دانلود تحقیق دستگاه روغنکاری

Word 47 KB 22747 13
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع


  • دستگاه روغنکاری کلیه قطعات متحرک راکه با هم درگیر هستند را روغنکاری می نماید.




    اعمال روغنکاری در موتور بشرح ذیل می باشد:


    الف) جلوگیری ازاصطکاک دوقطعه فلزی که بر روی هم درحال گردش وحرکت می باشند.




    ب ) عمل نظافت وشستشوی فاصله بین قطعات یعنی اگر درضمن کار موتور گردوخاک ویاماسه ازطریق صافی هوای کاربراتوروارد موتور شود آن راشسته وتمیز می نماید.




    ج ) ضمن گردش در بین قطعات حرارت آنها راگرفته وخنک می نماید وبه عمل دستگاه خنک کننده کمک می کند.




    قطعات دستگاه روغنکاری


    الف) پمپ روغن


    ب ) فشارسنج


    ج )صافی پمپ روغن


    د )صافی یافیلترروغن


    ه )کانالهای روغن






    الف ) پمپ روغن:


    پمپ روغن ممکن است باتوجه به نوع موتورها در داخل یاخارج از کارتر نصب گردد ومعمولا دنده آن بطور مستقیم یا غیر مستقیم بامیل دلکو یابه وسیله دنده مورب میل سوپاپ می چرخد.درنتیجه روغن را تخلیه کرده وبه کانالهای روغن می رساند.




    ب ) فشار سنج روغن:


    بطور کلی دونوع اندازه گیری را انجام می دهد.یکی فشار روغن رادرداخل دستگاه روغنکاری نشان می دهد ودیگری سطح روغن رادرداخل کارتر تعیین می کند.




    فشار سنج روغن درداخل داشبورت نصب می شود.




    سطح روغن درداخل کارتر به وسیله خط کش (گیج ) روغن مشخص می گردد.




    ج ) صافی پمپ روغن:


    موقعی که روغن از کارتر وارد پمپ می شود، از صافی مربوطه عبور نموده جنانچه مواد خارجی درداخل آن باشد.

    تصفیه شده ومواد خارجی رادرداخل کارترباقی می گذارد.




    د ) صافی روغن یا فیلتر :


    فیلتر روغن در مدار روغن بعد از پمپ قرار گرفته وروغنی که ازآن عبور می نمایدتمیز کرده وبه کارتر برمی گرداند.




    ه ) کانال های روغن :


    دراکثر موتورها پس از اینکه روغن از پمپ رانده شده واردکانال سراسری می شودواز آنجا به سه قسمت :فشار سنج روغن ، یاتاقانهای ثابت ومتحرک ومیل لنگ وانگشتی ویاتاقانهای میل سوپاپ وصافی (فیلتر ) روغن راه می یابد.



    روغن موتور : روغنی است که غلظت آن بستگی به درجه روغن دارد.

    معمولا در زمستان ازروغن های رقیق شماره (10ـ20) و در تابستان به علت گرما و رقیق شدن از روغنهای غلیظ تر (از شماره بالاتر) استفاده می کنند (30ـ40ـ50) توجه داشته باشید که فقط از روغن استاندارد و توصیه شده استفاده نمایید.

    خواص و وظایف روغن: هنگام استارت زدن از خود مقاومت نشان نداده یعنی تقریباً دارای ویسکوزیته ثابتی است.

    روغنکاری کامل کلیه قطعات و جلوگیری از فرسایش قطعات در شرایط مختلف کار موتور کاهش اصطکاک قطعات موتور کربن و اسیدهای حاصل از احتراق را در خود حل نموده و در نتیجه به قطعات صدمه‎ای نرسد.

    شستشوی کلیه قطعات و رسوب زدائی آنها ذرات خارجی را در خود بصورت معلق نگه دارد.

    آب بندی بین قطعات یعنی فواصل خالی را پر نموده و آب بندی رینگ، پیستون و سیلندر را کامل تر می کند و مانع از عبور کمپرس به داخل کارتر شود.

    جلوگیری از زنگ زدگی کلیه قطعات داخل موتور بعلت بوجود آوردن آبی که بر اثر احتراق بوجود می‎آید.

    می‎دانیم از احتراق ناقص یک لیتر بنزین بیش از یک لیتر آب بوجود می‎آید که مقدار کمی از آن از طریق رینگها و سیلندر وارد روغن می‎گردد.

    خنک کردن کلیه قطعات داخل موتور کف نکردن هنگام کار موتور و تلاطم در کارتر در غیر اینصورت در کانالها ایجاد حباب نموده و سیستم روغنکاری را دچار اشکال می‎سازد.

    بهمین علت موادی بنام ضد کف به روغن اضافه می کنند.

    طبقه بندی روغن: روغن را به روش SAE و API که با مشارکت اتومبیل سازان و کارخانه‎های روغن سازی تهیه شده و کلیه روغنهای مصرفی در اتومبیلهای بنزینی و دیزلی را در برمی‎گیرد ، طبقه بندی می کنند.

    در طبقه بندی API تمام عوامل مؤثر در نظر گرفته شده است از جمله: طراحی موتور، نحوه روغنکاری، طریقه نگهداری، کیفیت سوخت و شرایط کار موتور.

    انجمن مهندسین خودرو که به اختصار SAE نامیده می‎شود برای طبقه بندی ویسکوزیته روغنها روشی اتخاذ نموده که امروزه ازآنها استفاده می شود.

    تمام روغنها برحسب SAE درجه بندی و تهیه شده و اعداد معمول آن عبارتند از: SAE 5W – SAE 10W – SAE 20W SAE 30 – SAE 40 – SAE 50 روغن سفت که غلظت بیشتری دارد با اعداد بزرگتر و روغن رقیقتر که غلظت کمتری دارد با اعداد کوچکتر نشان داده می‎شود.

    حرف W بمعنای زمستانی بودن روغن می باشد.

    امروزه روغنهای جدیدی با ویسکوزیته متغیری به بازار عرضه شده‎اند که در هوای سرد روانتر و در هوای گرم سفت‎تر می‎شوند و بنام روغن اتوماتیک معروف می‎باشد.

    درجه بندی روغنهای اتوماتیک: SAE 10W-20 SAE 10W-30 SAE 10W-40 SAE 20W-40 SAE 20W-50 SAE 20W-40 یعنی در هوای سرد ویسکوزیته روغن روانتر یعنی 20 و در هوای گرم ویسکوزیته روغن غلیظتر یعنی 40 می‎باشد و چون ویسکوزیته این نوع روغن بین 20 تا 40 متغیر است به روغن اتوماتیک معروف می‎باشد.

    کارشناسان روشی پیشنهاد می‎کنند که در کشور ما رواج دارد.

    در فصل بهار و تابستان روغن 40 20W-50 در فصل پائیز و زمستان روغن 30 10W-30 نگهداری سیستم روغنکاری موتور: الف)بازدید روغن موتور: 1ـ دقت کنید که خودرو روی سطح صاف و مسطحی پارک شده باشد .

    2ـ موتور را روشن کرده وتادرجه حرارت متوسط آن را گرم کنید.

    3ـ موتور را خاموش کرده وبه مدت پنج دقیقه صبر کنید تا روغن کاملا به کارتر روغن بر گردد 4ـ گیج روغن را بیرون کشیده وآن را تمیز کرده سپس مجددا در جای خود قرار دهید .

    5ـ گیج روغن را بیرون کشیده در صورتیکه مقدار روغن بین دو علامت باشد میزان آن در حد قابل قبول می باشد.

    اگر مقدار آن نزدیک به (L)یا کم باشد به مقدار کافی روغن اضافه نماییدتا به سطح (F)یا پر برسد .توجه داشته باشید که مقدار روغن از (F)تجاوز نکند.زیرا موجب خواهد شد تا مقداری از روغن اضافی کارتر به سر شمع ها نفوذ کرده باعث ،دود کردن موتور ودود گرفتن سر شمع ها و سر پیستونها واتاق احتراق شود .

    توجه: حد فاصل میان دو علامت روی گیج روغن معادل یک لیتر روغن می باشد.

    6ـ سطح روغن موتور بایستی بطور مرتب هر هفته یکبار ویا در هر توقف برای سوختگیری بازدیدشود.

    ب )باید توجه داشت که هیچ وقت فشار روغن از حد تعیین شده پایین تر نیاید چنانچه درحین رانندگی فشارروغن دچار افت شده باشد بایستی بلافاصله موتور را خاموش کرده وبه تعمیرگاه مجاز جهت رفع اشکال ونقص فنی مراجعه کرد.

    ج)روغن موتور باید در کلیومتر قید شده در کارت سرویس (بازدید )خودرو تعویض شود.کارت سرویس (بازدید)کارتی است که تاریخ و کیلومترتعویض روغن وبازدید سایر قسمتها در آن قید شده و باتوجه به نوع روغن کیلومتر بعدی تعویض مجدد روغن نیز در آن ثبت شده است و در محل مناسبی در جلو داشبورد ودر معرض دید راننده قرار می گیرد.

    د)درفصول مختلف سال باید روغن مناسب همان فصل به کار برده شود.

    ه)گردوخاک وآب و بنزین باعث کثیف شدن روغن می گردد برای جلوگیری از آن باید صافی هوای کاربراتور و کارتر تمیز باشد.

    و)در هنگام گردش روغن وعبور از صافی (فیلتر)روغن اجرام در فیلتر باقی مانده وروغن پس از تصفیه شدن نسبی از ذرات صافی ، به صورت یک مایع روان وتمیز و روان کننده وارد کانالهای روغن شده ومشغول روغنکاری قطعات می گردد .لذا اهمیت تعویص به موقع فیلتر روغن به خوبی مشخص است،ضرورت دارد به ازای هر دو الی سه نوبت تعویض روغن (بستگی به نوع فیلتر)نسبت به عوض کردن فیلتر روغن نیز اقدام شود.

    روغن سوزی چیست؟وعلائم آن کدامند؟

    نفوذ روغن به پیستون یا محفظه احتراق عامل اصلی روغن سوزی در موتورها است .

    در این صورت روغن همراه با سوخت می سوزد و دود آبی رنگ از اگزوز اتومبیل خارج می شود یا به عبارت دیگر هرگاه روغن به دلایل مختلف به بالای پیستون (محفظه احتراق)نفوذ کند همراه با گازهای متراکم می سوزد.

    علائم عمده: 1- خروج دود آبی از لوله اگزوز 2- روغن زدن سرشمعها انواع روغن مصرفی در خودرو و محل مصرف آنهارا نام ببرید؟

    1- روغن موتور: محل مصرف داخل موتور 2- واسکازین: محل مصرف در داخل جعبه دنده(گیربکس) و دیفرانسیل 3- روغن ترمز: محل مصرف در داخل ترمز وکلاچ 4- گریس: محل مصرف در داخل کلیه گریس خورها (لولای در،چرخ) 5- والوالین: محل مصرف در داخل توپی چرخها 6- هیدرولیک: محل مصرف در داخل مخزن روغن در صورت داشتن فرمان هیدرولیک

مقدمه آنچه از این گزارش بدست آمده است خلاصه ای از عملکرد مهندسین در سالن دستگاه اداره مخابرات می باشد با توجه به اینکه تمام مفاهیم فنی در این مجموعه را بصورت گسترده نمی توانیم توضیح دهیم و در زمان موعد مقرر هم نمی گنجد به گزیده ای از عملکردهای مهندسین در این مجموعه اکتفا می کنیم و بدین ترتیب نام گزارش کار را روشهای نگهداری مراکز دیجیتال s12 و اطلاعات عمومی مهندسی نگهداری می ...

مقدمه هنر خاتم‌سازی یکی از مهمترین هنر های دستی ایران است .این صنعت ارزش هنری فوق العاده زیادی دارد .سابقه خاتم‌سازی درایران از زمانهای خیلی قدیم بوده است .به طورکلی ابتدا باید دید خاتم چیست و خاتم‌ساز یا خاتم‌کار چه کسی است. تعریف خاتم خاتم ترکیبی است از چند ضلعی‌های منظم با تعداد اضلاع متفاوت که با استفاده از مواد اولیه گوناگون در رنگ‌های مختلف تشکیل می‌شود. پنج ،شش ف هشت یا ...

مقدمه: این دستگاه برای نمایش و کنترل فشار سیستمهای مختلف یا تجهیزات در اندازه های کوچک با استفاده از اجزا فشار غیر رسانا می باشد و به صورت گسترده ای در دستگاه ماشین آلات نیمه رسانا ، تجهیزات پزشکی و سیستمهای اتوماتیک و غیره استفاده می شود. در ادامه درباری سنسور های فشار وکاربردانها بیشتر آشنا خاهیم شد. سنسورهای فشار دارای انواع واندازها وکاربردهای گوناگونی می باشندکه در این ...

مواد رادیواکتیو از اتم های ناپایداری تشکیل می شوند که تجزیه می شوند و انرژی سطح بالایی به نام تابش رادیواکتیو را آزاد می کنند این اتمها نهایتا عناصر جدیدی را تشکیل می دهند. سه نوع تابش رادیواکتیو وجود دارد که ذرات آلفا ، ذرات بتا ، و پرتوهای گاما خوانده می شوند. اطلاعات اولیه: پرتو آلفا (دو پروتون و دو نوترون): جرم چهار واحد اتمی (a.m.u) و بارالکتریکی مثبت در پرتو بتا ...

موضوع : علم تکنولوژی مواد فصل اول طبقه بندی مواد کار 1- طبقه بندی مواد کار 1-1- تعریف تکنولوژی مواد: علمی که درباره استخراج، تصفیه، آلیاژ کردن، شکل دادن، خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، تکنولوژیکی، شیمیایی و عملیات حرارتی بحث می‌کند، تکنولوژی مواد گفته می‌شود. این علم ساختمان داخلی مواد از نظر شبکه‌بندی، ترکیب و سایر خصوصیات آنها را بررسی می کند. 2-1- طبقه‌بندی عناصر تعریف عنصر: موادی ...

داخل تراشی و جا خار زنی در این مرحله ساقه کشویی درون فک ها بسته شده و فیکسچر V شکل از بالا کشویی را نگه می دارد در این مرحله ابزار از یک طرف وارد سوراخ بغل کشویی شده و صافی سطح داخل سوراخ را بالا می برد و پس از آن وارد سوراخ بعدی می شود و بعد از انجام کار از قطعه کار فاصله می گیرد و ابزار دیگر از طرف مقابل به ترتیب وارد سوراخ ها می شود و بعد از قرار گرفتن در موقعیت تعیین شده ...

فصل اول روش آنالیز روغن : یک روان کننده را می توان در حد دیگر اجزاء یک دستگاه مکانیکی مورد ارزیابی قرار داد چرا که در طی دوره کار وظایف مهمی را به عهده دارد. با آزمایش نمونه روغن گرفته شده از ماشین اندازه گیری قابلیت روان کننده برای انجام وظایف اصلی آن ممکن گشته و همچنین اطلاعات وسیعی راجع به کار و شرایط سلامتی ماشین بدست می آید. تکنیکهای آنالیز روغن می تواند به عنوان روشهای ...

  شرکت صنعتی محورسازان ایران خودرو، واقع در کیلومتر 10 جاده مخصوص کرج بوده و از قسمت شمار به اتوبان کرج، از قسمت جنوب به جاده مخصوص کرج و داروسازی لقمان ، از قسمت شرق به کارخانه قوه پارس و از سمت غرب به شرکت قسام ایران که انبار شرکت مینو است، مشرف می باشد. شرکت در سال 1343 تأسیس شده و بصورت سهامی عام اداره می شود. پرسنل 1000 نفر می باشد که 30 نفر آنها خانم می باشد. فعالیت ...

  معرفی کلی کارخانجات ریسندگی و بافندگی مشکین دشت   مقدمه : پوشش  انسان برای محافظت خویش از سرما و گرما، جانوران و حوادث طبیعی همواره یکی از احتیاجات اولیه و ضروری بوده است. به همین دلیل از دیرباز صنعت نساجی بعنوان یکی از اساسی ترین صنایع در میان جوامع بشری رایج بوده است. هم اکنون مردم جهان سالانه مقدار زیادی از درآمد خود را صرف تهیه البسه می نماید و امروزه از ...

تراشکاری در یک کارگاه تراش فردی مجاز به کاراست که با مسائل فنی آشنا شده باشد و دوره فلز کاری را نیز گذرانده ومسلط و آماده برای یادگیری در کارگاه تراش باشد. قبل از هر چیز ایمنی های لازم را باید بداند. الف- ایمنی های اصلی و مهم قبل از هر کاری با ماشین ابزار به نکات مهم ذیل باید توجه کامل نمود که به دو بخش تقسیم می شوند: A: کارهایی که بایستی انجام شود: 1- بایستی فرمانها و اهرمها را ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول