دانلود تحقیق آپادانا

Word 499 KB 34356 10
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در تخت جمشید مجموعه کاخها بر صفه ای سنگی مستقر هستند که دامنه و امتداد کوه رحمت است.تصور کنید که مسطح کردن و آماده ساختن محوطه ای 12 هکتاری بر روی صخره ها و کانال کشی آن چه کار عظیمی بوده است..اما در شوش که از کوه و صخره و سنگ خبری نیست،شاهکار معماری دیگری به ما رخ می نماید.سکویی تقریبا به اندازه بستر سنگی مجموعه تخت جمشید باید به صورت مصنوعی آماده شود و این عملیات بزرگ را معماران هخامنشی به انجام رساندند.هسته اولیه سکوی کاخها تپه باستانی ایلامی است.بعد از مسطح ساختن این تپه که کاری طاقت فرسا بوده و مدتها زمان برده ،ساخت پی بنا توسط مهندسان بابلی و بر اساس سنت هزار ساله شان با خشت خام انجام گرفته است.دیواره های کاخ بر روی پی هایی از سنگریزه قرار دارد و ارتفاع صفه 15 متر است.داریوش خود این مرحله از ساخت و ساز را در کتیبه بنیاد گذاری کاخ شوش برای ما به یادگار گذاشته است.از این کتیبه سه زبانه،که نسخ متعدد و قطعات متعددی از آن شناسایی شده است(حدود سیزده فارسی باستان،دوازده ایلامی،و بیست و هفت بابلی.متنهای کامل و قطعاتی از آن روی لوحه های نقره،روی لوحهای مرمرین یا سنگی،روی آجرهای مینا کاری شده و حتی روی بقایای خمره ها باقی مانده است.مضمون اصلی ساختن کاخ شوش است.(لوکوک-کتیبه های هخامنشی) Dsf(علامت اختصاری کتیبه) ترجمه از کتاب((فرمانهای شاهنشاهان هخامنشی)نوشته رلف نارمن شارپ کتیبه دارای 58 سطر میخی پارسی است.

    بند 1- خدای بزرگ است اهورا مزدا،که این زمین را آفرید،که آن آسمان را آفرید،که مردم را آفرید،که شادی را برای مردم آفرید،که داریوش را شاه کرد،یک شاه از بسیاری ،یک فرماندار از بسیاری.

    بند 2- من (هستم)داریوش، شاه بزرگ،شاه شاهان،شاه کشورها،شاه در این سرزمین،پسر ویشتاسپ، هخامنشی.

    بند 3-داریوش شاه گوید:اهورامزدا:که بزرگترین خدایان(است)،او مرا آفرید.او مرا شاه کرد.او به من این شهریاری را ارزانی فرمود،که بزرگ،که دارای اسبان خوب(و) مردان خوب(است) بند 4- به خواست اهورا مزدا پدر من ویشتاسپ و جّد من ارشام هردو زنده بودند چون اهورامزدا مرا در این زمین شاه کرد.

    بند 5- اهورامزدا را چنین میل بود،در تمام این زمین مرا(چون)مرد(خود)برگزید،مرا در تمام این زمین شاه کرد.

    بند 6- من اهورامزدا را پرستش کردم.اهورامزدا مرا یاری کرد.آنچه بکردن آن از طرف من فرمان داده شد (او)انجام آن را برا من نیک گردانید.آنچه من کردم همه را بخواست اهورامزدا کردم.

    بند 7- این کاخ که در شوش بکردم از راه دور زیور آن آورده شد.زمین بطرف پایین کنده شد تا در زمین به سنگ رسیدم.چون کند و کوب انجام گرفت پس از آن شفته انباشته شد،قسمتی 40 ارش در عمق،قسمتی دیگر 20 ارش در عمق،روی آن شفته کاخ بنا شد.

    بند 8 - و زمینی که کنده شد و شفته که انباشته شد و خشتی که مالیده شد- قوم بابلی،او(این کارها را)کرد.

    بند 9 - الوار کاج- این کوهی لبنان نام ،از آن آورده شد.قوم آشوری ،او آن را تا بابل آورد.از بابل کاریها و یونانیها تا شوش آوردند.چوب یکا از(گَدارَ) و کرمان آورده شد.

    بند10- طلائیکه در اینجا بکار رفته از (سارد) و از(بلخ)آورده شد.سنگ قیمتی لاجوردی وعقیق شنگرف که در اینجا بکار رفته – این از(سُغد) آورده شد.فیروزه که در اینجا بکار رفته از (خوارزم)آورده شد.

    بند11-نقره و آبنوس از مصر آورده شد.زیورهائیکه به آن دیوار مزین گردید-آن از یونان آورده شد.عاجی که در اینجا بکار رفته از حبشه و از(رُخَج)آورده شد.

    بند12- ستونهای سنگی که در اینجا بکار رفته،دهی (ابیرادوش) نام در خوزستان،از آنجا آورده شد.مردان سنگتراشی که سنگ حجاری می کردند،آنها یونانیان و ساردیان بودند.

    بند13- مردان زرگری که طلاکاری می کردند – آنها مادیان و مصریان بودند.مردانیکه چوب نجّاری می کردند،آنها ساردیان و مصریان بودند.مردانیکه آجر می پختند – آنها بابلیان بودند.مردانیکه دیوار را تزیین می دادند- آنها مادیان و مصریان بودند.

    بند14- داریوش شاه گوید:در شوش کار بسیار با شکوهی دستور داده شد.کار بسیار با شکوهی بوجود آمد.مرا اهورامزدا محفوظ داراد و ویشتاسپ پدر مرا و کشورم را!

    از جناح غربی آپادانا بازدید خود را شروع می کنیم.از ورودی غربی فقط اثر و پی آن باقی مانده است.عکس امروزی و موقعیت در نقشه کاخ را خود ملاحظه کنید.ورودی غربی با شماره ۸ علامت گذاری شده پلان آپادانا و موقعیت ساختمانها بقایای دروازه غربی آپادانا در احاطه علفهای هرز بعد از عبور از محوطه غربی به اولین فضای باز بزرگ از سه حیاط اصلی آپادانا قدم می گذاریم.اگر به یاری نیروی تخیل به زمان داریوش بازگردیم، در سمت جنوب نماد اهورامزدا را خواهیم دید که بر بالای ورودی تالارها و اقامتگاه خودنمایی میکند و در دو طرف نقش اهورامزدا شیرهای زیبا و غران هخامنشی در کاشیها تصویر شده اند و به صورتی قرینه به استقبال هم می روند ،گویا آماده راندن نیروهای اهریمنی هستند.

    در تصویر ملاحظه می فرمایید که کفپوش فرش شده آجری نشست کرده است.در دوره هخامنشی هم چنین فرایندی روی داده است.در آن زمان معماران با افزودن توده های خاک و تقویت پی این مشکل را از میان برداشته اند.به طور کلی بناهای خشتی نیاز به مراقبت و مرمت دائمی دارند.

    نخستین حیاط از سمت غرب بعد از عبور از این حیاط در مسیر غرب به شرق به محوطه دوم میرسیم.در این عکس گودی به وجود آمده حاصل فعالیت باستانشناسانی که تلاش کرده اند با گذشتن از لایه هخامنشی خود را به طبقات ایلامی برسانند.با بارندگیهای زیاد این خطه که بی شباهت به بارندگیهای استوایی نیست،روییدن علف هرز دور از ذهن نیست.بستر این حیاطهای سه گانه (یا به تعبیر دیگر و با احتساب غربی ترین محوطه کوچک،چهار گانه)با آجرهایی به رنگ قرمز اخرایی فرش شده اند.در نقشه این قسمت با شماره ۲ نمایش داده شده است.

    بعد از عبور از این حیاط در مسیر غرب به شرق به محوطه دوم میرسیم.در این عکس گودی به وجود آمده حاصل فعالیت باستانشناسانی که تلاش کرده اند با گذشتن از لایه هخامنشی خود را به طبقات ایلامی برسانند.با بارندگیهای زیاد این خطه که بی شباهت به بارندگیهای استوایی نیست،روییدن علف هرز دور از ذهن نیست.بستر این حیاطهای سه گانه (یا به تعبیر دیگر و با احتساب غربی ترین محوطه کوچک،چهار گانه)با آجرهایی به رنگ قرمز اخرایی فرش شده اند.در نقشه این قسمت با شماره ۲ نمایش داده شده است.

    حیاط دوم همراه با فرو رفتگی در صحن آن شرقی ترین و بزرگترین حیاط ، سوراخهای مدوری در جناح شمالی خود دارد که در تصویر ملاحظه میکنید.کاربری پیشنهادی برای اینها محل نصب دکل یا پرچم است.از این رو حدس می زنند شاید این حیاط کاربری نظامی داشته یا محل صف بستن و تجمع نگاهبانان کاخ با دسته بندی مشخص بوده است.البته این فقط در حد یک فرضیه است.در این محل و در جناح شمالی حیاط شرقی بود که در 1884 دیولافوا نقوش شیرها را به طول چهار متر و کاملا سالم کشف کرد..این دیوار با فرو ریختن بر نقوش تزئینی خود آنها را پوشانده و حفظ کرده بود.دیواره های این فضا با کاشیهای سربازان ده هزار جاودانان زینت داده شده بود.در پلان کاخ این فضا با شماره ۳ نمایش داده شده است.

    حیاط سوم و محل نصب پرچمها در جناح شمالی آن؟؟

    در بخشی از تصویر بازسازی شده تیرهای پرچمها در محوطه و موقعیت آنها مشخص است.

    نمایی از بقایای تالار بزرگ در میان ته ستونها و ستونهای شکسته و تکه تکه شده بقایای سرستون به شکل گاو نر نکته قابل توجه در تالار بارعام وجود بستری سنگی در جناح جنوبی آن است که میان چهار پایه ستون قرار گرفته و طبعا توالی منظم ستون ها را بر هم میزند.این بستر سنگی که میان چهار ستون واقع شده مسلما خود ستون نبوده است.آیا ما با پایه تختگاه شاه هخامنشی مواجه هستیم؟تختگاهی که در انتهای تالار قرار دارد و نزدیک به محل ورودی به اقامتگاه سلطنتی است؟؟این فقط در حد یک فرضیه است که البته دور از ذهن هم نیست.در حقیقت ما از دوره پیش از هخامنشیان و زمان شاهان آشوری چنین بستر سنگی را در اختیار داریم.تخت سلطنت شاه آشور بر بستری سنگی قرار می گرفت که حجاریهای هنرمندانه و ظریفی داشت.به موقعیت سکوی سنگی در میان ستونها توجه کنید.در تصویر زیرین با شماره 7 مشخص شده است.

    موقعیت بستر سنگی در تالار برای اینکه تصوری از آن داشته باشیم، به پایه سکوی تخت پادشاهی شلمانزر سوم که در کاخ او در نمرود قرار داشته و هم اکنون در موزه بغداد نگهداری می شود توجه می کنیم.بلندی این پایه سنگی بین 21 تا 29 سانتیمیتر متغیر است.

    اتاقهای جناح جنوبی اقامتگاه شاه آثار این اتاقها در زمان حفاری های ‍ژان پرو و گروهش به طور قطع مشخص و نقشه آنها تعیین و رسم شد.اما فضای کوچک اتاقها از طرفی و نبود راه ورودی برای قسمتی از اتاقها این فرض را تقویت میکند که کاربری این فضاها چیزی همانند انبار یا خزانه بوده است.برای بخشی از اتاقها امکان دسترسی به جز فضای بالای آنها و در نتیجه نبود سقف متصور نیست.موقعیت آنها را در پلان کاخ و همچنین تصویری از پی (فونداسیون)یکی از این اتاقهای بدون ورودی و کوچک را نشان داده ام.

    موقعیت اتاقهای جناح جنوبی اقامتگا شاه در پلان دروازه شرقی چگونگی ساختمان دروازه شرقی و توضیحات مربوطه را در قسمتهای پیشین(آپادانای شوش بخش سوم) اشاره کرده ام.در سایت www.livius.org بازدیدکنندگان و تنظیم کنندگان گزارش نتوانسته اند راه ورد به سکو را از جانب شرقی به درستی درک کنند.آنها به دنبال پلکان یا راهی شبیه به آن گشته اند که برقراری ارتباط میان شهر شاهی و دروازه شرقی مجموعه کاخها را برقرار کند و جالب است که در عکس خود این سایت این راه ارتباطی به روشنی هویداست.در حقیقت ارتباط میان شهر شاهی و دروازه شرقی آپادانا بوسیله پلی خشتی برقرار می شده است.در تصویر بقایای آن را با فلش نشان داده ام و در بازسازی آن را به روشنی ببینید.همانطور که در تصویر مشاهده میکنید.باستانشناسان جهت حفظ دیواره و سکوی خشتی و جلوگیری از فرسایش آن با آجر چینی سعی در تقویت آن داشته اند(که البته تعدادی از آجرها هم ریزش کرده است).به ویژه اینکه در فصل نزولات جوی بارندگیهای شوش سیل آسا است.

    تبلیغاتX

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

یکی از نکات برجسته و شگفت آور در معماری آپادانا سکویی است که مجموعه کاخها بر آن بنا شده اند.در تخت جمشید مجموعه کاخها بر صفه ای سنگی مستقر هستند که دامنه و امتداد کوه رحمت است.تصور کنید که مسطح کردن و آماده ساختن محوطه ای 12 هکتاری بر روی صخره ها و کانال کشی آن چه کار عظیمی بوده است..اما در شوش که از کوه و صخره و سنگ خبری نیست،شاهکار معماری دیگری به ما رخ می نماید.سکویی تقریبا ...

تخت جمشید را می توان تقریباً همانند ارگ ها و یا دژهای حکومتی و سکونت گاهی ایران در دوران اسلامی دانست، زیرا پادشاهان یا حاکمان ایالت ها یا شهرهای بزرگ در ایران بر اساس شیوه ای کهن، فضاهای سکونت گاهی، حکومتی و تشریفاتی خود را غالباً درون محوطه ای محصور و دارای استحکامات دفاعی می ساختند که در برابر تهدیدها و مخاطرات خارجی و داخلی حتی الامکان در امان باشند. این گونه مجموعه ها که آن ...

تخت جمشید آثار باقیمانده ارگ و کاخ داریوش اول هخامنشی است،که پس از گذشتن 189 سال از اغاز بنای آن،اسکندر مقدونی ساختمانهای آنرا،در سال 331 پیش از میلاد سوزانده است. تخت جمشید در 56 کیلومتری شمال شرقی شیراز و 6 کیلومتری استخر ،در جلگه مرودشت واقع است تخت جمشید طبق دو کتیبه ای که در بالای دیوار جنوبی آن کنده شده از بناهایی است که بفرمان داریوش هخامنشی ،در حدود سال 520 پیش از میلاد ...

مقدمه آشنایی با هنر تمدنهای باستانی و حوزه های فرهنگی کهن شاید از ضروری ترین دانشهای بشری محسوب می شود ، چرا که هنر آینه تمام نمای هویت فرهنگی انسانها در هر جامعه و هر عصر است و انسان برای شناخت خود و آگاهی به تحولاتی که از ابتدا ترین نوع زیست تاکنون سیری نموده نیاز به این دانش دارد . امروز ما در کشورهای متعدد و جوامع بی شمار با فرهنگها و آداب و رسوم متنوع و گسترده ای روبه رو ...

تخت ‌جمشید یکی از تیره‌های مهم آریایی که پس از ورود به ایران موفق به تشکیل حکومت شدند پارسها بودند. از اواسط دوره مادها از خاندان پارسی به عنوان خاندانی قدرتمند در منابع یاد شده است. آخرین پادشاه ماد، آسیتاگ، مجبور به جنگ ‌با یکی از سران پارسی‌ها به نام کوروش شد. از شواهد چنین ‌برمی‌آ‌‌ید که کوروش با آستیاگ نسبت خویشی داشته است. در جنگ بین طرفین پادشاه ماد شکست خورده و کوروش با ...

تخت جمشید (Ttakht -e- Jamshid) نام محلی پایتخت داریوش بزرگ است؛ که از لحاظ وسعت، عظمت و شکوه، مهمترین مجموعه باستانی هخامنشی در ایران است. این مجموعه بی نظیر در دامنه کوه رحمت (کوه مهر)، در مقابل جلگه مرودشت و 55 کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار دارد. یونانیان و به تبع آنها اروپائیان، گاهی آنرا "پرسه پلیس"، "پرسَپُلیس" (با کسر "پ" اول، فتح "سین" اول و ضم "پ" دوم) یا "پرسپولیس" ...

- فصل اول هخامنشیان سرزمین ما کشوری است بسیار بزرگ، این سرزمین که اسمش از قوم آریایی آمده «ائران اخشر» که ایرانشهر و بعد ایران شد. در سرزمین پهناور اقوام بزرگی از آریائیان مثل مادها، پارسها، خوارزمیان، بلخیان، کراتیان همه آمدند و جمع شدند و یک دولت بزرگ را تشکیل دادند زیر سلطه مادها و هخامنشیان، این اقوام یک نوع توحید داشتند که زرتشت آن را بهتر کرده بود. نیروهای طبیعت رو مثل آب ...

خط خَط، هنر تثبیت ذهنیات است با علایم معهود چشم. احتیاج به حفظ خاطره‌ها نخستین محرک پیدایی خط در بین اقوام عالم بود. چه انسان اولیه برای حفظ اموری که می‌خواست سالهای مدید باقی بماند، ابتدا به رسم صور آنها پرداخت و از این تصویرپردازی روش تصویرنگاری را بوجود آورد. روش تصویرنگاری که به ابتدا ناظر به رسم صور اشیاء بود، بعدها توانست با تصویر اشیایی شبیه به اندیشه‌ها به نمایش اندیشه ...

نگاهی اجمالی به سیر هنر فلز کاری از دوران کهن تا معاصر فصل اول: بررسی پیشینه هنر فلزکاری در ایران مقدمه: صنایع دستی ایران بخصوص هنر فلزکاری که مورد گفتگوی ماست، تجلیگاه سنن، آداب و رسوم قوم ایرانی است. فلزکاری، شامل معانی استخراج فلز، ذوب فلز، ریخته گری و آهن گری است. هنر فلزکاری که از ادوار کهن به علت وجود کانهای بسیار غنی وپربار فلز، در ایران زمین پیوسته با زندگی مردم ایران ...

«آناهیتا» به معنای پاک و دور از آلودگی در اعتقاد ایرانیان باستان الهه آب، فرشته نگهبان چشمه ها و باران و همچنین نماد باروری، عشق و دوستی بوده است. این اعتقاد از دوران پیش از زرتشت در ایران وجود داشته و در دوران های بعدی هم مورد توجه قرار گرفته است. توجه به آناهیتا از دوره اردشیر دوم هخامنشی در ایران مرسوم شده و در دوره های تاریخی بعدی یعنی اشکانی و ساسانیان هم ادامه داشته است. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول