دانلود تحقیق ایمنی و بهداشت حرفه ای

Word 112 KB 23557 29
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
    واحد ایمنی در پالایشگاه نفت بهران 17 نفر عضو ثابت دارد که در واحد فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌دهند که شرح وظایف افراد شاغل در این واحد در کتابچه‌ای تحت عنوان کتابچه طرح طبقه‌بندی در دفتر مرکزی پالایشگاه موجود می‌باشد.

    واحد ایمنی از نظر چارت سازمانی مستقیماً زیر نظر مدیریت پالایشگاه موجود می‌باشد، و مدیریت پالایشگاه به عنوان نماینده مدیرت بر کلیه فعالیت‌های واحد ایمنی نظارت دارد- چارت سازمانی واحد ایمنی در شرکت بهران در صفحات بعدی رویت می‌باشد- در پالایشگاه استاندارد ایمنی خاصی برقرار نمی‌باشد.

    ولی سازمان درصدد استقرار یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای می‌باشد.

    که OHSAS نیز یکی از گزینه‌های سازمان در انجام این هدف می‌باشد.


    پالایشگاه دارای دو ورودی شمالی وجنوبی می‌باشدکه واحد پزشکی در نزدیکی درب شمالی واقع شده است.

    و یک دستگاه آمبولانس مجهز در اختیار این واحد قرار گرفته است علت قرار گرفتن واحد پزشکی نزدیک به درب خروجی نیز به منظور تسریع در عملیات انتقال حادثه دیده‌گان در صورت بروز حادثه به خارج از محیط پالایشگاه می‌باشد.

    واحد آتش نشانی نیز در قسمت انتهائی پالایشگاه ودر نزدیکی مخازن عظیم سوختی قرار گرفته است.

    که واحد آتش‌نشانی دارای دو کامیون مجهز ویک دستگاه وانت پیشرو می‌باشد.

    در زمینه آموزش کارکنان برای مواجهه با خطر در سالهای گذشته فعالیت‌هائی در این زمینه از قبیل فیلم‌های آموزشی وپوسته‌ها و غیره انجام داده است.

    اما در سطح کارخانه کلاس‌های آموزشی برای ارتقاء سطح اطلاعات ایمنی کارکنان صورت نپذیرفته است.

    سازمان در سالهای گذشته دستور‌العمل‌های مدون و مستندی برای مواجه با شرایط اضطراری نداشته است.

    اما در طی یک سال گذشته فعالیت‌های گسترده‌ای را در جهت تدوین اصول اجرائی در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نموده است.

    بسیاری از این دستورالعمل‌های اجرائی به صورت قاب شده آماده شده بود، تا در قسمتهای مختلف پالایشگاه تعبیه گردد، تا کارکنان با مطالعه این دستورالعمل‌ها آمادگی مواجهه با شرایط اضطراری را داشته باشند.


    واحد ایمنی سه نوع مانور آموزشی در سطح پالایشگاه ایجام می‌دهند:
    1- مانور هفتگی: برای این گونه مانورها سناریو تعریف نمی‌شود و تنها واحد آتش‌نشانی در این مانور فعالیت دارد- این مانور تنها جنبه یک مانور تمرینی گروه آتش‌نشانی را دارد که در آن واحد‌های درگیر نمی‌شوند، و در آن فعالیت‌های شل شلنگ‌کشی و حرکت در قسمتهای مختلف پالایشگاه انجام می‌شود.


    2- مانور ماهانه: برای این گونه مانورها سناریو تعریف می‌شود.

    و علاوه بر واحد آتش‌نشانی برخی از واحدهای دیگر پالایشگاه نیز در این مانور شرکت می‌کنند و این گونه مانورها با اهداف از پیش تعیین شده می‌پذیرد.


    3- مانور شش ماهه: برای این گونه مانورها همه جانبه می‌باشد.

    و تمامی قسمت‌های پالایشگاه در این نوع مانور شرکت می‌کنند.


    در مانورهای ماهانه و شش ماهه کلیه نتایج مانورهای ثبت و نگهداری می‌شود.

    در زمینه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای با حضور مدیریت پالایشگاه به عنوان نماینده مدیریت جلسات متعددی برگزار می‌گردد که صورت جلسه ‌ این جلسات به وزارت کار ارسال می‌شود.

    اما بین سازمان‌های ذی نفع و پالایشگاه ارتباطی مستمری برقرار نمی‌باشد، و می‌توان گفت که صورت جلسات ارسالی تنها پل ارتباطی ما بین پالایشگاه و سازمان کار و امور اجتماعی می‌باشد به گفته مسئول ایمنی در سازمان با به حال ثبت حوادث صورت نپذیرفته است.


    کمبود فضا در پالایشگاه باعث ایجاد نقاط پر خطر شده است.

    یکی از این نقاط پر خطر مخازن عظیم سوختی می‌باشد که به علت کمبود فضا، فواصل بین مخازن از حد استاندارد آن کمتر می‌باشد ولی به گفته مسئول ایمنی الارقم وجود این پتانسیل بالای خطر واحد ایمنی تعمیرات خاصی را برای پایین آوردن این ریسک تا سطح ریسک قابل تحمل انجام داده است.

    در بین مخازن سوختی سیستمی وجود دارد که محض دریافت علائم آتش سوزی فعال می‌شود و پرده آبی بین مخازن سوختی ایجاد می‌کند، تا مانع از سرایت آتش از یک مخزن به دیگر گردد.


    هرگونه فعالیت غیر عادی در سطح پالایشگاه باید با همانگی واحد ایمنی صورت پذیرد.


    برای این موارد مجوزهای کاری (Permit) در سه نسخه سفید قرمز و زرد طراحی شده است که نسخه سفید در اختیار مسئول اجرای کار- نسخه زرد در اختیار مسئول محوطه و نسخه قرمز در اختیار مسئول ایمنی می‌باشد.

    در این مجوز نوع کاری که قرار است انجام شود- محل انجام کار- شرح کار و وسایل مورد نیاز برای انجام کار شرح داده شده است، و شرایط ایمنی محل انجام کار مورد بررسی قرار گرفته است.


    و مسئول ایمنی آخرین فردی است که شرایط انجام کار را تائید می‌کند تا فعالیت انجام شود.


    در پالایشگاه برای بازدیدهای روزانه فرم‌هائی طراحی شده است که در این فرم‌ها و قسمت‌های مختلف پالایشگاه درج شده است، و کارشناس ایمنی از طریق گشت‌زنی پالایشگاه موارد نا ایمن را در صورت وجود در چک لیست طراحی شده ثبت می‌کند، تا اقدامات لازم صورت پذیزد.

    این نوع بازدیدها، بازدیدهای کلی می‌باشند- که نمونه‌ای از این چک‌لیست در صفحات بعدی قابل رویت می‌باشد.

    نوع دیگری از چک‌لیست‌ها، چک‌لیست الزامات قانونی می‌باشد، که این فرم کاملاً بر اساس دستورالعمل‌های آئین‌نامه حفاظت و بهداشت کار می‌باشد- این چک‌لیست توسط واحد ایمنی طراحی شده و برای مسئولین بخش‌های مختلف پالایشگاه ارسال می‌شود، تا آنان با اعمال موارد درج در چک‌لیست بر روی محیط کار و ابزار و وسایل نتایج آن را در چک‌لیست درج نمایند این چک‌لیست‌ها بسته به نوع کاری که در قسمت‌های مختلف انجام می‌شود متفاوت می‌باشد.

    و برای قسمتهای مختلف، چک‌لیست‌های متفاوتی وجود دارد نمونه‌ای از این چک‌لیست الزامات قانونی که برای خود واحد آتش‌نشانی طراحی شده در صفحات بعدی آمده است.

    در زمینه بازرسی تجهیزات اطفائی نیز دستورالعمل‌های خاصی وجود دارد مثل: - بازرسی خودروهای آتش‌نشانی - بازرسی خاموش کننده‌های دستی - بارزی متعلعات مربوط به رینگ آتش‌نشانی که این بازرسی‌ها به صورت روزانه- هفتگی- ماهانه- سه ماهه و سالیانه می‌باشد.

    به عنوان مثال چک‌لیستی از بازرسی روزانه خودروهای آتش‌نشای در صفحات بعد قابل رویت می‌باشد.

    واحد ایمنی شرکت بهران در طی سال گذشته اقدام به تهیه فرم ارزیابی ریسک برای فعالیت‌های مختلفی که در پالایشگاه صورت می‌گیرد نموده است.

    در این فرم مسئولین مربوط و مسئولیت‌های آنها معرفی شده است و هدف از تدوین چنین ارزیابی معرفی شده است و پس از بیان تعاریف، اصطلاحات و کلیات به طبقه‌بندی کانون‌های خطر پرداخته است.

    در هر یک از این کانون‌های خطر، کلیه خطراتی که کارکنان احتمال مواجهه با آنها را دارند بیان و نمونه‌ای از آسیب دیدگی‌های متحمل ثبت شده است، و سپس به ارزیابی ریسک این خطرات پرداخته شده است.

    و به هر یک از این خطرات سطح ریسکی تخصیص داده شده است.

    سپس اقدامات کنترلی برای کانون‌های مختلف خطر به صورت دستورالعمل‌های مدون طراحی شده که این روش‌های اجرائی و دستورالعمل‌های به همراه روش ارزیابی رسید در قسمت انتهائی این جزوه قابل رویت می‌باشد.

    - در قسمت ابتدائی این تحقیق شناسنامه شغلی افرادی که در واحد ایمنی و بهداشت حرفه‌ای فعالیت دارند درج شده است.

    البته نکته قابل ذکر این است که این شناسنامه‌های شغلی مربوط به 20 سال قبل می‌باشد.

    و برای برخی از شغل‌ها که هم‌اکنون در واحد ایمنی انجام می‌شود، شناسنامه شغلی درنظر گرفته شده بود.

    اما مدیریت منابع انسانی پالایشگاه در نظر دارد اقدامات اساسی را در اصلاح و تغییر این شناسنامه‌های شغلی قدیمی که مربوط به 20 سال قبل می‌باشد آورده است.

    شناسنامه شغل عنوان شغل: آتش‌نشانی 3 واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت ایمنی:آتش‌‌نشانی و مراقبتها ویژه تعریف شغل شاغل این شغل تحت سرپرستی مستقیم سرپرست ایمنی و آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه امور مربوط به عملیات اطفاء حریق با حضور بموقع در محل و بکار‌گیری وسایل و تجهیزات ‌آتش‌نشانی را بعهده داشته در آماده سازی و آماده نگهداشتن وسایل مزبور اقدامات لازم را می‌نماید.

    نسبت به راهنمائی و رفع مشکلات شغل آتش‌نشانهای 1و2- مبادرت نموده وصحت کار دستگاهها و تجهیزات اطفاء حریق پالایشگاه می‌باشد به سرپرست خود گزارش می‌کند.

    شرح وظایف - حضور بموقع در سر کار و انجام وظایف طبق نظر سرپرست مربوط و یا طبق برنامه‌های قبلی - انجام بازدیدهای روزانه از وسایل و تجهیزات آتش‌نشانی و گزارش بازدید‌ها در موارد خاص مربوط به عدم آمادگی وسایل آتش‌نشانی و مسایل دیگر در زمینه مبارزه با آتش و ایمنی و مبادرت به رفع نقایص جزئی این دستگاهها در محل نصب.

    - بررسی وضعیت کار و کنترل روزانه دستگاهها و تجهیزات مبارزه با آتش سوزی پالایشگاه وحصول اطمینان از صحت آنها.

    - بازدید روزانه قسمتهای مختلف پالایشگاه از لحاظ بررسی مواردیکه بررسی مواردیکه موجب افزایش احتمال آتش سوزی شده و یا بر خلاف ضوابط ایمنی می‌باشد و گزارش موارد مزبور.

    - نصب علائم، تابلوها، و بروشورهای مربوط به مبارزه با آتش دستورالعملهای و یا مسایل آتش نشانی در محل‌های خاص از پیش تعیین شده.

    - شارژ و آماده سازی کپسولهای آتش خاموش کن طبق دستورالعملها و استانداردهای مشخص شده.

    - انجام تعمیرات اولیه وسایل و تجهیزات آتش‌نشانی - حضور بموقع و سریع در محل انجام عملیات کارگرم (بهر شکل و یا وضعیت) در تمام نقاط و مکانهای پالایشگاه.

    - حضور در تمرینات آموزش عملی و تلاش و کوشش کامل در جهت آماده نگهداشتن خود برای عملیات اطفاء حریق.

    - شرکت در اموری مانند رنگ آمیزی وسایل و تجهیزات اطفاء حریق، همراهی با میهمانان شرکت هنگام بازدید از پالایشگاه، و همچنین شرکت در دوره‌ها آموزشی ایمنی و آتش‌نشانی.

    - بازدید مرتب از جمعه‌های آتش‌نشانی، شلانگهای آب، هاید رنت‌ها، مانیتورها، و خاموش کننده‌های پالایشگاه و حصول اطمینان از صحت اطمینان از صحت انجام کار آنها.

    - گزارش اتفاقات و مواردیکه وجود و بروز آنها خلاف اصول ایمنی شرکت و پالایشگاه می‌باشد به سرپرست مستقیم خود.

    - حضور در محل پالایشگاه و بسر‌کار در مواقع لزوم طبق تشخیص مسئولین مربوطه.

    - راهنمائی و هدایت و رفع اشکالات شغلی آتش‌نشانهای 1و2 - رعایت مقررات ایمنی و بهداشتی و انضباطی در محل کار.

    - نصب تجهیزات و وسایل آتش نشانی در قسمتهای مختلف پالایشگاه.

    - انجام سایر امور محوطه در زمینه شغلی طبق نظر سرپرست ذیربط همکاری و مشارکت در امور مربوطه با سایر همکاران قسمت.

    - آمادگی طی دوره‌های آموزشی لازم طبق تشخیص رئیس قسمت و مدیر.

    شرایط احراز تحصیل: سیکل یا پایان دوره راهنمائی تجربه: 5 سال سایر شرایط و دوره‌های آموزشی: داشتن گواهینامه رانندگی، و دوره‌های آموزشی آشنائی با وسایل و اجهیزات اطفاء حریق و چگونگی عملیات میدانی.

    داشتن توانائی و آمادگی جسمانی لازم بسمی تعالی شناسنامه شغل عنوان شغل: آتش‌نشانی (4) و ناظر ایمنی و مراقبتهای ویژه واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت ایمنی:آتش‌‌نشانی و مراقبتها ویژه تعریف شغل شاغل این شغل تحت سرپرستی مستقیم سرپرست ایمنی و آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه امور مربوط به عملیات اطفاء حریق با حضور بموقع در محل و بکار‌گیری وسایل و تجهیزات ‌آتش‌نشانی را بعهده داشته در آماده سازی و آماده نگهداشتن وسایل مزبور اقدامات لازم را می‌نماید.

    همچنین از نظر خطراتیکه با قیماندن وسایل کار و ادوات مصرفی سایر واحدها تولیدی و اجرائی خود این وسایل را تهدید نموده و یا امکان وقوع حوادثی را ممکن ساخته ویا آنها را تشدید می‌نماید مراقبتهای ویژه بعمل می‌آورد نسبت به راهنمایی آتش‌نشانهای 1و 2 و 3 و آمورش آنان جهت رفع مشکلات شغلی مبادرت نموده وصحت کار دستگاه‌ها وتجهیزات اطفاء‌ حریق را منظماً کنترل نموده و نقایص آنهای ویا انوریکه خلاف ضوابط ایمنی کارکنان پالایشگاه می‌باشد به سرپرست خود گزارش نموده ویا حسب مورد نسبت به رفع آنها اقدان می‌کند.

    - حضور در محل پالایشگاه و بسر‌کار در مواقع لزوم طبق تشخیص مسئولین مربوطه - نظارت و انجام مراقبتهای ویژه در خصوص ادوات و وسایل کار و… که پس از اتمام کار روزانه توسط واحدهای عملیاتی و اجرائی وتعمیراتی وتولیدی در محل و محوطعه کار باقی میماند وخطراتی خود دستگاه را تهدید نموده و یا باقیماندن آنها موجب بروز حوادث ویا در صورت وقوع موجب تشدید حادثه می‌گردد و جهت جمع آوری آنها توسط واحد مربوط، حمل آنها به مکان امن در مواقع ضروری و حساس ضمن ارائه دگزارش موضوع.

    - راهنمائی و هدایت و رفع اشکالات شغلی آتش‌نشانهای 1و2 و 3 - رعایت مقررات ایمنی و بهداشتی و انضباطی در محل کار - نصب تجهیزات و وسایل آتش نشانی در قسمتهای مختلف پالایشگاه - انجام سایر امور محوطه در زمینه شغلی طبق نظر سرپرست ذیربط همکاری و مشارکت در امور مربوطه با سایر همکاران قسمت.

    - آمادگی طی دوره‌های آموزشی لازم طبق تشخیص رئیس قسمت و مدیر شرایط احراز تحصیل: سیکل تجربه: 7 سال سایر شرایط و دوره‌های آموزشهای لازم: داشتن گواهینامه رانندگی، و دوره‌های آموزشی آشنائی با وسایل و اجهیزات اطفاء حریق و چگونگی عملیات میدانی.

    داشتن توانائی و آمادگی جسمانی لازم… بسمی تعالی شناسنامه شغل عنوان شغل:سرپرست آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت: ایمنی و آتش‌‌نشانی و مراقبتها ویژه تعریف شغل شاغل این شغل تحت مظر رئیس ایمنی و بهداشت و آتش‌نشانی عهده‌دار امور مربوط به سرپرستی قسمت و ایمنی آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه بوده واز طریق هدایت ونظارت وکنترل کارکنان تحت سرپرستی نموده و مستقیماً نیز در این امور مشارکت می‌نماید.

    در آماده سازی و آماده نگهداشتن وسایل وتجهیزات آتش نشانی پالایشگاه کنترل کامل نموده و از لحاظ مراقبت‌های ویژه در ارتباط با باقیماندد وسایل وادوات کار سایر واحدها در پایان کار روزانه که خسارت وحوادثی را در پی دارد نظارت میکند.

    گزارش کارکنان تحت نظارت را در خصوص موارد خلاف مقررات ایمنی واتفاقاتی که در محلهای مختلف پالایشگاه رخ می‌دهد واحتمال حوادثی را در بردارد مورد توجه قرار داده و اقدامات لازن جهت جلوگیری از این حوادث را بعمل می‌آورد و در صورت نیاز موضعات را به رئیس واحد مربوطه گزارش مینمایند.

    در برنامه ریزی وطرح‌های ایمنی و آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه با رئیس واحد همکاری وکنک نموده در جهت آموزش کارکنان تحت سرپرستی و سایر کارکنان وکارآموزان اقدام می‌کند پیگیری‌های لازمدر مورد تامین نیازهای قسمت تحت سرپرستی بعمل می‌آورد شرح وظایف - حضور به موقع به سرکار برنامه کار روزانه خود وهمکارن تحت سرپرستی - نظارت وکنترل بر انجام بازدیدهای روزانه آبش نشانها از کلیه تجهیزات ودستگاه‌ها وماشین آلات آتش‌نشانی - نظارت وکنترل کامل برامور مربوط به شارژ کلیه کپسولها طبقدستورالمعلها و استانداردهای کار - سرپرستی لازم در جهت تعمیرات دستگاه‌ها وتجهیزات آتش‌نشانی و آموزشهای لازم جهت رفع اشکالات - در خواست تعمیرات وصدور اجاره کار برای مواردی که امکان تعمیر در قسمت آتش نشانی وجود ندارد جهت ارسال به واحد تعمیرات وپیگری‌های لازم جهت حصول اطمینان از انجام تعمیرات - بازدید مستمر از قسمتهای مختلف پالایشگاه بمنظور یافتن مواردی که خلاف مقررات ایمنی کارگران و پالایشگاه بود و احتمال ایجاد حوادث را دارد.

    وگزارش آبه رئیس واحد وپیشگیری لازم جهت رفع این قبیل موارد.

    - آموزش و آشنای ساختار کارکنان وکار آموزان به مسایل.

    ایمنی و آتش‌نشان از طریق اجرای برنامه‌های آموزشی عملی و یا سخنرانی وهچنین آموزش کار کنان تحت سرپرستی در موارد مزبور .

    - مشارکت در امور مربوط به تشکیل کلاسهای آموزشی و کمک به رئیس ایمنی وبهداشت وآتش‌نشانی - حضور بموقع در عملیات اطفاء حریق رهبری وهدایت ونظارت بر کارکنان تحت سرپرستی و مشارکت مستقیم در عملیات واداره کنترل کامل عملیات اطفاء حریق.

    - تشویق سایر کارکنان وعلاقمند ساختن آنان جهت اطفاءحریق هنگام بروز آتش‌سوزی در پالایشگاه و استفاده از این قبیل کارکنان در عملیات مربوطه بنحو مطلوب.

    - بر قرار تماس و ارتباط با کلیه واحد و قسمتها در جهت روا مقررات ایمنی و مبارزه با آتش‌سوزی و همکاری نزدیک با آنها در زمینه شغلی بخصوص با کمیته ایمنی و بهداشت پالایشگاه.

    - در خواست وسایل و موارد مورد نیاز قسمت آتش‌نشانی و پیگیریهای لازم جهت تامین موضوعات مورد درخواست.

    - تهیه تابلوها، علائم پوسترها، بروشورهای ایمنی و یا حاوی نکات موبوط به مبارزه با آتش و یا جلوگیری از آتش‌سوزی و حوادث دیگر و نظارت کامل بر امور مربوط به نصب آنها در مکانهائیکه در معرض دید کارکنان پالایشگاه باشد.

    - تهیه گزارش حوادث ناشی از کار به رئیس مربوط و ترتیب و تشویق کارکنانیکه در مسایل ایمنی تلاش نموده‌‌اند.

    - نظارت بر امور مراقبتهای ویژه در ارتباط با خسارت و یا خطراتی که در اثر بجا گذراندن وسایل و ادوات کار در پایان کار روزانه توسط سایر واحدهای تعمیراتی و اجرائی ممکن است وارد آید و یا بروز انعکاس آن جهت رفع مشکل و نظارت بر حمل این وسایل به مکانهای امن در واقع ضروری و حساس.

    - تهیه نسخ و مجلات و جزوات مربوط به واحد ایمنی و بهداشت و آتش‌نشانی و نگهداری آنها بطرز صحیح.

    - مراقبت کامل بر فعالیتهای افراد تحت سرپرستی، رسیدگی به مسائل و مشکلات آنان در زمینه شغلی و رفع مشکلات مربوط و ایجاد هماهنگی در کارها و برنامه‌خای مرخصی آنها و مواردی از قبیل.

    - حضور در پالایشگاه و سر کار در هر زمان طبق نظر و دستور رئیس واحد و با سایر مسئولین ذیربط.

    - رعایت کلیه مقررات انضباطی شرکت و ضوابط ایمنی و بهداشتی به همکاران تحت نظارت.

    - انجام کلیه اموریکه از طرف مقام ما فوق محول می‌گردد.

    و ادارات امور قسمت آتش‌نشانی و مراقبتهای ویژه در غیاب رئیس واحد و همچنین همکاریهای لازم با سایر همکاران واحد‌ها در زمینه شغلی و تهیه گزارشات ماهیانه.

    - آمادگی طی دوره‌های آموزشی در زمینه شغلی و آشنائی کامل با انواع وسایل اطفاء حرق، متباسب با آتش‌سوزیهای احتمالی در پالایشگاه و تلاش در افزایش مهارتها و دانش شغلی، طبق تشخیص رئیس واحد و مدیریت پالایشگاه.

    - همکاری با کلیه واحدها در مواقع تعمیرات اساسی، یا زمانهای اضطراری، تهیه گزارشات حوادث و آتش‌سوزی و موارد مصرفی.

    شرایط احراز تحصیل: دیپلم تجربه: 7 سال سایر شرایط و دوره‌ آموزش- داشتن گواهینامه رانندگی، طی دوره‌های کامل ایمنی و آتش‌نشانی و شناخت انواع آتش‌سوزیها احتمالی در پالایشگاه و بکارگیری مواد و بجهیزات مناسب جهت مبارزه هریک از انواع آتشها- توانائی با زبان انگلیسی در حد قرائت و درک مطالب روی وسایل اطفاء حریق و نوشته‌های بروشورهای نحو کاربرد این وسایل و غیره… بسمی تعالی شناسنامه شغل عنوان شغل: تکنسین بهداشت عمومی (1) واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت: بهداشت عمومی تعریف شغل شاغل این شغل تحت سرپرست بهداشت عمومی امور به انجام کمکهای اولیه کارکنان پالایشگاه را مواقع وقوع حوادث یا بروز ناراحتی‌های مختلف بعهده داشته، با شناخت عوارض علائم برق گرفتگی، سوختگی، خفگی‌های مختلف، گرمازدگی و سایر شوکها کمکهای فوری مناسب جهت نجات مصدومین از طریق تزریق تنفس مصنوعی، و… بعمل آورده در مواقع لزوم حادثه دیدگان را بمراکز درمانی و پزشکی نزدیک پالایشگاه اعزام می‌نماید.

    در مسایل بهداشتی درمانی و جلوگیری از بیماریهای مسری در پالایشگاه و همچنین مبارزه با زیانهای حشرات موذی و جوندگان ناقل مشارکت کرده و نسبت به رواج دادن دستورالعملهای بهداشتی تحت نظر سرپرست مربوطه اقدام می‌نماید.

    حداقل داروهای ضروری و تجهیزات لازم پزشکی را تهیه و در محلهای مناسب نگهداری می‌کند، تاسیسات عمومی و رفاهی کارکنان پالایشگاه را بررسی نموده موارد نقص .

    بهداشتی را طبق آموطشت سرپرست موبوطه گزارش می‌کند.

    شرح وظیفه: - حضور بموقع بسرکار و انجام وظایف محوله طبق دستور مافوق و یا برنامه‌های از پیش تعیین شده.

    - انجام کمکهای اولیه به مصدومین و مجروحین حوادث ناشی از کار و غیره آن از قبیل پانسمان، تزریق، تنفس مصنوعی، و امثال آن با شناخت علائم آسیبهای رسیده به مصدومین و همچنین آشنائی کامل به روشهای کمکهای اولیه و استفاده مناسب از وسایل مربوطه.

    - انجام اقدامات لازم به حادثه دیدگان و مجروحین در زمینه کمکهای اولیه قبل از اعزام آنان به نزد پزشک و یا مراکز درمانی.

    - تهیه فهرست اسامی پزشکان و درمانگاهها و سایر مراکز پزشکی بخصوص نزدیک به کحل پالایشگاه و یا منطقه و آگاهی کامل، از نشانی محلهای مزبور امکانات و خدمات درمانی که هر یک ارئه می‌دهند.

    - برقراری ارتباط با مراکز درمانی و پزشکی در مواقع اضطراری و یا لزوم و نظر به سرپرست ذیربطترتیب اعزام مصدومین و بیماران (فوری) و یا حادثه دیدگان این مراکز تحت.

    - مشارکت در امور نشر و رواج دستورها و ضوابط بهداشتی در پالایشگاه از طریق نصب پوسترها، بروشورها، تابلوها و … در محلهای مشخص شده و سایر طرق.

    - بازدید طبق برنامه و تحت نظر سرپرست مربوطه به کارکنان پالایشگاه مانند ناهارخوری، رخت‌کن‌ها، انبار مواد خوراکی و آشامیدنی، آشپزخانه و گزارش موارد نقض و بهداشتی.

    - مشارکت در امور مربوطه به جلوگیری از بیماریهای مسری (تحت نظر پزشک و طبق دستورات سرپرست مربوطه) و مبارزه با حشرات موذی و جوندگان ناقل بیماریها.

    - تهیه حداقل داروها ضروری و سایر تجهیزات لازم پزشکی مربوطه به کمکهای کمک‌های اولیه در محلهای مورد نظر و توزیع و تکمیل دارو ولوازم این اولیه و نگهداری آنها در محلهای مناسب جهت استفاده فوری، نصب جعبه‌های جعبه‌ها.

    - انجام سایر امور محوله از سوی مافوق، همکاری با سایر کارکنان قسمت در زمینه شغلی و آمادگی طی دوره‌های آموزشی لازم طبق تشخیص و نظر رئیس واحد و مدیریت شرایط احراز تحصیل: سیکل (پایان دوره راهنمائی) تجربه: 5 سال حالت دوم: تحصیل: دیپلم تجربه: دوسال سایر شرایط و دوره‌ آموزش- داشتن گواهینامه رانندگی، طی دوره‌های آشنائی کامل به مسائل کمکهای اولیه تا حدیکه قادر به کاربرد روشها و وسایل مربوطه شود آشنائی به زبان انگلیسی تا حد خواندن صحیح نام داروها.

    بسمی تعالی شناسنامه شغل عنوان شغل: تکنسین بهداشت عمومی (2) واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت: بهداشت عمومی تعریف شغل شاغل این شغل تحت سرپرستی مستقیم سرپرست بهداشت عمومی امور مربوطه انجام کمکهای اولیه کارکنان پالایشگاه را در مواقع وقوع حوادث یا بروز ناراحتی‌ها مختلف بعهده داشته با شناخت عوارض و علائم برق گرفتگی،سوختگی، خفگی‌های مختلف، گرمازدگی و سایر شوکها کمک‌های فوری مناسب جهت نجات مصدومین از طریق تزریق، و تنفس مصنوعی، و… بعمل آورده در مواقع لزوم حادثه دیدگان را بمراکز درمانی و پزشکی نزدیک پالایشگاه اعزام می‌نماید، استفاده از وسایل استحفاظی فردی کارکنان را تحت نظر سرپرست مربوطه کنترل می‌نماید و از چگونگی استفاده از وسایل گزارش لازم تهیه و ارائه می‌دارد.

    در مسائل بهداشتی درمانی و جلوگیری از بیماریهای مسری در پالایشگاه و همچنین مبارزه با زیانهای حشرات موذی و جوندگان ناقل مشارکت کرده و نسبت به آموزش و رواج دادن دستورهاالعملهای بهداشتی تحت نظر سرپرست مربوطه اقدام می‌نماید.

    و در تامین حداقل داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی کمکهای اولیه و توزیع آن مباشرت کامل نموده و تاسیسات عمومی و رفاهی کارکنان از لحاظ رعایت بهداشت عمومی تحت نظر سرپرست مربوطه بازدید کرده موارد نقض بهداشتی را به سرپرست مافوق گزارش می‌نماید و در هر مورد بسته به وضعیت آموزش لازم جهت رفع نقایص بهداشتی را به کارکنان ذیربط می‌دهد، تکنسین بهداشت عمومی (!) را هدایت نموده و مشکلات وی در زمینه شغلی را مرتفع می‌سازد.

    شرح وظیفه - حضور بموقع در سرکار و انجام وظایف وربوط بشغل طبق دستورات واصله و یا برنامه‌های از پیش تعیین شده.

    - انجام کمکهای اولیه به مصدومین و مجروحین حوادث ناشی از کار و غیر آن ازقبیل مصنوعی،پانسمان، تزریق و امثال آن با شناخت عوارض و علائم آسیبهای رسیده بمصدومین و همچنین ‌آشنائی کامل بکاربرد روشهای کمکهای اولیه و استفاده مناسب از وسایل مربوطه - انجام اقدامات لازم بحادثه دیدگان و مجروحین در زمینه کمکهای اولیه قبل از اعزام آنان به نزد پزشک و یا مراکز درمانی مانند سرم تراپی، درمان شوک واریز قلبی و غیره.

    - مباشرت در تهیه فهرست اسامی پزشکان و درمانگاهها و سایر مراکز پزشکی بویژه نزدیک به محل پالایشگاه و یا منطقه و آگاهی کامل، از نشانی محلهای مزبور و امکانات خدمات درمانی که هر یک ارئه می‌دهند.

    - مشارکت در آموزش و ترویجت و نشر دستورها و ضوابط بهداشتی در پالایشگاه از طریق نصب پوسترها، بروشورها، تابلوها،… در محلهای مشخص شده و سایر طرق.

    - بازدید از اماکن مختلف کارگاهها جهت آگاهی از کاربرد وسایل استحفاظی فردی توسط کارکنان تحت نظر سرپرست مربوطه وگزارش چگونگی استفاده از وسایل مزبور.

    - بازدید از تاسیسات عمومی و رفاهی کارکنان از قبیل رخت‌کنها، شرکت تعاونی، سالن غذاخوری، آشپزخانه، انبار مواد غذائی، و غیره… و بررسی موارد تقص از لحاظ بهداشتی و ارائه گزارش لازم، آموزش در حین بکارکنان ذیربط در این زمینه.

    - مباشرت در تهیه حداقل داروهای ضروری و سایر تجهیزات لازم پزشکی مربوط به کمک‌های اولیه و نگهداری و توزیع آنها.

    - کنترل و انجام مراقبتهای لازم در مواقع بروز بیماریهای مسری بمنظور جلوگیری از شیوع و سرایت آن بسایر کارکنان تحت نظر و دستورالعملهای پزشک ذیربط.

    - انجام ضد عفونی‌های لازم در مواقع ضروری در محیط پالایشگاه جهت مبارزه با حشرات موذی، و جوندگان ناقل و سایر مسایل بهداشتی.

    - راهنمائی و آموزش بهداشتی لازم بکارکنان بمنظور جلوگیری از بروز بیماریها و ناراحتیهای جسمی و حوادث ناشی از کار.

    - راهنمائی آموزش و هدایت تکنسین ایمنی و بهداشت یک در زمینه شغلی و رفع مشکلات وی در همین موارد.

    - رعایت مقررات انضباطی شرکت و ضوابط و دستورات ایمنی و بهداشت در محیط کار و حضور بموقع درپالایشگاه و به کار در مواقع لزوم طبق نظر رئیس واحد و یا مسئولین ذیربط.

    - انجام سایر امور محوله از سوی مافوق، همکاری با سایر کارکنان قسمت در زمینه شغلی و آمادگی جهت طی دوره‌های آموزشی لازم، طبق تشخیص و نظر رئیس واحد مدیریت.

    شرایط احراز تحصیل: دیپلم تجربه: 3 سال سایر شرایط و دوره‌ آموزش- داشتن گواهینامه رانندگی، طی دوره‌های آشنائی کامل به مسائل کمکهای اولیه تا حدیکه کاملاً قادر به کاربرد روشها و وسایل مربوطه شده، آشنائی به زبان انگلیسی تا حد قرائت نام داروها ونسخه‌هائی که ممکن است پزشک صادر نماید.

    بسمی تعالی شناسنامه شغل عنوان شغل: تکنسین بهداشت عمومی (3) واحد سازمانی: ایمنی و بهداشت و آتش‌نشاسی قسمت: بهداشت عمومی تعریف شغل شاغل این شغل تحت سرپرست بهداشت عمومی امور به انجام کمکهای اولیه کارکنان پالایشگاه را مواقع وقوع حوادث یا بروز ناراحتی‌های مختلف بعهده داشته، با شناخت عوارض علائم برق گرفتگی، سوختگی، خفگی‌های مختلف، گرمازدگی و سایر شوکها کمکهای فوری مناسب جهت نجات مصدومین از طریق تزریق تنفس مصنوعی، و… بعمل آورده در اعزام آنان به مراکز درمانی و پزشکی مباشرت می‌نمایند.

    نسبت به کاربرد وسایل استحفاظی فردی توسط کارکنان نموده و کیفیت آنها را مورد بررسی قرار داده و گزارش لازم را به سرپرست مربوطه ارائه می‌نماید، در مسائل بهداشتی و درمانی و جلوگیری از بیماریهای مسری در پالایشگاه مشارکت نموده و نسبت به آموزش مسائل بهداشتی به تهیه بروشورها و پوستر و دستورالعملهای بهداشت اقدام نموده و در توزیع و نصب آنها در پالایشگاه مباشرت می‌نماید در تهیه فهرست حداقل داروهای ضروری و تجهیزات کمکهای اولیه با سرپرست ذیربط همکاری نموده و در نگهدای و توزیع و استفاده آنها مباشرت می‌نماید و تاسیسات عمومی و رفاهی و کلیه نقاط کارگاههای پالایشگاه را بازدید کرده موارد نقض بهداشتی را به سرپرست مافوق گزارش می‌کند و در هر مورد نیز آموزش لازم جهت رفع نقلیص بهداشتی را بکارکنان ارائه داشته و علاقمندی آنان را نسبت به اجرای دستورات و بهداشت جلب می‌کند.

    تکنسینهای عمومی (1 و 2) را هدایت کرده و مشکلات آنان در زمینه شغلی را مرتفع میسازد.

    شرح وظایف - حضور بموقع در سرکار و تنظیم کار روزانه دستورات مافوق و یا برنامه‌های پیش‌بینی شده.

    - مشارکت و مباشرت در امور مربوط به انجام کمکهای اولیه به کارکنان حادثه دیده و مصدومین و یا سایر بیماران از قبیل کاربرد شیوه و روشهای لازم کمکهای اولیه مناسب با وضعیت مصدوم و یا بیمار مانند تزریق، سرم تراپی، تنفس مصنوعی و… و استفاده کامل از وسایل کمک اولیه - مشارکت و مباشرت در امر اعزام مصدومین و بیماران نیازمند به معالجات پزشکی فوری به مراکز پزشکی و درمانگاههای بخصوص مراکز نزدیک به محل پالایشگاه و انجام کلیه اقدامات کمکهای اولیه به آنان قبل از اعزام.

    - مشارکت با سرپرست مربوط جهت انجام بررسیهای لازم در زمینه شناخت عوامل زیانبخش فیزیکی و شیمیائی و بیولوژیکی و روانی وارگونومیکی محیط کار و تعیین شدت میزان آنها.

    - بازدیدهای مستمر از کلیه قسمتها کارگاههای پالایشگاه از جهت بهداشتی وکنترل و نظارت بر اجرای مقررات مزبور توسط کارکنان و گزارش نقایص به سرپرست مربوطه.

    - اقدام به آموزش مسایل بهداشتی و ترویج موارد و نشر دستورات و ضوابط بهداشتی در پالایشگاه از طریق نصب پوسترها، بروشورها، تابلوها… در محلهای دیگر طرق.

    - بازدید منظم و دقیق از اماکن مختلف جهت آگاهی از وسایل استحفاظی توسط کارکنان و چگونگی استفاده از این وسایل.

    - بازدید دقیق و منظم از تاسیسات عمومی و رفاهی کارکنان از قبیل رخت‌کنها، شرکت تعاونی، سالن غذا خوری، آشپزخانه، انبار مواد غذائی و… و بررسی موارد نقض از لحاظ بهداشتی و ارئه آموزش حین بازدید بکارکنان و گزارش موارد به سرپرست مربوطه.

    - مباشرت درتهیه حداقل داروهای ضروری و تجهیزات لازم کمکهای اولیه و توزیع و نگهداری آنها.

    - ایجاد هماهنگی‌لازم با درمانگاهها، مراکز پزشکی مجاور و نزدیک پالایشگاه بهنگام بروز حوادث ناشی از کار و یا سایر عوارض حرفه‌ای و بیماریهای مسری و کمک به سرپرست مربوطه در این زمینه‌ها.

    - انجام امور بهسازی محیط کار و مواد مصرفی مانند آب، غذا، جمع‌آوری و دفع موارد زیانبخش و زاید جامد، گاز، و همچنین مبارزه با حشرات موذی و جوندگان ناقل و نظارت کامل بر بهداشتی بودن، اماکن و تاسیسات عمومی رفاهی کارکنان مانند سالن غذا‌خوری، حمامها، رخت‌کنها، و….

    - کمک در شناسائی کارکنان بیماز بمنظور آگاهی از مسری بودن بیماری و انجام مراقبتهای دقیق و لازم بمنظور جلوگیری از شیوع بیماری بسایر کارکنان به سرپرست مربوطه.

    - کمک در تهیه ضوابط و مقررات لازم جهت ایجاد علاقمندی کارکنان پالایشگاه در اجرای هر چه بهتر مقررات بهداشتی به سرپرست مربوطه.

    - تهیه گزارشات راجع تعداد بیماران و مصدومین و حوادث بمنظور مرتب به سرپرست مربوطه با ذکر میزان ضایعه و آسیب ویا عمق حادثه و کمک در تهیه گزارشات ماهیانه قسمت به سرپرست مربوطه.

    - راهنمائی و آموزش و هدایت تکنسینهای 1 و 2 و ایمنی و بهداشت و رفع مشکلات آنان در زمینه شغلی.

از مهم‌ترین هدف‌های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کارکنان آن است که به آنان کمک شود تا از پیدایش نارسائی‌های ایمنی و بهداشتی در محیط کار جلوگیری کنند و سلامت خود و همکارانشان را در بهترین سطح ممکن حفظ کنند. برای رسیدن به این اهداف باید مسئولان آموزش مراکز صنعتی، فعالیت‌های خود را بر روی مسائل زیر متمرکز کنند. دستیابی به حد قابل‌قبولی از ”ایمنی و بهداشت حرفه‌ای“ و در نهایت بارور ...

از مهم‌ترین هدف‌ های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای کارکنان آن است که به آنان کمک شود تا از پیدایش نارسائی‌های ایمنی و بهداشتی در محیط کار جلوگیری کنند و سلامت خود و همکارانشان را در بهترین سطح ممکن حفظ کنند. برای رسیدن به این اهداف باید مسئولان آموزش مراکز صنعتی، فعالیت‌های خود را بر روی مسائل زیر متمرکز کنند. دستیابی به حد قابل‌قبولی از ”ایمنی و بهداشت حرفه‌ای“ و در نهایت ...

ایمنی‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار مبحث‌ اول‌ کلیات‌  ماده‌ 85  برای‌ صیانت‌ نیروی‌ انسانی‌ و منابع‌ مادی‌ کشور رعایت‌ دستورالعملهایی‌ که‌ از طریق‌ شورایعالی‌ حفاظت‌ فنی‌ (جهت‌ تأمین‌  حفاظت‌ فنی‌) و وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌   (جهت‌ جلوگیری‌ از بیماریهای‌ حرفه‌ای‌ و تأمین‌ بهداشت‌ کار و کارگر و محیط‌ کار) تدوین‌ می‌شود، برای‌ کلیه‌ کارگاهها، ...

پروژه انتخابی مشتمل بر مقدمه¬ای از حوادث ناشی از کار و خسارات و صدماتی است که متعاقب وقوع این حوادث در صنایع گریبان¬گیر پرسنل آن می¬گردد ، می¬باشد که با توضیحات و مثال¬هایی به روشن¬تر شدن این موضوع می¬پردازد و به لزوم شناسایی و کنترل خطرات و پتانسیل¬های بالقوه آنها در شرکت می¬پردازد . در ادامه با تعریف مجموعه¬ای از خطرات ایمنی و ...

ایمنی و بهداشت کار در سازمانها ایمنی و بهداشت کار با شرایط فیزیو لوژیکی واجتماعی - روانی نیروی کار که ازمحیط کار نتیجه میدهد ارتباط دارد. اگر سازمان تدابیر امنیتی و بهداشتی درستی اتخاذ کند،  افراد کمتری دچار صدمات جسمی یا اجتماعی - روانی خواهند شد. بیماریهای متداول جسمی ناشی از کار شامل نارساییهای قلبی،  انواع سرطان،  و از دست دادن اندامها یا حتی زندگی است. ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

مقدمه بهداشت و ایمنی کارکنان یک موضوع در حال رشد سازمانی است. کارفرمایان علاقه زیادی را به موضوع بهبود وضعیت کارکنان نشان میدهند و منابع زیادی را برای این کار صرف کنند. هر ساله حوادث محیط های کاری هزاران نفر از کارکنان را به قتل میرساند و بیش از میلیون ها نفر از ناقص العضو میکنند. این پیامد ها اثر سوئی را بر روی بهره وری میگذارد. هزینه های ناشی از حوادث در محیط کاری دائماً در ...

1 عناصر سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی: 11 الزامات کلی : سازمان باید یک سیستم مدیریت بهداشت شغلی و ایمنی ایجاد نموده و برقرار نگهدارد که الزامات آن در کل بند 4 تشریح می شود . باید توجه داشت که هدف از استقرار سیستم ایمنی و بهداشت شغلی همانگونه که در ویژگیهای OHSAS 18001 درج شده است ، بهبود عملکرد سازمان در زمینه ایمنی و بهداشت شغلی است . نکته مهم اینست که پیاده سازی یک سیستم ...

این مقاله به بررسی یکی از عوامل مهم نگهداری کارکنان یعنی ایمنی و سلامت حرفه‌ای می‌پردازد. در ابتدا تعریف و مفاهیم مربوط ارائه می‌شود و سپس روش‌های متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار نام برده شده و به قوانین ایمنی و سلامت حرفه‌ای در ایران اشاره می‌گردد. همچنین فرهنگ، سخت افزار و سیستم‌ها که عوامل کلیدی در ایمنی و سلامت حرفه‌ای هستند مورد بررسی قرار می‌گیرند. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول