر پرندگان مهاجر آبزی در گسترش و انتشار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نقش مهمی دارند و در فصل مهاجرت، ویروس کامل بیماری را، از مناطق آلوده به مناطقی که جهت گذران زمستان به سر می برند منتقل کنند.

    همچنین در طول مسیر مهاجرت نیز در مناطقی که به منظور تغذیه و تجدید قوا به طور موقت توقف کرده و قادر به انتشار این ویروس هستند.

    ویروس آنفلوآنزای پرندگان از پرندگان مهاجر آبزی به سایر پرندگان از قبیل پرندگان آبی بومی، وحشی و اهلی، پرندگان خشکزی وحشی و طیور اهلی قابل انتقال هستند و این مساله به ویژه در مناطقی که پرندگان آبزی مهاجر در تماس مستقیم با سایر پرندگان هستند حائز اهمیت است.

    بنابراهمیت جلوگیری از انتشار این بیماری در کشور، کارشناسان معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی در بخش بیماری ها حیات وحش پیشنهاد می کنند تماس بین طیور اهلی با پرندگان وحشی به ویژه پرندگان وحشی آبزی مهاجر و منابع آبی آلوده کاهش یابد.

    سیستم مراقبت و پالایش بیماری در پرندگان وحشی و طیور اهلی به خصوص در مناطقی که در مسیر خطوط مهاجرتی قرار دارند تقویت شود.

    با توجه به اینکه اقدامات قرنطینه ای معمولا به طور دقیق و کامل انجام نمی گیرد، کنترل دقیق تری در رابطه با تجارت و دادوستد پرندگان وحشی صورت گیرد.

    نظارت دقیق تری نسبت به گذشته بر حمل و نقل و جابه جایی طیور اهلی صورت گرفته و واکسیناسیون طیور اهلی به ویژه در مناطق خطر با نظم بیشتری انجام شود.

    به هنگام جابه جایی و معدوم سازی پرندگان وحشی و اهلی تلف شده کلیه موارد ایمنی مانند استفاده از دستکش، ماسک، عینک، چکمه و روپوش رعایت شود.

    در موارد بروز بیماری پرندگان آلوده سریعا جمع آوری شده و پرندگان و طیوری اهلی تلف شده، سوزانده و دفن بهداشتی شوند.

    براساس این گزارش پیشنهاد می شود، کلیه افرادی که جهت نمونه برداری و معدوم سازی پرندگان وحشی و طیور اهلی برعلیه آنفلوآنزای انسانی و پیشگیری از احتمال نو ترکیبی و به وجود آمدن سویه های جدید احتمالی فعالیت می کنند، به طور کامل منظم و مستمر واکسیناسیون شوند.

    هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره کمبود دارو در کشورهای فقیر جام‌جم آنلاین: سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که به تازگی انتشار یافته هشدار داده برای تضمین دسترسی میلیون ها نفر در کشورهای درحال توسعه به داروهای لازم باید اقدامات جهانی انجام شوند.

    به گزارش شبکه BBC ، در این گزارش که به دستور سازمان ملل متحد تهیه شده، تاکید شده اقداماتی که تاکنون در زمینه کمک به کشورهای فقیر برای دسترسی به دارو صورت گرفته اند ناکافی بوده و هنوز کارهای زیادی باید انجام شوند.

    بیش از نیمی از جمعیت فقیرترین بخش های آفریقا و آسیا به داروهای ضروری دسترسی ندارند که دلیل عمده آن گران بودن قیمت این داروها است.

    علاوه براین برای بسیاری از بیماری هایی که در کشورهای فقیر بیشتر دیده می شوند امکانات دارویی کمتری وجود دارند.

    زیرا شرکت های دارویی انگیزه مالی برای ساختن داروهایی که فقط در کشورهای فقیر مورد استفاده قرار می گیرند ، را ندارند.

    این گزارش توسط یک گروه مستقل از پزشکان و دانشمندان تهیه شده است.

    آنها از دولت های کشورهای ثروتمند خواسته اند از پژوهش هایی که صرفا کشورهای در حال توسعه از آن استفاده می برند حمایت کنند.

    موضوع بحث انگیزتر دیگر این است که در این گزارش پیشنهاد شده که سیاست حق انحصاری تولید دارو و صدور جواز برای آن باید به شیوه ای باشد که همه به داروهای جدید دسترسی داشته باشند.

    جام‌جم آنلاین: سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که به تازگی انتشار یافته هشدار داده برای تضمین دسترسی میلیون ها نفر در کشورهای درحال توسعه به داروهای لازم باید اقدامات جهانی انجام شوند.

    این نخستین بار است که سازمان بهداشت جهانی دستور تهیه گزارشی را داده است که تا این اندازه از نزدیک تجارت تولید و فروش دارو را بررسی کرده است.

    بدیهی است این گزارش موجب خرسندی صنعت داروسازی نخواهد شد زیرا دست اندرکاران این صنعت، معتقدند که مقررات سخت درباره حق مالکیت معنوی، برای تضمین انجام پژوهش های دارویی دراز مدت ضروری است.

    این گزارش در ماه مه در اجلاس ۱۹۲ کشور عضو سازمان بهداشت جهانی مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.

    هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره اپیدمی آنفلوآنزای مرغی مقامات جمهوری چک تایید کرده اند که اولین مورد ویروس مهلک آنفلوآنزای مرغی موسوم به ویروس اچ 5 ان 1 در این کشور دیده شده است.

    آزمایشات اولیه برروی یک قوی مرده در جنوب پراک نشان داد که این پرنده آلوده به ویروسی بود که می تواند برای انسان مهلک باشد.

    در حال حاضر آزمایشات بیشتر در این باره در لابراتواری در بریتانیا ادامه دارد.

    تاکنون موارد آلوده شدن به ویروس اچ۵ ان۱ در۱۳ کشور اتحادیه اروپا مشاهده شده است.

    این بیماری از سال ۲۰۰۳ تاکنون به مرگ بیش از ۱۰۰ نفر در آسیا منجر شده است.

    کمیسیون اروپایی برای جلوگیری از گسترش این بیماری پیشنهاداتی کرده است.

    بگفته این نهاد مصرف تخم مرغ و گوشت طیور و پرندگان در برخی از کشورهای عضو، کاهش قابل ملاحظه ای یافته است.

    هنوز واکسنی برای مقابله با آنفلوآنزای مرغی تهیه نشده است و داروهایی که برای درمان مبتلایان به این بیماری فراهم آورده شده ناکافی است.

    سازمان جهانی بهداشت اکنون از تمام کشورهای جهان خواسته که خود را برای مقابله با اپیدمی آنفلوآنزای مرغی آماده کرده و داروی کافی برای معالجه این بیماری را تهیه کنند.

    سازمان جهانی بهداشت همچنین توصیه کرده که برای ایجاد قرنطینه و بستن اماکن عمومی در صورت لزوم، تدابیرلازم بعمل آید.

    ولی تا کنون تنها ۵۰ کشور یک چنین تدابیری را فراهم آورده اند.

    سازمان جهانی بهداشت بخصوص نگران کشورهای آفریقایی است که حتی فاقد لابراتوار برای آزمایش نمونه های ویروس اچ ۵ ان ۱ هستند چه رسد به اینکه بیمارستان، دارو و پرسنل پزشکی لازم برای مداوای بیماران را داشته باشند.

    سازمان جهانی بهداشت می گوید باید هم اکنون و قبل از بروز یک اپیدمی به کشورهای فقیرتر، کمک لازم برای آمادگی جهت مقابله با این بیماری بشود .

    به عقیده سازمان بهداشت جهانی (دبلیو.

    اچ.

    او.) واکسیناسیون و ایمنی سازی جهانی پیشرفت زیادی داشته، اما جا دارد تلاش بیشتری صورت گیرد و عده ی بیشتری نجات یابند.

    واکسن های جدید، و دادن پوشش بیشتر بهداشتی برای مبارزه قطعی با امراض مورد نیاز است.

    در 25 سال گذشته واکسیناسیون و ایمنی سازی پیشرفت چشمگیری داشته لکن تلاش بیشتری لازم است تا به افراد بیشتری پوشش داده شود و جان میلیونها انسان نجات یابد؛ این نظر گروهی از متخصصین مربوطه در کنگره جهانی واکسن در لیون فرانسه است که در 4 و 5 اکتبر برگزار شد.

    بر اساس گزارش صادره توسط سازمان بهداشت جهانی از این نشست نهایی که در 4 اکتبر تهیه و به مطبوعات داده شد، متخصصین حاضر آخرین داده های مربوط به واکسیناسیون جهانی را مورد مطالعه و تحلیل قرار دادند.

    دبلیو.

    او.

    و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، با حمایت مالی مراکز پیشگیری و کنترل بیماری ایالات متحده اقدام به نظارت جهانی و همکاری تنگاتنگ با وزارتخانه های بهداشت و بهداری در سراسر جهان میکنند تا هر ساله ارزیابی قابل اعتمادی از میزان تلاش آنها و مقدار پوشش واکسیناسیون بدست دهند.

    از اهم مطالب مورد گزارش و ارزیابی آنها موارد زیر است: · واکسیناسیون جهانی با واکسن ثلاث : دیفتری – کزاز – و سیاه سرفه (دی.

    تی.

    پی.

    3) در سال 2004 نزدیک به 78 در صد جمعیت مورد نظر را پوشش داده است.

    · 102 کشور جهان توانسته اند به پوشش واکسن ثلاث در حد 90 در صد یا بیشتر جمعیت دست یابند، 80 کشور هنوز در حد میان 50 و 89 در صد هستند.

    10 کشورها --- در آفریقا، آسیا، و آمریکای مرکزی --- هنوز دارای پوششهایی زیر 50 در صد جمعیت هستند.

    · استفاده از واکسن هپاتیت بی.

    و آنفلوانزای هموفیلیک نوع بی.

    (اچ.

    آی.

    بی.) بشکلی چشمگیر توسعه یافته است.

    بی.

    نوعی عفونت میکربی است که میتواند منجر به عفونت های شدید تنفسی نظیر ذات الریه، و بیماری هایی مانند مننژیت شود.

    · در سال 2004 ، حدود 27 میلیون نوزاد توسط واکسن ثلاث (دی.

    3) تلقیح نشدند، و به این طریق در معرض خطر بیماریهای کشنده قرار گرفته اند.

    · چین، هندوستان، اندونزی، نیجریه و پاکستان هر یک بیش از یک میلیون نوزاد واکسینه نشده دارند، و به این ترتیب 60 در صد 27 میلیون نوزاد واکسینه نشده در این کشورها هستند.

    دکتر ژان ماری اوکوو – بل، رئیس اداره ایمنی سازی، واکسن و بیولوژی دبلیو.

    میگوید : " واکسن را باید در دسترس میلیونها انسان قرار داد که در حال حاضر از آن محرومند، و همه مردم باید بتوانند از واکسن های جدید و نجات دهنده حیات استفاده کنند." شمار مرگ و میر در همه گروه های سنی از بیماریهای قابل پیشگیری از طریق واکسنهای توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی --- مانند سرخک [سرخجه]، هپاتیت بی.، اچ.

    بی.، سیاه سرفه، کزاز و دیگران --- در سال 2002 حدود 2.1 میلیون نفر بوده، که شامل 1.4 میلیون کودک زیر پنج سال میشد.

    در سال 2003، واکسیناسیون از 2 میلیون مرگ حتمی جلوگیری کرد.

    بعلاوه حدود 600000 مرگ ناشی از بیماریهای مرتبط با هپاتیت بی.

    (که در هنگام بزرگسالی روی میداد) باین وسیله پیشگیری شد.

    از نظر تاریخی، واکسیناسیون یکی از بزرگترین رخدادهای موفقیت آمیز در زمینه بهداشت عمومی و سلامتی بشریت است.

    آبله در 1980 ریشه کن شد.

    در صد ابتلا به فلج اطفال بین 1999 و 2003 تا 99 در صد کاهش یافت.

    مرگ و میر جهانی ناشی از سرخک و سرخجه تا 39 در صد کاهش یافت، و این رقم برای آفریقا کاهش 46 در صدی بوده است.

    انتظار میرود در ده سال آینده انقلابی در زمینه تحقیق و طراحی، تولید، سرمایه گزاری و تامین مالی، انتقال و تحویل و نحوه دسترسی و تلقیح واکسن ها در جهان رخ دهد.

    پیشرفتهای عظیمی در زمینه تهیه و تکثیر 20 نوع واکسن جدید یا نوع بهینه و پیشرفته آن در سطح جهانی در حال وقوع است که انتظار میرود ظرف 10 سال آینده به نتیجه برسد.

    سازمان بهداشت جهانی و یونیسف با همکاری یکدیگر یک استراتژی و دیدگاه جدید برای واکسیناسیون و ایمنی سازی جهانی در فاصله 2006 تا 2015 تدارک دیده اند که هدف آن حمایت از مردم بیشتری در گروه های سنی مختلف در مقابل انواع بیشتر بیماریست، و حاوی اهداف متعدد واکسیناسیون و ایمن سازیست.

    متن کامل گزارش دبلیو.

    منتشره در مطبوعات بشرح زیر میباشد: سازمان بهداشت جهانی ائتلاف جهانی برای واکسیناسیون و ایمنی سازی پی.

    ا.

    اچ (پت) (برنامه فن آوری مناسب برای بهداشت( گزارش مشترک مطبوعاتی، 4 اکتبر 2005 ژنو، سوئیس در 25 سال گذشته برنامه ایمنی سازی گامهای بلندی برداشته است.

    معذالک هنوز امکان دارد میلیون ها نفر دیگر را با کمک واکسن های جدید و برنامه های بهداشتی پیشرفته تر نجات داد.

    برنامه های جهانی واکسیناسیون ظرف ربع قرن گذشته پیشرفت چشمگیری داشته اما هنوز هم امکان دارد افراد تحت پوشش را افزایش داد، و امکانات آنرا در اختیار میلیون ها نفر که از مزایای آن محرومند قرار داد؛ این نظر گروهی کارشناس است که با یکدیگر در کنگره جهانی واکسن در لیون فرانسه همکاری میکنند.

    این نتیجه گیری حاصل بررسی و تحلیلی است که، بدنبال مطالعه آخرین داده های جهانی ایمنی سازی، امروز بچاپ رسید.

    و یونیسف، با کمک مالی "مراکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده" اقدام به نظارت جهانی واکسیناسیون و همکاری نزدیک با وزارتخانه های بهداری مینمایند تا ارزیابی دقیقی از ایمنی سازی سالانه در سطح جهانی بدست دهند.

    نتیجه گیری های عمده و ارقام بدست آمده در این خصوص بشرح زیر میباشد: · ایمنی سازی جهانی برای واکسن ثلاث دیفتری – کزاز – سیاه سرفه (دی.

    3 ) در سال 2004 به سطح 78 در صد رسیده است.

    · 102 کشور به پوشش واکسیناسیون ثلاث 90 در صد یا بیشتر دست یافته اند؛ در حالیکه 80 کشور هنوز در حد 50 الی 89 در صد واکسیناسیون باقی مانده اند.

    10 کشور نیز --- در آفریقا، آسیا و آمریکای مرکزی --- کمتر از 50 در صد جمعیت را پوشش داده اند.

    · گسترش قابل ملاحظه ای در استفاده از واکسن های هپاتیت بی.

    و آنفلوانزا هموفیلیک نوع بی.

    بی) صورت گرفته است.

    در 153 کشور اینک بطور معمول اطفال را با واکسن هپاتیت بی.

    تلقیح میکنند، در حالیکه در 1990 این رقم تنها 12 کشور را شامل میشد.

    در خصوص واکسن اچ.

    نیز که در 1991 تنها در 4 کشور تلقیح میشد، اینک در 92 کشور جزیی از برنامه معمول ایمنی سازی شده است.

    · معذالک در سال 2004، 27 میلیون نوزاد از تلقیح واکسن ثلاث محروم ماندند، و در نتیجه در معرض خطر بیماریهای کشنده قرار گرفتند.

    · 5 کشور --- چین، هندوستان، اندونزی، نیجریه و پاکستان --- هر یک با بیش از یک میلیون نوزاد تلقیح نشده، جمعا جمعیتی معادل 16.3 میلیون نوزاد (بیش از 60 در صد از کل 27 میلیون کودک --- تلقیح نشده را در خود دارند.

    دکتر ژان ماری اوکوو – بل، مدیر اداره ایمنی سازی، واکسن و امور بیولوژیک سازمان بهداشت جهانی، میگوید : " پیشرفت های چشمگیری که در دهه 1980 در ایمنی سازی بدست آمد هم چنان حفظ شده و ادامه میابند.

    این امر نتیجه تلاش پیگیر و تعهد جدی کشورها و شرکا ما در این موضوع و اتخاذ استراتژی موثر و حمایت مالی قابل ملاحظه، میباشد.

    معذالک ما میتوانیم و باید بیش از این تلاش نماییم.

    ما باید واکسنهای لازم را نزد میلیون ها نفر که به آن نیاز دارند ببریم و آنها را در دسترس مردم قرار دهیم؛ مردم باید بتوانند از مزایای واکسن های جدید و نجات دهنده استفاده کنند.

    ماموریت ما اینست که همه مردم را تحت حمایت قرار دهیم و آنها را در مقابل خطر بیماریهایی که برایشان واکسن وجود دارد مصون کنیم." در سال 2002 حدود 2.1 میلیون نفر در گروه های سنی مختلف، در اثر بیماری هایی که دارای واکسن برای پیشگیری بودند و از جانب سازمان بهداشت جهانی نسبت به مایه کوبی آن سفارش شده بود، مانند: سرخک و سرخجه، هپاتیت بی.، اچ.

    بی.، سیاه سرفه، کزاز و غیره، مردند که 1.4 میلیون نفرشان کودکان زیر پنج سال بودند.

    معذالک تنها در سال 2003 مایه کوبی توانست از مرگ و میر 2 میلیون نفر جلوگیری کند.

    بعلاوه مانع از مردن 600000 نفر دیگر از امراض ناشی از هپاتیت بی.

    در بزرگسالی آنها شد.

    از نظر تاریخی مایه کوبی یکی از داستانهای موفقیت آمیز بهداشت عمومی شد، بطوری که آبله در سال 1980 بکلی ریشه کن گردید، ابتلا به پولیو یا فلج اطفال تنها ظرف پنج سال (از 1999 تا 2003) از مایه کوبی همگانی به میزان 99 در صد کاهش یافت، کاهش جهانی مرگ و میر در اثر سرخک 39 در صد بود که این رقم در آفریقا تا 46 در صد کاهش داشت.

    واکسیناسیون در سطح جهانی در نقطه عطف جالبی قرار دارد، بطوری که منابع جدید و امکانات مالی بیشتری از طریق " تسهیلات مالی برای مایه کوبی بین المللی (ای.

    اف.

    ایم.) " تامین گردیده، و در ماه گذشته گروهی از کشورهای اروپایی نزدیک به 4 میلیارد دلار در اختیار آن گزاردند.

    دکتر جولیان لاب – لویت، مدیر اجرایی ائتلاف جهانی برای واکسنها و مایه کوبی (جی.

    وی.

    آی.) گفت : " تقویت مالی آی.

    ایم.

    این امکان را در اختیارمان قرار خواهد داد که میزان مایه کوبی را افزایش داده و به واکسنهای جدید دست بیابیم؛ و آنها را در دسترس میلیونها کودک از فقیرترین اقشار قرار دهیم.

    اگر قرار است کشورهای عقب مانده نیز نظام بهداشتی خود را توسعه داده علاوه بر مایه کوبی سنتی به واکسنهای جدید نیز به مقدار لازم دست بیابند، تامین و حمایت مالی قابل توجه مورد نیاز میباشد." انتظار میرود در دهه آتی انقلابی در راه های تحقیق و طراحی، تولید، تامین مالی، نقل و انتقال و روشهای مایه کوبی صورت گیرد.

    هم اکنون پیشرفتهای چشمگیری در زمینه کشف و تولید واکسن رخ میدهد.

    پیش بینی میشود که در ده سال آینده لااقل 20 نوع واکسن جدید یا از نوع بهبود یافته وارد بازار شود.

    دکتر جان وکر مدیر بخش کشفیات جدید مایه کوبی در موسسه پات (پی.

    اچ.) که سازمانی غیر انتفاعی و جهانی است، میگوید : " گامهای بلندی در تهیه واکسنهای جدید برای امراضی که کودکان را در کشورهای در حال رشد مبتلا میکند برداشته شده، واکسن های جدیدی که جان کودکان بسیاری را نجات خواهد داد.

    مهمترین چالشی که اینک با آن روبرو هستیم اینست که واکسنهای مزبور را در دسترس کلیه کودکانی قرار دهیم که به آن نیاز دارند.

    و یونیسف اقدام به تاسیس دورنما و استراتژی جهانی مایه کوبی جدیدی برای دهه 2006 الی 2015 کرده اند که هدف آن حمایت از تعداد بیشتری افراد، از همه گروه های سنی ، علیه امراض بیشتر است و اهداف مایه کوبی جهانی را ارتقا می بخشد.

    · دبلیو.

    و یونیسف بطور منظم بر میزان و پوشش مایه کوبی نوزادان در مقابل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، پولیو، سرخک، هپاتیت، و آنفلوانزای هموفیلیک نوع بی.، در سطح ملی نظارت میکنند.

    مایه کوبی ثلاث معمولا بعنوان شاخص نظام واکسیناسیون در کشور و کارکرد آن تلقی میشود.

    در 1980 مایه کوبی جهانی واکسن ثلاث در حد میانگین 20 در صد بود، و تنها در کشورهایی که دارای نظام رسمی مایه کوبی اطفال بودند این رقم به حدود 30 در صد میرسید.

    لکن از آن روز تا کنون علیرغم افزایش جمعیت جهان، گامهای بلندی در این جهت برداشته شده است.

    از 124.6 میلیون نوزادی که در سال 2004 بدنیا آمدند و تا یک سالگی زنده بودند، بیش از 108 میلیون نفر از آنان حد اقل یک بار مایه کوبی شدند، و 95 میلیون آنها با واکسن بی.

    سی.

    جی.

    علیه سل، و واکسن ثلاث دی.

    3 ، و واکسن خوراکی فلج اطفال و واکسن سرخک تلقیح شدند.

    هم اینک 192 کشور دارای سیستم مایه کوبی نوزادان و اطفال هستند.

    · 10 کشور محروم از سیستم مایه کوبی نوزادان عبارتند از : جمهوری آفریقای مرکزی (40 در صد)، گینه استوایی (33 در صد)، گابون (38 در صد)، هائیتی (43 در صد)، جمهوری دمکراتیک خلق لائو (45 در صد)، لیبریا (31 در صد)، نیجریه (25 در صد)، پاپوآ و گینه نو (46 در صد)، سومالی (30 در صد)، و وانوآتو (49 در صد).

    در این ده کشور در سال 2004 نزدیک به 4.3 میلیون کودک مایه کوبی نشده بودند.

    · از 27 میلیون کودک، 11 میلیون در آسیای جنوبی، 9 میلیون در آفریقای زیر صحرا و 3.9 میلیون ساکن آسیای شرقی و جزایر اقیانوس کبیر بودند.

    · در 2004 هندوستان دارای 8.5 میلیون، نیجریه 3.3 میلیون، پاکستان 1.8 میلیون، چین 1.6 میلیون و اندونزی دارای 1.3 میلیون کودک واکسینه نشده بودند.

    یکی از آژانسهای تخصصی سازمان ملل در امر بهداشت است.

    هدف آن اعطا بیشترین امکانات سلامتی برای اکثریت جمعیت جهان است.

    این سازمان دارای 192 کشور عضو است.

    اطلاعات بیشتر را میتوانید در تارنما زیر بیابید: و نیز آی.

    و جی.

    که از موسسات تابعه سازمان بهداشت جهانی هستند که بصورت ائتلافی برای مایه کوبی جهانی فعالیت میکنند؛ اعضا از سهامداران موسسات میباشند.

    اعضای ائتلاف عبارتند از طیف وسیعی از شرکای توسعه یافته: کشورهای توسعه یافته و دولت های اعطا کننده کمک مالی، سازمان بهداشت جهانی، یونیسف، بانک جهانی، صنعت واکسن سازی (از کشورهای توسعه یافته و در حال رشد)، موسسات فنی و تحقیقاتی، موسسات غیر انتفاعی غیر دولتی (ان.

    او.) ها، بنیاد بیل و ملیندا گیتس ، و صندوق واکسن که بازوی مالی و اعتباری جی.

    است.

    پات یا پی.

    سازمان بین المللی غیر انتفاعی است که راه کارها و کشفیات پایدار و از نظر فرهنگی مناسب و مرتبط ایجاد میکند که به کشورهای فقیر دنیا امکان آنرا میدهد که از سیکل معیوب فقر - بیماری خود را نجات دهند.

    با کمک و همکاری شرکای مختلف در بخش دولتی و خصوصی، پات فن آوریهای مناسب برای تامین بهداشت و سلامتی را ایجاد و با استراتژی حیاتی همراه آن سعی میکند طرز تفکر مردم را در این زمینه تغییر دهد و بهبود بخشد.

    هدف پات بهبود سلامتی جهانی و بالا بردن سطح زندگی آنهاست.

    آخرین توصیه های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی سازمان بهداشت جهانی طی گزارشی که بر اساس تحقیقات دانشمندان کشورهای مختلف جهان تهیه شده در مورد مصرف مواد غذایی اعلام کرده است که عامل اصلی چاقی و بیماریهای مزمن در جهان مصرف مواد غذایی فرآوری شده است و درخواست نموده که از مصرف این نوع غذاها که حاوی چربی اشباع شده و نمک و قند هستند کاسته شود، چربی اشباع شده بیشتر منشاء حیوانی دارد .

    افزایش مصرف میوه و سبزی و داشتن تحرک جسمی بیشتر توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه شده است.

    در این گزارش ضمن هشدار در زمینه زیاده روی در مصرف غذاهای ناسالم تأکید شده است در آینده یک استراتژی جهانی برای کاهش بیماریهای قلبی ، سرطان ، دیابت ، چاقی و پوکی استخوان تهیه می شود.

    در گزارش مذکور آمده است دانشمندان مردم جهان را ترغیب می کنندکه به رژیم غذائی متعادل و سالم روی آورند و از مصرف نمک ، قند و چربی اشباع شده بکاهند .

    آنها تغییر در سبک زندگی فعلی مردم را عاملی می دانند که باعث شده است اعضای خانواده ها برای نشستن سر یک سفره فرصت کمتری پیدا کنند و در نتیجه به مصرف غذاهای سرپائی و کنسرو شده روی آورند.

    ویژگی های غذای سالم از نظر سازمان بهداشت جهانی از این قرار است: ۱ - کربوهیدرات ها ( نشاسته و قند طبیعی ) باید ۵۵ تا ۵۷ درصد رژیم غذایی را تشکیل دهند .

    ۲ - قند غلیظ ( مثل شیرینی ها ) باید کمتر از ۱۰٪ باشد .

    ۳ - ۱۰ تا ۱۵ درصد از غذای روزانه باید پروتئین باشد .

    ۴ – غذای آماده حداکثر باید ۱۵ تا۳۰ درصد از چربی تشکیل شده باشد که چربی اشباع شده نیز حداکثر۱۰٪ مواد غذایی باشد .

    ۵ - در هر ۲۴ ساعت مصرف نمک کمتر از ۵ گرم باشد .

    ۶ - روزانه حدوداً ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه مصرف شود در ضمن روزانه حداقل یک ساعت فعالیت جسمی برای هر فرد سالمی ضروری است .

    گفتنی است در حدود یک میلیارد نفر از کل جمعیت جهان چاق می باشند که از این موارد ۱۰٪ دچار چاقی شدید هستند اهداف سازمان بهداشت جهانی درمورد بهداشت دهان برای سال ۲۰۱۰ بهداشت دهان بهره مندی از عمر طولانی توأم با سلامتی بدون همکاری و همیاری اعضاء مختلف بدن امکان پذیر نیست .

    عملکرد هر عضو بر فعالیت اعضاء دیگر اثر می کند و این مجموعه تأثیر گذار بر یکدیگر و تأثیر پذیر از محیط ، تآمین سلامت و تداوم زندگی فرد را بر عهده دارند مجموعه دهان به عنوان دروازه ورود غذا ، آغازگر روند هضم و جذب غذا بوده و نقشی مهم در آماده سازی نیازمندی های غذائی انسان به عهده دارد .

    نظام بهداشتی درمانی در کشور ما نه تنها در منطقه شرق مدیترانه و شمال آفریقا بلکه در بین سایر کشورهای جهان از نظر ساختار ، پایداری ارائه خدمات ، گستردگی و وجود بستر مناسب سازمانی و ارائه ادغام یافته انواع خدمات بهداشتی و درمانی ، به عنوان یک نظام پویا ، با توانمندی های بسیار ، شناخته شده است .

    با توجه به موارد فوق ، طرح بررسی وضعیت بهداشت دهان کودکان ایرانی در چهار مقطع سنی ۳ ساله ها ، ۶ ساله ها ،‌۹ ساله ها و ۱۲ ساله ها طراحی و اجرا گردید.

    ۳ ساله ها : اولین آثار بیماری پوسیدگی دندانی ، در این سن خود را نشان می دهد ، آثار سندرم شیشه شیر در این سن آشکار می شود ؛ تا کنون اطلاعات جامعی در خصوص میزان شیوع و بروز پوسیدگی در دندان های شیری کودکان ایرانی موجود نبوده است .

    ۶ ساله ها : ابتدای زمان رویش دندان های دائمی و زمان مناسب برای ارزیابی شدت گسترش پوسیدگی در دندان های شیری است .

    ابتدای زمان اجرای طرح های بهداشت دهان برای دانش آموزان جهت انجام ارزیابی های اولیه است ؛ و رده سنی مطلوب جهت تعیین شاخص پوسیدگی در مقایسه های بین کشوری است .

    ۹ ساله ها : انتهای دوره تداوم دندان های شیری است ؛ زمان خوبی برای ارزیابی شدت پوسیدگی در دندان های دائمی است و زمان سنجش وضعیت اجرای طرح های بهداشت دهان پس از اجرای طرح های مداخله ای برای دانش آموزان است .

    ۱۲ ساله ها : زمان خوبی برای ارزیابی شیوع و بروز پوسیدگی در دندان های دائمی و رده سنی مطلوب جهت تعییین شاخص در مقایسه های بین کشوری است .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    سایتهای  اطلاع رسانی :

    http://usinfo.state.gov/persian/index/topics/topic_listing_gi/111.09_Global_Action_Plan_on_Pandemic_Moves_Forward.html

    http://www.irna.ir/fa/news/view/line-9/8501146331131818.htm .

     http://usinfo.state.gov/gi/global issues/bird flu.html

    http://www.irna.ir/fa/news/view/menu-149/8501198278122217.htm

    http://www.hayat.ir/?lang=fa&page=showbody_news&row_id=16077

    http://www.hayat.ir/?lang=fa&page=showbody_news&row_id=15387&PHPSESSID=62ce130c6f0f1417675c3aaec7ee57a3

    http://www.zoom.ir/?lang=fa&page=showbody_news&row_id=564

     http://www.tici.info/default.aspx?dir=Learn_man&file=84-04-29.htm

    http://usinfo.state.gov/persian/index/topics/topic_listing_gi/WHO_says_global_immunization_progressing.html

    http://www.pezeshk.us/?p=2271

    http://www.jamejamonline.ir/shownews2.asp?n=128794&t=hlt

     

برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی ، یکی از حقوق مسلم فردی و اجتماعی است و تامین سلامت جسم و روان هم ابزاری برای تکامل انسان است و هم از دید گاه اقتصادی اهمیت دارد باتوجه به این مهم این مجموعه در سه بخش تدوین شده است: 1- سیاستها و کلیات بهداشت عمومی 2- بهداشت فردی 3- بهداشت محیط برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی بهداشت عمومی عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماریها، افزایش طول ...

بهداشت مجموعه‌ای از علوم مختلف است و بطور کلی منظور از آن، انجام کارهایی برای جلوگیری از ابتلا مردم به بیماری و رسیدن به سلامتی است. تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO) از بهداشت به صورت زیر است: بهداشت علم و هنر پیشگیری از بیماریها و طولانی کردن عمر و ارتقا سلامتی به‌وسیله کوششهای متشکل اجتماعی است. سیستم معاونت بهداشت عمومی (Public Health Asistanse) تقریباً 55 درصد جمعیت با این ...

یکی از شاخه های روانشناسی، بهداشت روانی یا سلامت روانی است که از مباحث پر طرفدار، به روز و پر رونق روانشناسی به حساب می آید. بهداشت روانی که تعاریف گوناگون آن در ادامه خواهد آمد در مقولات زیادی کاربرد دارد و در زمینه های مختلفی از قبیل: بهداشت روانی و کودک، بهداشت روانی و نوجوان، بهداشت روانی و نوجوان، بزرگسال، سالمند، ازدواج و ... بسیاری از مقولات دیگر مطرح است. متن حاضر که در ...

-1 مقدمه انسان از ابتدا برای زدودن پلیدیها از تن، جامعه، مسکن، اشیاء و ادوات خود از آب استفاده می نموده و این حلال پاک کننده، همگانی، فراوانی، فراوانی و ارزانی، هزاران سال متداولترین وسیله شستشو برای بشر بوده است. یکی از ویژگیهای بارز بشر متمدن، علاقه مندی قطری او به برطرف کردن پلیدیها و بوی ناخوشایند حاصل از آن و جایگزین ساختن آن با رایحه خوش بوده است. در واقع هنگامی که نخستین ...

درروزگاران گذشته،هرچند وقت یکباربیماری وبا،طاعون،آبله ونظایرآن در کشورهای جهان همه گیر می شد ومیلیونها نفر را نابود می کرد.اولین حرکت درجهت کنترل بیماریهای واگیرداروتوجه به بهداشت ملی توسط جمهوری ونیزدر سال 1328 میلادی بودکه بیماری های همه گیر مانند وبا و طاعون راجزءقوانین قرنطینه قرار داد. در سال 1851برای نخستین بار پزشکان کشورهای مختلف در پاریس،دراولین کنفرانس بین المللی ...

یکی از مسائلی که در گذشته در افکار آنان بوده و همواره تلاش نموده است که روشهایی برای دسترسی به آن را پیدا نماید مسئله رسیدن به بهداشت و تندرستی و دوری از بیماریها و انواع ناراحتیها و دردهای مختلف بوده است. و با انجام بررسیها و تفحص های مختلف در مورد علل ایجاد بیماریها راههایی برای پیشگیری از بروز پیدا شد و روز بروز بر آگاهی آنان در این زمینه افزوده شده است. صنعتی شدن جوامع و ...

فصل 1 تعاریف و کلیات آموزش بهداشت دعوتی است عام برای بالا بردن کیفیتها و استانداردهای زندگی و مشارکت مردم در فعالیتهای جسمی، روانی و اجتماعی. بدین ترتیب که مردم به نیازها و تمایلاتی گسسته یا پیوسته آشنایی پیدا می کنند و از ورای دیوار بلند سختی ها، باورهای نادرست یا ناآگاهی ها به دشت دانش و آگاهی می رسند و به زندگی خود رنگی تازه می بخشند. بهداشت راهی تازه برای زیستن نیست اما راهی ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

چکیده دارو بعنوان یک کالای استراتژیک مشمول یارانه در کشور و یک نیاز اساسی عامه مردم از اهمیت خاصی برخوردار بوده، بطوریکه بر اساس آمار سال 1376 مبلغ 1740 میلیارد ریال مصرف سالیانه دارو و 8/15میلیارد مصرف عددی دارو در کشور گزارش شده است. (در سال 80 از مجموع 4132 میلیارد ریال فروش دارو در سطح کشور، 241 میلیارد ریال آن یارانه پرداختی توسط دولت بوده است). به دلیل اهمیت و تاثیری که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول