در بسیاری از مناطق فرآیندهای معمول این است که در زمستان به علت کاهش رطوبت نسبی هوا در اثر گرم کردن هوای خارج ، عمل رطوبت زنی انجام شود و در تابستان ضمن سرد کردن هوای مرطوب ، عمل رطوبت گیری نیز انجام شود .
البته در حالتهای مختلف بویژه در صنعت ممکن است نیاز باشد فرآیندهای رطوبت گرفتن حرارت دادن و یا سرد کردن و رطوبت زدن نیز انجام شود .
مطالعه منحنی رطوبی نیز نشان می دهد که در زمستان مقدار رطوبت (بخار آب) در هوای خارج پائین و بنابراین اغلب به فرآیند رطوبت زنی نیاز است .
رطوبت زنی و رطوبت گیری باید با استفاده از سیستم کنترل رطوبت انجام شود .
رطوبت زدن هوا به دو روش انجام می شود : 1- پاشش آب با دمای بیش از دمای نقطه شبنم هوا از طریق افشانک ها به داخل هوا 2- تزریق بخار از طریق شبکه بخار به داخل هوا رطوبت گرفتن هوا می تواند به سه طریق انجام شود : 1- پاشش آب با دمای کمتر از دمای نقطه شبنم هوا به داخل هوا 2- عبور هوا از روی سطح یا داخل کویل با دمای کمتر از دمای نقطه شبنم هوا 3- عبور هوا از روی (داخل) اجسام جاذب آب (خشک کنهای شیمیایی) مانند آلومینیوم فعال شده ، سیلیکاژن و اتیلن گلیکول .
در تهویه مطبوع معمولا از روش دوم که همراه با سرد کردن هوا است ، استفاده می شود .
فرآیند رطوبت زنی بوسیله پاشش آب یک فرآیند بی دررو فرض می شود (انتالپی ثابت) و معمولا آنرا سرمایش تبخیری می نامند .
در این فرآیند هوای داخل دستگاه حرارت محسوس خود را به صورت گرمای نهان به بخار آب می دهد و سرد می شود عیب یابی سیستم های تهویه مطبوع برفک زدگی و عرق کردن کویل سرمایی عیب و علت احتمالی چاره احتمالی الف) کمبود مبرّد .
الف) به سیستم مبرّد اضافه کنید .
ب) گرفتگی کامل یا نقص خط مایع .
ب) مبرّد سیستم را در سمت فشارقوی سستم جمع آوری و گرفتگی خط مایع را برطرف کنید .
ج) قرارداشتن قسمتی از کویل در معرض عبور هوای تازه بیش از حد .
ج) توزیع هوا در محفظه اختلاط را اصلاح کنید .
د) ناکافی بودن ظرفیت شیر انبساط و یا عدم تنظیم صحیح هوا .
د) ظرفیت شیرانبساط و میزان فوق گرمایش را بررسی کنید .
ه) گیرکردن شیر برقی خط مایع .
ه) شیر را باز و تمیز کنید .
ناتوانی در سردکردن ، و عدم برفک زدگی عیب و علت احتمالی چاره احتمالی الف) گرفتگی شیربرقی .
الف) شیر را باز و تمیز کنید .
ب) سوختگی سیم پیچ بویین شیر برقی .
ب) بویین را تعویض کنید .
ج) کار نکردن واحد تقطیر .
ج) کمپرسور را روشن کنید .
د) بسته بودن شیر واقع بر خط مایع .
د) شیر را باز کنید .
ه) وجود اشکال در ترموستات .
ه) ترموستات را تعمیر و یا تعویض کنید .
ناتوانی در سرکردن ، و برفک زدگی کامل عیب و علت احتمالی چاره احتمالی الف) کارنکردن دمنده .
الف) دمنده را راه بیندازید .
ب) نرسیدن هوای کافی به کویل سرمایی ، در اثر گرفتگی فیلترها یا گیرکردگی دریچه ها در حالت بسته.
ب) فیلترهای کثیف را تمیز یا تعویض و اشکال دریچه ها را برطرف کنید .
ج) بسته بودن دریچه های خروجی هوا .
ج) توزیع هوا را اصلاح کنید .
د) گرفتگی کویل سرمایی در ار تجمع گردوغبار .
د) کویل را باز و کاملاً تمیز کنید .
سرد کردن بیش از حد عیب و علت احتمالی چاره احتمالی الف) عدم تنظیم صحیح ترموستات اتاقی ، یا معیوب بودن ترموستات .
الف) ترموستات را تنظیم و اشکال آن را برطرف کنید.
ب) توزیع نامناسب هوای خروجی سیستم .
ب) توزیع هوا را متعادل کنید .
روشن و خاموش شدن زود به زود دستگاه عیب و علت احتمالی چاره احتمالی الف) گرفتگی خط مایع .
الف) خط مایع را تمیز کنید .
ب) کمبود مبرّد .
ب) به سیستم مبرّد اضافه کنید .
ج) عدم تنظیمی صحیح شیرهای انبساط .
ج) شیرها را به طور صحیح تنظیم کنید .
د) از کار افتادن دمنده .
د) مدار برق دمنده را امتحان و آن را راه اندازی کنید .
ه) تنظیم شدن ترموستات روی دماهای قطع و وصل بسیار نزدیک به هم .
ه) ترموستات را روی اختلاف دمای مناسب تنظیم کنید.
و) قرار داشتن ترموستات در مسیر هوای خروجی دریچه هوا .
و) محل نصب ترموستات را تغییر دهید .
ز) برفک زدگی کویل اواپراتور.
ز) دمنده را روشن و کمپرسور را خاموش کنید .
بعد از مدتی برفکها ذوب می شود .
روشن و خاموش شدن زود به زود دستگاهروشن و خاموش شدن زود به زود دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) گرفتگی خط مایع .الف) خط مایع را تمیز کنید .ب) کمبود مبرّد .ب) به سیستم مبرّد اضافه کنید .ج) عدم تنظیمی صحیح شیرهای انبساط .ج) شیرها را به طور صحیح تنظیم کنید .د) از کار افتادن دمنده .د) مدار برق دمنده را امتحان و آن را راه اندازی کنید .هـ) تنظیم شدن ترموستات روی دماهای قطع و وصل بسیار نزدیک به هم .هـ) ترموستات را روی اختلاف دمای مناسب تنظیم کنید.و) قرار داشتن ترموستات در مسیر هوای خروجی دریچه هوا .و) محل نصب ترموستات را تغییر دهید .ز) برفک زدگی کویل اواپراتور.ز) دمنده را روشن و کمپرسور را خاموش کنید .
داغ کردن موتورداغ کردن موتورعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) کمبود یا نامناسب بودن روغن روانکایر بلبرینگهای موتور .الف) بلبرینگهای موتور را با روغن مناسب روغنکاری کنید .ب) ولتاژ نادرست .ب) موضوع را با متخصص برق در میان بگذارید .ج) کارکردن موتور در وضعیت اضافه بار .ج) اگر در هوادهی دمنده تغییر محسوسی ایجاد نمی شود ، دور موتور را کمتر کنید .
در صورتی لزوم موتور دمنده را با موتور بزرگتری تعویض کنید .د) سفتی بیش از اندازه تسمه .د) کشش تسمه را تنظیم کنید .هـ) بالا بودن دمای هوا در محل نصب دستگاه .هـ) شرایط کار موتور را با توجه به اطلاعات شرکت سازنده موتور بررسی کنید .
کار نکردن موتورکار نکردن موتورعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) سوختگی فیوز به علت پایین بودن جریان قابل تحمل .الف) فیوزها را از نظر نامناسب بودن جریان قابل تحمل آنها امتحان کنید .ب) تنظیم بی متال روی دمای خیلی پایین .ب) دمای تنظیم صیحیح را با استفاده از برگه مشخصات موتور تعیین کنید .ج) سرسیم بندی نادرست موتور .ج) سرسیم بندی موتور را با استفاده از نقشه سیمکشی موور تصحیح کنید .
ناتوانی سیستم در ایجاد گرمایش کافیناتوانی سیستم در ایجاد گرمایش کافیعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) تله گذاری نامناسب برای کویلهای گرمایی بخار .الف) برای هر کویل باید تله بخار مجزا در نظر گرفت .ب) محبوس شدن هوا در داخل کویلها .ب) کویلها به طور صحیح هواگیری شوند .ج) کافی نبودن فاصله کویلهای گرمایی از روی دیگ بخار .ج) فاصله کویلها از بالای خط تغذیه بخار نباید از cm45 کمتر باشد .د) کم بودن قطر لوله های رفت و برگشت بخار .د) قطر لوله های به کار رفته در لوله کشی کویلها را اصلاح کنید .هـ) بالا بودن مقاومت سیستم لوله کشی .هـ) لوله کشی را با استفاده از لوله هایی با قطر مناسب اصلاح کنید .و) عبور بیش از اندازه هوای تازه از روی کویلهای گرمایی .و) میزان هوای برگشتی را تا جایی که در نسبت محاسبه شده هوای خارج به هوای برگشتی تغییر محسوسی ایجاد نشود، افزایش دهید .ز) تراز نبودن کویلهای گرمایی .ز) کویلها را در وضعیت تراز قرار دهید .ح) وجود کندانس در کویلها .ح) تله های بخار جرم گرفته اند و رسوبهای جمع شده عملکرد آنها را مختل کرده است ؛ لذا لازم است تله های را باز و و کاملاً تمیز کنید .
عدم توانایی سیستم در رطوبت زنی هواعدم توانایی سیستم در رطوبت زنی هواعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) قطع شدن آب تغذیه دستگاه رطوبت زن به دلیل بسته بودن شیر ورودی ، گرفتگی صافی یا افشانکهای آب پاش .الف) شیر تغذیه رطوبت زن را باز کنید .
صافی و افشاکنهای آب پاش را تمیز کنید.ب) زیاد بودن هوای تازه .ب) دریچه تنظیم هوای تازه را ببندید .ج) بسته بودن یا گرفتگی شیر کنترل آب ورودی رطوبت زن .ج) شیر کنترل را باز و تمیز کنید .د) ناکافی بودن ظرفیت رطوبت زن .د) از رسوبت زن بزرگتر و یا کمکی استفاده کنید .هـ) کار نکردن هیومیدستات .هـ) درستی کارکرد هیومدیستات را امتحان کنید و قسمتهای داخلی به ویژه رشته موی حساس به رطوبت آن را کاملاً تمیز کنید .و) عبور مستیم هوا از روی هیومیدستات و قسمتهای داخلی آن .و) با قراردادن یک صفحه منحرف کننده در مقابل هیومیدستات ، مسیر حرکت هوا را قبل از رسیدن به آن تغییر دهید .
کوران هواکوران هواعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) توزیع نامناسب هوا .الف) دریچه های ورودی و خروجی هوا را مجدداً تنظیم کنید .ب ) پایین بودن بیش از حد دمای اتاق .ب) تنظیم ترموستات ، دریچه هوای برگشت ، و کلید قطع فشار ضعیف را امتحان کنید .
کمبود هوادهی دریچه هاکمبود هوادهی دریچه هاعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) کمبود ظرفیت سرمایی .الف) میزان تغییر دمای مرطوب هوا را در حین عبور از کویل سردکننده امتحان کنید .
ظرفیت سرمایی دستگاه را با بار سرمایی اعمال شده به آن مقایسه کنید.ب) نادرست بون دور دمنده و میزان افت فشار در حین عبور از آن .ب) افت فشار در د منده را با استفاده از جریان سنج امتحان و در دمنده را تصحیح کنید.ج) افت فشار نادرست در کویل اواپراتور .ج) افت فشار در کویل را با جریان سنج امتحان کنید .
فیلترها ، تیغه های منحرف کننده ، کانال هوا و پره های کویل را از نظر وجود موانع خارجی ، بازدید کنید .د) تلاطم بیش از حد هوای خروجی دمنده .د) در زانوهای تیز کانال برههادی نصب کنید .هـ) تنظیم ناصحیح دمپرهای اصلی و سرانشعابهای هوا در کانالهای هوا .هـ) دمپرها را بازدید و هوادهی را بررسی کنید .و) مقاومت بالای کانال هوا .و) ابعاد کانالها و زانوها را کنترل کنید .
داخل کانالها را از نظر وجود موانع خارجی بازدید کنید .
سفتی تسمه را امتحان کنید .ز) پایین بودن دور دمنده .ز) سیستم کنترل دور موتور دمنده را امتحان کنید .
اگر موتور دمنده چند دور است ، قطر پولیهای آن را امتحان کنید .ح) اشتباه بودن جهت گردش دمنده .ح) جهت صحیح گردش پروانه دمنده را از روی علامت پیکان ( ) حک شده روی بدنه دمنده مشخص کنید .
جهت گردش پروانه را با معکوس کردن جهت دوران موتور ، عوض کنید .و) کثیف بودن فیلترها .و) فیلترها را تمیز و در صورتی که از نوع یک بار مصرف هستند تعویض کنید .
هوادهی زیادهوادهی زیادعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) بزرگ بودن پولی موتور دمنده .الف) سرعت دمنده را با تعویض پولی موتور ، اصلاح کنید .ب) تنظیم ناصحیح دریچه های توزیع هوا .ب) دریچه ها را تنظیم کنید .ج) کمتر بودن مقاومت شبکه کانال از میزان برآورده شده .ج) دور دمنده را کمتر کنید .
سروصدای هوا (سوت زدن)سروصدای هوا (سوت زدن)عیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) ناهمواری سطوح داخلی سیستم کانال .الف) سطوح داخلی کانالها را در امتداد جریان هوا شکل دهید .ب) وجود سوراخ یا شکافهای ریز در کانال یا بدنه دستگاه .ب) لبه های بلند شده کانالها را صاف کنید .
همه سوراخها را کیپ کنید .ج) زیاد بودن دور دمنده در مقایسه با میزان صدا و نوع سیستم .ج) در صورت امکان دور دمنده را کاهش دهید .
یا اینکه برای کانالها ، عایق صوتی مناسب پیش بینی کنید (عایق صوتی باید از نوع نسوز باشد).د) وجود مانع در دریچه ها .د) در صورت امکان موانع موجود را به نحوی که تعادل سیستم برهم نخورد از سرراه بردارید .هـ) سرعت بیش از حد هوا در دریچه ها .هـ) جریان هوا در داخل سیستم را مجدداً متعادل کنید .
به گوش رسیدن صدای خراشیدگی از داخل پلنیوم دستگاهبه گوش رسیدن صدای خراشیدگی از داخل پلنیوم دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) برخورد پروانه دمنده با محفظه آن .الف) پروانه را به صورتی که بتوان آزادانه گردش کند تنظیم کنید .
قژقژ کردن و جیغ کشیدن دستگاهقژقژ کردن و جیغ کشیدن دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) شل بودن تسمه ها .الف) تسمه ها را سفت کنید .ب) کثیف بودن یاتاقانها .ب) یاتاقانها را تمیز کنید .ج) گیرداشتن یاتاقانها .ج) یاتاقانها را باز و بعد از حصول اطمینان از سالم بودن محور ، آنها را تعویض کنید .
تِق تِق کردن دستگاهتِق تِق کردن دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) لق بودن محفظه فیلتر .الف) محفظه فیلتر را در جای خود محکم کنید .ب) شل شدن بستهای نگهدارندهکابل برق .ب) بستها را خوب محکم کنید .ج) ارتعاش حباب گرمایی .ج) بستهای نگهدارنده حباب را سفت کنید .د) برخورد لوله به بدنه دستگاه .د) فاصله بین لوله و بدنه را در محل برخورد فلز با فلز عایق کنید .هـ) شل بودن پیچهای بدنه .هـ) پیچهای شل شده را سفت کنید .
نشت یا چکه کردن آب از دستگاهنشت یا چکه کردن آب از دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) اجرای غلط لوله کشی درین .الف) شیب صحیح لوله درین بین 2 الی 8 سانتیمتر در هر متر است .
سینی آبچکه باید به طرف لوله درین شیب داشته باشد .ب) کثیف بودن سینی آبچکه و صافی آن .ب) صافی را بردارید و توری آن را تمیز کنید .
سینی را با فشار آب تمیز کنید .ج) شل بودن اتصالات لوله کشی یا شیرها .ج) کلیه اتصالات را محکم کنید .د) پرتاب شدن قطرات آب به خارج از سینی آبچکه .د) سرعت عبور هوا از میان کویلها زیاد است .
مقاومت مسیر هوا و دور دمنده را از لحاظ تطبیق با شرایط طراحی امتحان کنید .
لرزش دستگاهلرزش دستگاهعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) شل بودن پیچهای پایه موتور .الف) پیچهای پایه موتور را سفت کنید .ب) توزیع غیریکنواخت وزن دستگاه روی فنرها یا پایه ها .ب) دستگاه را از همه طرف تراز کنید .ج) سفتی بیش از حد تسمه و لنگر برداشتن محور .ج) کشش تسمه را تنظیم کنید .د) شل بودن پولیها یا از محور خارج شدن آنها .د) پولیها را تراز و پیچهای تنظیم آنها را سفت کنید .هـ) تاب برداشتن محور دمنده .هـ) محور بادزن را تعویض کنید .و) فرسودگی یاتاقانهای دمنده .و) یاتاقانها را تعویض کنید .ز) نابالانسی پروانه دمنده یا شل بودن اتصال آن با محور موتور .ز) در صورتی که محور صدمه ندیده است ، پروانه را در محل خود محکم کنید .
در غیر این صورت محور را تعویض کنید .ح) عدم استفاده از برزنت در اتصال دستگاه به کانال هوا .ح) در محل اتصالات دستگاه به کانال هوا برزنت قرار دهید .شنیده شدن صدای فش فش از شیر انبساطشنیده شدن صدای فش فش از شیر انبساطعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) کمبود مبرّد .الف) مبرّد کافی به سیستم اضافه کنید .ب) گرتفگی سوراخهی صافی شیر انبساط .ب) صافی را بیرون آورید و تمیز کنید .ج) افت فشار زیاد در خط مایع مبرّد .ج) فشار رانش را امتحان کنید .د) گرم شدن خط مایع در اثر جذب گرما از محیط خارج.د) مایع مبرّد حتماً باشد پیش سرد شود .هـ) ترسیدن مایع مبرّد کافی به شیر ا نبساط مربوط به کویل بالایی .هـ) خط مایع باید حداقل 60 سانتیمتر از شیر انبساط فوقانی بالاتر باشد .
کمپرسور روغن ریزی داردکمپرسور روغن ریزی داردعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) بخارمکش مرطوب است و سبب کف کردن روغن می شود .الف) شیرهای انبساط و حبابهای گرمایی آنها را بازدید کنید .
لوله کشی مبرّد را وارسی کنید .ب) فشار محفظه میل لنگ به علت فرسودگی رینگهای پیستون بالا رفته است .ب) رینگها و واشرهای فرسوده را تعویض کنید .ج) کمپرسور زود به زود روشن و خاموش می شود .ج) دستگاه کنترل فشار را بازدید و فشارهای قطع و وصل آن را متناسب با شرایط کاری تنظیم کنید .
در صورت خراب بودن دستگاه کنترل فشار ، آن را تعمیر و یا تعویض کنید .
برگشت روغن به محفظه میل لنگ انجام نمی گیردبرگشت روغن به محفظه میل لنگ انجام نمی گیردعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) لوله کشی مبرّد به طور صحیح انجام نشده است.الف) لوله کشی را بررسی و در صورت لزوم اصلاح کنید .ب) میزان شارژ مبرّد ناکافی است .ب) محل نشت گاز را پیدا و پس از ترمیم آن به سیستم ، مبرّد اضافه کنید .ج) فشار در محفظه میل لنگ بالاست .ج) رینگ پیستون را بازدید کنید ، کارکرد جداکننده روغن را بررسی کنید .د) شیر جداکننده روغن درست کار نمی کند .د) کارکرد جداکننده روغن را بررسی کنید .
فشار روغن کافی نیستفشار روغن کافی نیستعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) روغن بیش از اندازه کف می کند .الف) شیر انبساط را تنظیم کنید .
گرمکن محفظه میل لنگ را بازدید کنید .ب) سطح روغن پایین است .ب) سطح روغن را بازدید و در صورت نیاز روغن اضافه کنید .ج) پمپ روغن خراب شده است .ج) پمپ روغن را تعویض کنید .د) لوله روغن باز شده و یا شکستگی پیدا کرده است .د) مدار روغن را بازدید و اصلاح کنید .هـ) پیچ درپوش یاتاقان میل لنگ بسته نشده است .هـ) محل نصب پیچ را بازدید و در صورتی که نصب پیچ فراموش شده است آن را همراه با واشر مربوطه در جای خود ببندید .و) لوله برداشت صافی روغن شل شده ، ترک خورده و یا دهانه آن خراب شده است .و) لوله انتقال را بازدید و اشکال آن را برطرف کنید .
فشار رانش کمپرسور از حد معمول بیشتر استفشار رانش کمپرسور از حد معمول بیشتر استعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) سیستم بیش از حد شارژ گاز شده است .الف) مبرّد اضافی را تخلیه کنید .ب) هوا یا گازهای غیر قابل تقطیر به داخل سیستم نفوذ کرده است .ب) سیستم را هواگیری کنید .ج) شیر سرویس رانش کمپرسور کاملاً باز نیست .ج) شیر را کاملاً باز کنید .د) لوله رانش گرفتگی پیدا کرده است .د) علت را مشخص و اشکال را برطرف کنید .هـ) گردش هوا ر کندانسور (نوع تبخیری و یا نوع هوایی) به خوبی انجام نمی گیرد .هـ) موانع موجود در مسیر عبور هوا را برطرف و کندانسور را تمیز کنید .و) کندانسور تمیز نیست .و) کندانسور را تمیز کنید .ز) لوله های آب کندانسور (نوع آبی)رسوب گرفته اند .ز) لوله ها را تمیز کنید .ح) میزان آب تغذیه کندانسور (نوع آبی) کم و یا دمای آن خیلی بالاست .ح) عملکرد شیر تنظیم آب را بررسی و آن را متناسب با نیاز کندانسور تنظیم کنید .
فشار رانش کمپرسور کم استفشار رانش کمپرسور کم استعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) سیستم کمبود گاز دارد .الف) محل نشت گار را پیدا و بعد از ترمیم آن به سیستم مبرّد اضافه کنید .ب) جریان آب در کندانسور زیاد است .ب) شیر کنترل آب ورودی کندانسور را تنظیم کنید .ج) مایع مبرّد از اواپراتور به کمپرسور می ریزد .ج) نحوه کارکرد شیر انبساط را بررسی کنید .
همچنین وضعیت نصب حباب حساس و کیفیت عایقکاری آن را بررسی و در صورت نیاز اصلاح کنید .د) سوپاپ رانش یا شیر اطمینان کمپرسور نشتی دارد .د) سوپاپ یا شیر اطمینان را تعمیر و یا تعویض کنید .
فشار مکش بالاستفشار مکش بالاستعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) سوپاپ مکش نشتی دارد .الف) سوپاپ را آزمایش و آن را تعمیر و یا تعویض کنید .ب) عبور جریان در شیر انبساط از حد لازم بیشتر است.ب) شیر انبساط را بازرسی و تنظیم کنید .
وضعیت نصب حباب حساس روی لوله مکش را بررسی کنید .ج) بار اعمال شده به اواپراتور بیش از اندازه است .ج) کیفیت درزگیری و عایق بندی فضای تحت تهویه مطبوع را بررسی کنید .فشار مکش پایین استفشار مکش پایین استعیب و علت احتمالیچاره احتمالیالف) صافی مکش کثیف شده است یا اینکه شیر سرویس مکش کاملاً باز نیست .الف) صافی را تمیز کنید .
شیر سرویس مکش را بازدید و آن را به طور کامل باز کنید .ب) در قسمتی از مدار مایع مبرّد گرفتگی ایجاد شده است .ب) فیلتر خشک کن را تمیز کنید .
محل گرفتگی را پیدا و آن را برطرف کنید .ج) سیستم کمبود گاز دارد .ج) محل نشت گاز را مشخص و بعد از ترمیم آن سیستم را شارژ کنید .د) میزان روغن در سیستم زیاد است و مبادله گرما در اواپراتور را کاهش داده است .د) سطح روغن را بازدید و روغن اضافی را تخلیه کنید .هـ) ظرفیت شیر انبساط کم است یا اینکه به طور صحیح تنظیم نشده است .هـ) شیر انبساط را تنظیم کنید .و) میزان افت فشار در اواپراتور بیش از حد معمول است .
لوله مویین متعادل کننده شیر انبساط گرفته است.و) از عدم گرفتگی لوله مویین متعادل کننده اطمینان حاصل کنید .ز) فشار رانش پایین است .ز) شیر تنظیم آب تغذیه کندانسور را امتحان کنید .
میزان شارژ گاز سیستم را کنترل کنید .ح) بار تحمیل شده به اواپراتور کم است .ح) ظرفیت سیستم را با میزان بار مقایسه کنید .
در صورت نیاز ظرفیت را کاهش دهید .و) کویل اواپراتور برفک زده است .و) برفک را برطرف کنید .