دانلود مقاله بازی کودکان

Word 60 KB 29462 9
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: بازی - کودکان
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بازی کودکان

    روابط ، توصیف تجربیات ، آشکار کردن آرزوها و خودشکوفایی است و چون غالباً کودکان قابلیت کلامی و شناختی کمتری در بیان  احساسات خود دارند می توانند از آن به عنوان وسیله ارتباطی طبیعی و ملموس برای کنار آمدن با دنیا احساس کنند و به آرامش روحی دست یابند .

    بازی از ضروریات زندگی کودک است و در رشد ذهنی و جسمی کودک تاثیر ویژه ای دارد .

    کودکان معمولاً بخشی از اوقات شبانه روز خود را صرف بازی می کنند و از طریق آن به حواس خود مهارت می بخشند و به میزان توانایی و نیز نقاط ضعف خود پی می برند .

    هدف آنها از بازی کردن تفریح و سرگرمی وقت گذرانی ، شناخت جهان و فرار از غم ها و کدورت هاست .

    بازی وسیله طبیعی کودک برای بیان خود است .

    کارکردهای بازی

    بازی تنها نوعی تفریح یا سرگرمی نیست .

    بلکه کودک ، جنب و جوش خود به جست و جو می پردازد تا جواب کنجکاویهایش را بیاید .

    در بازی است که کودک از خود غافل می شده و به دیگران و همکاری و دوستی با آنها نزدیک می شود و همین باعث می شود پایه و اساس زندگی اجتماعی او پایه گذاری گردد .

     

    بازی و اهمیت آن در شناخت کودکان

    از طریق بازی می توان دریافت که او فردی تواناست یا ضعیف ، فرمانده است یا فرمانبر .

    آرام است یا شلوغ .

    از طریق بازی کودک با اسباب بازی ها می توانیم احساسات خصمانه یا دوستانه او را دریابیم و بفهمیم چه مسئله ای او را رنج می دهد از که گله مند است ، چه آرزویی دارد و بسیاری از صفات و خصوصیات دیگر مثل شجاعت ، ترس ، مهربانی ، قوه ابتکار و ابداع ، وضع عادی یا نابسامان و جنبه انزوا جویی یا زندگی در جمع ، در سایه بازی کردن کودک مشخص می شود .

    بازی باعث آرامش ، تسکین ، آموزش راههای زندگی و ایجاد راهی برای رسیدن به انس و الفت در کودک می شود .

    اهمیت بازی در رشد عاطفی و اجتماعی کودک

    علاوه بر اینکه در موقع بازی کودک نیروهای جسمانی و عقلانی خود را به کار می گیرد و مهارت های مختلفی را می آموزد .

    در بازی با سایر کودکان ، چگونگی ایجاد ارتباط با آنها را فرا می گیرد و دیگران را بهتر می شناسد و از خود نیز شناخت بهتری به دست می آورد .

    بازی ، عواطف و احساسات کودک را بیدار ساخته او را به سوی زندگی اجتماعی و قبول مسئولیت ها راهنمایی می کند .

    بازی و نقش آن در رشد خلاقیت

    نوع خلقت آدمی به گونه ای است که پرسشگر به دنیا می آید و اوج پرسشگری او در دوران کودکی شکل می گیرد و به یقین بهترین فعالیتی که کودک می تواند انجام دهد بازی در این سن است که اندیشه های بدیع و خلاق او شکل می گیرد .

    بنابراین بازی می تواند در ایجاد خلاقیت در کودکان نقش مهمی داشته باشد و ذهن آن را جستجوگر و آفریننده بار آورد .

    چگونه می توان بازی های کودکان را به سوی خلاقیت پروری سوق داد ؟

    1_ کودکان باید در انتخاب بازی آزاد باشند و مربی و والدین برای آنان بازی انتخاب نکنند .

    در این خصوص باید به نحوی عمل شود که تمایل کودک به انتخاب بازی حفظ شود .

    2_ باید به فضای بازی توجه کرد .

    مشخصات فضای بازی عبارت است از : رغبت ، تخیل ، تفکر و باید اینها را به گونه ای برای کودک فراهم آورد که برای رسیدن به زندگی سرشار از احساس مورد مساعدت قرار گیرد .

    3_ کودک باید به سوی بازی های تخیل برانگیز سوق داده شود و در این راه باید با ظرافت و غیر مستقیم عمل کرد .

    4_ شرکت کردن کودکان فکور و متفکر به منزله همبازی خود زمینه فکری بازی را گسترش می دهد و موجب نزدیکی بازی به خلاقیت می گردد .

    5_ تا جایی که بازی کودک موجب به هم ریختن برنامه های زندگی نگردد و لطمه ای به بار نیاورد و مزاحمتی برای دیگران ایجاد نشود نباید با آن مخالفت کرد .

     

    توصیه به والدین و مربیان

    _ مربیان و والدین باید بازی کودک را یک تمایل طبیعی و نشانه ای از زندگی تصور کنند و آن را نشانه ای از طبیعی بودن و بازی نکردن را نشانه ای از غیر طبیعی بودن کودک تلقی کنند . 

    _ مربیان و والدین باید بازی کودک را یک تمایل طبیعی و نشانه ای از زندگی تصور کنند و آن را نشانه ای از طبیعی بودن و بازی نکردن را نشانه ای از غیر طبیعی بودن کودک تلقی کنند .

    _ بازی وسیله ای برای تجربه اندوزی و مهارت آموزی است .

    درست است که بازی هدف ندارد ، غریزی است ، د راوقات غیر فراغت انجام می شود و حرکاتی غیر جدی است .

    اما هم تجربه و هم مهارت می آموزد .

    اسباب بازی‌های قدیمی و خلاقیت در کودکان استاد دانشگاه تهران و کارشناس اسباب بازی های قدیمی گفت : مهم ترین ویژگی که اسباب بازی های قدیمی ایران در مقایسه با اسباب بازی های امروزی داشتند ، خلق و اختراع آن ها توسط کودکان است.

    زردشت هوشوردرگفتگو با خبرنگار مهر گفت: در گذشته با توجه به شرایط متفاوت زندگی خانواده ها ، کودکان برای بازی و سرگرمی ، خودشان دست به ساخت اسباب بازی می زدند.

    استاد دانشگاه تهران گفت : کودکان ابتدا بعد از فکر کردن ، در ذهنشان نقشه اسباب بازی را طراحی می کردند و پس از امتحان و آزمایش اسباب بازی مورد نظرشان را با همان ابزارهای بسیارناقص دوروبرشان مانند کارد آشپزخانه ، قندشکن و...

    می ساختند.

    این کارشناس و محقق اسباب بازی های قدیمی ادامه داد: بر این اساس ذهن و دست های کودکان دائم در حال خلق کردن بوده است و به همین دلیل توانایی تغییر و تعمیر اسباب بازی ها را نیزداشتند .

    هوشور با تاکید براین که در حال حاضر قدرت خلق کردن از کودکان گرفته شده است گفت : امروزه کارخانه ها مسئول ساخت اسباب بازی های کودکان هستند و در واقع کودکان فقط به عنوان ابزار از آن اسباب بازی ها استفاده می کنند .

    این استاد دانشگاه اشاره کرد : در گذشته خانواده ها هرچیزی را که بی مصرف می شد برای بازی به کودکان می دادند مانند در قوطی ، ظرف روغن، کاغذ پاره و ...

    که کودکان نیز با همین وسایل برای سرگرمی و بازی خود اسباب بازی هایی می ساختند.

    وی ادامه داد : در حال حاضرهزینه خرید اسباب بازی کودک از سبد هزینه درآمد خانواده تامین می شود که متاسفانه کودک بعد از آنکه از آن اسباب بازی خسته می شود آن را یا خراب می کند ویا دور می ریزد.

    این محقق اسباب بازی های قدیمی در ادامه اشاره کرد : از جمله اسباب بازی های که کودکان در قدیم با آن ها بازی می کردند اسباب بازی های صداداری مانند غارغارک ، جغجغه ، انواع سوت ها ، نی لبک ، زنبورک و...

    بودند که گاهی برای خبر کردن هم از آنها استفاده می کردند .

    وی نمونه ای دیگر از اسباب بازی های قدیمی را انواع بادبادک ها وفانوس ها معرفی کرد و گفت : در آن زمان کودکان فانوس های کاغذی درست می کردند که اگر کمی درساختار آن ها تامل کنیم ، متوجه می شویم از نظرعلم فیزیک اطلاعات و تجربه های زیادی به کودکان می داده است.

    هوشور افزود : درواقع در آن زمان با توجه به اقتصاد بسته ای که در خانواده ها وجود داشت هیچ هزینه خاصی برای تامین اسباب بازی برای کودکان در نظر گرفته نمی شد ، کودکان اجبارا با همان وسایل بی مصرف برای سرگرمی خود چیزهایی می ساختند.

    کارشناس اسباب بازی های قدیمی در آخر افزود : در حال حاضر با اینکه کودکان به دلیل استفاده ازکامپیوترازهوش بالایی برخوردار هستند ولی چندان از قدرت خلاقیت خود استفاده نمی کنند ،به گونه ای که حتی توانایی استفاده از ابزارهایی مانند آچار ، چکش و ...

    را ندارند.

    بازی برای رشد خلاقیت کودکان لازم است آیا تاکنون به شیوه بازی کودکان و نقش آن در رشد و تکامل آنها اندیشیده‌اید؟

    والدینی که به اندیشه برتری دادن به کودکانشان زمان بازی آنها را به حداقل رسانده و اوقات کودکانشان را با آموزش‌های گوناگون پر می‌کنند، سخت در اشتباهند.

    یک متخصص روان پزشکی می‌گوید: گاهی اوقات فشار زیاد والدین به کودکان برای انتقال معلومات به آنها جلوی رشد خلاقیتشان را می‌گیرد.

    بازی جزیی از رشد کودکان است.

    بازی نحوه ارتباط برقرار کردن کودک با محیط خارج و با محیط انسانی است.

    تهرانی دوست ادامه داد: خلاقیت فکری کودکان، توانایی حرکتی، بینایی، شنیداری آنها با بازی رشد می‌کند.

    اگر زمان بازی را از کودکان بگیریم این قسمت از رشد آنها با مشکل مواجه می‌شود.

    کودکان باید ساعاتی از روز را به بازی‌های مختلف و با اشکال مختلف بپردازند.

    اما از طرف دیگر امروزه سواد رایانه بطور روزافزون یک مهارت ضروری برای کودکان تلقی می‌شود.

    بهترین سن برای معرفی رایانه به کودکان چه زمانی است و آیا دانش رایانه، در شروع تحصیل برتری به آنها می‌دهد یا خیر؟

    به گزارش منابع اینترنتی، برخی تحقیقات نشان داده است کودکان رایانه را به تلویزیون ترجیح می‌دهند و سن استفاده از این وسیله کاهش یافته است.

    مطالعات دیگر نیز بازیهای خشن رایانه‌ای را با افزایش پرخاشگری در کودکان مرتبط دانسته‌اند.

    درحال حاضر در بازار شمار زیادی رایانه‌های کودکان موجود است.

    بیشتر این رایانه‌ها بازی‌های آموزشی و امکان تعامل را برای کودکان فراهم می‌کنند، اما ارتباط اینترنتی ایجاد نمی‌کنند.

    فایده این رایانه‌ها آشنایی کودکان با صفحه کلید است.

    کودکان احساس می‌کنند بر محیط خود نفوذ مستقیم دارند.

    تحقیقات جهانی در مورد کودکان کم سن و سال و استفاده آنها از فناوری اطلاعات براساس این گزارش، بطور مثال در چهار سالگی گروه "ارتباط تعامل رایانه و کودک" ( جانت رید از گروه وی گفت: تصور نشستن یک کودک جانت در پاسخ به این سوال که اگر کودکی در سن دو یا سه سالگی استفاده از رایانه را آغاز کند آیا به این معنی است که عملکرد بهتری در مدرسه خواهد داشت می‌گوید کودکانی که از رایانه استفاده می‌کنند شروع بهتری خواهند داشت.

    دکتر تهرانی دوست در خصوص بازی‌های کامپیوتری و سایر بازی‌های فکری جدید گفت: این بازی‌ها به رشد خلاقیت و پرورش ذهن آنها کمک می‌کند و وجود آنها در کنار سایر بازی‌های سامان نیافته به سبک قدیم لازم است.

    از سوی دیگر "آکادمی طب اطفال آمریکا " اعلام می‌کند آنچه کودکان برای رشد سالم واقعا به آن نیاز دارند، بازی بهتر و بیشتر به سبک قدیم است.

    در گزارش جدید این آکادمی آمده است، بازی‌های خودانگیخته آزاد مانند دویدن به دنبال پروانه، بازی با "اسباب بازی‌های حقیقی" مانند قالب و عروسک و یا حتی ورجه و ورجه کردن معمولی همراه با پدر و مادر اغلب در این روزها قربانی تلاشهای بزرگترها برای تقویت توانایی‌های فرزندانشان می‌شود.

    مطالعات بی‌شماری نشان داده‌اند که بازی‌هایی سازمان نیافته و معمولی کودکانه فواید زیادی دارند.

    این بازی‌ها می‌توانند به خلاقیت کودکان، کشف علایق آنها، رشد مهارت‌ها برای حل مشکلات، ارتباط با دیگران و سازگاری آنان با محیط مدرسه کمک کند.

    تهرانی دوست در خصوص آموزش‌های کلاسیک گفت: رشد خلاقیت با آموزش‌های کلاسیک حاصل نمی‌شود.

    خلاقیت در واقع یافتن راه‌حل‌های جدید است و کودک در می‌یابد که در مواجهه با مشکل چگونه راه‌حل‌های تازه‌ای پیدا کند.

    این در حالی است که آموزش‌های کلاسیک فقط به انتقال یک سری محفوظات می‌پردازد.

    این متخصص روان پزشکی گفت: آنچه لازم است در سیستم‌های آموزشی به آن پرداخته شود این است که پرورش خلاقیت کودکان در کنار انتقال دانش و اطلاعات به آنها مورد توجه قرار گیرد.

    تهرانی دوست گفت: کودکان فقط نیاز به افزایش معلومات ندارند و در کنار آن لازم است که خلاقیت آنان پرورش داده شود.

    بر اساس گزارش کمیته آمریکایی طب اطفال افزود: "مهمترین نکته آن است که بازی، خوشی ساده‌ای است که یک بخش بیاد ماندنی از دوران کودکی را تشکیل می‌دهد." در این گزارش آمده است: نبود بازی‌های خودانگیخته می‌تواند باعث ایجاد تنش برای کودکان و والدین شود.

    فقدان بازی‌های خود انگیخته می‌تواند به افزایش چاقی در میان کودکان منجر شود زیرا کودکان همواره برای تماشای بازی‌های ویدیویی برای تقویت هوش در مقابل تلویزیون بدون تحرک می‌نشینند و فرصت بازی را از دست می‌دهند.

    این موضوع حتی می‌تواند در بروز افسردگی در بسیاری از کودکان نقش داشته باشد.

    در این گزارش آمده است فشارهای اجتماعی و تبلیغات برای پرورش "ابر کودکان"، عامل مهمی در نبود زمان بازی برای بسیاری از کودکان محسوب می‌شود.

    بر اساس این گزارش، لوازم تقویت فکر و فعالیت‌های سازمان‌دهی شده می‌توانند مفید باشند، اما نباید به عنوان یک شرط لازم برای پرورش کودکان موفق تلقی شوند

حضرت علی (ع) فرموده اند : (( هرکس کودکی دارد باید برای او کودک شود. )) بازی یکی از فعالیت هایی است که کودکان در همه جای دنیا که باشند جدای از نژاد، فرهنگ و ملت گوناگون خود به آن می پردازند و از اثرات سازنده ی آن سود می برند. همچنین بازی در زندگی کودکان نقش اساسی و مهمی دارد ودگرگونی ها و تحولات قابل توجهی در جسم،روح،عواطف،شخصیت،خلاقیت و....... آنان پدید می آورد . بازی وسیله ی ...

از دنیای بچه های دیروز تا عصر متنوع و پویای امروز زمانی گذشته است و بازی های نیز همانند جنبه های دیگر زندگی ، دچار تغییرات و تحولات خاصی شده اند. بازیهای دیروز : بازی با پر طاووس و گذاشتن آن در لابه لای صفحات کتابها، خاک بازی و تیله بازی دیگر قدیمی شده اند امروز بچه های خانواده های مرفه با کامپیوتر ، کمودور، آتاری بازی می کنند گرچه شیوه ها و اسباب های بازی تغییر یافته اند. بازی ...

مقدمه: کودکان نیروهای بالقوه ای هستند که برای تداوم و انتقال ارزشها به نسلهای آینده باید مورد توجه قرار بگیرند. زیرا در سنین بالا به دلیل مشغله های فراوان و تحکیم تربیتهای مختلف، بسیاری از نیروها و استعدادهای بالقوه آدمی رو به خاموشی می‌نهد و به حرکت در آوردن آنها نیاز به مجاهده و تلاش بسیار دارد. پیامبر اکرم (ص) در این مورد می‌فرمایند: «محفوظات طفل نورس مانند نقشی است که ...

چکیده هدف این مقاله درخصوص طبیعت بازی ،کاربردواثربازی ،جنبه های مقیدبازی ،آثارتربیتی بازی ،توضیح ارزش  واهمیت بازی ونقش بزرگترها درآماده نمودن بازی برای بچه ها می باشد. تعریف بازی :به هرگونه فعالیت جسمی یاذهنی هدفداری که به صورت فردی یاگروهی انجام پذیردوموجب کسب لذت واقناع نیازهای کودک شودبازی می گویند.بازی بهترین وموثرترین وسیله  برای پرورش وشکوفایی تدریجی استعدادهای ...

مقدمه : کودک از طریق بازی با انواع اسباب بازی، موفق به شناخت شکل ها، رنگ ها، اندازه ها، جنس اشیاء و اهمیت آنها می شود و از بازیها و ورزش ها، مهارت به دست می آورد. کودک از طریق بازی با انواع اسباب بازی، موفق به شناخت شکل ها، رنگ ها، اندازه ها، جنس اشیاء و اهمیت آنها می شود و از بازیها و ورزش ها، مهارت به دست می آورد. با اکتشاف و جمع آوری اشیا اطلاعاتی را کسب می کند که نمی تواند ...

کودک به چه طریقی تربیت می شود . روش عبارتند از مجموعه ، وسایل وطرقی است که وصول به منظور وهدفی را ممکن می سازد. در هر کاری داشتن روش واستفاده از آن ضروری است .  از کارهای خیلی ساده گرفته تا تحقیقات وسیع علمی بدون توسل به روش ، سعی و کوشش هر اندازه فراوان هم صورت گیرند، نتیجه ای را عاید نخواهند کرد. الف) تعریف بازی : بازی  یک رشته  تبادل مکمل  با هدف نهفته است ...

نقش‌ بازی‌ و اسباب‌بازی‌ در شخصیت‌ کودکان             کودکان‌ معمولا بخشی‌ از اوقات‌ شبانه‌روز خود را صرف‌ بازی‌ می‌کنند و از طریق‌ آن‌ به‌ حواس‌ خود مهارت‌ می‌بخشند و به‌ میزان‌ توانایی‌ و نیز نقاط ضعف‌ خود پی‌ می‌برند.             کودکان‌ معمولا بخشی‌ از اوقات‌ ...

مقدمه   کودک و بازی: از ویژگیهای دوره ی کودکی بازی کردن است. ((  روانشناسان دوره ی کودکی را دوره ی بازی کردن نامیده اند))   بازی شیوه ی طبیعی فعالیت دراین دوره است.فعالیت آمیخته به بازی قبل ازسن سه سالگی آغازمی شودبه تدریج گسترش می یابد وحالت ابتکاری وخلاق به خود می گیرد.  برهمین اساس است که روانشناسان خردسالی را دوره ی بازیهای خلاق نیز نامیده اند . یعنی ...

اسباب بازی و کودکان              بهترین کاری که والدین می توانند برای اطمینان حاصل کردن از سلامت اسباب بازی کودکان شان انجام دهند آن است که آنها را هنگام بازی مشاهده کنند. بازی کردن با کودک نه تنها فرصتی برای آموزش و تعلیم او پیش می آورد، بلکه موجب شادی، نشاط و لذت هر دو طرف می شود. در اینجا ذکر چند نکته لازم به نظر می ...

چکیده هدف این مقاله درخصوص طبیعت بازی ،کاربردواثربازی ،جنبه های مقیدبازی ،آثارتربیتی بازی ،توضیح ارزش واهمیت بازی ونقش بزرگترها درآماده نمودن بازی برای بچه ها می باشد. تعریف بازی :به هرگونه فعالیت جسمی یاذهنی هدفداری که به صورت فردی یاگروهی انجام پذیردوموجب کسب لذت واقناع نیازهای کودک شودبازی می گویند.بازی بهترین وموثرترین وسیله برای پرورش وشکوفایی تدریجی استعداد های طفل دردوران ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول