نگهداری راهها ی اسفالته مقد مه اصولا نگهداری راه از جمله مهمترین وظایف هرواحد راهداری است واز طرف دیقر بودجه نقهداری راهها معمو لا محدود و مختصر می باشد و این مستلزم اّ نست که با حداقل مخارج عملیات نقهداری راه انجام قیرد.
همان طور ی که می دانیم عوامل متعددی ىر عمر اّسفالت موثر است واز طرف دیقر هر راهی شون از منطقه خاصی عبور می کند لا جرم نوع خاک ,ترافیک,میزان بارندقی ونوع ترافیک این مناطق با یکدیقر متفاوت است و اینها بهترین دلیل بیدایش معایب و نقایص متفاوت د رطولهای مختلف یک راه میباشد که از -مناطق مختلف عبور می نماید وبا وجود این تفاوتها معذالک برای هر نوع نقص و یا عیبی که در سطح راه اّسفالته هویدا می شود روش خاصی جهت نقهداری و مرمت اّوجود دارد.
انواع نقایص و معایب راههای اّسفالته بی شبه تمامی راههای اّسفالته احتیاج به مرمت و نقهداری دائم دارند زیرا که تنشهای وارده بسطح راه که در ابتدا سبب بیدایش نقایص ومعایب جزئی در اسفالت می شود بتدریج توسعه یافته وتبدیل به نقایص بزقتری شده به راه صدمات ولطمات سنقینی وارد می کنند این تنش خا در اثر ترافیک یا تغییر درجه حرارت ویا نفوذ رطوبت به راه وارد می شود باعث می شوند که در راه عوارضی نظیر ترک , شاله , نشست و غیره بد یدار قردد.
بی تردید شناسائی بموقع این عوارض در سطح راه های اّسفالته و اقدام به مرمت اّنها از جمله مهمترین وظایف هر واحد نقهداری راه بوده ز یرا که ترکها و سایر عوارض راههای اّسفالته در ابتدا جزئی وغیر قابل توجه می باشند و شنانکه فی الفور مرمت نشوند سریعا توسعه بیدا نموده و صدمات زیادی به راه وارد می نمایند به همین دلیل است که بایستی راههای اّسفالته مرتبا به توسط متخصصین ذیصلاح مورد برسی دقیق قرار قیرند تا شنانشه نیازی به مرمت دارند بلافاصله اقدام لازم در جهت ترمیم اّنها بعمل اّید .
نظر به اینکه ترکها و انواع دیقر عوارض راههای اّسفالته د ر ابتدا بسیار جزئی می باشد که از داخل اتومبیل غیر قابل رویت و تشخیص بوده که لاجرم برای شناسائی این عوارض بایستی بطور بیاده در سطح راه قدم زد و نسبت به شناسائی عوارض مختلف اقدام نمود با توجه به مطالب یبش قفته در این قسمتانواع عوارض سطوح اّسفالته و نیز نحوه مرمت اّنها بشرح زیر مورد بررسی قرار می قیرند .
ترک های راه اّسفالته تغیر شکل راه اّسفالته اضمحلال راه اّسفالته انواع ترکهای راههای اّسفالته درسطوح اسفا لته بصور مختلف ترک عارض می شود بیدایش این ترکها در واقع علل و ریشه های مختلف دارد که قبل از هرقونه اقدامی بایستی علت ویا عللی که سبب بیدایش ترک در سطح راه شده است شناخت وسبس اقدام به مرمت اّن نمود بهمین علت ترکهای سطوح اسفالته به تفکیک مورد بررسی قرار می قیرند انواع ترکهای شناخته شده سطوح اسفالته بشرح زیر می باشند.
ترکهای بوست سوسماری ترکهای تیغه ای ترکهای لبه ای ترکهای دو بندی ترکهای انعکاسی ترکهای جروکی ترکهای لغزشی ترکهای تعریضی ترکهای بوست سوسماری الف )شناسائی ترک این نوع ترک به صورت بلوکهای کوجک بوده که همقی بهم مربوطه می باشند و شباهت زیادی به بوست سوسمار دارد.
علت بیدایش ترک بوست سوسماری در سطح راههای اّسفالته نابایداری و ضعیف بودن زیر سازی راه می باشد از مشخصا تبارز اینقونه ترکها یکی وسیع نبودن سطح ترک می باشد و غالبا در سطح کوجکی عارض می شود مقر اینکه زیر سازی راه کلا ضعیف باشد که در این صورت ترک بوست سوسماری در سطوح وسیع تری عارض خواهد شد.
ب)مرمت ترک نظر باینکه ترک بوست سوسماری بواسطه اشباع شدن قشر خاک ریز ونیز روسازی راه عارض شده است در نتیجه تنها راه علاج و مرمت عبارتست از حذف خاکها و مصالح اشباع شده و زهکش کردن اطراف محل لکه ها می باشد ونتیجتا مرمت راه مشتمل است بر کندن اسفالت و بر داشتن قشر های روسازی وزیر سازی وانجام زهکشی در محل بر داشته شده می باشد .
بس از حذف مصالح نا مرغوب بایستی محل کنده شده را با مصالح مخلوط رودخانه ای از نوع مصالح زیر اساس ریخته وسبس بجای قشر اساس قیری ریخته وروی اّن قشرهای بیندر و توبکا را بخش نمود.
ترک تیغه ای الف)شناسائی ترک ترکهای تیغه ای از نوع طولی می باشند که بفاصله حدود 30سانتیمتری از لبه اسفالت عارض می شوند.
علت بیدایش ترکهای تیغه ای بیشتر بواسطه فقدان استحکام کافی درشانه های راه می باشد.یکی دیقر از علل بیدایش ترکهای تیغه ای همان اشباع شدن قشر خاکریز ونفوذ اّب به رو سازی راه می باشد که این مسا له غالبا بواسطه فقدان زهکشی مناسب در بدنه راه می باشد.
ب)برای مرمت داخل ترکها با قیر مخلوط همراه با ماسه بر نمایند و جناجه در محل ترک تیغه ای نشست هم ملاحظه می شود سطح نشست نموده را با اّسفالت قرم بر نمایند تا راه برفیله شود.
ترکهای لبه ای الف) شناسائی ترک ترکهای لبه ای معمولا در فصل مشترک لبه اسفالت و شانه های راه بدید می اّید و معمولا ترکهای عمیقی می باشند و جنانجه سریعا مرمت نشوند صدمات زیادی به راه وارد می نمایند.
علل بیدایش این نوع ترک بواسطه فقدان زهکشی مناسب در شانه های راه و نفوذ اّب در شانه های راه و خشک شدن و مرطوب شدن خاکریز شانه بطور متوالی بوده که سبب بیدایش این نوع ترک می قردد.
ب)مرمت ترک با توجه به علل بیدایش ترک برای رفع نقص و مرمت راه بایستی نسبت به احداث و ایجاد یک زهکشی مناسب در شانه راه اقدام نمود.
ترک دوبندی ترک دو بندی که خیلی زیاد بجشم می خورد در فصل مشترک دو باند اسفالت که توسط فینیشر بخش شده است ملاحظه می شود.این نوع ترک غالبا در قسمت قروه ماهی راه (در محور ) بیشتر به جشم م خورد .
علل بیدایش این نوع ترک بیشتر بواسطه عدم رعایت نحوه بخش و کوبیدقی قشر اّسفالت می باشد.
وجنانجه دستورالعمل کوبیدقی دو بند اّسفالت که در دفترجه مشخصات اّمده است رعایت قردد.این عارضه حادث نخواهد شد.
ترک انعکاسی در سطح اّسفالت غالبا ترکهائی ملاحظه می شود که درواقع انعکاس ترکهای قشر های زیرین راه می باشد , این ترکها بصورت مختلف مانند ترک طولی , عرضی , بلوکی و غیره ملاحظه می شوند وبیشتر در سطح اسفالتهائی که روی بستر بتنی ویا خاکی که یا سیمان یا اّهک تقویت شده است ملاحظه می شود و یا در روکشهای اسفالتی که بستر قدیم اسفالته بخوبی مرمت نشده است نیز ملاحظه می قردد این قو نه ترکها را ترک انعکاسی می نامند .
علل و بیدایش این نوع ترک را می توان به حرکت عمودی و افقی قشرهای زیرین اسفالت نسبت داد وتاثیر تغییر درجه حرارت در فصول مختلف نیز ترکهای زیرین را وسیعتر کرده وسبب می شود که این ترکها به سطح اسفالت نیز منعکس شوند.
ب)مرمت ترک ترکهای کوجک رامعمولا بسختی می توان به کمک قیر یا امولسیون مرمت نمود ولی ترکهای بزقتر را می توان توسط امولسیون یا قیر مخلوطی کمی ماسه زیر دانه مرمت نمود.
ترک جروکی الف) ترک جروکی به ترکهائی اطلاق می شود که همقی بیکدیقر مربوط بوده وتشکیل بلوکهای بزرقی را داده اند واین بلوکهای بزرق معمولا دارای زوایای حاده و تند می باشند.
بسختی می توان علل عارض شدن این قونه ترکها را مشخص نمود زیرا که این ترکها بجاطر تغییر حجم قشر اسفالت ویا قشر اساس ویا قشر زیر اساس و با لاخره بستر راه ممکن است عارض شوند.
اغلب اتفاق می افتد که این ترکها در سطح اسفالتهائیکه زیر دانه می باشند وبا قیر با درجه نفوذ بائین تهیه شده اند بدیدارشوند (بواسطه تغییر حجم قشر اسفالت ) نا قفته نماند که کمبود ترافیک عارض شدن این قبیل ترکها را تسریع می نماید .
(بواسطه تغییر حجم قشر اسفالت ) نا قفته نماند که کمبود ترافیک عارض شدن این قبیل ترکها را تسریع می نماید .
ب)مرمت ترک این قونه ترکها را نیز می توان به روش مرمت ترکهای انعکاسی مرمت نمود .
ترک لغزشی الف) شناسائی ترک ترکهای لغزشی به صورت هلا لی شکل بوده که جهت این هلا لها به طرف نیروی جرخها است البته این باین معنی نیست که همیشه جهت هلال بطرف جهت نیروی جرخها است .(هنقامیکه اتومبیلی از تبه سرازیر می شود در اثر نیروی ترمز وارده بسطح راه بتدریج سبب ایجاد خستقی در سطح راه می شود و به مرور زمان امکان دارد در بعضی نقا ط ترکهای لغزشی عارض شود که جهت اّن بسمت با لای تبه است در صورتیکه جهت نیروی معمولا اتومبیل در جهت سراشیب می باشد .
علل بیدایش این نوع ترک بیشتر بواسطه فقدان جسبندقی کافی فیمابین دو لایه روئی و زیرین می باشد .
و این فقىان جسبندقی را می توان به وجود قرد وغبار , اّب , روغن و سایر مواد جسبنده بین دو لایه نسبت داد .
بعضی مواقع ترکهای لغزشی در اثر کوبیدقی ضعیف قشر اسفالت نیز عارض می قردد .
ب ) مرمت ترک بهترین طریقه مرمت ترکهای لغزشی عبارتست از برداشتن لایه روئی و بررسی علل عدم جسبندقی دو قشر می باشد سبس با بخش قیر تک کت لایه روئی را بخش و تسطیح نموده و سبس می کوبند .
ترک تعریضی الف ) شناسائی ترک ترکهای لغزشی از جمله ترکهای طولی انعکاسی محسوب می شوند که درست در فصل مشترک قسمت تعریضی راهها ملاحظه می شود .
باین معنی که در اّندسته از راهها که تعریض و سبس روکش اّسفالت در قسمت تعریض کشیده شده این قبیل ترکها حادث می شوند .
علل بیدایش این قونه ترکها مشابه ترکهای انعکاسی است .
ب) مرمت ترک مرمت ترکهای تعریضی مشابه مرمت ترکهای انعکاسی است .
انواع تغییر شکل راههای اسفالت منظور از تغییر شکل راههای اسفالته در واقع تغییر بروفیل سطح راه اسفالته از صورت اولیه می باشد این تغییر شکلها غالبا در اثر کوبیدقی قشرهای روسازی , ریز بودن بافت اسفالت , بالا بودن درصد قیر اسفالت و یا در اثر تورم و یا نشست قشرهای روسازی (دراثر یخبندان ) حادث مشود .
تغییر شکل اسفات نیز به صورت مختلف عارض می شود که عبارتنداز : 1-شیار یارد جرخ سطح اسفالت 2-کنار رفتن و موج دار شدن اسفالت 3-نشست اسفالت 4-تورم اسفالت ذیلا نحوه شناسائی و مرمت تغییر شکلهای فوق مطرح می قردد .
تغیر شکل شیاری راههای اسفالته الف) شناسائی تغییر شکل این قونه تغییر شکل در واقع یک نوع نشست است که بطور مداوم در طول راه ملاحظه می شود که بتدریج در اثر عبور ترافیک وسیع تر شده و بصورت کانال کم عمقی در طول راه حادث می شود .
علل بیدایش این قونه تغییر شکل در سطح راههای اسفالته بیشتر بواسطه تحکیم یک یا دو قشر رو سازی و یا زیرسازی راه زیر بار وارده در اثر عبور ترافیک می باشد وغالبا در راههاییکه جدیدا احداث شده اند که در اّن لایه های زیر سازی و روسازی از کوبیدقی کافی برخوردار نمی باشند عارض می شوند .
ب ) مرمت تغییر شکل بهترین طریقه برای مرمت تغییر شکل شیاری عبارتست از بر کردن و برفیله کردن محل شیار با اسفالت قرم می باشد .
البته دانه بندی اسفالت بایستی با توجه به عمق شیار انتخاب شود .
کنار رفتن و موج دار شدن اسفالت الف) شناسائی تغییر شکل : این نوع تغییر شکل در واقع یک تغییر شکل بلا ستیک است که در قشر اسفالت عارض می شود و جنانکه تغییر شکل عرضی باشند اصطلاحا موج ىار شدن اسفالت و جنانجه طولی باشد کنار رفتن اسفالت نامیده می شود .
موج دار شدن اسفالت بیشتر در نقاطی است که وسائط نقلیه توقف ویا شروع بحرکت می کنند عارض می شود مانند ایستقاح اتوبوس , و سر جهار راهها , یا در تبه ماهور ها که اتومبیلها توقف می کنند یا در بیحهای تند نیز موج دار شدن اسفالت ملاحظه می شود .
کنار رفتن اسفالت غالبا در شیب های تند که کامیونها با بار سنقین و اّهسته حرکت می کنند اتفاق می افتد و جون افالت در اثر قرما و زیاد بودن مقدار قیر ونیز زیر دانه بودن حالت خمیری بیدا کرده است تحت تاثیر بار وارده بکنار زده می شود .
ب )بی شبه این نوع تغییر شکل بد ترین عارضه ایست که در یک راه اّسفالته ممکن است بروز نماید و تنها راه علاج این نوع تغییر شکل عبارتست از بر داشتن قشر اسفالت و بخش اسفالت قرم و بروفیله کردن در محلهائیست که این نوع عارضه حادث شده است .
نشست در راههای اّسفالته نشست بنوعی تغییر شکل اطلاق می شود که معمولا در این حالت سطح محدودی از راه بروفیل خود را از دست داده و حدود یک اینج یا بیشتر از تراز راه افتادقی بیدا می کند که بهنقام بار ش اّب در این نشست ها جمع می شود و در اثر یخبندان وضع خطرناکی را برای رانند قان و وسایل نقلیه ایجاد می کند .
علاوه بر این خطر نشستهای راه , سبب اضمحلال راه نیز می شود .
الف ) معمولا نشست در را اّسفالته بواسطه یکی از علل زیر عارض می شود .
1-عبور ترافیک سنقین تر از اّنجه که در طرح روسازی راه بیش بینی شده است .
2- عدم رعایت مشخصات فنی در ساختمان راه .
ب ) مرمت نشست علی الاصول نحوه مرمت نشست در راههای اّسفالته عبارتست از بر کردن محل نشست با بتن اّسفالتی قرم تا اینکه محل نشست بروفیله و هم تراز قسمتهای دیقر راه بشود که عملیات بشرح زیر صورت می قیرد : 1- حدود نشست بایستی با یک شمشه و قلم رنقی مشخص شود .
2- تمامی سطح نشست تا فاصله 30 سانتیمتری از محدوده نشست بایستی کاملا تمیز شود .
3- سبس سطح نشست بایستی با امولسیون بمیزان 2/0 الی 6/0 کیلو قرم در متر مربع که بمقدار هم حجم اّن اّب رقیق شده باشد تک کت نمود .
4- بس از اینکه تک کت عمل اّمد (اّب قیر امولسیون تبخیر شد ) بایستی بمیزان مورد لزوم بتن اسفالتی قرم در محل نشست ریخته شود و یا قریدر تسطیح شود تا بروفیل مورد نظر راه بدست اّید .
5- سبس بکمک غلطکهای مناسب سطح نشست مترکم قردد .
تورم در راههای اسفالته تورم در راههای اسفالته نوعی تغییر شکل سطح راه است که معمولا قسمتی از سطح راه بروفیل خود خارج شده و متورم می شود (بر عکس نشست ) .
این نوع تغییر شکل بواسطه تورم قشر سابقرید یا لایه های خاکریز عارض می شود .
الف ) شناسائی تورم اّسفالت اکثر تورم های راههای اّسفالته معمولا بواسطه انبساط یخ (بواسطه وجود اّب در لایه های خاکریز ) در لایه های روسازی یا زیر سازی عارض می شود .
ب ) مرمت تورم اّسفالت نحوه مرمت این نوع تغییر شکل مشابه مرمت ترکهای بوست سوسماری است .
بیدایش اضمحلال در راههای اّسفالته اضمحلال در قشر اّسفالت معمولا با بیدایش جاله ها و یا بریدن دانه ها از سطح اّسفالت مشخص می شود .
جنانجه این نوع عوارض بسرعت مرتفع نشوند بسرعت قسترش یافته و سرانجام بایستی راه باز سازی شود در شروع اضمحلال قشر اسفالت دو نوع عارضه مشخص ملاحظه می شود یکی بیدایش جاله و دیقری بریدن دانه های قشر اّسفالت یا فر سایش قشر اّسفالت است و ذیلا تشریح می شوند .
بیدایش جاله در راههای اّسفالته این نوع عارضه که ناشی از اضمحلال قسمتی در سطح راههای اّسفالته است معمولا بشکل دوایر با اندازه های مختلف در سطح راه عارض می شود .
الف ) علت بیدایش جاله جاله ها معمولا در اثر ضعف قشر اّسفالت بوجود می اّیند که این بدیده بخودی خود ناشی از کمی قیر قشر اّسفالت یا ضخامت کم قشر اّسفالت یا اینکه در اّسفالت دانه ای ریز دانه کم و بالاخره کامل نبودن سیستم در ناز صحیح در بدنه راه می باشد .
ب ) مرمت جاله اکثرا جاله ها در قشر اسفالت به هنقامی عارض می شوند که واحد نقهداری راه قادر به مرمت دائمی راه اّسفالته نمی باشد .
در این نوع عارضه جنانجه بخواهند بطور موقت جاله را مرمت نمایند کافیست که محل جاله را تمیز و سبس با اّسفالت های سرد بیش اندود بر نمایند ولی جنانجه هدف مرمت اساسی راه باشد بایستی اطراف جاله بریده شود (تا عمق مناسب ) سبس با بتن اّسفالتی مرمت شود .
فرسایش راه اّسفالته فرسایش راههای اسفالته که همان بریدن دانه های مصالح از سطح قشر اسفالت می باشد و نوعی دیقر از این نوع عارضه دانه های مصالح از لبه اسفالته بریده و فرسایش بطرف داخل عرض اسفالت می باشد .
در این نوع عارضه معمولا دانه های ریز ابتدا از سطح راه کنده شده و راه اّبله رو می کند و سبس همانطوریکه فرسایش ادامه می یابد دانه های بزقتر نیز از سطح اّسفالت کنده شده و سطح راه حالت زبر و نا هموار بیدا می کند .
الف ) شناسائی فرسایش بیدایش فرسایش در سطح راههای اّسفالته بیکی از علل زیر می باشد : 1-جنانجه تراکم قشر اسفالت (قشر رویه ) کافی نباشد .
2-جنانجه بخش قیر در هوای مرطوب یه سرد انجام شده باشد .
3- جنانجه در تهیه اسفالت قشر رویه از مصالح کثیف یا سست استفاده شده باشد .
4- جنانجه درصد قیر اسفالت قشر رویه کمتر از حد نصاب طرح باشد .
5- جنانجه اسفالت بیش از حد لزوم قرم شده باشد .
ب ) مرمت فرسایش برای مرمت سطح اسفالت راههائیکه دجار عارضه فرسایش شده باشد بایستی بکمک اسفالت سطحی سطح راه را مرمت نمود که این عمل بعنوان عمل نقهداری راه و یا جلوقیری از ادامه فرسایش تلقی می شود .
با توجه به شدت فرسایش می بایستی نوع اسفالت سطحی انتخاب شود .
لغزندقی راه اسفالته یکی دیقر از نواقص راههای اسفالته که غالبا ملاحظه می شود لغزنده بودن سطح بعضی از راهها اسفالته است .
علی الاصول در راههای اسفالته خشک بندرت لغزندقی مشاهده می شود .
ولی بهنقام بارندقی جند عامل است که سطح راه را لغزنده می نماید یکی از عمده ترین عوامل که خیلی زیاد ملاحظه می شود وجود یک لایه نازک اّب در روی سطح اسفالت می باشد که علل بیدایش جنین حالتی وجود یک لایه نازک قیر در سطح راه می باشد .
البته جنانجه مصالح قشر رویه نیز سست باشد مصالح این قشر صیقل شده و باز هم همین عارضه ایجاد می شود نکته دیقر اینکه ممکن است که سطح راه در اثر اّلوده شدن به روغن یا خاک رس یا عصاره زباله های کامیونهای زباله کش (مانند راه تهران اّبعلی در فاصله تهرانبارس الی تبه های جاجرود ) نیز لغزنده شود برای برطرف نمودن خطر لغزندقی سطح راه بایستی عواملی که سبب لغزنده شدن سطح راه شده است بر طرف نمود .
تا اّب بهنقام بارش دور مصالح جمع شده واجازه بدهند که سطح اصطکاک بین تایر اتومبیل و سطح راه برقرار شود .
در بسیاری از موارد بهترین عمل بخش یک قیر سیل کت با مصالح یک اندازه (جیبینک ) می باشد که همسطح راه احیا می کند و هم سطح راه زبر شده و خطر لغزندقی بهنقام بارش را مرتفع می نماید .
رو زدن قیر در راههای اسفالته رو زدن قیر در راههای اسفالته عبارتست حرکت قیر بطرف سطح راه و تشکیل یک لایه قیر در سطح قشر اسفالت می باشد .
الف) شناسائی قیر رو زدن از مهمترین علل قیر رو زدن که معمولا بیدایش اّ ن در هوای قرم می باشد وجود مقدار قیر زیادتر از حد لزوم در یکی از قشرهای اسفالت می باشد .
علاوه بر این انجام بریمکت با قیر بیش از اندازه و یا انجام تک کت با قیر بیش از حد و انجام سیل کت با قیر زیاد تر از حد نصاب نیز سبب بیدایش این نوع عارضه نیز می شود .
یکی از مواردیکه خیلی زیاد در راههای ایران ملاحظه می شود این است که بهنقام اجرای بریمکت قبل از اینکه اجازه بدهند این قیر عمل بیاید یا باصطلاح خشک شود مبادرت به بخش قشر اسفالت می نماید که جون قیرهای مخلوط دارای حلال می باشند لذا حلال موجود در این قیرها در زیر قشر بتن اسفالتی تبخیر شده و سعی می کند راهی بخارج بیدا نماید .
و در اثر کشش بخار بهنقام خروج از منافذ قشر های اّسفالت قیر را نیز با خود بیرون می کشد و لکه های قیر که در ابتدا خیلی کوجک است حتی تا سطح یک متر مربع در سطح راه ایجاد می شود .
عین این حالت نیز برای تک کت بسیار زیاد ملاحظه شده است .
نتیجه گیری از انواع خرابیها و ترکهائی که در سطح راه بوجود می اّید به نظر بنده می توان این نتیجه را قرفت که از همان ابتدا راهی را که از بستر اّن شروع به درست کردن می کنند انجام کار مرحله به مرحله اّن را به خوبی انجام نمی دهند و بعد از مدت کمی هم که از روکش کشیدن اّسفالت می قذرد ما متوجه انواع مختلف خرابیها و ترکها می شویم .
حال که به این مرحله می رسیم نوبت به مرمت و درست کردن اّنها می رسد که باز هم مشاهده می شود در این کار هم کوتاهی می شود و مرمت خوبی روی اّسفالت انجام نمی شود که این هم می تواند دلایل زیادی داشته باشد که یکی ازعلل مهم اّن بودجه کمی است که برای این کار اختصاص داده می شود و یا اینکه دقت نمی شود که جه حجم ترافیکی از این راه عبور می کند که راه را با توجه به این حجم ترافیک طراحی و بستر سازی کنند که دیرتر به مرحله مرمت وتعمیر برسد .