چکیده مجمو عه ای که در اختیار دارید " آموزش مفاهیم هندسی ریاضی سال چهارم " ابتدایی می باشد که مطالب را در پنج فصل مختلف خلاصه کرده است.
در فصل اول بچه ها ابتدا با مفاهیم هندسی نظیر خط، نیم خط و زاویه آشنا می شوند تا برای رسم های هندسی مثل رسم خطوط عمود بر هم و فاصله یک نقطه از یک خط در فصل دوم آشنا شوند.
سپس در فصل سوم با اشکال هندسی و رسم آن آشنا می شوند و در دو فصل آخر نیز به مفاهیم محیط و مساحت و روش به دست آوردن محیط و مساحت اشکال هندسی پرداخته شده است.
در قسمت آخر هر فصل دو سوال بصورت تستی آورده شده تا مطالب آموزشی مورد ارزیابی واقع شود.
مقدمه دانش بشری هر روز در حال پیشرفت می باشد و با پیشرفت علوم کامپیوتری نیز سی دی های مختلفی وارد بازار می شود.
سی دی های آموزشی ساده ترین وآسان ترین روش جهت آموزش علوم و فنون مختلف بخصوص کتب درسی می باشد.
در این پروژه می خواهیم با استفاده از اشکال ، رنگ ها ، موسیقی و صداگذاری متناسب با گروه سنی ابتدایی به روش ساده و آسان بخشی از کتاب ریاضی سال چهارم ابتدایی را آموزش دهیم .
امید است تلاش ما گامی باشد هر چند کوچک جهت رسیدن به هدف نهایی مان که همان طراحی سی دی آموزشی مفید و مناسب برای این گروه سنی است.
فصل اول تعریف و امکان سنجی مسئله 1-1 تعریف مسئله از آنجا که امروزه کودکان با علم کامپیوتر آشنا هستند و ذهن آنها جهت یادگیری دروس به وسیله سی دی های آموزشی از طریق کامپیوتر آمادگی بیشتری دارد بنابراین تصمیم به آموزش ریاضی ابتدایی برای بچه های آشنا با کامپیوتر گرفته شد.
همچنین برای افزایش کیفیت آموزش، مطالب آموزشی سی دی را به مطالب چند رسانه ای ( فیلم و صدا ) و آموزش متنی به همراه تصاویر تهیه شد.
برای ترکیب وپیاده سازی چنین نرم افزاری ازبین نرم افزارهای موجود باید نرم افزاری مناسب انتخاب می شد که پس از بررسی های لازم تصمیم به استفاده از Authorware گرفته شد.
2-1 محدوده مسئله از آنجا که مخاطبان کار ما گروه سنی ابتدایی هستند ، سی دی آموزشی مورد نظر متناسب باکاربران ابتدایی بصورت آموزش مفاهیم هندسی ریاضی ساخته شده است و محدوده آن این گروه سنی و آشنا با کامپیوتر می باشد.
3-1 اهداف کلی استفاده از سیستم های آموزشی الکترونیکی به جای سیستم های موجود مبتنی بر آموزگار و شاگرد 1-3-1 اهداف جزیی فرآیند فن آوری تولید سی دی آموزشی برای گردآورنده پروژه 4-1 کارهای انجام شده مرتبط با موضوع ابتدا کتابهای آموزش تدریس ریاضی و کتاب درسی سال چهارم مطالعه شد و با مشورت با مدرس این کتاب ،مطالب مورد نظر جمع آوری و بر اساس روند مورد نظر فصل بندی شد.
برای رعایت استاندارد سی دی از متخصصان تولید سی دی های آموزشی کمک گرفته و تصمیم به استفاده از نرم افزار Authorware برای ساخت سی دی گرفته شد.
5-1 امکان سنجی در این سی دی با توجه به انتخاب نرم افزار Authorwareاین امکان فراهم شده است تا بتوان فیلم های چند رسانه ای آموزشی صفحات حاوی متن و عکس و صوت را در سی دی قرار دهیم و پروژه بدون نیاز به نرم افزاری خاص بر روی سیستم عامل windows اجرا می نماید.
فصل دوم تجزیه و تحلیل و طراحی CD 1-2 تعریف کامل مسئله در این پروژه سعی شده متناسب با گروه سنی خاصی از کودکان، در صفحات مورد نظر از رنگ های شاد ،تصاویر کودکانه و جذاب و همچنین از موسیقی های مناسب برای آنها استفاده شود.
در ذیل به مراحل مختلف ساخت سی دی می پردازیم.
2-2 مراحل طراحی برنامه در ابتدای کار مطالب مورد نظر ازکتاب ریاضی سال چهارم دبستان جمع آوری شد.
سپس طبق مطالب ، اشکال وتصاویری را درنظرگرفته و نرم افزارهای مورد نیاز نصب شد که شامل Authorware , PhotoImpact Photoshop, , SoundForge و Word می باشد.
سپس درایوی کاملا خالی شد تا تمام تصاویر، صداها و چیزهای مربوط به پروژه در آن ذخیره شود .
تصاویر مورد نیاز را در درایو قرار داده و با استفاده از نرم افزارهای PhotoShopو PhotoImpact دکمه ها و تصاویر مربوط به پروژه طراحی شده و کارهای مورد نظر روی آنها انجام شد.
سپس با استفاده از SoundForge صداها ضبط و موسیقی های مورد نیاز دردرایو کپی شد.درمرحله بعد درنرم افزار Authorware تصاویر، دکمه ها، صدا و موسیقی های ذخیره شده طی مراحل خاصی قرار داده شد.
در آخر نیز بعد از رفع اشکال و بررسی کلی برنامه بصورت exe ذخیره شده و رایت شد 2-3 شکل ظاهری صفحه اصلی و طرحهای پیشنهادی برنامه دارای یک صفحه اصلی است که در اجرای آن ابتدا صفحه شروع یعنی "بسم الله الرحمن الرحیم" اجرا می شود و پس از 5 ثانیه پاک شده و صفحه اصلی نمایان می شود.
صفحه اصلی بوسیله نرم افزارهای PhotoShopو PhotoImpact و بر اساس گروه سنی و نوع آموزش مورد نظر طراحی شده است .
در این صفحه سه بخش اصلی هست که جهت ورود به هر بخش دکمه ای وجود دارد که قبلا باPhotoImpact طراحی شده بود .
بخش اول معرفی سی دی ، بخش دوم راهنمای سی دی و بخش سوم که مهمترین بخش می باشد مربوط به مطالب آموزشی است.
می توان با توجه به سلیقه شخصی صفحاتی به شکلهای متفاوت و دلخواه طراحی کرد و از نرم افزارهای دیگری مثلflash جهت جذاب تر کردن و انیمیشن کردن دکمه ها و متن استفاده شود.
2-4 طراحی تصاویر برای طراحی تصاویر در نرم افزار PhotoImpact یک صفحه باز کنید و از پنجره Easypallet که در سمت راست قرار دارد سربرگ Galleries را باز کرده زیر شاخه Image Enhance meats را انتخاب کنید سپس از گزینه های آن گزینه fill gallery را انتخاب کنید و بعد روی All کلیک کنید .
نمونه های صفحات را در سمت راست پنجره می بینید و از بین آنها روی صفحه مورد نظر دابل کلیک کنید تا روی صفحهNew قرار گیرد و بعد قابی را برای صفحه طراحی شده از طریق گزینه Foto Frame Gallery انتخاب کنید .
برای قاب هم می توان روی آن دابل کلیک کنید تا دور صفحه قرار گیرد.
در صورت نیاز می توان از امکانات دیگری مثل گالری تمبری شکل، گالری متحرک و ...
استفاده کرد.
سپس تصویر مورد نظر را با پسوند JPG/JPEG/JPE و در قسمت File Name نام آن را در مسیر خاصی ذخیره کنید.
2-5 طراحی دکمه ها برای طراحی دکمه ها ابتدا در نرم افزار PhotoImpact از منوی web گزینه component designert را انتخاب کنید.پنجره component designer باز می شود که درسمت چپ عنوان انواع دکمه ها نوشته شده ، با انتخاب هر زیر گزینه، نمونه دکمه ها در سمت راست دیده می شود.
دکمه مورد نظر را با کلیک کردن روی آن انتخاب و سپس دکمه next را کلیک کنید.
در پنجره باز شده تغیراتی مثل رنگ ، اندازه و نوشته عنوان را بر اساس دکمه انتخاب شده اعمال کنید .
بعد از تغییرات گزینهExport سپس As Individual Objects را انتخاب کنید .
سپس دکمه طراحی شده را با Ctrl+A انتخاب و با پسوند PNGیا BMPذخیره کنید.
2-6 تایپ متن و رسم اشکال در نرم افزار photoshopمی توان به وسیله ابزارtype tool متن مورد نظر را نوشت.
ابزارهای مورد استفاده در برنامه و کاربردهای آنها عبارتند از: ابزار T، تغییر اندازه متن ابزارchange the text ، انتخاب نوع متن ابزار set the text color ، تغییر رنگ متن ابزار creat warped text ، تغییر شکل متن ابزار move tool ، تغییر مکان متن ابزارهای line و gradient ، رسم اشکال و در آخر متون و اشکال را با پسوند JPEG باید ذخیره کرد.
2-7 افکت دادن به متن جهت افکت دادن به متن تایپ شده در phooshop بعد از تغییر رنگ و اندازه خطها به ترتیبی که در طراحی تصاویر گفته شد ، کافی است در پنجره layer در زیر صفحه از قسمت add a layer style یکی از گزینه ها را باز کنید .
هر گزینه پنجره ای خاص دارد که شامل گزینه هایی در سمت چپ پنجره و تنظیماتی در سمت راست می باشد .
با تیک دار کردن هرکدام ، افکت مورد نظر روی خط اعمال می شود که شامل: drop ( قطره ) glow( درخشش ) bevel ( اریب زنی ) emboss ( برجسته کاری ) stain ( براق کننده ) overlay ( جایگذاشت ) می باشد .
برای برجسته نشان دادن خطوط می توان مقدار distance , spread , size را در drop shandow تغییر داد.
2-8 ضبط صدا آن را انتخاب کنید تا صفحه آن باز شود سپس Record ابزار soundforge در نرم افزار را بزنید و پس از اتمام توضیحات دکمه Record "هد فون" را وصل کرده و دکمه را انتخاب playرا انتخاب کرده سپس آن صفحه را ببندید .
برای اجرا می توان دکمه stop ذخیره کرد.(*.wav) کرده و در آخر آن را با پسوند 2-9 افکت دادن به صدا برای این کار صدای مورد نظر را بازکرده و آن را انتخاب کنید .
سپس از نوار منو، را انتخاب کنید.
افکت های مختلفی در این قسمت وجود دارد و باانتخاب Effects منوی استفاده Wave Hammer هر کدام می توان تنظیمات خاص آن را انجام داد که از افکت تغییر داده شد تا" تن" صدا کاهش یا افزایش یابد.
Threshold شد و در آن صفحه قسمت تغییر داده شد تا" تن" صدا کاهش یا افزایش یابد.
Threshold شد و در آن صفحه قسمت 2-10 قطعه قطعه کردن صدا و موسیقی جهت تناسب صدا و موسیقی در هر صفحه باید صدای ضبط شده را قطعه قطعه کرد که برای این کار صدای ضبط شده را باز کرده و تا جایی که توضیحات صفحه اول بوده را انتخاب کنید .
سپس آن را بریده در صفحه جدیدی قرار دهید و آن را با پسوند(*.wav) ذخیره کنید.این کار را با توضیحات صفحات دیگر هم انجام دهید.
جهت قطعه قطعه کردن موسیقی نیز موسیقی مورد نیاز را باز کرده و تا جاییکه در برنامه لازم ذخیره کنید.
(*.mp3) دارید به یک صفحه جدید منتقل کنید.سپس آن را با پسوند 2-11آشنایی با نرم افزار authorware : نرم افزار authorware دارای امکانات بسیار خوب و مناسب برای طراحی سی دی های آموزشی است.
این نرم افزار در نسخه های مختلف وارد بازار شده است که از نسخه شش آن استفاده شد.
این نرم افزار مانند تمام نرم افزارها دارای نوار عنوان ، نوار منو و نوار ابزار در بالای صفحه و همچنین جعبه ابزار در سمت چپ و صفحه نمایش در وسط صفحه است.
مهمترین منوی مورد استفاده، منوی file می باشد که به ترتیب از گزینه new برای ایجاد صفحه جدید و گزینه open برای باز کردن فایل های ذخیره شده استفاده می شود.
در واقع پروژهای ذخیره شده در لیست open موجود است.
گزینه save برای ذخیره پروژه و گزینه save as جهت ذخیره پروژه در مسیر جدید استفاده می شود.
گزینه import فایل های ذخیره شده را فراخوانی می کند و گزینه publish جهت exe کردن برنامه است.
با دکمه restart موجود در منوی ابزار می توان اجرای برنامه ساخته شده را دید.
برای ساخت برنامه در این نرم افزار باید ابزارهای جعبه ابزار را روی خط جریان آورد که این کار با drag & drop کردن (کشیدن و رها کردن) آنها انجام می شود.
از ابزارهای موجود ابزار image بیشترین کاربرد را در پروژه دارد چون اکثر کارها روی عکسهای طراحی شده انجام می شود.کاربرد ابزارهای دیگر مورد استفاده شامل موارد زیر می باشد: - ابزار motion برای حرکت تصاویر یا نوشته ها - ابزار erase برای پاک کردن تصاویر و نوشته ها با افکت های مختلف - ابزار framework برای قرار دادن دکمه هایی مثل next ,back,exit و غیره - ابزار map برای گروه بندی ابزارها - ابزار interaction برای طراحی سوال و فصل بندی ها - ابزار sound برای قرار دادن صدا یا موسیقی - ابزارهای start وstop برای تعیین مکان شروع و اتمام اجرای برنامه .
2-12 قرار دادن صدا و موسیقی بعد از ضبط صدا، دادن افکت به آن ، قطعه قطعه کردن صدا و موسیقی و ذخیره کردن با پسوند مناسب باید صدا و موسیقی را در جای مناسب خود جاگذاری کنید.
برای این کار کافی است در نرم افزار Authorware بعد از که درآن تصویر مورد نظر قرارگرفت، یک ابزار Sound قرار دهید .
این ابزار برای فراخوانی صدا و موسیقی بکار می رود.
ابتدا آن را drag&drop کرده روی خط جریان بگذارید.
سپس روی Sound دابل کلیک کنید و درپنجره باز شده ، صدا یا موسیقی مورد نظر را از مسیر ذخیره شده انتخاب ، و آن را Import کنید .
در قسمت پایین توضیحاتی درباره صدا وموسیقی مثل اندازه، نوع فرمت ومسیر دیده می شود.
سربرگ Timing شامل تنظیماتی مثل Concurrency هست که شامل سه گزینه Concurrect ، Wait until done و Prepetual می باشد .
گزینه Concurrect را انتخاب کنید تا در حین اجرا ی موسیقی و صدا قسمتهای دیگر نیز همزمان اجرا نشوند.
قسمت Play را روی Fixed number of time تنظیم کرده و در آخر دکمه OK را انتخاب کنید.
2-13 لینک دکمه ها به صفحات داخلی در برنامه دو نوع دکمه وجود دارد.
دکمه هایی که با انتخاب آن صفحات دیگری باز می شوندو دکمه هایی که با آن عملیاتی مثل Next ، Back ، Exit و ...
را انجام می دهید.
جهت لینک دکمه های نوع اول از ابزار interaction استفاده کنید .
به این صورت که ابتدا ابزار را روی خط جریان آورید و سپس آن را باز کنید و پس از آنکه صفحه طراحی شده را روی آن آوردید interaction را ببندید .
می توانید به interaction بنا به ضرورت برنامه display یاmap وصل کنید .
در حالتی که بخواهیدmap وصل کنید ابتدا به تعداد دلخواه آنها را بیاورید سپس روی بیضی های کوچک بین map و interaction دابل کلیک کنید تا صفحه Properties:Response باز شود و در قسمت Type گزینه Butten را انتخاب کنید تا تنظیمات آن درصفحه آورده شود .
سپس به ترتیب دکمه های Butten…/Add…/Import… را کلیک کنید تا صفحه Import باز شود و از این صفحه دکمه دلخواهی را که قبلا با Photo impact طراحی شده بود انتخاب کنید .
به ترتیب دکمه های Import/Ok/Ok/Ok را کلیک کنید تا دکمه به map لینک شود و این کارها را رویmap های دیگر هم انجام دهید تا دکمه آنها هم لینک شود .
حال بار دیگر روی بیضی های کوچک دابل کلیک کنید .
این بار دکمه های لینک شده با مربعات کوچکی اطراف آن روی صفحه دیده می شود که با کلیک کردن روی دکمه می توان مکان آن را تنظیم کرد.
اگر خواستید به interaction یک display هم وصل کنید این عملیات را انجام می دهید تا با کلیک کردن روی دکمه ها صفحه مربوط به باز شود.
برای ایجاد نوع دوم دکمه ها یک Framework را روی خط جریان گذاشته و آن را باز کنید که در آن یک display و یک interaction با دکمه های Next ، Back ، Exit و...
وجود دارد .
ابتدا display را حذف کنید خاصیت دکمه های مربوطه در مستطیل قسمت راست دیده می شود و هر کدام از دکمه ها را که لازم نداشتید می توانید حذف کنید سپس عکس مورد نظر را در interaction فراخوانی (import) کنید و پس از بستن آن صفحه جهت تنظیم دکمه های مورد نیاز می توان روی بیضی های کوچک دکمه ها دابل کلیک کرد و به ترتیب دکمه های Import buttons… / Add / را کلیک کنید تا صفحهimport which file?
باز شود و از آن صفحه دکمه مورد نظر را انتخاب کنید .
فصل سوم پیاده سازی CD 3-1 نحوه طراحی برنامه در نرم افزارAuthorware صفحه جدیدی را باز کنید.
(3-1) در این صفحه خط جریانی است که می توان ابزارها را از جعبه ابزار import کنید.
ابتدا یکmap انتخاب کنید و در صفحه قراردهید.اگر روی آن کلیک کنید می توان نام دیگری تایپ کرد .اسم اولینmap "شروع" گذاشته شد.
(3-2) روی آن دابل کلیک کنیدتا صفحه مربوط به آن با خط جریان دیگری باز شود در این صفحه یک display قرار دهید و آن را بازکنید.
برای انتقال تصویر مناسب روی صفحه ابتدا دکمه import روی جعبه ابزار را کلیک کنید یا از منویfile گزینه import را انتخاب کنید تا صفحه Import which file?
باز شود سپس صفحه مورد نظر را انتخاب و دکمهimport را بزنید تا تصویر منتقل شود جهت تنظیم اندازه تصویر می توان روی مربعات کوچک اطراف آن کلیک کنید تا اندازه اش متناسب با display شود.
(3-3) سپس برای جاگذاری موسیقی صفحه یک sound بعد از تصویر بگذارید ، آن را باز کرده و در قسمت ConcurrencyگزینهConcurrect را انتخاب ودکمه import را بزنید و در صفحه جدید موسیقی مورد نظر را انتخاب وimport کنید (3-4) حال یکwait گذاشته و در قسمت time limit زمان را تنظیم کنید سپس یک erase گذاشته و در صفحه تنظیمات آن در قسمت Transitioنوع پاک کن را انتخاب کنید با دکمه Preview می توان نوع پاک شدن تصویر را دید .
حال جهت نمایش برنامه می توان ابزار start را قبل از "شروع"قرار دهید و ابزار stop را در آخر آن.
سپس دکمه Restart from flag واقع در نوار ابزار را کلیک کنید تا برنامه اجرا شود .
در واقع این دکمه برنامه ساخته شده را از جاییکهstart قرار داده شده تا مکانstop اجرا می کند .حالا این پنجره را ببندید تاmap دیگری جهت ادامه برنامه آورده شود.
3-2 نحوه طراحی صفحه اول ابتدا یک map روی خط جریان قرار داده و نام آن را project بگذارید .
سپس آن را باز کنید و در interaction آن تصویر طراحی شده را import کنید .
سه map به نامهای معرفی سی دی، راهنمای سی دی و مفاهیم درسی را به آن وصل کنید.
سپس همانطور که در قسمت " لینک دکمه ها به صفحات داخلی" توضیح داده شد ، روی بیضی های کوچک هر کدام ازدکمه ها دابل کلیک کنید و تنظیمات آن را انجام دهید تا دکمه ای برای آن لینک شودواین کار را روی دکمه های دیگر هم انجام دهید.
در این قسمت فقط صفحه اصلی با سه دکمه طراحی شده است و با کلیک کردن روی هر کلید می توان وارد برنامه آن شد که در قسمت های بعد توضیح داده می شود.
3-2-1 نحوه طراحی معرفی سی دی ابتدا یکmap به interaction پروژه اضافه کنید و نام آن را "معرفی سی دی" بگذارید سپس روی آن دابل کلیک کنید تا صفحه جدیدی با خط جریان ظاهر شود .
روی خط یک framework بگذارید که با دابل کلیک کردن روی آن ، صفحه ای با یک display و یک interaction و دکمه های مربوط به آن ظاهر می شود .
در مستطیل طرف راست خاصیتهای دکمه ها ظاهرمی شود ومی توان روی هرکدام ازدکمه ها ی اضافی کلیک کرده و آن را حذف کنید که در این قسمت فقط دکمه exit framework را لازم دارید همچنین display را حذف کنید.
حال روی بیضی کوچک exit framework دابل کلیک کنید تا صفحه properties:response باز شود .
در این صفحه تنظیمات دکمه exit framework انجام می شود .
ابتدا از قسمت type گزینه button را انتخاب کنید سپس روی response کلیک کنید و تنظیمات را به صورت ذیل انجام دهید.
حال روی buttes کلیک کنید و دکمه دلخواه را import کنید.
اگر خواستید علامت نشانگر موس با قرار گرفتن روی دکمه طراحی شده تغییر حالت پیدا کند، در قسمت cursor کلیک کنید و از میان شکلها یکی را انتخاب کنید.
پس از تنظیمات ، framework را بسته و یک map با آن وصل کنید.
آن را باز کرده و در خط جریان دو displayبیاورید.
در display اول تصویر آماده را بگذارید و در دومی نوشته ای را import کنید .
در این صفحه روی pointer دابل کلیک کنید و روی گزینه transparent کلیک کنید تا زائده های سفید رنگ اطراف نوشته روی تصویر ظاهر نشود.
بدون آنکه صفحه را ببندید ابتدا نوشته را به گوشه ای از صفحه با Drag&Drop منتقل کنید سپس یک motion بعد از display گذاشته و آن را باز کنید و تنظیمات آن را به صورت ذیل انجام دهید.
جهت نمایش نوع حرکت می توان دکمه preview را کلیک کرد.
در صفحه "معرفی سی دی " یک display دیگر با نوشته بعدی و یک motion برای تنظیمات سرعت آن نوشته بیاورید.
سپس یک wait گذاشته و در قسمت time limit زمان 2 ثانیه را تنظیم کنید .
برای تنظیم تصویر و نوشته بعدی سه display ، یک motion و یک wait دیگر بگذارید که در display اول تصویر و در دومی و سومی نوشته های مربوط به آن راآورده می شود.
در motion سرعت نوشته دومی تنظیم می شود و زمان wait را نیز 5 ثانیه تنظیم کنید.
سپس motion,erase ,wait, display را به ترتیب ذیل بیاورید.
3-2-2 نحوه طراحی راهنمای" سی دی" به interaction پروژه map دیگری اضافه کنید و آن را باز کنید.
در این صفحه یک framework با دکمه exit بگذارید.
سپس یک map به آن وصل کنید و روی خط جریان آن یک display که راهنمای سی دی در آن طراحی شده، و یک wait بگذارید و در آخر آن را ذخیره کرده و ببندید.
3-2-3 طراحی "مفاهیم درسی" 3-2-3-1 طراحی فصول مفاهیم درسی به پنج فصل تقسیم بندی شد که به عنوان نمونه طراحی فصل اول توضیح داده می شود.
بعد از map های "معرفی سی دی" و "راهنمای سی دی" برای مفاهیم درسی نیز یک map بیاورید که در آن مثل map های "معرفی سی دی" و "راهنمای سی دی" یک framework برای خروج از map بگذارید.سپس یک map به نام"فصلها" بهframework وصل کنید .
این map قسمت اصلی پروژه است .
آن را باز کنید و روی خط جریان یک interaction جهت فصلبندی دروس بیاورید و قبل از اینکه map های فصول را به آن وصل کنید روی interaction دابل کلیک کرده و تصویر مربوط به صفحه فهرست را بیاورید.
سپس پنج map برای پنج فصل مفاهیم درسی به آن وصل کنید.
جهت طراحی دکمه های هر فصل باید بیضی های بین هر map و interactionدابل کلیک کرده و تنظیمات آن را انجام دهید.
پس از اینکه پنج دکمه را طراحی کردید map فصل اول را باز کرده و یک framework بگذارید.
هر فصل دارای چند بخش است و برای حرکت بین بخشها باید دکمه هایی طراحی شوند که این کار با استفاده از framework انجام می شود .
ابتدا آن را باز کنید و display و دکمه ها ی غیر لزوم آن را حذف کنید که در این قسمت یک دکمه برای خروج از بخش و برگشت به صفحه فهرست ، یک دکمه برای ورود به بخش بعدی و یک دکمه برای برگشت به بخش قبلی لازم دارید.
پس سه دکمه page exite framework , next page , previousرا نگه داشته و بقیه را حذف کنید.
هر دکمه تنظیمات خاص خود را دارد و تنظیمات response هر دکمه را به صورت ذیل انجام دهید.
سپس دکمه button را زده و دکمه مورد نظر را انتخاب کنید.
حال سه map برای سه بخش فصل اول و دو map دیگر برای سوالهای آخر هر فصل به framework وصل کنید و بخشها هم بر اساس دروس آن طراحی شدند.
3-2-3-2 طراحی سوال سوالها بصورت map و متصل به framework هر فصل طراحی شد .
ابتدا map سوال را باز کنید و روی خط جریان آن ابتدا یک sound بگذارید تا موسیقی حین سوال اجراشود.
سپس یکinteraction بگذارید ودر آن تصویر سوال را بیاورید.
برای انتخاب جوابها سه display بیاورید و دکمه های هر سوال را تنظیم و لینک کنید و در آخر با توجه به صحیح یا غلط بودن صفحات طراحی شده را import کنید.
3-2-3-3 طراحی بخش پایانی بخش پایانی سی دی بهframwork فصل پنج وصل شده و در واقع بخش آخر فصل پنج محسوب می شود و به صورت ذیل طراحی شد.
فصل چهارم راهنمای سی دی 4-1 تشریح نحوه اجرای برنامه در ابتدای اجرا صفحه " بسم الله الرحمن الرحیم " باز می شود.
این صفحه هیچ دکمه ای ندارد بنابر این پس از مدتی خود به خود پاک شده و صفحه دوم باز می شود که در این صفحه سه گزینه قابل اجرا وجود دارد : معرفی سی دی، راهنمای سی دی و مفاهیم درسی در گزینه اول اطلاعاتی راجع به نام سی دی ، محقق و نام استاد راهنما وجود دارد .
برای خروج از این صفحه میتوان دکمه بالای سمت راست را انتخاب کرد.
با انتخاب گزینه راهنمای سی دی می توان در مورد دکمه هایی که در طول برنامه مورد استفاده قرار می گیرند اطلاعاتی به دست آورد .
نحوه خروج هم مثل صفحه قبل است.
و گزینه سوم شامل قسمت اصلی برنامه می باشد که با انتخاب آن صفحه فهرست باز می شود و در آن هر فصل دارای دکمه ایست که جهت ورود استفاده میشود به عنوان مثال دکمه فصل اول را انتخاب کنید.
ابتدا بخش اول فصل باز می شود پس از چند ثانیه صفحه اول و توضیحات آن می آید و بعد از اتمام صفحات بعدی می آید تا به صفحه آخر برسد که برای ورود به بخش بعد می توان دکمه مربوط به آن را انتخاب کرد .
دو بخش آخر بخشهای سوال هستند و می توان پس از مطالعه سوال یکی از جواب ها را انتخاب کرد .
با توجه به صحیح یا اشتباه بودن صفحه ای متناسب با آن باز می شود که با اطلاعات راهنمای سی دی می توان به صفحه سوال برگشت.
پس از اتمام فصل ، جهت ورود به فصلهای دیگر میتوان دکمه وسط پایین صفحه را انتخاب کرد.
4-2 سخت افزار مورد نیاز 1-CPU : “pentum III” or higher 2- RAM : 64 MB Recommended 128 MB 3- VGA : 32 MB TNT2 Recommended 128 MB 4-3 نرم افزار مورد نیاز Disk space : 100 MB minimum oprating system : windows 98 , xp , 2000 softeares: Authorware , PhotoImpact, Photoshop , SoundForge 4-4 نحوه نصب برنامه با توجه به تهیه سی دی با نرم افزار authorware نیازی به نصب روی سیستم عامل نمی باشد و چون فایل با پسوند exe خروجی گرفته شده است مستقیما می تواند بصورت autorun اجرا شود.
نتیجه گیری و پیشنهادها به راحتی می توان به وسیله چند نرم افزار سی دی های آموزشی را در قالب موضوعات مختلف طراحی کرد و آن را در اختیار کاربران قرار داد.
در واقع سی دی های آموزشی حکم معلم خصوصی در خانه ها را دارد که با استفاده از تصاویر ، صدا و موسیقی با مخاطب ارتباط برقرار کرده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می دهد.
بهتر است با کمترین هزینه ، بهترین و آسانترین روش آموزشی را انتخاب کرد و با استفاده از سی دی های آموزشی ارتباط بیشتری با کامپیوتر که حرف اول را در تمام امور می زند ، برقرار کنیم.
فهرست منابع و مآخذ 1-بهروش_ م ، جعفری_[ ع ، دانشفر_ع ، روش تدریس ریاضیات ابتدایی (1372).
2-شید فر _ ع ، فروزان _ م ، فرهودی مقدم _ پ ، معلم ریاضی چهارم دبستان ، اداره کل چاپ و توزیع کتاب های درسی (1378).
3- شید فر _ع، فروزان _م ، فرهودی مقدم _پ، کریم پور _ر ، ریاضی چهارم دبستان ، اداره کل چاپ و توزیع کتاب های درسی (1382).
4- رز_ک ، خود آموز ادوب فتو شاپ ، انتشارات کتاب غزال ، انتشارات سائسی (1382).
1- “authorware 6.0 “ software.
2-“photoshop 7.0” software.
3-“photoimpact 10” software.
4- “soundforge 8.0” software.