دانلود تحقیق نسل آینده صفحه های نمایش Organic Light Emitting Diods

Word 567 KB 30726 11
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در این مقاله به بررسی تکنولوژی استفاده شده در نسل آینده صفحه های نمایش، یعنی نمایشگرهای OLED خواهیم پرداخت.

     

    اطلاعات عمومی درباره نمایشگرهای OLED:

    یک OLED یا Organic Light Emitting Diod به LED هایی گفته می شود که در لایه الکترولومینسانس خروجی (ٍEmissive Electroluminescent Layer) توسط مواد آلی (Organic Compounds) ساخته شده.

    این لایه معمولا از یک سطح پلیمر تشکیل شده که امکان رسوب مواد آلی (Organic Compounds) را فراهم می کند.

    رسوب کردن این مواد آلی در سطرها و ستون ها توسط یک عملیات چاپ کردن انجام می شود و نتیجه بوجود آمدن پیکسل هایی است که می توانند نورهای مختلفی را ساتع کنند.

     Organic Compounds یا مواد آلی به موادی گفته می شود که در ساختار مولکولی کربن (C) داشته باشند.

    به دلیل اینکه اکسید های کربن، کربنات ها، آلیاژ ها و بلور های کربن خواص Organic از خود نشان نمی دهند در شاخه Inorganic قرار می گیرند.

    برای اطلاعات بیشتر درباره خواص این مواد می توانید به مقاله های “شیمی آلی” یا “Organic Chemistry” مراجعه کنید.

     OLED ها می توانند در صفحه های نمایش تلویزیون، مانیتورهای کامپیوتر، موبایل ها، PDA ها و سایر دستگاه های قابل حمل استفاده شوند OLED ها حتی توانایی فراهم کردن روشنایی به عنوان منابع نور را هم دارا می باشند.

    مهمترین برتری OLED ها نسبت به نمایشگر های LCD عدم نیاز به نور پیش زمینه یا Backlight است چون OLED ها خود توانایی ساتع کردن نور را دارا می باشند.

    به همین دلیل مصرف انرژی OLED ها نسبت به نمایشگرهای LCD بسیار پایین تر بوده و این یک فاکتور بسیار مهم در دستگاه های قابل حمل خواهد بود.


    ساختار پیکسل های OLED:

    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)
    در شکل زیر ساختار یک پیکسل ساده OLED را مشاهده می کنید.

    همانطور که مشاهده می کنید از یک صفحه فلزی (معمولا آلومینیوم یا کلسیم) به عنوان کاتد (Cathode) و صفحه اکسید ایندیم-قلع (Indium-tin Oxide) به عنوان آند (Anode) استفاده شده است.

     

    بین آند و کاتد سه لایه دیگر وجود دارد:

    Electron Transport Layer یا ETL
    Organic Emitters
    Hole Injection Layer یا HIL

     

    لایه ها از جنس مولکول های آلی تشکیل شده اند که رسانای الکتریکی هستند.

    میزان رسانایی آنها بین مواد رسانا و مواد نارسانا متغیر است؛ به دلیل داشتن این خاصیت نیمه رسانایی به این مواد نیمه رساناهای آلی یا Organic Semiconductors گفته می شود.

    این مواد همانند نیمه رساناهای سیکیون (Si) توانایی Doping را دارند، از Doping برای بالا بردن کارایی نیمه رساناها استفاده می شود.

    ولتاژ متغیر ۲ تا ۱۰ ولت بین آند و کاتد اعمال می شود، آند به قطب مثبت و کاتد به قطب منفی.

    به همین دلیل جریانی از الکترون ها از سمت کاتد به آند برقرار می شود.

    کاتد الکترون های خود را وارد Electron Transport Layer می کند و آند الکترون ها را از Hole Injection Layer جذب می کند.

    یعنی در لایه ETL الکترون های اضافی و در لایه HIL حفره (Hole) های اضافی وجود دارد.

    بعد از مدتی چگالی بارهای منفی الکتریکی در لایه ETL و چگالی بارهای مثبت در لایه HIL بالا می رود و به دلیل بوجود آمدن میدان الکتریکی بین دو لایه الکترون ها و حفره ها به سمت هم می آیند.

    در Organic Semiconductors بر خلاف Inorganic Semiconductors حفره ها قابلیت حرکت بیشتری نسبت به الکترون ها دارند و به همین دلیل حفره ها سریعتر وارد لایه ETL می شوند و در نیمه پایینی این لایه هر حفره با یک الکترون پر می شود.

    هنگام پر شدن حفره ها توسط الکترون یک تغییر در سطح انرژی الکترون رخ می دهد که باعث می شود این اختلاف انرژی بصورت یک سیگنال نور ساتع شود.

    به همین دلیل این قسمت از ETL را یک لایه جدید با نام Organic Emitters می نامند.

    فرکانس این سیگنال نور در ناحیه قابل مشاهده توسط چشم انسان است.

    یکی از دلایل اینکه از اکسید ایندیم-قلع به عنوان آند استفاده می شود توانایی عبور دادن نور است.

    اکسید اینیدم-قلع به طرز بسیار مناسبی نور ساتع شده در لایه Organic Emitters را از خود عبور می دهد.

    محاسن و معایب نسبت به صفحه های نمایش LCD:


    با توجه به ساختار بسیار ساده پیکسل های OLED تولید اینگونه صفحه های نمایش بسیار ساده تر از صفحه های نمایش LCD یا Plasma است.

    OLED ها حتی می توانند بر روی سطوح بسیار ساده چاپ شوند و به همین دلیل هزینه تولید بسیار پایینتری نسبت به صفحه های نمایش LCD یا Plasma دارند.

    بر همین اساس OLED ها را می توان بر روی سطوحی مانند مقوا یا لباس یا حتی کاغذهای معمولی چاپ کرد و صفحه های نمایشی بسیار نازک و زیبا را روانه بازار کرد.

    در OLED ها به دلیل اینکه هر پیکسل خود ساتع نور است (بر خلاف LCD که هر پیکسل یک —– است) روشنایی و کنتراست بسیار بالاتری نسبت به صفحه های LCD را در اختیار کاربر قرار می دهند.

    به دلیل سطوح بسیار زیاد انرژی و تفاوت میزان چگالی بارهای الکتریکی لایه Organic Emitters پیکسلهای OLED قابلیت نمایش دامنه بسیار زیادی از رنگها (چندین برابر نسبت به LCD) را دارا می باشند.

    به دلیل سطوح بسیار زیاد انرژی و تفاوت میزان چگالی بارهای الکتریکی لایه Organic Emitters پیکسلهای OLED قابلیت نمایش دامنه بسیار زیادی از رنگها (چندین برابر نسبت به LCD) را دارا می باشند.

    به دلیل عدم نیاز به نور پیش زمینه پیکسلهای OLED نسبت به LCD انرژی بسیار کمتری مصرف می کنند و برای دستگاه های قابل حمل بسیار مناسب هستند.

    OLED ها قابلیت مدیریت مصرف انرژی بسیار بهتری نسبت به LCD دارند، چون در رنگ های تیره به سادگی می توان میزان نور ساتع شده را کم کرد (یا خاموش کردن پیکسل هنگام استفاده از رنگ سیاه) اما در صفحات LCD چون همیشه نور پیش زمینه وجود دارد فقط با کم کردن میزان نور پیش زمینه میتوان مصرف را پایین آورد.

    چون نور ساتع شده توسط هر پیکسل مستقل از پیکسل های دیگر است زاویه دید این صفحات کاملا ۱۸۰ درجه (۹۰ درجه از هر طرف) بوده و هیچ وقت رنگها از زاویه های مختلف اشتباه دیده نمی شوند.

    صفحات OLED زمان پاسخگویی بسیار پایینی دارند؛ در حال حاضر زمان پاسخگویی سریعترین صفحات LCD نزدیک به ۲ میلی ثانیه است در حالی که صفحات OLED معمولی زمان پاسخگویی حدود ۰/۰۱ میلی ثانیه دارند.

    اندازه پیکسل های OLED می تواند کوچکتر از پیکسل های LCD باشد به همین دلیل در یک صفحه می توان پیکسل های بیشتری را نسبت به LCD جا داد و صفحاتی با رزولوشن بالاتر تولید کرد.

    تنها عیب جدی صفحات OLED کم بودن طول عمر آنهاست.

    پیکسل های OLED فعلی حدود ۱۴/۰۰۰ ساعت عمر می کنند.

    (۵۸۳ روز در صورت استفاده ۲۴/۷ یا ۳ سال و دو ماه در صورت استفاده ۱۲ ساعت در روز) در حال حاضر Panasonic و TOSHIBA توانسته اند طول عمر صفحات OLED را تا دو برابر زمان فعلی افزایش دهند و هنوز هم راه هایی برای بالا بردن طول عمر وجود دارد.

    سخن پایانی :با توجه به محاسن بسیار زیاد OLED نسبت به LCD بزودی این صفحات در بسیاری از وسایل جایگزین LCD خواهند شد.

    در حال حاضر کمپانی های بزرگ سازنده صفحات نمایش برای پیشرفت OLEDسرمایه گذاری های بسیاری کرده اند و در چند سال آینده شاهد ورود گسترده صفحات نمایش OLED به بازارها خواهیم بود.

    تولید OLED ها بر روی لایه های فلزی شرکت Novaled AG (آلمان)، متخصص در دیودهای ارگانیک، با همکاری بزرگترین سازنده ی فولاد جهان ، ArcelorMittal ، روی پروژه ای برای گسترش OLED های با تهییج بالا بر روی زیرلایه های قابل انعطاف در مرکز تحقیقاتی گروه فولاد، در بلژیک، کار می کنند.

    این شرکت ها کاربردهای بیشماری برای OLED های خم شدنی پیش بینی می کنند که از ورقه های استیلی ArcelorMittal به عنوان زیر لایه استفاده خواهند کرد.

    به عقیده ی آنها استفاده از زیرلایه های فلزی مزیت های قابل ملاحظه ای در مقایسه با صفحات شیشه ای استاندارد دارند.

    گفته می شود که این گونه دیودها قوی تر و پایدارتر می باشند و فرایند تولید معمولی تری دارند Nova led هم با تجربه ی فنی خود در توسعه ی ساختار OLED پایدار و هم توانائی خود در شناخت مواد برای لایه های انتقال دوپینگ شده در پروژه مشارکت خواهد کرد.

    میشل بیگوین، مدیر مرکز تحقیقات صنعتی ArcelorMittal، اظهار کرد: "ما همیشه در جستجوی راه هائی برای ابداع و توسعه ی زمینه های کاربردی جدید هستیم تا محصولات خود را غنی تر سازیم.

    و تصور می کنیم OLED ها چنین زمینه ای را دارا هستند Novaled با استفاده از تکنولوژی خود مزایای یک ساختار مناسب برای اقتباس از لایه های فلزی ما را در اختیار ما قرار می دهد." به گفته ی جان بلاچویتز، مدیر Novaled، OLED های پیش از این مستقیما روی صفحات فولادی قدیمی مورد اجرا قرار گرفته اند.

    نتایج برجسته ی حاصل نشان داد که تکنولوژی Novaled ورقه ی فولادی استاندارد را قادر می سازد تا به عنوان الکترود تحتانی منعکس کننده عمل کند.

    سرمایه گذاری 200 ملیون دلاری سونی در OLED با توجه به پیشرفت بازار LCD و تقاضای بالای آن می توان گفت LCD کاملا جایگزین شده ولی موقعیت برای OLED چگونه خواهد بود؟

    به دلیل تحول دیجیتالی ایالات متحده امروزه بازار LCD TV به سرعت در حال توسعه است و با فروش بسیار بالا ، قیمت ها روز به روز کاهش می یابند و سازندگان برای رفع نیاز خریداران تولید را افزایش می دهند.

    Sony به آینده ی تلویزیون های باریک می نگرد و در اواسط فوریه امسال اعلام کرد که 200میلیون دلار در جهت پیشرفت تکنولوژی پانلهای متوسط تا بزرگ OLED صرف می کند.

    اکتبر 2007 سونی اولین شرکتی بود که با یک محصول برای بازار یابی OLED تلاش کرد.

    کارخانه های LCD با بودجه های میلیارد دلاری کار می کنند، سونی و سامسونگ بیش از 2 بیلیون دلار برای LCD نسل هفتم خود سرمایه گذاری کردند که قادراند 50000 پانل در ماه تولید کنند OLED خرج کمتری برای تولید دارد هر چند که فقط چند شرکت امتیاز ساخت و طراحی مانیتور و تلوزیون های OLED دارند.

    Sony -1 یک تلویزیون کوچک 11 اینچی است که فقط 3mm پهنا دارد.

    دیگر ویژگی های کلی OLED رنگ های درخشان تر و مصرف انرژی کمتر به سبب نداشتن Backlight است.

    مشکل کنونی با OLED قیمت است ، Sony -1 قیمت خرده فروشی 1700$ دارد .

    سونی ماهانه 2000 پانل می تواند بسازد که قیمت پانل را افزایش می دهد .

    دلیل این پروسه ساخت پر خرج ابتدایی و سخت است.

    البته OLED TV های ابتدایی سونی همیشه گرانقیمت نخواهند ماند و می توان سیر نزولی قیمت آن را مانند LCD در یک دوره چند ساله شاهد بود.

    شرکت سامسونگ نیز در CES 2008 یک OLED TV 32-inch را به نمایش گذاشته بود.

تکنولوژی LCD یا کریستال مایع از زمانی در حدود یک دهه قبل برای اولین بار برای استفاده در کامپیوترهای قابل حمل laptab پا به عرصه ظهور گذاشت. فردریک یک گیاه شناس اتریشی کاشف کریستال مایع است او مشاهده کرد زمانی که یک ماده شبیه کریستال مایع را ذوب می‌کند این مایع که در ابتدا تیره بوده و با بالارفتن حرارت رنگ آن روشن‌ می‌شود پس از خنک کردن مایع قبل از تبلور نهایی به رنگ آبی تبدیل ...

CRT با یک تفاوت سابقه 100 ساله در مقایسه با فناوری های رقیب ، هنوز یک فناوری نیرومند است این فناوری مبتنی بر قواعدی است که عموما درک شده اند و موادی را به کار می گیرد که بطور عادی در دسترس قرار دارند . نتیجه این خصوصیات ، نمایشگرهائی با امکان تولید ارزان هستند که بازدهی فوق العاده ای را ارائه نموده و تصاویر پایداری را با رنگ های واقعی و وضوح نمایش بالا تولید می کنند. با اینحال ...

: تاریخچه LCD مانیتور یکی از عناصر سخت افزاری مهم در کامپیوتر است که از آن بعنوان دستگاه استاندارد خروجی و در جهت نمایش اطلاعات استفاده می گردد. تمامی کاربران کامپیوتر بمنظور مشاهده خروجی مناسب، نیازمند استفاده از یک مانیتور مطلوب می باشند. انتخاب یک مانیتور به عوامل متفاوتی نظیر مشخصات فنی و نوع کاربرد آن بستگی دارد. اولین نمایشگرها (مانیتورهای مبتنی بر متن) بمنظور استفاده در ...

صفحات نمایشگر که مانیتور نامیده می شود، متداول ترین دستگاه خروجی در رایانه های شخصی محسوب می گردد. صفحه نمایشگر از تعداد زیادی نقاط کوچک به نام پیکسل تشکیل شده است. هرچه تعداد این نقاط بیشتر باشد تصویر از تفکیک پذیری (وضوح) بیشتر و در نتیجه کیفیت بالاتری برخوردار است. به طور معمول قدرت تفکیک پذیری و تعداد رنگ های نمایشگر به خود نمایشگر و کارت گرافیکی دستگاه بستگی دارد. تکنولوژی ...

مقدمه مونیتور های کامپیوترهای امروزی مونیتورهای کامپیوتر رد واقع از نمونه‌های قدیمی و منسوخ شده پایانه رادیو تله تلیپ منتج شده و جای آنها را گرفته اند. نمایشگرهای اولیه که فقط می توانستند متن را به صورت تک رنگ نشان دهند امروزه به مونیتورهای پیشرفته ای تبدیل شده اند که می توانند تصاویر بلادرنگ زنده ای با تفکیک پذیری بالا و تعداد رنگهای بی سابقه را نشان دهند. رشد انفجاری کامپیوتر ...

از دغدغه‌های طراحان سیستم‌های کامپوتری برای محصولاتشان داشتن یک رابط خوب، با کاربران است. به عبارت دیگر، طراح باید سیستمی را طراحی کند که علاوه بر داشتن عملکرد خوب، کاربر پسند نیز باشد و نیازی به صرف وقت و هزینه‌های زیاد برای آموزش کاربران آن سیستم وجود نداشته باشد و در نهایت نحوه ارتباطش با کاربران سریع و ساده باشد. ضمن اینکه امروزه در بسیاری از موارد، فراورده‌های تکنولوژی در ...

صفحه نمایش MONITOR متداولترین دستگاه خروجی است که از آن برای نشان دادن اطلاعات خروجی (لیست برنامه‌ها، نتایج، پیامها) و اطلاعاتی که توسط کاربر به کامپیوتر وارد می‌شود استفاده می‌گردد. بعد از روشن شدن کامپیوتر و پس از اعلام آمادگی از طرف کامپیوتر، یک مربع و یک خط کوچک که به آن مکان نما گفته می‌شود روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود که محل نمایش کارکتر بعدی را مشخص می کند. اگر کلیدی را روی ...

احتمالا هر روزه از اقلام متفاوتی استفاده می‌کنید که شامل‌ LCD می‌باشند(1). LCD ها در اطراف ما یافت می‌شوند؛ در کامپیوترهای لپ‌تاپ، ساعت‌های دیجیتالی، اجاقهای مایکروویو، دستگاههای پخش CD و دستگاههای الکترونیکی فراوان دیگر، امروزه LCDها متداول شده‌اند به خاطر اینکه اینها نسبت به دیگر تکنولوژی‌های نمایشگرها، برتری و مزیت اساسی دارند؛ برای مثال آنها نازک‌تر، با وضوح بهتر و مصرف برق ...

ویژگی های تکنولوژی اندازه گیری عینی پارچه اندازه گیری عینی پارچه شامل خواص مکانیکی، هندسی، سطحی و تغییر شکل های زیاد است که این خواص ابزاری قوی برای کنترل کیفیت عملیات تولید پارچه، تکمیل و بازتکمیل می باشد. این خواص امکان تهیه یک پایگاه اطلاعاتی جمع آوری شده به صورت علمی و مجهز با کامپیوتر را فراهم آورده که دارای سهم بسزایی در اندازه گیری های عینی پارچه است به طوری که تجربیات با ...

فصل اول: (( کاربردها و انواع نمایشگرها )) بنام خدا مقدمه: امروزه یکی از سیستمهایی که بیشتر در سازمانها و مراکز تجاری جهت نمایش تصاویر و حروف اعداد جهت مطلع ساختن عموم از وقایع و تغیرات مورد استفاده قرار می گیرد نمایشگرهای LED  ویا LCD       ( LED DISPLAY & LCD DISPLAY)می باشد. برای مثال در یک فرودگاه برای نمایش دادن زمان و مسیر حرکت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول