دانلود تحقیق نیتروژن دهی

Word 857 KB 33029 7
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی مواد و متالورژی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • نیتروژن دهی نیتروژن دهی یک عملیات حرارتی نفوذی است که در آن نیتروژن در محدوده حرارتی 500-550 درجه سانتی گراد (محدوده پایداری فریت ) وارد سطح فولاد می شود .

    با توجه به اینکه نیتروژن دهی مستلزم حرارت دادن تا ناحیه آستنیت و سرد کردن سریع نیست ،احتمال تاب برداشتن حداقل و کنترل ابعاد بسیار عالی است .

    از آنجایی که نایترایدهای آهن در عین داشتن سختی بالا بسیار ترد و شکننده ، فولادهای مناسب برای نیتروژن دهی قرار نمی دهند.

    فولاد های ساده کربنی را معمولاً تحت عملیات نیتروژن دهی قرار نمی دهند.

    فولادهای مناسب برای نیتروژن دهی، فولادهای با کربن متوسط (در شرایط سخت و بازپخت شده) و حاوی عناصر نایترادساز قوی نظیر آلومینیوم، کرم، وانادیم، و مولیبدن اند.

    خواص حاصل از نیتروژن دهی سطح قطعات فولادی را می توان به صورت زیر خلاصه کرد: -سختی و مقاومت به سایش زیاد سطح همراه با کاهش احتمال پوسته شدن؛ -مقاومت خوب در برابر بازپخت و کاهش سختی در دماهای بالا؛ -بهبود مقاومت خوردگی و خوردگی سایشی برای فولادهایی به جز فولادهای ضدزنگ؛ -پایداری ابعاد در ضمن عملیات سخت کردن سطحی؛ -بهبود مقاومت خستگی و یا افزایش عمر خستگی فولاد.

    9-14-2-روشهای مختلف نیتروژن دهی نیتروژن دهی به چهار روش گازی، مایع، جامد و پلاسما امکان پذیر است.

    الف-نیتروژن دهی گازی در نیتروژن دهی گازی، گاز آمونیاک از روی قطعات مورد نظر، که تا 510 درجه سانتی گراد گرم شده اند، عبور داده می شود.

    آمونیاک بر اساس واکنش زیر تجزیه می شود: (9-27) نفوذ به داخل فولاد جذب سطحی بر اثر تجزیه آمونیاک، نیتروژن به صورت اتمی آزاد می شود که ابتدا جذب سطح فولاد می شود و سپس به داخل آن نفوذ می کند.

    در شکل پایین واکنش تجزیه آمونیاک و چگونگی جذب نیتروژن اتمی در فولاد نشان داده شده است.

    از نیتروژن دهی گازی موقعی استفاده می شود که عمق نفوذ در حدود 2/0 تا 7/0 میلی متر مورد نظر باشد.

    ب-نیتروژن دهی مایع همانند کربن دهی مایع، نیتروژن دهی مایع نیز با مذابی از نمک مناسب انجام می گیرد.

    نمک مذاب شامل مخلوطی از 60 تا 70 درصد وزنی سیانور سدیم و 30 تا 40 درصد وزنی سیانور پتاسیم است.

    به علاوه در حدود چند درصد کربنات (نظیر کربنات سدیم) و سیانات (نظیر سیانات سدیم) به حمام اضافه می شود.

    حمام نمک یاد شده را قبل از استفاده برای مدتی در حدود 12 ساعت در دمای 570 درجه سانتی گراد نگه می دارند.

    این کار موجب می شود که درصد سیانات در حمام افزایش یابد و به مقدار لازم (در حدود 45 درصد وزنی) برسد دمای نیتروژن دهی مایع معمولاً بین 550 تا 570 درجه سانتی گراد است و زمان از 2 ساعت تجاوز نمی کند.

    در این دما بر اساس واکنشهای I و II و III در سطح قطعه کربن و نیتروژن فعال آزاد و جذب فولاد می شوند: نفوذ به داخل فولاد جذب سطحی ج-نیتروژن دهی جامد در نیتروژن دهی جامد، که اصول کلی آن شبیه کربن دهی جامد است، از ترکیبات آلی نیتروژن دار مخصوص به عنوان منبع تولیدکننده نیتروژن استفاده می شود.

    قطعات همراه با مواد نیتروژن دهنده در جعبه های شیشه ای، سرامیکی و یا آلومینیومی بسته بندی می شوند و با کوره مناسب حرارت داده می شوند.

    در اثر حرارت دادن، ترکیبات یاد شده با یکدیگر واکنش انجام می دهند و در دمای نیتروژن دهی پس از تجزیه شدن نیتروژن اتمی آزاد می شود.

    زمان نیتروژن دهی مرتبط با ضخامت لایه 2 تا 16 ساعت است.

    در نیتروژن دهی جامد، که اصول کلی آن شبیه کربن دهی جامد است، از ترکیبات آلی نیتروژن دار مخصوص به عنوان منبع تولیدکننده نیتروژن استفاده می شود.

    د-نیتروژن دهی یونی در فرآیند جدید، که در آن نیتروژن از یونهای پلاسما با دشارژ الکترویکی، تحت صدها ولت، در مخلوط نیتروژن و آمونیاک به دست می آید، قطعه کاتد و جداره مخزن نیتروژن دهی آند است.

    پلاسما تنها در مجاورت سطح قطعه تشکیل می شود.

    لایه نیتروژن داده شده شامل سه قسمت است: -ناحیه ترد (سفید) پوشش نایتراید که در صورت افزایش جریان یون ناپدید می شود؛ -ناحیه بسیار سخت 10 تا 30 میکرومتر شامل -فاز مکعبی با سختی 1000 تا 1200 ویکرز دارای مقاومت به سایش خوب و مقاومت به پیچش (شکل پایین) -فاز نوع هگزاگونال با سختی 1200 تا 1300 ویکرز مقاوم به سایش و خوردگی.

    -ناحیه نفوذی 100 تا 500 میکرومتر مقاوم به خستگی.

    برتری های آن نسبت به فرایندهای سنتی نکات زیر: -عملیات سریع (زمان 4 تا 5 بار کمتر)؛ -تغییر شکل بسیار کم است در نتیجه به اصلاح قطعه نیاز نیست (کاربرد در قطعات پیچیده)؛ -در فولادهای ضدزنگ لایه غیرفعال صدمه نمی بیند؛ بر اساس نوع کاربرد انعطاف پذیر است.

    مثال از سختی های بدست آمده: (C38,800HV); (35CrMo4,900HV); (30GrMo12,1000HV), (30CrAlMo6-12.1300HV); (X6CrNil8-9.

    1200HV).

    خواص فولادی نیتروژن داده شده مزیت اصلی فولادهای نیتروژن داده شده در شرایط سایش چسبنده بروز می کند.

    این امر به علت کاهش ضریب اصطکاک و کاهش احتمال خراش برداشتن در اثر حضور لایه نایتراید است.

    پس از نیتروژن دهی فولاد را می توان تا دمای نیتروژن دهی و یا حتی بالاتر حرارت داد بدون آنکه سختی دمای اتاق آن کاهش یابد.

    مقاومت به سایش عالی همراه با سختی دمای بالا در فولادهای نیتروژن داده شده موجب شده این فولادها را بتوان برای کاربردهایی نظیر ساخت قالبهای گرم کار به کار برد.

    نوع فولاد و زمان نیتروژن دهی به شرایط کاری قالب بستگی دارد.

    در فولادهای نیتروژن داده شده استحکام خستگی زیاد و حساسیت به ترک کم است.

    به وجود آمدن تنشهای فشاری سطحی در اثر نیتروژن دهی اثر مخرب و ناخواسته ترکها را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

    شکل نمودار آهن – نیتروژن نشان می دهد که در اثر حضور شیار در یک نمونه سخت و بازپخت شده استحکام خستگی تا نصف کاهش می یابد.

    از طرف دیگر با نیتروژن دهی و انجام عملیات حرارتی در بوته فلزی از جنس تیتانیم استحکام خستگی برای نمونه های شیاردار و بدون شیار افزایش می یابد.

    نتایج نشان می دهد که استحکام خشتگی نمونه شیاردار نیتروژن داده شده به استحکام خستگی نمونه بدون شیار در حالت نیتروژن داده نشده می رسد.

    شکل نمودار آهن – نیتروژن: اثر نیتروژن دهی در بوته فلزی تیتانیم برروی مقاومت خستگی دورانی فولاد: DIN 14CrMo 769 الف) نمونه بدون شیار سخت و سپس در 570 بازپخت شده است؛ ب) نمونه بدون شیار سخت و سپس در 600 بازپخت شده و آنگاه در 570 به مدت 90 دقیقه بازپخت شده است؛ ج و د) به ترتیب مشابه الف و ب ولی نمونه بدون شیار است.

    عملیات حرارتی نیتروژن دادن سطحی به فولاد استاد راهنما: جناب آقای استاد ثابت جمع آوری: احسان مرتضوی – مهدی شیروانی دانشگاه جامع علمی کاربردی (9-27)نفوذ به داخل فولاد جذب سطحی

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تیتانیوم و آلیاژهای آن را با ماشین های استاندارد و با تلرانس فرم دهی فولاد ضد زنگ می توان شکل و فرم داد، ولی به علت کاه تغییرات جوش به عقب و همچنین کسب افزایش ویژگی داکتیل، که یک مزیت به شمار می رود، بخش اعظم قطعات تیتانیوم را با فرم دهی گرم می سازند و یا بصورت سرد پیش فرم داده و سپس با حرارت، سایز آن را افزایش می دهند. در شکل دادن ورق های تیتانیوم و آلیاژهای آن باید موارد و ...

به نام خدا   در طی دوره ای که کارآموزی خود را در آزمایشگاه متالوژی شرکت سایپا گذراندم از تجربیات عملی و دانسته های علمی افراد زیر بهره مند شدم . تشکر و قدردانی فراوان را از زحمات : دکتر سلمانی  مهندس طالبی  مهندس بهمن پور  مهندس میرکمالی  مهندس دمیرچی که در این مدت تمام تلاش خود را در جهت ارتقاء سطح علمی و افزایش تجربیات عملی اینجانب انجام داده اند ، می ...

  در عملیات حرارتی فولاد معمولاً یکی از اهداف زیر دنبال می‌شود:  تنش‌گیری حاصل از کار یا تنش گیری حاصل از سرد کردن ناهمگن  بهینه سازی ساختار دانه در فولادهایی که بر روی آنها کار گرم انجام شده است و ممکن است دانه‌های درشت داشته باشند. کاهش سختی فولاد و افزایش قابلیت شکل‌پذیری بهینه‌سازی ساختار دانه افزایش سختی فولاد به منظور زیاد شدن مقاومت سایشی و یا سخت کردن ...

آبهای سطحی آب سطحی شامل آب باران، پساب، رودخانه دائمی و مانند آن‌ها می‌باشد. فعالیت‌های انسان می‌تواند منجر به افزایش میزان ترکیبات موجود در آب سطحی شوند.به عنوان مثال، فاضلاب‌های حاوی مواد آلی که به آب سطحی اضافه می‌شوند. بنابراین تشخیص کیفیت آب‌های سطحی و اثرات فعالیت‌های انسان بر روی کیفیت آب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. منظور از کیفیت آب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ...

موضوع : علم تکنولوژی مواد فصل اول طبقه بندی مواد کار 1- طبقه بندی مواد کار 1-1- تعریف تکنولوژی مواد: علمی که درباره استخراج، تصفیه، آلیاژ کردن، شکل دادن، خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، تکنولوژیکی، شیمیایی و عملیات حرارتی بحث می‌کند، تکنولوژی مواد گفته می‌شود. این علم ساختمان داخلی مواد از نظر شبکه‌بندی، ترکیب و سایر خصوصیات آنها را بررسی می کند. 2-1- طبقه‌بندی عناصر تعریف عنصر: موادی ...

RSS 2.0 عمران-معماری خاکبرداری آغاز هر کار ساختمانی با خاکبرداری شروع میشود . لذا آشنایی با انواع خاک برای افراد الزامی است. الف) خاک دستی: گاهی نخاله های ساختمانی و یا خاکهای بلا استفاده در محلی انباشته (دپو) می¬شود و بعد از مدتی با گذشت زمان از نظر ها مخفی میگردد. معمولا این خاکها که از لحاظ یکپارچگی و باربری جزء خاکهای غیرباربر دسته بندی میشوند در زمان خاکبرداری برای ...

انواع مختلفی از خاک در جهان وجود دارند که بسیاری از آنها  در صنعت ریخته گری آزمایش شده اند اما سه نوع اصلی که در این صنعت بکار می روند شامل کائولن (خاک نسوزط)، مونت موریلونیت (بنتونیت) و ایلیت می باشند. مونت موریلونیت مهم ترین کانی بنتونیت بود9 که از یک ساختار سه لایه صفحه ای تشکیل شده است. 2 لایه از تتراهدلا سیلیسییم – اکسیژن و یک لایه دی اکتاهدرال یا تری اکتاهدرال ...

مقدمه: درمنطقۀ NOVA SCOTIA ؛ معمولاً رطوبت کافی ، برای رشد گیاهان وجود دارد . البته ممکن است لزومی به رعایت زمان دقیق فصل رشد ؛ به منظور رسیدن به حداکثر بار دهی وکیفیت بالای محصول ، نباشد . علاوه براین می توان رطوبت را با آبیاری اضافی ، تأمین کرد . ولی تولید کنندگان همچنین می توانند از حفاظت رطوبت خاک ؛ استفادۀ زیادی ببرند . بنابر این ، در این مقاله برخی از اطلاعات بنیادی در ...

فلزات در اثر اصطکاک ، سایش و نیروهای وارده دچار تخریب می‌‌شوند که تحت عنوان خوردگی مورد نظر ما نیست. فرایند خودبه‌خودی و فرایند غیرخودبه‌خودی خوردگی یک فرایند خودبخودی است، یعنی به زبان ترمودینامیکی در جهتی پیش می‌‌رود که به حالت پایدار برسد. البته M+n می‌‌تواند به حالتهای مختلف گونه‌های فلزی با اجزای مختلف ظاهر شود. اگر آهن را در اتمسفر هوا قرار دهیم، زنگ می‌‌زند که یک نوع ...

تاریخچه جوشکاری kk امروز که انسان به ساختن فضا پیما، آسمان خراش، نیروگاه هسته ای، میکروپروسسور و غیره مشغول است هنوز جوشکاری از روش های بسیار مهم اتصال محسوب می شود. فرآیندهای جوشکاری نه تنها برای اتصال فلزات همجنس بلکه در موارد خاص با رعایت نکات تکنیکی و متالورژیکی ویژه برای اتصال فلزات غیر همجنس (مس-آلومینیوم)، فلز به غیر فلز (سرامیک به فلز) و حتی غیر فلز به غیر فلز (سرامیک به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول