دانلود تحقیق جداسازى مولیبدنیت از کنسانتره مس سرچشمه کرمان

Word 283 KB 21566 21
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • روش تحقیق و آزمایش
    آزمایشهای فلوتاسیون معمولى توسط سلول معمولى در مقیاس آزمایشگاهى و آزمایشهای فلوتاسیون ستونى توسط ستونى به ارتفاع 200 سانتى متر و قطر 9 سانتى متر بر روی نمونه مورد نظر صورت پذیرفته است.

    مولیبدنیت از کنسانتره مس- مولیبدن توسط فلوتاسیون مستقیم، بدون استفاده از کلکتور، بازیابی شده است.

    کانى های مس و آهن همراه مولیبدنیت بازداشت و از صعود این کانى ها به ناحیه کف جلوگیری مى شود.

    بهترینpH جهت فلوتاسیون مولیبدنیت 8 بوده که چون pH نمونه تهیه شده 12 بوده و در صنعت (مجتمع مس سرچشمه) در همینpH فلوتاسیون صورت مى پذیرد لذا کلیه آزمایشها در 12=pH بعمل آمده است.
    (Newfoundland)
    در این بررسى آزمایشهای فلوتاسیون ستونى طى 3 مرحله با اعمال تغییر در چهار پارامتر عملیاتى نرخ هوا، نرخ آب شستشو، نرخ ته ریز، نرخ خوراک و نیز میزان مصرف بازداشت کننده صورت پذیرفته است.

    همچنین آزمایشهای فلوتاسیون معمولى در شرایط عملیاتى آزمایش نهایی فلوتاسیون ستونى صورت پذیرفته است.

    در کلیه این آزمایشها از آهک بعنوان تنظیم کننده pH و روغن کاج به عنوان کف ساز، به میزان 20 گرم به ازای هر تن خوراک، استفاده شده است.
    شناسایى نمونه
    نمونه مورد نظر از خوراک مرحله رافر ماشینهای فلوتاسیون در کارخانه فراوری مولیبدنیت سرچشمه تهیه شده است.

    بر روی نمونه تهیه شده، آنالیز XRD،XRF جذب اتمى، آنالیز سرندی تر، بعمل آمده است.

    نتایج بررسى های بعمل آمده در ذیل آورده شده است.


    1- آنالیز XRD
    نتایج این آنالیز نشان مى دهد نمونه مورد آزمایش از کانى های پیریت، کالکوپیریت و فلوگوپیت تشکیل یافته است.
    2- آنالیز جذب اتمى
    در آنالیز جذب اتمى میزان سه عنصر مولیبدن، آهن، مس اندازه گیری شد.

    چون میزان آهن و مس در کنسانتره نهایی مولیبدنیت باید کنترل شود، لذا در آنالیزهای صورت پذیرفته تنها مقدار این دو عنصر به همراه مولیبدن اندازه گیری شده است.

    نتایج آنالیز جذب اتمی نمونه مورد نظر برای سه عنصر مولیبدن، مس، آهن در جدول 2 آورده شده است.
    - آنا لیز XRF
    روش آنالیز XRF جهت اندازه گیری میزان تمام عناصر تشکیل دهنده نمونه صورت پذیرفته است.

    نتایج این آنالیز در جدول 3 آورده شده است.
    روش آنالیز XRF جهت اندازه گیری میزان تمام عناصر تشکیل دهنده نمونه صورت پذیرفته است.

    نتایج این آنالیز در جدول 3 آورده شده است.

    جدول 3- نتایج آنالیز XRF نمونه مورد آزمایش 4- آنالیز سرندى تر 150 گرم نمونه خشک شده جهت آنالیز سرندی تر انتخاب شده است.

    نتایج این آنالیز در جدول 4 آورده شده است.

    جدول 4- آنالیز دانه بندی نمونه مورد نظر نتایج جدول 4 و شکل 1 نشان مى دهند دانه بندی نمونه مورد مطالعه (80 d) 42 میکرون مى باشد و لذا خیلى ریز بوده و نیاز به خردایش و آسیا ندارد.

    شکل 1- دانه بندی نمونه مورد نظر آزمایشهاى فلوتاسیون ستونى با توجه به محدودیتهای اجرایی در آزمایشهای فلوتاسیون ستونى دامنه تغییرات مجاز پارامترهای عملیاتى مطابق جدول 5 در نظر گرفته شده است.

    دبی این پارامترها بر اساس قطر سطح مقطع ستون بکارگرفته شده جهت انجام آزمایشها (ستونى به قطر 9 سانتى متر) توسط رابطه زیر محاسبه شده اند.

    (1) جدول 5- دامنه تغییر پارامترهای عملیاتی در ستون فلوتاسیون ]6و7و8و9و10و11و12و13و14و15[ 1- نحوه انجام آزمایش با ماشین فلوتاسیون ستونى ابتدا خوراک آماده سازی شده، بوسیله پمپى با دبی متغیر (قابل کنترل) وارد ستون مى شود.

    هوای تولیدی توسط کمپرسور پس از عبور از فلومتر و والو سوزنى از طریق یک اسپارجر به داخل سلول تزریق مى شود.

    آب شستشو نیز پس از عبور از یک فلومتر بوسیله یک توزیع کننده از قسمت بالای ستون به داخل ستون تزریق مى شود.

    در این حالت اجازه داده مى شود تا شرایط پایدار در سیستم ایجاد شود.

    پس از گذشت 20 دقیقه از شرایط پایدار از سرریز و ته ریز ستون سه مرتبه در فواصل زمانى 5 دقیقه نمونه گیری شده و نمونه معرف از اختلاط این سه نمونه بدست مى آید.

    2- نتایج آزمایشهاى اولیه در آزمایشهای اولیه با انتخاب 3 سطح برای سه پارامتر نرخ آب شستشو، نرخ ته ریز و نرخ هوا (جدول6) 27 آزمایش (جدول7) انجام شده است.

    در این آزمایشها نرخ خوراک و درصد جامد پالپ (غلظت پالپ 15 درصد جامد) ثابت در نظر گرفته شده است، همچنین در این 27 آزمایش از سولفید سدیم بعنوان بازداشت کننده، به میزان 5 کیلوگرم به ازای هر تن خوراک، استفاده شده است.

    جدول 6- سطوح انتخاب شده جهت پارامترهای عملیات جدول 7- دبی پارامترهای عملیاتی در 27 آزمایش اولیه ادامه جدول 7 ادامه جدول 7: ادامه جدول 7.

    3- نتایج آزمایشهای تکمیلی در حالیکه در آزمایشهای تکمیلى و نهایی در کنار اعمال تغییرات کوچک در 3 پارامتر عملیاتى آزمایشهای اولیه (نرخ آب شستشو، نرخ ته ریز و نرخ هوا (در میزان نرخ خوراک، به منظور دستیایی به شرایط بهینه متالورژیکى، تغییراتى اعمال شده است، همچنین در این سری از آزمایشها جهت افزایش عیار مولیبدن در کنسانتره از 5/6 و 8 کیلوگرم سولفید سدیم، به ازای هر تن خوراک، استفاده شده است.

    پس از بررسى نتایج حاصل از این آزمایشها (عیار- بازیابی و راندمان جدایش مولیبدن) (جدول7) آزمایش 25 با شرایط و نتایج جدول 8 دارای بهترین نتایج بوده است.

    در جدول شماره 8، شرایط آماده سازی خوراک (شامل چگالى خوراک بصورت خشک، دانه بندی خوراک چگالى پالپ آماده سازی شده، میزان مواد شیمیایی، زمان آماده سازی و pH)، شرایط عملیاتى (شامل دبی خوراک ورودی به سلول، دبی هوای ورودی به اسپارجر، دبی آب شستشو، دبی ته ریز) قرائتهای صورت پذیرفته حین انجام آزمایش، همچنین میزان سه پارامتر ماندگى گاز، عمق کف و دبی آب بایاس بعنوان پارامترهای کنترلى و دو پارامتر زمان ماند و نیز دبی آب سرریز به عنوان پارامترهای محاسباتى، بمنظور کنترل فرآیند و نیز مقایسه نتایج حاصل از آزمایشهای مختلف، ذکر شده است.

    محاسبه میزان این پارامترها توسط روابط زیر صورت پذیرفته است.[5] ماندگی گاز (2) عمق کف (3) دبی بایاس (4) دانسیته ناحیه جمع آوری (5) آب سر ریز (6) زمان (7) در روابط فوق ماندگى گاز، فاصله سطح آب در دو مانومتر، فاصله دو مانومتر از یکدیگر، A مساحت سطح مقطع ستون، HC ارتفاع ستون، h عمق کف، Qi دبی سیال، Jiنرخ سیال، زمان ماند، dc قطر ستون، Vtotدبی ته ریز، h3 فاصله سطح آب در متنومتر سوم (فوقانى) تا لبه ستون، h2 ارتفاع آب در مانومتر سوم مى باشند.

    در انتهای جدول بازیابى سه عنصر مولیبدن، مس و آهن و نیز راندمان جدایش مولیبدنیت، بعنوان نتایج متالورژیکى هر آزمایش ذکر شده است.

    محاسبه این پارامترها با استفاده از روابط زیر، بر اساس عیار این سه عنصر در سرریز و ته ریز، صورت پذیرفته است.

    بازیابی (8) راندمان جدایش (9) در روابط فوق f عیار عنصر در خوراک، t عیار عنصر در باطله، c عیار عنصر در کنسانتره، R بازیابی، m درصد تئوری فلز موجود در کانى با ارزش، C وزن کنسانتره SE بازدهى جدایش مى باشد.

    جدول 8- شرایط و نتایج آزمایش 25 ادامه جدول 8 آنگاه در 12 آزمایش تکمیلى و 2 آزمایش نهایی با اعمال تغییرات کوچک در پارامترهای عملیاتى آزمایش شماره 25 همچنین افزایش میزان مصرف بازداشت کننده (جدول 10) شرایط و نتایج بهینه حاصل از آزمایش نهایی شماره 2 فلوتاسیون ستونى مطابق جدول 10 بدست آمده است.

    جدول 9- شرایط 12 آزمایش تکمیلی و 2 آزمایش نهایی ادامه جدول 9: جدول 10- شرایط و نتایج آزمایش نهایی ادامه جدول10: آزمایش فلوتاسیون معمولى به منظور مقایسه نتایج حاصل از ماشین فلوتاسیون ستونى با نتایج حاصل از ماشین فلوتاسیون معمولى مطابق شرایط آزمایشهای فلوتاسیون معمولى توسط یک ماشین فلوتاسیون مکانیکى آزمایشگاهى مدل دنور صورت پذیرفته است.

    نتایج ستون فلوتاسیون در مقابل نتایج حاصل از سلول های معمولى آزمایشگاهى و صنعتى در جدول 11 آورده شده است.

    جدول 11- مقایسه نتایج فلوتاسیون معمولی و ستونی مطابق جدول شماره 11 در مقایسه میان دو روش فلوتاسیون معمولى و فلوتاسیون ستونى به منظور شناورسازی مولیبدنیت در مرحله رافر، با استفاده از ماشین فلوتاسیون ستونى بازیابی مولیبدن 8 درصد و نیز راندمان جدایش 5 درصد نسبت به ماشین فلوتاسیون معمولى بهبود مى یابد.

    بحث و بررسى جهت تعیین اثر هر یک از پارامترهای عملیاتى بر منحنى عیار- بازیابی مولیبدن، اثر سه پارامتر دبی آب شستشو، دبی هوا، دبی ته ریز بر منحنى عیار- بازیابى مورد تجزیه و تحلیل قرار مى گیرد.

    1- نرخ ته ریز افزایش نرخ ته ریز در آزمایشهایی که بدون استفاده از آب شستشو صورت پذیرفته اند، کاهش عیار و بازیابی مولیبدن در سرریز را بهمراه داشته است.

    در حالیکه در آزمایشهایی که نرخ آب شستشو 35 لیتر در ساعت بوده، با افزایش نرخ ته ریز عیار کاهش و بازیابى افزایش یافته است.

    از سوی دیگر در آزمایشهایی که نرخ آب شستشو 70 لیتر در ساعت مى باشد، با افزایش نرخ ته ریز عیار مولیبدن در سرریز افزایش و بالعکس بازیابی مولیبدن در سرریزکاهش یافته است.

    این نتایج نشان مى دهند اثر نامطلوب تغییرات نرخ ته ریز بر عیار و بازیابى بوسیله آب شستشو قابل جبران مى باشد.

    2- نرخ آب شستشو همچنین در آزمایشهایی که میزان نرخ ته ریز پایین مى باشد با افزایش در نرخ آب شستشو عیار افزایش و بازیابى کاهش مى یابد، این در حالیست که در آزمایشهای با شرایط نرخ ته ریز بالا با افزایش در میزان آب شستشو عیار و بازیابى افزایش مى یابند.

    این بدان علت است که در آزمایشهای با نرخ ته ریز بالا میزان آب شستشو نقش کلیدی در ایجاد حالت پایداری کف در ستون فلوتاسیون دارد.

    3- نرخ هوا اثر هوا بر عیار و بازیابى در کلیه شرایط از روند یکسان تبعیت مى نماید، بگونه ای که با افزایش نرخ هوا از 115 لیتر در ساعت به 230 و 345 لیتر در ساعت در آزمایشهای با شرایط یکسان، عیار مولیبدن در سرریز کاهش و بازیابى افزایش مى یابد.

    چون با افزایش دبی هوا انتقال کانى باطله به ناحیه کف افزایش مى یابد، لذا افزایش بازیابى و کاهش عیار کانى شناور در کف را بهمراه خواهد داشت.

    4- نرخ خوراک از سوی دیگر با افزایش نرخ خوراک در ستون فلوتاسیون، میزان انتقال ذرات به ناحیه کف افزایش مى یابد لذا افزایش نرخ خوراک افزایش بازیابی و کاهش عیار کانى شناور شونده را بهمراه دارد.

« به روش فلوتاسیون ستونی » روش تحقیق و آزمایش آزمایشهای فلوتاسیون معمولى توسط سلول معمولى در مقیاس آزمایشگاهى و آزمایشهای فلوتاسیون ستونى توسط ستونى به ارتفاع 200 سانتى متر و قطر 9 سانتى متر بر روی نمونه مورد نظر صورت پذیرفته است. مولیبدنیت از کنسانتره مس- مولیبدن توسط فلوتاسیون مستقیم، بدون استفاده از کلکتور، بازیابی شده است. کانى های مس و آهن همراه مولیبدنیت بازداشت و از صعود ...

چکیده: این تحقیق در مورد استحصال مس از کانسنگ دامپ 3 معدن مس سرچشمه صورت گرفته است . کانسگ موجود دراین دامپ دارای عیار 92% درصد مس کل و 6% مس اکسیدی می باشد که درحال حاضر برای فرآیند فروشویی شیمیایی بکارمی رود . از آن جا که امکان استحصال میزان قابل توجه مس از بخش سولفیدی ( غالباً کوولیت و کالکوسیت ) بدین روش وجود ندارد. در تحقیق حاضر دو فرآیند فروشوییشیمیایی و بیولوژیکی کانسنک ...

تاریخچه مس در ایران مس یکی از فلزاتی است که طرز استخراج و ذوب ان بر صنعتگران باستانی ایران معلوم بوده است و در حفرهایی که در نقات مختلف کشور شده آثار و علایم آن دیده میشود. ولی چون رموز این صنعت سینه بسینه انتقال می یافته کتاب ونوشته ای ازآن در دست نیست فقط از اشیاءمسی وآلیاژهای آن که در کاوشهای انجام شده به دست آمده چنین پیداست که در زمان قدیم از مس در زندگانی خود استفاده ...

تاریخچه مس در ایران مس یکی از فلزاتی است که طرز استخراج و ذوب ان بر صنعتگران باستانی ایران معلوم بوده است و در حفرهایی که در نقات مختلف کشور شده آثار و علایم آن دیده میشود. ولی چون رموز این صنعت سینه بسینه انتقال می یافته کتاب ونوشته ای ازآن در دست نیست فقط از اشیاءمسی وآلیاژهای آن که در کاوشهای انجام شده به دست آمده چنین پیداست که در زمان قدیم از مس در زندگانی خود استفاده ...

فصل اول مقدمه آنچه که شعر نو را از شعر کهن جدا می‌کند، فقط سبک و ساختار آن نیست ، بلکه محتوا و نگرش آن نیز تفاوت دارد. شاعر نو از مردم، می‌گوید و از مسائل آنان. شاعرانی مثل نیما، شاملو، فروغی، هدایت و اخوان ثالث که در این امر، درخشیده‌اند از بطن مردم برخاستند و برای مردم، سخن گفتند. آنچه مسلم است، شرایط اجتماعی و حوادث سیاسی، بسیار بر شاعران، مؤثر می‌باشد. اشعار اخوان ثالث که در ...

مقدمه و تاریخچه معدن کانسار چادرملو در سال 1319 توسط یک مهندس ایرانی به نام آقای مهندس سبحانی و تحت نظر زمین شناس آلمانی بنام کومل شناسائی گردید. پژوهشهای اولیه زمین شناسی در خلال سالهای 43-1342 با حفر تونلهای اکتشافی انجام شد. اکتشافات کلی منطقه و مغناطیس سنجی هوائی که از سال 1347 در مساحتی به وسعت 40 هزار کیلومتر مربع آغاز شده بود منجر به ثبت ناهنجاری (Anomaly) مغناطیسی در کل ...

چکیده: فرآیندی برای زدودن ناخالصی هل از کنستانتره مس قبل از گزارش ارائه شده است. کنستانتره در یک محفظه خلاء تحت تجزیه حرارتی در دمایی در حدود قرار گرفته است. این پیش عملیات زدودن کامل آرسنیک، آنتیموان، بیسموت، سرب و روی را بخوبی ناخالصی ها، از کنستانتره مس ممکن می سازد. کلمات کلیدی: کانه های صنعتی، کانه سولفیدی، پیرومتالوژی، فرآیند معدنی، آلودگی[1] مقدمه در متالوژی مس، زدایش ...

1 مختصات کلی عنصر در جدول : مختصات (cu) ((copper)) این عنصر فلز خارجی واسطه می باشد ،که در سری d واقع است .این عنصر در گروه 11و 9 گروه فرعی با نماد b می باشد . و در دوره 4 می باشد .خاصیت فلزی در این جدول از چپ به راست کاهش می یابد و نیز از بالا به پایین خاصیت فلزی افزایش پیدا می کند. عدد اتمی این عنصر ((29)) و فشار شیمیایی((cu )) و جرم اتمی نسبی 546/63 دمای ذوب ((1083)) دمای جوش ...

ارتباط زناشویی ماهیتا سرچشمه عمده ناخشنودی است. هیچ ارتباط دیگری مانند آن نمی تواند دوانسان بالغ را که ممکن است شناخت بسیار کمی از یکدیگر داشته باشند، برای یک عمر به یکدیگر قفل کند، هر چند این واقعیت نیز وجود دارد که این دو نفر از دو جنس مخالف هستند و برای یکدیگر زندگی می کنند، پس از مدتی یکی یا هر دوی آنها به این نتیجه می رسند که تمایلی به ازدواج ندارند. دلیلشان هم این است که ...

در آسیا و کشور های صادر کننده نفت،قیمت بالای مواد خام و لیبرال های دائمی سرمایه گذاری در بعضی از کشورها رشد چشمگیری را در گردش مالی خروجی پی ریزی می کند. تقریبأ اثر جریانات اخیر FDI از بازارهای تکوین یافته به شکلی از سرمایه گذاری در می آیند که اصطلاحا سرمایه گذاری جنوب-جنوب نامیده می شود.این سرمایه گذاری ها هنوز هم مهم می باشد. سرمایه گذاری جنوب-جنوب به وسیله ی امتیازات نسبی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول