دانلود مقاله مطالعه باکتریولوژیکی آلودگی کیسه های زرده در جوجه های گوشتی در سلیمانیه عراق

Word 160 KB 24291 12
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مطالعه باکتریولوژیکی آلودگی کیسه های زرده در جوجه های گوشتی در سلیمانیه عراق
    ترجمه و تلخیص:
    مهندس احمد صلاحی – سرپرست کارخانه جوجه کشی اشراق
    مهندس مژده موسی نژاد – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج

    مقدمه :
    عفونت کیسه زرده (YSI=yolk sac infection) یکی از مهمترین علل تلفات هفته اول زندگی جوجه های گوشتی است (1996.jordan) عفونت کیسه زرده در تمام گله ها رخ می دهد و زمانی بیشتر می شود که در صد هچ پائین آمده و میزان تلفات و نیز درصد جوجه حذفی افزایش یافته باشد.

    دیده می شود که این مساله سبب می گردد رشد جوجه ها به تاخیر بیفتد (ماسکودا ولوسیو 1985) میزان تلفات در جوجه ها بین 5 تا 10 درصد بوده که درصورت آلوده بودن کیسه زرده در جوجه های هفته اول سبب افزایش بیشتر تلفات می شود.

    (wray و همکاران ، 1996) عفونت کیسه زرده زمانی بیشتر می شود که پوسته تخم مرغ تولیدی دارای آلودگی باکتریایی بوده که این آلودگی بلافاصله بعد از تولید تخ مرغ اتفاق می افتد.

    این آلودگی زمانی بیشتر خواهد شد که کوتیکول پوسته مرطوب باشد .

    به عبارت دیگر هر عامل باعث مرطوب شدن پوسته شود آلودگی کیسه زرده را افزایش خواهد داد (Saif و همکاران ، 2003)
    آلودگی را می توان در عوامل مهمی همانند فاکتورهای زیر خلاصه نمود:
    - فقدان بهداشت در لانه ها
    - افزایش تخم مرغ های زمینی (بستری)
    - خواباندن تخ مرغ های کثیف یا تخ مرغ هایی با نقایص پوسته ای.


    هنچنین نطفه داری ضعیف یاکم، ضد عفونی بد تخم مرغ ها، سطح رطوبت از عوامل دیگری هستند که می توانند به عنوان یک محرک در آلودگی تخم مرغ ها باشد (1979 Bains) یکی از مسائل مهم در این زمینه این است که نفوذ باکتریها به تخم مرغ علاوه بر آلودگی زرده سبب بسته شدن بد ناف جوجه ها یا ناف ملتهب می گردد.

    اطلاعات جمع آوری شده در خصوص باکتریهای دخیل در عفونت کیسه زرده نشان می دهد که مهمترین آنها E.coli بوده هرچند که باکتریهای زیر نیز جدا شده اند.


    - پروتئوس (proteus spp) - انتروباکتر (Enterobacter spp)
    - پزودوموناس (pseudomonas spp) - کلبسیلا (klebsilla spp)
    - استافیلوکوکوس (staphylococcus spp) - استریپتوکوکوس (streptococcus)
    - کلستریدیوم (Clostridium spp) - باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus)
    - انتروکوکوس (Entrococcus)

    در حالیکه در تحقیق Al-Mayah در سال 1990 در کشور عراق مشخص گردید که مهمترین باکتریهای دخیل در آلودگی یا عفونت کیسه زرده شامل E.coli ، استروپتوکوکوس، استافیلوکوکوس و پروتئوس می باشد.

    در این مقاله سعی گردیده که عوامل دخیل در عفونت کیسه زرده در استان سلیمانیه عراق و داروهای موثر در آن مشخص گردد.



    مواد و روش ها
    1- جوجه ها: در این پژوهش از 140 قطعه جوجه 1-15 روزه استفاده گردید که تعداد 73 قطعه از آن از جوجه کشی LawLaw در استان سلیمانیه که آلوده بوده و تعداد 67 قطعه از کلنیک ها و بیمارستان های دامپزشکی جمع آوری گردید.


    2- محیط کشت باکتری:
    الف – محیط کشت اولیه شامل Bovine blood agar و brain heart infusion agar می باشد.


    ب – محیط کشت انتخابی و تفریحی: مک کانکی آگار، سالمونلا- شیگلا آگار، ائوزین متیلن، بلوآگار، Brilliant green agar ، mannitol salt Agar از این جمله اند.


    3- رنگ (Stains) : شامل Grams stain و Capsule stain می باشد.


    4- تست حساسیت :
    الف –مولر – هینتون آگار ب- هشت نوع از قرص های ضد میکروبی شامل آموکسی سیلین، سفالکسین، فلورفنیکل، کوتریموکسازول، انروفلوکساسین، اریترومایسین، فلومکوئین و تترا سایکلین می باشد.



    بررسی و نتایج
    در این مطالعه 71 قطعه از جوجه ها دارای علائم زیر بوده اند:
    - جوجه های پژمرده با شکم متورم و بادکرده (Distended Abdomens)
    - تمایل جوجه ها به حرکت نکردن و جمع شدن در یک نقطه دارند
    - اسهال و دهیدراتاسیون
    در 56 قطعه دیگر علائم زیر دیده می شود:
    - عفونت یا تورم ناف (omphalitis)
    - ناف کاملا و بصورت مشخص ضخیم شده و به رنگ آبی تیره در می آید.


    در این پژوهش مشخص گردید که عدم جذب کیسه زرده در 112 قطعه دیده می شد.

    کسیه زرده جذب نشده (unabsorbed) سبب متورم شدن شکم شده که در اثر باز شدن کیسه زرده مایعی زرد رنگ غلیظ و یا زرده متمایل به قهوه ای و بصورت آبکی و بدبو یا متعفن (Fetid) مشاهده می گردد.


    در 33 قطعه (ا 112 قطعه) که کیسه زرده آنها جذب نشده بود دارای علائم ریر بوده اند:
    - سپتی سمی (Septicemia) شامل پری تونیت (peritonitis) پری کاردیت (pericarditis) پتی شی (peticheal) و خون مردگی هموراژیک (ecchymotic hemorrhages) در روی سطح سروزی اندامهای احشایی (بویژه در روده ها) و پهن تر شدن رگهای خونی زیر پوستی از آن جمله اند.


    در 67 قطعه از جوجه ها التهاب و پرخونی (congestion) و بزرگ تر شدن شش (ریه) ها، کبد و کلیه ها دیده می شود.


    در آزمایشات میکروسکوپی کیسه زرده مشخص گردید که ادم مشاهده شده و تعدادی از متروفیل ها نفوذ نموده و به دلیل نفوذپذیری آنها سبب افزایش ضخامت یا پرخونی (hyperemia) ، تجمع مایعات ادمی و نفوذ هتروفیل ها و ماکروفاژها نیز دیده می شود.

    استفاده از محیط کشت ها نشان داد که در 107 قطعه از نمونه ها آلودگی باکتریایی مثبت بوده و حداقل یک نوع باکتری جدا شده است.

    در 42 قطعه تنها یک نوع باکتری و در 65 نمونه مخلوطی از چند نوع باکتری جداگردید.

    سویه ها و تعداد باکتری های جدا شده در جدول 1 می آید.

    از 191 سویه جدا شده مشخص گردید که 83 عدد E.coli (5/43 درصد) ، انتروباکتر آئروژن 31 بار (2/16 درصد) و استافیلوکوکوس 24 مورد (6/12 درصد) و 23 مورد کلبسیلا پنومونی (12 درصد) جدا شده و عوامل اصلی آلودگی می باشند.

    جدول 1- باکتریهای جدا شده از عفونت کیسه های زرده در این پژوهش در بسیاری از پژوهشهامیزان تلفات جوجه ها و میزان جدا شدن E.coli یک همبستگی وجود دارد.

    پزودوموتاس آئروژینوزا یکی از پاتوژنهای فرصت طلب بوده که قادر به لوکالیزه شدن در بیماریهای سیستمی در جوجه ها ی تازه هچ شده می گردد و در ناف جوجه ها نیز دیده می شود.

    پزودرموناس ها می توانند پروتئین را تجزیه کرده و زمینه ای فراهم می کنند که باکتری های دیگر تا چندین برابر بتوانند فعال شوند.

    میزان حمایت باکتری های اصلی دخیل در عفونت کیسه زرده ( اثرشیاکلی، انتروباکتر، استامیناکوکوس، کلبسیلا) و باکتریهای که از نظر فراوانی در سطح کمتری بوده (استریتوپتوکوکوس، پروتئوس، باسیلوس، پزودموناس) نسبت به عوامل ضد میکروبی در جدول 2 و3 به ترتیب آورده می شود.

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیشتر باکتریهای جدا شده به ائروفلوکساسین، فلورفنیکل، کوتریموکسازول حساس بوده اند.

    در حالیکه استافیلو کوکوس در و استرپئوکوکوس ها به سفالکسین و ایترومایسین حساستر می باشند.

    همچنین غالب باکتری ها نسبت به آموکسی سیلین ، فلومکوئین و تتراسایکلین مقاوم می باشند.

    تاریخ این پژوهش نشان می دهد که با انجام تست حساسیت ضد میکروبی مشخص گردید که انزوفلوکساسین، فلور فنیکل یا کوتریموکسازول برای درمان عفونت کیسه زرده ممکن است مفید باشد.

    منبع : Bateriological and pathological study of yolk sac infection in broiler chiks in sulaimani district.

    suhaa, Husseina, All Hi HASSAN B , RIZGAR R.

    sulaimanc 2008.

    journal dohuk university, vol 11, no 1.

    Kurdistan 1st conference on Biological sciences پروتئوس (proteus spp)انتروباکتر (Enterobacter spp)پزودوموناس (pseudomonas spp)کلبسیلا (klebsilla spp)استافیلوکوکوس (staphylococcus spp)استریپتوکوکوس (streptococcus)کلستریدیوم (Clostridium spp)باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus)انتروکوکوس (Entrococcus) درصدتعداد جداشدهباکتریباکتری5/43 2/16 6/12 12 8/5 2/4 1/3 6/283 31 24 23 11 8 6 5Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomonas aeruginosaاثرشیاکلی انتروباکترآئروژنس استافیلوکوکوس آرئوس کلبسیا پنومونی اترپتوکوکوس پروتئوس میرابلیس باسیلوس سوئوس باسیلوس آئروژینوزاـــــ191ـــــــــــــــــــــکلتنها 76 درصد نمونه ها از نظر باکتریایی آلوده بوده و باکتری از آنها جدا شده اند.

    42 نمونه تنها یک باکتری و 65 نمونه بیش از یک نوع باکتری جدا شده است.تنها 76 درصد نمونه ها از نظر باکتریایی آلوده بوده و باکتری از آنها جدا شده اند.

    42 نمونه تنها یک باکتری و 65 نمونه بیش از یک نوع باکتری جدا شده است.

    جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری هائی با وفور پائین و کمتر)قطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبی- 6 4 4≥21 ≥21 ≥21 ≥21- 2 2 116-20 16-20 16-20 16-2011 - - -≥15 ≥15 ≥15 ≥155 5 5 5ایزوفلوکساسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa2 - - -≥31 ≥31 ≥31 ≥315 2 2 -23-30 23-30 23-30 23-304 6 4 5≥22 ≥22 ≥22 ≥2225 25 25 25آموکسی سیلین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa8 - 4 -≥23 ≥23 ≥23 ≥233 - 2 -14-22 14-22 14-22 14-22- 8 - 5≥13 ≥13 ≥13 ≥1315 15 15 15اریترومایسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa8 - 2 -≥18 ≥18 ≥18 ≥183 3 4 -16-17 16-17 16-17 16-17- 5 - 5≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30سفالکسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa- 1 - -≥22 ≥22 ≥22 ≥224 3 3 -17-21 17-21 17-21 17-217 4 3 5≥16 ≥16 ≥16 ≥1630 30 30 30فلومکوئین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa6 5 3 -≥18 ≥18 ≥18 ≥185 3 2 -13-17 13-17 13-17 13-17- - 1 6≥12 ≥12 ≥12 ≥1230 30 30 30کلرامفنیکسل Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa5 - 5 -≥19 ≥19 ≥19 ≥194 6 1 -15-18 15-18 15-18 15-182 2 - 5≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30تتراسایکلین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa10 6 2 -≥17 ≥17 ≥17 ≥171 2 4 -12-16 12-16 12-16 12-16- - - 6≥11 ≥11 ≥11 ≥1125 25 25 25کوتریموکسازول Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)قطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهقطر ناحیه بازدارندهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبی49 16 14 16≥21 ≥21 ≥21 ≥2120 9 8 516-20 16-20 16-20 16-2014 6 2 2≥15 ≥15 ≥15 ≥155 5 5 5ایزوفلوکساسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae5 1 6 3≥31 ≥31 ≥31 ≥3137 12 9 623-30 23-30 23-30 23-3041 18 9 14≥22 ≥22 ≥22 ≥2225 25 25 25آموکسی سیلین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae- - 18 -≥23 ≥23 ≥23 ≥238 - 6 314-22 14-22 14-22 14-2275 31 - 20≥13 ≥13 ≥13 ≥1315 15 15 15اریترومایسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae7 1 15 -≥18 ≥18 ≥18 ≥1825 8 9 316-17 16-17 16-17 16-1751 22 - 20≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30سفالکسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae11 2 5 -≥22 ≥22 ≥22 ≥2217 10 6 217-21 17-21 17-21 17-2155 19 13 21≥16 ≥16 ≥16 ≥1630 30 30 30فلومکوئین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae51 23 22 13≥18 ≥18 ≥18 ≥1827 8 2 613-17 13-17 13-17 13-175 - - 4≥12 ≥12 ≥12 ≥1230 30 30 30کلرامفنیکسل Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae- - - -≥19 ≥19 ≥19 ≥1914 5 2 515-18 15-18 15-18 15-1869 26 22 18≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30تتراسایکلین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae73 20 18 20≥17 ≥17 ≥17 ≥1710 11 6 312-16 12-16 12-16 12-16- - - -≥11 ≥11 ≥11 ≥1125 25 25 25کوتریموکسازول Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)جدول 2 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های اصلی و با وفور بالا)قطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبی49 16 14 16≥21 ≥21 ≥21 ≥2120 9 8 516-20 16-20 16-20 16-2014 6 2 2≥15 ≥15 ≥15 ≥155 5 5 5ایزوفلوکساسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae5 1 6 3≥31 ≥31 ≥31 ≥3137 12 9 623-30 23-30 23-30 23-3041 18 9 14≥22 ≥22 ≥22 ≥2225 25 25 25آموکسی سیلین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae- - 18 -≥23 ≥23 ≥23 ≥238 - 6 314-22 14-22 14-22 14-2275 31 - 20≥13 ≥13 ≥13 ≥1315 15 15 15اریترومایسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae7 1 15 -≥18 ≥18 ≥18 ≥1825 8 9 316-17 16-17 16-17 16-1751 22 - 20≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30سفالکسین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae11 2 5 -≥22 ≥22 ≥22 ≥2217 10 6 217-21 17-21 17-21 17-2155 19 13 21≥16 ≥16 ≥16 ≥1630 30 30 30فلومکوئین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae51 23 22 13≥18 ≥18 ≥18 ≥1827 8 2 613-17 13-17 13-17 13-175 - - 4≥12 ≥12 ≥12 ≥1230 30 30 30کلرامفنیکسل Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae- - - -≥19 ≥19 ≥19 ≥1914 5 2 515-18 15-18 15-18 15-1869 26 22 18≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30تتراسایکلین Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae73 20 18 20≥17 ≥17 ≥17 ≥1710 11 6 312-16 12-16 12-16 12-16- - - -≥11 ≥11 ≥11 ≥1125 25 25 25کوتریموکسازول Escherichia coli Enterobacter aerogenes Staphylococcus aureus Klebsiella pneumoniae جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)جدول 3 – تست حساسیت آنتی میکروبی باکتریهای جدا شده در استان سلیمانیه عراق (باکتری های با وفور پائین و کمتر)قطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهقطر ناحیه ممانعت شدهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهقطر ناحیه بازدارنده یا ممانعت کنندهتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیحساسحساسمتوسطمتوسطمقاوممقاومتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبیتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتعداد جداشدهقطر mmتوان دیسک (µg)عامل ضد میکروبی- 6 4 4≥21 ≥21 ≥21 ≥21- 2 2 116-20 16-20 16-20 16-2011 - - -≥15 ≥15 ≥15 ≥155 5 5 5ایزوفلوکساسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa2 - - -≥31 ≥31 ≥31 ≥315 2 2 -23-30 23-30 23-30 23-304 6 4 5≥22 ≥22 ≥22 ≥2225 25 25 25آموکسی سیلین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa8 - 14 -≥23 ≥23 ≥23 ≥233 - 2 -14-22 14-22 14-22 14-22- 8 - 5≥13 ≥13 ≥13 ≥1315 15 15 15اریترومایسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa8 - 2 -≥18 ≥18 ≥18 ≥183 3 4 -16-17 16-17 16-17 16-17- 5 - 5≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30سفالکسین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa- 1 - -≥22 ≥22 ≥22 ≥224 3 3 -17-21 17-21 17-21 17-217 4 3 5≥16 ≥16 ≥16 ≥1630 30 30 30فلومکوئین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa6 5 3 -≥18 ≥18 ≥18 ≥185 3 2 -13-17 13-17 13-17 13-17- - 1 5≥12 ≥12 ≥12 ≥1230 30 30 30کلرامفنیکسل Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa5 - 5 -≥19 ≥19 ≥19 ≥194 6 1 -15-18 15-18 15-18 15-182 2 - 5≥14 ≥14 ≥14 ≥1430 30 30 30تتراسایکلین Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa10 6 2 -≥17 ≥17 ≥17 ≥171 2 4 -12-16 12-16 12-16 12-16- - - 5≥11 ≥11 ≥11 ≥1125 25 25 25کوتریموکسازول Streptococcus spp Proteus mirabilis Bacillus cereus Pseudomomas aeruginosa

تزریق اسیدهای آمینه به تخم مرغ مادران گوشتی و اثر آن بر درصد جوجه درآوری تخم مرغ های بزرگتر جنین های بزرگتری نسبت به تخم مرغ های کوچک دارند یک گرم تفاوت وزن تخم مرغ منجر به ایجاد 10 گرم اختلاف وزن در 56 روزگی می شود همبستگی بین وزن تخم مرغ و جوجه وجود دارد تخم مرغهای حاصله از مادران گوشتی به دلیل وزن کم تخم مرغ درابتدای تولید جوجه هایی با وزن پایین تولید می کنند همچنین نتایج ...

در چند دهه گذشته ، محققان متفاوتی در خصوص عوامل مؤثر بر کیفیت جوجه های یکروزه تولیدی گزارشاتی ارائه نموده اند. همچنین روشهای گوناگون برای تعیین کیفیت جوجه و عوامل مؤثر بر آن گزارش شده است. درجه حرارت در طول انکوباسیون( یا درجه حرارت جنین) مؤثرترین و اثر گذارترین فاکتور بر روی کیفیت جوجه یکروزه می باشد زیراکه درجه حرارت بالا سبب جنین می شود. تأثیر بالا بودن حرارت به شکل رشد کم ...

بیماری های طیور در صنعت طیور ناگزیر ازمحافظت پرندگان علیه طیف وسیعی از بیماریها می باشیم پاسخگویی به این سوال که چرا پرندگان قادر به محافظت از خود نیستند؟ آسان نبوده وباید ابتدا از پیچیدگی سیستم ایمنی طیور آگاهی یابیم .سیستم ایمنی جوجه شامل بوریس فابریسیوس ، تیموس ، مغز استخوان ، طحال  ،غده هاردین ، لوزه های سکومی ، گره های لنفاوی اولیه می باشد اعمال اصلی سیستم ایمنی به ...

در سالهای اخیر تاکید زیادی بر اندازه گیری طول بدن جوجه در جوجه کشی ها می شود . به طوریکه شرکت hatch tech ملاک ارزیابی کیفی خود را بر اندازه گیری طول بدن جوجه (chick Length یا chick size) گذاشته است . تحقیقات نشان می دهد که یک همبستگی مثبت بین طول بدن جوجه در زمان هچ و عملکرد جوجه ها در 6 هفتگی وجود دارد . همچنین هر چه طول بدن جوجه زیادتر باشد نشانگر استفاده بهتر از محتویات تخم ...

سوال اول : طول بدن جوجه چه تاثیری در عملکرد جوجه ها دارد ؟ در سالهای اخیر تاکید زیادی بر اندازه گیری طول بدن جوجه در جوجه کشی ها می شود . به طوریکه شرکت hatch tech ملاک ارزیابی کیفی خود را بر اندازه گیری طول بدن جوجه (chick Length یا chick size) گذاشته است . تحقیقات نشان می دهد که یک همبستگی مثبت بین طول بدن جوجه در زمان هچ و عملکرد جوجه ها در 6 هفتگی وجود دارد . همچنین هر چه ...

مروری بر کاربردهای مواد جانبی حاصل از کارخانجات چرم و سالامبور در تغذیه طیور گوشتی ترجمه و گردآوری اکرم قره‌داغی- آرش جوانمرد بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی پست الکترونیکی: [email protected] چکیده: با توجه به افزایش سریع جمعیت سالهای اخیر و تغییر در الگوی مصرف گوشت در کشور، تقاضا برای مصرف گوشت مرغ در کشور رشد فزاینده‌ای را ...

تر در سالنهای پرورش جوجه های گوشتی مقدمه: از اصلی ترین عوامل موثر برای دستیابی به حداکثر تولید اقتصادی، مدیریت پارامترهای محیطی و بخصوص مدیریت یستر در سالن پرورش می باشد. چرا که وجود بستر مناسب خود حکایت از مناسب بودن شرایط محیطی در سالن دارد. بطور کلی بستر به مخلوطی از فضولات دفعی طیور وکاه و کلش که در در ابتدای دوره در سالن پرورش پخش شده، اطلاق می شود. هر دو عامل تهویه و وضعیت ...

چکیده تحقیق حاضر جهت بررسی اثر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر روی 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه ی راس 308 در غالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تیمار و4 تکرار انجام شد.تیمارها شامل ،1-جیره ی بر مبنای پروتئین گیاهی 2- جیره ی دارای 2/5درصد پودر ماهی 3- جیره ی دارای 0/05 درصد گوانیدینو استات در پایان دوره های آغازین (0 تا 10 روزگی )، رشد (11 تا 24 ...

نقش پروتئین ها در طیور نقش پروتئینها در جیره طیور سر فصلها پروتئینها (Proteins) 1-    پروتئینها و اسید آمینه 2-    طبقه بندی پروتئینها : پروتئینهای کروی ، پروتئینهای ریشه ای ، پروتئینهای مرکب 3-    تقسیم بندی پروتئینها از نظر منشأ و منبع : گیاهی و حیوانی 4-    ساختمان شیمیایی اسیدهای آمینه و پروتئینها ...

کشتار طیور   بازرسی بهداشتی گوشت پرندگان   بازرسی کشتارگاهی گوشت پرندگان ومشخصات پرندگان سالم وبیمار     در سالهای اخیر بر اثرترویج وتوسعه صنعت مرغداری،تولید گوشت پرندگان افزایش یافته،ولی به مسئله بازرسی گوشت پرندگان توجه کمتری شده است ومتاسفا نه مصرف گوشتهای مرغ غیر بهداشتی فاجعه آفرین است. از آنجایی که بهداشت مواد غذایی از نظر بهداشت عمومی وسلامت مردم اهمیت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول