بیان مسئله: طراحی پروژه تقاطع تئاتر و معماری، مرکز هنر های نمایش ایرانی با رویکرد تعامل بین زمان و مکان، مفهوم خاطره جمعی و هویت اجتماعی افراد.
«ویژگی مکان ضرورت هنر معماری معتبر است.
تجربه کردن هستی به مثابه هستی معنادار را در واقع می توان نیاز اساس انسان تلقی کرد و هستی معنادار مستلزم مکانی معنادار است.
بنابراین معماری به انسان کمک میکرده که خود را با روحیه مکان یکی بداند و به او حسی از تعلق و ایمنی میدادهاست.» در واقع احساس تعلق و دلبستگی به مکان سطح بالاتری از حس مکان است که در هر موقعیت و فضا به منظور بهرهمندی و تداوم حضور انسان در مکان نقش تعیین کنندهای مییابد.
این حس به گونه ای به پیوند خود با مکان منجر میشود که، انسان خود را جزیی از مکان میداند و بر اساس تجربههای خود از نشانهها، معانی، عملکردها ، شخصیتها و نقشی برای مکان در ذهن خود متصور میسازد.
این نقش نزد او منحصر به فرد و متفاوت میباشد و در نتیجه مکان برای او مهم و قابل احترام میباشد.
این پروژه میخواهد به ارائه فضایی بپردازد که ویژگیهای اجرای یک نمایش ایرانی را داشته باشد ضرورت مطالعه و طراحی: 1 – رسانه و تغییر ساخت روابط اجتماعی، هنر و فرهنگ و ضرورت حفظ هویت اجتماعی و خاطره جمعی.
«انتقال فرهنگ از طریق ارتباطات است.
پیدایش سیستم نوین اطلاعات و رسانه در حال تغییر فرهنگ هاست.
این تغییرات به شدت روابط اجتماعی میان مردم را متاثر نموده و به نظر گسستی نرم در حال شکل گیری میان نسل ما و خاطرات جمعی پشت سر و دستاوردهای گذشته دور است.» در جهان پر تلاطم امروز و در عصر ارتباطات، نمایش حامل فرهنگ ملل است به دیگر ملتها و این هم شامل وجوه فرهنگی در مسیر تاریخ است.
نمایشنامه های بازمانده از هر دوران ، سندی زنده و گویا از تمامیت فرهنگ آن دوران.
همچنین از طریق نمایش می توان بین ملتها ارتباط ایجاد نمود، از ملتی آموخت و به ملتی دیگر یاد داد.
2 - شکل گیری روحیه جمعی: نمایش همچون خود زندگی، فعالیتی جمعی است، هنرمند نمایشگر در صحنه نمایش– چونان که در صحنه بزرگ زندگی – به همکاری و همیاری با دیگران در راستای یک هدف مشترک می پردازد.
پس هنر نمایش می تواند نمودار کاملی از انسان با همه ابعاد وجودی ارائه کند و فلسفه چگونه زیستن، چگونه بودن و چگونه شدن را به وی بیاموزد و او را در مسیر درست زندگی یاری کند.
3 - نبود فضاهای اجتماعی فرهنگی مشهد از کمبود فضاهای اجتماعی فرهنگی رنج می برد.
به علاوه همان تعداد ناچیز هم بعضا آنچنان جو تخصصی و هنری بر آنها حاکم است که مردم عامی به خود اجازه ورود به آنها را نمی دهند.
بنابراین فضاهای فرهنگی طرح می باید جنسی نیمه تخصصی داشته باشند و پویایی آنها با واسط بودن میان عوام و متخصصان محقق می شود.
این فضای واسط و میانه، به عوام مجال حضور می دهد و از طرفی به آنان خدماتی تخصصی و نیمه تخصصی ارائه می شود.
4 – نبود فضا های نمایش به خصوص تئاتر و عدم توجه به روح نمایش هنر نمایش مدتهاست که در دید مردم مشهد به فراموشی سپرده شده است و حضور دائمی جمعیتی انبوه در مشهد و وجود هنرمندانی ارزنده در عرصه تئاتر و فقدان اجرای نمایش ( نبود فضای نمایش) به عنوان بخش مهمی از فضاهای فرهنگی شهر ، ضرورت توجه به چنین فضایی را در خور توجه فراوان می نماید.
عنوان طرح نهایی : موزه هنرهای تجسمیعنوان طرح نهایی : موزه هنرهای تجسمیعنوان طرح نهایی : موزه هنرهای تجسمیبیان مسئله: طراحی پروژه تقاطع تئاتر و معماری، مرکز هنرهای نمایش ایرانی با رویکرد تعامل بین زمان و مکان، مفهوم خاطره جمعی و هویت اجتماعی افراد.
4 – نبود فضاهای نمایش به خصوص تئاتر و عدم توجه به روح نمایش هنر نمایش مدتهاست که در دید مردم مشهد به فراموشی سپرده شده است و حضور دائمی جمعیتی انبوه در مشهد و وجود هنرمندانی ارزنده در عرصه تئاتر و فقدان اجرای نمایش ( نبود فضای نمایش) به عنوان بخش مهمی از فضاهای فرهنگی شهر ، ضرورت توجه به چنین فضایی را در خور توجه فراوان می نماید.بیان مسئله: طراحی پروژه تقاطع تئاتر و معماری، مرکز هنرهای نمایش ایرانی با رویکرد تعامل بین زمان و مکان، مفهوم خاطره جمعی و هویت اجتماعی افراد.
4 – نبود فضاهای نمایش به خصوص تئاتر و عدم توجه به روح نمایش هنر نمایش مدتهاست که در دید مردم مشهد به فراموشی سپرده شده است و حضور دائمی جمعیتی انبوه در مشهد و وجود هنرمندانی ارزنده در عرصه تئاتر و فقدان اجرای نمایش ( نبود فضای نمایش) به عنوان بخش مهمی از فضاهای فرهنگی شهر ، ضرورت توجه به چنین فضایی را در خور توجه فراوان می نماید.تعیین اهداف و برنامه کلی پروژه: هدف کلان: طراحی پروژه با هدف ایجاد مکانی برای نمایش ، کاملا مردمی با نگرشی به خاطرات جمعی و رهیافت هایی که سینه به سینه در ذهنیت هر شهروند مشهدی وجود دارد.
اهداف خرد: مطالعه مکان به عنوان بستر اصلی خاطرات مردم.
توجه به ایجاد روابط اجتماعی رودرو به عنوان حلقه گمشده فرهنگی در طراحی فضا پرداختن به سیر تاریخی هنر نمایش و طرح مجدد این دستمایه ناب در ظرفی به نام فضا ارتباط بین شهر و هنر نمایش برای خلق مکانی برای دیدارتعیین اهداف و برنامه کلی پروژه: هدف کلان: طراحی پروژه با هدف ایجاد مکانی برای نمایش ، کاملا مردمی با نگرشی به خاطرات جمعی و رهیافت هایی که سینه به سینه در ذهنیت هر شهروند مشهدی وجود دارد.
توجه به ایجاد روابط اجتماعی رودرو به عنوان حلقه گمشده فرهنگی در طراحی فضا پرداختن به سیر تاریخی هنر نمایش و طرح مجدد این دستمایه ناب در ظرفی به نام فضا ارتباط بین شهر و هنر نمایش برای خلق مکانی برای دیدارمنابع و مراجع ( به ترتیب اعتبار علمی ) : مقاله "منطق گرایی جدید" ، کریستین نوبرگ شولتز ، فصلنامه ما ش 9 براکت، اسکار، گروس: تاریخ تئاتر جهان، مقاله تاریخ نمایش در ایران، نیلوفر بیضایی، پایگاه دانش، پژوهش و نشر بین الملل سخنور، جلال، تئاتر و هنرهای نمایشی، تهران، معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی میرزایی ، صدر الدین، زندگی و تمدن در قرون وسطی و نقش ایران در علوم مغرب زمین تهران، انتشارات اقبال مومن آبادی، جواد، پایان نامه، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، 1380منابع و مراجع ( به ترتیب اعتبار علمی ) : مقاله "منطق گرایی جدید" ، کریستین نوبرگ شولتز ، فصلنامه ما ش 9 براکت، اسکار، گروس: تاریخ تئاتر جهان، مقاله تاریخ نمایش در ایران، نیلوفر بیضایی، پایگاه دانش، پژوهش و نشر بین الملل سخنور، جلال، تئاتر و هنرهای نمایشی، تهران، معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی میرزایی ، صدر الدین، زندگی و تمدن در قرون وسطی و نقش ایران در علوم مغرب زمین تهران، انتشارات اقبال مومن آبادی، جواد، پایان نامه، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، 1380منابع و مراجع ( به ترتیب اعتبار علمی ) : مقاله "منطق گرایی جدید" ، کریستین نوبرگ شولتز ، فصلنامه ما ش 9 براکت، اسکار، گروس: تاریخ تئاتر جهان، مقاله تاریخ نمایش در ایران، نیلوفر بیضایی، پایگاه دانش، پژوهش و نشر بین الملل سخنور، جلال، تئاتر و هنرهای نمایشی، تهران، معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی میرزایی ، صدر الدین، زندگی و تمدن در قرون وسطی و نقش ایران در علوم مغرب زمین تهران، انتشارات اقبال مومن آبادی، جواد، پایان نامه، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، 1380برنامه زمان بندی :برنامه زمان بندی :برنامه زمان بندی :کمیته محترم طرح نهایی ؛ مطالب فوق مورد تایید اینجانب می باشد .
امضا استاد راهنما .
.
تاریخ .
.نظر کمیته طرح نهایی : تاریخ .