دانلود مقاله خشونت خانگی در ایران

Word 38 KB 22547 6
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • 45 نوع خشونت خانگی در ایران
    پژوهشگران یک طرح ملی برای اندازه گیری شاخص کلی خشونت خانگی علیه زنان در ایران از 45 مقیاس یا به قول خودشان گویه استفاده کرده اند که تعدادی از آنها عبارتند از : به کاربردن کلمات رکیک، بهانه گیری های پی در پی، داد و فریاد و بد اخلاقی، ایجاد فشارهای روحی با رفتار تحکم آمیز، تهدید به کشتن، محروم کردن از غذا، کتک کاری، مجبور کردن به کارهای خلاف عرف و شرع و قانون، جلوگیری از استقلال مالی و مجبور کردن به دیدن عکس و فیلم های خلاف اخلاق عمومی یا اجبار به روابط زناشویی ناخواسته.
    در گزارش های نهایی طرح ملی بررسی پدید خشونت خانگی, هر یک از گویه ها در سه مرحله مورد اندازه گیری قرار گرفتند : در مرحله اول میزان وقوع خشونت خانگی از اول زندگی مشترک تا کنون و در مرحله دیگر طرز تلقی پاسخگویان از وقوع خشونت مورد نظر هر کدام از این آمار ها به تفکیک کل افراد مورد مطالعه و افراد آسیب دیده (درگیر خشونت) ارائه شده است.
    بر اساس یافته های این پژوهش ملی در مجموع تمامی افراد مورد مطالعه در سطح ملی به طور متوسط 7/4 مورد از گونه های متفاوت (45 مورد) خشونت خانگی را تجربه کرده اند این میانگین برای افراد درگیر در خشونت خانگی 1/7 است.
    معنای این امار این است که هر زنی که در طول زندگی مشترک خود تاکنون با خشونت خانگی درگیر بوده به طور متوسط هفت مورد از انواع این خشونت ها را تجربه کرده است.
    قاضی طباطبایی و همکارانش میزان وقوع خشونت خانگی علیه زنان را در هشت جنبه (نوع) دسته بندی و بررسی کرده اند.

    یکی از انواع این خشونت ها استفاده از تهدیدهای متفاومت و ایجاد مخاطره است.

    5/23 درصد از زنان مورد مطالعه در این پژوهش اعلام کرده اند که از اول زندگی مشترک تاکنون درگیر این نوع از خشونت بوده اند که مفهوم آن تهدید و شکایت به پلیس و دادگاه ایجاد محدویت در تماس های تلفنی و رفت و آمد های روزانه تهدید به آزاد و اذیت تهدید به ترک کردن خانه ...

    و حتی اقدام به خودکشی است.
    قاضی طباطبایی و همکارانش میزان وقوع خشونت خانگی علیه زنان را در هشت جنبه (نوع) دسته بندی و بررسی کرده اند.

    و حتی اقدام به خودکشی است.

    خشونت روانی و کلامی، رتبه نخست : زنان ایران در میان انواع 9 گانه خشونت خانگی بیشتر تحت خشونت های روانی و کلامی قرار دارند.

    7/52 درصد از کل پاسخگویان در پژوهش ملی بررسی خشونت خانگی دقیقاً اعلام کرده اند که از اول زندگی مشترک تاکنون قربانی این نوع خشونت که شامل به کاربران کلمات رکیک، دشنام، داد و فریاد، بهانه گیری های پی در پی و ...

    است، بوده اند.

    میانگین وقوع این نوع خشونت برای زنان که درگیر آن بوده اند، 10 بار است.

    رتبه بعدی از آن خشونت فیزیکی از نوع دوم است که 8/37 درصد از زنان ایرانی از اول زندگی مشترک خود آن را تجربه کرده اند.

    این نوع خشونت شامل سیلی زدن، زدن با مشت یا چیز دیگر، لگد زدن و ...

    است.

    متوسط میزان تجربه این نوع خشونت ها برای زنان درگیر در خشونت های ممانعت از رشد 46/2 بار است.

    رتبه سوم با رقم 7/27 درصد متعلق به خشونت های ممانعت از رشد اجتماعی و فکری و آموزشی است که شامل ایجاد محدودیت در ارتباط های فامیلی، دوستانه و اجتماعی، ممانعت از کاریابی و اشغال و ایجاد محدودیت در ادامه تحصیل و مشارکت در انجمن های اجتماعی است که 3/72 درصد زنان اظهار کرده اند که از اول زندگی مشترک تاکنون در معرض این نوع خشونت همسران خود نبوده اند.

    خشونت جنسی، رتبه آخر : خشونت های جنسی و ناموسی که شامل مجبور کردن به دیدن عکس و فیلم های خلاف اخلاق عمومی با اجبار به روابط زناشویی ناخواسته یا غیر متعارف می شود با رقم 2/10 درصد رتبه پائینی را به خود اختصاص داده است.

    آمارهایی که ابعاد میزان وقوع خشونت خانگی را در سطوح ملی نشان می دهد حامی است که 8/89 درصد از زنان ایرانی گفته اند در طول زندگی مشترک خود هرگز قربانی خشونت های جنسی و ناموسی نبوده اند.

    همچنین اکثر افراد درگیر در خشونت های جنسی و ناموسی اعلام کرده اند که در حد پایین و خیلی پایین در معرض این نوع خشونت ها بوده اند.

    بنابراین نتایج پژوهش بررسی خشونت خانگی در 28 مرکز استان نشان می دهد که وقوع خشونت های جنسی و ناموسی در سطح ملی در مقایسه با خشونت های دیگر، کمتر گزارش شده است.

    البته دکتر قاضی طباطبایی پس از ذکر آمار پایین خشونت های جنسی، ضافه کرد که با توجه به وجود نوعی الزام جبر هنجاری عرفی و حتی شرعی درباره اظهار چنین خشونت هایی در جامعه و فرهنگ ایران به طور تلویحی می توان میزان کم این نوع خشونت ها را ناشی از خود سانسوری و نزاکت زنان مورد مطاله دانست.

    یافته های تحقیق قاضی طباطبایی و همکارانش در ارتباط با عوامل موثر بر خشونت خانگی می دهد که وضعیت تحصیلی نیز بر میزان همسر ازاری تاثیر دارد.

    زنان بی سواد بیشترین و زنان دارای فوق دیپلم و لیسانس کمترین خشونت را از اول زندکی مشترک خود تجربه کرده اند.

    یافته های همین تحقیق نشان میدهد که میزان تاثیر و همچنین شاغل و یا غیر شاغل بودن زن بر خشونت خانگی علیه زنان علیه تنوع و تفاوت های قابل توجهی برخوردار است.

    زنان 55 تا 59 ساله بالاترین و زنان 20 تا 24 ساله پایین ترین مورد وقوع خشونت را در زندگی مشترک خود داشته اند.

    زنان غیر شاغل نیز بیشتر و زنان شاغل کمتر خشونت را تجربه کرده اند .

    یافته هی یک پژوهش دیکر که در تهران انجام شده است برخی از نتایج پژوهش ملی را در این باره تائید می کند &#:039#&؛039؛ ویژگی های فردی قربانیان همسر آزاری در مراجعه به مراکز سازمان پزشکی &#:039#&؛039؛ عنوان پژوهشی است که توسط حسن افتخار، حسن کاکویی، امنه ستاره فروزان و منیر برادران انجام شده است.

    نتایج این مطالعه توصیفی نشان می دهد که 28 درصد از قربانیان خشونت خانگی شاغل و 71 درصد غیر شاغل بوده اند.

    از طرفی اشتغال زنان ارتباط تنگاتنگی با میزان تحصیلات آنان داشته است.

    در این پژوهش همچنین روشن شد که هر چه مدت زناشویی افزایش می یابد دفعات ضرب و شتم شوهر و میزان با خشونت خانگی افزایش می یابد.

    این پژوهش نشان می دهدکه تعداد دفعه های ضرب و شتم شوهر با تعداد فرزندان ارتباط مستقیم دارد و هر چه تعداد فرزندان بیشتر باشد خشونت جسمی علیه زنان هم بیشتر شده است ضمن اینکه بین دفعات ضرب و شتم شوهر و گرایش قربانیان به طلاق و جدایی ارتباطی دیده نشده است.

    پژوهش ملی بررسی خشونت خانگی میزان تاثیر شغل درآمد ماهیانه خانوار، زبان مادری و محل بزرگ شدن را بر خشونت خانگی مورد ارزیابی قرار داده است که روشن شد ارتباط معناداری بین آنها وجود دارد.

    به این ترتیب که کارگران کشاورزی از اول زندگی مشترک تاکنون بیشترین و کارمندان و متخصصان عالی رتبه کمترین خشونت را درباره همسران خود انجام داده اند.

    خانواده هایی که میزان هزینه ماهانه آنها زیر 75 هزار تومان بوده بالاترین میزان خشونت را تجربه کرده اند و آنها که بین 226 تا 300 هزار تومان هزینه داشته اند کمترین خشونت را.

    *تاثیر نوع محل سکونت بر خشونت خانگی : همچنین خانواده هایی که در خانه های ویلایی زندگی می کنند بیشترین خشونت و خانواده هایی که در اپارتمان سکونت دارند کمترین خشونت را تجربه کرده اند.

    مردانی که تا 18 سالگی در روستا بزرگ شده اند بالاترین خشونت را علیه زنان روا داشته اند و مردان بزرگ شده شهر کمترین خشونت را.

    زنانی که با همسرشان همشهری نیستند , بیشتر تحت خشونت واقع شده اند و البته آنها که همشهری بوده اند کمترین خشونت را تحمل کرده اند .

    در این پژوهش ارتباط زبان مادری نیز با خشونت در خانواده ها مورد بررسی قرار داده شد و نتایج خبر از آن می دهد که مردان بلوچ و لر زبان ، بالاترین خشونت و مردان مازنی و گیلک زبان خود روا داشته اند .

    میانگین مرتب شده دوره ها ی زندگی ، در بین پاسخگویان در سطح ملی بر حسب میزان وقوع خشونت خانگی نشان می دهد که دوره های زیر به ترتیب پر خشونت ترین دوره ها برای زنان ایران محسوب می شوند: 1)یک سال اول ازدواج 2)دوران تنگناهای مالی 3)پس از تولد فرزندان 4)حداقل یکبار در ماه 5)دوران میانسالی 6)دوران بارداری

سازمان عفو بین الملل روز جمعه پنجم مارس را روز جهانی مبارزه با خشونت های خانوادگی اعلام کرده است؛ خشونتی که بیشتر زنان و کودکان قربانی آن هستند. این که هنوز در قرن بیست و یکم پشت دیوار خانه ها خشونتی جریان دارد که تنها بخش کوچکی از آن از پرده بیرون می افتد، موضوعی است که می تواند از دیدگاه های گوناگون مورد بررسی قرار گیرد. خشونت خانوادگی در سراسر جهان و حتی در پیشرفته ترین جوامع ...

مقدمه آسیب ناشی از خشونت شوهران از فشارهایی است که بر زنان وارد می شود . نگاهی سریع و گذار به به تاریخ نشان دهنده عظمت آلام و مصائبی است که به واسطه خشونت مردانه ایجاد شده است . اینگونه خشونت در جنگها ، شکنجه ها و ارتکاب ضرب و شتم مردان در حق مردان زنان ، و کودکان نمود دارد . ضرب و شتم زنان در عین ارزش تلقی شدن در جوامع متداولترین شکل خشونت فیزیکی ، خشونت روانی ، خشونت اجتماعی ، ...

سازمان بهداشت جهانی در اولین مطالعه خود درباره خشونت علیه زنان نتیجه گرفته است که در هر 18 ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می گیرد. حتی باردار بودن، زنان را از خشونت مردان مصون نمی دارد. 30 تا 35 درصد زنان آمریکایی مورد آزار جسمی شوهرانشان قرار می گیرند و 15 تا 25 درصد آنها به هنگام بارداری نیز مورد ضرب و شتم قرار می گیرند. همچنین از هر 10 قربانی زن سه نفر توسط شوهر یا ...

مقدمه: یکی از انواع خشونت ها در جامعه انسانی خشونت در عرصه خانواده است. در خانواده گروهی است متشکل از افرادی که از طریق پیوند زناشویی ، همخونی یا پذیرش (به عنوان فرزند) با یکدیگر به عنوان شوهر ، زن ، مادر ، پدر ، خواهر در ارتباط متقابلند و فرهنگ مشترکی پدید آورده و در واحد خاصی زندگی می کنند (ساروخانی – باقر مقدمه ای بر جامعه شناسی خانواده ص 136-135) «خشونت خانوادگی مبحث جدیدی ...

بخش اول: نگاهی آماری به وضعیت زنان در جامعه میزان مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، یکی از شاخصهای مهم توسعه انسانی در هر جامعه­ای است. این شاخص توسعه در ایران بسیار پایین است. با آنکه زنان ایران از دوران پیش از انقلاب 57 تاکنون برای حضور فعال در عرصه­های مختلف تلاش کرده­اند، ولی هنوز بر سر راه فعالیت آنها موانع فرهنگی و سیاسی جدی وجود دارد. بر مبنای باورهای سنتی، زن ...

مقدمه حقوق مدنی از مهمترین مفاهیم حقوقی است. واژه هایی چون حرکت های حقوق مدنی، جنبش های مدنی، فعالان حقوق مدنی و... امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. در روزنامه، کتاب ها و سخنرانی ها به آنها بسیار اشاره می شود. در پاره ای از کشورها، مثل آمریکا بخش مهمی از تاریخ معاصر آنان با این کلمه پیوند خورده است. بسیاری از قانون اساسی کشورها به عنوان حقوق مدنی هم شناخته می شوند. ...

دختران فراری به دخترانی گفته می‌شود که به دلایل مختلفی از خانه و خانواده شان فرار می‌کنند و به جامعه پناه میبرند. به گفتهٔ مدیر کل دفتر آسیب‌های اجتماعی در ایران حدود ۸۰ درصد دختران در ۲۴ ساعت اول بعد از فرار مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند. در سالهای اخیر، پدیده "دختران فراری" به معضلی اجتماعی در ایران تبدیل شده است. گفتنی است که در کشورهای اروپایی و آمریکا دخترانی که به هر دلیلی ...

گریخته بود ، فرار کرده بود از خانه ، مادر ، پدر ، خواهر ، شهر و دیار ، و اکنون تنها ،آواره و سرگردان خیابانها شده بود و هر چه بود غربت بود و انتظار .نگران آینده سیاهی بود که پیش رو داشت و منتظر دست نوازشگری که آلامش را تسکین دهد وبه حرفهایش گوش بسپارد . پرستوهای کوچکی که به دنبال بهار ، چشمهای نورانی مهتاب را گم کرده اند ، سفیر بهار هستند اماهمواره در خزان زیسته اند خزانی که ...

مفاهیم تعریف شده : خشونت ، خشونت خانواده ، اعتیاد ، سوء مصرف و گرایش به اعتیاد اهمیت و ضرورت تحقیق : همانطوریکه می دانیم بر اساس هرمهای سنی کشور ما با جمعیتی بسیار جوان روبرو است و درصد بیشتری از جمعیت جامعه ما را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند. از طرفی اثرات تخریبی برخی نابسامانی های خانوادگی همچون خشونت والدین ممکن است سبب ساز یک سری انحرافات فردی و اجتماعی از جمله اعتیاد ...

از هم گسیختگی اعضای خانواده یکی از پارامترهای من دراین پژوهش بود که             می خواستم بدانم تا چه حدی اثر گذار بوده واین مسأله را با شاخص های وجود فرد معتاد یا مجرم در بین اعضای خانواده ، طلاق والدین و وجود اختلاف و مشاجره بین اعضای خانواده سنجیدیم. نتیجه پژوهش نشان داد که از همه دختران فراری  1/55 درصد گاهی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول