چکیده : نرم افزار طراحی شده تحت عنوان نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت است .
از آنجائیکه کارکنان دولت نیاز به آموزش هایی مربوط به شغل خود جهت به روز شدن دارند ، مدیریت آموزشی و پژوهشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی هر استان این وظیفه را دارد که جهت به روز رسانی کارمندان دوره های مختلف مربوطه را برگزار نمایند و گذراندن هر یک از دوره ها مستلزم صدور گواهینامه مربوط به آن دوره برای فرد مورد نظر می باشد و این گواهینامه دارای استاندارد مدت زمان و شرایط خاص می باشد که در حال حاضر برنامه ای با نام صدور گواهینامه تحت برنامه نویسی فاکس می باشد که مورد استفاده قرار می گیرد .
برنامه موجود تحت فاکس از نظر گرافیکی در سطح خیلی پایینی قرار داشت و همچنین کاربران کار با آن برنامه را سخت می دانستند .
بدین منظور برنامه ای تحت ویژوال سرلوحه کار قرار گرفت ، که دارای امکاناتی مثل اضافه کردن اطلاعات به بانک ، حذف کردن اطلاعات از بانک ، ویرایش کرن اطلاعات و غیره می باشد .
نتیجه کار این است که این نرم افزار دارای امکانات بیشتر ، سرعت بالاتر و تنوع بهتری نسبت به سیستم قبلی است و در آینده می توان توسط این نرم افزار نرم افزار های بهتر و کم نقصی را ایجاد کرد .
مقدمه : امروزه استفاده از رایانه و نرم افزارهای کاربردی ، یکی از ضروریات زندگی بشر بوده و حذف آن از زندگی تا حدود زیادی غیر قابل تصور می باشد .
در این میان برنامه نویسی و تهیه نرم افزارهای کاربردی ، از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و رفته رفته ، باید برنامه ها و نرم افزارهای کاربردی قوی تر ، با رابط کاربری بهتر و تولید آسان و سریعتر ، تهیه کرد .نرم افزارهای که توسط زبان های برنامه نویسی اصلی تحت سیستم عامل DOS تهیه می گردید ، تا حدود زیادی شامل این سه معقوله نمی شدند و خود سیستم عامل DOS ، از لحاظ رابط کاربری ضعیف بوده و مناسب نبود .
با بوجود آمدن سیستم عامل ویندوز ، زبانهای برنامه سازی تحت این سیستم نیز ایجاد شد که قادرند نرم افزار هایی با سرعت بالاتر و رابط گرافیکی بهتر تولید کنند .
از جمله این زبانهای برنامه سازی می توان به زبان برنامه نویسی VISUAL BASIC اشاره کرد .
فصل اول : تعریف مسئله و امکان سنجی 1-1 تعریف مسئله این پروژه اهداف امکان حذف ، ویرایش، نمایش مشخصات افراد و گزارشی از گواهینامه آنها را پشتیبانی می کند .
در واقع این سیستم باید کارهای مربوط به قسمت آموزش و پژوهش سازمان را انجام دهد و همچنین در آن امکان تعیین کاربران خاص که اجازه استفاده از این برنامه را در دوره زمانی مشخص داشته باشند موجود باشد .
بدینوسیله کاربران زیر نظر مدیر می باشند و هر یک برای انجام کار خاص در نظر گرفته می شوند .
بعنوان مثال : عملیات ابتدا وانتهای سال و غیره یعنی علاوه بر محدود کردن اختیارات کاربران برای استفاده از برنامه می توانند برای آنها یک محدوده زمانی در نظر بگیرند بدین وسیله می توانند برای یک یا چند روز اختیارات یک کاربر را به فرد دیگری بدهد که پس از آن مدت این کاربر دیگر نمی تواند از این برنامه استفاده کند .
علاوه بر این باید قابلیتی داشته باشد که از این سیستم بتوان در سالهای متوالی استفاده کردبدون اینکه نیاز به طراحی سیستم دیگری باشد و همچنین نیز بتوان به آسانی از اطلاعات سال قبل نیز بهره برد و همین که از اطلاعات هر سال یک کپی گرفت .
1-2 اهداف مسئله : 1-2-1 اهداف کلی 1 – ارتقاء و سرعت بخشیدن به تبادل اطلاعات 2 – صرف وقت کمتر 3 – راحتی کار برنامه 1-2-2 اهداف جزئی امکان تعیین کاربران و محدوده دسترسی آنها به سیستم 1-3 مشکلات و موانع اولین گام برای طراحی نرم افزار مرحله شناخت همراه با معایب و موانع خاص آن است که لازمه آن تحقیق و پژوهش و گرد آوری اطلاعات میباشد .
مشکلاتی که در طراحی این نرم افزار وجود داشت : مهارت نداشتن در زبان برنامه نویسی استفاده شده و همینطور نداشتن اطلاعات کافی در مورد نرم افزار قبلی ( نرم افزاری که جهت صدور گواهینامه در محیط DOS طراحی شده است ) 1-4 کارهای انجام شده مرتبط با موضوع سیستم که شبیه به سیستم طراحی شده است .
سیستم صدور گواهینامه به زبان Faxporo در محیط DOS است که از طرف دانشجویی طراحی شده بود ، با این تفاوت که سیستم طراحی شده این مجموعه دارای امکانات بیشتر ، سرعت بالاتر و تنوع بهتری نسبت به سیستم قبلی است .
1-5 امکان سنجی در این مرحله با توجه به شناسایی نیازهای کاربران ، شناسایی داده های سیستم ، تجزیه و تحلیل ساختار سازمان و شناسایی ویژگی های اصلی سیستم و استفاده از تجربه دیگران مرحله امکان سنجی انجام شد .
نتیجه آن است که با نرم افزارهای مشخص شده امکان مکانیزه کردن سیستم مورد نظر وجود دارد .
آنآااآا فصل دوم: تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم 2-1 تعریف کامل مسئله سیستم آموزش و پژوهش برای کارمندان سازمان های دولتی دوره های آموزشی را برگذار می کند و در صورت قبولی برای آنها گواهینامه آموزشی صادر می شود .
بدین منظور برای ثبت اطلاعات مربوط به این دوره ها سیستمی باید طراحی شود که اهداف درج اطلاعات ، ویرایش ،حذف و نمایش مشخصات افراد را برآورد سازد .
علاوه بر این عملیات ، از این سیستم می توان گزارشات متنوعی را بدست آورد مثل گزارشی از گواهینامه ، گزارش مشخصات کارمندان ، گزارش دوره ها ، گزارش افراد قبول شده در این دوره ها و غیره در واقع این سیستم باید کارهای مربوط به قسمت آموزش و پژوهش سازمان را انجام دهد و همچنین در آن امکان تعیین کاربران خاص که اجازه استفاده از این برنامه را در دوره زمانی مشخص داشته باشند موجود باشد .
این پروژه اهداف امکان حذف ، ویرایش، نمایش مشخصات افراد و گزارشی از گواهینامه آنها را پشتیبانی می کند .
2-2 دیاگرام متن 2-3 دیاگرام گردش مستندات بانک اطلاعاتی و تعیین ویژگی فیلدها: از هفت ، table استفاده شده به نامهای : ASATED, CLASS, DANESHGO, DATA, DOREH, MADAREK VA CODE , Users ASATED TABLE daneshjoo table Doreh table Class table Data table فصل سوم: پیاده سازی سیستم 3-1 ویژگی ها و علل انتخاب زبان برنامه نویسی زبان برنامه نویسی استفاده شده در این پروژه ویژوال بیسیک است یکی از امتیازات بزرگ ویژوال بیسیک که به نوعی این زبان را مناسب تر از سایر زبان ها برای پروژه معرفی می نمود امکان بهره بردن این زبان از ویژگی های کاراکتری سیر زبان های مختلف و نوشتار آنها از جمله فارسی است در ویژوال علاوه بر امکانات فوق می توان امکانات شبکه ای و اینترنت را نیز پیاده سازی کرد و در صورتی که مشتریان چنین سیستم هایی بخواهند آن را در شبکه پیاده سازی نمایند و یا بر روی شبکه اینترنت انتشار دهند به راحتی می توان این کارایی را بوسیله ویژوال روی پروژه پیاده سازی کرد ، بدون اینکه مشکلی و یا تداخلی در ساختار اصلی پروژه ایجاد گردد .
ویژوال بیسیک بخاطر محیط بصری آن یک زبان لذت بخش است قسمت اعظم ساخت یک برنامه تحت ویندوز با ویژوال بیسیک شامل کشیدن و رها کردن اشکال گرافیکی از جعبه ابزار به روی صفحه تصویر می باشد .
ویژوال بیسیک یکی از اولین زبانهای برنامه نویسی است که شامل یک محیط واقعی WYSIWYG (با تلفظ ویزی ویگ ) و مخفف What You See Is Get میباشد و بدین معنا که چاپ کاراکتر ها و اشکال گرافیکی دقیقاً مطابق آن چیزی است که روی صفحه تصویر می بینید برنامه ای که شما می سازید شبیه برنامه ای است که کاربران هنگام اجرای آن می بینند .
هدف از آموزش ویژوال بیسیک به مبتدی ها صرفاً برای افزایش مهارت کامپیوتری آنها است .
بعضی افراد بعد از اینکه با زبانهای برنامه نویسی پیشرفته تر مثل C++ کار کرده به سمت ویژوال بیسیک می آیند کسانی هم هستند که تنها با یک زمینه Q Basic به طرف ویژوال بیسیک کشیده می شوند .
Q Basic زبانی است که سالها با کامپیوتر ها همراه بود اما Q Basic تنها یک محیط برنامه نویسی تحت MS-DOS است ویژگی این زبان کند بودن و نیز متنی بودن آن است علارقم حالت متنی این زبان مقدمه ای بر ویژوال بیسیک به حساب می آید .
ویژوال بیسیک چیزی بیشتر از یک زبان برنامه نویسی می باشد در واقع زبان برنامه نویسی آن چیزی است که در هنگام اجرای یک برنامه ویژوال بیسیک رخ می دهد .
یک برنامه تحت ویندوز به کمک اجزای گرافیکی که اشیای روی پنجره را تشکیل می دهند ، با کاربر ارتباط برقرار می کند در صورتی که این واسط کاربر درست نباشد برنامه مورد قبول واقع نمی شود 3-2 ویژگی ها و علل انتخاب زبان پایگاه داده ها با ارزان شدن و توانمند شدن رایانه ها بزودی برنامه نویسان برآن شدند تا برنامه های کاربردی قدرتمندی را برای کار با اطلاعات ایجاد کنند .
که در عین حال آسان و همه فهم باشد یکی از آخرین محصولات نرم افزاری ویژه این کار ، برنامه های اداری شرکت میکروسافت است ، این سلسله از برنامه های میکروسافت آفیس (ceMicrosaft Offi ) نام دارد و مجموعه ای از چند برنامه کاربردی برای ماشین دفاتر کار است .
یکی از قطعات این مجموعه برنامه ها ، برنامه کاربردی اکسس است که برای داده پردازی و استفاده از اطلاعات ایجاد شده است این برنامه می تواند یک پایگاه داده را اداره کند .
یکی از روش های آسان اداره داده ها ، جدول مرتبی از آنهاست که به آن جدول داده ها می گویند .
برنامه اکسس دو یا چند جدول داده را پایگاه داده ها (Data Base ) می نامد و می توان آن را بخوبی اداره کند .
برنامه ای را که بتواند یک پایگاه داده ها را اداره کند برنامه مدیریت پایگاه داده ها (Data Base Manegement Program )می گویند اکسس ، یک برنامه مدیریت پایگاه داده هاست .
بانک اطلاعاتی استفاده شده در این پروژه بانک اطلاعاتی Access است همانطوری که می دانید ابزارهای گوناگونی برای ایجاد و پردازش بانک اطلاعاتی فراهم است یکی از این ابزارها نرم افزار اکسس است که بسیار ساده و قدرتمند می باشد این نرم افزار به دو صورت محاوره ای و برنامه نویسی استفاده می شود ساده کردن اشیاءبانک اطلاعاتی اکسس فرایند ساده ای دارد .
بانک اطلاعاتی اکسس را می توان به Excel ، لوتوس ، صفحات سرویس دهنده ، مایکروسافت IIS ، مایکروسافت ورد و بانک اطلاعاتی ODBC صادر نمود دلیل انتخاب بانک اکسس این است که به راحتی با VB ارتباط برقرار می کند .
3-3تشریح زیربرنامه های تولید اطلاعات ورود اطلاعات ورود اطلاعات به عنوان یک گزینه مستقل در منوی اصلی موجود است.
که خود شامل سه فرم ورود اطلاعات است.که دراینجا فرم ورود اطلاعات اساتیدوبه نمایش گذاشته شده است.
در این فرم کد استاد,نام استادوتعداد کالا به عنوان فیلد اصلی قلمداد می شوند.در صورتی که برای آنها مقداری نگذاریم, پیغام خطای خط1و2و3 مشاهده می شود.
در خط 4تا آخر فایل چک می شودکه اگرمقدار وارد شده کد استاد تکراری باشد پیغام خطا ظاهر شود.
ودر غیر اینصورت مقادیر جدید را دریافت کند.بعد از ثبت, تمام فیلدها در صفحه نمایش خالی می شود.
Private Sub cmdOK_Click() در این خط متغیری به نام RS از نوع ADODB تعریف می شود DIM rs AS ADODB .RECORDSET در اینجا متغیر rsبه adodbاشاره می کند.
Set rs = New ADODB.Recordset در اینجا متغیری به نام CN به ADODB اشاره می کند و باعث ارتباط برنامه با بانک میشود SET CN= NEW ADODB .
CONNECTION cn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=F:\New Folder\N1\GOVAHI2.MDB;Persist Security Info=False " در خط بالا cn باز می شود و مسیر مربوط به بانکی که باآن در ارتباط است نیز ذکر شده است.
در این خط چک می شود که اگر کد استاد وارد نشد پیغام مربوط If Val(Txtcode.Text) = 0 Then (1 به آن ظاهر شود.
MsgBox "˜Ï ÇÓÊÇÏ æÇÑÏ äÔÏå", vbOKOnly + vbExclamation, "ÎØÇ!!!" فیلد کد استاد را خالی می کند.
Txtcode.Text="" کنترل برنامه روی کد استاد قرار می گیرد.
Txtcode.SetFocus Exit Sub End If در این خط چک می شود که اگر نام استاد وارد 2) If Text2.Text = "" Then نشد پیغام بدهد.
MsgBox "äÇã ÇÓÊÇÏ æÇÑÏ äÔÏå", vbOKOnly + vbExclamation, "ÎØÇ!!!" کنترل برنامه روی فیلد نام است.
txtname.SetFocus Exit Sub End If در این خط چک می شود که اگر تعداد کالا وارد نشد 3) If Text3.Text = "" Then پیغام بدهد MsgBox "ÊÚÏÇÏ ßÇáÇ æÇÑÏ äÔÏå", vbOKOnly + vbExclamation, "ÎØÇ!!!" کنترل برنامه روی فیلد نام خانوادگی است.
txtfamily.SetFocus Exit Sub End If متغیر RS بهADODB جدیداشاره می کندSET RS=NEW ADODB .RECORD SET در این خط با دستورSQL تمام رکوردهای موجود در جدول اساتید انتخاب می شود.
*SQL= "SELECT FROM ASATED; rs.Open sql, cn, adOpenKeyset, adLockPessimistic تا زمانی که به آخر فایل نرسیده است چک میکند که اگر کد 4) While Not Adodc1.Recordset.EOF وارد شده If Trim(Txtcode.Text) = Trim(Adodc1.Recordset.Fields(0)) Then تکراری است پیغام مربوط به آن ظاهر شود MsgBox "ãÞÏÇÑ æÑæÏí ʘÑÇÑíÓÊ", vbOKOnly + vbExclamation فیلد کد استاد را خالی می کند Txtcode="" کنترل برنامه روی کد استاد قرار می گیرد.
TXTCODE.SETFOCUS Exit Sub End If بر روی رکورد بعدی می رود Adodc1.Recordset.MoveNext اتمام حلقه Wend رکورد جدید اضافه می کند.
rs.AddNew کد جدید وارد فیلد کد استاد می شود.
rs.Fields("code ostad") = Txtcode نام جدید وارد فیلد نام می شود.
rs.Fields("nam") = Text2 نام خانوادگی وارد فیلد نام خانوادگی می شود.
rs.Fields("family") = Text3 نام پدر وارد فیلد نام پدر می شود.
rs.Fields("nam pedar") = Text4 شماره شناسنامه وارد می شود.
rs.Fields("sh_sh") = Val(Text5) محل صدور وارد می شود.
rs.Fields("mahale sodur") = Text6 تاریخ تولد وارد می شود.
' rs.Fields("tarikh tavalod") = Format(Text7) نام مدرک وارد می شود.
rs.Fields("madrak") = Text8 آخرین سمت وارد می شود.
rs.Fields("akharin semat") = Text9 نام رشته وارد می شود rs.Fields("reshte") = Text10 تلفن منزل وارد می شود.
rs.Fields("tel manzel") = Val(Text11) تلفن محل کار rs.Fields("tel mahale kar") = Val(Text12) تلفن همراه rs.Fields("tel hamrah") = Val(Text13) توانایی تدریس rs.Fields("tavanaye tadris") = Text14 آدرس محل کار rs.Fields("address mahale kar") = Text15 آدرس منزل rs.Fields("address manzel") = Text16 rs.Update متغیر rsرا خالی می کند.
Set rs = Nothing فیلد کد استاد را خالی می کند.
فیلد نام را خالی می کند.
""=Txtcode.Text و بقیه فیلدها نیزبه همین نحو خالی می شوند.
Text2.Text="" این کار بدین دلیل صورت می گیرد که در ابتدا وقتی فرم را باز می کنیم اطلاعاتی در فیلد ها ""=Text3.Text وجود نداشته باشد.
""=Text4.Text ""=Text5.Text ""=Text6.Text ""=Text7.Text "" =Text8.Text "" =Text9.Text "" =Text10.Text "" =Text11.Text ""=Text12.Text "" = Text14.Text "" =Text15.Text "" =Text16.Text کنترل برنامه روی کد استاد قرار می گیرد.
Txtcode.SetFocus اتمام برنامه End Sub جستجو در اینجا کد فرد به عنوان فیلد اصلی است.ودر صورت خالی بودن این فیلد پیغام خطای خط1نشان داده میشود.وقتی کد فرد را وارد می کنیم.خط2چک می کند که این کد در بانک موجود است یا نه ودر صورت وجود اطلاعات مربوط به این کد نشان داده می شود.
فصل چهارم: راهنمای اجرای برنامه 4-1 سخت افزار مورد نیاز از کامپیوتر Pentium IV استفاده شده است اجزای آن : Monitor LG 15 TC 0 – 99 Keyboard Farasoo – 81 DX CPU Intel + FAW Intel Box 128 MB RAM 256 MB 4-2 نرم افزار مورد نیاز در این پروژه از زبان برنامه نویسی Visual Basic 6.0 و Office 2000 و نرم افزار گرافیکی Photoshop 7 و نرم افزار Crystal Reports استفاده شده است .
(شکل1-1) صفحه مربوط به آن باز می شود, بعد با انتخاب دکمه Brows… مسیر برنامه را مشخص می کنیم.بعد بر روی دکمه Package کلیک می کنیم.بعد صفحه ای باز می شود که در آن نوع Packageرا مشخص می کنیم.بعد Nextرا کلیک می کنیم.(مطابق شکل1-2( (شکل 1-2( در صفحه بعد مسیر پوشه Packageرا مشخص می کنیم.
Nextرا کلیک می کنیم.(مطابق شکل1-3( (شکل 1-3( در صفحه بعدی فایل هایی نشان داده می شود, می توان با تیک زدن یا برداشتن آن, فایل مورد نظر را به پوشه Packageاضافه یا حذف کرد.بعد Next راکلیک می کنیم.
(مطابق شکل 1-4( (شکل 1-4( در صفحه بعد title برنامه را مشخص می کنیم تا زمانی که برنامه در حال نصب است با همان title مشخص باشد.Next راکلیک می کنیم .(مطابق شکل 1-5( (شکل 1-5( بعد مسیر برنامه را بر روی startmenuمشخص می کنیم.در صفحه بعد فایل های اشتراکی را که می توانیم در یک یا چند برنامه از آنها استفاده کنیم, مشخص شده اند وبا تیک زدن آنها می توانیم این فایل ها را نیز نصب کنیم.
Nextرا کلیک می کنیم.(مطابق شکل1-6) (شکل 1-6( در صفحه آخر نام Script را مشخص می کنیم و برای ایجاد Package , Finishرا کلیک می کنیم.(مطابق شکل 1-7( (شکل 1-7) بعد در پوشه Package , setup را انتخاب می کنیم,بعد مسیربرنامه Projectرا مشخص می کنیم.بعد از اتمام نصب می توانیم برنامه خود را در Startmenuمشاهده واجرا کنیم.
4-4 شریح نحوه اجرای برنامه با اجرای برنامه فرم ورود به سیستم (شکل 1-1) باز میشود که نام کاربری-رمز عبور به دقت باید وارد شود وبا کلیک بر روی دکمه تایید فرم اصلی برنامه مشاهده میشود.
(شکل 1-1) فرم اصلی شامل منوهای ورود اطلاعات- جستجو- گزارش- امکانات- راهنما وخروج میباشد.
(شکل 2-1) (شکل 2-1) منوی ورود اطلاعات این منو شامل چهار زیر منو می باشد که در زیر به شرح هر یک از آنها می پردازیم.
برای وارد کردن اطلاعات دانشجو وارد منوی دانشجو می شویم و همانطور که در شکل 1-2 دیده می شود باید داده های مربوط به هر textbox به درستی وارد شود زیرا در غیر اینصورت پیغام خطا صادر میشود.
سپس روی دکمه " ثبت" کلیک کنید تا تا اطلاعات مورد نظز در قالب رکورد در بانک اطلاعاتی ثبت شود.
(شکل 1-2) به طریق مشابه اطلاعات مربوط به اساتید، دوره هاونمرات طبق فرم ورود اطلاعات دانشجو ثبت می شود.
منوی جستجو این منو شامل هفت زیر منو می باشد که در زیر به شرح هر یک از آنها می پردازیم.
برای تغییر و یا حذف اطلاعات مربوط به فرد خاص وارد زیر منوهای این منو می شویم.
همانطور که در شکل مشاهده می شود کد فرد وارد می شود سپس با کلیک کردن دکمه جستجو اطلاعات آن به textbox ها منتقل می شود تا بتوان تغییرات مورد نظر را انجام داد و با کلیک دکمه ذخیره تغییرات آن ثبت می شود و یا با کلیک دکمه حذف رکورد مورد نظر حذف می شود.
منوی گزارش این منو شامل گزارشاتی به نام های: گزارش قبول شدگان، گزارش دوره ها در یک دوره تاریخی، گزارش معرفینامه دانشجویان در یک دوره، صدور گواهینامه می باشد.
که یک نمونه از این گزارشات نشان داده شده است .منوی راهنما این منو شامل زیر منو راهنمای سیستم می باشد.که یک راهنمایی کلی راجع به سیستم به ما میدهد.
مطابق شکل: منوی خروج از طریق این منو میتوان از برنامه خارج شد.
منوی امکانات این منو شامل سه زیر منو می باشد که در زیر به شرح هر یک از آنها می پردازیم.
زیرمنوی ویرایش کاربر این امکان را به مدیر برنامه میدهد تا سطوح دسترسی و نیز رمز عبورکاربر را نیز تغییر دهد.
زیرمنوی تعریف کاربر جدید این امکان را به مدیر برنامه میدهد تا کاربر جدید به سیستم اضافه و سطوح دسترسی را نیز مشخص کند.
زیرمنوی حذف کاربر این امکان را به مدیر برنامه میدهد تا کاربر خاصی را حذف نماید.
نتیجه گیری وپیشنهادها برنامه حاصل، اطلاعات مربوط به کارمندان و دوره های آموزشی سازمان آموزش و پژوهش را به خوبی حمایت می کند.
برای افزایش کارایی سیستم و گسترش محیط جغرافیایی میتوان، از نرم افزارVB.NET استفاده نمود.
منابع ومآخذ 1) نام کتاب:آموزش گام به گام ویژوال بیسیک6.0، مولف:گرگ پری، مترجم:فرهاد غنی زاده وسهیلا سرهنگی، انتشارات:مرکز فرهنگی نشر گستر، تاریخ چاپ:پاییز1382 2) نام کتاب:برنامه سازی تجاری، مولف:مهندس محمد شباهنگ، انتشارات:شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران، سال انتشار:1381 شماره درس:4300 سمتنام ونام خانوادگیامضاءاستاد راهنمامهندس خیرآیادیداور اولداور دوم نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم : 3نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم : 3نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم : 3تاریخ : تحلیلگر :نام پروژهنام پروژهکد پروژهشرح پردازهشرح پردازهامتحان را از کارمند مورد نظر بگیرامتحان را از کارمند مورد نظر بگیر3Then 6 ماه = دوره گذرانده if امتحان از کارمندان getThen 6 ماه = دوره گذرانده if امتحان از کارمندان get نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم :1نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم :1نام پروژه : طراحی نرم افزار صدور گواهینامه آموزشی کارکنان دولت کد فرم :1تاریخ : تحلیلگر :نام پروژهنام پروژهکد پروژهشرح پردازهشرح پردازهگواهینامه را صادر کنگواهینامه را صادر کنThen 10 نمره کارمندی if گواهینامه getThen 10 نمره کارمندی if گواهینامه get NAME TYPE HEIGHT PRIMARYKEY FORIEGNKEY NULL UPDATECODE OSTAD INTEGER 2text 5050 Family textNam-pedar text 50Sh-sh integer 2Mahale sodur text 50Tarikh tavalod date/time 8Madrak text 50Akharin semat text 50Reshte text 50Tel manzel long 4Tel mahale kar long 4Tel hamrah long 4Address mahale kar text 50Address manzel text 50Tavanaye tadris text 50Dte –save text 4 Name type height k fk null updateName type height k fk null updateKode daneshjoo long 4Kode daneshjoo long 4text 50text 50Family text 50Family text 50Nam-pedar text 50Nam-pedar text 50Sh-sh long 4Sh-sh long 4Mahale sodure text 50Mahale sodure text 50Madrak-reshte text 50Madrak-reshte text 50Sazman text 50Sazman text 50Akharin semat text 50Akharin semat text 50pishine-tajrobie sal long 4pishine-tajrobie sal long 4Sanavate-khedmate sal long 4Sanavate-khedmate sal long 4Sh-moarefinameh long 4Sh-moarefinameh long 4Tarikhe moarefinameh date/time 8Tarikhe moarefinameh date/time 8Dorehaye ghabli text 50Dorehaye ghabli text 50Mashghele ghabli text 50Mashghele ghabli text 50Address text 50Address text 50Tel manzel long 4Tel manzel long 4Tel mahale kar long 4Tel mahale kar long 4Neshani manzel text 50Neshani manzel text 50Neshani mahale kar text 50Asle moarefinameh Boolean 1Kasbe akharin nomreh Boolean 1Sh fish ya check long 4Kode doreh long 4Mablag long 4Dte- save text 4 Name type height pk fk null updateOnvane doreh text 50Kode doreh long 4Shesh mahe Boolean 1Sal long 4Akharin mohlate sabte name date/time 8Tarikhe sodure kelas date/time 8Khatemeh kelas date/time 8Hade sesab kelas long 4Komak shahrye long 4Zamane bargozari kelas date/time 8Kode ostad long 4Emtyaze doreh long 4Dte – save text 4 Name height type pk fk null updateKode doreh 4 longKode fard 4 longEmtyaz 4 longGhabuly 1 boolean Name type height pk fk null updateKode doreh long 4Kode fard long 4 Name type height pk fk null updateMadareke tahsily text 50Kode madarek long 4