دانلود تحقیق روش های پیشگیری از بارداری

Word 98 KB 31432 27
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • روشهای موقتی قرص های «ال .

    دی » و «اچ .

    دی » قرص های تری فازیک (سه مرحله ای ) قرص های تک هورمونی ( دوران شیر دهی ) کاندوم آی .

    یو .

    دی نورپلانت ( کپسولهای کاشتنی )‌ آمپولهای تزریقی قرص های «ال .

    دی » یکی از روشهای مطمئن در پیشگیری از بارداری ، مصرف قرص های خوراکی ترکیبی است ، که به دو شکل ال .دی ، و اچ دی در بسته های ۲۱ عددی در دسترس عموم می باشد .

    مقدار هورمونهای استروژن و پر وژسترون قرص های اچ .دی بیشتر از قرص های ال .دی است .

    مزایا کاهش میزان بیماریهای التهابی لگن کاهش میزان کیست خوش خیم و سرطان تخمدان کاهش میزان غدد خوش خیم پستان کاهش میزان خونریزی قاعدگی و در نتیجه جلوگیری از کم خونی و رفع قاعدگی درد ناک پیشگیری از حاملگی خارج از رحم طریقه مصرف هر بسته حاوی ۲۱ قرص می باشد.

    اولین قرص را از روز پنجم قاعدگی آغاز نمایید.

    در صورت اتمام خونریزی و یا ادامه خونریزی ، در هر دو حال روزانه یک قرص مصرف کنید، تا بسته قرص تمام شود.

    بهتر است قرص را پس از شام و پیش از خواب میل نمایید تا عوارض گوارشی ایجاد نکند.

    پس از اتمام بسته قرص، هفت روز کامل قرص نخورید و در روز هشتم بسته بعدی را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید.

    چنانچه تا هفت روز قاعدگی رخ نداد ، به مرکز بهداشتی – درمانی یا پزشک مراجعه کنید.

    در صورت فراموش کردن مصرف قرص چنانچه یک شب مصرف قرص را فراموش کردید ، تا نوبت مصرف قرص بعدی به محض یاد آوردن، یک قرص میل کنید چنانچه دو شب پشت سر هم مصرف قرص را فراموش کردید ، در دو شب بعدی، هر شب به جای یک قرص دو قرص میل کنید و تا آخر بسته مجدداً هر شب یک قرص مصرف نمایید و علاوه بر آن، همزمان از روش پیشگیری دیگری مثل کاندوم استفاده کنید .

    چنانچه سه شب یا بیشتر مصرف قرص را فراموش کردید ، از مصرف بقیه قرص ها خودداری نموده ، تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید.

    سپس از روز پنجم قاعدگی بسته جدید را آغاز کنید.

    نکات مهم : اثر قرص پیشگیری از بارداری یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود .

    در صورت انجام نزدیکی در این فاصله ، باید علاوه بر مصرف قرص از روش دیگری ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .

    قرص ها را بصورت نا پیوسته ، مثلاً یکماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید .

    در موارد زیر همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگی وجود دارد : ابتلا به اسهال و استفراغ شدید مصرف داروهای ضد سل و یا ضد تشنج مصرف آنتی بیوتیکهایی ،‌مثل آمپی سیلین و تتراساسکلین در هر یک از موارد فوق همزمان با مصرف قرص باید از یک روش پیشگیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .

    قرص های پیشگیری از بارداری برای چه افرادی مناسب تر است ؟

    خانم هایی که خواهان یک روش مطمئن قابل برگشت پیشگیری از بارداری هستند .

    خانم هایی که قاعدگی منظم و دردناک دارند .

    خانم هایی که در سال های اول ازدواج به سر می برند .

    موارد منع مصرف - حاملگی یا احتمال آن - سرطان پستان - خونریزی های نا شناخته رحمی - بیماریهای قلبی – عروقی - اختلالات خونی - افزایش چربیهای خون - بیماری های کبدی و کیسه صفرا - فشار خون - سردرد های میگرنی - بیماریهای قند - صرع - افسردگی شدید - خانم های سیگاری چاق بالای۳۵ سال سن که بیش از پنج نخ سیگار در روز مصرف می کنند، بهتر است از روش دیگری استفاده کنند .

    نکات مهم در مصرف قرص : وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص ، به مدت ۲ تا ۳ ماه اهمیتی ندارد .

    در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد .

    علائمی مانند تهوع ، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۲ تا ۳ ماه برطرف می شود .

    برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد .

    ( در صورت تداوم علائم تهوع و استفراغ می توان همراه با قرصهای پیشگیری ، از قرصهای ویتامین ( ب - B6 ) به مدت محدود استفاده کرد ) .

    در مدتی که قرص مصرف می شود ، حجم خون قاعدگی به نسبت قبل از مصرف ، کاهش می یابد که در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک در میان و یا قطع کامل ، باید به پزشک مراجعه کرد .

    برای مصرف قرص LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۴۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد .

    لیکن در مواردی نظیر فشار خون کنترل نشده و مصرف سیگار و غیره توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۳۵ سال محدود گردد و در سنین بالاتر افراد باید پس از مشاوره از روشهای دیگری استفاده کنند .

    قرص های تری فازیک (سه مرحله ای ) یکی از روشهای موثر و قابل برگشت پیشگیری از بارداری ، مصرف قرص های خوراکی تری فازیک می باشد .

    این قرص ها به دلیل داشتن مقادیر متفاوتی هورمون دارای سه رنگ متفاوت می باشند و بایستی از نقطه شروع به طور مرتب مصرف گردند .

    مزایا : جلوگیری از حاملگی خارج از رحم کاهش کیست خوش خیم تخمدان کاهش میزان سرطان تخم دان کاهش میزان غدد خوش خیم پستان کاهش خونریزی قاعدگی جلوگیری از کم خونی رفع قاعدگی درد ناک کاهش میزان بیماریهای التهابی لگن طریقه مصرف بسته های قرص تری فازیک دارای ۲۱ عدد قرص می باشد.

    باید مصرف این قرص ها را تحت نظر ماما یا پزشک شروع نمود و از مصرف خود سرانهء آنها پرهیز نمود.

    اولین قرص را از اولین روز قاعدگی آغاز کنید و روزانه یک قرص تا ۲۱ روز میل نمایید .

    پس از پایان بسته قرص ، هفت روز کامل قرص نخورید .

    در روز هشتم ، بسته بعدی قرص را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید و چنانچه تا هفت روز خونریزی قاعدگی رخ نداد ، به مرکز بهداشتی یا پزشک مراجعه نمایید .

    در صورت فراموش کردن مصرف قرص چنانچه پیش از۱۲ ساعت از زمان همیشگی ، خوردن قرص را به یاد آورید ، بلافاصله یک قرص مصرف کنید .

    چنانچه بعد از ‍۱۲ساعت به یاد آوردید که یک قرص یا بیشتر را فراموش کرده اید ، مصرف بقیه قرص ها را ادامه داده و قرص های فراموش شده رامصرف نکنید .

    در عوض به منظور پیشگری از بارداری نا خواسته حتماً به طور همزمان با مصرف بقیه قرص ها از روش دیگری ، مثل کاندوم ، استفاده کنید .

    نکات مهم : اثر این قرص ها در پیشگیری از حاملگی یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود و چنانچه در این فاصله نزدیکی صورت گیرد ، علاوه بر مصرف قرص از یک روش پیش گیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کنید در هر یک از موارد فوق همزمان با مصرف قرص باید از یک روش پیشگیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .

    نکات مهم : اثر این قرص ها در پیشگیری از حاملگی یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود و چنانچه در این فاصله نزدیکی صورت گیرد ، علاوه بر مصرف قرص از یک روش پیش گیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کنید قرص ها را به صورت نا پیوسته – مثلاً ، یک ماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید .

    توجه کنید که در موارد زیر احتمال حاملگی همزمان با مصرف قرص ها افزایش می یابد و بایستی از روش دیگری همزمان با مصرف قرص ها استفاده کرد : مصرف نا مرتب قرص ها ابتلا به اسهال و استفراغ شدید مصرف آنتی بیو تیک ها – مثل آمپی سلین ، تتراسایکلین مصرف داروهای ضد سل و ضد تشنج قرص های تک هورمونی ( دوران شیر دهی ) یکی از روشهای مناسب جهت پیشگیری از بارداری در مادران شیرده قرص های لاینسترنول می باشد ، که ترجیحاً بهتر است در شش ماه اول پس از زایمان مصرف شوند ، به این شرط که شیر خوار به جز شیر مادر از هیچ نوع نوشیدنی یا غذای دیگری (حتی آب ) استفاده نکند .

    باید دانست که مصرف قرص شیردهی (لاینسترنول ) ترشح شیر را کاهش نمی دهد .

    طریقه مصرف هر بسته قرص شیر دهی حاوی ۲۸ عدد قرص می باشد که شروع آن از 45 روز پس از زایمان یا نخستین روز قاعدگی است .

    چنانچه بیش از ۴۲ روز از زایمان گذشته، ولی قاعدگی شروع نشده باشد ، باید از حامله نبودن مادر اطمینان حاصل کرد .

    روزانه در ساعت معین (مثلاً ، ساعت ۱۰ صبح ) یک قرص میل نمایید .

    پس از پایان یک بسته ، بلافاصله در روز بعد مصرف اولین قرص از بسته جدید را آغاز کنید .

    در طول مدت مصرف قرص ها ممکن است قاعدگی قطع شده یا لکه بینی وجود داشته باشد ، که بایستی بدون توجه به این حالت ، قرص ها را همچنان در ساعتی معین میل نمود .

    در صورت شروع خونریزی قاعدگی نیز باید مصرف قرص ها را ادامه داد .

    در صورت فراموش کردن مصرف قرص چنانچه کمتر از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد ، در همان لحظه به خاطر آوردن ، قرص فراموش شده را مصرف کرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید .

    چنانچه بیش از سه ساعت از زمان همیشگی مصرف قرص گذشته باشد ، در همان لحظه به خاطر آوردن ، قرص فراموش شده را مصرف کرده و سپس قرص های بعدی را در همان زمان همیشگی میل نمایید .

    به علاوه ، دو روز نزدیکی نداشته باشید و یا جهت اطمینان در این دو روز از کاندوم استفاده کنید .

    نکات مهم در موارد زیر همزمان با مصرف قرص شیردهی احتمال حاملگی وجود دارد : ابتلا به اسهال و استفراغ مصرف آنتی بیوتیکها مصرف داروهای ضد تشنج مصرف مسکن ها در هر یک از موارد فوق ، هممزمان با مصرف قرص های شیردهی باید از یک روش پیشگیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .

    موارد منع مصرف قرص های دوران شیردهی : حاملگی بیماری شدید کبدی یا سابقه بیماری کبدی ( در صورتی که نتایج آزمایشات کبدی به وضعیت طبیعی برنگشته باشد .

    ) سرطان پستان و کلیه سرطانهای وابسته به هورمون خونریزی رحمی با علت ناشناخته سابقه حاملگی خارج از رحم عوارض قرصهای ضدبارداری تهوع و استفراغ افزایش وزن سردرد و سرگیجه : به ندرت گرگرفتگی ، تحریک پذیری و افسردگی با مصرف قرص دیده می شود که باید در این صورت نوع قرص تعویض گردد و یا از روش دیگری برای پیشگیری از حاملگی استفاده کرد .

    حساسیت پستانها لکه بینی لکه پوستی ازدیاد فشار خون : افزایش فشار خون در افراد مسن بیشتر است ، لذا تجویز قرصها از ۳۵ سالگی به بالا با احتیاط صورت می گیرد .

    ازدیاد جزئی فشار خون بدون علامت بوده و قابل تحمل است ، ولی در ادامه مصرف قرص ، با علائمی چون سردرد ، خستگی ، عصبانیت ، بی خوابی ، طپش قلب و خونریزی از بینی نمایان می شود .

    مصرف قرصهای ضدبارداری ممکن است احتمال ایجاد لخته های خونی را در بعضی از افراد افزایش دهد .

    در بررسی نمونه ها هیچگونه افزایش در بروز سرطان پستان ، تخمدان ، رحم ، گردن رحم و مهبل مشاهده نشده است .

    لذا قرصها سرطان زا نیستند .

    مصرف قرص در زن سالم به هیچ وجه موجب پیدایش بیماری قند درهنگام مصرف یا پس از قطع قرص نمی شود .

    ولی ممکن است در زنان مبتلا به بیماری قند موجب تشدید بیماری شود .

    اثرات سوء حاملگی در زن مبتلا به بیماری قند به مراتب شدیدتر و خطرناکتر از قرصها است .

    اگر در زنی که قرصهای خوراکی پیشگیری از حاملگی استفاده می کند ، ترشح شیر پیدا شود باید از روشهای دیگر پیشگیری از حاملگی استفاده کند واگر ترشح شیر ادامه یابد و به خصوص اگر اختلالات بعدی در عادت ماهانه پیدا شود ، زن برای انجام یک معاینه کلی باید به پزشک مراجعه نماید .

    طول مدت مصرف : مصرف قرصهای خوراکی پیشگیری از حاملگی در زنانی که سالم هستند ، ممکن است چند سال ادامه پیدا کند و ترک دوره ای آنها توصیه نمی شود .

    قرص خوراکی پیشگیری از حاملگی در زنان بالای ۴۰ سال باید با احتیاط تجویز شود .

    علائم هشدار دهنده :‌ در صورتی که هنگام مصرف قرص ضدبارداری علایمی مانند سرفه همراه با خلط خونی ، تنگی نفس ، احساس فلجی یک طرفه بدن یا دست و پا ، تورم یا درد غیرعادی در پاها ، سردرد شدید یک طرفه ، کوری گذرا ، درد سینه ای و شکمی و زردی پوست یا چشمها مشاهده شد ، باید به پزشک مراجعه کنید .

    کاندوم یکی از روشهای پیشگیری از بارداری کاندوم (پوشش یا غلاف ) است که توسط مردان مورد استفاده قرار می گیرد و از وارد شدن مایع منی به داخل مجرای تناسلی زن جلوگیری می کند .

    این وسیله از پلاستیک نازک تهیه شده و از قابلیت ارتجاعی زیادی برخوردار می باشد .

    مزایای کاندوم - یکبار مصرف است .

    - نقش بسزایی در درمان انزال زود رس مردان دارد .

    - در جلوگیری از بیماریهای مقاربتی ، از جمله ایدز ، مؤثر است .

    - قدرت نعوظ را در افراد مسن یا کسانی که اعمال جراحی قسمت تحتانی شکم داشته اند ، حفظ می کند - در زمانی که نسبت به اسپرم همسرشان حساسیت و آلژی دارند ، نقش حفاظتی دارد .

    - به دلیل کاهش انتقال بیماریهای مقاربتی ، خطر ابتلای زنان را به سرطان دهانه رحم کاهش می دهد .

    طریقه مصرف - پیش از شروع نزدیکی ، باید کاندوم را بر روی آلت در حال نعوظ کشید زیرا ترشحاتی که مردان پیش از انزال کامل دارند ، حاوی سلول نطفه بوده و از این رو ممکن است باعث ایجاد حاملگی شود.

    - باید کاندوم را طوری استفاده کرد که فضای خالی کوچکی در انتهای آن باقی بماند تا مایع منی در آن جمع شود .

    - کاندوم باید تمامی طول آلت تا قاعده را بپوشاند .

    - بلافاصله پس از انزال ، در حالی که هنوز در حالت نعوظ قرار دارد ، باید برای خارج نمودن کاندوم اقدام نمود .

    عمل خروج بایستی با گرفتن لبه کاندوم صورت گیرد تا از سر خوردن کاندوم و نشت منی جلوگیری شود .

    نکات مهم - هر کاندوم را باید یکبار مورد استفاده قرار داد و پس از مصرف از بین برد .

    - دقت کنید که کاندوم سوراخ نباشد و یا در اثر تماس با ناخن یا اجسام دیگر نیز پاره نشود .

    - قبل از استفاده از کاندوم به تاریخ پایان مصرف آن توجه کنید و از کاندومهای شکننده و چسبناک که احتمال پاره شدن دارند ، استفاده نکنید .

    - کاندوم را از حرارت ،‌نور و رطوبت دور نگه دارید ، زیرا این عوامل احتمال پارگی یا سوراخ شدن آن را افزایش می دهد .

    - در صورت پاره شدن کاندوم در حین مقاربت ، مقاربت را بلافاصله متوقف کرده و از کاندوم جدیدی استفاده نمایید .

    - چنانچه پس از مقاربت متوجه شدید که کاندوم سوراخ یا پاره بوده و احتمال بروز حاملگی نا خواسته وجود دارد ، هر چه سریعتر – ترجیحاً صبح روز بعد – به مراکز بهداشتی –درمانی یا پزشک مراجعه کنید .

    در صورت عدم دسترسی به پزشک یا مراکز فوق ، به طریقه زیر عمل کنید : ابتدا ۲ قرص اچ دی ، را یکجا خورده و ۱۲ ساعت بعد ۲ قرص اچ دی ، دیگر مصرف کنید و یا ۴ قرص ال دی ، را یکجا خورده و پس از ۱۲ ساعت ۴ قرص ال دی ، دیگر میل نمایید .

    لازم به ذکر است برای استفاده از این روش حداکثر تا ۷۲ ساعت (سه روز ) پس از نزدیکی مشکوک مهلت دارید .

    هر چه زودتر خوردن قرص را شروع کنید تا شانس حاملگی نا خواسته کمتر شود .

    دقت کنید که این روش را نباید به طور دائم به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری استفاده کنید .

    بروز حالت تهوع و استفراغ در این روش امری طبیعی است .

    در این صورت می توانید از داروهای ضد تهوع استفاده نمایید .

    آی .

    دی آی .

    یو .دی وسیله کوچکی از جنس پلاستیک است که گاه در بدنه آن مس یا هورمون نیز تعبیه شده است.

    کاربرد این وسیله روشی مطمئن ، مؤثر و طولانی مدت برای پیشگیری از بارداری می باشد .

    آی .یو .

    دی برای چه افرادی مناسب تر است ؟

    - خانم های شیرده - خانم هایی که تمایلی به استفاده از روشهای هورمونی ندارند و یا به دلیل بیماری در استفاده از روشهای دیگر پیشگیری از بارداری مشکل دارند .

    - خانم هایی که ترجیح می دهند روشی را انتخاب کنند که نیاز به مصرف روزانه یا استفاده برای هر بار نزدیکی نداشته باشد .

    - خانم هایی که تعداد فرزندانشان کافی است ، ولی تمایلی به استفاده از روش بستن لوله ها ندارند.

    - خانم هایی که حداقل یکبار زایمان کرده و به یک روش موثر و مناسب احتیاج دارند .

    عوارض - افزایش حجم و مدت خونریزی قاعدگی ، که معمولاً پس از چند دوره قاعدگی بر طرف شده به حالت قبل باز می گردد.

    - خروج خود به خود آی .

    یو.

    دی ، که بیشتر در ماه اول در جا گذاری آی .

    دی ویا پس از زایمان دیده می شود .

    - عفونت لگن و دستگاه تناسلی مزایا - در مقاربت زن و شوهر دخالتی ندارد .

    - نیاز به یاد آوری روزانه ندارد .

    - اثرات زیان باری بر حاملگی های بعدی ندارد .

    - بلافاصله پس از برداشتن آی.

    یو.دی ، حاملگی به طور طبیعی اتفاق می افتد .

    موارد منع مصرف - خونریزی های نا شناخته رحمی - بیماریهای انعقادی خون - نا هنجاریهای مادر زادی رحمی - سرطان های دستگاه تناسلی - عفونت های لگنی - حاملگی و یا مشکوک بودن به حاملگی - سابقه بیماریهای قلبی - سابقه حاملگی خارج از رحم - قاعدگی طولانی توأم با کم خونی - خونریزی های شدید و دردناک به هنگام قاعدگی زمان مناسب برای گذاشتن آی .

    دی - در روزهای دوم تا پنجم قاعدگی - شش هفته پس از زایمان - بلافاصله پس از سقط های کمتر از سه ماه بارداری - شش هفته پس از سقط های بالاتر از سه ماه بارداری مراقبت های لازم پس از گذاشتن آی .یو .

    دی - در ماه اول گذاشتن آی.

    دی باید از روشهای پیشگیری دیگری به طور همزمان استفاده کرد.

    - جهت کنترل و معاینه بایستی یک ماه بعد ، سه ماه بعد و سپس سالی یکبار به مرکز بهداشتی یا پزشکی مراجعه نمود .

    - در خانم هایی که در طول سه سال اخیر آزمایش سرطان دهانه رحم (تست پاپ اسمیر ) انجام نداده اند، انجام این آزمایش ضروری است .

    - تعویض آی .

    دی پس از پایان مدت زمان اثر آن ضروری است .

    روشهای طولانی مدت جدید نورپلانت ( کپسولهای کاشتنی )‌ در حال حاضر زنان در نواحی مختلف دنیا می توانند از چند روش جدید طولانی اثر پیشگیری از حاملگی که از یک ماه تا ۵ سال مؤثر است هم استفاده کنند .

    دو تا از مهم ترین این روشها عبارتند از : نورپلانت ( کپسولهای کاشتنی ) و آمپولهای تزریقی.

    نورپلانت متشکل از ۶ کپسول است که در زیر پوست بازو در قسمت داخلی تحتانی یا فوقانی کاشته می شوند ، ۶ کپسول است که به تدریج هورمون آزاد می کنند و بمدت ۵ سال مؤثر است .

    نوع دیگر آن دو کپسول است که در فنلاند تائید شده است و حداقل سه سال از حاملگی پیشگیری می کند .

    این روش در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران مورد استفاده است .

    نورپلانت حداقل بمدت ۵ سال مؤثر است .

    نورپلانت یک روش قابل برگشت است و ۲۴ ساعت بعد از برداشتن آن تخمک گذاری به صورت قبل ( طبیعی ) برمی گردد و ۷۶ درصد زنانی که از این روش استفاده کرده اند در انتهای سال بعد از برداشتن حامله شده اند .

    در بسیاری از کشورها به عنوان روش پیشگیری از حاملگی تأیید شده است .

    این کپسولها غیر قابل جذب هستند و بتدریج زیرپوست هورمون آزاد می کنند .

    مزایای استفاده از نورپلانت : استفاده از آن راحت است .

    تا ۵ سال از بارداری پیشگیری می کند .

    اختلالی در فعالیتهای عادی فرد ، تمایلات جنسی یا تماس جنسی بوجود نمی آورد .

    هیچگونه محدودیت سنی در استفاده از آن وجود ندارد .

    زنانی که در نزدیک سن یائسگی هستند ، می توانند از این روش استفاده کنند .

    تأثیری بر شیردهی ندارد .

    خانمهایی که در حال شیردادن هستند می توانند از این روش ۶ هفته پس از زایمان استفاده کنند .

    روشی است که ارتباطی به مقاربت ندارد نیاز به هیچگونه اقدامی قبل از تماس جنسی ندارد .

    موارد منع مصرف نورپلانت : در زنانی که از داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند .

    بیماری کبدی و زردی خون ریزیهای رحمی با دلیل ناشناخته اختلالات خونی حاملگی یا شک به آن ( نظیر عقب افتادن قاعدگی ) .

    بیماری های عروقی مغز و بیماریهای مغز و بیماریهای قلبی - عروقی .

    سرطان پستان و سایر سرطانهای وابسته به هورمون .

    چنانچه زوجین تنها برای مدت کوتاهی مایل به پیشگیری از حاملگی هستند .

    عوارض جانبی نورپلانت : اکثر عوارض جانبی شناخته شده جدی نیستند و نمی توان بروز این عوارض را صرفاً به دلیل استفاده از نورپلانت دانست .

    شایعترین این عوارض تغییر در الگوی خونریزی قاعدگی است .

    این تغییرات شامل تغییر در فاصله بین خونریزیها ، افزایش مدت و مقدار خونریزی عادت ماهانه و لکه بینی است .

    این بی نظمی ها و به طور کلی اکثر عوارض نورپلانت ،‌ به تدریج و به مرور زمان ( در فاصله ۶ تا ۱۲ ماهگی ) کاهش یافته و پس از سال دوم بسیار کمتر اتفاق می افتند ، اما می توانند در هر زمان ایجاد شوند .

    غیر از اختلالات قاعدگی از دیگر عوارض نورپلانت به ترتیب شیوع می توان به موارد زیر اشاره نمود : سرگیجه و حالت تهوع ، سردرد ، تغییرات خلق ، تغییر اشتها ، تغییر وزن ، جوش صورت ، تاری دید ، درد در قسمت سینه ، کاهش میل جنسی ، کم خونی ،‌حساسیت در پستان ، پرمویی ، التهاب پوست .

    زمان کاشتن :‌ در هفت روز اول قاعدگی بلافاصله پس از سقط یا در هفت روز اول پس از سقط .

    اگر شیردهی وجود دارد ، نورپلانت را می توان ۶ هفته پس از زایمان کاشت .

    اگر شیردهی وجود ندارد ، نورپلانت را تا حداکثر ۴ هفته پس از زایمان باید کاشت .

    نحوه کاشتن و برداشتن : کاشتن نورپلانت با بی حسی موضعی و ایجاد شکاف کوچکی در زیر پوست بازو و تحت شرایط استیریل انجام می شود و این عمل جراحی کوچک حدود ۱۰ دقیقه طول می کشد و نیاز به بخیه ندارد .

    برداشتن آن هم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد .

    در محل بی حسی برای یک یا دو روز ممکن است قدری التهاب یا گرمی ایجاد شود .

    بانداژی که پس از کاشتن کپسول انجام شده است ، پس از سه روز برداشته شده و برداشتن گاز و چسب محل کاشت پس از ۵ روز باید انجام شود .

    محل کاشتن تا سه روز خشک نگه داشته شود .

    اختلالات قاعدگی ممکن است ایجاد شود ولی دلیل بر عدم پیشگیری از حاملگی نیست .

    اولین ویزیت یک هفته پس از کاشتن کپسول و ویزیت های بعدی به ترتیب سه ماه و شش ماه بعد است وسپس سالی یکبار باید ویزیت گردد .

    خارج کردن کپسولها پس از ۵ سال ضروری است .

    قبل از این مدت نیز هر موقع که فرد بخواهد باید کپسولها را خارج کرد .

    احتمال بارداری پس از ۳ ماه از برداشتن نورپلانت ۴۰٪ و پس از ۲۴ ماه ۹۰٪ می باشد .

    در صورت مشاهده موارد زیر باید به پزشک مراجعه کرد : خارج شدن یکی از کپسولها .

    درد شدید غیرقابل تحمل بازو .

    باقی ماندن علائم گرما ، قرمزی یا درد در محل کاشتن کپسول .

    دردهای شدید قسمت تحتانی شکم .

    علائم هشدار دهنده : در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید برای خارج کردن کپسولها مراجعه شود : سردرد شدید و تکرارشونده به فرم میگرن برای اولین بار .

    اختلال ناگهانی در بینایی .

    ایجاد درد ناگهانی و تورم در ساق پا و یا تنگی نفس شدید و ناگهانی همراه با سرفه و خلط خونی .

    بروز حاملگی .

    واقعیتهایی در برابر باورهای غلط موجود نورپلانت باعث سرطان نمی شود .

    نورپلانت از محل کاشت خود حرکت نمی کند و کپسولها پس از کاشته شدن از زیرپوست بازو تغییر محل نمی دهد .

    نورپلانت هیچگونه تأثیری بر روی حاملگی ندارد .

    آمپولهای تزریقی تزریق هورمون پروژسترون ( و در بعضی موارد همراه با استروژن ) به صورت ماهانه در چین و آمریکای لاتین طرفدار دارد و ۵/۱ میلیون زن از این وسیله استفاده می کنند و یکی از روشهای قابل برگشت پیشگیری از حاملگی است .

    آمپولهای ضدحاملگی تزریقی اگر به طور صحیح استفاده شوند ، در زمره مؤثرترین روشها به شمار می روند و دراغلب فرهنگها مورد قبول هستند .

    این آمپولها حاوی نوعی هورمون پروژسترون هستند و نوعی از آنها به مدت ۳ ماه اثر دارد .

    اصولاً روشهای ضدبارداری تزریقی برای زوجهای زیر مناسب است : زوجهایی که خانواده خود را کامل کرده اما تمایلی برای بستن لوله ها ندارند .

    خانمهایی که به بچه خود شیر می دهند و مایل هستند از یک روش پیشگیری از بارداری استفاده کنند .

    لذا ۶ هفته پس از زایمان می توانند این روش را بکار ببرند .

    خانمهایی که شوهرانشان وازکتومی شده اند و تا منفی شدن آزمایش اسپرم آنها ، باید از روش دیگری استفاده کنند .

    افرادی که در مکان ثابتی زندگی نمی کنند و همیشه جابجایی و تغییر مکان دارند مانند عشایر .

    خانم هایی که واکسن سرخجه زده اند و چند ماهی نباید حامله شوند .

    کسانی که در استفاده از روشهای دیگر مثل قرصهای خوراکی که نیاز به یادآوری روزانه دارد ، موفق نبوده اند .

    موارد منع مصرف : حاملگی ، سرطان پستان یا دستگاه تناسلی زنان ، خونریزی رحمی با دلیل ناشناخته ، بیماری عروقی قلبی و لخته شدن خون ، سرطان و یا مشکوک به وجود سرطان ، توده پستانی یا ترشح غیرطبیعی از پستان ، بیماری وخیم کبدی و زردی و بیماری قند .

    عوارض : تغییرات قاعدگی بصورت قطع ، لکه بینی و نامنظمی قاعدگی .

    احساس درد در پستانها .

    سردرد .

    افزایش وزن .

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

    سایت دانشنامه رشد

    www.google.com

قرصهای خوراکی ضد بارداری در انواع مختلفی وجود دارند که عبارتند از: قرصهای اچ دی HD قرصهای ترکیبی قرصهای ال دی LD قرصهای ترکیبی قرصهای چند مرحله ای (قرصهای ترکیبی)* قرصهای فقط دارای پروژسترون (قرصهای شیردهی یا مینی پیل Mini Pill ، قرصهای اچ دی HD و قرصهای ال دی LD دارای هورمونهای استروژن و پروژسترون می باشند اما مقدار این هورمونها در قرصهای اچ دی HD بسیار بیشتر از قرصهای ال دی LD ...

کلیات : از آنجا که بر روی ورزشکاران زن پژوهشهای دقیق و گسترده ای صورت نگرفته است یک اتفاق نظر و تفاهم کلی در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد . وجود اختلافات فیزیولوژیک و نیز ساختاری بین جنس زن و مرد هم مزید بر علت شده است . در اینجا به تعدادی از ویژگی های جنس مؤنث در ارتباط با ورزش و فعالیت بدنی اشاره می کنیم . اگر چه بر اساس نظرسنجی ها ، اکثر ورزشکاران زن معتقد به افت عملکرد ...

کلیات از آنجا که برروی ورزشکاران زن تحقیقات دقیق و گسترده ای صورت نگرفته است،یک اتفاق نظر کلی در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد.وجود اختلافات فیزیولوژیک و نیز ساختاری بین جنس زن و مرد هم مزید بر علت شده است.اما با توجه به آنچه که تا به امروز میدانیم،به تعدادب از خصوصیات و ویژگی های جنس مونث در ارتباط با ورزش و فعالیت بدنی اشاره میکنیم. اگر چه بر اساس نظر سنجی ها،اکثر ورزشکاران ...

از آنجا که بر روی ورزشکاران زن پژوهشهای دقیق و گسترده ای صورت نگرفته است یک اتفاق نظر و تفاهم کلی در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد . وجود اختلافات فیزیولوژیک و نیز ساختاری بین جنس زن و مرد هم مزید بر علت شده است . در اینجا به تعدادی از ویژگی های جنس مؤنث در ارتباط با ورزش و فعالیت بدنی اشاره می کنیم . • اگر چه بر اساس نظرسنجی ها ، اکثر ورزشکاران زن معتقد به افت عملکرد بدنی در ...

جلوگیری از بارداری جلوگیری از بارداری شامل وسایل و روش های متعددی است که فرد می تواند برای پیشگیری از حاملگی از آنها استفاده کند. پزشکان، مأمورین بهداشت و سلامت، ماماها، و پرستاران می توانند اطلاعات مفیدی را راجع به جلوگیری از بارداری در اختیار شما قرار دهند. کلیه افرادی که در مطب پزشکان، درمانگاه های عمومی، یا بیمارستان ها کار می کنند موظف به حفظ اسرار مراجعین هستند. کاندوم ...

جلوگیری از بارداری شامل وسایل و روش های متعددی است که فرد می تواند برای پیشگیری از حاملگی از آنها استفاده کند. پزشکان، مأمورین بهداشت و سلامت، ماماها، و پرستاران می توانند اطلاعات مفیدی را راجع به جلوگیری از بارداری در اختیار شما قرار دهند. کلیه افرادی که در مطب پزشکان، درمانگاه های عمومی، یا بیمارستان ها کار می کنند موظف به حفظ اسرار مراجعین هستند. کاندوم دیافراگم/سر پوش اسپرم ...

تخمدان پلی کیستیک ( تنبلی تخمدانها ) تخمدان پلی کیستیک ( تنبلی تخمدانها ) این بیماری به صورت معمول با قاعدگی کاملاً نامنظم ، نازایی ، پرمویی بدن ، چاقی و بزرگی دو طرفه تخمدان پر از کیست است . حدود ۳٪ افراد در سنین باروری به این بیماری مبتلا بوده و علت بیماری به طور کامل شناخته نشده است ولی شاخص ترین اختلال مربوط به غدد درون ریز بوده که در آن افزایش هورمون های مردانه یا آندروژنها ...

وسیله داخل رحمی (iud) چیست؟ یکی از وسایل پیشگیری از بارداری برای مدت طولانی است که مورد تائید سازمان جهانی بهداشت بوده و در برخی از کشورهای در حال رشد، یکی از پرمصرف ترین و رایج ترینوسایل پیشگیری از بارداری محسوب می شوند. دو نوع آی. یو. دی وجود دارد، در یک نوع مقدار کمی فلز مس و در نوع دیگر پروژستین یا فرم ساختگی هورمون پروژسترون تعبیه شده است. محل اصلی قرار گرفتن آن در حفره رحم ...

مقدمه : در اینروزها که نبرد زندگی توام با مشکلاتی و موانع گوناگونی است ، کسی که قوی نباشد در زیر این همه فشار خرد ونا بود می شود . آنچه مسلم است هر انسانی در برابر فشارهای زندگی و اتفاقات مختلف هیجان انگیز ، دارای یک قدرت معین و به اصطلاح اطباء دارای یک آستانه تحملی می باشد وفشارهای محیطی تا این حد تحمل برای ایشان خطر ناک است اما چنانچه فشارهای محیطی از حدتحمل افزون تر شود نقطه ...

نجات نسل آینده از غرق شدن در اقیانوس آدمهای بی غذا , بی مدرسه, بی خانه, بی کار و بی هدف است روزانه 910 هزار نوزاد در دنیا متولد می شود و سالیانه 90 میلیون نفر به جمعیت جهان افزوده می شود. بر اساس پیش بینی های بعمل آمده از سوی دفتر آمار جمعیت واشنگتن که در سال 1993 انجام گرفته جمعیت جهانی در هر 11 سال تقریبا 1میلیارد نفر افزایش می یابد و در سال 2100 یعنی در پایان قرن آینده در سطح ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول