توسعه بخش صنعت در سالهای اخیر امری است که در سایه الطاف الهی و سعی و تلاش کارآفرینان و کارگران زحمت کش این بخش و برنامه های حمایتی مسئولین شکل گرفته است .
برنامه های حمایتی دولت که در زمینه های مختلف به اجرا در آمده است ، هریک از جایگاه ویژه ای برخوردارند ، ولی در این میان می توان ، سیاست ایجاد و توسعه شهرکهای صنعتی را بعنوان مؤثرین برنامه حمایتی دولت از صنعت نام برد .
گرچه تاکنون در اجرای مأموریتهای شرکت شهرکهای صنعتی استان عمدتاً ایجاد زیرساختهای مورد نیاز و بطورکلی مباحث سخت افزاری جلوه نمایی می کرد ، ولی پس از تشکیل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ، فعالیتهای نرم افزاری در قالب ارائه خدماتی آموزشی جهت آشنایی با آخرین تحولات تکنولوژی و تئوریهای جدید در عرصه تولید و مباحث تجاری و بازرگانی و بازاریابی و حتی عارضه یابی واحدهای در حال رشد مدنظر قرار گرفته است و جهت نیل به این اهداف ایجاد مجتمع های IT و خدمات نرم افزاری ، مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ، آزمایشگاههای مرجع ، شهرکهای فناوری ، انکوباتورها و ...
در دستور کار قرار دارد .
لذا در دوره جدید نیازهای واحدهای صنعتی از ابتدا یعنی تأمین مکان امن سرمایه گذاری تا بررسی مشکلات و معضلات عرصه تولید ، راهنمایی و هدایت و آموزش کارآفرینان ، در راستای نیل به جامعه صنعتی بالاینده دغدغه مستمر خدمتگزاران شما در شرکت شهرکهای صنعتی استان می باشد .
ثمره این تلاشها در نقاط مختلف استان به خوبی مشاهده می گردد ، به طوری که در حال حاضر در شهرکهای صنعتی استان 606 واحد صنعتی در حال بهره برداری و بالغ بر همین تعداد در مراحل مختلف ساخت و ساز بوده و با سرمایه گذاری6/3487 میلیارد ریال بالغ بر16هزار نفر بطور مستقیم در حال کار و تلاشند.
مزایای استقرار صنایع در شهرک های صنعتی
- عدم نیاز به دریافت مجوزهای جداگانه از ادارات مختلف
- مستثنی بودن از قانون شهرداری ها
- پرداخت نقد و اقساط هزینه های انتقاع از تاسیسات
- صدور رایگان و در اسرع وقت مجوزهای ساخت و ساز و پایان کار
- واگذاری اداره شهرک های صنعتی به هیأت امنای متشکل از صاحبان صنایع
- امکان اجاره و یا خرید سالن های آماده برای تسریع در بهره برداری از واحد تولیدی
- بخشودگی قسمتی از هزینه های انتقاع از تاسیسات برای واحد هایی که زودتر از زمان پرداخت اقساط خود به بهره برداری می رسند.
- کاهش هزینه های سرمایه گذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک سازماندهی شده شرکت شهرک های صنعتی از جمله آب، برق، تلفن، گاز و تسفیه خانه فاضلاب.
- در شعاع 30 کیلومتری مراکز استان ها و شهرهای بالای 300 هزار نفر، معافیت مالیاتی ماده 132 قانون مالیاتها فقط مشمول واحدهایی می شودکه در شهرک های صنعتی مستقر می باشند.
مزایای استقرار صنایع در شهرکهای صنعتی
طراحی شهرکهای صنعتی به گونه ای است که ضمن رعایت ضوابط و مقررات زیست محیطی از قابلیت سرمایه گذاری در اغلب رشته های صنعتی برخوردار میباشد.
همچنین تاسیسات زیربنایی لازم برای امر تولید و امکان ارائه خدمات فنی مهندسی و مشاوره ای در آنها صورت گرفته است.
برخی از مزایای استقرار واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی به شرح زیر میباشد:
مهم ترین خبر: وزارت مسکن وشهرسازی وشهرداری ها موظفند جهت تشویق واحدهای صنعتی برای انتقال کاربری اراضی تحت مالکیت واحدهای صنعتی را که در محدوده قانونی شهرهاقراردارندوجهت نوسازی به شهرکهای صنعتی مصوب انتقال می یابندبه کاربری مسکونی.تجاری ویا اداری تغییردهند.
برای مشاهده مصوبه اینجا کلیک کنید.
عدم نیاز به دریافت مجوز جداگانه از ادارات مختلف
در شهرکهای صنعتی چنانچه پیش از موعد (براساس جدول زمانبندی طرح تایید شده توسط مشاور معتمد شرکت یا سازمان) به بهره برداری رسیده و اخذ پروانه نمایند .متناسبا از زمان صدور پروانه و فعالیت مستمر،پس از تایید شرایط احراز توسط هیات مدیره شرکت از تخفیف برخوردار می گردند.که حداکثر پنجاه در صد اقساط باقیمانده می باشد که به نسبت زمان تعجیل بهره برداری به زمان انجام پروژه افزایش می یابد.
برخورداری از برخی معافیت های مالیاتی:برای مشاهده مصوبه اینجا کلیک کنید.
استقرار در زمین طراحی شده برای فعالیت صنعتی ومطابق با استاندارد های فنی
استقرار در زمین طراحی شده برای فعالیت صنعتی ومطابق با استاندارد های فنی بهره مندی از تاسیسات زیر بنایی(آب،برق،گاز،تلفن،تصفیه خانه فاضلاب و...)طراحی شده برای صنایع پرداخت نقد و اقساط هزینه های انتفاع از تاسیسات مستثنی بودن از قانون شهرداریها صدور رایگان و در اسرع وقت پروانه احداث بنا کاهش هزینه های سرمایه گذاری به دلیل استفاده از خدمات مشترک سازماندهی شده توسط شهرکهای صنعتی از جمله تصفیه خانه فاضلاب.
نواحی صنعتی: نواحی صنعتی استان تهران که اخیرا تحت پوشش شرکت شهرکهای صنعتی تهران قرار گرفته اند به شرح زیر می باشند.
مناطق محروم: طبق نظر معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی ریاست جمهوری استان تهران از بودجه مناطق محروم برخوردار نگشته است .
معافیت های مالیاتی: متن کامل مصوبه معافیت های مالیاتی مرتبط با صنایع در سطح استان تهران به شرح زیر است.
توجه کامل به شرایط و نکات مورد اشاره ضروری است.
تسهیلات سازمان صنایع کوچک تاریخ تصویب : شرح قانون : تسهیلات سازمان صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک این سازمان با توجه به معیارهای ذیل اقدام به اولویتبندی صنایع کوچک موجود و جدیدالتأسیس به منظور پرداخت تسهیلات نموده است: • اولویتهای پرداخت تسهیلات برای واحدهای موجود - واحدهای کوچک صنعتی موجود صادرکننده قطعات و یا کالاهای صنعتی واحدهای کوچک موجود (به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم با ارایه مدارک و اسناد) - واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد مشارکت با شرکتهای خارجی و با هدف صادرات بخشی از تولیدات واحد به خارج از کشور منعقد نموده باشند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که با ایجاد و ثبت شرکت طراحی و مونتاژ مشترک قادر به تولید کالاهای مصرفی و یا قطعات پیچیده صنعتی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی باشند (صنایع خوشهای) - واحدهای کوچک صنعتی موجود تولیدکننده قطعات و کالاهای واسطهای - واحدهای کوچک صنایع غذایی که باعث کاهش ضایعات محصولات کشاورزی هستند.
- واحدهای کوچک بیوتکنولوژی که با استفاده از دورریز واحدهای صنایع غذایی تولید میکنند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد استقرار سیستمهای بهبود کیفیت و کاهش ضایعات و تولید با استانداردهای جهانی و با مهندسین مشاور مورد تأیید سازمان صنایع کوچک منعقد نموده باشند.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که قرارداد خرید دانش فنی و تولیدات تحت لیسانس شرکتهای معتبر خارجی را داشته باشند و انتقال دانش فنی مذکور مورد تأیید سازمان صنایع کوچک قرار گیرد.
- واحدهای کوچک صنعتی موجود که با تأسیس و ثبت شرکت بازرگانی کوچک (مشترک) مصمم هستند تولیدات خود را به کمک شرکتهای بازرگانی مذکور به بازارهای داخلی و خارجی ارائه نمایند و - واحدهای کوچک صنایع پوشاک و چرم.
• اولویتهای پرداخت تسهیلات برای ایجاد واحدهای جدید - واحدهای کوچک صنعتی تکنولوژی اطلاعات (IT) و خدمات نرمافزاری و کامپیوتری - واحدهای کوچک صنعتی که در یک مجموعه (همگن – مکمل و یا خوشهای) قرار گیرند - واحدهای کوچک صنعتی طراحی و مونتاژ قطعات و کالاهای صنعتی (با هدف حداکثر بهرهگیری از امکانات موجود در واحدهای تولیدی و صنعتی کشور) - واحدهای کوچک صنعتی سازنده قطعات صنعتی واسطهای - واحدهای کوچک صنعتی تولیدکننده مواد اولیه موردنیاز سایر واحدهای کوچک صنعتی - واحدهای کوچک سازنده لوازم و تجهیزات اندازهگیری – بیمارستانی – تست و کنترل و آزمایشگاهی - واحدهای کوچک صنایع پوشاک و چرم و صنایع سلولزی - واحدهای کوچک صنایع پاییندستی پتروشیمی - واحدهای کوچک بیوتکنولوژی با استفاده از دورریزهای واحدهای صنایع غذایی و - واحدهای کوچک اطلاعرسانی و خدمات مشاورهای مورد نیاز صنایع کوچک در استانهای غیر برخوردار (همراه با توانمندیها و قابلیتهای مشاورهای مورد نیاز متقاضیان ایجاد و یا توسعه واحدهای کوچک صنعتی) که اساسنامه آنها قبل از ثبت به تأیید سازمان صنایع کوچک ایران برسد.
7.
مرکز تحقیقات گسترش تسهیلات این مرکز را که وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است، میتوان به دو دسته تقسیم کرد: الف) تسهیلات فنی 1) ایجاد مراکز رشد (انکوباتورها) در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور پرورش ایدهها و تبدیل آنها به شرکتهای کوچک و متوسط سودآور در بخش خصوصی با اهداف: - تبدیل ایده به محصولی نو در قالب راهاندازی شرکتی کوچک و متوسط - ارایه محصولی نو به بازار توسط شرکتهای موجود یا شرکتهای نوپا - ارائه فرآیندی نو در تولید محصول توسط شرکتهای موجود یا شرکتهای نوپا - ارائه محصولی با فناوری بالا به بازار از طریق مهندسی معکوس یا بکارگیری دانش فنی و - ارایه خدمات فنی و مهندسی نو به بازار.
کلیه موارد مذکور با هدف ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط، حمایت از بخش تحقیق و توسعه شرکتهای تولیدی و تولید دانش فنی و فناوری ساخت محصولات مورد نیاز بازار میباشد.
2) طرح توسعه کارآفرینی: طرح توسعه کارآفرینی در مرکز تحقیقات گسترش فعالیت خود را از سال 1378 با پذیرش طرحهای کارآفرینی در زمینههای مختلف صنعتی آغاز نمود.
این مرکز توانسته است تا به امروز بیش از 100 طرح مهم صنعتی را در کشور مورد حمایت مالی و خدمات علمی قرار دهد.
مرکز فوق با توجه به مأموریتهای جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مبنی بر توسعه فناوریهای نوین، مصمم است کارآفرینان را با اولویتهای تعیین شده زیر مورد حمایت قرار دهد: - طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه فناوری اطلاعات (IT) - طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه بیوتکنولوژی (BT) - طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه مواد جدید - طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه صنایع الکترونیک و کامپیوتر (نرمافزار و سختافزار) و - طرحهای کارآفرینی در زمینه توسعه ماشینآلات، تجهیزات، قطعات و مجموعههای تکنولوژیگرا در صنایع مختلف از قبیل خودروسازی، نساجی، مواد شیمیایی، دارویی، بهداشتی و صنایع غذایی و غیره.
کارآفرین باید در تعاریف طرح خود به موارد عنوان شده زیر تا حد امکان به طور کامل پاسخ دهد: - عنوان طرح - توجیه فنی و اقتصادی طرح (در این قسمت باید نیاز بازار به محصول به طور کمی و شفاف دیده شده باشد) - وضعیت موجود طرح (ایده، مراحل تحقیقاتی، نمونهسازی، تولید نیمه صنعتی و غیره).
- سابقه طرح در ایران و جهان - نوآوری و دستاوردهای طرح - امکانات و ماشینآلات با برآورد هزینه - هزینههای پرسنلی - هزینه مواد اولیه و سایر ملزومات به تفکیک - قیمت تمام شده محصول، نقطه سر به سر، شرح خدمات و زمانبندی اجرای طرح - مشخصات مجری و همکاران، سوابق تجربی و تحصیلی - مدارک ثبت شرکت و کد اقتصادی و - آدرس مجری و تلفن تماس.
مجری میتواند طرح را به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (معاونت توسعه تکنولوژی و نوآوری) یا مستقیماً به مرکز تحقیقات گسترش ارایه دهد.
ب) تسهیلات مالی • شرایط اعطای تسهیلات مالی - اعطای تسهیلات و عقد قرارداد منوط به تأیید طرح کارآفرینی توسط کمیسیونهای فنی مرکز و سازمان گسترش میباشد.
- زمان قرارداد شامل مراحل اجرای پروژه، تولید آزمایشی و دوره بازپرداخت بوده و کارمزد متعلقه 12% مبلغ وام برای کل زمان قرارداد (حداکثر 3 سال) میباشد.
کارمزد پروژههای پیشنهادی تا سقف یکصد میلیون ریال معادل 4% مبلغ وام اعطایی میباشد.
- تضمینهای لازم که توسط کارآفرین ارایه میشود، عبارتند از: (الف) ترهین سند ملکی به ارزش 2/1 برابر وام و (ب) ارایه اوراق بهادار مورد قبول مرکز به تعداد اقساط بازپرداختی.
- پرداخت وام متناسب با پیشرفت پروژه و با تأیید مرکز انجام میپذیرد.
• معیارهای پذیرش طرحهای کارآفرینی - سوابق کارآفرین شامل تجربه، طرحهای انجام شده قبلی، تحصیلات و امکانات باید متناسب با طرح پیشنهادی باشد.
- توان بازپرداخت وام و تضمینات لازم را برای دریافت وام کارآفرین داشته باشد.
- نیاز بازار به محصول در داخل و یا خارج به گونهای که طرح دارای توجیه اقتصادی باشد.
- طرح منجر به ایجاد یا ارتقای دانش فنی گردد.
- نوآوری در بعد تکنولوژی یا فرآیند تولید را داشته باشد.
- ایجاد اشتغال را برای نیروهای ماهر و غیرماهر فراهم کند.
- طرح زودبازده بوده و قابلیت عملی شدن را داشته باشد.
- حجم سرمایهگذاری مورد نیاز در حد صنایع کوچک و متوسط باشد و - هر کارآفرین نمیتواند بیش از یک وام کارآفرینی به طور همزمان از مرکز تحقیقات گسترش دریافت نماید قانون تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران تاریخ تصویب : 1362/12/7 شرح قانون : ماده واحد- ه منظور ایجاد هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات شهرکهای صنعتی و ایجاد هرچه بیشتر امکانات زیر بنایی و ارئه خدمات ضروری برای متقاضیان ایجاد واحدهای صنعتی از تاریخ تصویب این قانون شرکت شهرکهای صنعتی ایران تاسیس می گردد.
1- مجمع عمومی شرکت یاد شده عبارتست از وزیر صنایع(رئیس مجمع)وزیر امور اقتصادی و دارائی- رئیس سازمان برنامه و بودجه ، وزیر صنایع سنگین ، وزیر نیرو ، وزیر مسکن و شهر سازی، وزیر کشاورزی ، وزیر صنایع در مقابل مجلس شورای اسلامی مسئول امور مربوط به شرکت شهرکهای صنعتی ایران می باشد.
2- شرکت شهرکهای صنعتی ایران می تواند شرکت های شهرک صنعتی در نقاط مختلف ایران تاسیس نماید که هر یک دارای شخصیت حقوقی مستقل باشد.
3- رئیس میئت مدیره و مدیر عامل هر شرکت فرعی از طرف وزیر صنایع تعیین خواهد شد.
4- شرکت های شهرک صنعتی مکلفند از طریق واگذاری عین یا منفعت اراضی تحت اختیار خود سرمایه اولیه پرداختی دولت را جبران نمایند.
انتقال قطعی اراضی به صاحبان واحدهای صنعتی موکول به اخذ پروانه بهره برداری است.
5- هر شرکت شهرک صنعتی بر طبق مفاد اساسنامه خود و اصول قانون تجارت اداره می گردد و از شمول مقررات مغایر مستثنی بوده و ضوابط استخدامی این شرکت ها تابع قانون کار و تامین نیروی اجتماعی خمهوری اسلامی ایران است.
اعتبارات مصوب در بودجه مربوط به نواحی صنعتی پس از تشکیل شرکت شهرک صنعتی مذکور از طریق این شرکت ها هزینه می شود.
6- استفاده از بودجه عمرانی یا سرمایه ای اصلی اولیه شرکت برای پرداخت هزینه های جاری و خدماتی که پس از آغاز بهره برداری از تاسیسات زیر بنائی شهرک ضرورت خواهد یافت ممنوع است و کلیه هزینه های مربوط به خدمات و امور جاری شهرک صنعتی بر اساس آئین نامه ای که به تصویب مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی می رسد از صاحبان واحدهای صنعتی موجود در شهرک یا اشخاصی که بنحوی از انحاء اراضی مورد نیاز برای اجرای طرح خود را تهیه نموده اند دریافت می گردد.
موارد و ضوابط و نحوه وصول هزینه های مذکور به تفکیک در آئین نامه مشخص خواهد شد.
7- تعیین محل شهرک (در منطقه تصویب شده توسط مجمع) و طراحی نقشه شهرک برای نیازهای گوناگون بر اساس ضوابط اعلام شده توسط وزارت مسکن و شهر سازی انجام خواهد شد.
واگذاری اراضی به متقاضیان و حدود و شرایط و نحوه عمل در این خصوص در اختیار مسئولان شهرک صنعتی است که براساس آئین نامه اجرایی این قانون عمل خواهد کرد.
تشخیص ضرورت های فنی و اقتصادی به عهده مجمع عمومی شرکت شهرک صنعتی مربوط می باشد.
8- مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی ایران موظف است با توجه به سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران و با تصویب هیئت دولت برای افزایش تعداد شهرکها اقدامات لازم را انجام دهد.
9-اساسنامه و حدود اختیارات شرکت شهرکهای صنعتی ایران با توجه به سیاست عدم تمرکز توسط مجمع عمومی در مدت سه ماه از تاریخ تصویب این قانون تهیه و به تصویب هیئت دولت خواهد رسید.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحد در جلسه روز یکشنبه هفتم اسفندماه یکهزار و سیصد و شصت و دو مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 18/12/62 به تائید شورای نگهبان رسیده است.
قانون اصلاح قانون راجع به تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران تاریخ تصویب : 1376/3/11 شرح قانون : حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای هاشمی رفسنجانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران لایحه شماره 63864/16973 مورخ 7/7/1375 دولت در مورد اصلاح قانون راجع به تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ 11/3/1376 مجلس شورای اسلامی با اصلاحاتی تصویب و به تائید شورای نگهبان رسیده است در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی به پیوست ارسال می گردد.
علی اکبر ناطق نوری رئیس مجلس شورای اسلامی بسمه تعالی تاریخ:2/4/76 شماره:7779 وزارت صنایع قانون اصلاح قانون راجع به تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران قانون اصلاح قانون راجع به تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ یازدهم خردادماه یکهزار و سیصد و هفتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 21/3/1376 به تائید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره 1102- ق مورخ 27/3/1376 واصل گردیده است.
به پیوست جهت اجراء ابلاغ می گردد.
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور ماده واحده – اصلاحات زیر در متن قانون راجع به تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران به عمل می آید.
1- در بند (1) ماده واحده پس از عبارت ’’سازمان برنامه و بودجه‘‘ عبارت « وزیرجهاد سازندگی» اضافه می شود.
2- در بند (2) ماده واحده عبارت « شهرک» به عبارت « شهرکها» تغییر می یابد.
بند (3) ماده واحده به شرح ذیل اصلاح می شود: 3- رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی ایران به پیشنهاد وزیر صنایع و با تصویب به عنوان معاون وزیر صنایع و رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی ایران و همچنین رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل هر شرکت فرعی به پیشنهاد رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی ایران و حکم وزیر صنایع تعیین خواهد شد.
بند (4) ماده واحده به شرح ذیل اصلاح می شود: 4- شرکت های شهرکهای صنعتی مکلفند از طریق واگذاری عین یا منفعت اراضی تحت اختیار خود که در مورد اراضی ملی و دولتی به قیمت منطقه ای به شرکت شهرکها واگذار می شود، سرمایه اولیه پرداختی دولت را جبران نمایند.
برای تسهیلات بیشتر مالی و تشویق احداث و توسعه شهرکهای صنعتی در مناطق محروم یا غیر برخوردار با تصویب مجامع، وجوه پرداختی فی مابین شرکت شهرکهای صنعتی ایران و شرکت های تابع و همچنین شرکت های تابع به یکدیگر به عنوان کمک های بلاعوض محسوب می گردد.
بند (5) ماده واحده به شرح ذیل اصلاح می شود: 5- شرکت شهرکهای صنعتی ایران و شرکت های تابع بر طبق مفاد اساسنامه خود و اصول قانون تجارت اداره می گردد و از شمول مغایر مستثنی بوده و ضوابط استخدامی این شرکت ها تابع قانون کار و تامین اجتماعی جمهوری اسلامی است.
اعتبارات مصوب در بودجه مربوط به نواحی صنعتی پس از تشکیل شرکت شهرک صنعتی مذکور از طریق این شرکت ها هزینه می شود و نواحی صنعتی که از محل اعتبارات عمرانی در آنها هزینه گردیده است شهرک صنعتی موضوع این قانون تلقی می گردد.
بند (7)ماده واحده به شرح زیر اصلاح می شود: 7- تعیین محل شهرک (در منطقه تصویب شده توسط مجمع) و طراحی نقشه شهرک برای نیازهای گوناگون بر اساس ضوابط اعلام شده توسط وزارت مسکن و شهر سازی انجام خواهد شد و در هر حال شهرکهای صنعتی از حریم قانون و استحفاظی شهرها و قانون شهرداری ها مستثنی بوده و واگذاری اراضی به متقاضیان و حدود و شرایط و نحوه عمل در این خصوص در اختیار مسئولان شهرک صنعتی است که بر اساس آئین نامه اجرایی این قانون عمل خواهد کرد.
تشخیص ضرورت های فنی و اقتصادی به عهده مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی مربوط می باشد.
تبصره- عوارض قانونی تولید صنعتگران از مقررات این بند مستثنی است.
بند(8) ماده واحده به شرح ذیل اصلاح می شود: 8- مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی ایران موظف است با توجه به سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران و با تصویب هیئت دولت برای افزایش تعداد شهرکها اقدام لازم را انجام دهد و همچنین مجمع عمومی شرکت های تابعه می تواند با توجه به نیاز و ضرورت نسبت به توسعه شهرکهای صنعتی مصوب اقدام نمایند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ یازدهم خردادماه یکهزار و سیصد و هفتاد و شش مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 21/3/1376 به تائید شورای نگهبان رسیده است.
علی اکبر ناطق نوری رئیس مجلس شورای اسلامی مستخرجه ازسایر قوانین در مورد شهرکهای صنعتی : قانون بودجه سال 1379 کل کشور – تبصره 2- بند ص: ص- در راستای سپردن امور صنعتی به مردم و خصوصی سازی وزارت صنایع می تواند نسبت به ایجاد شهرکهای صنعتی توسط بخش خصوصی و تعاونی اقدام نماید .
آیین نامه اجرایی این بند با پیشنهاد وزارت صنایع و معادن به تصویب هیات وزیران می رسد .
قانون برنامه سوم توسعه افتصادی –اجتماعی-فرهنگی جمهوری اسلامی ایران – ماده 52- پاراگراف آخر وزارتخانه های نیرو, نفت , پست وتلگراف و تلفن وراه و ترابری موظف به تامین آّب- برق –گاز-تلفن و راه دسترسی تا ورودی شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی حسب اعلام وزارت صنایع می باشند .
آئین نامه خدمات و امور اجرایی شهرکهای صنعتی موضوع بند 6 قانون تاسیس شرکت شهرکهای صنعتی ایران تاریخ تصویب : 1377/6/22 شرح قانون : ماده1- آغاز بهره برداری از هر شهرک صنعتی و یا هر فاز عملیاتی از یک شهرک صنعتی موکول به ایجاد تاسیسات زیربنایی به میزان هفتاد و پنج درصد(75%) می باشد.
ماده2- هزینه های مربوط به خدمات و امور جاری شهرکهای صنعتی به بهره برداری رسیده به شرح زیر می باشد: الف: هزینه های خدماتی و نگهداری: عبارت است از هزینه های جاری عمومی شهرک صنعتی مانند مصرف آب و برق معابر و اماکن و تاسیسات عمومی، نگهداری معابر و ساختمان های عمومی و فضای سبز، تعمیرات ضروری، جمع آوری و حمل زباله غیر صنعتی، حفاظت و نظافت شهرک .
ب: هزینه های اختصاصی واحدها: عبارت است از هزینه های مصرف آب، تصفیه فاضلاب و موارد مشابه که توسط شرکت شهرکهای صنعتی تامین شده است.
ج- هزینه های نوسازی و بازسازی: عبارت است از هزینه های تعمیرات ، نوسازی و بازسازی ابنیه،معابر و تاسیسات زیربنائی شهرک صنعتی ماده3- تعرفه های هزینه های موضوع ماده2 این آئین نامه برای هر شهرک صنعتی توسط شرکت شهرکهای صنعتی ایران بر اساس قیمت تمام شده تعیین می گردد.
ماده4- صاحبان کلیه واحدهای مستقر در هر شهرک صنعتی موظفند نسبت به پرداخت هزینه های موضوع ماده 2 آئین نامه ظرف مهلت مقرر مندرج در صورت حساب ارسالی اقدام نمایند.
در صورت عدم پرداخت براساس مفاد قرارداد منعقد ه فی مابین شرکت شهرکهای صنعتی و طرف قرارداد عمل خواهد شد.
تبصره: شرکت های شهرک صنعتی تابعه به تناسب زمین صنعتی واگذار نشده در هر شهرک صنعتی نسبت به تامین هزینه های موضوع ماده 2 آئین نامه از محل منابع در اختیار (به جز بودجه عمرانی و یا سرمایه ای اصلی اولیه شهرک) اقدام نمایند.
ماده5- شرکت شهرکهای صنعتی ایران ترتیبی اتخاذ نماید تا اداره خدمات و امور جاری هر شهرک صنعتی کلاً و یا بعضاً به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد صلاحیت و ترجیحاً به شرکت های خدماتی متشکل از صاحبان صنایع مستقر در شهرک صنعتی واگذار شود.
ماده6- این آئین نامه در شش ماده و یک تبصره به استناد تفویض اختیار مورخ 18/5/77 مجمع عمومی شرکت شهرکهای صنعتی ایران به رئیس مجمع عمومی در تاریخ 22/6/77 به تصویب رسید و از تاریخ تصویب لازم الاجرا می باشند.