دانلود تحقیق سبک سازی با پانل های پوما

Word 1 MB 25559 43
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • با توجه به قرار گرفتن کشور ما برروی کمربند زلزله ، همیشه این وحشت وجود دارد که در آینده نیز زلزله هایی به وقوع پیوسته و خسارتهای بیشتری به بار آورند، لذا استاندارد سازی فرآیند ساخت و ساز با رویکردهای مختلف ضرورتی است که لزوم اهتمام بدان برکسی پوشیده نیست.


    گرچه بررسی نقاط تخریب شده در اثر زلزله مبین این امر است که ساختمانهای بتن آرمه ایکه براساس ضوابط و آئین نامه های ساختمانی تحت نظارت دقیق ساخته شده توانسته اند، در مقابل زلزله به خوبی مقاومت کرده، آسیب پذیری کمتری نسبت به سایر ساختمانهای سنتی و اسکلت فولادی داشته باشند، اما همین مطالعات درصد ساختمانهایی را که در آنها ضوابط و مقررات ساختمانی بدقت به اجرا درآمده باشند را بسیار کمتر از حد انتظار برآورده می کنند.


    در واقع طرحی که مهندسان طراحی می کنند در عمل به اجرا در نمی آید.

    در واقع عدم نظارت برتولید بتن و اجرا و کنترل کیفیت، از جمله ضعف هایی است که در ساختمانهای بتنی وجود داشته و دارد.

    مثلاً در شرایطی که بتن ساخته شده به مدت 5 تا 7 روز نیاز به آب دارد در برخی مناطق کشور، بعلت خشک سالی در ساخت و ساز از آب برای عمل آوری بتن، کمتر استفاده می کنند و یا در مناطقی دیگر از کشور بعلت سرمای هوا و یخ زدگی، ساختماهای بتنی لاجرم از کیفیت و استحکام لازم برخوردار نیستند، این مشکلات و بسیاری دیگر از موارد، باعث شده که به اعتراف کارشناسان صنعت ساختمان، "در سراسر دنیا ، عمر سازه تا 80 سال است.

    اما در کشور ما متأسفانه این زمان به کمتر از 10 سال میرسد" .

    از طرف دیگر مستند به تحقیقات بعمل آمده و با فرض خوشبینانه و رعایت کامل استاندارد 2800 ساختمانهای اجرا شده در کشور بسیار سنگین بوده، بطوریکه برخی کارشناسان معتقدند که در کشور ما بار مرده هر مترمربع ساختمان بطور متوسط 400 تا 500 کیلوگرم بیش از معیارها و استانداردهای متداول جهانی است.


    چنانچه سنگینی ساختمانهای اجرا شده هزینه بسیار بالای استفاده از بتن، هزینه های اعمال نظارت کامل را در کنار آوارهای کشنده ناشی از حدوث زلزله مورد مطالعه قرار دهیم، علت استقبال فراوان از تکنولوژیهای جدید در صنعت ساخت و ساز کشور خودنمایی می کند.

    این استقبال در چند ساله اخیر خصوصاً پس از وقوع زلزله دلخراش " بم " نمود جدی تری یافته تا جایی که از آن بعنوان " فرهنگ سبک سازی " یاد می شود.


    در واقع سبک سازی در حال حاضر یکی از اساسی ترین، کم هزینه ترین و مؤثرترین راهکارهای مقابله با خسارات مالی و جانی ناشی از بروز زلزله و سایر بلایای طبیعی بشمار می آید.

    اهمیت سبک سازی زمانی آشکارتر می گردد که امکان نظارت دقیق، علمی و عینی را برآن بیافزائیم.

    در واقع با گسترش و ترویج سبک سازی، اعمال نظارت برساخت و ساز، دچار تحول اساسی گردیده است
    بجای اعمال ناقص و بسیار پرهزینه و بعضاً ناممکن نظارتهای " پسینی " ، این امکان وجود خواهد داشت تا با تدوین استاندارد ملی و گواهینامه های خاص پیش از نصب و اجرا تا 90 درصد فرآیند نظارت صورت گرفته، ضریب ایمنی ساخت و ساز را افزایش دهیم.

    در این میان سیستم ساختمانی پوما ( پانل های سقفی و دیواری سه بعدی) نسبت به سایر مصالح ساختمانی به سبب وجوه متمایزی که با سایر مصالح سبک دارد باعث شده تا شاهد بیشترین استقبال در سطح کشور و خصوصاً مناطق زلزله زده بم و ...

    باشد.


    سیستم ساختمانی پوما علاوه بر سبک بودن و مقاومت بسیار بالا و اطمینان بخش در برابر زلزله، در برابر صدا، سرما و گرما نیز عایق است.

    همچنین این پانلها کم حجم بوده و قادرند تا ساعتها در برابر شعله های مستقیم آتش مقاومت کنند.

    عمده ترین وجه تمایز پانل های پوما با سایر مصالح سبک از جمله ساندویچ پانل، دیوارهای درای وال، آزبست و ...

    قیمت مناسب این پانلهاست زیرا پانلهای تولیدی شرکت پوما بی نیاز از مواد اولیه وارداتی می باشد به سبب بی نیازی از ارزبری مواد با قیمت مناسب در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد.

    ماده اصلی پانلهای " پوما " پلی استایرن است که در مجتمع پتروشیمی تبریز تولید می گردد.

    در حالیکه در ساخت نوعی از پانلها از ماده شیمیائی پلی یورتان استفاده می شود که استفاده از این ماده علاوه بر تخریب محیط زیست، برای سلامتی انسان نیز زیانبار است.

    مزیت بسیار مهم دیگر پانلهای پوما تهیه و تدوین جزئیات اجرایی و روش کار سیستم است.

    این روشها بصورت کاملاً دقیق و منطبق با مقررات ملی ساختمان تدوین شده که خود باعث سرعت اجرای بالای این سیستم است.

    علاوه بر آن ساخت تجهیزات جانبی اجرای سیستم پوما باعث شده تا سرعت اجرا چندین برابر گردد.

    دستگاههای ملات پاش الکترونیکی ساخته شده در شرکت پوما تحول عظیمی در اجرای این سیستم است.

    بکارگیری ملات پاش سرعت اجرای سیستم را تا سه برابر افزایش می دهد.

    ضمن اینکه ضایعات و تلفات ملات سیمانی کاهش می یابد، در مجموع همه عوامل دست بدست هم داده اند تا هموطنان زلزله زده بم بیش از سایر نقاط کشور از این سیستم استقبال نمایند

    جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما »
    مقدمه:
    1- این بخش حاوی جزئیات عمومی در کاربرد پانل های "پوما" می باشد و برای اجرای هر ساختمان خاص مشاوره با کارشناسان با تجربه سازه در بکارگیری میلگردهای تقویتی در دیوار و سقف ساختمان اکیدا توصیه می شود.


    2- جهت اجرای عملیات بتن پاشی در سقف جزئیات شماره 6 و 8 علاوه بر اخذ نظر کارشناس سازه و تعبیه میلگردهای تقویتی، حتما می بایستی پانل "پوما" با چوب بست مناسب از زیر مهار و ابتدا بتن پاشی زیر و سپس بتن ریزی روی سقف صورت گیرد.


    جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما » برش A_A پلان معماری یک واحد مسکونی جهت نمایش نحوه اتصالات "پوما" جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما » 1- نحوه استقرار "پوما" بر روی شناژ به عنوان دیوار خارجی در ساختمان های بیش تر از دو طبقه 2- نحوه استقرار "پوما" بر روی شناژ به عنوان دیوار داخلی در ساختمان های بیش تر از دو طبقه جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما » 3- نحوه اتصال دو قطعه پانل دیواری "پوما" 4- نحوه اتصال دو دیوار متقاطع جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما » 11- نحوه جاگذاری چهارچوب درها در پانل دیواری "پوما" 12- نحوه جاگذاری پنجره در پانل "پوما" جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما » 13- نحوه استقرار سایه بان روی پنجره 14- روش اجرای جداره مضاعف و عایق دار مخازن فلزی مواد با سیستم "پوما" جزئیات اجرایی روش ساختمان سازی با پانلهای عایقدار « پوما جزئیات اجرایی کرسی چینی و پی زیر دیوارهای خارجی در ساختمان یک طبقه نتایج آزمایشها بر روی پنل های مشبک پوما مقدمه 1- آزمایش بارگذاری عرضی در این گزارش نتایج حاصل از آزمایش بارگذاری عرضی و بارگذاری فشاری نمونه های پانل شرکت پولاد مشبک ایستا بر اساس بخش E72-80 آیین نامه ASTM که به درخواست شرکت مذکور توسط آزمایشگاه سازه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن انجام گرفته ارائه می گردد.

    2- مشخصات پانل پانل های ساخته شده توسط شرکت پولاد مشبک ایستا شامل یک لایه پلی استایرن در میان دو لایه بتن می باشد که یک شبکه فضاییاز فولاد پیش ساخته جوش دو لایه بتن را به یکدیگر متصل می نماید.

    شبکه فولادی دو لایه پانل به صورت شطرنجی با ابعاد 50 در 50 میلی متر و قطر 5/2 میلی متر ساخته شده که دو لایه توسط مفتول های ارتباطی به صورت شکل ذیل متصل می شوند آزمایش بارگذاری عرضی بر اساس بند 11 از بخش E72 آیین نامه ASTM انجام پذیرفته که سیستم اعمال بارگذاری و شرایط تکیه گاهی نمونه مطابق ذیل تنظیم شده است آزمایش بارگذاری عرضی نمونه شماره 1 عرض پانل 44 سانتی متر و هر لایه دارای 2 عدد میلگرد تقویتی 8 Ø می باشد.

    و ضخامت متوسط نمونه 1/7 سانتی متر اندازه گیری شده است و منحنی نیرو خیز وسط دهانه با استفاده از مقادیر ثبت شده مطابق ذیل حاصل گردیده است.

    مشاهدات: نمونه شماره یک تحت بارگذاری رفتاری که از خود نشان داد در بار 750 کیلوگرم شروع به افزایش خیز تحت بار ثابت نمود.

    نتیجه گیری: ظرفیت بار نهایی پانل شماره یک معادل بار گسترده 680 کیلوگرم بر مترمربع محاسبه شد.

    2- آزمایش بارگذاری فشاری آزمایش بارگذاری فشاری بر اساس بند 9 از بخش E72 آیین نامه ASTM انجام پذیرفته که سیستم اعمال بارگذاری و شرایط تکیه گاهی نمونه مطابق ذیل تنظیم شده است.

    خیز وسط دهانه و تغییر طول نمونه توسط تغییر مکان سنج های الکترونیکی اندازه گیری و پس از کسر نشست متوسط تکیه گاه مقدار خیز خالص ثبت می گردد.

    آزمایش بارگذاری فشاری نمونه شماره 2 نوع آزمایش: بارگذاری محوری (فشاری) ابعاد نمونه 44 در 270 سانتی متر ضخامت متوسط 5/7 سانتی متر و نمونه ها بدون آرماتور تقویتی می باشند.

    منحنی نیرو- خیز افقی وسط دهانه و منحنی نیرو- تغییر مکان عمودی به ترتیب با استفاده از مقادیر ثبت شده در مراحل بارگذاری مطابق ذیل ترسیم می شود.

    مشاهدات: پدیده خاصی تا مرحله کمانش نمونه مشاهده نکردید تا این که در بار حدود 20 تن نمونه در اکثر کمانش در فاصله 1/1 متر از بالای پانل گسیخته می شود.

    نتیجه گیری: مقدار ظرفیت نهایی باربری نمونه پانل با طولی معادل 70/2 متر بدون قید جانبی برابر 20تن حاصل گردید.

    جزئیات اجرایی دال بتنی سقف با پانل سقفی "پوما" در دهانه 5 متر جدول مقایسه ای سیستم ساختمانی پوما با سایر محصولاتسیستم های نوین ساختمانیابتدا تعریف مختصری از سیستم ساختمای 3D به آگاهی عزیزان می رسانم، صفحات 3D در ساختمان به عنوان دیوارهای باربر و جداکننده و سقف و کف ساختمان به طور دلخواه کاربرد دارد و شبکه مش بیرونی و داخلی صفحات (هر دو طرف) با بتن ریز دانه بتن پاشی می شود، ضخامت بتن در هریک از لایه های طرفین حدود 3 تا 4 سانتی متر می باشد، ساختمان های احداثی با 3D رفتار سازه ای جعبه ای شکل (BOX) دارند در این نوع ساختمان ها انتقال نیرو به صورت خطی انجام نمی شود، بلکه به صورت سطحی است، در ساختمان های با سازه تیر و ستون انتقال بار به صورت خطی است یعنی بار هر طبقه از طریق تیرها به ستون و از ستون به فوندانسیون منتقل می شود، در ساختمان های تیر و ستونی در هنگام وقوقع زلزله با تخریب سازه ای در هر یک از اجزا اعم از تیرها یا ستون ها تخریب کلی و فروریزی ناگهانی صورت می گیرد، اما در ساختمان های احداثی با 3D چنانچه در اتصال یک دیوار یا سقف یا کف تخریبی ایجاد شود سایر اجزاء بار وارده را تحمل می نماید و مانع از تخریب کلی ساختمان می شوند.

    اتصال ساختمان در سازه های اسکلت فلزی یا بتنی پیش ساخته موضعی و محدود است و به خصوص اگر ضعف جزئی در هر یک از اتصالات وجود داشته باشد در اثر نیروی جانبی، ساختمان را در معرض تخریب و آسیب جدی قرار می دهد، اما در ساختمان هایی که با روش 3D ساخته می شوند یکپارچگی اتصالات یکی از مهم ترین ویژگیهای این روش ساختمانی می باشد و همین موضوع توجه مهندسین ساختمان را به این روش جلب کرده است.

    حال به تفکیک موضوع می پردازیم: الف: عده ای از سازندگان در ساختمان سازی صنعتی از قطعاتی به نام ساندویچ پانل پلی اورتان استفاده می نمایند که یکی از مواد مصرفی در تولید عایق اینگونه پانل ها که اختصاراً (P .

    U) نامیده می شود ایزوسیانات و ماده پلی یور است و دیگری که به عنوان مکمل یا اکتیو مورد استفاده قرار می گرفت گاز فریون 11 به میزان 10 کیلوگرم در هر متر مکعب عایق می باشد که با توجه به تولید پانل های P.U توسط سه کارخانه بزرگ و چندین کارگاه کوچک در کشور که سالانه حدود 1،500،000 وارد متر مربع می باشد و جهت تولید این مقدار P.U حدود 1500 تن گاز فریون 11 وارد چرخه آلاینده های محیط زیست می شود، مضافاً اینکه هنگام تولید پانل و پس از آن نیز خطر گاز سیانور ناشی از ماده ایزوسیانات انسان ها، محیط زیست و دیگر جانداران را تهدید می کند.

    چنانچه در پوشش دیوار و سقف سالن های سوله ساندویچ پنل های پلی استایرن جایگزین پانل های P.U شود علاوه بر حمایت از تولید داخلی (مواد اولیه پلی استایرن را پتروشیمی تبریز تولید می نماید) از خروج مقدار قابل ملاحظه ای ارز نیز جلوگیری خواهد شد، زیرا مواد اولیه P.U کلاً وارداتی است.

    ّ: حال اگر در ساختمان سازی به جای آجر و دیگر مصالح پانل های عایقدار " پوما " را جایگزین کنیم به جهت عایق شدن دیوارها و سقف ساختمان ها، مصرف سوخت کاهش می یابد در نتیجه دود آلاینده بخاری ها، آبگرمکن ها و شوفاژها به میزان زیاد کاهش می یابد و طبعاً در کاهش آلودگی از ناحیه نیروگاه های گازی نیز شاهد وضعیت بهتری خواهیم بود و شاید دود دودکش های بلند کارخانه های تولید آجر نیز کاهش یابد.

    1- نفوذ آلودگی صوتی شهرهای بزرگ به منازل شهروندان کاهش می یابد و آن ها در محیط آرام تری به استراحت و تجدید قوا می پردازند.

    2- به طور کلی در هزینه های بخش ساختمان سازی و صنایع جنبی صرفه جویی قابل ملاحضه ای خواهیم داشت.

    نگاهی نو به ساختمان سازی به روش صنعتی: ساخت و ساز مسکن به روش سنتی در دهه های اخیر جوابگوی رشد فزاینده جمعیت در کشور ما نبود، هر چند که عده ای از سازندگان صنعت ساختمان کشور سعی نمودند با ارائه انواع قطعات پیش ساخته در عرصه ساختمان سازی صنعتی راه کارهای نوینی بیابند، اما به دلایل آتی الذکر موفق نبوده اند.

    انواع پانل های متداول در کشورهای پیشرفته مانند ساندویچ پانل، درای وال، ورق آزبست، پلاستوفرم و غیره به دلایل بیگانه بودن با فرهنگ جامعه ما و گرانی آن و از طرفی بعضاً وارداتی بودن مواد اولیه آن ها مطلوب نبود، لذا تنها راه حل این بود که روش پیش ساخته جدیدی را که ارزبری هم نداشته باشد در کپسول و پوشش سنتی جایگزین و ارائه نمود که در جهت دستیابی به این هدف شرکت پولاد مشبک ایستا اقدام به طراحی و تولید " پوما " نمود که یک قطعه پیش ساخته، سبک وعایق دار است که پس از ملات پاشی طرفین آن نمادی کاملاً سنتی می یابد که این همان نقطه مطلوب در ساختمان سازی صنعتی و یا انبوه سازی مسکن به طریقه سریع اللحداث در کشورمان می باشد.پانل های سبک دیوار و سقفچکیده برای ساختن اسکلت یک ساختمان کوتاه مرتبه، پانل های متشکل از دولایه شبکه آرماتوربندی که با میلگردهای زیگزاگی شکل به هم وصل می شوند، مورد استفاده قرار می گیرند.

    با قرار دادن یک لایه فوم بین دو سطح شبکه سطح، در حین اجرا، عملیات پاشیدن بتن (شاتکریت) به راحتی از دو طرف بر روی سطوح انجام می شود.

    کاربرد چنین پانل های سبکی، می تواند وزن سازه را به حدود نصف کاهش دهد.

    بارگذاری جانبی یک طرف وارده به نمونه آزمایشی با مقیاس 2/1 اندازه واقعی با استفاده از مصالح و روش ساخت مذکور نشان داده که بار نهایی می تواند چند برابر بیشتر از بار طراحی بوده و همه تغییر مکان های نسبی مورد نیاز نیز به خوبی تامین شوند.

    نتایج آزمایش های دو بعدی بر روی پنل های ساخته شده با مصالح مشابه، نخست خلاصه شده و سپس در تئوری پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفته است.

    مقدمه شبکه های سیمی دولایه که به روش خاصی ساخته شده و بین آن ها از یک لایه فوم استفاده گردیده، برای تقویت قاب های بتن مسلح آسیب دیده به کار رفته اند (شکل 1a) و یا در ساخت سازه های کوتاه مرتبه استفاده شده اند (تصویر 1 تا 5).

    مقاطع جانبی و قائم از پانل ها که با مصالح خاص ساخته می شوند در شکل 2b داده شده است.

    بعد از نصب لایه ها و قراردادن پانل در جای خود، دو طرف پانل های بتن پاشی می گردد (شکل 5).

    تکنیک های متعددی برای اتصال قاب آسیب دیده به دیافراگم پانل ها به کار گرفته و آزمایش شده است.

    شکل 1b نتایج منحنی های هیسترزیس بارگذاری را نشان می دهد.

    برای آشنایی با جزئیات این بررسی به مرجع شماره {2} رجوع شود.

    منحنی E در شکل 1bمتعلق به قاب بتن مسلح است که در معرض همان شرایط تغییر مکانی قبل از نصب دیافراگم ها قرارداده شده است.

    منحنی B به صورت تحلیلی از تفاضل منحنی E از منحنی A (با همان ساختار وشکل پانل های استفاده شده در سازه سه بعدی مطالعه شده در این مقاله) به دست می آید.

    از منحنی B که به صورت مستقل در شکل 1cدیده می شود به صورت تقریبی می توان رابطه بین تنش های برشی و تغییر شکل های برشی را به دست آورد، که به صورت جداگانه در شکل 1dآمده است.

    روشی که در این قسمت به کار رفته توسط دو معادله در همان شکل خلاصه شده است.

    شیب نزولی منحنی مزبور در محاسبات تئوری به کار نرفته و در عوض از شیب صفر استفاده شده است.

    تاثیر و بازدهی دیافراگم های اضافه شده بر روی مقاومت و سختی جانبی قاب آسیب دیده به راحتی با مقایسه شیب ها در ابتدا و در نقاط انتهایی که به هم می رسند دیده می شود.

    در شکل 1a، به سختی می توان ترک های ریزی بر روی سطح پانل در وضعیت بار نهایی، و نیز مقادیر محدود خرابی و آسیب دیدگی در گوشه های دیافراگم مشاهده نمود.

    نمونه آزمایش یک نمونه سه بعدی با مقیاس 2/1 با استفاده از سیستم پانل های شبکه آرماتورگذاری سبک در آزمایشگاه ساخته شد که بعد به کمک بتن پاشی در محل به صورت دیوارهای سازه ای در آمدند.

    طرح کلی، مقاطع و نیز جزئیات پانل های شاتکریت شده به طور شماتیک در شکل 2 داده شده است.

    مهار نمودن نمونه به پی گسترده (که به نوبه خود به کمک پیچ های پر مقاومت پس کشیده شده به کف آزمایشگاه متصل شده است)، اتصالات پانل ها، جزئیات آرماتورگذاری اطراف بازشو در دیوارها و نیز مراحل مختلف ساخت نمونه مورد نظر در شکل های 1 تا 5 داده شده است.

    این نمونه مدل کوچک شده یک سازه واقعی است که مورد بررسی قرار گرفته است.

    عایق حرارتی خیلی خوب، وزن کل کاهش یافته و سرعت بالای ساخت، از امتیازات اصلی این روش ساخت می باشد.قبل از آماده ساختن نمونه سه بعدی، آزمایش های مقدماتی مثل: آزمایش بارگذاری محوری بر روی پانل ها {1}، بارگذاری تناوبی در صفحه پانل ها {2} و بارگذاری خارج از صفحه پانل ها {3}، بر روی پانل های مشابه در آزمایشگاه انجام گرفت.با توجه به نتایج اولیه، رفتار شکل پذیرتر، ظرفیت جذب انرژی بیشتر، حاشیه ایمنی بالاتر و نیز وقوع خسارات موضعی قابل تعمیر در عوض شکست های کلی انتظار می رود.

    مدل مورد نظر برای نیروی برشی پایه 26KNکه متناسب با %25 وزن کل سازه است و ضوابط آیین نامه جدید زلزله ترکیه سال 1998 {4} را تامین می کند، طراحی شده است.

    از میلگرد به قطر 3mm برای شبکه بندی استفاده گردید که بدون تغییر شکل های اولیه و در دوراستای افقی و عمودی در فواصل 10cm از یکدیگر جوش شدند.

    مقاومت حد جاری شدن این میلگردها حدود 500MPa می باشد.

    آزمایش های نمونه استوانه ای شکل نشان می دهد که متوسط مقاومت فشاری بتن شاتکریتی حدود 14MPaمی باشد.

    آزمایش نمونه استوانه ای به اندازه کافی برای بررسی کیفیت بتن شاتکریتی مناسب تشخیص داده شد {5}.

    برپایی دستگاه آزمایش دو جک هیدرولیکی دو جهته با ظرفیت 300KN در وضعیت افقی بین نمونه آزمایش و دیوار بتن آرمه تکیه گاهی قرارداده شد.

    بار جانبی کل به دو قسمت مساوی در ابتدا تقسیم شده و سپس هر یک از نیروها به دو بخش تقسیم می گردد.

    به گونه ای که نیروی وارده به هر دیوار متناسب با سختی جانبی آن می باشد (عکس شماره6).

    سپس هر کدام از این بارها جانبی به کمک بازوهای صلیب بارگذاری در بالای نمونه ها و توسط اتصالات برشی که در داخل نمونه جاسازی شده در طول دیوارهای برشی انتقال می یابند.

    بدین ترتیب نیروهای متمرکز وارده به صورت بار گسترده یکنواخت به هر دیوار اعمال می گردد.

    نیروهای وارد بر دیوارها، در هر لحظه توسط نیروسنج ها اندازه گیری شده و لذا نیروی وارده به دیوار وسطی به راحتی از تفاضل نیروهای گرفته شده به وسیله دیوارها، از کل نیروهای وارده به نمونه ناشی از بار اعمال شده محاسبه می گردد.

    با استفاده از مجموعه دستگاه آزمایش، سعی شده تا پخش نیروهای جانبی مساوی با نیروهای اینرسی واقعی قابل انتظار در یک زلزله باشد.

    این فرض از آنجایی که سازه به طور نسبی صلب بوده و تا رسیدن به بار طراحی رفتاری الاستیک انتظار می رود، حداقل تا آن حد معتبر می باشد.

    فرض شده است که دیوارهای عمودی، بارهای برشی چندانی تحمل نمی کنند.

    تغییر مکان های در صفحه و خارج صفحه هر دو انتهای نمونه و نیز لغزش نسبی احتمال روی کف آزمایشگاه به صورت خودکار ثبت می گردد و منحنی های تغییر مکانی به دست می آیند (شکل3).

    متوسط مقادیر ثبط شده توسط تغییر مکانسنج ها و کل بار جانبی برای رسم شکل 3 به کار رفته اند.

    لغزش نمونه تغییر مکان های خارج از صفحه، مقادیر ناچیزی مشاهده شدند.

    اگر چه بارهای جانبی اعمال شده در طول آزمایش به حدود 10 برابر تراز بار طراحی رسید، به خاطر محدودیت های دستگاه بارگذاری دستیابی به ظرفیت نهایی بار سازه ای ممکن نشد.

    شایان ذکر است که حتی در تراز بار حداکثر، تنها ترک های جزیی و مویی مشاهده گردید و اثری از شکست و گسیختگی موضعی دیده نشد.

    نتیجه گیری نمونه ای با 1/2 مقیاس واقعی که از اعضای پانل ساندویچی با اتصالات مناسب تشکیل شده و در محل بتن پاشی گردید، تحت بارگذاری جانبی یکطرفه در آزمایشگاه قرار گرفت.

    با وجودی که بارهای جانبی به حدود 10 برابر تراز بارهای طراحی افزایش یافت، ولی فقط ترک های جزیی باریکی بر روی سطوح مشاهده گردید وهیچ گونه شکست موضعی خاصی دیده نشد.

    موضوع جالب اینکه هیچ گونه جدایی و ناپیوستگی بین دولایه دیوارها به وجود نیامد.

    نتایج این تحقیق مشان می دهد که در صورت رعایت ضوابط خاص اعضای پانل ساندویچی با اتصالات مناسب و شاتکریت با شرایط و ضخامت صحیح به جای ساختمان های بنائی از روش مذکور می توان در ساختمان های کوتاه مرتبه بهره جست.فرآیند انتخاب و انتقال تکنولوژی های ساختچکیده: نیاز به بهره گیری و تکنولوژی های ساخت متناسب با رشد هر جامعه و بهره گیری از فن آوری در سایر صنایع و توانایی های اجرای آن جامعه متغیر است.

    همین نیازها است که بعضاً به نوآوری ها و یا انتقال فن آوری می انجامد.

    انتخاب تکنولوژی های ساخت پیش درآمد انتقال آن هاست و در هر گزینش، هماهنگ سازی بین اجزا با محیط بسیار مهم است.

    و نیاز به مطالعه کافی دارد.

    در پیش گرفتن روش های پژوهشی مناسب و نیز راه کارهای درست و سرانجام طی مراحل سلسله وار از گزینش تا انتقال فن آوری های ساخت در موفقیت و سوددهی آنها بسیار مهم است.

    بهترین حالت انتقال یک تکنولوژی ساخت، طی مراحل انتقال از فراگیری دانش فنی تا تولید و گسترش داخلی است.

    موانع گوناگونی بر سر راه انتقال بهینه تکنولوژی های ساخت وجود دارد که شناخت وارائه راه حل های مناسب برای رفع آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

    واژگان کلیدی تکنولوژی های ساخت - انتقال تکنولوژی - انتخاب تکنولوژی - تکنولوژی زدگی کاذب - انتقال بهینه تکنولوژی پیش گفتار: امروز تغییر در میزان ساخت و ساز، شرایط بهره برداری، نیازهای مشتریان، شرایط بازار رقابتی و فرآورده های نهایی صنعت ساختمان، سبب بهره گیری از فن آوری های نوین در این صنعت شده است.

    همین صرفه جویی در مصرف انرژی و مواد اولیه و کاهش هزینه های اجرایی و مدیریتی به عنوان عواملی موثر، گروه های ذینفع را به بهره گیری بیشتر از فن آوری در صنعت ساختمان تشویق و ترغیب کرده است بطوریکه این گروه ها در بسیاری از کشورهای دیگر مطالعه، تولید و به کار گرفته شده، به وسیله شرکت ها و افراد وارد کشور شده است و به همین منظور نیز کانون های پژوهشی بسیاری در کشور پدید آمده است.

    فرآیند انتخاب تکنولوژی های ساخت فرآیند انتخاب تکنولوژی ساخت، گزیدن روش های گوناگون برای به کارگیری آن در صنعت ساختمان است.

    این روش ها دربرگیرنده گزینش ماشین آلات، ابزار، مصالح، روش های مدیریتی و سازماندهی، گروه های کاری و اجرایی و دانش های فنی گوناگون است.

    گزینش درست این روش ها در تمام مرحله های ساخت از مراحل آغازین پروژه همچون گمانه زنی، نقشه برداری و آماده سازی، تا مراحل ساخت همچون خاک برداری و حفاری، فوندانسیون، اسکلت، سقف، سفت کاری، نازک کاری داخلی و خارجی، تاسیسات، فضای سبز، بهره برداری و نگهداری ساختمان دارای اهمیت فراوانی است.

    ممکن است این اشتباه در ذهن صورت پذیرد که منظور از این کار به دست آوردن و انتخاب مدرن ترین و تازه ترین فن آوری ها است.

    درحالیکه بهره گیری از این روش ها نیازمند به کارگیری هماهنگ و سازگار تمام اجزای آن است.

    پیشرفت نامتناسب یک جز به دلیل ناهماهنگی با دیگر اجزاء نتیجه دلخواه را به همراه نخواهد داشت.

    افزون بر هماهنگ سازی ( متناسب سازی ) اجزای تکنولوژی های ساخت، هماهنگی بین اجزای انتخاب شده با سایت و حوزه پیرامونی آن اهمیت بسیار دارد.

    این انتخاب نیازمند مطالعات گسترده و شناخت کامل منطقه و سایت، اقلیم، سیاست گذاری های خرد و کلان دولت و دستگاه های ذی نفوذ، پیشینه تاریخی، مطالعات اجتماعی، مطالعات اقتصادی، پتانسیل های موجود و داد و ستدها و رقابت های بین المللی است.

    بهره گیری از تکنولوژی های ساخت نه به مثابه یک هدف بلکه به عنوان ابزاری برای تامین نیازهای زندگی، پدید آوردن رفاه اجتماعی و توسعه اقتصادی قابل قبول است.

    مراحل انتقال تکنولوژی های ساخت ورود به مبحث انتخاب و انتقال تکنولوژی ساخت نیازمند گذراندن مراحل گام به گام و سلسله واری است که طی آن عوامل ذی نفوذ نخست به فراگیری دانش فنی و سپس به تجربه و تثبیت آگاهی ها، پس از آن به آموزش نتایج به دست آمده و سرانجام به تولید و گسترش آن تکنولوژی می پردازند.

    به بیانی دیگر مطالعات، در بخش های پژوهشی و مهندسان مشاور و کسب تجربه و تلاش در شرکت های سازنده انجام می شود.

    دراین حالت فرآیند گیری ضمن انجام کار، شرایط بهبود و گسترش فن آوری را فراهم می آورد و در صورت پردازش درست مطالعات و تجربه های اجرایی شرایط انتقال فن آوری در بالاترین سطح، برای تولید کنندگان داخلی فراهم شود.

    بررسی عملکرد کشورهای جنوب شرقی آسیا و تجربه های این کشورها ( ژاپن، کره، مالزی، تایوان و فیلیپین ) در مورد انتقال فن آوری پس از دهه چهل میلادی می تواند الگوی مناسبی برای کشورهای در حال توسعه باشد.

    این کشورها به گونه های متفاوتی توانسته اند از مرحله رشد وابسته به واگذاری منابع طبیعی و نیروی کار خود، به مرحله جایگزینی واردات به تولید داخلی و سرانجام به مرحله صادرات فن آوری های تولیدی خود در صنعت ساختمان برسند.

    مرحله های زیر به منظور انتقال فن آوری های ساخت در کشور و با هدف رهایی « تکنولوژی زدگی کاذب » که ممکن است به وسیله کشورهای تولید کننده در پیش پای کشورهای در حال توسعه گذاشته شود، پیشنهاد می شود.

    فراگیری دانش فنی گزینش و انتقال فن آوری با هدف گزینش فن آوری نیازمند روش های متناسب مطالعاتی است.

    نمونه های گوناگونی از انتقال فن آوری وجود دارد که به علت کمبود مطالعات انجام شده، شناخت ناکافی و نداشتن خط مشی روشن به رغم تلاش های فراوان در انتخاب نوع و واردات آن، به موفقیت نرسیده اند از این رو این بخش به عنوان محور اصلی کار اهمیت فراوانی دارد.

    در این مرحله پژوهشگران با مطالعه کتاب، مجله ها و مقاله های داخلی و خارجی در کتابخانه ها و شبکه اینترنت به بررسی کامل موضوع می پردازند و سپس با داشتن ایده ها و نظرات معینی به بازدیدهای هدفمند و مرتبط با موضوع و تحقیق از کشورهای تولید کننده و مصرف کننده فن آوری می پردازند.

    این بازدیدها به صورت دوره های آموزشی نیز انجام می شود.

    روشن است که تصمیم گیری های این مرحله، پایه تمامی حرکت های بعدی است و هرگونه تصمیم نادرست می تواند زیان های جبران ناپذیری به بار آورد.

    تجربه و تثبیت اطلاعات اگرچه بهره گیری از تکنولوژی های ساخت و پی آمد های آن در مقیاس کلان تعریف و توجیه بهتری دارد ولی شروع آن می بایست از کارگاه ها و شرکت های کوچک با توانایی های فنی و پتانسیل بالا آغاز شود.

    در این تجربه های اجرایی بسیاری از موارد برای گروه های سازنده روشن می شوند.

    نمی توان انتظار داشت که برای ساخت پلی با یک فن آوری خاص، تنها با خواندن کتاب در مورد چگونگی انجام کار، آن را فراگرفت.

    حتی دیدن این که دیگران همین کار را چگونه انجام می دهند نیز این آمادگی را در ما پدید نمی آورد بلکه تنها با کوشش در انجام همان کار، رو به رو شدن با مسایل، تلاش مداوم در حل مشکلات و حرکت گام به گام از مقیاس های کوچک به بزرگ است که فراگیری، انباشت دانش، نوآوری، هماهنگی با محیط و بهبود فن آوری صورت می پذیرد.

    آموزش دستاوردها آموزش دستاوردهای مطالعات و تجربه های فرآیند انتخاب و انتقال فن آوری، تثبیت دانش مربوطه را در پی دارد.

    و انتقال این دانسته ها و تجربه ها به پویایی فرآیند انتخاب، نوآوری، خلاقیت، کسب دانسته های تازه بین تیم های آموزش دهنده و آموزش گیرنده و حتی فراتر از آن تولید اندیشه های تازه می انجامد.

    تشکیل کلاس ها و دوره های آموزشی و تربیت نیروهای کار آزموده و کارا، برای اجرای بهینه فن آوری های برگزیده و گسترش تیم های کار آزموده، فراهم شدن بستر رشد فن آوری، رهایی از وابستگی و واردات فن آوری و استحکام ساختار پژوهشی و تحقیقاتی کشور را در پی دارد.

    تولید و گسترش با کامل شدن دانسته ها و تجربه ها و به وجود آمدن ایده ها و اندیشه های هماهنگ با شرایط بومی و منطقه ای و انتقال آنها به افراد، شرکت ها و کاخانه های تولیدی، تشویق و پشتیبانی دستگاه های دولتی مرتبط، تشکیل بخش های تحقیقاتی در شرکت ها و کارخانه ها، برپایی دوره های تخصصی، تربیت تیم های اجرایی و هم فکری بین گروه مشاوران، سازندگان و طراحان، رفته رفته تولید فن آوری و سپس گسترش فن آوری ساخت و صادرات آن انجام می پذیرد.

    کشور ترکیه به عنوان یکی از کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران با حرکت در این راستا و دریافت تکنولوژی های گوناگون ساخت ( از کشورهای اروپایی ) و بومی کردن آنها و سپس تولید، گسترش و صادرات آن در سطوح مختلف، امروزه به عنوان یکی از موفق ترین کشورهای منطقه در تولید و گسترش فن آوری های صنعت ساختمان مطرح است.

    انتقال بهینه تکنولوژی افراد، شرکت های دولتی یا خصوصی می توانند در سطوح مختلف به انتقال فن آوری بپردازند.

    این انتقال می تواند در پایین ترین سطح که همان دریافت و کاربرد فن آوری است و یا سطح میانی که دریافت، کاربرد، اصلاح و هماهنگی آن با ویژگی های بومی و منطقه ای است و یا در بالاترین سطح که دریافت دانش برای تولید داخلی و رسیدن به فن آوری های تازه است صورت پذیرد.

    تاکنون بسیاری از تکنولوژی های نوین ساخت توسط شرکت ها و افراد متخصص وارد کشور شده در موارد متعددی فرآیند انطباق با محیط و بومی کردن آنها انجام گرفته است.

    پرسش این است که هر شخص یا شرکتی در چه سطحی می تواند به انتقال فن آوری بپردازد؟

    و به دنبال رفع چه نیازهایی است؟

    در یک نگرش کلی می توان تمامی افراد و شرکت های سرمایه گذار، تولید کننده، مصرف کننده و مهندسان مشاور را عضوی از مجموعه ذینفع این فرآیند انگاشت که همگی در صورت هدفمند شدن و تعیین خط مشی کلی می توانند در سطوح مختلف و با هماهنگی یکدیگر به انتقال تکنولوژی های ساخت بپردازند.

    در این حالت فرآیند انتخاب و انتقال تکنولوژی ( فراگیری دانش فنی - تجربه و تثبیت اطلاعات - آموزش نتایج به دست آمده - تولید و گسترش )، با روشی درست و از پایین ترین سطح انجام شده، سپس با نیازها و شرایط محیطی هماهنگی پیدا کرده و سرانجام توسط کارشناسان و کاخانه های داخلی تولید شده است و در چنین شرایطی انتقال بهینه تکنولوژی صورت پذیرفته است.

    موانع انتقال تکنولوژی های ساخت در برنامه های راهبردی بیشتر کشورهای در حال توسعه به واسطه شرایط اقتصادی، محدودیت های منابع مالی و تعداد زیاد نیروی کار، بهره گیری از فن آوری های ساده، مصالح محلی، ابزار ارزان و نیز کاهش واردات در رئوس برنامه قرار گرفته است.

    و این امر بهره گیری از تکنولوژی های ساخت و انتقال آن ها به کشور را با موانع متعدد رو به رو می کند.

    اگر چه با ورود یک فن آوری بیکاری مقطعی در بین کارگران ساده و نیاز به نیروی متخصص افزایش می یابد ولی در صورت ادامه این امر، حمایت دولت و طی روش های درست انتقال، نه تنها مشکلات فوق به خوبی حل خواهند شد بلکه نیاز به نیروهای کاری در آینده افزایش می یابد.

    موارد زیر هر کدام به عنوان مانعی برای جلوگیری از انتقال درست تکنولوژی ساخت به کشور، مطرح هستند.

    که در صورت مطالعه و در پیش گرفتن راه کارهای مناسب توسط دست اندرکاران شرایط برای انتقال بهینه تکنولوژی ساخت فراهم می شود: - عدم تدوین استراتژی مشخص از طرف دولت.

    - مقاومت تولید کنندگان داخلی مصالح سنتی و پیمانکاران محلی.

    - ارزانی و فراوانی کارگران ساده در کشور.

    - کمبود مدیران توانمند و نیروهای انسانی مجرب.

    - کم اهمیت بودن محصولات نهایی صنعت ساخت نزد مشتریان و فقدان رقابت کیفی در بیشتر مناطق کشور و حذف انگیزش لازم در شرکت های ساختمانی برای تولید مرغوب.

    - وابستگی و نیاز به سرمایه اولیه برای انتقال فن آوری.

    - حفظ موازنه صادرات و واردات کشور.

    گزارش مراحل انتقال یک نمونه از تکنولوژی های ساخت « بیش از 40 سال است که شیوه تولید، استفاده و مزایای بتن غلتکی در دانشگاه های ما تدریس می شود.

    بسیاری نیروی متخصص و آگاه در این مورد در کشور تربیت شده است و دانشجویان ایرانی بارها در المپیاد بتن رتبه های اول تا سوم را به دست آورده اند و در این باره همه شرایط و امکانات فراهم است، اما می بینیم که همچنان از آسفالت قیری استفاده می شود و گویی مدیران و کارفرمایان پروژه ها تمایل چندانی به آشنایی با این مقوله ندارند!

    مقاومت استاندارد ترین بتن در ایران حدود 500 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است که در مقابل بتن هایی با مقاومت 4 هزار و 5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع، بتنی متوسط ارزیابی می شود و این مسئله در طول زمان به معنای زیان خواهد بود که جاده ها و خیابان ها و بزرگراه ها از جمله محل های ضرر هستند.

    اگر تا کنون و با توجه به پیشینه آشنایی با بتن های غلتکی R ccp هنوز این شیوه در کشور ما به کار نمی رود، می توان فاصله بسیار بین مجامع علمی و صنعتی در کشورمان را علت این مسئله فرض کرد و نیز حلقه گمشده بین این دو که همان واحدهای تحقیق و توسعه هستند; اما هنوز به دلیل همراهی نکردن مدیران دولتی که نقطه عطفی در جا انداختن و گسترش به کارگیری این روش هستند و عادت به ترک شیوه های آزموده شده گذشته را ندارند، در این زمینه هنوز تغییراتی بنیادین رخ نداده است.

    »فاجعه ای به نام بیمه زلزلهمقدمه کشور ایران سالهای متمادی است که از پدیده های طبیعی همچون زلزله و سیل متحمل خسارتهای بیشماری میگردد و یکی از این پدیده های طبیعی که اخیرا مورد توجه خاص هم قرار میگیرد، پدیده زمین لرزه است.

    متاسفانه نگرش حاکم بر زلزله، قبول خسارتزا بودن آن است.

    بدین معنی که هم مردم و هم دولت پذیرفته اند که زلزله می کشد، خسارت میزند و نابود می کند.

    چنین نگرش ویران کننده ای در جای جای زندگی ما، و نیز برنامه ها و طرح های ارائه شده از سوی دولت و ارگانهای ذیربط کاملا مشهود است.

    بسیاری از برنامه های جاری و دیدگاه ها و سخنرانی های مدیران و مسئولان، بدون کوچکترین توجهی به نظرات کارشناسان و متخصصان این وادی، فقط به بحث بعد از زلزله و جبران خسارت های ایجاد شده توجه دارد.

    بیمه زلزله یکی از مواردی است که بدون کوچکترین مطالعه علمی نسبت به آن، در حال حاضر در کشور اعمال میشود بدون آنکه به پیامدهای شرایط حاکم بر آن توجه گردد.

    متاسفانه در مورد بیمه زلزله نیز دیدگاه، فقط دیدگاه جبران خسارت می باشد، بدون توجه به اینکه بیمه زلزله چقدر می تواند در جهت اصلاح شرایط ساخت و ساز و تشویق به بهسازی لرزه ای مفید واقع شود.

    شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهمترین ابزار های کشور های توسعه یافته برای جبران و کاهش خسارت های ناشی از زلزله، بیمه زلزله می باشد.

    در چنین کشور هایی بیمه زلزله، علاوه بر جبران خسارت های ناشی از زلزله، به منظور تشویق در جهت ساخت و ساز صحیح و ایمن استفاده می شود.

    با وجود این در کشور ایران با شرایط کنونی، حاکم بر بیمه زلزله، این بیمه نه تنها نخواهد توانست جبران کننده خسارت های مالی باشد، بلکه تهدیدی جدی برای ساخت و ساز صحیح خواهد بود.

    بدین معنی که با شرایط حاضر، بیمه زلزله، کشور را به سوی فاجعه ای مضاعف می کشاند.

    در مطلب حاضر با مقایسه وضعیت بیمه زلزله در کشور های توسعه یافته و کشور ایران، به بررسی آسیب های ناشی از چنین روندی خواهیم پرداخت و در نهایت جمع بندی و ارائه پیشنهاداتی در جهت اصلاح آن خواهیم داشت.

    بیمه زلزله در سایر کشور ها بیمه زلزله در کشور های زلزله خیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است و این کشور ها توانسته اند با انجام مطالعات گسترده ریسک و خطر توسط متخصصان و مهندسان زلزله و سازه، قیمت های واقع گرایانه و حقیقی برای نرخ های حق بیمه زلزله تعیین نموده، آن را در مسیر صحیح هدایت نمایند.

    برای مثال در کشوری غیر از ایران، حق بیمه برای یک سازه حدود 10 درصد هزینه ایمن سازی آن برآورد میشود.

    بدین ترتیب که اگر هزینه ایمن سازی یک سازه 15 میلیون تومان باشد، حق بیمه ای که برای یک سال بیمه زلزله پرداخت می شود، چیزی حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان خواهد بود.

    مالک هر ساختمان بر اساس اینکه ساختمان وی چقدر در مقابل زلزله آسیب پذیر است مجبور به پرداخت حق بیمه میباشد و صاحبان سازه های آسیب پذیر مسلما می بایست مبلغ بیشتری پرداخت کنند.

    این به معنی استفاده صحیح از دست آورد های علم مهندسی زلزله چه در مرحله برآورد خطر زلزله، و چه در مرحله آسیب پذیری زلزله ای می باشد.

    چندین روش مختلف برای برآورد آسیب پذیری سازه ها وجود دارد.

    ولی فرایند کلی آن عبارتست از تحلیل اینکه سازه در چه ساختگاهی ساخته شده و بطور کلی شتاب طراحی ساختگاه چقدر است، و در نهایت بررسی آسیب پذیری زلزله ای که شامل پارامتر های مختلفی از جمله، نوع سازه، کیفیت ساخت، کیفیت اسناد نظارت عمر سازه و سایر پارامتر های دخیل در عملکرد سازه در مقابل زلزله می باشد.

    در چنین نظام بیمه ای، اینکه کجا ساخته ایم؟

    و چگونه ساخته ایم؟

    مهم است.

    و این یعنی تشویق مالکین به انتخاب دقیق تر ساختگاههای ایمن ( با رعایت فاصله مناسب از گسل و دوری از مکان های مستعد زمین لغزش ) و نیز دقت در انتخاب سازه های مقاوم در برابر زلزله.

    چنین قوانینی از طرف دیگر، باعث خواهد شد تا عموم مردم همواره با سوالات مهمی از جمله "آیا سازه من در برابر زلزله ایمن است؟" روبرو شوند و این امر باعث خواهد شد تا اهمیت زلزله و خسارت های ناشی از آن بصورت غیر مستقیم ( جدای از آموزش های مستقیم ) در بطن جامعه وارد شود و مطمئنا تاثیر آن بیش از آموزش های مستقیم بوده و در نهایت منجر به فرهنگ سازی در جهت ساخت و انتخاب سازه های ایمن خواهد شد.

    بیمه زلزله در ایران جالب توجه است که در ایران بیمه ای تحت عنوان «بیمه زلزله» نداریم، و زلزله بصورت زیرمجموعه ای از آتش سوزی پوشش داده میشود.

    شاید بهتر باشد قبل از نام گذاری بیمه آتش سوزی توجه نماییم که کدام یک از این پدیده ها خسارت بیشتری در طول سالیان گذشته وارد نموده است.

    در آن صورت شاید بیمه آتش سوزی تحت بیمه زلزله قرار می گرفت.

    در کشور ما آنچنان ابتدایی با بیمه زلزله برخورد می شود که گویی زلزله امری بسیار دور از ذهن است و تا کنون خسارتی به کشور ما وارد نکرده است.

    قضیه بیمه اجباری زلزله در حالی مطرح می شود که بنیان علمی صنعت بیمه کشور در رابطه با بیمه زلزله بسیار سست بوده و اغلب شاهد اظهار نظر هایی کاملا اشتباه و غیر واقعی از سوی مسئولین ذیربط در این زمینه می باشیم.

    متاسفانه ما هرگز به این نکته توجه نکرده ایم که رسالت جبران کننده بودن بیمه زلزله، در اولویت دوم نسبت به تشویقی بودن آن قرار دارد.

    بعد از زلزله زرند که گروه مهندسی جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران، به این منطقه زلزله زده اعزام شده بود، شاهد بودیم که بلافاصله شرکت های بیمه ای، بازار یابهای خود را به مناطق کمتر آسیب دیده فرستاده بودند تا از ترس و هراس ایجاد شده بین مردم استفاده کنند و بتوانند مشتریان بیشتری را جذب نمایند.

    برای مثال یکی از مغازه داران، محل کسب خود را که یک سازه خشت و گلی بود به قیمت بسیار اندکی به مدت یک سال برای سقف خسارت 10 میلیون تومان بیمه کرده بود.

    جالب است بدانیم که سازه های خشت و گلی در تمام زلزله های گذشته امتحان خود را پس داده اند و شاهد خسارت های بیشمار جانی و مالی از سوی چنین سازه هایی بوده ایم.

    با این حال میبینیم که متولیان صنعت بیمه کشور بدون کوچکترین توجهی به هشدارهای صادر شده از سوی متخصصان امر زلزله اقدام به بیمه نمودن سازه ای می نمایند که محکوم به نابودیست و در این شرایط فرد بیمه کننده خوشحال از اینکه ملک خود را بیمه کرده است از نو سازی این سازه با مسخره یاد می کند.

    این یک نمونه در مورد محل تجاریست و در مورد منازل مسکونی نیز دقیقا چنین روالی وجود دارد یعنی فرد دیگر هیچگونه رغبتی در جهت ایمن سازی و بهسازی محل سکونت یا کسب خود نخواهد داشت!

    ما در کشور ایران شاهد روالی مناسب و علمی در محاسبه حق بیمه زلزله ساختمانها نیستیم و در واقع در کشور ایران بر خلاف سایر کشور های زلزله خیز جهان عمل می شود.

    کیفیت سازه، یکی از مهمترین فاکتور ها در تعیین نرخ بیمه زلزله می باشد در حالی که در صنعت بیمه کشور کیفیت ساختمان هیچگونه تاثیری در نرخ بیمه پرداختی ندارد.

    بدین ترتیب که در ایران فرقی نمی کند که منزلتان خشت و گلی باشد یا بتن مسلح، روی شیب مستعد زمین لغزش باشد یا نه، به هر حال حق بیمه ای که پرداخت می کنید یکی خواهد بود و این یکی از مهمترین آسیب هایی است که شرایط کنونی بیمه زلزله بر کشور وارد می کند.

    یعنی سازه خوب با سازه بد هیچ تفاوتی ندارد.

    پیشنهاد مشاهده کردیم که صنعت بیمه کشور در زمینه بیمه زلزله بر خلاف آنچه که باید باشد بسیار ضعیف بوده و مطالعات تخصصی بسیار اندکی در این زمینه انجام پذیرفته است.

    و به دلیل پیشنهاد بیمه زلزله از سوی شرکت های بیمه ای بدون مطالعه صحیح باعث گردیده تا بیمه هیچگونه حالت تشویقی در جهت ایمن سازی و بهسازی ساختمان ها نداشته باشد.

    از سوی دیگر این مطلب که آیا با چنین نرخ های بیمه و بدون مطالعات ریسک و خطر در زمینه زلزله شرکت های بیمه ای خواهند توانست خسارت ایجاد شده را جبران کنند خود جای بسی تامل دارد.

    آنچه که از نظر متخصصان زلزله کشور در شرایط کنونی الزامی به نظر می رسد انجام هر چه سریعتر مطالعات تخصصی، مهندسی و مدیریتی بنیادی و گسترده در زمینه بیمه زلزله در کشور است تا شرایط کنونی چنین بیمه ای که مطمئنا گسترده شدن آن کشور را بسوی فاجعه مضاعف خواهد کشاند اصلاح گردد.

    مطمئنا نیاز اجرایی طرح هایی چون بیمه اجباری زلزله، شناخت کامل موضوع و شرایط حاکم بر ایران و از سوی دیگر واقعی کردن نرخ بیمه ها و نیز استفاده از متخصصان کشور در جهت برآورد سریع آسیب پذیری سازه ها می باشد.

    اگر تمام تفکر شرکت های بیمه ای براساس نظام مالی و حداکثر سود می باشد و نیازی به سرمایه گذاری در جهت مطالعات اساسی در این زمینه نمی بینند نگرش سازمان های غیر دولتی و تخصصی در زمینه زلزله حفظ جان انسانهاست.

    لذا سازمان های غیر دولتی اجازه نخواهند داد تاجان انسانها قربانی ندانم کاری و عدم علم کافی مدیران گردد.

    آیا وقت آن نرسیده که ساختار های حیاتی کنترل سازه ها با همکاری و همیاری تمام گروه های در گیر در این امر بتواند از تمام امکانات موجود استفاده نموده و ساختاری نظام مند و اصولی به مباحثی همچون بیمه زلزله بدهد؟سیستم نوین اجرای ساختمان با پانلهای سه بعدی ( 3DPanel )1.

    خانه های یک طبقه کوردید از ساندویچ پانلهای سیمی جوش خورده بجای قاب چوبی تشکیل شده است .

    این پانلها در شرکت Brunswick-Ga سیستمهای ساختمانی فولادی ساخته شده است که ادعا میکند از تکنیک پیشرفته ای که در چند سال اخیر در کشور اتریش به وجود آمده است ، استفاده می کند.

    پانلهای سبک که کمترین زمان را جهت نصب احتیاج دارند، از دو ورق سیم مش موازی تشکیل شده است که با سیم های خرپای اریب که به یک پوشش هسته پلی استایرن به ضخامت 40 تا 100 میلیمتر نفوذ کرده، وصل شده است .

    پانلها به یک فونداسیون بتنی وصل شده است و توسط یک بست ویژه بهم متصل شده اند .

    2.

    در ژانویه سال 1992 ، سیستم پانلهای فولادی 3D جهت استفاده در ساختار تمام دیوارهای حمال خارجی در 4 ساختمان بنا شده در صحرای Mojare در کوههای گرانیتی کالیفرنیا انتخاب شدند .

    این طرح بی نظیر جهت ساخت منطقه کویری دانشگاه کالیفرنیا طراحی شده است، تا به استفاده از 3DPanel بتواند در شرایط سخت حرارتی تا 96 % صرفه جویی انرژی داشته باشد .

    این پروژه، توسط انجمن ملی علوم، انجمن ادیسون کالیفرنیای جنوبی و دانشگاه کالیفرنیا، سرمایه گذاری شده است .

    در 28 ژوئن سال 1992 ، این منطقه از کالیفرنیا دو بار زلزله هایی به مقیاس 5/6 و 9/6 ریشتر قرارگرفت.

    (دومین زمین لرزه، شدیدترین زلزله در 40 سال گذشته بوده است) .

    کانون این زمین لرزه فقط 110 - 80 کیلومتر از مرکز تحقیقات فاصله داشت.

    با توجه به بیانات دکتر فلیپ کوهن که شخصاً در مرکز تحقیقات اقامت دارد، این مرکز به مدت یک دقیقه کامل درحال لرزش از نقطه ای به نقطه ای دیگر بود.

    به طرز باور نکردنی در این چهار ساختمان مرکز تحقیقات که بعضی دیوارهای آن به طول بیش از 3/7 متر است، علی رغم وجود قسمتهای شیشه ای هیچگونه نشانه ای از آسیب دیده نشد.

    تمام آنالیزهای ساختاری بنا، بعنوان یک شاهد برجسته از قدرت و استحکام پانلهای 3D در مقاله ای که نوشته مهندسان معمار است منتشر شد .

    در این مقاله، جمله ای با این مضمون وجود دارد : هیچ نشانه ای از آسیب و شکاف در فونداسیون ها و اسکلت دیده نشده است.

    3.

    در اکتبر سال 1996 سدی در نزدیکی کانتری کلاب و زمین گلف کابو ، در مکزیکو در اثر طوفان شدید در هم شکست و نیروی آب جاری شده بسیاری از تاسیسات پایین خود را از بین برد .

    مقاله زیر در یکی از روزنامه های محلی به چاپ رسید.

    " سدی که برروی آب دریاچه زده شده بود، از قسمت نزدیک حفره پانزدهم شکسته شد و توده عظیمی از آب جاری شد و این طغیان به سمت اقیانوس ادامه دارد ".

    این ساختمان با وجود اینکه از قسمتهای پایه ای تقویت نشده بودند در ساختمان تغییری ایجاد نشد.

    تنها بتن کاری های مختصری که زیر ستون ها و تراشه ها انجام شده بود باعث شد ساختمان پابرجا بماند.

    مالکان این خانه ها مطمئن هستند که در مقابل هر حادثه طبیعی در آینده، خانه های آنها محفوظ است.

    خانه ای ساخته شده با پانلهای 3D که بعضی به بناهای یکپارچه مربوط میشدند، بار دیگر ثابت کردند که نه تنها توانایی ایستایی در مقابل طوفان با سرعت 250 کیلومتر در ساعت را دارند، بلکه به همان خوبی در مقابل سیل شدید نیز مقاومت میکنند.

    در این حالت، ساختمانهای 3D Panel حتی در مقابل گردباد Faust نیز مقاومت میکند.

    با توجه به اینکه در طبقه دوم کنسولی به طول 3/4 متر وجود دارد، ساختمان های 3D Panel در حین طوفان متحمل هیچ شکاف یا شیار داخلی و یا خارجی نمی شود .این طور به نظر می آید که ساختمانهای یکپارچه بسیار محکم هستند به طوری که سقف بنا فونداسیون را تقویت می کند.

    4.

    جهت تضمین مقاومت در برابر زلزله آزمایشاتی در مرکز تحقیقات انجام شده است که یکی از آنها آزمایشی از مدل بنای 3D در مقیاس 1:6 در دانشگاه تانجی در شانگهای چین است.

    این مدل از پانلهایی در متراژ 400 ، 200 ، 30 میلیمتر تشکیل شده است.

    پوشش مش، قدرت تحمل 210 نیوتن بر میلیمتر مربع را داراست.

    مکعب قدرت میکرو بتنی 10 نیوتن بر میلیمتر مربع اندازه گیری شده است.

    این مدل در معرض زلزله ال - سنتر و با شدت های متفاوت که از 7 درجه در مقیاس ریشتر شروع شد، قرار گرفت با توجه به گزارش آزمایشات، این مدل در زلزله ای با شدت 9 ریشتر سلامت سازه را از دست داد.

    بعد از این لرزه، دیگر قادر به تحمل فشارهای بعدی نبود ولی هرگز ساختمان فرو نریخت.در یک ساختمان واقعی، ساکنین هرگز در اثر ریزش دیوارها و صفحه های بتنی آسیب نخواهد دید.

    * در هنگام زمین لرزه 7 ریشتری هیچگونه شکافی در بنا به وجود نخواهد آمد و ساختمان به حالت الاستیکی عمل می کند.

    * در هنگام زمین لرزه های 8 ریشتری، شکاف های اندکی در بالای میله تیر سقف از طبقه اول ظاهر میشود.

    در حین سایر زمین لرزه ها شیارها به تدریج ظاهر میشود، در نتیجه پیشرفت آنها بسیار فشرده می باشد.

    * در هنگام زمین لرزه های 9 ریشتری، مدل، قدرت تحمل بارهای بعدی را نخواهد داشت.

    هر چند که ساختمان هرگز فرو نریزد.ایجاد اشتغال پایدار با بهره گیری از فن آوری نوین ساختمانی پومامقدمه مادر سرزمینی زندگی می کنیم که با دارا بودن منابع طبیعی و انسانی فراوان و استعدادهای بالقوه، هنوز در ابتدای راه پیشرفت و توسعه، از مسیر سعی و خط گام برمیدارد و هر صاحب اندیشه ای بنا به اقتضای شرایط و موقعیت خویش، یکی از مسائل مبتلا به جامعه را اساسی ترین مشکل جامعه قلمداد می کند.

    با اندکی تسامح می توان اعلام داشت که هدف همه این افراد باز کردن گره کور توسعه و پیشرفت کشور میباشد.

    به نظر میرسد اکثر صاحب نظران جامعه، معضل بیکاری را از اساسی ترین مشکلات جامعه بر می شمارند بررسی و تحقیق در آمارهای موجود و وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور بیانگر این حقیقت است که با افزایش روز افزون جوانان وفارغ التحصیلان جویای کار، اولین و مهمترین چالش امروز جامعه ما اشتغال می باشد.

    لذا ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری، اولین گام در توسعه و ایجاد عدالت اجتماعی تلقی شده و مقدمه ای برای فراهم آوردن خواسته های مشروع و به حق افراد جامعه میباشد.

    با نگاهی به سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی نیز اهمیت همه جانبه این مسئله بیشتر هویدا می گردد.

    مقاله حاضر بر اساس تجربیات چند ساله شرکت پوما در زمینه تولید، آموزش و ساختمان سازی با پانلهای سبک و عایقدار پوما، ارائه گردیده است.

    رشد بیکاری و انتقال آن به سطوح علمی بالاتر در سالهای گذشته، افراد بیکار جامعه از نظر تحصیلات علمی در سطوح و مقاطع پایین تر بودند که به توسعه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی و غیر دولتی و عدم تناسب تعداد فارغ التحصیلان با فرصتهای شغلی موجود، در حال حاضر بیکاری گریبانگیر افراد دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی نیز شده است و دستگاههای آموزشی، ماموریت خود را گسترش آموزش آکادمیک افراد دانسته، رسالت خود را حفظ و ارتقاء سطح دانش و آگاهی افراد جامعه تعریف می کنند.

    که این امر هم صرفاً با نگرش صرف علمی بوده و دانش آموختگان با انبوهی از محفوضات و معلومات نظری پا به عرصه جامعه می گذراند.

    در حالیکه هیچ گونه تجربه موثر کاری و عملی نداشته، لذا چندین سال وقت نیاز است تا افراد در ارتباط با تخصص خود، بصورت عملی تجربیاتی کسب کنند و بطور کلی می توان ضعف آموزشهای عملی یا علمی و کاربردی را یکی از عوامل ایجاد بیکاری در جامعه قلمداد نمود.

    تقویت بخش خصوصی در امر اشتغال زایی در سالهای گذشته، اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی، جذب بخش دولتی می شدند و این امر باعث ایجاد نگرش نادرستی در جامعه گردید که هر دانش آموخته ای، شغل خود را لزوماً در این بخش جستجو می کرد.

    این در حالی است که بخش دولتی در کشورعلی الاصول نظارت کننده و هماهنگ کننده بوده و یک مجموعه مولد و پویا تلقی نمی شود و ظرفیت پذیرش سیستم نظارتی نیز کاملاً محدود می باشد و معدود شرکتهای تولیدی و خدماتی وابسته به دولت نیز نه تنها بازدهی خوبی نداشته اند بلکه هزینه هایی نیز به دولت تحمیل می کنند.

    ماموریت تعریف شده ارگانهای دولتی و بروکراسی اداری حاکم بر مجموعه دولت و نیز محدودیت اختیارات مدیران و تصمیم گیرندگان دولتی مانع توسعه این روشها و نتیجتاً اعلام جذب نیروهای جدید گردیده است.

    با توجه به آنچه آمد، بدیهی است که یکی از راهکارهای اشتغال زایی، توجه بیشتر به بخش خصوصی است.

    با توجه به اینکه در بخش خصوصی، اعمال مدیریت، مستقیم بوده و مدیران اختیاراتی گسترده و با ریسک بالاتری به اعمال مدیریت می پردازند، همچنین با عنایت به اینکه در بخش خصوصی، اعضا در سود و زیان ناشی از عملکرد خود ذینفعند و دغدغه های حفظ موقعیت شغلی و کسب سود بیشتر و رقابت نزدیک بنگاههای تولیدی باعث افزایش بهره وری در این بخش شده که هرگز قابل مقایسه با بخش دولتی نمی باشد.

    همچنین در این بخش، اعمال سیستمهای مدیریتی نوین و بکارگیری روشهای استاندارد و ابداعات جدید، امکان پذیر و کم هزینه است.

    لیکن تغییر هر سبک و روش در بخش دولتی که منجر به افزایش سریع بهره وری گردد با توجه به نوع تصمیم گیری ها و اختیارات مدیران و ....

    عملاً ناممکن و یا بسیار پر هزینه خواهد بود.

    لذا به نظر می رسد که حمایتهای مالی و حقوقی دولت از بخش خصوصی نوپای جامعه یکی از مهمترین راهکارهای ایجاد فرصتهای شغلی تلقی می گردد.

    اشتغال زایی و یادگیری مهارتهای شغلی از عوامل مهم اشتغال زایی پایدار، آموزش مهارتهای شغلی در حین کار می باشد.

    برخی افراد شاغل دارای فعالیت ساده و ثابت بوده و در حین کار هیچ مهارتی کسب نمی نمایند.

    اگر افراد در یک سیستم پویا به موازات کار، مهارتهای لازم را فرا گیرند و این مهارتها بصورت تخصصی باشد، بعد از اتمام دوره کاری می توانند مستقلاً برای خود شغل ایجاد نموده و حتی می توانند چندین نفر را نیز بکار گیرند.

    نتایج اعمال روش آموزش ضمن خدمت که چند سالیست در این شرکت تجربه می شود، بسیار امید بخش بوده، به روشنی نظر فوق الذکر را تأئید میکند.

    بنابر این حمایت دولت از کار آفرینانی که به شاغلان زیر مجموعه خود مهارتهائی را منتقل می کنند به نحوی که کارگران آن بخش قادر باشند خود به تنهائی ایجاد شغل نماینـد ضروری به نظر میرسد.

    چرا که پیاده سـازی نظام " آموزش ضمن خدمت " در این شرکت و فراهم آوردن امکانات و بسترهای مناسب جهت آموزش مهارتهای تخصصی در اجرای ساختمانهای سبک و مقاوم در برابر زلزله با دیوار و سقف عایقدار باعث شده تا تمامی افراد شاغل در این شرکت بعد از مدت کوتاهی مهارتهای لازم جهت اجرای چنین ساختمانهائی را فرا گرفته، هر کدام بتوانند مستقلاً و تحت نظر این شرکت اقدام به اجرای چنین ساختمانهائی نمایند.از دیگر راهکارهای اشتغال زائی در جامعه، ایجاد و حمایت از دوره های آموزشی علمی - کاربردی و تربیـت تکنسین و نیروی کار ماهر است.

    به نظر میرسد تحقق این امر در بخش دولتی مقدور باشد لیکن بدلیل مشکلات موجود در روابط اداری و عدم وجود امکانات اجرائی کافی، این امر به کندی پیش میرود.

    ضمن اینکه برقراری دوره های آموزشی پودمانی و علمی - کاربردی، نیازمند فراگیری عملی فنون و مهارتهای گوناگونی است که بستر آن در بخش خصوصی مهیا شده و لذا پیشبرد این هدف نیازمند ارتباط تنگاتنگ بخشهای دولتی و خصوصی و یا به عبارت دیگر ارتباط " صنعت و دانشگاه است " .

    لذا تقویـت هرچه بیشتر این ارتباط خود بهترین راهکار جهت اشتغال زائی تلقی خواهد شد.

    برقراری دوره های آموزشی علمی - کاربردی و تأئید این مراکز با تمان نتایج ملموس و درخشانی که در برداشته، صرفاً منوط به بخشهای کلان و دولتی و نیز بنگاههای تولیدی وابسته به دولت و کارخانجات و صنایع بزرگ بوده، که بعضاً موازی با آموزشهای دانشگاهی رسمی عمل می نمایند که خود این امر تا حدود زیادی مانع از بروز نتایج مثبت آن شده است.

    بعنوان مثال بسیاری از رشته های علمی مربوط به مهندسی برق علاوه بر آنکه در سیستم آموزش عالی کشور، کرسی متخصص دارند و در دانشگاه وابسته به وزارت نیرو نیز در همین رشته ها دانشجو پذیرفته می شود مع الوصف در جنب برخی سازمانهای وابسته به وزارت نیرو باز هم دانشگاه علمی و کاربردی تأسیس شده و به جذب دانشجو اقدام می کند.

    این امر گرچه مثبت تلقی می شود، لیکن نتایج آن به اندازه ای که یک دانشگاه علمی - کاربردی در کنار یک بخش کاملاً خصوصی و مولد تأسیس شود درخشان نیست.

    اشتغال زائی و کار آفرینی شرکت پوما از بدو تأسیس با توجه به مطالب عنوان شده، شرکت پوما با استفاده از تجربیات چندین ساله و کادر علمی و اجرائی مجرب در زمینه تولید و اجرای قطعات پیش ساخته ساختمانی و با به آمار و مستندات موجود تاکنون 35،000 نفر/ روز شغل ایجاد نمود که همگی این افراد بعد از اتمام دوره آموزشی کوتاه مدت مستقیماً در این شرکت و یا تشکل های اقماری شرکت پوما مشغول بکار شده اند.

    تعدادی از این افراد در زمینه تولید قطعات پیش ساخته شاغلند و تعداد بیشتری نیز در اجرای ساختمانهائی که با سیستم پوما ساخته میشوند مشغول بکار شده اند و بعد از کسب مهارتهای لازم برای خود شغل ایجاد کرده اند و همچنین باعث ایجاد شغل برای چندین نفر شده اند و چنانچه این شرکت در این زمینه از حمایتهای دولت برخوردار باشد، ظرفیت آموزش سالانه 40 نفر بصورت علمی - کاربردی جت آموزش فن آوریهای نوین ساختمانی را دارا بوده، میتواند سالانه 10،000 نفر/ساعت، شغل ایجاد نماید که هر کدام از فارغ التحصیلان قادر خواهند بود در زیر مجموعه این شرکت به فعالیت بپردازند و براساس پیش بینی این شرکت در صورت اجرای دوره های پودمانی، حداکثر ظرف مدت 1 ماه، تعداد 20 نفر از جوانان جویای کار، مهارتهای لازم را جهت ساختمان سازی با سیستم پوما را آموزش می دهد و این افراد میتوانند بعنوان بازوهای اجرائی این شرکت مشغول بکار شوند.

    ارائه تسهیلات اشتغال زائی به بخشهای خصوصی با تجربه در سالهای اخیر دولت جهت مهار بیکاری، اقدام به اعطای وامهای خوداشتغالی نموده که افراد بعد از دریافت این وامها به حال خود رها شده و ارزیابی دقیقی پس از پرداخت وام به این افراد صورت نمیگیرد.

    در حالیکه چنانچه این وامها بصورت متمرکز به شرکتهای باتجربه و دارای پتانسیل آموزشی اعطا شود و تحت نظارت دقیق قرار گیرد، نیل به اهداف کارآفرینی و اشتغال زائی میسر میگردد.

    پیشنهادات براساس تجربیات چندین ساله نگارندگان این مقاله در بخش دولتی وخصوصی پیشنهادات ذیل راهگشا تلقی میگردد : 1- نگرش به آموزشهای عملی در سیستم آموزشی کشور تقویت شده، دانشجویان در کنار آموزشهای عملی، مهارتهای عملی نیز کسب کنند.

    2- هرم انسانی در جهت پرکردن خلاء تکنسین ترمیم شود.

    3- آموزشها بصورت زود بازده باشند زیرا با آموزشهای کوتاه مدت افراد میتوانند مهارتهای لازم را بصورت متنوع و مؤثرتری فرا گیرند.

    4- بودجه های آموزشی بخش دولتی به بخشهای خصوصی مرتبط انتقال یابد.

    5- وامهای خود اشتغالی بصورت متمرکز به شرکتهای تولیدی خصوصی مرتبط و با نظارت دقیق دولت اعطا شود.

    6- بخشهای تولیدی که در زمینه بهینه سازی ( استحکام و پایداری بنا - مصرف انرژی - سرعت اجرا و ...

    ) فعالیت می کنند، بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

    7- بخشهائی که با هزینه کمتری و در مدت زمان کوتاهی مهارتهای لازم را به افراد منتقل می نمایند و توان بکارگیری این افراد را دارند، از طرف دولت مورد حمایتهای مالی و حقوقی قرار گیرند.

    8- با توجه به اهمیت موضوع اشتغال، وامهای بلند مدت و کم بهره در اختیار شرکتهای مستعد قرار گیرد.

    9- دوره های کاردانی علمی - کاربردی زیر نظر دانشگاه جامع علمی - کاربردی در بخشهای خصوصی برقرار شده، بودجه های آن در این بخشها هزینه گردد.لیست قیمت پنلهای ساختمانی " پوما " با عایق پلی استایرن ( گرید F ) و شبکه های اتصال مربوطهتوضیحات 1- تحویل قطعات فوق در محل کارخانه می باشد.

    2- دربرآورد مقدار پنل و اتصالات مورد نیاز، به این نکته توجه شود که در مرحله اجرا هر مترمربع پانل به 2 متر طول شبکه اتصال نیاز دارد.

    3- در هر قسمت از ساختمان که دیوارها عمود بر یکدیگر قرار می گیرند، طرفین تمامی کنج ها با شبکه گونیا مستحکم شده و سپس ملات پاشی انجام می شود.

    4- پانلهای سقفی " پوما " به همراه تیرچه سقفی، متناسب با وضعیت جغرافیایی هر منطقه برابر آئین نامه های معتبر محاسبه و تولید می گردد که جهت ارائه قیمت پانل سقفی آگاهی از وضعیت اقلیمی منطقه اجرا ضروری می باشد.

    5- اعتبار قیمت های فوق تا پایان سال 1384 می باشد.

با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی در صنایع ساختمان سازی و حجم انبوه پروژه های عمرانی در کشور، توجه به دانش مدیریت پروژه در علم امروز ساخت و ساز امری غیرقابل اجتناب است. بدون شک با به کارگیری اصول مدیریت پروژه و ساخت، با آمیزش علم و تکنولوژی می توان بر کلیه جهات پروژه های عمرانی تاثیرگذار بود. درس روشهای مدیریت پروژه که در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت تدریس می گردد، ...

انواع مختلف روشهای ساختمان سازی در ایران با رویکرد صنعتی کردن ساخت و‌ ساز انواع روشهای ساخت و ساز را می توان به هفت دسته عمده زیر تقسیم‌ بندی نمود: 1) ساختمان سازی با روشهای ابتدائی: Elementary Building System این نوع ساختمان سازی از ابتدای تاریخ ساختمان سازی بشر آغاز و تا عصر حاضر نیز ادامه دارد و هنوز در روستاهای کشور و در حاشیه شهرها نیز به نوعی به این گونه ساخت و سازها ...

سبک سازی نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان و مسکن وضرورت استفاده از روش ها و مصالح جدید به منظور افزایش سرعت ساخت سبک سازی افزایش عمر مفید ونیز مقاوم نمودن ساختمان در برابر زلزله را بیش از پیش مطرح کرده است .حل مشکلاتی نظیر زمان طولانی اجرا عمر مفید کم ویا هزینه زیاد اجرای ساختمان ها نیاز مند ارائه راهکار هائی به منظور استفاده عملی از روش های نوین ومصالح ساختمانی جدید جهت ...

با توجه به وسعت کشور ایران و شرایط اقلیمی متفاوت در نواحی مختلف این سرزمین لازم است روشهای ساختمان سازی متناسب با ویژگیهای خاص منطقه ای تدوین و به مورد اجرا گذاشته شود با توجه به وسعت کشور ایران و شرایط اقلیمی متفاوت در نواحی مختلف این سرزمین لازم است روشهای ساختمان سازی متناسب با ویژگیهای خاص منطقه ای تدوین و به مورد اجرا گذاشته شود . نظر به اینکه این کشور روی یکی از کمربندهای ...

تاریخچه قدیمی ترین مثال از کامپوزیت ها مربوط به افزودن کاه به گل جهت تقویت گل و ساخت آجری مقاوم جهت استفاده در بناها بوده است . قدمت این کار به 4000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد . در این مورد کاه نقش تقویت کننده و گل نقش زمینه یا ماتریس را دارد . ارگ بم که شاهکار معماری ایرانیان بوده است . نمونه بارزی از استفاده از تکنولوژی کامپوزیت ها در قرون گذشته بوده است . مثال دیگر ...

در این مقاله درصددیم تا زوایایی جدید از آموزش و پرورشی را آشکار سازیم که به ابعاد خاموش و پنهان الگوهایی در جامعه عطف می کند که برحسب نوع تربیت و جامعه پذیری متفاوت جوامع مختلف در افراد درونی می شوند و سپس اشخاص آن را در تفکرات و کنش های شان بازآفرینی می کنند. الگوهایی که بر طبق نوع تعاملات و تقابلات بین جهان بینی های فردی و گروهی افراد با جهان بینی جمعی جامعهء مرجع رخ می دهند و ...

فرم های عایق بتنی نظر به پایانی درباره دیواره های صاف طبق بلوک های icf نتایج مربوط به فرم های بتن بر اساس 2 لایه از مواد عایق کاری شده قبل از ساندویچی است که لایه از مواد را در خود دارد. این یک نوع سیستم پر انرژی و کار آمد و قوی است. برنامه های کاربردی مشترک بر اساس روش های ساخت و ساز طبق موارد مسکونی و تجاری و صنعتی دسته بندی می شوند. سپس از تمام نبش های داخلی و خارجی به طور ی ...

در این نوشتار ضمن معرفی گونه‌ای خاص از محصولات آلومینیومی که در بازارهای ایران به خوبی مطرح شده است، به اختصار به برخی از کاربردها و مزایای آلومینیوم در نمای ساختمان‌ها می‌پردازیم. با ظهور مدرنیسم در معماری و ‌شروع عصر مدرن و همزمان با روی کار آمدن معمارانی چون میس وندرو و معماران تحصیل کرده مدارسی مانند باوهاس و علاقه جهانیان به ایجاد بناهای بلند مرتبه و به طور کل، شروع ساخت و ...

مقدمه: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی در صنایع ساختمان سازی و حجم انبوه پروژه های عمرانی در کشور، توجه به دانش مدیریت پروژه در علم امروز ساخت و ساز امری غیرقابل اجتناب است. بدون شک با به کارگیری اصول مدیریت پروژه و ساخت، با آمیزش علم و تکنولوژی می توان بر کلیه جهات پروژه های عمرانی تاثیرگذار بود. درس روشهای مدیریت پروژه که در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت تدریس می ...

مطالعه بازار 1- مقدمه : ساخت مسکن و تهیه مصالح مناسب آن یکی از مشکلات عمده ای است، که به ویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه اند. به علاوه در مناطق زلزله خیز، کاهش وزن و سبک بودن ساختمان نیز اهمیت فوق العاده ای دارد و در صورتی که نوعی سیستم ساختمانی سبک و ارزان قیمت برای ساخت مسکن ابداع شود، هم در کاهش خسارات و صدمات ناشی از زلزله موثر خواهد بود و هم میتواند به حل مشکل مسکن ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول