دانلود تحقیق مونوگرافی روستایی ولی آباد از توابع خواف

Word 55 KB 35455 22
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده: روستای ولی آباد چنان که گفته شد از توابع شهرستان خواف و دهستان بالا خواف است.

    طبق قول گذشتگان حدود دویست سال پیش یا بیشتر (به این دلیل که هیچ نوشته معتبر در دسترس نیست) فردی ازز نوادگان بزرگ و پهوانی به نام پوریای ولی در این منطقه به دنبال آب به قناتی بر می خورد و این کاوش موجب می شود تا این بزرگوار در این منطقه سکنی گزیند و چندی بعد با وجود آب در منطقه که همیشه در طول تاریخ دلیل متسحکمی برای یکجانشین شدن انسان هاست عده ای از افراد از روستاهای مجاور که مشکل اصلی شان نداشتن کار ثابت و سختی امرار معاش بود به قصد آباد ساختن این کتکه از زمین پربرکت به همراه خانواده هایشان به این روستا آمدند.

    و از آن پس به حرمت جد جوانی که آب را در این منطقه به زحمت یافت نام روستا را ولی اباد گفتند.

    از قول گذشتگان نقل شده است که این بزرگوار در حین یافتن آب هموراه به عبادت ذات بی همتا مشغول بوده اند و یافتن آب را نیز حکمت بی پایان خداوند دانسته اند.

    و از آن پس از گونه های مختلف در این مکان زنگی کرده اند که شرح آنها ذکر خواهد شد.

    کلید واژه ها: ولی آباد، باغداری، کشاورزی، خانوار و ترکیب سنی فصل اول ویژگی های طبیعی منطقه مورد نظر مقدمه: هرمنطقه باتوجه به شرایط آب وهوایی وباتوجه به شرایط جوی دارای ویژگی های خاصی استکه بر اساس این ویژگی ها و بر اساس شرایط آب خاک.واقلیم منطقه باید برای آن منطقه برنامه ریزی کرد وبا توجه به آن برنامه ریزیبرای منطقه راهکارهای را طرح ریزی کرد.

    موقعیت وحدود منطقه مورد مطالعه(نسبی): - روستای ولی آباد: که در چهل و پنج کیلومتری خواف قرار دارد و تاریخ آن به حدو د دویست سال پیش می رسد ومربوط به شخصی عام اما خاص درگاه خداوند که با کندن چاه و یافتن آب آن را به آبادی سرسبز تبدیل ساخت.

    موقعیت ریاضی(ارتفاع از سطح دریا طول وعرض جغرافیایی): این روستا در 49دقیقهو34درجه عرض جغرافیایی 48 دقیقه و59درجه طول جغرافیایی از نصف النهار گرینویچ ودر ارتفاع 1022متری از سطح دریا واقع گردیده است.

    ویژگیهای زمین شناسی وتوپوگرافی منطقه مورد مطالعه: حوضه آبریز دشت در جنوب شرقی حوضه تربت حیدریه در طول 38درجهو59 تا 30و60عرض جغرافیایی دوران دوم زمین شناسی از ماسه سنگ وشیل سبز رنگ وآهکهای کرم رنگ تشکیل شده.

    اقلیم منطقه: عناصراقلیمی منطقه فشارشامل میانگین فشارتراز دریا .اقلیم منطقه موردنظرگرم وخشک واز نظرشرایط آب وهوایی بارندگی کم وهوا گرم وخشک است.

    درجه حرارت دما: ازجمله عناصراقلیمی است که ازاهمیت ویژه ای برخوردار است آن مقدار از انرژی تابشی ودرجه حرارت بر روی رشد گیاهان تاثیر دارد به طوریکه تولید اقتصادی گیاهان زراعی به تامین درجه حرارت مورد نیاز گیاه بستگی دارد ودرجه مطلوب رشد ونمونه گونه زراعی تابع منطقه جغرافیایی تکامل یافته گونه اقلیمی است.درجه حرارت تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی عدم ارتفاعات بلند در منطقه ونزدیکی به کویر ایران (لوت)نسبتا بالا ودارای 7/17درجه سانتی گراد.

    باد: باد به طورطبیعی یکی از مناطقباد خیز یا در معرض بادکشور است.

    دراین منطقه علاوه بر بادهای موسمی 120روزه سیستان میوزد موجب تازگی هوا ورفع گرمای طاقت فرسای منطقه میگردد وبادهای معروف به فرا باد راست زمستانی باد راست تاستانی وتف باد دربین مردم روستا رایج است این بادها گاهی به کشتزارها آسیب میرساند وبرای مقابله با این بادها ایجاد کمربندهای سبز وگسترش پوششهای گیاهی مقاوم که از ورود شن وماسه به کشتزارها جلوگیری کند.

    بارش: بارندگی این منطقه بیشترتحت تاثیر توده های هوای مرطوب غربی وجنوب شرقیایراناست بر اساس آمار موجود میزانبارندگی سالانه در ایستگاهبارانسنج یک ساله معادل48/116میلیمتر وبارندگی کم ودر فصل زمستان به صورت برف وباران ودر بهار به صورت باران است.

    منابع آب منطقه: منابع آبهای زیرزمینی اولین آماری که از منابع آب زیر زمینی حوضه آبریز دشت است بیشتر به صورت چاه است یعنی کل منابع آب منطقه از طریق چاه وقنات است.

    چاه: چاه شماره ی یک : زمین های اطراف روستا آن دسته زمین های کشاورزی که در همسایگی روستای سیجاوند قرار دارند مربوط به چاه شماره ی یک روستا می باشند .

    این زمین ها به خاطر مناسب بودن بیشتر خاکش برای کاشت محصول زعفران که محصولی یر در آمد است مناسب تر می نماید ، بنابر این بیشتر زمین های مربوط به این چاه مربوط به محصول زعفران می باشد .

    البته اندکی از زمین ها به کاشت گندم و جو نیز اختصاص دارد اما در مقایسه با زعفران زیاد چشمگیر نیست.

    چاه شماره ی دو: زمین های مربوط به این چاه در همسایگی زمین های نصر آباد است و آب چاه نیز به طور شراکتی بین مردم دو روستا تقسیم شده است.

    این زمین ها نیز شامل تمام محصولات کشاورزی می باشد که صاحبان این زمین ها به این دلیل که هر دو شغل کشاورزی و دامداری را دارا هستند بنابر این باید در زمین هایشان انواع محصول را بکارند تا هیچ مشکلی در زمینه ی بدست آوردن مواد مورد نیاز دامشان نداشته باشند.

    میزان حاصلخیزی خاک این زمینها به اندازه ی زمینهای چاه شماره ی یک نیست اما روستاییان تمام تلاش خود را برای بهره برداری بهتر از زمین ها با استفاده ازروش های جدید بهره برداری از زمین اعمال می کنند.

    چاه شماره ی سه : زمین های مربو ط به این چاه بیشتر مربوط به زمین های مرکزی روستا است که باز خود به دو بخش کشاورزی و باغداری تقسیم شده و آب مورد نیاز هر دو نوع محصولات را تامین می کند.

    زمین های تحت آبیاری این چاه بیشترین محصول گندم و جو را به خود اختصاص داده است.

    این زمین ها بیشتر در کنار خانه های مسکونی روستاییان ونیز در جوار زمین های چمن آباد قرار دارند.

    البته در سالهای اخیر این زمین ها به مرور به خانه های مسکونی تبدیل گشته اند به طوری که فاصله ی روستا تا چمن آباد را به صفر رسانیده است.

    این قسمت از زمینهای کشاورزی پراکنده ترین قسمت از زمین های روستا را تشکیل داده است چرا که ساخت و ساز باعث شده تا رساندن آب به زمینها سخت شود و بنابراین از روش های دیگر آبیاری مانند لوله کشی منشعب از چاه تا هر زمین اعمال شده است.

    خاک شناسی: دریک تقسیم بندی کلی خاکهای بخش جز خاکهای مناطق خشک است وبراساس خصوصیات فیزیکی وشیمیایی میتوان به سه گروه خاکهای اراضی کوهپایهای دشتی وکویری تقسیم کرد وخاک کوهپایهای بیشتر قلوه سنگی ورسی ودارای عمق کم است وبرای کشاورزی مناسب نیست.

    در مواردی برای دیمه کاریاستفاده میشود این خاکها بیشتر دارای بافت لسی ماسه ای ولیمونی بوده است وبه علت وجود لایه های سنگ کف رسوبات دارای مقداری نمک است.

    دریک تقسیم بندی کلی خاکهای بخش جز خاکهای مناطق خشک است وبراساس خصوصیات فیزیکی وشیمیایی میتوان به سه گروه خاکهای اراضی کوهپایهای دشتی وکویری تقسیم کرد وخاک کوهپایهای بیشتر قلوه سنگی ورسی ودارای عمق کم است وبرای کشاورزی مناسب نیست.

    پوشش گیاهی: پوشش گیاهی در هر منطقه شناسه وبیان کننده وضعیت اقلیم وساختار زمین شناسی وژئومورفولوژیکی آن است رویش تیپ های مختلف گیاهی از انواع جنگلی استپی بیابانی حاره ای مرتعی علفزاری و...است وبا توجه به آب وهوای گرم وخشک طبیعی است که پوشش گیاهی ومرتعی آن درزمره مراتع خشک قرار گیرد.این پوشش در دشت شامل درمنه.هومواسپندودر شرق خارشتر.گز.شوره میباشد.

    حیات جانوری: زندگی جانوری این منطقه بسته به نوع اقلیم وپوشش گیاهی وحضور انسانهاوپراکندگی وحوش پرندگان خزندگان.وانواع حشرات سازگار با شرایط اقلیمی منطقه است مثل کبک.اهو.بز .

    فصل دوم ویژگی های انسانی منطقه مورد نظر مقدمه: ویژگیهای انسانی هرمنطقه منظور همان موادی است که در آن از نظر بعد خانوار و جمعیت منطقه مورد نظررا برسی ومورد مطالعه قرار میدهند ودر آن ترکیب سنی وجنسی وبار تکفل رامشاهده میکنند وبر همین اساس مواردی رادراین خصوص برنامه ریزی میکنند تعدادوتوزیع جمعیت: منظور از توزیع جغرافیایی جمعیت .نحوه پراکندگی یاانبوهی جمعیتدر سطحزمین با اتمام ویژگیهای جغرافیایی آن روستای ولی آباد دارای جمعیت 886وخانوار242نفر که 453نفر زن و433 نفر را مرد تشکیل میدهد.

    بعد خانوار: منظور از بعد یا حجم خانوار در پژوهش های جمعیتی تعدادی ازافرادی است کهبه طورمساوی ویا عرفی یا شرعی جزءیک خانوار باشند جمعیت روستای ولی آباد 886.خانوار242 بعد خانوارش 8/4میباشد تراکم جمعیت: منظور از تراکم جمعیت یعنی اینکه کل افرادی که در حال حاضر در روستا هستد ودر روستا مشغول فعالیت میباشند که در روستای مذکور بالغ بر 53درصد از جمعیت روستا هم گروه سنی جوان هم گروه سنی سالخورده در حال حاضر درروستا مشغول فعالیت میباشند تراکم نسبی: منظور از تراکم نسبی یعنی نسبت کل جمعیت کشور یا ناحیه یامنطقه به کل مساحت آن منطقه بر اساس کیلومتر مربع که ترکم نسبی روستای مذکور57نفرمیباشند که در این سطح زندگی میکنند.

    ترکیب جنسی: با توجه به تاثیرات مهم وقابل توجه ساختار جمعیتی هرمنطقه بر جنبه های اقتصادی .اجتماعی.نیازهای شغلی وآموزشی شناسایی وتحلیل ترکیب سنی وجنسی جمعیت اجتناب ناپذیر است براساس سرشماری سال 1390 از کل جمعیت 886نفری روستا 02/28درصدگروه سنی زیر15سال ومابقی گروه سنی بزرگسالان سنین(64-15)سال که جمعیت فعال روستا هستند.

    ترکیب سنی: به عنوان یک شاخص مهم جمعیتی درجهان توسعه یافته وکشورهایرو به توسعه است.

    سوادوتحصیلات: .

    تعداد با سوادان:در روستا حدود هفتصد نفر(700) باسواد تلقی می شوند .

    در گذشته بدلیل کمبود امکانات و همچنین فقر فرهنگی روستاییان فرزندان آنها قادر به تحصیل نبودند و تنها برای آموختن سوادبه جایی به نام مکتب خانه اکتفا می کردند.در مکتب خانه کتاب هایی مانند قرآن کریم و چند کتاب دیگر به منظور یادگیری خواندن تدریس می شد .

    به مرور زمان که مدارس تأسیس شدند ، بچه ها به مدرسه رفتند اما باز به دلیل نبود مدرسه ی راهنمایی در روستا دختران از ادامه ی تحصیل در مقاطع بالا تر محروم بودند و دلیل آن سخت گیری والدینشان برای طی کردن مسیر طولانی تر بود.

    در چند سال اخیربا پیشرفت فرهنگ جامعه ی روستایی در جهت پیشرفت علم از محدودیت دختران نیز در جهت ادامه ی تحصیل کاسته شده است.همچنین با ورود نهضت سوادآموزی آن دسته از کسانی که موفق به کسب سواد نشده بودند خواندن ونوشتن آموختند.

    تعداد دانش آموزان در مقطع ابتدایی حدود صد و ده (110) نفر، تعداد دانش آموزان در مقطع راهنمایی حدود نود(90) نفرو تعداد دانش آموزان مقطع متوسطه حدود سی و پنج(35) نفر میباشند.

    تعداد افراد تحصیل کرده در مقاطع عالی نیز به حدود بیست (20)نفر می رسند .

    اشتغال: اشتغال مردم این روستا بیشتر برپایه دامپروری ودامداری ودر بخش کشاورزی وباغداری نیز فعالیت دارن وبخش کمی از مردم روستا به زنبور داری مشغول هستند 65درصد از مردم روستا به فعالیت کشاورزی مشغولند و28درصدبهباغداری ومابقی به بخش خدمات از قبیل خاروبارفروشی.نانوایی.کارمند خانه بهداشت کارمند مخابرات وغیر اشتغال دارند.

    جمعیت فعال: درحال حاضر 80درصد از جمعیت روستارا افرادی تشکیل میدهند که جزءجمعیت فعال روستا به حساب می آیند که در روستامشغول فعالیت وکسب در آمد هستند.

    جمعیت غیر فعال: به جمعیتی اطلاق میشود که در حال حاضر در سنی نیستند که قادر به فعالیت یاکار کردن باشند یا اینکه بتوانند برای خانواده کسب درآمد داشته باشند که این جمعیت شامل خردسالان وسالخوردگان میباشدکه درروستای مذکور45درصد از جمعیت روستارا سالخوردگان وخردسالان تشکیل میدهند بار تکفل: نشان دهنده مقدارتکفلی که فرد فعال از نظر تامین زندگی وهزینه افراد غیر فعال بر دوش دارد وآن افراد خارج از سن فعالیت برافراد واقع در سن فعالیت است که روستای ولی آباد 15درصد ازافراد شامل میشود.

    مرگ ومیر:باتوجه به ثبات بیشتروتراکم قابل پیشبینی مرگ ومیر در روستای ذکر شده متوسط مرگ ومیرطیدوره زمانی 90تا85چیزی حدود5/15است ومیزان مرگ ومیر41درصداست ولادت:میزان ولادت عبارتست از نسبت موالید زنده یکسال تقویتی به جمعیت متوسط همان سال ولادت دوره زمانی 85تا90برحسب آمار مرکز بهداشت 33/40میباشد.روش محاسبه چنین است که تعداد موالید یکسال را به طور متوسط زنان49-15تقسیم میکنیم بیشترین میزان باروری 7/15نفر میباشد.

    مهاجرت: مهاجرت از روستا به شهر پدیده هایکه در تمام زمانها وجود داشته ومهاجرتهای روستایی عوامل مختلفی دارندکه عده ای آن را ناشی از توسعه وعده ای دیگرناشی از عدم توجه به روستا ها میدانند.درروستای ولی اباد حدودا50درصد ازمردم روستامخصوصاجوانان روستا مهاجرت داشته اند ودلایل این مهاجرت عواملی مانند کمبود درامد.کمبود آب کشاورزی.ازدواج .تحصیل وکاربوده که اغلب این مهاجرتها به مشهد خواف وسطح روستاهای بخش صورت گرفته است.

    پیشبینی جمعیت: پیش بینی میشود درروستای مذبر تقریبا نصف جمعیت فعال روسا به دلیل نبودامکانات کافی بهشهر های دیگر مهاجرت کنندوجمعیت روستاکمتر شود.

    فصل سوم ویژگی های اقتصادی منطقه مورد نظر مقدمه: اقتصاد روستایی اصولامسایل اقتصادی را در محدوده جغرافیایی روستا بررسی مینماید به عبارت دیگراقتصادروستا کلیه فعالیتهای فردی واجتماعی درمحیط روستا به منظور گذران زندگی وتامین رفاه مادیروستائیان به وقوع می پیوندند.وبه این منظور قوانینی ضرورت میابد که نشان دهنده تولید توزیع ومصرف در حد مطلوب باشد.

    کشاورزی:به فعالیت های عمده ای اطلاق میشود که مبتنی بر زراعت باغداری وپرورش دام وطیور است .به طور کلی دو عامل عمده در افزا یش محصولات کشاورزی عبارتند از افزایش سطح اساس نوع خاک و میزان آب هر قسمت متفاوت و به این قرار تقسیم بندی شده است: از مقدار مساحت کل زمین های زیر کشت که جمعا چهارصد و پنجاه (450) هکتار زمین می باشد :1- 138 هکتار زمین زیر کشت مربوط به کشت گندم است که سالیانه حدود 690 تن محصول گندم برداشت می شود .

    این محصول چنان که قبلا ذکر شد بیشتر مربوط به کشاورزانی است که از چاه شماره ی دو و سه سهم دارند.

    2- 75 هکتار زمین زیر کشت مربوط به محصول جو است که سالیانه 300 تن محصول را برداشت میکنند .این محصول نیزمربوط به چاه شماره ی دو و به میزان کمتر در زمین های مربوط به چاه شماره ی سه مشاهده می شود.

    3- 107 هکتار چغندر قند محصول دیگری است که بیشتر مخصوص زمینداران چاه شماره ی دو است ، زیرا این زمینداران هم دامدارند و هم کشاورز و برگ محصول را برای دامشان نیاز دارند.

    البته آن عده از کسانی که جو و گندم می کارند نیز گوسفند هم دارند اما در بین چغندر کاران شغل دامداری بیشتر مشاهده میشود.

    4- 100 هکتار از زمینها ی زیر کشت را محصول زعفران به خود اختصاص داده است که البته بازاین محصول بیشترین میزانش در زمین های مربوط به چاه شماره ی یک که از زمینهای حاصلخیز هم جوار سیجاوند است تشکیل شده است.

    زعفران گیاهی بسیار قیمتی و به قولی طلای سرخ است .

    درست است که برای بدست آوردن این محصول تلاش زیادی نیاز است اما درپایان کار نتیجه ی زیبایی حاصل می گردد که برای صاحب زحمت و زمین تا پایان سال پس انداز قابل توجهی را رقم می زند.

    5- 30 هکتار باقی مانده از زمین های زیر کشت روستا مربوط به دیگر محصولات متفرقه ای است که به این دلیل که متنوع است ونیز به دلیل متغیر بودن آنها نمی توان آمار دقیقی از آنها را به دست آورد.

    این زمینها را محصولاتی مانند زیره ی سبز ، ذرت، صیفی جات و دیگر سبزیجاتی که در زمین های کوچکتر برای مصرف خانگی و مقدار کمی برای فروش در بر گرفته است.

    نقشه های کشاورزی: نقشه های کشاورزی زمین ها از ابتدای ورود مردم و شروع کارشان تا بعد از تقسیم بندی های مجدد تغییر زیادی کرده است.

    گروه های مردم از هر مکانی که به روستا مهاجرت کردند مشترکا هر گروه یک قسمت را برای خود انتخا ب کردند وگروه ها نیز زمینی را که انتخاب و برای کاشت آماده می کردند بین خودشان به ازای سهمی که دارا بودند تقسیم بندی کرده بودند و از همان قسمت که سهمشان بود بهره برداری مینمودند.

    البته در بین گروه ها سهم باخرزی ها و احمدآبادی ها به این دلیل که دیر تر از دیگر مهاجرین به روستا آمدند ونیز سرمایه ی کافی برای سرمایه گذاری روی زمین ها نداشتند کمتر از دیگر کشاورزان بود.

    البته در روستا اجاره کارانی بودند که بر روی زمینی که افراد مرفه تر بایر گذاشته بودند کار می کردند در پایان برداشت محصول سهم صاحب زمین را نیز پرداخت می کردند.

    برداشت محصول واحدهای زیر کشت : نحوه ی برداشت محصول کشاورزی بستگی به سطح زیر کشت آن زمین دارد .

    به این ترتیب که اگر سطح زیر کشت کم باشد که خود دهقان و صاحب زمین به همراه خانواده ی خود محصول خود را برداشت می کنند ولی چنانچه چندین هکتار زمین را زیر کشت برده باشند برداشت محصول با قبل فرق دارد به این صورت که هر قطعه زمین از روزهای قبل از برداشت محصول به صورت توافقی به سرکارگری که عده ای کارگر را نزد خود ذخیره دارد سپرده می شود و از همان ابتدا نیز مزد کارگران با کارفرما طی می شود و مقداری از دستمزد بعنوان پیش پرداخت به کارگران داده می شود وتا پایان جمع آوری محصول بردن کارگران بر سر زمین هم از وظایف سر کار گر است .

    در پایان کار مزد کامل کارگر ان محاسبه و بقیه ی آن پرداخت می شود.

    امروزه به جز این راه ،راه های دیگری نیز برای برداشت محصول هست و آن استفاده از وسایل کنونی از قبیل تراکتور و کمباین آنهم برای برداشت محصولاتی مانند جو ، گندم و ذرت است.

    زراعت: در بین مردم روستای بیشتر آنهابه کشت گندم زعفران چغندر قند جالیز وجو مشغولند وبرخی از افراد روستا باغ دار هستند که محصولات باغی آنها اغلب پسته میباشد .

    محصولات غالب در منطقه با محاسبه میزان هزینه هر هکتار از مرحله کاشت تا برداشت: در آمد گندم در هکتارنفری 25000000ریال هزینه 95000000 جودر هکتار2000000 هزینه 7000000 زعفران در هکتار:250000000 هزینه 65000000 چغندردر هکتار:17500000هزینه 9000000 اشتغال ایجاد شده در بخش کشاورزی: بیشترین اشتغال ایجاد شده در بخش کشاورزی مربوط به کشت زعفران است که بیشترین درآمد را برای مردم روستا دارا میباشد واغلب مردم در کشت زعفران ودر آمد حاصل از آن اشتغال دارند دامداری ودامپروری: دامداری یکی از ارکان مهم اقتصاد در روستا است .دام معمولا در طول روز در مزرعه وزمین های بایر کشاورزی وزمین های اطراف می چرد ودر شب به روستا باز میگردد ودر زمستان دام خود را در آغل نگهداری کرده وبا علف دستی وخشک وعلوفه تغذیه میشود.

    گاو:50راس وهزینه حاصله از آن730000000 گوسفند:20/5راس وهزینه آن 000/000/720/5 بز370/1راس وهزینه آن000/000/233/1 طیور2000راس وهزینه آن000/000/219 صنعت: شامل کلیه فعالیت های که منجر به تغییر شکل فیزیکی وشیمیایی مواد مختلف وتبدیل آنها به محصولات جدید شد.

    وصنعت این روستا بیشتر در بخش قالی بافی وگلیم بافی است .

    اشتغال حاصل از بخش صنعت ودرآمد حاصل از این بخش: اشتغال حاصل از بخش صنعت در همان زمینه قالی بافی است که نهاد کمیته امداد برای مدد جویان تحت پوشش خود دارهای قالی را فراهم کرده ودر این زمینه اشتغال زایی کرده ودرآمدی نیز از این بخش بدست می آورند.

    خدمات: به طور کلی یک چهارم اشتغال عمده روستائیان در کشور در حال توسعه به فعالیت های غیر کشاورزی وحدود یک درصد آن به صنعت بر میگردد.

    بخش خدمات بر خلاف بخشهای دیگر از لایه های متفاوتی تشکیل شده وتنوع زیادی دارد که عبارتست از خواروبار فروشی .آرایشگری.قصابی.شرکت تعاونی.مخابرات .نانوایی.

    خانه بهداشت.

    جوشکاری و...

    واین روستا از خدمات آب وبرق برخوردار است وتا پایان شهریور ماه امسال از گاز هم برخوردار میشوند.

    فصل چهارم تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش مسائل ومشکلات منطقه وارائه راهکارها: ارزیابی وبرسی مشکلات وموانع پیش روی دهیاری به دلیل جمعیت بالا امری مهم وضروری است لذا تاکید بر مدیریت روستایی وارزیابی عملکرد دهیاران به عنوان مدیران محلی که میتواند در توسعه روستا کمک کند.

    راهکارهای پیشنهادی در جهت بهبود وضعیت روستا: 1.بومی بودن دهیاران از عوامل تاثیر گذار بر مدیریت است 2.صلاحیت دهیاران یعنی داشتن توانایی برای اداره روستا 3.اعتبارات توسط بخشداری است در صورتی که ارائه طرح توسط شوراها 4.همکاری وحمایت سازمانها ونهادهای دولتی در اداره روستا پتانسیلها وتوانایی های منطقه: باید با توجه به میزان درآمد ها واشتغال ایجاد شده در روستا توانایهای روستا را در بخش کشاورزی تقویت کرد تا بتوان کشاورزی را از سنتی به صنعتی تبدیل کرد تا بتوان نیروی بیشتری را در بخش کشاورزی جذب کرد ودرآمدهای زیادی را ایجاد کرد.

    نتیجه گیری: در پایان نتیجه میگیریم که این روستا به نسبت در بعضی بخشهای صنعت کشاورزی وخدمات نیاز به توجه بیشتر مسئولان دارد وباید امکانات رفاهی ورزشی تفریخی در روستا به وجود آورد وفضاهای سبز ومکانهای گردشی را در روستا مذبور ایجاد کرد.

    منابع مورد استفاده در تحقیق: کتاب خواف در گذر تاریخ نوشته ی آقای عبدالکریم احراری رودی.

    کتاب رجال شرق خراسان نوشته ی آقای ابراهیم زنگنه.

    استفاده از اطلاعات آماری دهیاری روستای ولی آباد و نیز اطلاعات مرکز بهداشت روستا.

    استفاده از اطلاعات معتمدین کهن سال روستاو نیز دستنوشته ی قدیمی در مورد تاریخ روستا.

  • فهرست:

     

    چکیده. 3

    فصل اول

    ویژگی های طبیعی منطقه مورد نظر

    مقدمه.. 6

    موقعیت وحدود منطقه مورد مطالعه(نسبی) 6

    موقعیت ریاضی(ارتفاع از سطح دریا طول وعرض جغرافیایی) 6

    اقلیم منطقه.. 7

    درجه حرارت دما. 7

    باد. 7

    بارش... 8

    منابع آب منطقه.. 8

    خاک شناسی.. 9

    پوشش گیاهی.. 10

     

     

    فصل دوم

    ویژگی های انسانی منطقه مورد نظر

    مقدمه.. 12

    تعدادوتوزیع جمعیت... 12

    بعد خانوار. 12

    تراکم جمعیت... 12

    تراکم نسبی.. 13

    ترکیب جنسی.. 13

    ترکیب سنی.. 13

    سوادوتحصیلات.. 13

    اشتغال.. 14

    جمعیت فعال.. 15

    جمعیت غیر فعال.. 15

    بار تکفل.. 15

    مهاجرت.. 16

    پیشبینی جمعیت... 16

    فصل سوم

    ویژگی های اقتصادی منطقه مورد نظر

    مقدمه.. 18

    زراعت... 21

    دامداری ودامپروری.. 21

    صنعت... 22

    اشتغال حاصل از بخش صنعت ودرآمد حاصل از این بخش.... 22

    خدمات.. 22

    فصل چهارم

    تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش

    مسائل ومشکلات منطقه وارائه راهکارها. 25

    پتانسیلها وتوانایی های منطقه.. 25

    نتیجه گیری.. 26

    منابع مورد استفاده در تحقیق.. 26

    منبع:

    کتاب خواف در گذر تاریخ نوشته ی آقای  عبدالکریم احراری رودی.

    کتاب رجال شرق خراسان نوشته ی آقای  ابراهیم زنگنه. استفاده از اطلاعات آماری دهیاری روستای  ولی آباد و نیز اطلاعات مرکز بهداشت روستا. استفاده از اطلاعات معتمدین کهن سال روستاو نیز دستنوشته ی قدیمی در مورد تاریخ  روستا.

مقدمه: نام روستای انتخابی سرآسیاب است که در جاده ی مشهد شاندیز واقع شده است. به عنوان علت انتخاب روستا باید گفت به این دلیل که هیچ گونه اطلاعاتی درباره ی روستا های اطراب مشهد نداشتیم با مشورت استاد خود جناب اقای مهندس هراتی این روستای خوش آب و هوا را برگزیدیم. طی 3 بار رفتن به روستا و گفتگو با مردم اطلاعاتی را جمع آوری کردیم, به بعضی از خانه ها وارد شدیم و ساعاتی را در روستا قدم ...

پیش‌گفتار در پی تهیه نقشه‌های به مقیاس 000/250: 1 که 138 برگ آن در سیستم UT.M پهنه کشور را می پوشاند،‌ شایسته بود فرهنگ جغرافیایی نوینی که هر جلد آن حاوی تفسیر آبادیهای یکبرگ نقشه باشد تهیه و توزیع گردد فرهنگ جغرافیایی 10 جلدی گذشته اداره جغرافیایی ارتش (فرهنگ رزم‌‌آرا) در زمان خود فرهنگ جامعه و مناسبی بوده است ولی با گذشت زمان و دگرگونیهای زیادی که در شهرها و روستاهای کشور پدید ...

چکیده: مطالعه حاضر تحت عنوان «روند توسعه روستایی در دهستان کبودگنبد شهرستان کلات نادر» به بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در روند توسعه اقتصادی در این دهستان می‌پردازد. توسعه روستائی یک امر چند بعدی است که از مؤلفه‌های مختلفی تشکیل می‌شود. در این راستا، مؤلفه‌های مزبور در دهستان کبودگنبد به صورت زیرساختهای طبیعی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در نظر گرفته شده‌اند که هریک از این ...

برقراری عدالت اجتماعی،رفع فقرومحرومیت ،رشدوتوسعه یکپارجه نواحی مختلف وبخصوص روستاهای کشورمان،ازمهمترین اولویت های اساسی کارشناسان وبرنامه ریزان توسعه در سالهای اخیردرایران به شمار می رود.به همین جهت رشد وتوسعه مناطق روستای وبهبود شرایط زندگی ساکنین سکونتگاهای روستایی همواره مورد توجه بنیادمسکن انقلاب اسلامی ودیگر نهادها وسازمانهای متولی عمران روستایی قرار داشته است.هریک از این ...

چکیده برقراری عدالت اجتماعی،رفع فقرومحرومیت ،رشدوتوسعه یکپارجه نواحی مختلف وبخصوص روستاهای کشورمان،ازمهمترین اولویت های اساسی کارشناسان وبرنامه ریزان توسعه در سالهای اخیردرایران به شمار می رود.به همین جهت رشد وتوسعه مناطق روستای وبهبود شرایط زندگی ساکنین سکونتگاهای روستایی همواره مورد توجه بنیادمسکن انقلاب اسلامی ودیگر نهادها وسازمانهای متولی عمران روستایی قرار داشته است.هریک از ...

مقدمه تحول و دگرگونی در هریک از جنبه های خاص زندگی در عرصه های روستایی که تنوع ارتباط تنگاتنگ با روندهای عمومی توسعه سکونتگاهی روستایی دارد، بلکه جدا از سمت گیرهای عام در سطح ملی نیست. بنابراین هر گونه اقدامی در راستای دگرگونی جنبه های زندگی روستایی می تواند و باید جزیی از سازماندهی فضایی به شمار آید. در این راستا تاکید بر برنامه ریزی مراکز روستایی، حاصل توجه مجدد به توسع ...

گردآوری اطلاعات مربوط به فرش بافی در بیست و دو روستای پراکنده در ناحیه ، پژوهش میدانی سطحی و گذرا صورت گرفته . تعریف اصطلاح منطقه : اراک که سابقاً جزو گیلان بوده و امروزه جزو استان مرکزی است که به 3 بخش و 8 دهستان تقسیم می شده در این کویر دریاچه نمکی وجود دارد که اطراف آن را دشت وسیعی پوشیده از گیاهان جلگه ای فراگرفته که در آن گیاهان نوع همیشه بهارکوهی Artemisial و گون ...

از آنجایی که محدوده ی مطالعاتی ما در این تحقیق واحد روستا می باشد ، در ابتدا لازم است تعاریفی از روستا را بیان کنیم : مرکز آمار ایران در تعریف خود در آمارگیری جاری جمعیت 1370 ، آبادی (نقطه روستایی ) را به ( مجموعه یک یا چند مکان و اراضی به هم پیوسته ( اعم از کشاورزی و غیر کشاورزی ) اطلاق می کند که خارج از محدوده شهر ها واقع شده است و دارای محدوده ثبتی یا عرفی مستقل باشد ) و می ...

جغرافیای طبیعی افغانستان افغانستان، در جنوب غربی آسیا یبن 29 درجه و 22 دقیقه و 53 ثانیه و 38 درجه و 29 دقیقه و 27 ثانیه عرض البلد شمالی و بین 60 درجه و 28 دقیقه و 41 ثانیه و 47 درجه و 51 دقیقه و 47 ثانیه طول البلد شمالی واقع شده است. مساحت این کشور 650000 کیلومتر بوده و حداکثر طول آن از شرقی‏ترین نقطه تا غربی‏ترین نقطه جنوبی آن 912 کیلومتر است و این کشور محاط به مناطق خشک بوده، ...

مو قعیت جغرافیایی شهرستان شیروان: شهرستان شیروان یکی از شهرستان های استان خراسان شمالی است با پهنه ای حدود 2279 کیلو متر مربع،در مسیر شاهراه مشهد ،گرگان ، تهران قرار دارد. ازسمت شمال با جمهوری ترکمنستان از خاور با شهرستان قوچان،از باختر با بجنورداز جنوب با شهرستان اسفراین مجاور است. شیروان با ارتفاع 1060 متر از سطح دریا قرار دارد. فاصله ی زمینی تا مشهد 188 کیلومتر،تا قوچان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول