دانلود تحقیق ماهواره

Word 94 KB 4878 7
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • امروزه شاهد کاربرد وسیع تکنولوژی ماهواره ای در دنیا هستیم.

    تکنیکهای ماهواره ای نه تنها در خدمت سیستمهای مخابرات و صدا و تصویر قرار گرفته است، بلکه در پیشرفت علوم دیگر مانند علوم فضایی، زمین شناسی، هواشناسی و علوم نظامی نیز تأثیر بسزایی دارد.

    اساسی ترین بهره ای که سازمان صدا و سیما از تکنولوژی ماهواره می برد، انتقال صدا و تصویر است.

    به این نوع سرویس، سرویس پخش عمومی رادیو و تلویزیون یا( BSS (Broadcast satellite service می گویند .

    از سرویس های دیگر مورد استفاده در سیستمهای ماهواره ای، سرویس ارتباط ثابت FSS یا fix satellite service است که در این سرویس ارتباط رادیویی بین نقاط ثابت و ماهواره صورت می گیرد.

    این سیستم به این منظور ارتباطات تلفنی،تلگراف،‌دیتا و رادیو و تلویزیون بکار می رود.

    در این سرویسها با قراردادن یک آنتن کوچک و یک گیرنده(Receiver)، سیگنالهای رادیو و تلویزیون دریافت می شود.

    با دیجیتال شدن سینگنالهای صدا و تصویر و پیشرفت سیستمهای فشرده سازی تعداد سیگنالهای بیشتری انتقال می یابد.

    بنابراین، از این تکنولوژی اقتصادی تر نیز شده است.

    علاوه بر این،‌در سیستمهای دیجیتال، کد گذاری سیگنالها باعث بالا رفتن امنیت انتقال سیگنال شده است.

    مدار زمین ثابت: FSS ‌و BSS‌عموماً در مدار زمین ثابت یا(GEO (Gostationary Orbit قرار دارند، این مدار یک مدار تقریباً دایره ای است که در فاصله 42164 کیلومتری از مرکز زمین در صفحه استوا قرار دارد یعنی با صفحه استوا زاویه ای نمی سازد.

    24 ساعت طول می کشد تا یک ماهواره در این مدار یک دور کامل آن را طی کند .

    به همین دلیل زمین ثابت نامیده می شود.

    در شکل 1 موقعیت یک ماهواره نسبت به زمین دیده می شود.

    در این مدار با سه ماهواره کل سطح زمین به غیر از قطبها پوشش می یابد.

    در شکل 2 پوشش 3/1 از سطح زمین در این مدار دیده می شود؛ حال اگر سه ماهواره با فاصله 120 درجه از هم روی این مدار قرار گیرد، کل سطح زمین پوشیده خواهد شد ( البته بجز قطب ها).

    پوشش (Footprint) : پوشش یک ماهواره محدوده ای است که تحت تأثیر امواج منتشره از ماهواره قرار می گیرد و گیرنده های خانگی قادر به دریافت سینگالهای ماهواره ای خواهند بود.

    در شکل 3 ، به عنوان مثال، پوشش ماهواره Intelsat902 را میبینید: طول و عرض جغرافیایی: هر منطقه روی زمین دارای یک طول و عرض جغرافیایی است.

    خط استوا دارای عرض جغرافیایی صفر و نصف النهار مبدأ که از روی گرینویچ عبور می کند دارای طول جغرافیایی صفر است.

    بنابراین هر چه از استوا دورتر شویم مقدار عددی عرض جغرافیایی بیشتر می شود.

    اگر به سمت شمال برویم مقدار مثبت و اگر به سمت جنوب برویم مقدار منفی حاصل می شود.

    همین طور سمت راست گرینویچ ، شرق Eest))، دارای طول جغرافیایی مثبت و سمت چپ، غرب West))، دارای طول جغرافیایی منفی خواهد بود.

    دانستن این مطلب برای تنظیم آنتن مفید خواهد بود.

    روی مدار GEO نیز این قاعده برقرار است.

    مثلاً وقتی عنوان می شود که ماهواره Intelsat روی مدار 62 درجه قرار دارد، یعنی این ماهواره روی مدار GEO ،‌62 درجه با مبدأ فاصله دارد و در شرق آن واقع است.

    مرحله ارسال سیگنال به ماهواره (Uplink) : سیگنال های صدا و تصویر خام دیجیتال وارد مداری به نام انکودرEncoder)) می شود.

    در انکودر این سیگنال با استاندارد MPEG-2 (Motion Pictuer Expert Group) فشرده و مالتی پلکس می شود سپس سیگنال حاصل مدوله شده و تغییر فرکانس می یابد.

    در نهایت سیگنال تقویت شده و به ماهواره مورد نظر ارسال می شود.

    این مرحله در ایستگاه ارسال زمینی انجام می شود.

    مرحله ارسال از ماهواره به زمین (Downlink) : در ماهواره این سیگنال دریافت شده و به فرکانس دیگری تبدیل می شود و پس از آن به سمت زمین ارسال می گردد.

    مرحله دریافت سیگنال: در روی زمین سیگنال توسط آنتن گیرنده زمینی دریافت می شود.

    در شکل 4 مراحل دریافت سیگنال از ماهواره مشاهده می شود.

    پس از آن به توضیح هر بخش می پردازیم آنتن: همانطور که ذکر شد، سیگنالهای ماهواره ای پس از طی فاصله حدود 3600 km دریافت می شوند؛ این سیگنالها می توانند در باندهای c(حدود 4GHz) و یا KU‌( در حدود 12GHz) باشند و دارای توان بسیار کمی می باشند.

    به همین منظور برای دریافت این سیگنالها باید از آنتن های بشقابی Parabolic antenna/ dish ‌استفاده کرد.

    آنتن بشقابی سیگنالهای ضعیف موجود در فضا را جمع آوری کرده و آنها را در یک نقطه به نام نقطه کانونی Focal point متمرکز می کند.

    به این ترتیب سیگنالی با قدرت کافی فراهم می شود که می توان آن را آشکار کرد.

    بنابراین هر چه اندازه آنتن بشقابی بزرگتر باشد، میزان تقویت سیگنالهای ضعیف شده است کانون آنتن روی محور آنتن قرار دارد و محور آنتن خطی است که از مرکز آنتن عبور می کند.

    در شکل 5 برخورد یک دسته موج به یک آنتن و انعکاس آن از سطح آنتن و در نهایت متمرکز شدن سیگنال در نقطه کانونی، نشان داده شده است قدرت سیگنال دریافتی در هر نقطه از سطح زمین با EIRP‌ نشان داده می شود.

    LNB: LNB در کانون آنتن بشقابی قرار دارد و وظیفه آن تقویت و تقلیل کردن سیگنالهای دریافتی است.

    LNB سیگنالهای جمع آوری شده در کانون را تقویت می کند و با کاهش فرکانس آن (در حدود باند MHz 2150-950) سیگنال را برای آشکار سازی در اختیار گیرنده ماهواره ای قرار می دهد.

    علت کاهش فرکانس این است که طول کابل بین LNB و گیرنده معمولاً به چندین متر می رسد، بنابراین برای کاهش تضعیف سیگنال توسط این کابل باید فرکانس کمتر شود.

    زیرا هر چه فرکانس کمتر باشد تضعیف آن در کابل نیز کمتر است.

    یکی از مشخصات مهم LNB که باید در نظر گرفته شود، عبارتست از باند عملکرد LNB که می تواند باندهای C‌و Ku باشد و باید متناسب با مشخصات سیگنال مورد نظر انتخاب شود.

    باید توجه داشت که محدوده فرکانس کار LNB های مختلف باند ku متفاوت است و به چهار نوع , wide Band , universal , ku high ku low تقسیم می شود و هنگام انتخاب LNB باید توجه به فرکانس دریافت کانالهای مورد نظر از LNB مناسب استفاده نمود و یا اینکه از LNB های Univesal استفاده کرد که تمامی باند Ku را در دو پلاریزاسیون می پوشانند.در شکل 6 دو نوع مختلف LNB را مشاهده می کنید.

    شکل الف، یک LNB از نوع باند C و شکل ب از نوع دو خروجی است که توسط آن می توان توسط یک آنتن بشقابی و یک LNB دو گیرنده ماهواره ای را تغذیه کرد.

    مشخصه دیگر عدد نویزNoise Figure) LNB) می باشد که با علامت اختصاری N.F بر روی بدنه LNB درج شده است.

    این عدد نشاندهنده عملکرد LNB در مقابل نویز می باشد که هرچه مقدار آن کمتر باشد، بهتر است.

    آخرین مشخصه LNB ها، فرکانس نوسان ساز، محلی آن است.

    این فرکانس نشاندهنده میزان کاهش فرکانس در خروجی LNB نسبت به ورودی آن است و برای دریافت صحیح سیگنال مقدار آن باید با تنظیمات فرکانس LNB در گیرنده ماهواره ای یکسان باشد.

    دستگاه گیرنده ماهواره ای : سیگنال خروجی LNB توسط گیرنده دریافت می شود و گیرنده از درون سیگنال دریافت شده، سیگنال صدا و تصویر را آشکار می کند.

    برای دریافت صحیح کانالهای مورد نظر، باید مشخصات آنها وارد گیرنده شود که این مشخصات عبارتند از فرکانس دریافت،‌نرخ سمبل Symbol Rate) FEC) و قطبیت( Polarization).

    لازم به ذکر است چنانچه آنتن به درستی تنظیم شده باشد، گیرنده ها، قابلیت جستجوی اتوماتیک و شناسایی کانالهای قابل دریافت را داشته و معمولاً نیازی به وارد کردن مقادیر فوق نمی باشد.

    اما در صورتی که پس از جستجوی اتوماتیک،‌کانال مورد نظر یافت نشد، می توان با وارد کردن مشخصات دریافت، در صورتی که سیگنال از قدرت کافی برخوردار باشد،‌آن را دریافت نمود.

    راهنمایی های کلی برای دریافت سیگنالهای ماهواره ای: سیگنالهای ماهواره ای مشابه سیگنالهای مایکروویو می باشند و برای دریافت آنها،‌فرستنده و گیرنده باید در دید مستقیم یکدیگر باشند.

    وجود هر گونه مانعی در مسیر آنتن گیرنده و ماهواره، موجب عدم دریافت سیگنال می شود.

    سیگنالهای ماهواره نمی توانند از موانعی چون چوب، دیوارهای آجری و سیمانی،‌فلز و یا حتی برگ درختان عبور کنند.

    بنابر این مطمئن شوید که هیچگونه مانعی بین آنتن گیرنده و ماهواره وجود ندارد.

    تنظیم آنتن: برای دریافت صحیح سیگنال ،‌آنتن باید مستقیماً به طرف ماهواره قرار گیرد.

    جهت گیری صحیح آنتن با دو مقدار زاویه آزیموت(Azimuth) و زاویه فراز(Elevation) مشخص می شود.آزیموت مقدار زاویه بین محور آنتن و سمت شمال و فراز،‌زاویه بین محور آنتن و سطح افق است.

    در شکل v زوایای.

    El.

    Az در شکل نشان داده شده است.

    اگر نقطه دریافت در نیمکره شمالی زمین باشد، برای دریافت ماهواره های مختلف،‌اگر طول جغرافیایی ماهواره با طول جغرافیایی نقطه دریافت یکسان باشد،‌جهت گیری زاویه آزیموت به سمت جنوب بوده و زاویه فراز حداکثر مقدار خود در آن نقطه را دارد.

    برای ماهواره هایی که موقعیت شرق نسبت به نقطه دریافت قرار می گیرند، هر چه اختلاف طول جغرافیایی ماهواره و نقطه دریافت بیشتر شود، جهت گیری آنتن بیشتر به سمت شرق متمایل شده و زاویه فراز کاهش پیدا می کند(جهت آنتن به افق نزدیکتر می شود) و برای ماهواره هایی که در موقعیت غرب نسبت به نقطه دریافت قرار می گیرند، هر چه اختلاف طول جغرافیایی ماهواره و نقطه دریافت بیشتر شود، جهت گیری آنت بیشتر به سمت غرب متمایل شده و زاویه فراز کاهش پیدا می کند( جهت آنتن به افق نزدیکتر می شود) اگر نقطه دریافت در نیمکره جنوبی قرار داشته باشد، جهت گیری آنتن به سمت شمال می باشد و تغییرات زاویه های فراز و آزیموت مشابه حالت قبل می باشد.

    همچنین برای دریافت سیگنال از یک ماهواره ثابت هر چه بر روی زمین به سمت شرق حرکت کنیم (طول جغرافیایی بیشتر) زاویه ، Az به سمت غرب متمایل می شود.

    و از طرف دیگر هر چه عرض جغرافیایی بیشتر شود( حرکت به سمت شمال در نیمکره شمالی و حرکت به سمت جنوب در نیمکره جنوبی بر روی زمین) زاویه El.

    کاهش پیدا می کند.

    البته مقدار زاویه El.Az در مکانهای مختلف متفاوت است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

بررسی کانال ارتباط بی سیم و سیستم های ماهوارهای تاریخچه در دهه 1950 و اوایل دهه 1960 مردم سعی کردند تا سیستم ارتباطی از طریق برخورد سیگنالها به بالونهای فلزی ایجاد نمایند. متاسفانه سیگنالهای دریافتی بسیار ضعیف بوده و کاربرد عملی نداشت. سپس نیروی دریایی آمریکا نوعی بالون ثابت را در آسمان یافت (ماه) و سیستمی عملیاتی برای ارتباط دریا به ساحل را به کمک برخورد سیگنالها به آن ایجاد ...

آثار سوء پدیده فرسایش در کوتاه مدت ممکن است چندان چشمگیر و محسوس نباشد، ولی در بلند مدت محسوس خواهد بود. فرسایش و هدررفت خاک یکی از عوامل اصلی در کاهش حاصلخیزی خاک، کاهش محصول، رسوب مواد در آبراهه ها ، کانالهای آبیاری و رودخانه ها، کاهش ظرفیت مخازن سدها وکاهش عمر آنها ، وقوع سیل وآلودگی محیط زیست و مسدود شدن راهها میشود. تخمین مقدار رسوبدهی حوضه های آبخیز ،مقابله با خطرات ناشی ...

تاریخچه ماهواره اولین پرتاب ماهواره به مدار زمین را روسها به نام خود ثبت کردنداین ماهواره که اسپوتنیک نام داشت در سال 1958 در مدار زمین قرار گرفت. آمریکایی ها دو سال بعد وارد عرصه ماهواره شدندو در سال 1960 اولین ماهواره را پرتاب کردند.فن آوری صنعت ماهواره و ایستگاههای پرتاب آن اکنون در انحصار چند کشور است.بیشترین پرتاب را تاکنون روسیه انجام داده است ولی ماهواره های آمریکایی از ...

ماهواره ی مصنوعی شی ایست که توسط انسان ساخته شده و به طور مداوم در حال حرکت در مداری حول زمین یا اجرام دیگری در فضا می باشد. بیشتر ماهواره های ساخته شده تاکنون حول کره زمین در حرکتند و در مواردی چون مطالعه کائنات، ایستگاه های هوا شناسی، انتقال تماس های تلفنی از فراز اقیانوس ها، ردیابی و تعیین مسیر کشتی ها و هواپیماها و همینطور امور نظامی به کار می روند...... ماهواره هایی نیز ...

ماهواره ایده استفاده از ماهواره های ساخت دست بشر، برای اولین بار در پایان جنگ جهانی دوم بر سر زبان ها افتاد .دانشمند، ریاضی دان و نویسنده مشهور انگلیسی آرتور سی کلارک Arthur C Clarke یکی از بزرگترین خالقان داستان های تخیلی، برای اولین بار پیشنهاد قرار دادن یک ماهواره ارتباطی را در مدار ژیوسنکرون زمین Geostationary Orbit یا مدار کلارک که در فاصله تقریبا 36000 کیلومتری سطح زمین و ...

مخابرات ماهواره ای روشهای بالقوه ای را برای فراهم کردن مخابرات سراسری فراهم کرد. به خصوص با توسعه یک مدار ماهواره ای صورت خللی مدار پایین زمین هر دو نوع مخابرات متمرکز و باند پهن قابل دسترسی خواهد بود. مسائلی که در موقعیت ها رخ می دهد این است که انواع مختلف ترافیک در مخابرات باند گسترده سطوح مختلف کیفیت سرویس را لازم دارد کنترل ترافیک لازم می شود تا اطمینان دهد که هرحوزه ترافیک ...

امروزه مقبولیت یک کشور به رعایت اصول و آزادیهای حقو بشر بستگی دارد و کانون اصلی توجه افکار بین المللی است. اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق های بین المللی آن حدود و آزادیهای مدنی، سیاسی اجتماعی و فرهنگی بشر را تعیین می کند و «اندیشه حمایت از حقوق بشر همواره در طول تاریخ بعنوان عاملی برای مبارزه علیه ظلم و بی عدالتی و تلاش برای تامین حداقل حقوقی برای افراد جامعه مورد توجه بوده ...

ماهواره ماهواره، یا «قمر مصنوعی»، به دستگاه‌های ساخت بشر گفته می‌شود که در مدارهایی در فضا به گرد زمین یا سیارات دیگر می‌چرخند. اهمیت ماهواره‌ها برای مخابرات و بررسی منابع زمینی و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی روزافزون است. بخشی از پژوهشهای علمی و تخصصی که در آزمایشگاه‌های مستقر در فضا انجام می‌شود، هرگز نمی‌توانست روی کره زمین جنبه عملی به خود گیرد. کاربرد ماهواره ...

لغت ماهواره طبق تعریف ، به سفینه أی گفته می شود که در مداری به دور یک سیاره (معمولاً زمین) در حال گردش باشد. بخشی از تحقیقات و پژوهشهای علمی تخصصی که در آزمایشگاههای مستقر در فضا انجام می شود ، هرگز نمی توانست روی کره زمین جنبه عملی به خود گیرد. ماهواره ها که در فضا و مدارهای مختلفی مستقر و به دور زمین در حال گردشند ، می توانند اطلاعات با ارزشی در اختیار انسان قرار دهند که منجر ...

ماهواره ها تحقیقات فضائی بعنوان شاخه ای ازعلم وتکنولوژی طی 25سال اخیر که ازپرتاب نخستین ماهواره به فضا می گذرد پیشرفتها و تحولات شگرفی داشته است. درمسیر این توسعه وتحول، بسیاری از شاخه های علم نظیر فیزیک نجومی، سیاره شناسی،فیزیک پلاسما یا علم مواد آنچنان گستردگی یافته اند که بسیاری ازدانشها واطلاعاتحاصله از آنها در30سال قبل غیرقابل دسترسی و حتی دوراز قدرت درک ذهن انسان تصورمی ...

لایه أنیوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل می کند. علائم ارسالی بر روی این فرکانس مستقیما از میان آن می گذرد و در فضای بیرون گم می شوند. این فرکانس ها همچنین در خط مستقیم دید حرکت می کنند. به این دلایل برای مقاصد ارتباطی آن ها را باید به طریقه های گوناگون به کار گرفت. فرکانسهای 30 تا 300 مگاهرتز بسیار مفید و کارامد هستند چون انتشار آنها با وجود محدود بودن پایدار ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول