تاریخچه
1413 میلادی زمان شروع گلف در اسکاتلند برای شاهزادگان و درباریان بود تا سال 1457 و بعد از سال 1457 بازی کردن گلف ممنوع شد که تا سال 1503 ادامه داشت بعد از سال 46 سال بازی گلف از سرگرفته شد و بعد از این تاریخ بازی گلف همگانی شد.
اولین باشگاه گلف جهان درسال 1754 میلادی در سنت اندروزاسکاتلندانگلیس آغاز بکار کرد.
درایران گلف ازسال 1924 میلادی شروع شد و تا زمان ملی شدن نفت هیچ ایرانی در باشگاههای گلف کشور عضو نبود بعداز ملی شدن نفت ایرانیها به بازی گلف پرداختند.
بازی گلف به دلایل بسیاری پرطرفدارترین بازی در دنیاست.
مبتدیان نیز درهر گروه سنی که باشند باندازه پیشکسوتان از این بازی لذت می برند.
بازی گلف نیروی فکری و آمادگی جسمانی بازیکن هر دو رامی طلبد و در عین حال که موجب تنوع و تفنن می شود می تواند در شخص احساس دلسردی و یا بالعکس عادت مفرط پدید آورد.
بازی گلف در عین حال که می تواند یکی از مشکلترین بازیهای دنیا باشد چنانچه بادر نظرداشتن رموز بهره گیری بهتر از موقعیتهای بازی ؟
می تواند یکی از لذت بخش ترین بازیها باشد.
هدف عمومی بازیکنان گلف این است که چطور ضربات با ارزشی را ذخیره و حساب ضربات خود را پائین نگهدارند.
چرخش صحیح و چوب گیری خوب اصول بازی موفق می باشند اما یک بازیکن تمام عیار باید دارای چهار خصوصیات باشد
اول یکنواختی CONSISTENCY
دوم خونسردی و آرامش COMPOSURE
سوم شعور عمومی COMMON SENSE
چهارم تمرکز حواس CONCENTRATION
که موارد فوق را باید با دید مثبت و افکار خوشبینانه کامل نمود تا اجراء لازم برای بازی نوین گلف رادر دست داشت.
یک دور بازی 4 ساعته گلف تقریباً حدود پنج دقیقه آن صرف زدن ضربات به توپ می شود چنانچه بازیکن 5 دقیقه دیگر را هم صرف اعمال معمول پیش از زدن ضربه نماید مجموعاً ده دقیقه خواهد شد که شخص باید در خلال آن به هماهنگی کامل در بازی و در نتیجه بدست آوردن کمترین حساب ضربات نایل شود.
در یک دوره چهار ساعته بازی گلف بازیکن با انگیزه بازی گلف حدود 8 کیلومتر پیاده روی می کند.
گلف در ایران حدود 85 سال پیش همزمان با ورود اتباع خارجی به منظور کشف و استخراج نفت در مناطق نفت خیز جنوب کشور این ورزش نیز وارد ایران شد.
تا قبل ازملی شدن صنعت نفت هیچ ایرانی راهی به این بازی نداشت و بازی گلف انحصاراً در دست خارجیان بوده، پس از ملی شدن صنعت نفت علاقمندان ایرانی به این ورزش در نواحی جنوب مانند مسجد سلیمان، آغاجاری، گچساران، اهواز و آبادان با اشتیاق و علاقه هر چه تمامتر به این ورزش روی آوردند بطوریکه در حال حاضر شهرهای اهواز، آبادان، ماهشهر، مسجد سلیمان و دیگر شهرهای استان خوزستان بیشترین علاقمندان و ورزشکاران این رشته را به خود اختصاص داده اند وعموماً کارکنان شرکت نفت این ورزش مفرح و با نشاط را انجام می دهند.
به جز نواحی جنوب کشور در هیچ کجای ایران ورزش گلف متداول نبوده ودر تهران نیز این رشته بصورت اختصاصی و در مجموعه ورزشی انقلاب که در سال 1340 تاسیس شده بود توسط خارجیان مقیم تهران که عمدتاً کارکنان سفارتخانه های خارجی بودند انجام می شد.
پس از انقلاب شکوهمنداسلامی تمامی علاقمندان بدون هیچگونه محدودیتی بازی گلف را آغاز نمودند و این علاقمندی باعث گردید تا تشکیلات ورزش گلف کشور از اردیبهشت ماه سال 1370 در قالب یک کمیته آغاز بکار نموده و با توسعه فعالیتهای خوددر فاصله کوتاهی رسماً به عنوان فدراسیون گلف جمهوری اسلامی ایران معرفی و در لیست فدراسیونهای رسمی کشور قرار گرفت.
این فدراسیون در سال 1996 میلادی به عضویت شورای جهانی گلف درآمد و درسالهای اخیر با کنفدراسیون گلف آسیا و اقیانوسیه نیز مرتبط شده است.
در حال حاضر شهرهای تهران، خراسان، قم، اهواز، آبادان، مسجد سلیمان، ماهشهر، اصفهان و شیراز دارای هیئت های ورزشی فعال می باشند و همه ساله مسابقات گوناگونی در سطوح مختلف برگزار می شود.
ورزش گلف از کجا آمده است؟
این سوالی است که شاید خیلی از شما تا به حال از خود پرسیده اید و البته شاید برخی بدانید که اسکاتلند یکی از خاستگاههای این ورزش دوست داشتنی است.
شما چه فکر می کنید.
مقاله زیر ار بخوانید تا در مورد گلف بیشتر بدانید.
آنچه که قطعا" مسلم است این است که همه ما می دانیم گلف از اسکاتلند آمده.
اسکاتلندیها از زمانهای بسیار قدیم به این ورزش علاقه زیادی داشتند و برای انجام بازی های آن باشگاه هم داشتند که همه بازیکنان عضو آن بودند.
گلف از همان زمان (قرن 15 میلادی) نیز به شیوه امروزی بازی می شد، توپ کوچک و سفید گلف را با چوب مخصوص روی زمین هل می دادند تا در سوراخی که در زمین چمن تعبیه شده بود بیفتد.
در حقیقت اولین نشانه های این ورزش در زمان شاه جیمز دوم (اسکاتلند) دیده شد ، کسی که در سال 1457 انجام دو ورزش فوتبال و گلف را ممنوع اعلام کرده بود.جیمز معتقد بود که با انجام این بازیها تیرکمانداران ارتش اسکاتلند از آمادگی رزمی دور می شوند.
در سالهای 1471 و 1491 به ترتیب شاه جیمز سوم و چهارم نیز قانون تحریم را تمدید کردند.
اما گلف این بازی جالب به صورتهای مختلف در اسکاتلند و کشورهای اطرافش ادامه یافت ، تا زمانیکه در سال 1744 اولین قوانین رسمی این رشته در ادینبورگ (Edinburgh) نوشته شد و پس از آن هر گلف باز آماتوری هم میتوانست با تکیه بر آن قوانین به انجان ورز مورد علاقه اش بپردازد.
اما آیا میتوان گفت که اسکاتلندیها مخترع گلف بوده اند؟
جواب این است: نمیتوان پاسخ کاملا" قطعی داد، چرا که شواهد مستدلی وجود دارد که نشان می دهد اسکاتلندیها خودشان از ورژنهای دیگری از این ورزش تاثیر گرفتهاندUSGA .اتحادیه گلف آمریکا در این زمینه می گوید: "در حالیکه بسیاری از اسکاتلندیها مدعی این مساله هستند که بازی گلف از کشور آنها به سراسر اروپا پخش شده شواهدی وجود دارد که نشان میدهد نخستین بار بازی توپ و چمن در فرانسه، آلمان و کشورهای لوکزامبورگ، هلندو بلژیک بازی میشده!" در آلمان در قرن 14 معمولا" این ورزش اغلب روی یخ انجام می شد و شبیه همان گلف روی چمن با ضربه چوب مخصوص به توپ از نقطه A به نقطهB هدایت می شد.
شاید به نظرتان بیاید که این ورزش شبیه هاکی ست.
درسته؟
اما اینطور نیست، فقط چون این بازی در آلمان روی یخ بازی می شد ممکن است این تصور اشتباه را به وجود آورد.
آلمانها و اسکاتلندیها هر دو در رواج این ورزش شریک بودند و در حقیقت کلمه " گلف" از تلفیق دو کلمه اسکاتلندی و آلمانی به وجود آمده که البته به علت علاقه زیادی که اسکاتلندی به انجام این بازی داشتند این باور در طول سالها میان مردم گسترش یافت که اسکاتلندی ها مخترع این بازی بوده اند.
البته اسکاتلندی ها به جای یخ در زمینهای چمن کاری شده بازی میکردند.
آیا این فرضیه صحت دارد که آلمانها گلف را اختراع کرده اند؟
نه، اینطور نیست چرا که قبل از آن در بعضی کشورهای اروپایی نیز بازی می شد که اسناد معتبری از آن کشورها در دست نیست و در این جا نیز ما نمی خواهیم این مساله را انکار کنیم که اسکاتلندی ها نقش به سزایی در شکل گرفتن تاریخ این ورزش داشتند.
مردم این کشور پیشرفتهای چشمگیر و قابل ملاحظه ای در گلف داشتند.
ریشه کلمه گلف از کجا آمده؟
آیا کلمه ایست که از حروف عبارت: فقط برای مردان ، ممنوع برا ی زنان Gentleman Only, Ladies Forbidden سرچشمه گرفته؟
جواب این است: خیر!
گلف مشتقی از این عبارت نیست و اگر پیش از این چنین چیزی شنیده بودید سریع آن را فراموش کنید و کسی را که به شما آن را گفته پیدا کرده و او را نیز از اشتباه درآورید!
مانند اکثر کلمات مدرن امروزی کلمه " گلف" از زبان گویش محلی و قدیمی گرفته شده.
البته بخشی از ریشه شناسی کلمه " گلف" از کلمات قدیمی اسکاتلندی Golve Goff گرفته شده که در اصل مشتقی از کلمه آلمانی قرون وسطایی Kolf بوده است.
این اصطلاحkolf به معنای باشگاه (Club) است.
در قرن 16 کلمه گلف برای این بازی به صورت بین المللی تصویب شد!
در مقالات بعدی سعی داریم تا به قهرمانان این ورزش بپردازیم ...
زمین و تجهیزات گلف زمین استاندارد گلف داری هجده(18) حفره می باشد فاصله حفره ها از نقطه شروع و از یکدیگر متفاوت بوده و معمولاً بین 100 تا 600 یارد متغیر می باشد که در این فواصل موانع گوناگونی از قبیل موانع آبی و شنزار و چمنزارهای بلند و پرپشت طراحی و گنجانده شده است.
گُلْف یکی از بازیهای فضای آزاد است که در آن بازیکنان بطور فردی یا تیمی بوسیله چوبهای گوناگون ویژهای توپ کوچکی را درون سوراخی در زمین میاندازند.
در آییننامه بازی گلف این بازی را اینگونه تعریف کردهاند: "گلف پرتاب یک توپ از نقطه آغاز بازی به درون یک سوراخ است که بوسیله یک یا چند ضربه پیاپی و بر طبق قوانین مشخصی صورت گرفته باشد." باور عموم براینست که خاستگاه گلف سرزمین اسکاتلند است.
این بازی از چندین سده پیش در بریتانیا بازی شده است.
نخستین قوانین رسمی این رشته در شهر ادینبورگ اسکاتلند نوشته شد.
در آلمان در سده 14 معمولا" این ورزش اغلب روی یخ انجام میشد.
واژه " گلف" از واژههای قدیمی اسکاتلندی " "Golve و " "Goff گرفته شده که در اصل مشتقی از واژه آلمانی میانسدهای "Kolf" بوده است.
این اصطلاح kolf به معنای باشگاه است.
در سده 16 واژه گلف برای این بازی به صورت بین المللی تصویب شد.
این بازی با اینکه معمولاً به عنوان بازی مرفّهان و نخبگان بشمار میآید امروزه در میان طبقات دیگر هم محبوبیت یافته و بازیگران بیشتری را از سراسر جهان به خود جلب میکند.
زمین گلف حدود سی چهل هزار متر مربع وسعت دارد.
برای بازی گلف کفش ویژه میخداری نیاز است تا به هنگام ضربه زدن پای بازیکن نچرخد.
لباس گلف هم برای راحتی حرکت بدن و از جنس مخصوص درست شده است.
برای گلفبازی ساک ویژهای نیاز است تا چهارده چوب گلف را در خود جای دهد.
این ساک در زیر خود چرخهایی دارد که به گلفباز اجازه میدهد تا ساک و چوبهای خود را براحتی در سراسر زمین بهمراه ببرد.
هر کدام از این چوبها برای زدن ضربههای گوناگونی بکار میروند.
هر بازی گلف بین چهار تا پنج ساعت طول میکشد ودارای قوانین خودش است مینی گلف چیست؟
همانگونه که از نام آن پیداست از گروه خانواده ورزش گلف می باشد.
مینی گلف که به آن Crazy Golf نیز می گویند انجام بازی گلف را در مساحتهای کوچکتر از زمین استاندارد فراهم می کند.
با این توضیح که در مینی گلف فقط از ضربات کوتاه (putt ) استفاده می شود.
هدف از بازی مینی گلف استفاده از تمرکز- که یکی از ویژگیهای گلف است- می باشد.
بدین معنی که هدایت توپ به حفره باید با تمرکز کامل و با کمترین ضربه صورت پذیرد.
زمین مینی گلف: با عنایت به مطالب گفته شده امکان راه اندازی زمینهای این بازی در مساحتهای کوچک میسر است.
پارکهای مدارس دانشگاهها حیاط مجتمعهای مسکونی پادگانها بیمارستانها هتلها و ...
حتی در شرایطی که فضای کافی دراختیار نباشد از پشت بام ساختمانها نیز می توان برای یک زمین مینی گلف کوچک بهره برد.(این مورد در چند شهر آمریکا اجرا شده است.
) متراژ مورد نیاز بستگی به اهداف بازی دارد.
به این معنی که اگر هدف فقط سرگرمی خانگی باشد می توان در فضایی کوچک ( حتی 5 متر مربع) به مینی گلف پرداخت.
اما اگر بخواهیم به مینی گلف بعنان سرگرمی گروهی نگاه کنیم به دو صورت امکان آن وجود دارد: 1) بدون سازه 2) با سازه 1) مینی گلف بدون سازه: ساده ترین شکل آن ایجاد حفره در زمینهای چمن است.
این کار در فضایی از 100 مترمربع به بالا امکانپذیر است.
در اینحالت بازیکنان بر سر انداختن توپ با کمترین ضریه به داخل حفره با هم رقابت مب کنند.
2) مینی گلف با سازه: از زیبایی و هیجان آن بسیار می توان گفت و نوشت.
خلاقیت در ساخت سازه به اشکال گونانگون ایجاد مانع بر سر راه توپ پیچ و خم در مسیر حرکت توپ استفاده از تکنیکهای گوناگون برای آموزش به کودکان در طراحی زمین و ...
همگی در این روش قابل اجرا می باشد.
همانگونه که گلف استاندارد در دو حالت 9 حفره ( 9 hole) و 18 حفره (18 hole) قابل انجام است مینی گلف با سازه نیز این امکان را دارا می باشد.
سازه های مینی گلف را می توان با اسکلت فلزی ( با قابلیت جابجایی ) و مصالح ساختمانی ( بدون قابلیت جابجایی) که دارای پستی بلندی باشد و یا حتی بر روی سطح زمین و فقط با مشخص کردن محدوده با ابزار مختلف اجرا نمود.
( در تصاویر اشکال گوناگون آن نمایش داده شده است.) از نظر هزینه نیز ساخت سازه و پوشش سطح آن با موکت رقم ناچیزی را به خود اختصاص می دهد.
ویژگیها: بدلیل عدم نیاز به مهارتهای جسمانی تمام گروههای سنی می توانند نسبت به انجام مینی گلف اقدام نمایند.
حضور اعضای خانواده در کنار هم هیجان نشاط و شادابی حاصل از این بازی قابل توصیف نمی باشد.
مسابقه می تواند میان دو خانواده نیز برگزار شود.
پدر بزرگ را می توان با نوه اش همبازی نمود که در ورزشهای دیگر کمتر سراغ داریم.
بدلیل عدم نیاز به لبلس خاص خانمها بسادگی می توانند در محیطهای عمومی نیز به این بازی در کنار خانواده خود بپردازند.
با اندکی حمایت و توجه لیگ مینی گلف – حتی بصورت کشوری- بوسیله این انجمن قابل برگزاری می باشد.
این اطمینان وجود دارد که بدلیل تازگی تنوع هیجان حضور خانواده ها و ...
مینی گلف در زمانی کوتاه جای خود را در سبد تفریح هموطنان بازنماید.
قوانین کلی گلف قوانین کلی گلف عبارتست از 34 قانون مدون باضافه تعداد زیادی تبصره و متمم و استثنائات.
آبانس (هندی کپ) HADICAP هندی کپ یاامتیاز تعادلی، بازیکنان سطوح مختلف را قادر می سازد که با یکدیگر به رقابت بپردازند.
هندی کپ بر اساس تعداد ضرباتی که بازیکن در یک دور بازی از «پار» تجاوز می کند تعیین می گردد ماکسیمم هندی کپ برای آقایان 36 و برای خانمها 40 می باشد هند کپ بر اساس میانگین سه دور بازی تعیین می گردد.
زمین گلف استاندارد شامل 18 حفره و سه نوع پار و جمع تعداد ضربات 72 می باشد.
اول پار(PAR) سه برای آقایان از 250 تا 100 پارد دوم پار(PAR) چهار برای آقایان از 470 تا 251 پارد سوم پار(PAR) پنج برای آقایان از ---- تا 471 پارد پار PAR، تعداد ضربات بدون اشتباه یک میدان که با اعداد 3و 4و 5 مشخص می شود.
سه نوع گریپ GRIP وجوددارد.
1- OVERLAPING 2- INTERRLOCKING 3- TEN FINGER GRIP محوطه شروع THE TEEING GPOUND محوطه ای مسطح با چمن درو شده و کوتاه که اولین ضربه از این محوله بازی می شود.
محوطه موانع HAZZARDS.
این موانع در مسیر حفره ها بنحوی طراحی شده اند که هریک از مسیرها را بطور متفاوتی مشکل و رقابت برانگیز می کند.
محوطه عادی زمین THE FAIR WAY این محوله تمام مسیر از نقطه شروع تا حفره را در بر می گیرد و در اطراف مسیر محوطه هائی از چمنهای پرپشت و درو نشده وجود دارد.
هدف بازی THE AIM OF THE GAME هدف بازی انداختن توپ به ترتیب در حفره های هیجده گانه با استفاده از چوبهای متفاوت و زدن کمترین تعداد ضربات می باشد.
بازیها بصورت انفرادی ودو نفره و سه نفره و نهایتاً چهارنفره انجام می شود.
اساساً دو نوع بازی متفاوت وجوددارد یکی رقابتهای ضربه ای و دیگری بازیهای مسابقاتی که در بازیهای مسابقاتی بازیکنی که بیشترین تعداد حفره را بدست می آورد و در بازیهای ضربه ای بازیکنی که مسیر بازی را با کمترین تعداد ضربات طی کند برنده بازی خواهد بود.
گرین GREEN محوطه اطراف حفره را گویند که دارای چمن یکدست و بدقت کوتاه شده می باشد.
حفره HOLE قطر حفره 5/4 اینج(43/11 سانتی متر) و عمق آن حداقل 4 اینچ(16/10 سانتی متر) می باشد.
چوب پرچم THE FLAGSTICK پرچم برای مشخص کردن مکان حفره در آن گذارده می شود معمولاً رنگ پرچم برای حفره های 9-1 زرد و برای حفره های 18-10 قرمز می باشد.
چوبهای گلف THE GLUBS اصولاً 3 نوع چوب گلف وجود دارد چوبی، آهنی، پاتر، بر چسب اینکه شات دارای چه خصوصیاتی باشد برای زدن آن نوع چوب از نظر بلندی دسته و زاویه صفحه فرق می کند هر چه زاویه صفحه بیشتر باشد ارتفاع شات بیشتر خواهد بود به این زوایه اصطلاحاً (لافت) (LAFT ) چوب می گویند.
ست کامل گلف شامل 14 عدد چوب(GLUBS) می باشد چهار عدد وود WOOD نه عدد آهن IRONS و یک عدد پاتر PUTTER می باشد.
توپ THE BALL توپ گلف از لاستیک باروکش خارجی پلاستیک ساخته شده است که سطح آن برای دقت نشانه روی و برد بیشتر دارای خلل و فرجهائی می باشد.
ملزومات Accessories ساک: ساکهای گلف در اندازه و وزنهای متفاوت و با جنسهای گوناگون وجود دارد.
پایه توپ پایه توپ برای ضرباتی است که بازیکن می تواند اولین بار ضربه هر حفره را از روی آن بازی کند انواع چوبی و پلاستیکی در دسترس می باشد.
علامتگذاری محل توپ BALL MARKER در روی گرین ودر جای توپ بازیکن بطور موقت قرار می گیرد.
چتر UMBRELLA همراه داشتن یک چتر گلف، اغلب برای بازیکن بسیار سودمند واقع خواهد شد.
آداب بازی آداب بازی به همان اندازه که برای خود بازی اهمیت قائل است رعایت حق تقدم و ادب را هم مهم می داند.
هرچند که نکات زیر قانون نیستند اما رعایت آنها در بازی حایز اهمیت بسیاری است.
۱- هنگام آماده شدن بازیکن تا پایان سوئینگ نزدیک او نایستید و حرکت و صحبت نکنید.
۲- تا زمانیکه گروه جلویی از مسیر خارج نشده بازی را شروع نکنید.
۳-همیشه بدون تاخیر بازی کنید و پاتینگ گرین را همراه با افراد گروه ترک کنید.
۴-از گروه های سریع تر دعوت کنید بازی را زودتر از شما انجام دهند و کنار بروید تا آنها عبور کنند.
۵- چمن های کنده شده را در هنگام بازی سر جایشان قرار دهید و جای پاها را در بانکر ها هموار کنید.
۶- بر روی خط پات بازیکنان دیگر قدم نگذارید و راه نروید.
۷- کلاب ها را در پاتینگ گرین نیندازید .
( پرتاب کردن کلاب توسط بازیکن عصبی کاری زشت و زننده است ) ۸- میله پرچم پاتینگ گرین را با دقت سر جایش بگذازید و بعد از برداشتن میله پرچم آن را به آهستگی خارج از پاتینگ گرین قرار دهید.
تعاریف قوانین بازی گلف بر اساس تعاریف آن نوشته شده است.
آگاهی از روابط تعریف شده به کاربرد صحیح قوانین کمک خواهد کرد.
این تعاریف شامل موارد زیر است: تینگ گراند: محل شروع میدان است که با دو تی مارکر مشخص می شود.
به سمت گرین: همه منطقه بازی گلف ( مسیر گلف ) به استثنای تینگ گراند و پاتینگ گرین میدانهای طی شده که شامل فیروی، راف، بانکر و هزارد ( رو به رو یا جانبی ) است.
بانکر و موانع آبی است که میتواند رو به رو یا جانبی باشد.
پاتینگ گرین: منطقه ای مخصوص که برای غلتاندن توپ مشخص شده و شامل حفره ای است به قطر 25/4 اینچ.
اوت آو باند: زمینی که بازی در آن ممنوع است، به عبارت دیکر جزء مسابقه نیست.
یک توپ وقتی که همه آن خارج از محدوده باشداوت آو باند است ( محدوده ها در قوانین محلی مشخص می شود) موانع بی اثر: اشیاء طبیعی مانند سنگ ها، برگ ها، و سرشاخه ها مشروط به این که آزاد باشند، درگیر در خاک یا چمن نباشند، روییده نباشند، تعبیه و محکم نشده باشند و به توپ گیر نکرده باشند.
موانع: اشیای ساخت دست انسان به استثنای: • اشیایی که اوت آو باند را معلوم می کنند.
• هر قسمت از یک شی ء غیر منقول ساخته انسان که خارج از محدوده باشد.
• * هر ساختمان و بنایی که توسط هیات بررسی در قوانین محلی به عنوان قسمت جدای ناپذیر از مسیر مسابقه بیان شده است.
آب پیش بینی نشده : هر انباشتگی موقت و گذری آب در مسیر مسابقه که قبل یا بعد از این که بازیکن در پشت توپ قرار بگیرد قابل دبدن باشد.
( شبنم، برفک، برف آب پیش بینی نشده نیستند.) زمین تحت تعمیر: شامل هر قسمت از مسیر مسابقه که توسط هیات بررسی مشخص شده باشد.
هکچنین موادی که برای بردن انباشته شده و سوراخ ایجاد شده توسط مسئول نکهداری از گرین ولو این که علامت گذاری نشده باشد.
ضربه زدن از روی تی تی را بین دو نشانگر تی قرار دهید و نه در جلوی آنها.
می توانید تی را حداکثر در فاصله ای به طول دو کلاب پشت خط جلوییی نشانگر های تی قرار دهید و ضربه بزنید.
ضربه زدن به توپ خارج از این منطقه: در مچ پلی ( match play ) جریمه ای ندارد اما رقیب شما می تواند از شما بخواهد که دوباره آن ضربه را بازی کنید و در استرک پلی ( stroke play ) شما حتما دو ضربه جریمه می گیرید و سپس باید از منطقه صحیحی بازی کنید.
بازی کردن توپ توپ را از همان جایی که افتاده است بازی کنید.
جای توپتان، منطقه مشخص شده سوئینگتان یا خط و مسیر بازیتان را با حرکت دادن، خم کردن یا شکستن هر چیزی که ثابت یا روییده است تصحیح نکنید مگر طبق قوانین.
چیزی را به سمت پایین فشار ندهید یا این که وضعیت بهتری ایجاد نکنید.
اگر توپ شما در یک بانکر یا یک واتر هزارد قرار بگیرد، زمین بانکر یا زمین یا آب داخل واتر هزارد را تا قبل از داون سوئینگ ( Down swing ) لمس نکنید.
توپ باید کاملا ضذبه بخورد و نباید فشرده و یا برداشته شود.
به عبارت دیگر در این منطقه کلاب شما نباید با زمین برخورد کند در صورت تماس ، دو ضربه جربمه دریافت می کنید.
بازی با یک توپ اشتباه ( به جز در یک هزارد ): در مچ پلی شما آن میدان را از دست می دهید.
در استروک پلی دو ضربه جریمه می گیرد و سپس باید توپ صحیح را بازی کنید.
بازی با یک اشتباه در یک هزارد: جریمه ای ندارد زیرا در هزارد نمی توانید علف ها را کنار بزنید ویژگی های ورزش گلف 1- بازی گلف در فضای باز و عموماً در بین درختان و چمنزارها با پستی و بلندیهای طبیعی انجام می شود که این امر باعث آسایش و آرامش درونی فرد می گردد.
2- وجود حداکثر اکسیژن و نور طبیعی در محل بازی گلف به ارگانیسم بدن این اجازه رامی دهد که کلیه دستگاههای حیاتی به خوبی انجام وظیفه نموده و در این حالت طبیعتاً قدرت اندیشه و تصمیم گیری به مراتب بیشتر از زمانها و مکانهای دیگر است.
3- امکان انجام این ورزش از سنین کودکی تا کهنسالی وجود دارد، هر چند که تحرک لازمه جوانی است مع الوصف قابلیت استمرار و تکرار مداوم و آهسته این ورزش آمادگی جسمانی را تا سنین بالا حفظ می نماید.
4- گلف فعالیتی بسیار مناسب برای کهنسالان می باشد زیرا روند اجرا و انجام این ورزش عاری از حرکات تند وفشارهای نامنظم بر اندامها و عضلات بر خلاف ورزشهای دیگر می باشد.
5- مسافت طی شده در ورزش گلف حدود هشت کیلومتر با زمان متوسط 3 الی 4 ساعت است که این حجم فعالیت با توجه به زمان آن فعالیتی ایده آل برای افراد مسن می باشد.
6- طی مسیر در ورزش گلف همراه با انگیزه و هدف است از این رو ورزشکار گلف باز همواره انگیزه ای تازه برای طی مسیر دارد و به همین دلیل احساس خستگی و بی حوصلگی نمی کند.
7- بازی گلف موجب افزایش کیفی دقت و مهارت می شود، بطوریکه پس از زدن ضربه، بازیکن مسیر توپ را ردیابی نموده و نقطه فرود آن را دقیقاً زیر نظر می گیرد، این عامل موجب تقویت زاویه دید، تشخیص دقیق جهت حرکت و قوه بینایی بازیکن می شود.
8- زدن ضربه مطلوب در ورزش گلف نیاز شدید به هماهنگی عصبی و عضلانی همراه با تمرکز مطلوب دارد.
9- طی مسیرهای متفاوت و زدن ضربات مختلف در گلف موجب اصلاح ناهنجاریهای ذهنی، پراکندگی فکری و عدم تمرکز موجود در افراد مبتلا به است.
به این جهت این ورزش خاصیت درمانی نیز دارد، ضمن اینکه یک گلف باز در نهایت به فردی پر حوصله و با صبر واستقامت تبدیل خواهد شد که از تصمیم گیریهای عجولانه خودداری می نماید و شاید به این دلیل است که ورزش گلف مورد علاقه سیاستمداران و دیپلماتها می باشد.
10- اصولاً ورزشکاران گلف را داور همراهی نمی کند و قضاوت به عهده ورزشکاران است که این امر موجب گردیده تااصول اخلاقی حاکم بر میادین ورزشی همراه با رعایت حقوق یکدیگر، نزاکت و احترام متقابل و همچنین موجب تقویت حس اعتماد و اطمینان به دیگران شود.
11- شیوه مبارزه یامسابقه در ورزش گلف رو دررو نیست به عبارت دیگر در ورزش گلف بازیکنان در مقابل هم نیستند بلکه در کنار هم و هر فرد صرفاً برای افزایش توانایی خودش تلاش می کند در حقیقت حریفان را با معیار توانایی شخصی و افزایش مهارت می آزمایند نه با غلبه بر دیگران.
12- ورزش گلف یک ورزش خانوادگی محسوب می شود و تمام اعضای خانواده می توانند بدون هیچگونه محدودیتی به تمرین گلف بپردازند زیرا پوشش لباس ورزشکاران این رشته بطور کاملاً مطلوبی می باشد که این موضوع بویژه به منظور توسعه و تعمیم ورزش بانوان که تا حدودی در مکانهای باز ورزشی محدودیت دارند، بسیار ارزنده و قابل توجه است.
گلف در ایران در ایران نخستین زمین استاندارد چمن برای گلف در دوره پهلوی و در باشگاه انقلاب تهران به کار افتاد که هنوز هم فعال است.
زمینهای خاکی دیگری نیز در برخی شهرستانها مانند مسجدسلیمان از سی سال پیش برای گلف آماده و بکار گرفته شده اند.
امروزه طرحهای اجرایی چندی در دست اقدام است تا در محوطه دانشگاه تهران، هتلها و همچنین در زمینی میان چالوس و نوشهر زمینهای گلف ساخته شود.
تیم ملی گلف بانوان ایران از سال 1380 آغاز بکار کرده و دورههای مسابقه انتخابی برای تیم ملی نیز میان گلفبازان شهرهای گوناگون ایران انجام شده است.
در ایران فدراسیون گلف لیگهایی میان باشگاههای کشور برگزار میکند.
تا امروز استانهای خوزستان، تهران، اصفهان، فارس و قم دارای باشگاههای گلف هستند.
گُلف، زنان، قدرت، تمرکز «گلف» برای ما ایرانیها واژه مأنوسی نیست و ما را بیشتر یاد نوعی اتومبیل میاندازد تا نوعی ورزش.
تمام آنچه ما از این ورزش میدانیم تصاویر جسته و گریخته کانالهای ماهوارهای و لحظات آنتراکت شبکههای داخلی است.
اما در ایران هم کسانی هستند که شیفته گلف بازی کردناند.
گلف به ورزش مردمان بیدرد معروف شده.
در ایران هم اکثر کسانی که برای تفریح سراغ این ورزش رفتهاند از اقلیت مرفه جامعهاند، اما هیچیک از دخترانی که در اولین دوره مسابقات گزینش بهترین دختر گلفباز ایران شرکت کرده بودند از خانوادههای مرفه نبودند.
آنها دخترانی معمولی بودند که هرکدام با انگیزهای جذب گلف و میدان مارپیچ وسیعش شده بودند.
قرار است سه نفر از بهترین زنان گلفباز زن ایران بهنام تیم ملی ایران در مسابقات جهانی پورتوریکو شرکت کنند؛ حضوری که قطعاً توجه بسیاری از رسانههای جهانی را به خود جلب خواهد کرد.
آرزوهای دور و دراز دخترانی که فعلاً در زمینهای چمن داخلی زیر آفتاب با چوبهایشان به توپ ضربه میزنند چیزی شبیه قصههای شاه پریان است، اما شاید راه رفتن طولانی در دل چمنزارهای وسیع و زیر آفتاب قدرت تخیل را قوی کند...
گلف از نقطه T آغاز میشود؛ جایی که توپ از روی یک میخ مخصوص شلیک میشود.
این توپ باید با ضربههای هدفمند از هجده میدان ـ که موقعیتهای متفاوتی دارند ـ عبور داده شود و در نهایت به داخل سوراخ هدف (hole) انداخته شود.
شاید با این توصیف این ورزش چندان جذاب بهنظر نرسد، اما تا زمانی که چوب گلف بهدست نگرفتهاید و پشت توپ حالت ضربه زدن به خود نگرفتهاید، لذت اصلی این ورزش را درنمییابید...
«خانم...
خانم...» جلوتر میروم، ایندفعه با صدایی بلندتر میگویم: «خانم.» ولی اصلاً متوجه من نمیشود.
بلوز و دامن صورتی پوشیده و کلاه آفتابگیری روی سرش گذاشته.
روبهرویش میایستم تا مرا ببیند.
نگاهم میکند.
سلام میکنم، ولی باز هم جوابی نمیشنوم.
پسر جوانی که آن حوالی است به طرفم میآید: «فایدهای ندارد.
گوشهایش سنگین است.
از صبح اینجاست.
بیشتر روزها میآید.
کاری بهکار کسی ندارد، بازیاش را میکند و میرود.» خمیدهخمیده راه میرود.
توپ را روی نقطه T میکارد و با قدرت به آن ضربه میزند.
او یکی از چند صد زن گلفباز ایران است.
کیف وسایلش را بهسختی به دنبال خود میکشد، ولی اصلاً خسته نیست.
میدان بعدی را دختران ملیپوش قرق کردهاند بیست دختر جوان که بهنوبت پشت یک توپ سفید میایستند و با قدرت به آن ضربه میزنند.
اکثر آنها تهرانیاند.
یکی دو گلفباز هم از اصفهان آمدهاند.
لیلا و بهناز سربازی، ساتین احمدی، صفورا بیگی و مها ازهانی رقابتی سخت با یکدیگر دارند.
لیلا از نبود عکاس ناراحت بهنظر میرسد: «دیروز روسری سرم بود، عکاسها میگفتند نمیتوانیم از تو عکس بیندازیم، حالا که مقنعه مشکی سرم کردم، هیچ عکاسی نیامده.
دارم از گرما خفه میشوم.» آفتاب با بیرحمی تمام بر سر بچهها میتابد.
هیچ سایهبانی نیست که زیر آن پناه ببرند و اگر هم پیدا شود کفاف 20 دختر را نمیدهد.
آبپاشهای زمین باز است و گاهگاهی به سر یکی از آنها میریزد.
صفورا بیگی هنگام ضربه زدن داد و هوارش بالا میرود: «بابا جان من نمیتوانم تمرکز کنم.
تا میآیم خودم را رها کنم و به چیزی فکر نکنم این آبپاش عزیز به من میرسد و تمام تمرکزم را از دست میدهم.» ورزش گلف بهتازگی میان زنان ایرانی طرفدار زیادی پیدا کرده است.
بسیاری از آنها جوّ آرام و محیط دلنشین آن را به بسیاری از ورزشهای پرهیاهوی دیگر ترجیح میدهند.
برای شروع باید توپ را در نقطهای به شکل T بکاری، بعد با چوب به آن ضربه بزنی تا 18 میدان وسیع را پشت سر بگذاری.
آخرین میدان، میدان سرنوشت و قهرمان است؛ میدانی که توپ در سوراخ هدف جا میگیرد و قهرمان مشخص میشود.
دو شرط اصلی ورزش گلف قدرت و تمرکز است.
قوی بودن بازوها و مچ نقش اصلی در قهرمان شدن دارد.
لیلا سربازی عاشق تمرکز است و کلاً بهخاطر تمرکز سراغ این رشته ورزشی آمده است.
لیلا از یک خانواده گلفباز حرفهای است: «عمویم سی سال است که گلف بازی میکند.
من هم بعد از کلی این شاخه و آن شاخه پریدن تازه فهمیدم گلف هم ورزش خوبی است و خلاصه گرفتارش شدم.» ساتین و صفورا هم چنین وضعیتی دارند، ولی سارا محسنی خود را دختر سرکشی میداند: «خانواده من با گلف که هیچی کلاً با ورزش مخالفاند.
آنها میگویند ورزش بهدرد دختر نمیخورد، ولی من عاشق ورزشم.
در دبیرستان هم رشته تربیتبدنی خواندم و در دانشگاه هم در رشته تربیتبدنی ادامه تحصیل دادم.
خانوادهام با ورزش مخالفاند، من که موافقم.» سارا اعتقاد دارد به آنچه میخواسته رسیده است: «من عاشق ورزشم.
از وقتی گلف بازی میکنم روحیهام خیلی عوض شده.
وقتی پایم را روی چمنهای سبز و تر میدان میگذارم حس خاصی پیدا میکنم که حاضر نیستم آن را با چیز دیگری عوض کنم.
اینجا حس میکنم من به خدا نزدیکترم.