دانلود تحقیق خواص درمانی ترنجبین

Word 166 KB 6518 14
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ترنجبین یا ترانگبین ماده شیرینی است که از گیاهی بنام خارشتر گرفته می شود خار شتر گیاهی است که به حالت خودرو یافت می شود که در کوهپایه های تمام ایران وجود دارد ساقه های این گیاه خاردار سخت و سبز رنگ بوده و گلهای آن کوچک و قرمز است با وجود اینکه خارشتر در همه جای ایران می روید ولی در همه جا ترنجبین از آن بدست نمی آید.

    خواص درمانی در ترنجبین ماده صمغی وجود دارد که برای درمان سینه درد و سرقه مصرف می شود.

    ترنجبین دارای خاصیت ملینی است برای شیرین کردن دارو ها از ان استفاده می شود و در ضمن برای بیماری های عفونی مشکوک نیز بکار می رود.

    اص درمانی پونه و پونه کوهی پونه از خانواده نعناع است وبرای هضم غذا مفید می باشد جویدن نعناع و پونه برای بر طرف کردن سکسکه مفید است و ضد تشنج و آرام کننده اعصاب است به درمان اسهال و بیماری های روده ای کمک می کند همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A , B , است.

    خواص درمانی : پونه کوهی از بهترین گیاهان تقویت کننده بشمار می رود مصرف پونه کوهی کار روده ها را منظم می کند درد معده و بی اشتهایی را تسکین می دهد و برای ناراحتی های کبدی بسیار موثر است دم کرده پونه برای اسهال اسهال خونی و اسهال های باسیلی و همچنین ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است دم کرده پونه تقویت کننده خوبی است اگر گاهی پس از صورف غذا در معده احساس سنگینی نمودید و یا غذا را ترش کردید و یا به کلی ناراحت شدید می توانید از این دم کرده استفاده کنید.

    واص درمانی پنیرک گیاهی است که به حالات خودرو در جنگلها و اراضی غیر مزروع می روید و از ارتفاع آن تا شصت سانتی متر میرسد.

    ریشه های آبدار و سفید رنگی دارد و ساقه آن استوانه ای شکل وراست است.

    برگهای آن بزرگ و دارای دم برگ است و گلهای ان به رنگ گلی مایل به بنفش و دارای خصوص تیره است این گلها پس از خشک شدن به رنگ آبی در می آیند در کاشان به این گیاه مولجه می گویند.

    خواص درمانی: پنیرک حاوی موسیلاژ( لعاب نباتی) و ویتامین های A , B , C است از برگ و گل این گیاه در طب استفاده می شود پنیرک ضد سرفه و مرهم سینه است خاصیت مسهلی و نرم کننده دارد دم کرده آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده های تنبلی هستند توصیه می شود.

    جوشانده آن باری عفونتهای مثانه و اسهال خونی و سرفه های شدید مفید و موثر است.

    برگ و ریشه پنیرک را اگر به شکل ضماد در آورید و روی دمل و یا کورک بگذارید فورا سر باز می کند چون خاصیت مسهلی دارد و برای ورم مجاری گوارش و ادرار مفید است.

    خواص درمانی پامچال پامچال گیاه زیبایی است که بصورت علفی می باشد و خودرو است برگهای آن کرکدار پرچین و بیضی شکل است و گلهای آن افتاده و زرد رنگ است و در فصل بهار سبز می شود ریشه آن محکم است و زمانی که تازه می باشد بوی تندی از آن به مشام می رسد گلهای پامچال در ماههای اردیبهشت تا تیر ظاهر می شود پامچال در کنار جاده ها و چمن ها و جاهایی که علف می روید سبز می شود.

    خواص درمانی: پامچال در طب به عنوان کرم کش و ضد تشنج استفاده می شود و در بیماریهای عصبی هیستری و تشنجات اطفال مصرف می شود گلهای پامچال داروی موثری برای برونشیت زکام های مغزی و سرفه های مزمن است و اگر کسی به گریپ مبتلا شود می تواند از دم کرده گل پامچال استفاده کند زیرا با اثر بخشی سریع ان خیلی زود از این ناراحتی خلاص می شود همچنین این دم کرده برای کسانی که مبتلا به سر دردهای شدید و میگرن و دل بهم خورده هستند مفیت است.

    گل پامچال مقوی و تب بر است .ریشه پامچال را به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب بجوشانید و برای درمان سیاه سرفه سینه پهلو برونشیت و امراض مربوط به مجاری ادراری مصثرف کنید برای درمان و معالجه ورم کوفتگی که در اثر ضربه وارد می شود و ایجاد خون مردگی در آن ناحیه می کند ریشه پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید و بعد پارچه ای را در آن خیس کنید و روی ورم بگذارید و محل ضرب دیدگی را کمپرس کنید.

    خواص درمانی بلوط درختی است جنگلی که بیشتر در مناطق کوهستانی و همچنین نقاط گرمسیری می روید از برگ و پوست آن استفاده می کنند از پیوند زدن با بلوط معمولی شاه بلوط به دست می آید که از لحاظ ظاهری فرق با بلوط های معمولی ندارد این درخت خیلی زود مورد حمله کرم ها قرار می گیرد و میوه آن شبیه بادام است و در بعضی مناطق از آرد آن نان درست می کنند.

    خواص درمانی: برای درمان بواسیر و واریس بسیار مفید است زیرا دارای تانن است اگر میوه بلوط را ساییده و به صورت پودر در آورید و با مقداری کمی آب مخلوط کنید برای درمان اسهال مفید است و در درمان انواع ناراحتی ها مثل انژین و ورم لوزه احتقان پروستات و گرفتگی صدا موثر است هسته ان برای درمان بواسیر و واریس مفید می باشد بلوط بسیار مقوی و نیرو بخش است.

    بلوط هندی یا شاه بلوط در طب استفاده های زیادی دارد شاه بلوط هندی برای درمان سیاتیک و دردهای سیاتیکی موثر و تسکین دهنده است پماد آن در بیماری های پوستی و ضد سرما زدگی بکار میرود بلوط خیلی زود کرم می زند وبرای جلوگیری از این عارضه می توانید آن را در آب نمک بگذارید.

    خواص درمانی بو مادران گیاهی خودرو می باشد و در دشت ها و کنار جاده ها و مناطق کوهستانی بیشتر می روید گلهای آن به رنگ سفید است که سر شاخه های آن به شکل چتر نمایان می شود گلهای آن مصرف طبی دارد.

    خواص درمانی: خواص اصلی این گیاه ضد تشنج قابض نیرو بخش تب بر و قاعده اور است بعضی افراد دم کرده آن را در موقع ناراحتی شکم و دل درد و اسهال استفاده می کنند.

    برای درمان زخم های چرکی در پا و بو اسیر چرک دار 30 تا 40 گرم بو مادران خشک را در یک لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید سپس زخم را با آن شستشو دهید و پانسمان کنید همچنین پماد آن برای دردهای رواتیسمی استفاده می شود.

    خواص درمانی بد گیاه گیاهی خودرو می باشد که بیشتر در مزارع و باغها می روید در مازندران به آن سگ واش می گویند و زیرا سگها به حکم غریزه فطری هنگامی که ثقل معده و یا روده پیدا بکنند این گیاه را با حرص و ولع زیادی می خورند تا بیماری آنها برطرف شود ساقه های آن بلند و باریک و گره دار است و برگهای آن دراز و سر تیز است گلهای آن به شکل خوشه گندم می باشد.

    خواص درمانی: جوشانده ده تا بیست گرم ریشه بید گیاه در یک لیتر آب و با اضافه کردن مقدرای شیرین بیان در معالجه حبس البول و شن کلیه و مثانه مفید می باشد باید توجه داشت که این گیاه در ایران مصارف طبی ندارد و بیشتر از چوب آن به عنوان هیزم استفاده می کنند.

    خواص درمانی بهار نارنج در فصل بهار درختان نارنج شکوفه می نشینند و گل سفید و معطری می دهند که به آن بهار نارنج گویند.

    خواص درمانی: برگ و گل درخت نارنج اختلالات عصبی تپش قلب هیستری و حالت صرع و حمله تشنجات معدی انژین و انواع بی خوابی را تسکین می دهد هضم غذا را آسان می سازد و همچنین عرق آور و کرم کش می باشد.

    پوست نارنج معده را تقویت می کنند و اشتها را باز می گرداند.

    کسانی که دچار یبوست می باشند باید یک پوست نارنج تازه را بجوشنانند و اولین آن آ« را بریزند زیرا بسیار تلخ می باشد سپس دوباره مقداری آب اضافه کنند و بیست دقیقه بجوشانند آ«گاه آن را از آب درآورند و خشک کنند و آن را صبح ناشتا میل نمایند.

    بلافاصله به تخلیه مدفوع کمک می کند.و یبوست را بر طرف می سازد.

    از شکوفه درخت نارنج عرقی می گیرند که به عرق بهار نارنج معروف است و خاصیت آن این است که اعصاب را آرامش می بخشد و برای معالحه سر درد مفید و موثر است.

    خواص درمانی باد آورد اصل این گیاه در هندوستان بوده است و از آنجا به سایر نقاط پراکنده شده است و به صورت خودرو می روید دارای ریشه کوچک و ساقه ای راست و برگهایی بزرگ و به رنگ سبز روشن می باشد که انتهای آنها یک خار نوک تیز دارد گلهای آن به شکل یک تخم مرغ خاردار است و رنگ آنها زرد می باشد و بوی نامطبوعی دارد که پس از خشک شدن آن بو از بین می رود.

    خواص درمانی: باد آورد مقوی , تصفیه کننده خود و عرق آور, برطرف کننده عفونت های کبد و کلیه و معده است.

    دم کرده آن برای عفونت های سینه پهلو و انواع تب ها مفید می باشد.

    باد آورد برای رفع ویار خانم ها مناسب است و همچنین دارای خواص ضد سرطان می باشد.

    خواص درمانی برگ بو درخت آن همیشه سبز است و پوست آن خاکستری تیره و چوب آن خیلی سخت می باشد و دارای شاخه های انعطاف پذیر است در فارسی آن را درخت غار و باهشتان نامیده اند و دارای خواص گیاه درمانی زیادی می باشد.

    خواص درمانی: برگ بو در مورد گریپ و یا عفونت روده ای ضد عفونی کننده خوبی است.

    برای درمان برونشیت مزمن مورد استفاده قرار می گیرد و برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است دم کرده آن هضم غذا را آسام می سازد و گاز و نفخ معده را خارج می کند همچنین نوشیدن دو تا سه فنجان از شربت برگ بو قبل از غذا برای درمان بی اشتهایی مفید است.

    خواص درمانی بابونه گیاهی است کوچک و پر پشت که در چمن زارها و زمینهای غیر زراعتی و نقاط دیگر می روید برگهای آن جوچک و متناوب و نا منظم و پوشیده از کرک می باشد و گلهای آن را باید در سایه خشک کرد تا خواص آن را ازبین نرود.

    خواص درمانی: بابونه گیاهی مقوی نیرو بخش تب بر کرم کش ضد درد و تشنج است و به همین دلیلد دم کرده آن در بیماریهای معده و سو هضم بسیار مصرف می گردد و به آن کلید معده می گویند.

    بابونه گیاهی است با اثر تسکین دهنده و منظم کننده فعالیت جهاز هاضمه و همچنین برای رفع و تسکین دردهای دندان و دردهای موضعی موثر و مفید است.

    ضماد گل بابونه را برای دردهای سیاتیکی کمر درد و سر درد و میگرن به کار می برند دم کرده ده تا بیست گرم گل بابونه در یک لیتر آن برای کسانی که دچار کندی عمل روده ها یبوست سو هضم عفونتهای دردناک و یا اختلال در قاعدگی شده اند مفید است.

    روغن بابونه برای تسکین دردهای رماتیسم و دردهای عصبی مورد استفاده قرار می گیرد طریقه استفاده از روغن بابونه با این ترتیب است که هنگامی که درد شروع می شود با آن دست خود را آغشته کنید و مجکم محل درد را مالش دهید فورا درد ساکت می شود همچنین دم کرده گل بابونه به شکل کمپرس برای شستشوی چشم استعمال می شود.

    خواص درمانی آویشن کوهی گیاهی است که در جنگلها واراضی غیر مزروع به طور خودرو می روید و ساغه آن بنفش است و گلهای آن گلبهی رنگ است و برگهای آن بیضی شکل و در مقابل دیکدیگر قرار می گیرند و در ایران آویشن کوهی بیشتر در شهرهای لاهیجان و طالش و آستارا می روید.

    خواص درمانی: گلهای خشک و آویشن کوهی دارای خاصیت نیروبخشی خلط آور ضد تشنج و مقوی معده است.

    دم کرده آن برای درمان نفخ شکم و انواع سو هضم و اسهال و اختلالات روده و قاعدگیهای سخت موثر و مفید است.

    کسانیکه روماتیسم دارند و یا مبتلا به ورم مفاصل شده اند می توانند به آسانی خود را با ضماد آویشن کوهی تازه معالجه کنند و برای این کار باید گل و برگ آویشن را در ظرفی بریزند و روی حرارت قرار دهند و آنرا تا گرم آست روی ناحیه ای که درد می کند بگذارند وببندند.

    در ضمن برای بر طرف کردن تلخی دم کرده جوشانده گل آویشن کوهی می توانید از عسل استفاده کنید.

    خواص درمانی آویشن شیرازی گیاهی است کوهستانی با گلهای آبی خوش رنگ که در مناطق مرتفع و خوش آب و هوا می روید و بسیار معطر است.

    خواص درمانی: اویشن دشمن سم است و خواص طبی درمانی آن این است که ضد درد و تشنج است, هوش و قوه ادراک را زیاد می کند و در درمان نارسای کبد موثر است خون را به جریان می اندازد و اعضای جنسی و تناسلی را در بدن تحریک و تقویت می کند.

    جوشانده غلیظ آن برای شستشوی سر بسیار مفید است و از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تقویت پیاز مو می شود.

    آویشن در درمان عفونتهای ریوی , زکام, تب , انژین, دل درد, ضعف مفرط, سیاه سرفه, دردهای معده, ضد نفخ, رفع تشویش , اخلاط خونی , درد مفاصل , کوفتگی عضلات, رقیق کردن خون, نقرس تنگی نفس, سیاتیک بسیار مفید می باشد.

    نوشیدن شربت اویشن بطور روزانه چهار تا پنج بار در درمان ناراحتی های قاعدگی و ترشحات سفید خانمها بسیار مفید و موثر است.

    کسانیکه روماتیسم دارند باید در درون وان حمان بنشینند و مقدار دو گرم اسانس آویشن شیرازی و سیصد و پنجاه گرم جوش شیرین و چهل گرم اسانس آویشن کوهی را با هم مخلوط کرده و در الکل حل کنند و سپس آنرا در آب بریزند و خود را با آن شستشو دهند و سپس به استراحت بپردازند.

    خاصیت اویشن بیشتر به خاطر تیمول آن است که ضد عفونی کننده ضد کرم و ضد قارچ است و برای ضد عفونی کردن گیاهان بسیار مفید است.

    توجه: مصرف بیش از حد آویشن ممکن است کلیه را تحریک نماید و باعث بروز آلبومین و ایجاد سرگیجه و ضعف قلب شود.

    خواص درمانی اکلیل کوهی گیاهی است بشکل درختچ که بصورت خودرو در نواحی معتدل می روید و همیشه سبز است شکل زیبایی دارد و کشت آن در همه جا معمول است نام دیگر ان گل سره دریای است.

    خواص درمانی: اکلیل کوهی را می توان در درمان بیماریهای ورم کلیه ها میگرم ضعف عصبی , رعشه , خستگی جسمی و روحی مورد استفاده قرار داد.

    اکلیل کوهی برای تپش و ضعف و تقویت قلب موثر و مفید می باشد .

    دم کرده برگ و گل اکلیل کوهی برای کسانی که دچار آسم و یا نفخ معده و دل درد می باشد مفید است.

    همچنین به ترشحات کیسه صفرا کمک می کند و به همین دلیل برای کسانی که نارسائی کبد دارند و از ان رنج می برند موثر است برای کسانیکه دچار ضعف عمومی و سیاه سرفه و بی خوابی هستند بسیار مفید است .

    برگ و گل آن بهترین وسیله برای جلوگیری از فاسد شدن گوشت می باشد جوشانده آن برای دردهای روماتیسمی و زخمهای جلدی و خراشیدگیها مفید است.

    خواص درمانی ارنیکا گیاهی است با گلهای نارنجی که بر ساقه های کرکداری بطول سی تا چهل سانتیمتر در مناطق کوهستانی می روید و شبیه گل مینا می باشد.

    خواص درمانی: ریشه و گل و برگهای این گیاه به مصارف طبی میرسد دم کرده پنج تا پانزده گرم گل خشک ارنیکا در یک لیتر آب دارای خاصیت التیام دهنده و پایین آورنده تب را دارد و همچنین قابض است.

    به همین دلیل در درمان تبهای شدید و تیفوس بصورت دم کرده مصرف می شود.

    دم کرده آن نیز برای معالجه ورم معده مفید است اگر دم کرده ارنیکا را با ریشه گزنه و باردان و برگ بارهنگ و پوست درخت بلوط مصرف کنید برای درمان شب کوری و نیز ریزش مو موثر است.

    •توجه: از خوراندن ارنیکا به صورت دم کرده یا جوشانده به بچه ها پرهیز کنید.

    خواص درمانی اسفند یا اسپند گیاهی است به صور بوته در بیابانها و نقاط معتدل و سردسیر می روید این گیاه در اطراف زنجان و همدان زیاد دیده می شود.

    خواص درمانی: مردم به اثر ضد عفونی کنندگی اسفند در زمانهای دور پی برده بودند و در اطراف بستر بیمار و جاهای پر ازدحام از آن دود می کردند و بدین طریق محیط را ضد عفونی می کردند.

    نوشیدن جوشانده ریشه اسفند در هر روز صبح ناشتا برای درمان اگزما مفید می باشد کسانی که به علت ضعف مثانه یا سستی کمر دچار شب ادراری می باشند شبها با خوردن مخلوطی از تخم رازیانه و اسفند و صبح ها با خوردن یک یا دو عدد تخم مرغ و کمی عسل شب ادراری آنها درمان خواهد شد.

    خواص درمانی اوکالیپتوس اوکالیپتوس درخت بومی استرالیا است.

    قوه جاذبه آب این درخت را هیچ یک از گیاهان دنیا ندارد زیرا ریشه این درخت سه برابر وزنش آب جذب می کند, درختی زیبا است که همیشه سبز می باشد و برگهای آن دارای عطر مطبوعی است درخت آنراکافور یا درخت تب نوبه نیز گویند.

    خواص درمانی: برگهای آن خواص طبی دارد و برای عفونتهای برونشها و ناراحتی سینه و دستگاه تنفس و گرفتگی بینی و همچنین به منظور زکام و نزله و تبهای تیفوئیدی و مالاریا مورد استفاده قرار می گیرد.

    اگر میوه آنرا در ظرف آبی که در آن باز باشد در اطاق بجوشانید باعث تصفیه هوای اتاق و از بردن میکروبها خواهد شد.

    خواص درمانی افسنتین گیاهی است که رنگ برگهای آن سبز مایل به سفید است در زمینهای خشک و شنزارها می روید, گلهای آن بشکل خوشه و دارای رنگهای قرمز و زرد می باشد افسنتین هم بطور وحشی می روید و هم آنرا کشت می کنند.

    خواص درمانی: گل و برگهای این گیاه در مصارف دارویی بکار می برند زیرا دارای خواص تقویت کننده, اشتها آور و هضم کننده می باشد.

    در درمان بیماریهای اعصاب , کم خونی , کم خوابی لاغری و یرقان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

    جوشانده برگ و یا گل آن برای شستن و یا ضماد کردن زخمهای شدید و یا دمل ها مفید است.

    افسنتین در درمان تبهای همراه با سینه پهلو , خونریزیهای شدید قاعدگی خانمها, بسیار شفا بخش است.

    همچنین برگ و گل آن در درمان کرمهای انگلی و عوارض ناشی از نارسائی کبد دارای نتایج سودمندی می باشد.

    خواص درمانی اسطو خودوس گیاهی است که در نواحی معتدل و خشک بطور وحشی می روید برگهای این گیاه باریک و دراز و نوک تیز است و در قسمتهای انتهایی شاخه ها گلهایی به رنگ آبی و بنفش دیده می شود و نام دیگر آن لاوند است.

    خواص درمانی: اسطو خودوس مدر, مسکن و ضد درد و تشنج است این گیاه برونشها را ضد عفونی می کند و بهمین دلیل است که در درمان تمام عفونتهای مجاری تنفسی آسم گریپ و سیاه سرفه مورد استفاده قرار می گیرد.

    دمکرده این گیاه برای درمان ضعف دستگاه هاضمه سر درد حالت رعشه و تقویت اعصاب و همچنین برای پایین آوردن اوره خون مفید است نوشیدن شربت آن نیز تسکین دهنده درد قولنج و سرگیجه است.

    اسطو خودوس در درمان ترشحات سفید رنگ خانمها نیز بسیار موثر است.

    برای انجام این کار می توانید پانزده گرم از گلهای خشک آن را در یک لیتر آب بجوشانید و پس از صاف کردن و سرد شدن روزی دو مرتبه مجرا را بوسیله پوار بشوید.

    خواص درمانی اذان الحمار این گیاه بیشتر در جنگلها می روید و درارای ساقه ای کلفت و کرکدار می باشد.

    برگهای آن بیضی شکل است و روی آن خالهای سفیدی دیده می شود.

    رنگ گلهای این گیاه بنفش است که رفته رفته آبی می شود.

    خواص درمانی: گیاه اذان الجمار خلط آور , نرم کننده برونشها مسکن و تا حدودی خواب آور است.

    دم کرده این گیاه برای معالجه تحریک گلو و ورم حنجه استفاده می شود همچنین برای درمان انواع زخمها و در رفتگیها مفاصل مفید می باشد برگ این گیاه در درمان اسهال معمولی و خونی نیز مفید است ضماد برگهای اذان الحمار برای معالجه سوختگی بسیار موثر است.

    مقدمه از آنجا که انسان جزئی از طبیعت است بطور مسلم برای هر بیماری ، طبیعت گیاه مداوای آن را عرضه کرده است.

    انسان هر چه به طبیعت نزدیکتر شود، سالم‌تر است و بیشتر عمر می‌کند.

    به همین دلیل انسان هرچه به طبیعت روی آورد و از نعمات آن بیشتر بهره می‌برد، جهت درمان بیماری خود سریع‌تر ، بهتر و مطمئن‌تر درمان می‌شود.

    باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمی‌شود.

    همه عوامل طبیعی نقش درمان و دارو نهایتا نقش پیشگیری را در برابر بیماریها دارند.

    وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمتهای بزرگ الهی است.

    تاریخچه استفاده انسان از گیاهان دارویی سابقه درمان بیماریها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است.

    انسان به حکم تجربه ، علم و اندیشه جانوران بنا به مقتضیات خود در طول عمر حیات در کره زمین به کمک گیاهان دارویی خود را مداوا کرده و می‌کنند.

    گیاهان دارویی در باغ خدا می‌رویند.

    در دشتها ، مراتع وسیع ، جنگلها و ...

    پیدا می‌شوند.

    بدست کسی کاشته نشده و به همت کسی هم آبیاری نشده است.

    هزاران سال است که بدین منوال در چرخه حیات بوده و طبیعت را آرایش می‌دهند.

    رابطه گیاهان دارویی و بیماری هر خاکی و هر آب و هوایی ، بستر انواع از گیاهان دارویی است.

    بنابراین همه چیز در همه جا نمی‌روید و حکمت خلقت در این است که هر جا بیماری هست، قطعا نوع گیاه دارویی آن نیز یافت می‌شود.

    از طرفی همه گیاهان داویی در یک فصل خاص نمی‌رویند.

    هنوز کسی رابطه بین شیوع بیماری در یک فصل یا یک زمان و وفور گیاهان دارویی آن فصل را جستجو نکرده است، ولی می‌دانیم که بسیاری از بیماریها در فصل خاص شیوع پیدا می‌کنند و بعضی از گیاهان دارویی شناخته شده و ناشناخته نیز در همان فصل به وفور یافت می‌شوند.

    ترکیبات مهم گیاهان دارویی هر ماده که در گیاهی پیدا می‌شود دارای نقش خاصی در گیاه می‌باشد.

    ماده می‌تواند در ساختمان گیاه برای انجام اعمال حیاتی بکار رفته باشد، ماده می‌تواند در ساختار خواص فیزیکی و شیمیایی گیاه نقش داشته باشد.

    روغنهای عطری: مواد عطری ، درمان بخش تمیز کننده، ضد عفونی کننده، محرک اشتها ، هضم کننده غذا ، ضد درد ، ضد نفخ معده و روده و ضد اسپاسم عضلانی می‌باشند.

    آلکالوئیدها: انواع مواد مخدر از جمله مرفین ، کدئین و کوکائین در شمار آلکالوئیدها هستند.

    هر کدام از این مواد نقش مخصوص و معین د درمان بیماریها دارند.

    مواد پروتئینی: مواد پروتئینی از ترکیب اسیدهای آمینه ایجاد شده‌اند نصف اسیدهای آمینه را انسان قادر به سنتز آنها نیست و باید توسط تغذیه گیاهی و جانوری وارد بدن شوند.

    مواد تلخ مزه: بسیاری از گیاهان دارای مزه تلخ مزه هستند مانند کاسنی که خواص دارویی و درمانی دارد.

    مواد تلخ مزه غیر سمی محرک اشتها بوده و تحرک کننده بسیاری از اندامهای برای فعالیت بیشتر مانند کبد و کیسه صفرا هستند.

    فلاونوئیدها: فلاونوئیدها مواد موثری هستند که عمدتا در گیاهان عالی یافت می‌شوند این مواد انواع سموم در بدن را خنثی می‌کنند.

    تاننها: خاصیت ضد درد دارند، لثه‌ها و پوست دهان را محکم و تمیز می‌کنند.

    اثر مثبت روی جدار معده و روده‌ها دارند.

    مواد لعاب‌دار: وظیفه این مواد این است که مایعات را به این مواد متصل می‌کنند.

    این مواد موجب کاهش کلسترول خون می‌شوند.

    گیاه پنیرک ، ختمی و بارهنگ ، غنی از مواد لعاب‌دار هستند.

    از دیگر مواد موجود در گیاهان دارویی‌ می‌توان به ویتامینها ، اسیدهای گیاهی و قندها اشاره کرد.

    تهیه و تبدیل گیاهان دارویی هر گیاهی در طبیعت دارای روند رشدی ویژه خود می‌باشد.

    خواص گیاهان در فصول ، هفته‌ها وقتی روز و شب متغیر است به عنوان مثال بعضی از گیاهان به هنگام صبح و بعضی به موقع عصر و شب معطر می‌شوند.

    بنابراین از نظر خواص دارویی ، زمان مناسب برداشت محصول دارای اهمیت خاصی است.

    قسمتهای مختلف گیاه نیز دارای اثرات متفاوت هستند.

    در بسیاری از موارد ماده موثر عمدتا در برگ ، شکوفه ، ساقه ، ریشه ، بذر یا میوه است.

    همیشه گلها را قبل از ظهر یعن زمانی که شبنم یا رطوبت شبانه از بین رفته است جمع آوری می‌کنند.

    هنگامی که جمع آوری برگ مورد نظرات بعد از هر قبل از غروب آفتاب ، کار جمع آوری انجام می‌شود.

    بعضی از گیاهان باید در ظروف سربسته و یا در کیسه کتانی نگهداری شوند.

    کسانی که ذخیره سازی می‌کنند باید مرتبا از نمونه‌ها بازدید کرده واز آفات و امراض احتمالی آگاه باشند.

    تهیه پودر گیاهان داویی درطول سال تهیه گیاه تر و تازه میسر نیست.

    لذا گیاهان جمع آوری شده را بعد از خشکیدن باید به ورت پودر درآورده وقتی حتی‌المقدور در شیشه‌های دهان گشاد نگهداری کرد.

    پودر می‌تواند شامل اندامهای گیاهی باشد که جداگانه نگهداری می‌شود.

    گیاهان دارویی مهم گل سرخ ، بومادران ، الکیل کوهی ، برگ بو ، لیموترش ، وانیل ، نعنا ، فلفل سیاه ، جعفری ، میخک ، پرتقال ، هل ، کافور ، زنبق ، بابونه و ...

    از گیاهان دارویی مهم هستند.

    مباحث مرتبط با عنوان مقدمه (خواص گیاهان دارویی) بسم الله الرحمن الرحیم هوالشافی دراین مختصر هدف آشنایی بابرخی گیاهان دارویی به زبان ساده می باشد تادرمان را در طبیعت جستجو کنیم و دراین راه به اصل خویشتن که همان خداوند متعال و یگانه است ،نزدیکتر شویم.

    درمان با گیاهان به صرف خواص آنها قابل تدبیر نمی باشد و قبل از استفاده باید به اصول و قواعد طب سنتی آگاهی داشت تا براساس طبایع چهارگانه درمان صورت گیرد.

    لذا دراین راستا گفتاری از استاد فقید دکترعبدالله احمدیه یکی از بزرگان طب سنتی معاصر ایران رانقل قول می کنیم: «درضمن معالجات خودم متوجه شدم اگر داروهای گیاهی را برابر تحقیقات و فرضیه گذشتگان با گرمی و سردی طبایع هماهنگ ساخته و به بیمار دهیم نتیجه دلخواه حاصل می گردد و اگر بر خلاف آن رفتارشود به زیان بیمار تمام می شود.اگر داروها به تنهایی ومنفرد استعمال شوند دربرخی موارد بهتراست.» پیشینیان معتقد بودند موادغذایی پس ازتغییراتی در دستگاه گوارش در روده مانند کشکاب شده دراین هنگام عروق ماساریقا مواد لازم آن را جذب می کند و به کبد می‌برد.

    کبد در اثر اعمال طبیعی خود آن را می پزد و مستحیل به مواد دیگری به نام "صفرا"، "خون"، "بلغم" و "سودا"می کند.

    "صفرا"طبعی گرم وخشک دارد.همچون(آتش) "خون"طبعی گرم وتردارد.همچون(هوا) "بلغم"طبعی سردوتر دارد.همچون(آب) "سودا"طبعی سردوخشک دارد.همچون(خاک) آنان اعتقاد داشتند از اختلات وامتزاج این خلطها(صفرا،خون،بلغم،سودا) طبیعت یا مزاج بوجود می آید و صحت وسلامت بدن منوط به تعادل آنهاست.

    هرگاه یکی ازاین اخلاط چهارگانه از حدود میزان خود بیشتر شود علائم وآثاری درشخص پدید می آیند که ناشی از اثر آن خلط میباشد.

    در غلبه صفرا، مزاج راصفرایی، درغلبه خون مزاج رادموی، درغلبه بلغم "بلغمی"و درغلبه سودا، "سوداوی" نامند.

    اگرسبب از زیادی صفرا باشد، نشانه آن گرمی وخشکی پوست، زردی رنگ چهره یا زیتونی، خون این گونه افراد دارای املاح صفراوی، کوچکی اندام ها و لاغری، تنفس ونبض سریع، خوابشان کوتاه و همراه با آشفتگی حرکات آنها سریع و تند و عجول درکارها، حسود و فضول و خشمگین درامور می باشند.

    اما پرانرژی و خستگی ناپذیرند و مرتب درحال فعالیت هستند.

    اگرسبب ازدیادی خون (دم) باشد: دراین اشخاص گردش خون خیلی تند و سریع، پوست به نشان سرخ رنگ و گرم است، چشمان و زبان آنها قرمز، عروق بدنشان برجسته و متسع، نبض کامل وپر، اشتها فراوان، خواب عمیق راحت، حرکاتشان کند.

    دستها چاق و کف دستهایشان گرم است.

    جثه بزرگی دارند واستخوانبندی آنها قوی و بزرگ است.

    شاد و از روحیه خوبی برخوردارند، روابط عمومی قوی دارند و شجاع هستند، اما برای مدیریت خلق نشده‌اند.

    اگرسبب ازدیادی بلغم باشد.

    جثه نسبتاً درشت وچاق همراه باچربی زیاد، سفیدی رنگ پوست، سردی ونرمی پوست، حرکاتشان آهسته وعضلات شل، خواب سنگین و عمیق، دستها و اندامشان مانند کوه یخ سرد است.

    کلاً افراد خونسرد و آرامی هستند.

    زیاد بودن آب در دهان، کمی عطش و زود شل شدن پوست در سنین بالا و افتادگی پوست دراین افراد دیده می شود.

    کسل بودن، معده ضعیف و پر نفخ، حافظه کند و نبض کوچک و بطئی، زبان باردار سفید رنگ از دیگر مشخصات آنها می باشد.

    اگرسبب ازدیادی سودا باشد به سوداوی ضعیف و قوی تقسیم می شود: علائم سودای ضعیف: کندی عکس العمل به علت ضعف اعصاب، کندی کار قلب و ریه، پریدگی رنگ چهره و افتادگی خطوط صورت، غمگین وغصه داربودن، خودخور، متنفر و فراری از کار و کوشش، اما در نهاد، افرادی ثابت قدم و پابرجا هستند.

    علائم سوداوی قوی: تند وعصبی بودن با عکس العمل شدید و حرکات سریع و خشن، قلب و ریه تند و سریع، چشم ها درخشان و براق، فعالیت خیلی زیاد و افرادی بی ثبات، قابل تحریک و خیالاتی، و تحت عوامل قرار می‌گیرند.

    با خواب های ناراحت کننده و مهیج و مضطرب هم آغوشند.

    خلاصه کلام آنکه قبل ازاستفاده از گیاهان داروئی باید مزاج فرد تشخیص و براساس آن درمان به ضد شود.

    بطور مثال اگرشخصی با جنسیت مرد حدود 35 سال سن باجثه و وزنی متوسط در هوای آلوده تهران درفصل تابستان علاقه زیادی به خوردن شکلات، نوشابه های گازدار، چیپس، آجیل، خرما، عسل، غذاهای سرخ شده مانندسیب زمینی سرخ شده با سس گوجه فرنگی و یا خوردن غذاهای پرادویه و تند همچون فلفل، زنجبیل، سیر، پیاز و یا خوردن زیاد شیرینی و بطور کلی غذاهایی با طبع گرم و خشک بصورت عادات غذائی ایشان درمی‌آید و یا در کارکردن زیاد افراط، بدون استراحت و خواب لازم با فشارهای عصبی درمحیط کار و یا منزل نیز توأم گردد و یا درجماع کردن بیش ازحد افراط ورزد و همچنین دردفع مواد زائد بدن همچون مدفوع و ادرار دچار اشکال شود، درنهایت بعلت اینکه مزاج ذاتی شخص صفراوی ونحوه زندگی ایشان نیز در تولید صفرای زیاد دربدن کمک کرده باعث برهم زدن تعادل اخلاط چهارگانه(سودا،صفرا،بلغم،دم) شده و سوء مزاج و بیماری درشخص به اشکال مختلف می تواند نمود پیدا کند.

    بیماریهایی همچون ناراحتی های کبدی، ایجادسنگ صفرا و گاهی درد دراین ناحیه وحالت تهوع پس ازخوردن غذاهای چرب، باردارشدن زبان به رنگ زرد و زردی پوست بدن و سفیدی چشم، فشارخون، طپش قلب، ناراحتی‌های معده چون زخم معده و سوزش، ناراحتی‌های اعصاب چون بیخوابی زیاد، عصبانیت فراوان، پرخاشگری، عدم تمرکز فکر، بی قراری، ناراحتی‌های پوستی چون جوش صورت، خارش بدن، ریزش موی سربعلت بسته شدن منافذ پوست سر، ناراحتی های کلیوی چون سوزش ادرار، قطع شدن ادرار و غیره میتواند رخ دهد.

    این شخص بعلت یک و یا چند مورد از موارد نامبرده شده درفوق چون هوای آلوده(1-هوا) غذاهای مخالف سلامت شخص(2-خوردنیها و آشامیدنی‌ها) کارکردن زیاد و تحریک فراوان(3-سکون و حرکت) کمی خواب(4-خواب وبیداری) عصبانیت زیاد (5-اغراض نفسانی) یبوست و یا عکس اسهال صفراوی(6- احتباس و استفراغ) دچار سوء مزاج و عدم تعادل در اخلاط گردیده که می تواند مبتلا به یک و یا چند مورد از بیماریهای گوناگون که درفوق نامبرده شد بشود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه از دیرباز، در کشور ایران گیاهان دارویی را شناخته و از آن جهتِ درمان بیماریها سود می جسته اند، حکیمان و طبیبان بزرگ کشور که شهرتشان عالمگیر بوده و تا همین اواخر کتب علمی ایشان در دانشگاههای خارج از کشور تدریس می شده است، بهترین داروهای خود را از گیاهان تهیه و تأمین می کرده اند. متأسفانه، هجوم فرآورده های شیمیایی کم کم استفاده از این فرآورده های خاموش طبیعت که مؤثرترین و ...

گل میخک گل شاخه بریده میخک را می توان 20 روز در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. به گزارش واحد مرکزی خبر ، گل میخک یکی از گلهای شاخه بریده مقاوم است که کشت آن به صورت قلمه صورت می گیرد. تقوی کارشناس جهاد کشاورزی از کشت گل میخک به دو صورت خاکی و هیدروپونیک در کشور نام برد و گفت: با کشت قلمه های ریشه دار شده می توان این گل را در باغچه نیز پرورش داد. وی افزود: این گل به دو دسته ...

کلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: مواد تشکیل دهنده نوشابه‌ های غیر الکلی گاز دار عبارتند از: عصاره، آب، شکر، گازکربنیک، اسانس‌ها، مواد پایدارکننده،‌ رنگهای مجاز خوراکی و اسیدهای خوراکی. نوشیدنی‌های غیرالکلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌کنند: آبهای آشامیدنی- آبهای درمانی- شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد ...

دکتر گیلورد هاوزر میگوید در یکی از شهرهای چکوسلواکی بنام کارلسباد آسایشگاهی است مخصوص کسانیکه غذایشان دیر هضم میشود و مبتلا به اختلال هاضمه هستند در همین آسایشگاه بوده که بخواص آب سبزیهای خام پی بردم و هر روز از هویجهای طلائی و جعفریهای تازه و اسفناج و برگ و ریشه کرفس را همچنین گلابیهای رسیده و سایر میوه‌ها بدون آنکه پوست آنرا گرفته باشند در زیر آب جاری کاملاً شسته با چرخهای ...

منطقه آب ترش در بین راه قزوین به لوشان و در 60 کیلومتری باخترشهرستان قزوین و در زون ساختاری البرز غربی قرار دارد. بیشترین بیرون زدگی این ناحیه از سنگ‌های آتشفشانی و آذرآواری های وابسته متعلق به سنوزئیک پیشین (ائوسن – الیگوسن) تشکیل شده و رسوبات آبرفتی پلیوکوارترنردر دره‌های بین ارتفاعات و نیز دشت کوهین مشاهده می‌گردند. اگرچه آنلز و همکاران (1975) در چهارگوش قزوین – رشت، توالی ...

آویشن باغی یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای است .« تیموس» کلمه ای است یونانی و به معنای شجاع می باشد. این گیاه را نماد شجاعت می دانسته اند. به طوری که در تاریخ آمده است ، زنان یوتان باستان این گیاه را به لباس شوهرانشان که عازم جنگ بودند می دوختند. آنها معتقد بودند که آویشن سبب شجاعت و در نتیجه پیروزی آنها در جنگ می شود. آویشن باغی از قرن شانزدهم رسماً به ...

مقدمه: گل ها و گیاهان خاموش ترین موجودات و در عین حال گویاترین قدرت وعظمت آفرینش هستند. هر برگی از این موجودات و زیبا کتاب بزرگی در وصف توحید است. گل ها و گیاهان نه تنها با الوان و اشکال بدیع خود سفره طبیعت را زینت می بخشد. بلکه آنرا چنان سرشار از نیروی حیاتی می سازند که هیچ بساطی را یاری رقابت با آن نیست. آنانکه در روستا و دامان طبیعت زندگی می کنند با نشاطند و نشاط و سلامتی خود ...

مفید برای ترشی معده مریم نخودی- بلوط- ریحان- لیمو- سیب زمینی- عرق نعنا- عرق آویشن- شلغم -مفید برای تحریکات چشم بخور چای- بارهنگ- ریحان -مفید برای تهوع خاک شیر- تیول- رازیانه- کنگر- بلوط مخصوصاً برای قی خونی.. -مفید برای استسقا شلغم- مارزبون -مفید برای چرب و کهیر گزنه- شلغم- غاضث- چوبک -مفید برای پلک چشم گردو- کاکل ذرت- آقطی -مفید برای جوشهای پوست و صورت بنفشه- بابونه- بخور ...

درباره «اسفناج» چه می‌دانید؟ نتایج تحقیقات علمی جدید نشان می‌دهد که گیاه اسفناج خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارد به همین علت به سلطان گیاهان معروف است. معمولا از اسفناج هم به صورت خام در سالاد و پخته در تهیه برخی غذاها مانند آش و بورانی استفاده می‌شود. اسفناج دارای مقادیر زیادی ویتامین‌های A ، B، B2 و C بوده و در درمان برخی بیماریها مفیدست. همچنین، این گیاه دارای عناصر معدنی ...

درختچه ای کوتاه و پر شاخه است . شاخه های علفی آن پوشیده از برگ هایی در قسمت فوقانی ساقه است . گل های سفید ریز آن به طور چتری و منفرد می رویند . میوه آن فندق چهار قسمتی است . گیاه آویشن گیاهی است علفی با ساقه های کرکدار و سفید از خانواده نعناع (Lamiasceae) که سرشاخه های گل دار و برگ ، آن قابل استفاده می باشد . موارد استفاده : دم کرده آن به هضم غذا کمک می نماید و ضد سرفه و خلط آور ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول