اگر از طراحی داخلی فضا های هتل بیرون بیایم و به طراحی حجمی و نمای ان بپردازیم یک نمای مدولار منظم با پس زمینه های مشبک در جبهه اصلی هتل خواهیم دید این برخورد ساده و منظم با نمای هتل باعث شده تا هتل تبدیل به یک اثر ماندگار در طول زمان بشود.
به طوری که هر گونه بیننده ای را به خود جذب می کند.یکی از دلایل جذاب بودن و ماندگار بودن این نما همان چیزی است که در ابتدا در عملکرد داخلی فضا توضیح داده شد.یعنی طراح سعی کرده است که همان سادگی و نظم در پلان را در نمای مجموعه ی هتل خود به صورت یک شبکه ی مدول و منظم که از تناسبات واندازه های پنجره ها وتراس های خود پیروی میکند استفاده کند.
-هتل بین المللی خرم آباد هتل بین المللی چهارستاره خرم آباد روی صخره ای موسوم به پارک صخره ای در شمال شهر خرم آباد واقع است.ایده پروژه بر مبنای الگویی دو سیستمی شکل گرفته است و پوسته ثانویه یا نمای ساختمان که در مجاورت آن است.
هسته اصلی این ساختمان هفت طبقه دارد که در سه طبقه پایین عملکردهای عمومی مجموعه و در چهار طبقه فوقانی اتاق های اقامت میهمانان قرار دارد.
در پایین ترین طبقه فضاهایی نظیر فضاهای خدماتی مربوط به خدمه و میهمانان سالن اجتماعات و گالری ، مجموعه استخر، در طبقه بعدی فضاهای تجاری عمومی و خصوصی، رستوران، آشپزخانه و فضاهای اداری ، سرسرا و پذیرش و در سومین طبقه فضاهای مربوط به تالارهای جشن،سالن کنفرانس و کتابخانه و بخش اداری قرار دارد.
طرح نمای ساختمان تجریدی از بنای تاریخی شهر خرم آباد(قلعه فلک الافلاک)است ودر تقابل با فرم و آنالیز فضای آن قرار دارد این پوسته با فاصله گرفتن از ساختمان علاوه بر تامین نقش سازه ای هسته اصلی به حل مشکلات اقلیمی نیز می پردازد و با قرار گرفتن در مقابل باد مخالف، از تاثیر گذاری آن می کاهد.
ساختمان بر بالای صخره ای بلند قرار دارد که در غرب آن دره ای به عمق بیش از25 متر و در سمت شرق آن جنگلی است که در شیب تندی قرار دارد شکل گیزی ارتفاعی ساختمان هم به همین صورت است یعنی سه طبقه پایینی به صورت سکو و پایه ای برای طبقات فوقانی در آمده است.
به علت محدود بودن عرض سایت ساختمان قسمت اعظم آن را پو شا نده است .
جاده ای خدماتی دسترسی فضاهای خدماتی و انبارها را تامین می کند.
محوطه هتل در شمال ساختمان و پارکینگ ها در محوطه قرار دارند و با یک پل ارتباطی که از روی زمین شکل می گیرد دسترسی به سرسرا برای مهمانان امکان پذیر میشود.
3-2- بررسی دو نمونه هتل در جهان 3-2-1- هتل متروپلتین در لندن the metropolitan hotel)) سایت هتل در یک مکان استثنایی در شهر لندن قرار گرفته است در یک پارک قدیمی و اختصاصی به نام لین که به سمت هاید پارک چشم انداز دارد.
یک معماری مختصر از شیشه و سنگ فضای ورودی را بیان می کند وفضای داخلی به وسیله ی تجملات متین و آرام نشان داده می شود.
در دلخل بنا، فرم های هندسی از مبلمان ها یک زیبایی ساده و سنگینی به لابی میدهد.
شکلهای منحنی گونه مبلمان های چوبی که خطوط نرم و موج دار کفسازی را انعکاس می دهند.
تو سط هلن یاردلی طراحی شده اند و این شکل ها به صورت فرم های عملکردی توسط پانت تایلندی ایجاد سد .
یک ساعت حکاکی شده به صورتی خاص در انتهای یک طرف لابی قرار می گیرد و یک پس زمینه ی تندیسگرانه برای محیط ایجاد میکند.
در بالای در های ورودی یک دستگاه تنظیم کننده نور ،یک نور طبیعی موثر بر بالای پانل شیشه ای ایجاد میکند.
دیوار پشت لابی را فرو رفتگی هایی شکل گرفته است که محل فضاهای خدماتی میباشد این فرورفتگی ها توسط چوب پوشیده شده اند.
در این منطقه فضا های رسپشن ،2 آسانسور و یک مغازه ی اختصاصی برای هدیه در طراحی ، 155 اتاق خواب مجهز برای مهمان مورد توجه بوده است.
انحنای گسترده میز چند منظوره در انتهای طرف دیگر فضا برای خدمات و تسهیلات مربوط به فاکس و مدم را فراهم میکند و یک آینه نقاشی شده متصل به مرکز آن باعث به وجود آمدن یک میز توالت شده است.
حالتهای مختلف از دو دستگاه جدا کننده در هر دو طرف بالای تختی (روکش شده به رنگ درخت گلابی)میتواند کنترل روشنایی کامل را بدهد.
مرمر های زیبایی حمام های سوئیت به همراه مبلمان چوبی (از درخت گلابی)زیباتر شده است .آیینه ها باعث می شوند فضا و جزئیاتی مانند سینگ فلزی که در کل یک پرداخت براق و زیبا زا نشان میدهند بزرگتر نمایش داده شوند.
بقیه تصاویر هتل مربوط به سوئیت آپارتمانی کامل تجهیز شده در طبقه ی آخر و یک رستوران ژاپنی و فضای عرضه ی نوشیدنی(که از پارک لین دسترسی دارد) میباشد .گروه طراحان به ایجاد آرامش و راحتی بدون لطمه زدن به سبک مدرنشان پرداخته اند.
این کار با ترکیب یک طراحی آرام و متین به همراه آرایش رنگ های گرم ونورهای آرام و ملایم انجام میشود این باعث می شود میهمانان به میل خود به تفکر و تعمق و مکالمه ای راحت دعوت شوند.
با انتخاب مواد طبیعی با کیفیت بالا پروژه به یک محیط با اصالت و واقعی در سرتاسر آن می رسد که در طول سال بهتر می شود که با این عمل عملا فضاهای داخلی امروزی به یک نمونه ی جاودان و همیشگی تبدیل میشود.
تصا ویر این صفحه یک رستوران ژاپنی را نمایش می دهد که درطبقه اول قرار گرفته است.
طراحی این زستوران مانند بقیه فضاهای هتل بر پایه ی استفاده از مواد طبیعی با کیفیت بالایی می باشد.
-2-2- هتل مارتینسپارک(hotel martinspark) این هتل نسبتا عظیم، در مرکز ناهمگن شهر درنبین(dornbin)قرار گرفته است.
عملکرد های زیادی در این مکان قرار دارد ،شامل مغازه ها، مراکز خرید و فروش،هتل بهرماه رستوران و اتاق های کنفرانس، اداره ها و آپارتمان ها می باشد.
این یک نمونه از ساختمان های چند منظوره است که به صورت معمول در مراکز شهر های مدرن با هم برخورد می کنند.
اندازه بزرگ هتل، تا حدودی یک بلو ک مربعی مانند به تجاری های همکف که در پشت یک ردیف از ستون ها قرار گرفته اند، نوارهای شیشه ای که از نما ی شطرنجی مانند از سه طبقه ی اول که بیشتر بر روی خطوط عمودی تاکید می کند و طبقه چهارم (که همانند قسمت تجاری ها )کمی به عقب فرو رفته است،تجزیه میشود.
نمایی که به سمت شرق باز می شود شامل ورودی به قسمت فروشگاه می باشد که شامل یک حیاط داخلی روی طبقه ی اول پوشیده از سقف شیشه ای می باشد.
مهم ترین ورودی به خود ساختمان در وجه غربی قرار گرفته است.یک سطل آشغال بزرگ به رنگ صورتی خیره کننده که توسط فلتز(flatz)طراحی شده بود در لابی هتلی که شیک طراحی شده بود مورد استفاده قرار میگیرد.
به صورتیکه یک اثر هوشمندانه که مفهوم یک کار هنری منفرد را برساند، ایجاد کند.
بحث وگفتگو با قرار دادن چیزهای عادی و روزمره در یک موقعیت غیر عادی به وجود می آید.کا ردیگری که در لابی هتل توسط فلتز انجام شد یک تندیس که شامل کیف های چرم مشکی که به صورت آزادانه از سقف آویزان شده اند می باشد .در این میان مخاطبین مجبور به قدم زدن و داخل شدن به فعل و انفعال مستقیم می شوند.
ساختمان، یک ظاهر آرام و تعادلی معمولی دارد.
معماران یک ظاهر بسیار رسمی را برای منطقه ورودی هتل در نظر می گیرند.مجموعه ای که در جلوی ساختمان قرار گرفته است نسبتا رسمی می باشد و جعبه ی طولی ساده(عاری از تجملات و تزئینات)به همراه پنجره های کر کره ای چوبی در جلوی نمای شیشه ای قرار گرفته است .
این ساختمان به عنوان یک ساختمان کمکی و جنبی خدمات رسانی می کند به صورتی که دسترسی از سمت خیابان به سمت پارکینگ ماشین در زیرزمین و هم چنین مکان هایی به صورت جدا و قابل دسترسی برای اتاق های کنفرانس و اتاق های چند عمل کرده ایجاد میکند.فضای شهری میان هتل و ساختمان جدید یک نقطه جذاب برای رستوران بیرونی مشاهده می کند.
پوسته ساختمان سازمان دهی می شود به لایه هایی که با بیرون ارتباط برقرار می کنند یا در پشت صفحه ای از نما قرار می گیرند.
بعضی از اتاق های هتل که به سمت حیاط داخلی باز می شوند می توانند از طبقه ی اول دسترسی بگیرند .
قسمتی از این حیاط توسط یک سقف شیشه ای که نور طبیعی را به طبقه پایین تر می دهد پوشانده شده است.
هر جفت اتاق های مهمان و اتاق های جلسات یک احساس آرام با نهایت روابط عملکردی را انتقال می دهند.
اهمیت تأسیسات در ساختمانهای بلند : در یک ارزیابی از کل هزینه های ساخت (سرمایه گذاری اولیه) ساختمانهای بلند بین 25 تا 45 درصد به تاسیسات مکانیکی و برقی آنها اختصاص دارد .
هر چند این نسبت به خودی خود اهمیت تأسیسات رادر این ساختمانها نشان می دهد ولی این تصویر کاملی نیست .هزینه های سنگی دوره بهره برداری شامل مصارف آب و برق ، سوخت ، نگهداری وتعمیر و تعویض و تنظیم تقریباً به طور کامل به تدسیسات مکانیکی و برقی مربوط می شود.
در مورد تأسیسات ساختمان بلند به هیچ وجه نمی توان به صورت معمول با ساختمان برخورد کرد .
در حقیقت یک ساختمان 20 یا 30 طبقه از نظر تأسیسات حاصل جمع 20 یا 30 ساختمان یک طبقه نیست .
ساختمان های بلند دارای انبوهی از مراحل جدید، با کیفیات متفاوت در برابر طراح تأسیسات مکانیکی است که باید با راه حلهای معماری و در نظر گرفتن نیازهای فضایی حمایت شود.
اختصاص ناگزیر سطح قابل توجهی از زیربنا و حجم مفید گرانبهای این ساختمانها به فضاهای تأسیساتی از پیامدهای اجتناب ناپذیر رعایت مقررات و ضوابط ، کدها و استانداردها در توزیع انرژی است.
مسائل تأسیسات مورد توجه در ساختمانهای بلند : سیستم آبرسانی از آنجائی که حجم آب مصرفی توسط برجها و ساختمانهای بلند زیاد و قابل توجه می باشد نمی توان آب مورد نیاز آنها را مستقیماً از سیستم آب شهری برداشت کرد زیرا اولاً فشار آب شهری جوابگوی تعداد طبقات ساختمان نمی باشد و دوم اینکه دبی آب شهری نیز نمی تواند پاسخگوی نیاز ساختمانهای بزرگ باشد به مین دلیل برج باید دارای منابع ذخیره آب باشد .
به بیان دیگر باید همانند یک مرکزتوزیع آب مجزا و منفرد عمل کند.
سیستمها و منابع آبرسانی برجها معمولاً به دو صورت طراحی می شوند: منابع آب در زیرزمین می باشند و آب به وسیله پمپهای تحت فشار (Booster pump) به طبقات پمپ می شود.
دراین سیستم دو منبع به کار می رود که منبع اصلی و بزرگتر در زیرزمین بوده و یک منبع در پشت بام (بلندترین نقطه ساختمان ) قراردارد .
آب ابتدا از منبع اصلی به منبع بالا پمپ شده و از آنجا به کمک نیروی جاذبه زمین به طبقات سرازیر می شود.
مزیت این سیستم این است که نسبت به سیستم قبل از تعداد کمتری پمپ استفاده می شود اما باید در نظر داشت برای استفاده از این روش باید پشت بام توانایی تحمل وزن منبع را داشته باشد .
سیستم های حرارتی و برودتی : برای سرمایش و گرمایش مکانهای بزرگ و برجها عاقلانه و مقرون به صرفه نمی باشد که از کولر (آبی یا گاز) استفاده کرد .
(کولر آبی به کانال کشی نیاز دارد و کولر گازی مصرف برق زیادی داشته و نمای ساختمان را تحت تأثیر قرار می دهد).
استفاده از پکیج نیز مطلوب نمی باشد چون پکیج فقط برای گرم کردن به کار می رود، با توجه به موارد ذکر شده لزوم یک سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی احساس می شود یعنی باید محلی به نام موتورخانه و دستگاههایی نظیر دیگ ، منابع آب گرم ، چیلر، برج خنک کن و ...
داشته باشیم .
معمولاً برای گرم سرد کردن اتاقها و فضاهای کوچکتر در یک برج از فن کویل و چیلر استفاده می شود و برای فضاهای بزرگ و عمومی هواساز به کار می رود.
سیستم تهویه اتاقها باید توسط میهمانها قابل کنترل باشد در صورتیکه سیستم تهویه مکانهای عمومی باید به طور موضعی کنترل شود.
همچنین باید بتوان ان را برای شلوغترین مواقع (حداکثربار) تنظیم نمود .
نکاتی چند در مورد محل و فضای موتورخانه ، سیستم تهویه، دستگاه تهویه دارای حجم زیااد و وزن نسبتاً کم می باشد.
برای اتصالات لوله فضای اضافی قابل توجهی مورد نیاز است .
دهانه های بزرگی برای ورود هوای تازه وخروج و هوای کثیف لازم است .
روش اقتصادی این است که دهانه ها مستقیماً به بیرون منتهی شود.
در صورت استفاده از دستگاه تهویه داخلی، علاوه بر سیستم توزیع مربوط به فضاهای انفرادی لازم است ارتباط لوله ای با هوای بیرون نیز مهیا باشد.
محل ورود هوای تازه و خروج هوا مولد صدای مزاحم است ، هوای تازه باید از سطح خیلی بالاتری از سطح خیابان به داخل ساختمان کشیده شود تا عاری از گردوغبار و دود باشد .
برای کاستن از این مشکلات، عموماً دستگاه تهویه را در بالای ساختمان قرار می دهد.
ارتباط با اطاقها پوپلر و چیلر ، سرماساز به وسیله لوله های آب گرم و سرد انجام می شود.
عرض اطاق دستگاه کمی بیشتر از عرض خود دستگاه می باشد .
حداقل این عرض 5متر می باشد.
گرمایش متمرکز : اگر تهویه مطبوع مورد قبول نباشد (سیستم معمول در آمریکا) لازم است اتاقها توسط رادیاتورها مجهز به کنترل انفرادی گرم شود.
این رادیاتورها نسبت به کنترل فردی پاسخ سریعی می دهد.
فضای عمومی به ویژه رستورانها، باید مجهز به سیستم تهویه مکانیکی قابل کنترل باشد تا بدینوسیله تهویه آشپزخانه تعدیل گردد .
بارها باید دارای فنهای بیرون کشنده هوا باشد .
تأسیسات مکانهای ورزشی و تفریحی : معمولاً برجها و ساختمانهای بلند تأسیسات قسمتهای مختلف مثل استخر و ...
جدا است.
تأسیسات موردنیاز برای سونای مرطوب عبارت است از : دیگ بخار کوچک برای سونای خشک یا مشعل و یک دیگ کوچک .
تأسیسات آشپزخانه : در آشپزخانه مقدار زیادی هوا از طریق هودها از آشپزخانه خارج می شود لذا تأمین هوای تازه موردنیاز اهمیت زیادی خواهد داشت .
مقدار زیادی ازحرارتی که توسط اجاق ها و پلوپزها ایجاد می گردد از طریق هودهایی که در بالای آنها قراردارند به خارج منتقل می شود لذا در آشپزخانه بیاستی برای جبران باقیمانده حرارت دستگاهها جبران هوای تخلیه شده اقدام گردد .
برای آنکه بو و حرارت از آشپزخانه به فضاهای مجاور سرایت نکند، آشپزخانه نسبت به فضاهای جنبی در فشار 15% منفی میگیرد.
اگر سطح هودها در آشپزخانه حدود 45 متر مربع باشند هوای تخلیه شده هود 1350 متر مکعب = 30 ( سرعت ورودی هوا در دهانه هود متر در دقیقه ) * 45 تامین این مقدار هوا از فضاهای مجاور بدلیل زیاد بودن آن غیر ممکن است لذا برای آشپزخانه از یک دستگاه شوینده هوا استفاده خواهد شد .
این دستگاه در تابستان با استفاده از سیستم تجهیزی هوای برودت مورد نیاز و در زمان سرمای هوا حرارت مورد نیاز آشپزخانه را جبران می نماید .
این دستگاه شوینده هوا در طبقه تاسیسات نصب می شود.
تاسیسات رختشویخانه رختشویخانه از نظر وجود دستگاههای گرما زا و جبران هوای تخلیه شده نیازهایی نظیر فضای آشپزخانه دارد.
دستگاههایی مانند اتو غلطکی ، اتو پرسی دارای تلفات حرارتی زیاد می باشد که بالای آنها هودهای مناسب پیش بینی خواهد شد و دستگاههایی نظیر خشک کن نیز خود دارای سیستم تخلیه هوای مستقل می باشند .
فضای رختشویخانه عموماً مرطوب و بوناک می باشد .
لذا از این نظر بایستی دقت کافی در تخلیه هوا به عمل آید برای رختشویخانه نیز از یک دستگاه شوینده هوا استفاده می شود که در موتور خانه مجاور رختشویخانه نصب می شود.
حفظ امنیت در مقابل حریق: به دلیل استفاده از مواد سوختی در قسمت تاسیسات رعایت نکات و اصول ایمنی در این قسمتها ( به خصوص در مقابل آتش سوزی ) بسیار ضروری است.
طبق مقررات و ضوابط اماکن عمومی و ساختمانهای بالای 4 طبقه باید لوله کشی آتش نشانی داشته باشند و در طول راهروها باید جعبه های آتش نشانی نصب شود.
شعاع جوابگویی این جعبه ها معمولاً در حدود 20 متر است .
یعنی اگر طول راهرو 40 متر باشد دو جعبه آتش نشانی لازم است.
تهویه موتور خانه : به دلیل اینکه موتور خانه فضای سربسته ایست که در آن عمل احتراق صورت می گیرد در نتیجه هوای آن گرم و علاوه بر آن اکسیژن هوا نیز کم می شود به همین دلیل تهویه این مکان امریست ضروری ، تهویه موتور خانه می تواند به دو صورت شکل گیرد .
مستقیماً به بیرون راه داشته باشد یا داکتها یا هواکشهایی داشته باشد .
علاوه بر تهویه خود این فضا باید دودکشهایی جهت تامین اکسیژن مشعلهای دیگ وجود داشته باشد که به اندازه ارتفاع ساختمان بالا روند .
فضای موتور خانه : ارتفاع سقف موتورخانه باید حداقل 4 متر باشد ابعاد موتور خانه باید متناسب با ظرفیت دستگاهها تعداد آنها و فضای ارتباطی بین آنها در نظر گرفته شود .
معمولاً در برجها و ساختمانهای بلند می توان یک موتورخانه مرکزی داشت به این دلیل که فشار خیلی زیاد می شود و باعث ترکاندن لوله ها و خارج شدن آنها از آب بندی میگردد بنابراین هر 18 طبقه یک موتورخانه مجزا قرار می گیرد.
نحوه دسترسی و حمل و نقل وسائل: به دلیل سنگین و حجیم بودن وسایل باید حتماً یک دسترسی ماشین رو وجود داشته باشد که معمولاً به این دلیل که موتورخانه پایین تر از سطح زمین است از رامپ استفاده می شود موتورخانه باید درب بزرگ ( 6 متر ) داشته باشد.
سازه ساختمان با توجه به اینکه هتل مجموع آبادگران ارتفاعی در حدود 50 متر از سطح همکف خود و تعداد طبقات در حدود 16 طبقه ار سطح منهای 2 خود می گیرد جزئی ساختمانهای بلند محسوب می شود لذا لازم دیده شد بصورت متخصر سازه ساختمان را بر اساس ساختمانهای بلند مورد بررسی قرار دهیم.
بار گذاری سازه باید طوری طراحی شود که بتواند نیروهای جانبی و بارهای فائم موقت و دایمی دوران ساخت و عمر بهره برداری را تحمل کند.
هدف اولیه طراحی در حد نهایی مقاومت این است که سازه در اثر بحرانی درین حالت بارگذاری ممکن در عمر مفید خود و بارهای اجرایی دوره ساخت و مقامت کافی داشته باشد و پایدار نیز بماند.
محدودیت سختی و جابه جایی: تامین سختی مناسب و به خصوص جانبی سازه به دلایل بسیار مهمی از عوامل اساسی طراحی ساختمانهای بلند است .
در حد نهایی مقاومت، تغییر شکلهای جانبی باید به طریقی محدود گردند که اثرات ثانویه ناشی از بارگذاری قائم ، باعث شکست و انهدام سازه نگردند.
در حد بهره برداری، اولاً تغییر شکلها باید به مقادیری محدود شوند که اعضای غیر سازه ای نظیر درها و آسانسورها بخوبی عمل نمایند.
ثانیاً باید برای جلوگیری از ترک خوردگی و افت سطحی ، از زوایا و تشدید تنش در سازه جلوگیری نمودو از توزیع بار برروی اعضای غیر سازه ای نظیر میان قابها و یا نماها خودداری کرد.
ثالثاً سختی سازه باید به اندازهای باشد که حرکتهای دینامیکی آن محدود شده و باعث اختلال ایمنی و آرامش استفاده کنندگان و ایجاد مشکل در تأسیسات حساس ساختمان نگردند و سازه نیز بیش از حد ظریف نشود .
در حقیقت ، توجه ویژه به سختی جانبی است که طراحی سازه های بلند را از سازه های کوتاه متمایز می سازد.
سازه های متداول برای ساختمانهای بلند : هدف این بخش معرفی متداولترین سیستم های باربر ساختمانهای بلند است .عناصر سازه ای اساسی ساختمان عبارتند از : الف) عناصر خطی : ستون و نیز قادر به تحمل نیروهای محوری و دورانی ب ) عناصر سطحی : دیوار به صورت توپر با سوراخهای مشبک یا خرپایی دال: توپر یا دنده دار ، روی قاب کف تکیه دارد و قادر به تحمل نیروها در صفحه و عمود بر صفحه خود است .
ج ) عناصر فضایی : پوشش نما یا هسته مرکزی ، برای مثال ، به هم متصل کردن اجزای ساختمان ، تا به صورت واحد عمل کند.
ترکیبی از این عناصر اساسی ، سازه استخوان بندی ساختمان را به وجود می آورد .
راه حلهای ممکن را میتوان بی نهایت زیاد تصور کرد .
متداولترین نوع آنها به شرح زیر است .
دیوارهای باربر موازی : این سیستم از عناصر صفحه ای قائم تشکیل شده است که به وسیله وزنشان پیش تنیده می شوند و ازاین رو نیروهای جانبی را به طور موثر جذب می کند.
سیستم دیوارهای موازی غالباً برای ساختمانهای آپارتمانی به کار می رود که در آنها فضاهای آزاد بزرگ لازم نیست و سیستم های مکانیکی سازه های هسته ای را ایجاب نمی کند.
هسته ها و دیوارهای باربر نمایی : عناصر صفحه قائم حول سازه هسته، دیوارهای خارجی را تشکیل می دهد .
دراین روش قضاهای داخلی باز ایجاد می شود که وسعت آنها بستگی به ظرفیت سازه کف، در پوشاندن دهانه ها دارد.
صندوقهای برخورد متکی : صندوقها واحدهای سه بعدی پیش ساخته ای هستند که وقتی در محل قرار می گیرند و به یکدیگر متصل می شوند.
شبیه سازه با دیوارهای باربر موازی می گردند.