دانلود مقاله بررسی زیست محیطی و فلوریستیکی دامنه های جنوب غربی رشته کوه بینالود

Word 961 KB 19893 49
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مطالعه حاظر، بررسی زیست محیطی و فلوریستیکی گیاهان دامنه های جنوب غربی ارتفاعات کوه بینالود در شمال شهرستان نیشابور با وسعتی حدود 500 کیلومتر مربع است.

    این مطالعه به منظور شناخت گونه های گیاهی و بویژه شناسایی گونه های کمیاب و در معرض انقراض و همچنین برای افزایش دانش ما در مورد محیط زیست این منطقه انجام شد، چرا که اولین قدم در راه حفظ محیط زیست، شناخت دقیق و علمی آن می باشد.

    پوشش گیاهی منطقه شامل 488 گونه و زیرگونه متعلق به 301 جنس از 67 خانواده ی گیاهی است که از بین آنها تعداد 20 گونه جزو گیاهان کمیاب و در معرض انقراض می باشند.

    تروفیت ها با 88/36 درصد شکل زیستی غالب را دارند و همی کریپتوفیت ها و کامفیت ها به ترتیب با 01/34 و 68/11 درصد اشکال زیستی بعدی را تشکیل می دهند.

    از نظر نوع ناحیه ی رویشی، 66/52 درصد گیاهان آن از عناصر رویشی ایرانو-تورانی و بقیه مربوط به دو، سه یا چند ناحیه ی رویشی بوده و یا پراکنش جهانی دارند.

    زیستگاه های منطقه را از روی نوع رویش گیاهی، نوع بستر و میزان دسترسی گیاهان به آب، می توان به هفت زیستگاه دشتی و مسطح، صخره ای، دامنه های مرطوب،دامنه های خشک ، زیستگاه های آبی، واریزه ها و مناطق تخریب شده تقسیم کرد.

    فصل اول: کلیات
    1- رشته کوه های بینالود
    بینالود سلسله ارتفاعی به با روند تقریبی شمال غربی - جنوب شرقی در حدفاصل شهرستانهای مشهد و نیشابور در استان خراسان واقع است (پیوست1).

    این رشته کوه دارای قله های متعددی است که بلندترین آنها با 3211 متر ارتفاع دارد، همچنین قله شیر باد 3200 متر و قله زرگران با 3100 متر ارتفاع در جنوب قله بینالود-که بلندترین قله استان خراسان می باشد- قرار دارند.

    کلیه آبریزهای شمالی این کوهستان به کشف رود و آبزیزهای جنوبی آن به کال شور می ریزد .

    روستاهای مهمی چون زشک، شاندیز، طرقبه،گلمکان در دامنه های شمالی و روستاها و شهرهایی مانند پیوه ژن، درود، خرو و میرآباد در دامنه های جنوبی آن قرار گرفته اند.


    از لحاظ زمین شناسی رشته کوه های بینالود بین پلیت مستحکم توران و خرده قاره ایران مرکزی محاط شده است.

    مرز جنوبی آن گسل میامی یا گسل شاهرود و حد شمال غربی آن را گسل سمنان می دانند.

    گسترش واقعی این زون بین نواحی شمال سبزوار و نیشابور تا مشهد است ولی با توجه به اینکه در زون مورد بحث زمین های دگرگون شده وآزرینی وجود دارد که در آن سوی مرز (افغانستان) نیز قابل تعقیب است بنابراین، حد شرقی این زون را به ادامه هندوکش غربی در افغانستان محدود می کنند.(2)
    این زون بخشی از البرز را شامل است که از نظر زمین شناسی، اختصاصات ویژه ای دارد.

    گاهی واحد زمین شناسی بینالود را زون تدریجی بین ایران مرکزی و البرز درنظر می گیرند، زیرا رسوبات و رخساره های پالئوزوئیک این زون شبیه البرز است و گاهی آنرا جزئی از ایران مرکزی درنظر میگیرند که در آن رسوبات اپی کنتینانتال پالئوزوئیک تقریباً در همه جا دیده میشود، ولی در بخشهای بالاآمده (هورست) به طور محلی، قسمت هایی از ردیف های رسوبی حذف شده و در آن نبود چینه شناسی مشخص دیده می شود.

    به علاوه، زون مزبور، طی دونین پسین - کربنیفر با البرز غربی و مرکزی و درپرمین با سایر قسمتهای ایران از نظر حوضه رسوبی وضع تقریباً مشابهی داشته و در ارتباط بوده است (2).
    مجموعه آذرین و دگرگونی این زون که به ویژه در جنوب و مغرب مشهد بیرون زدگی دارد، شامل سه فاز دگرگونی ناحیه ای و دو مرحله گرانیت زایی است و در آن توده های اولترابازیک نیز وجود دارد.

    در مورد سن این مجموعه های دگرگونی و آذرین اتفاق نظر وجود ندارد، برخی آن را پرکامبرین و بعضی به ژوراسیک نسبت می داده اند، ولی شواهد زمین شناسی و تعیین سن مطلق نشان داده است که فازهای دگرگونی و گرانیت زایی اولیه آن به فاز کوهزایی هرسی نین و بعدها در تریاس میانی نیز مجموعاً تحت تأثیر دگرگونی های سیمرین پیشین قرار گرفته است(2).
    ادامه قسمتی از عملکرد کوهزایی هرسی نین را که از تیان شان - پامیر - هندوکش به جنوب مشهد می رسد، نوعی فرورانش پوسته اقیانوسی (اقیانوس پالئو تتیس) می دانند.

    در این زون رسوبات کامبرین فسیل دار وجود داشته و طی سیلورین و دونین زیرین، دریای مشترکی شمال شرق ایران و ایران مرکزی را فرا می گرفته، زیرا رسوبات مشابهی طی این مدت در بینالود و ایران مرکزی بر جای گذاشته شده است.

    ارتباط مزبور تا کربونیفر زیرین نیز وجود داشته است در حالی که در البرز رابطه مزبور به کلی قطع شده.

    این وضعیت را به حرکات خشکی زایی اواخر دونین مربوط می دانند و کنگلومرای قاعده ای کربونیفر زیرین را دلیل این حرکات ذکر می کنند(2).


    رسوبات کربونیفر فوقانی در بینالود، شامل مجموعه ای از ماسه سنگ کوارتزیتی سیاه رنگ و شیل است که تا اندازه ای شبیه تشکیلات سردر(طبس - ایران مرکزی) است.

    رسوبات تریاس البرز با ایران مرکزی تفاوت داشته ولی در بینالود، هیچ نوع رسوبی در تریاس تشخیص داده نشده است.

    تنها در منطقه آق دربند (100 کیلومتری شرق مشهد) رسوبات شیل و ماسه سنگ همراه با لایه های آهکی آمونیت دار وجود دارد که آن را به تریاس میانی و فوقانی مربوط می دانند(2).
    گسل سنگ بست - شاندیز مجموعه دگرگونی پالئوزوئیک و توده های نفوذی جنوب مشهد را از اسلیت و ماسه سنگهای سازند شمشک (رتیو - لیاس) و رسوبات جوان تر مجزا می کند.


    با حرکات کوهزایی سیمرین پیشین و پس روی دریا، محیط مناسبی برای رشد گیاهان در این منطقه فراهم شده است.


    در زون بینالود، رسوبات ژوراسیک در بسیاری از نقاط به طور هم شیب رسوبات پالئوزوئیک و مجموعه های دگرگونی را می پوشاند و در کنگلومرای قاعده ای آن می توان قطعات مختلف و فراوان دگرگونی و آذرین پالئوزوئیک را پیدا کرد.

    رسوبات لیاس نیز مشابه رسوبات سازند شمشک البرز است
    و در آن گاهی لایه ماسه سنگ بین لایه ای وجود دارد که حاوی فسیل های گیاهی زیاد است.

    رسوبات آهکی دوره کرتاسه نیز مشابه البرز بوده و در جنوب غربی قشلاق، گرانیت های مشهد را فرا می گیرد.


    رسوبات پالئوژن در دامنه شمالی البرز و بینالود گسترش نداشته است.

    در ضمن فعالیت شدید آتشفشانی ائوسن در این ناحیه به چشم نمی خورد.

    رسوبات نئوژن البرز شرقی و بینالود شبیه ایران مرکزی است.

    به علاوه رسوبات قرمز تخریبی و سایر لایه های ترسیر در جنوب بینالود وجود دارد ولی گسترش آنها بسیار محدود است(2).
    2- معرفی منطقه ی مطالعه شده:
    منطقه مورد مطالعه با وسعتی حدود 500 کیلومتر مربع در دامنه های جنوب غربی رشته کوه بینالود، در حد فاصل طول های جغرافیایی '15 °59 و '45 °58 شرقی و عرض های '8 °36 و '24 °36 شمالی قرارگرفته است(منابع 3 تا 7) به طوری که شهر خرو، روستای باغشن گچ و تمام نواحی و روستاهای مابین این دو منطقه را شامل میشود (پیوست1).

    کمترین ارتفاع این منطقه 1300 متر و بیشترین ارتفاع حدود 2800 متر بالای سطح دریا می باشدبطوری که اختلاف ارتفاعی حدود 1500 متر در این منطقه مورد مطالعه قرار گرفته است.
    در جدول 1 نام، مختصات جغرافیایی و ارتفاع بعضی از مهمترین مناطق و روستاهای منطقه آمده است.
    3- اطلاعات هواشناسی منطقه:
    اطلاعات مربوط به دما، بارش و رطوبت نسبی با استفاده از اطلاعات ایستگاه هواشناسی شهرستان نیشابور - که نزدیکترین ایستگاه هواشناسی به منطقه می باشد - محاسبه شده است.

    این اطلاعت در فاصله سالهای 1962 تا 1985 و 1991 تا 2000 ثبت شده است.
    دما: میانگین دمای ماهانه در ژانویه (اواخردی و اوایل بهمن) کمترین مقدار خود را داشته، سپس افزایش یافته و در جولای به حداکثر مقدار خود می رسد و سپس تا ژانویه سیرنزولی طی می کند.

    میانگین مینیمم دماها در ماهای ژانویه، فوریه و مارس یعنی فصل زمستان زیر صفر بوده و ماه های یخبندان را تشکیل میدهد.

    سردترین ماه سال ژانویه وگرمترین ماه جولای میباشد (جدول 2).


    بارندگی: مجموع بارندگی سالانه 9/239 میلیمتر و حداکثر میزان بارندگی در ماه مارس (اواخر اسفند واوایل بهار) می باشد (جدول 3).


    رطوبت نسبی: رطوبت نسبی در گرمترین ماه، کمترین و در سردترین ماه بیشترین مقدار خود را داشته است (جدول 4).
    رطوبت نسبی: رطوبت نسبی در گرمترین ماه، کمترین و در سردترین ماه بیشترین مقدار خود را داشته است (جدول 4).

    فصل دوم: روش مطالعه برای انجام این مطالعه ابتدا نقشه های توپوگرافی منطقه (منابع 3، 4، 5، 6 و 7) تهیه و پس از شناسایی دقیق موقعیت منطقه عملیات صحرایی و جمع آوری نمونه ها آغاز گردید.

    نمونه های گیاهی از تیر ماه 1381 تا فروردین 1383 هر ماه در فصول رویش جمع آوری شدند.

    اطلاعات مربوط به زیستگاه، محل و تاریخ جمع آوری و همچنین برخی اطلاعات محلی در مورد گونه ها در هنگام جمع آوری نمونه ها ثبت شد.

    تمام این نمونه ها به هرباریوم مرکزی دانشگاه تهران (TUH) منتقل شده و پس از خشک کردن و تثبیت آنها بر روی شیت های هرباریوم و شماره گذاری، شناسایی آنها با استفاده از منابع مختلف (منابع شماره ی 9 تا 28) انجام شد.

    شکل زیستی گونه ها با استفاده از روش رانکیه (1934) و کرولوژی گونه ها با استفاده از منابع مختلف (منابع 9، 29، 30، 31) تهیه گردید و در نهایت اهمیت اقتصادی و زیست محیطی گونه های مختلف مشخص شد.

    فصل سوم: نتایج و بحث 1- خانواده های گیاهی منطقه: در منطقه مطالعه شده تعداد 67 خانواده گیاهی وجود دارد.

    از بین این خانواده ها، 54 خانواده از گیاهان دولپه، 10 خانواده از گیاهان تک لپه، یک خانواده از کلامیدوسپرمها و دو خانواده متعلق به نهانزادان آوندی است.

    خانواده کاسنی (Asteraceae) با 71 گونه بیشترین فراوانی گونه را در منطقه دارد و بعد از آن به ترتیب خانواده های گندم (Poaceae) با 50 گونه، حبوبات (Fabaceae) با 43 گونه، شب بو (Brassicaceae) 30 گونه، میخک (Caryophyllaceae) با 72 گونه، چتریان (Apiaceae) با 22 گونه، نعناع (Lamiaceae) با 21 گونه، گاوزبان (Boraginaceae) با 20 گونه، لاله (Liliaceae) با 18 گونه و گل میمون (Scrophulariaceae) با 15 گونه بزرگترین خانواده های گیاهی منطقه را تشکیل می دهند.

    جدول 5 نام خانواده های گیاهی منطقه، به همراه تعداد جنسها و گونه های هر خانواده را نشان می دهد.

    2- جنسهای گیاهی منطقه: بر طبق جدول 5 تعداد 301 جنس گیاهی در منطقه وجود دارد.

    بزرگترین جنس گیاهی منطقه جنس گون (Astragalus)با 14 گونه می باشد.

    جدول 6 نام بزرگترین جنسهای گیاهی و تعداد گونه های هر جنس را نشان می دهد.

    3- گونه های گیاهی منطقه: منطقه مطالعه شده دارای 487 گونه گیاهی می باشد (جدول 7).

    از بین این گونه ها تعداد 393 گونه دو لپه، 92 گونه تک لپه، دو گونه پتریدوفیت و یک گونه کلامیدوسپرم است.

    جدول 8 تعداد و درصد این گونه ها را نشان می دهد.

    پیوست 2 تعدادی از تصاویر گونه های گیاهی و مناظر منطقه را نشان می دهد.

    4- مقایسه ی فلور گیاهی منطقه و ایران: منطقه ی مطالعه شده در دامنه های جنوب غربی رشته کوه بینالود وسعتی حدود 500 کیلومتر مربع دارد که 03/0 % وسعت ایران می باشد.

    تعداد خانواده ها 11/40 % کل خانواده های گیاهی ایران، تعداد جنسها 93/24% تعداد جنسهای ایران و تعداد گونه ها 44/6% تعداد گونه های گیاهی ایران می باشد (جدول 9).

    5- اشکال زیستی (Biological types = Life forms) شکل زیستی تروفیت (Therophyte) با 88/36% شکل زیستی غالب گیاهان منطقه را تشکیل می دهد.

    بعد از آن به ترتیب اشکال زیستی همی کریپتوفیت (Hemicryptophyte)، کامفیت (Chamaephyte)، ژئوفیت پیاز دار (Bulbose geophyte)، فانروفیت (Phanerophyte)، ژئوفیت ریزوم دار (Rhizomatous geophyte)، ژئوفیت غده دار (Tuberose geophyte)، نانوفانروفیت (Nanophanerophyte)، هلوفیت (Helophyte) و پارازیت (Parasite) اشکال زیستی بعدی را تشکیل می دهند (جدول 10).

    در جدول 11 شکل های زیستی ده خانواده ی گیاهی بزرگ منطقه و تعداد و درصد هر یک از این اشکال رویشی آمده است.

    این جداول نشان می دهند که تروفیت ها بالاترین درصد فراوانی را در خانواده های گرامینه، شب بو و گل میمون تشکیل می دهند.

    همی کریپتوفیت ها بالاترین درصد فراوانی را در خانواده های کاسنی، حبوبات، چتریان و نعناع دارا می باشند.

    کامفیت ها در خانواده نعناع با درصد همی کریپتوفیت ها برابری می کند و در خانواده میخک نیز درصد قابل توجهی را دارا می باشد و ژئوفیت ها تقریباً تمام خانواده ی لاله را در بر می گیرند.

    6- دوره ی رویشی: گیاهان به سه گروه از لحاظ دوره ی رویشی تقسیم می گردند، گیاهان یک ساله، دو ساله و چند ساله.

    جدول 12 تعداد و درصد آنها را درمنطقه نشان می دهد.

    7- زیستگاه: مشاهدات انجام شده مؤید هفت زیستگاه مختلف در منطقه است این زیستگاه ها بر اساس میزان دسترسی گیاهان به آب و نوع بستر تقسیم شده اند: 1) مناطق دشتی: این مناطق، تمام کوه پایه ها و مناطق مسطح بین کوه ها و تا حدی دامنه های کم شیب را شامل می شود.

    با توجه به مناسب بودن این مناطق برای فعالیت های کشاورزی، بیشترین تغییر در اکوسیستم های موجود در این زیستگاه رخ داده است.

    در این مناطق گونه های مختلف از خانواده ی گرامینه پراکنش دارند در جدول 7 زیستگاه هایی را که هر گونه گیاهی می تواند اشغال کند آمده است.

    2) نواحی سنگی و صخره ای: این زیستگاه معمولاً در دامنه ها در قسمتی که سنگ بستر از خاک خارج شده است، دیده می شوند.

    همچنین در شکاف صخره ها گونه های متنوعی را می توان مشاهده نمود (جدول 7).

    3) مناطق خشک کوهستانی: این مناطق در حد واسط نواحی دشتی و مناطق صخره ای کوهستان ها قرار دارند و گونه هایی از هر دو زیستگاه در این منطقه نیز وارد می شوند.

    4) مناطق مرطوب کوهستانی و حاشیه رودخانه ها: به دلایل مختلف مانند وجود چشمه ها و آبراهه های فصلی در شیبها و یا وجود برخی ساختارهای صخره ای زیر سطح خاک که سبب انتقال رطوبت به سطح می شوند، لکه های کوچک مرطوبی در دامنه های خشک کوهستان ایجاد می شود.

    از طرفی وجود رطوبت کافی در کنار رودها نیز چنین رویشهایی را ایجاد می کند.

    این زیستگاه معمولاً دارای گونه های متنوعی از انواع گونه های گرامینه و گیاهان مختلف دیگر هستند.

    5) دامنه های واریزه ای: این بستر ها که در پایین دامنه ارتفاعات انباشته از خرده سنگ های تخریب شده ی صخره ها هستند شامل واریزه های شیستی و ماسه ای اند.

    در واریزه های شیستی که خاک اندکی نیز در بین سنگریزه ها وجود دارد، معمولاً گیاهان کمی می رویند، اما مناطق واریزه ای ماسه ای به علت نرم و متخلخل بودن بستر، از تنوع و غنای گونه ای بیشتری برخوردار است.

    6)زیستگاه های آبی: این زیستگاه که درون رودخانه ها را شامل می شوند که به علت شیب تند منطقه و جریان سریع آب دارای تنوع گیاهی اندکی می باشند.

    7) مناطق تخریب شده: این زیستگاه ها شامل مناطق دستخورده ی روستاها، باغها، مزارع کشاورزی و خاک ریزهای کنار جاده ها هستند.

    در این زیستگاه ها گونه های متعددی از گندمیان و علف های هرز دیده می شوند.

    در جدول 13 تعداد گیاهان هر یک از زیستگاه ها نشان داده شده اند.

    8- نواحی رویشی (کرولوژی): گیاهان دامنه های جنوب غربی بینالود دارای 66/52 درصد عناصر ایرانو-تورانی است و کرولوژی غالب را در منطقه تشکیل می دهند.

    34/14 درصد گونه ها مربوط به سه ناحیه ی رویشی شامل نواحی ایرانو-تورانی، مدیترانه ای، اروپا-سیبری و 29/12 درصد آنها متعلق به دو ناحیه ی رویشی ایرانو-تورانی، مدیترانه ای هستند.

    بعضی گونه ها نیز متعلق به نواحی رویشی ایرانو-تورانی، صحرا-سندی و یا ایرانو-تورانی، مدیترانه ای، صحرا-سندی می باشند.

    همچنین تعدادی دارای پراکنشی در بیش از سه ناحیه ی رویشی بوده و یا دارای گسترش جهانی هستند (جدول 14).

    9- گونه های اندمیک: از بین 488 گونه گیاهی منطقه تعداد 21 گونه یعنی 3/4% کل گونه ها اندمیک ایران می باشند.

    از بین این تعداد 7 گونه اندمیک خراسان و 3 گونه اندمیک کوه های بینالود می باشند.

    در جدول 15 نام گونه های اندمیک آمده است.

    تعدادی از گونه های تیپ بینالود، مجدداً از محل تیپ جمع آوری گردید.

    نام این گونه ها در جدول 16 آمده است.

    10- گونه های نادر و در معرض انقراض: از بین گونه های گیاهی منطقه تعداد 20 گونه جزو گونه های نادر در ایران می باشند.

    نام این گونه ها در جدول 17 آمده است (9).

    11- اهمیت اقتصادی: از میان گونه های گیاهی منطقه 89 گونه گیاه دارویی (جدول 18)، 32 گونه دارای اهمیت مرتعی و علوفه ای (این تعداد شامل مهمترین گونه های مرتعی و علوفه ای می باشند، چراکه بیشتر گونه های گیاهی توسط دام خورده می شوند.) (جدول19)، 40 گونه خوراکی (کل گیاه و یا بخشی از آن و یا محصولی از آن خوراکی بوده و یا در صنایع غذایی مصرف دارند.) (جدول20)، 36 گونه علف هرز (شامل مهمترین و مشکل سازترین علف های هرز منطقه) (جدول21)، 19 گونه گیاه زینتی و مناسب برای طراحی فضاهای سبز (جدول 22)، بیش از 9 گونه سمی (کل گیاه و یا بخشی از آن برای انسان یا دام سمی است.) (جدول 23)، 14 گونه درختی (جدول 24) و برای 23 گونه اهمیت های اقتصادی دیگری در منابع مختلف ذکر شده است مثلاً از ریشه ی Acanthophyllum glandulosum می توان به عنوان صابون استفاده کرد و یا از گونه ی Galium verum در پنیر سازی استفاده می شود.

    همچنین از Tanacetum parthenium، Chenopodium botrys و برگ Juglans regia می توان به عنوان حشره کش استفاده کرد.

    جدول 1: نام، مختصات جغرافیایی و ارتفاع بعضی از مهمترین مناطق و روستاهای منطقه مطالعه شده جدول 2: میانگین حداکثر، متوسط و حداقل دماهای ماهانه و سالانه در فاصله سالهای 1985 تا 1962 و 1991 تا 2000 جدول 3: میانگین بارش ماهانه و سالانه در فاصله سالهای 1962 تا 1985 و 1991 تا 2000 جدول 4: میانگین رطوبت نسبی ماهانه و سالانه در فاصله سالهای 1962 تا 1985 و 1991 تا 2000 جدول 5: نام خانواده های گیاهی منطقه به همراه تعداد جنسها و گونه های هر خانواده جدول 6: جنس های بزرگ گیاهی منطقه و تعداد گونه های هر جنس جدول 7: لیست گونه های گیاهی دامنه های جنوب غربی رشته کوه بینالود کرولوژی: ایرانو تورانی (IT)، مدیترانه ای (M)، اروپا-سیبری (ES)، صحرا-سندی (SS)، چند ناحیه ی رویشی (Plur.)، جهان وطنی (Cosm.).

    شکل زیستی: تروفیت (Th)، همی کریپتوفیت (Hem)، کامفیت (Ch)، فانروفیت (Ph)، نانوفانروفیت (N.Fh)، ژئوفیت ریزم دار (Ge.r)، ژئوفیت غده دار (Ge.t)، ژئوفیت پیاز دار (Ge.b)، هلوفیت (Hel)، پارازیت (Par).

    زیستگاه: 1) نواحی دشتی، 2) نواحی صخره ای، 3) نواحی کوهستانی خشک، 4) نواحی کوهستانی مرطوب، 5) واریزه ها، 6) زیستگاه های آبی، 7) نواحی تخریب شده.

    موقعیت ها ، نزدیک ترین روستای محل جمع آوری می باشند.

    تمامی نمونه های گیاهی در هرباریوم مرکزی دانشگاه تهران (TUH) نگهداری می شوند.

    *بومی ایران، **بومی بینالود، ***محل نمونه تیپ جدول 8: تعداد و درصد گیاهان دولپه، تک لپه، پتریدوفیت و کلامیدوسپرم جدول 9: مقایسه ی مساحت، تعداد خانواده ها، جنسها و گونه های گیاهی ایران و منطقه جدول 10: تعداد و درصد اشکال زیستی گیاهان دامنه های جنوب غربی بینالود جدول 11: تعداد و درصد اشکال زیستی 10 خانواده ی گیاهی بزرگ منطقه جدول 12: تعداد و درصد هر یک از دوره های رویشی گیاهان منطقه جدول 13: تعداد گونه های گیاهی هر یک از زیستگاه های منطقه جدول 14: تعداد و درصد عناصر رویشی گیاهان منطقه جدول 15: نام گونه های اندمیک و محل بومی هر یک جدول 16: نام گونه های تیپ بینالود جدول 17: گونه های نادر جدول 18: نام گونه های دارویی منطقه جدول 19: گیاهان مهم مرتعی و مناسب برای علوفه ی دام جدول 20: گیاهان خوراکی جدول 21: مهمترین علف های هرز رایج در مزارع و باغ ها جدول 22: گیاهان زینتی و مناسب برای طراحی فضای سبز جدول 23: لیست مهمترین گیاهانی که تمام یا قسمتی و یا محصولی از آنها برای انسان یا دام سمی می باشد جدول 24: لیست گیاهان درختی منطقه منابع 1- جعفری، ع.، 1368، گیتاشناسی ایران، گیتاشناسی، جلد اول، تهران.

    2- درویش زاده، ع.، 1370، زمین شناسی ایران، سپهر تهران، 256-251 3- نقشه ی مشهد، 1378، مقیاس 500000: 1، سری K 452، برگ NJ 40-C، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح.

    4-نقشه ی درود، 1363، مقیاس 1:50000 ، سری K 753، برگ III 7862 ، اداره ی جغرافیایی ارتش جمهوری اسلامی ایران.

    5- نقشه ی باغشن گچ، 1369، مقیاس 1:50000، سری 753 K، برگ I 7762، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح.

    6- نقشه ی نیشابور، 1370، مقیاس 1:50000، سری 753 K، برگ I 7762، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح.

    7- نقشه ی گلمکان، 1363، مقیاس 1:50000، سری 753 K، برگ IV 7862، اداره ی جغرافیایی ارتش.

    8- زرگری، ع.، 1370-1376، گیاهان دارویی، انتشارات دانشگاه تهران، جلد 5-1، تهران.

    9- قهرمان، ا.، عطار، ف.، 1380، تنوع زیستی گونه های گیاهی ابرشهر تهران، انتشارات دانشگاه تهران، تهران.

    10- قهرمان، ا.، 1373-1369، کروموفیت های ایران، مرکز نشر دانشگاهی، جلد 4-1، تهران.

    11- قهرمان، ا.، 1381-1357، فلور رنگی ایران.

    موسسه ی تحقیقات جنگلها و مراتع، جلد 24-1، تهران.

    12- مظفریان، و.، 1379، رده بندی گیاهی، انتشارات امیرکبیر، جلد 2-1، تهران.

    13- اسدی، م.، معصومی، ع.، خاتم ساز، م.، مظفریان، و.، 1380-1367، فلور ایران.

    موسسه ی تحقیقات جنگلها و مراتع، جلد 42-1، تهران.

    14- قهرمان، ا.، عطار، ف.،1377، تنوع زیستی گونه های گیاهی ایران، انتشارات دانشگاه تهران، جلد اول، تهران.

    15- مظفریان، و.، 1375، فرهنگ نام های گیاهان ایران، فرهنگ معاصر، تهران.

    16- ویسکرمی، غ.، 1379، مطالعه ی فلوریستیک منطقه ی کوه سفید لرستان.

    پایان نامه کارشناسی ارشد رشته ی زیست شناسی گیاهی، دانشکده ی علوم، دانشگاه تهران.

    17- زارعی، م.، 1382، مرور سیستماتیک سرده ی GAGEA (تیره ی لاله) در ایران، پایان نامه ی کارشناسی ارشد رشته ی زیست شناسی گیاهی، دانشکده ی علوم، دانشگاه تهران.

    18- معصومی، ع.، 1379-1365، گون های ایران، موسسه ی تحقیقات جنگلها و مراتع، جلد 4-1، تهران.

    19- کریمی.

    ه، 1374.

    گیاهان هرز ایران، مرکز نشر دانشگاهی، تهران.

    20- حیدری، ج.، 1383، بررسی فلوریستیک دامنه های جنوب غربی رشته کوه بینالود.

    پایان نامه ی کارشناسی ارشد رشته ی زیست شناسی گیاهی، دانشکده ی علوم، دانشگاه تهران.

    21- Rechinger, K.

    H.

    (ed.).

    (1963-1999) Flora Iranica, Vols.

    1-174.

    Akademische Druck-u.

    Verlagsanstalt.

    .

    22- komarov, V.

    L.

    (1933-1964)Flora of the U.S.S.R.

    Vols.

    1-30.

    Izdatelstvo Akademii nsuk SSR.

    23- Akhani, H.

    & Forther, H., (1994) The genus Heliotropium L.

    (Boraginaceae) in Flora Iranica Area.

    Sendtnera, 2, 187-276.

    24-Assadi.

    M., (1996) A taxonomic revision of Elymus sect.

    Caespitosae and sect.

    Elytrigia (Poaceae, Triticeae) in , Willdenowia, 26, 251-271.

    25-Davis, P.

    (ed.)., (1965-1988) Flora of Turkey and the east .

    1-10, Press.

    26- Ranjbar, M., (1999) Some remarks on the genus oxytropis (Fabaceae) from , Sendtnera, 6, 193-196.

    27-Townsend, C.

    C.

    & Guest, E., & Al-ravi, A.

    (Eds.).

    (1966-1968) Flora of .

    1-9.

    Ministry of Agriculture of the .

    28- Tutin T.

    G.

    et al.

    (1964-1980) Flora Europaea.

    1-5.

    Press.

    29- Akhani.

    H., (1998) Plant biodiversity of Golestan national Park, , Stapfia 53.

    30- Takhtajan, A.

    (1986) Floristic Regions of the World.

    (English translation from Russian).

    31- Zohary, M.

    (1973) Geobotanical foundation of the Middie East.

    Vol 1-2, Gustav Fischer Verlag.

    پیوست 1: نقشه های توپوگرافیک منطقه پیوست 2: تصویر گونه های گیاهی منطقه 52 51 50 49 48 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 52 51 50 49 48 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 پیوست 2: تصاویر گونه های گیاهان زیر به ترتیب شماره در صفحات بعدی آمده است.

    1) Pistacia atlantica Desf.

    subsp.

    mutica (Fisch.

    & C.

    A.

    Mey.) Rech.

    f.

    2) Prangos latiloba Korov.

    3) Berberis integerrima Bunge 4) Tragopogon longirostris Boisch.

    in Webb 5) Acanthophyllum korshinskyi Schischk 6) Trichodesma bamianicum (Bge.) A.DC.

    7) Acanthophyllum microcephalum Boiss.

    8) Acanthophyllum glandulosum Bunge ex Boiss.

    9) Ixiolirion tataricum (Pall.) Herb.

    10) Arum kotschyi Boiss.

    11) Cynanchum acutum L.

    12) Centaurea behen L.

    13) Cichorium intybus L.

    14) Cousinia monocephala Bunge.

    15) Gundelia tournefortii L.

    16) Caccinia macranthera (Bank & Soland.) Brand in Engler.

    var.

    crassifolia (Vent.) Brand.

    in Engler 17) Onosma bulbotrichum DC.

    18) Crambe kotschyana Boiss.

    19) Dianthus orientalis in Weber & Mohr.

    stenocalyx (Boiss.) Rech.

    20) Silene odontopetala Fenzl.

    odontopetala 21) Astragalus sieversianus Pall.

    22) Onobrychis sp.

    23) Iris kopetdagensis (Vved.) Mathew & Wendelbo 24) Iris songarica Schrenk.

    25) Gladiolus segetum Ker.- Gawl.

    26) Scutellaria litwinowii Bornm.

    & Sint.

    27) Eremostachys labiosiformis (M.

    Pop.) Knorring 28) Perovskia abrotanoides Karel 29) Phlomis cancellata Bunge 30) Allium elborsense Wendelbo 31) Allium sarawschanicum Regel.

    32) Gagea afghanica A.

    Terr.

    33, 34, 35) Gagea chomutowae Pascher.

    36) Stachys lavandulifolia Vahl.

    37) Stachys trinervis Aitch.

    & Hemsl.

    38) Gagea setifolia Baker 39) Tulipa micheliana Hoog.

    40) Delphinium turkmenum Lipsky 41) Amygdalus spinosissima Bge.

    turcomanica (Lincz.) Browicz 42) Verbascum cheiranthifolium Murb.

    transcaspicum Murb.

    43) Verbascum songaricum Schrenk ex Fisch.

    Mey.

    songaricum 44) Typha minima Funk.

    45) Convolvulus pilosellaefolius Desr.

    in Lam.

    46) Convolvulus doricnium L.

    subhirsutus (Rgl.

    & Schmalh.) Saad.

    47) Ephedra procera Fisch.

    et Mey.

    48) Euphorbia chamaesyce L.

    49) Astragalus nephtonensis Freyn 50) Astragalus touranicus Freitag &Podlech 51) Corydalis aitchisonii M.

    Pop.

    52) Hypericum scabrum L., Rhus coriaria L.

    53, 54) Glaucium elegans Fisch.

    55) Roemeria hybrida (L.) DC.

    dodecandra (Forssk.) Maire in Jahandiez & Maice.

    56) Acantholimon pterostegium Bunge 57) Polygonum polycnemoides Jaub.

    & Spach 58) Anemone petiolulosa Juz.

    59) Clematis orientalis L.

    60) Tamarix ramosissima Ledeb.

    نامطول جغرافیاییعرض جغرافیاییارتفاع (متر)باغشن گچ'46 °58'18 °361280میر آباد'48 °58'18 °361360درقلعه'53 °58'21 °361700برف ریز'54 °58'18 °361800رود'55 °58'15 °361500بشر آباد'52 °58'15 °361360غار'54 °58'15 °361420بوژان'58 °58'15 °361600خرو بالا'3 °58'10 °361500 JanFebMarAprMayJuneJulyAugSeptOctNovDecسالانهحداکثر دما4/72/111/151/227/27337/346/337/299/225/154/1036/19متوسط دما5/156/88/145/1924264/244/204/142/89/32/14حداقل دما7/4-6/1-2/24/73/11152/171/159/109/58/07/2-4/6 JanFebMarAprMayJuneJulyAugSeptOctNovDecسالانهمیانگین بارش5/417/386/471/303/205/37/11/023/95/165/279/239 JanFebMarAprMayJuneJulyAugSeptOctNovDecسالانهرطوبت نسبی3/696/663/635/55509/365/346/363/382/476/583/681/51 گونه هاجنسهانام خانوادهN.گونه هاجنسهانام خانوادهN.11LINACEAE3511ADIANTHACEAE143MALVACEAE3641AMARANTHACEAE211MORACEAE3711AMARYLLIDACEAE311OLEACEAE3822ANACARDIACEAE421ONOAGRACEAE392217APIACEAE521ORCHIDACEAE4011ARACEAE611OROBANCHACEAE4122ASCLEPIADACEAE774PAPAVERACEAE427144ASTERACEAE831PLANTAGINACEAE4311BERBERIDACEAE911PLATANACEAE442013BORAGINACEAE1052PLUMBAGINACEAE453026BRASSICACEAE115034POACEAE4632CAPPARIDACEAE1211PODOPHYLLACEAE472713CARYOPHYLLACEAE1384POLYGONACEAE4876CHENOPODIACEAE1411PORTULACACEAE4921COLCHICACEAE1533PRIMULACEAE5041CONVOLVULACEAE16128RANUNCULACEAE5111CORYLACEAE1711RESEDACEAE5211CUSCUTACEAE181310ROSACEAE5383CYPERACEAE1996RUBIACEAE5421DIPSACACEAE2011RUTACEAE5511ELAEAGNACEAE2152SALICACEAE5611EPHEDRACEAE22155SCROPHULARIACEAE5711EQUISETACEAE2343SOLANACEAE58102EUPHORBIACEAE2422TAMARICACEAE594316FABACEAE2511THYMELAEACEAE6022FUMARIACEAE2611TYPHACEAE6132GENTIANACEAE2711ULMACEAE6243GERANIACEAE2822URTICACEAE6331HYPERICACEAE2911VALERIANACEAE6443IRIDACEAE3011VERBENACEAE6511JUGLANDACEAE3121VIOLACEAE6621JUNCACEAE3222ZYGOPHYLLACEAE672114LAMIACEAE33488301مجموع187LILIACEAE34 تعداد گونهنام خانوادهنام جنسشماره14FabaceaeAstragalus19EuphorbiaceaeEuphorbia28AsteraceaeCousinia38PoaceaeBromus47LiliaceaeGagea57ScrophulariaceaeVeronica66CaryophyllaceaeAcanthophyllum76LiliaceaeAllium86CyperaceaeCarex96AsteraceaeCenthaurea10 نام خانواده ها و گونه هاکرولوژیشکل زیستیزیستگاهشماره ی هرباریومی (TUH)، ارتفاع، موقعیتADIANTHACEAEADIANTHACEAEADIANTHACEAEADIANTHACEAEADIANTHACEAEAdianthum capillus veneris L.IT- MHem2Ghar, 1500M, 32224AMARANTHACEAEAMARANTHACEAEAMARANTHACEAEAMARANTHACEAEAMARANTHACEAEAmaranthus albus L.Plur.Th1, 7Rood, 1340m, 29764Amaranthus blitoides S.Watson.Plur.Th1, 7Rood, 1340m, 29763Amaranthus retroflexus L.Plur.Th1, 7Rood, 1700m, 29748Amaranthus viridis L.Plur.Th1, 7Rood, 1340m, 32214AMARYLLIDACEAEAMARYLLIDACEAEAMARYLLIDACEAEAMARYLLIDACEAEAMARYLLIDACEAEIxiolirion tataricum (Pall.) Herb.ITGe.b1, 3, 7Mirabad, 1700m, 32258- Baghshangach, 1600m, 31941ANACARDIACEAEANACARDIACEAEANACARDIACEAEANACARDIACEAEANACARDIACEAEPistacia atlantica Desf.

    f.ITPh3Mirabad, 1800m, 32258Rhus coriaria L.IT- MPh1, 3, 4Boojan, 1900m, 29547APIACEAE/UMBELLIFERAEAPIACEAE/UMBELLIFERAEAPIACEAE/UMBELLIFERAEAPIACEAE/UMBELLIFERAEAPIACEAE/UMBELLIFERAEBunium cylindricum (Boiss.

    & Hohen.) Drude in Engler & Prantl.ITGe.t1, 7Rood, 1600m, 30438Bunium persicum (Boiss.) B.

    Fedtsch.ITGe.t1, 7Barfriz, 1900m, 30441- Boojan, 1700m, 32263Bupleurum exaltatum M.

    B.ITCh2Rood, 1600m, 29718- Barfriz, 2300m, 29719Caucalis platycarpos L.IT- MTh1, 7Rood, 1600m, 30427- Boojan, 1700m, 32268Conium maculatum L.Plur.Hem1, 7Rood, 1600m, 32264Dorema aitchisonii Korov.

    ex M.

    Pimen.ITHem1, 5Boojan, 1700m, 31897Eryngium bungei Boiss.ITHem3, 5Boojan, 1700m, 31896- Kharv, 2000m, 31894Eryngium caucasicum Trautv.ITHem1, 3, 5Rood, 1600m, 29720- Mirabad, 1700m, 31895Falcaria vulgaris Bernh.IT- M- ESHem1, 7Rood, 1500m, 32273Ferula flabelliloba Rech.

    & Aell.

    * ***ITHem3, 5Mirabad, 1700m, 32269- Rood, 1700m, 32270Ferula ovina (Boiss.) Boiss.ITHem2, 3Boojan, 1700m, 30435Johrenia platycarpa Boiss.ITHem1, 2, 3Rood, 1600m, 29714Opopanax persicus Boiss.ITHem1, 7Boojan, 1700m, 32271Pimpinella affinis Ledeb.IT- ESHem1, 7Boojan, 1900m, 29716- Kharv, 2000m, 31893Prangos latiloba Korov.ITHem2, 3Mirabad, 1700m, 30430- Boojan, 1700m, 31889Prangos serpentinica (Rech.

    f., Aell.

    & Esfand.) Herrnstadt & Heyn.ITHem2, 3Barfriz, 1600m, 30429- Boojan, 1700m, 30432Scaligeria allioides (Regel.

    & Schmalh.) Boiss.ITGe.t1, 7Baghshangach, 1500m, 32266Scandix aucheri Boiss.ITTh1, 3Kharv, 2000m, 30560Scandix stellata Banks & Soland.IT- MTh1, 3Mirabad, 1600m, 30558Torilis leptophylla (L.) Reichenb.IT- M- ESTh1Mirabad, 1600m, 31892- Barfriz, 2000m, 31892Turgenia latifolia (L.) Hoffm.IT- M- ESTh1, 3Barfriz, 1900m, 30437- Rood, 1600m, 32264Zosima absinthifolia (Vent.) Link.ITHem1, 3Barfriz, 1900m, 30439- Boojan, 1700m, 30428ARACEAEARACEAEARACEAEARACEAEARACEAEArum kotschyi Boiss.ITGe.b1, 2, 3Barfriz, 1900m, 30917- Rood, 1500m, 32194ASCLEPIADACEAEASCLEPIADACEAEASCLEPIADACEAEASCLEPIADACEAEASCLEPIADACEAECynanchum acutum L.IT- MHem2, 3, 4Rood, 1800m, 32210Vincetoxicum pumilum Decne.

    in DC.ITHem3, 3, 5Boojan, 1500m, 31920- Mirabad, 1800m, 31921ASTERACEAE/COMPOSITAEASTERACEAE/COMPOSITAEASTERACEAE/COMPOSITAEASTERACEAE/COMPOSITAEASTERACEAE/COMPOSITAEAchillea biebersteinii Afan.ITHem1, 3, 7Rood, 1600m, 29635- Boojan, 1700m, 31868Achillea tenuifolia Lam.ITCh1, 2, 3, 7Barfriz, 2000m, 31866- Mirabad, 1500m, 30110Acroptilon repens (L.) DC.

    australe (Iljin.) Rech.

    f.ITHem1, 7Rood, 1340m, 29717Anthemis odontostephana Boiss.

    odontostephanaITTh2Kharv, 2000m, 30133- Mirabad, 1500m, 30108Artemisia scoparia Waldst.

    & Kit.Plur.Ch1, 7Boshrabad, 1380m, 29721Artemisia sieberi Besser.

    sieberiIT- M- ESCh1, 3Boshrabad, 1380m, 29723Carduus pycnocephalus L.IT- MTh1, 4Rood, 1340m, 30128Carthamus lanatus L.

    turkestanicus (M.pop.) Hanelt.ITTh1, 7Boojan, 1600m, 31860Carthamus oxyacantha M.

    B.IT- M- ESTh7Rood, 1700m, 29729Centaurea balsamita Lam.

    balsamitaITTh1, 7Rood, 1700m, 31861Centaurea behen L.IT- MHem2, 3Boojan, 1900m, 29733Centaurea bruguierana (DC.)Handmzt.

    belangerana (DC.) Bornm.IT- SSTh7Rood, 1340m, 31901Centaurea depressa M.

    B.ITTh1, 7Mirabad, 1600m, 30094Centaurea iberica Trev.

    ex Spreng.IT- MTh1, 3, 4, 7Baghshangach, 1600m, 31863- Rood, 1340m, 31863Centaurea virgata Lam.

    squarrosa (Willd.) Gugler.ITCh1, 2, 3Rood, 1500m, 29727Cephalorrhynchus polycladus (Boiss.) Kir.

    ***ITHem1Rood, 1700m, 32231Chardinia orientalis (L.) O.

    Kuntze.ITTh1, 3Mirabad, 1500m, 30941Chondrilla juncea L.IT- M- ESHem1, 7Boojan, 1500m, 32222Cichorium intybus L.Plur.Hem1, 4Barfriz, 2000m, 31877- Mirabad, 1500m, 31850Cirsium arvense (L.) Scop.

    incanum (S.

    Gmelin) Ledeb.Plur.Th1, 4Barfriz, 2000m, 28577Cirsium congestum Fisch.

    ex DC.

    congestumITHem1, 3Rood, 1700m, 29744Cirsium libanoticum DC.IT- MHem1, 4Rood, 1700m, 29722- Barfriz, 1500m, 31870Cirsium turkestanicum (Regel.) Petrak.

    pseudolappasceum (Charadze.) Petrak.ITHem1, 3Rood, 1700m, 29734Cnicus benedictus L.

    kotschyi (Schultz Bip) Boiss.IT- MTh1, 7Rood, 1340m, 31849Conyza canadensis (L.) Cronq.Plur.Th1, 7Rood, 1340 ,29715Cousinia adenostegia Rech.

    ** ***ITHem5Barfriz, 2200m, 28567Cousinia eryngioides Boiss.

    *ITHem3, 7Barfriz, 2000m, 32283- baghshangach, 1600m, 28550Cousinia lasiandra Bunge.

    *ITHem3Barfriz, 2000m, 28560Cousinia microcarpa Boiss.ITHem1, 3, 4, 7Baghshangach, 1600m, 28562- Rood, 1700m, 32198Cousinia monocephala Bunge.

    *ITHem3Barfriz, 1800m, 28549Cousinia cf.

    spathulata Kult.

    *ITCh3Barfriz, 1900m, 28566Cousinia trachyphyllaria Bornm.

    & Rech.

    *ITHem3Kharv, 2000m, 28564Cousinia umbrosa Bunge.ITHem7Barfriz, 1800m, 31917Crepis flexuosa (DC.) C.

    B.

    ClarkeITGe.r2Ghar, 1500m, 28571Crepis pulchra L.

    turkestanica Babcock.IT‏Th1, 3, 5Kharv, 2000m, 32209- Boojan, 1500m, 30119Crepis sancta (L.) Babcock.

    iranica Rech.

    f.IT- MTh1, 3, 5, 7Mirabad, 1600m, 30098- baghshan ghach,Echinops cf.

    chorassanicus Bunge *ITHem1, 3Barfriz, 2000m, 28760- Rood, 1600m, 29641Echinops leiopolyceras Bornm.ITHem1, 3Rood, 1600m, 31852Echinops orientalis Trautv.ITHem1, 3Rood, 1600m, 29628Echinops sp.Hem1, 3Kharv, 2000m, 28763Erigeron acer L.Plur.Hem7Barfriz, 2000m, 29624Eupatorium cannabinum L.IT- M- ESHem4Rood, 1600m, 29625Filago desertorum Pomel.IT- MTh3Kharv, 2000m, 32218Filago pyramidata L.IT- M- ESTh3Rood, 1600m, 30123- kharv, 2000m, 30126Garhadiolus angulosus Jaub.

    & Spach.ITTh1, 7Barfriz, 1900m, 30106- Rood, 1600m, 32117Gnaphalium luteo- album L.ITHem2Rood, 1600m, 29637- Boojan, 1700m, 30112Gundelia tournefortii L.ITHem1, 3, 5Barfriz, 1600m, 30117Helichrysum oocephalum Boiss.

    ***ITCh2, 3Rood, 1700m, 29639- kharv, 2000m, 31864Heteroderis pusilla (Boiss.) Boiss.

    gymnocephala Rech.

    f.ITTh1, 7Baghshangach, 1500m, 30118Heteropappus altaicus (willd.) Novopokr.

    canescens (Nees.) Serg.IT- ESHem1, 2Rood, 1700m, 29636Koelpinia linearis Pall.IT- SSTh1, 7Rood, 1340m, 30181Lactuca glauciifolia Boiss.ITTh1Kharv,2000m, 31914Lactuca serriola L.IT- M- ESHem7Rood, 1340m, 31859Lasiopogon muscoides (Desf.) DC.IT- SSTh1, 3Barfriz, 1600m, 30131Launaea acanthodes (Boiss.) O.

    Kuntze.

    *ITHem1, 3, 7Rood, 1600m, 29619Leontodon asperrimus (Willd.) Boiss.

    ex Ball.ITHem3Boojan, 1700m, 30120Onopordon leptolepis DC.ITHem1, 7Rood, 1600m, 31863Phagnalon nitidum Fres.ITCh2Boojan, 1700m, 28767- kharv, 2000m, 30125Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.ITTh/Hem3, 5Rood, 1600m, 29620Scariola orientalis (Boiss.) Sojak.

    orientalisITCh1, 3, 5Sclerorhachis platyrachis (Boiss.) Podlesch.

    ex Rech.

    f.ITHem2Rood, 1700m, 30121- kharv, 2000m, 30124Scorzonera leptophylla (DC.) Krasch.

    & Lipsch.ITGe.t3Barfriz, 1600m, 30134- Mirabad, 1800m, 30086Siebera nana (DC.) Bornm.IT- MTh3Barfriz, 1700m, 31917Sonchus oleraceus L.Plur.Hem1, 7Rood, 1340m, 29640Steptorrhamphus persicus (Boiss.) O.

    & B.

    Fedtsch.ITGe.t2Boojan, 1700m, 32223Tanacetum parthenium (L.) Schultz Bip.Plur.Hem1, 2Rood, 1700m, 29627Taraxacum sp.Hem1, 7Boojan, 1800mTaraxacum syriacum Boiss.ITHem4, 7Barfriz, 2000m, 31856Tragopogon graminifolius DC.ITHem1, 7Rood, 1600m, 29645- Barfriz, 1900m, 30114Tragopogon longirostris Boisch.

    in Webb.IT- M- ESHem1, 3, 7Mirabad, 1800m, 30132- Boojan, 1700m, 30116Xeranthemum longipapposum Fisch.

    Mey.ITTh1, 3Barfriz, 2000m, 30933- boojan, 1700m, 30926BERBERIDACEAEBERBERIDACEAEBERBERIDACEAEBERBERIDACEAEBERBERIDACEAEBerberis integerrima BungeITPh1, 2, 3Mirabad, 1800m, 30907- Rood, 1600m,30906BORAGINACEAEBORAGINACEAEBORAGINACEAEBORAGINACEAEBORAGINACEAEAnchusa italica Retz.

    italicaIT- SSTh1, 7Rood, 1600m,29603Anchusa ovata Lehm.IT- ESTh7Rood, 1340m, 29602Asperugo procumbens L.IT- M- ESTh7Kharv, 1800m, 30162- Boojan, 1700m, 30137Caccinia macranthera (Bank & Soland.) Brand in Engler.

    in Engler.ITHem3Mirabad, 1700m, 30161Echium italicum L.

    italicumITHem7Mirabad, 1700m, 30956Heliotropium dasycarpum Ledeb.

    Subsp.

    dasycarpumITCh1, 3, 7Kharv, 2100m, 31910Heliotropium europaeum L.IT- M- ESTh1, 7Rood, 1600m, 29604Heterocaryum szovitsianum (Fisch.

    & A.

    Mey) A.

    CD.ITTh3, 7Rood, 1340m, 30157Lappula barbata (M.

    B.) Gurke.

    in Engler.

    & Prantl.ITTh1, 3Rood, 1600m, 30157Lappula drobovii M.

    ex pavl.ITTh3Baghshangach, 1500m, 30953Lappula microcarpa (Ledeb.) Gurke.ITTh1, 3, 7Boojan, 1900m, 29601Lappula sinaica (DC.) Aschers.

    ex Schweinf.ITTh3, 4, 7Mirabad, 1600m, 30144- Barfriz, 1900m, 30139Lithospermum arvense L.IT- M- ESTh7Rood, 1340, 32232Myosotis refracta Boiss.IT- M- ESTh4, 7Rood, 1600m, 30157Nonnea caspica (Willd.) G.

    Don.ITTh1, 7Rood, 1340m, 30954- Mirabad, 1500m, 30138Nonnea flavescens (C.A.Mey.) Fish.

    Mey.IT- ESHem7Boojan, 1700m, 30156Onosma bulbotrichum DC.ITHem2, 3Kharv, 2000m, 30145Onosma longilobum Bge.ITHem2, 3Mirabad, 1700m, 30147- Kharv, 2000m, 30146Rochelia cardiosepala Bge.ITTh7Boojan, 1700m, 30160Trichodesma bamianicum (Bge.) A.DC.ITHem2, 3Barfriz, 1600m, 30999- Kharv, 2000m, 32233BRASSICACEAE/CRUCIFERAEBRASSICACEAE/CRUCIFERAEBRASSICACEAE/CRUCIFERAEBRASSICACEAE/CRUCIFERAEBRASSICACEAE/CRUCIFERAEAlyssum linifolium Steph.

    ex Willd.

    in L.IT- MTh1, 3, 7Rood, 1340m, 30178Alyssum meniocoides Boiss.ITTh1, 3Barfriz, 2000m, 30199Alyssum stapfii Vierh.ITTh1, 3, 7Mirabad, 1500m, 30183- Kharv, 1800m, 32234Alyssum szowitsianum Fisch.

    Mey.ITTh1, 3, 7Rood, 1340m, 30176- Mirabad, 1500m, 30946Arabidopsis wallichii (Hook.

    & Thoms.) N.

    Busch.ITTh/Hem2Rood, 1600m, 32236- Kharv, 2000m, 32237Barbarea plantaginea DC.ITHem4Mirabad, 1500m, 30951- Boojan,1700m, 30549Brassica elongata Ehrh.IT- MHem4, 7Barfriz, 1900m, 30192- Baghshan ghach, 1500m, 32240Capselle bursa- pastoris (L.) Medicus.Cosm.Th1, 7Kharv, 1800m, 30175Cardaria draba (L.) Desv.IT- MHem7Mirabad, 1800m, 30196- Boojan, 1700m, 30207Chorispora tenella (Pall.) DC.ITTh7Rood, 1340m, 30189Clypeola jonthlaspi L.IT- MTh1, 2, 3Barfriz, 1600m, 30191- Kharv, 2000m, 30165Conringia perfoliata (C.

    Mey.) Busch.ITTh7Barfriz, 2000m, 30198- Mirabad, 1800m, 30193Crambe kotschyana Boiss.ITHem2, 5Mirabad, 1700m, 30205Descurainia sophia (L.) Webb & Berth.IT- M- ESTh1, 7Kharv, 1800m, 30170Diplotaxis harra (Forssk.) Boiss.IT- SSHem4, 7Baghshangach, 1500m, 32239Drabopsis verna C.

    Koch.ITTh1, 3Rood, 1340m, 30174Erophila verna (L.) Besser.IT- M- ESTh1, 3, 7Rood, 1340m, 30177Eruca sativa Miller.Plur.Th7Mirabad, 1600m, 30190Euclidium tenuissimum (pall.) B.

    Fedtsch.ITTh7Barfriz, 1900m, 30202- Rood, 1600m, 30182Goldbachia laevigata (M.

    B.) DC.IT- MTh7Rood, 1340m, 30184Lepidium latifolium L.IT- M- ESHem2, 4, 7Rood, 1600m, 29683Malcolmia africana (L.) R.

    africanaIT- SATh1, 7Rood, 1340m, 30206- Baghshangach, 1500m, 30201Matthiola dumulosa Boiss.

    & Buhse *ITHem2, 3Kharv, 2000m, 30950Nasturtium officinale R.

    Br.IT- M- ESHel6Kharv, 1800m, 30200Neslia apiculata Fisch.IT- MTh7Rood, 1340m, 30180Pachypterygium brevipes Bge.ITTh1, 3Rood, 1600m, 30204Rapistrum rugosum (L.) All.IT- M- ESTh1, 4, 7Mirabad, 1700m, 32235Sisymbrium loeselii L.IT- M- ESTh4, 7Boojan, 1900m, 29739Sisymbrium septulatum DC.ITTh4, 7Mirabad, 1800m, 32242Thlaspi perfoliatum L.IT- M- ESTh7Kharv, 1800m, 30169- Barfriz, 1900m, 30186CAPPARIDACEAECAPPARIDACEAECAPPARIDACEAECAPPARIDACEAECAPPARIDACEAECapparis spinosa L.

    spinosaPlur.Ch7Barfriz, 1900m, 30584Cleome coluteoides Boiss.ITHem1, 3, 7Barfriz, 2000m, 30587- Baghshangach, 1500m, 30585Cleome khorassanica Bge.

    & Bien.

    ex Boiss.ITTh3Baghshangach, 1500m, 30583CARYOPHYLLACEAECARYOPHYLLACEAECARYOPHYLLACEAECARYOPHYLLACEAECARYOPHYLLACEAEAcanthophyllum crassinodum Yukhan.

    & Edmondson.ITCh2, 3Rood, 1600m, 29726Acanthophyllum glandulosum Bunge ex Boiss.ITCh2, 3Barfriz, 2300m, 29728- Rood, 1600m, 30934Acanthophyllum gracile Bunge ex Boiss.ITCh2, 3Barfriz, 2000m, 30931- Kharv, 2000m, 30940Acanthophyllum korshinskyi Schischk.ITCh2, 3Kharv, 2000m, 30215- Barfriz, 2000m, 30930Acanthophyllum microcephalum Boiss.ITCh2, 3Boojan, 1700m, 30939- Rood, 1700m, 32245Acanthophyllum sordidum Bung ex Boiss.ITCh2, 3Rood, 1600m, 29727- Kharv, 2000m, 30928Arenaria leptoclados (Reichenb.) Guss.IT- ESTh1, 3Mirabad, 1600m, 30222Buffonia oliveriana Ser.ITTh1, 5Mirabad, 1700m, 30942Buffonia sintenisii Freyn.ITCh2, 3Kharv, 2000m, 30226Cerastium dichotomum L.IT- MTh5, 7Mirabad, 1800m, 30223- Rood, 1340m, 31909Cerastium inflatum Link ex Desf.ITTh2, 3, 5Mirabad, 1700m, 30929Dianthus binaludensis Rech.

    ** ***ITCh2, 3Rood,1700m, 32244Dianthus orientalis in Weber & Mohr.

    *ITCh2, 4Rood, 1600m, 30229- Kharv, 2000m, 30225Gypsophila bicolor (Freyn & Sint.) Grossh.ITHem1, 7Rood, 1600m, 30935Gypsophila pilosa Huds.ITTh7Rood, 1340m, 31905Holosteum glutinosum (M.

    B.) Fisch.

    Mey.ITTh7Rood, 1340m, 30208Lepyrodiclis stellarioides Schrenk ex Fisch.

    Mey.ITTh4, 7Barfriz, 2000m, 30213- Mirabad, 1800m, 30210Mesostemma kotschyanum (Fenzl in Boiss.) Vved.

    kotschyanumITTh2, 5Mirabad, 1600m, 30216Minuartia hybrida (Vill.) Schischk.

    hybridaIT- MTh1, 5Barfriz, 1600m, 30211Minuartia meyeri (Boiss.) Bornm.ITTh2, 3Kharv, 2000m, 30227Silene chaetodonta Boiss.ITTh1, 3Barfriz, 2000m, 30938- Mirabad, 1700m, 30943Silene conoidea L.IT- MTh7Mirabad, 1500m, 30221Silene latifolia Poir.

    persica (Boiss.

    & Buhse) Melzh.ITHem2, 4, 7Barfriz, 2000m, 30232- Rood, 1600m, 30214Silene odontopetala Fenzl.

    odontopetalaITHem2Rood, 1600m, 30228Silene swertiifolia Boiss.ITHem2Miar abad, 1500m, 30212- Rood, 1600m, 32243Stellaria media (L.) Vill.Plur.Th4, 7Kharv, 1800m, 30231- Boojan, 1700m, 30924Vaccaria oxyodonta Boiss.ITTh7Mirabad, 1500m, 30218- Rood, 1340, 30921CHENOPODIACEAECHENOPODIACEAECHENOPODIACEAECHENOPODIACEAECHENOPODIACEAEAtriplex micrantha Ledeb.ITTh7Rood, 1600m, 29703Ceratocarpus arenarius L.ITTh1, 3, 7Booshr abad, 1380m, 29704Chenopodium album L.

    albumPlur.Th7Boojan, 1900m, 29707Chenopodium botrys L.Plur.Th1, 4Rood, 1600m, 29709Kochia scoparia (L.) Schrad.PlurTh7Rood, 1340msNoaea mucronata (Forssk.) Asch.

    & Schweinf.

    mucronataITCh3, 7Boshrabad, 1380m, 29705Salsola kali L.Plur.Th7Rood, 1340m, 32281COLCHICACEAECOLCHICACEAECOLCHICACEAECOLCHICACEAECOLCHICACEAEColchicum persicum BakerITGe.b2, 3, 7Barfriz, 2000m, 30578Colchicum robustum (Bunge) Stefanov.ITGe.b1, 3Kharv, 1800m, 30576- Mirabad, 1800m, 30580CONVOLVULACEAECONVOLVULACEAECONVOLVULACEAECONVOLVULACEAECONVOLVULACEAEConvolvulus arvensis L.Plur.Ge.r1, 7Baghshn gach, 1500m, 30258Convolvulus doricnium L.

    & Schmalh.) Saad.ITHem1, 3, 7Baghshangach, 1500m, 30968Convolvulus lineatus L.ITHem1, 3Barfriz, 1600m, 30259- Baghshangach, 1500m, 30966Convolvulus pilosellaefolius Desr.

    in Lam.IT- SSHem1, 3, 7Baghshangach, 1500m, 30965CORYLACEAECORYLACEAECORYLACEAECORYLACEAECORYLACEAECorylus colurna L.IT- ESPh7Barfriz, 2000m, 31923CUSCUTACEAECUSCUTACEAECUSCUTACEAECUSCUTACEAECUSCUTACEAECuscuta campestris Yunck.Cosm.Th7Boshrabad, 1380m, 29652CYPERACEAECYPERACEAECYPERACEAECYPERACEAECYPERACEAECarex diluta M.B.ITHem4, 7Barfriz, 2300m, 29681- Mirabad, 1500m, 30448Carex divulsa Stokes.

    divulsa.IT- M- ESHem4, 8Boojan, 1700m, 30450Carex otrubae Podpera.IT- M- ESHem4, 8Rood, 1600m, 30359Carex pachystylis J.

    Gay.ITHem1Rood, 1340m, 30452Carex pseudofoetida Kuk.ITGe.r3Rood, 1700m, 30451Carex songorica Kar.

    & Kir.ITGe.r4Karv, 1800m, 30449Cyperus rotundus L.Cosm.Hem4, 7Boojan, 1900m, 29680Scirpoides holoschoenus (L.) Sojak.IT- MHem4Rood, 1600m, 32212DIPSACACEAEDIPSACACEAEDIPSACACEAEDIPSACACEAEDIPSACACEAEScabiosa olivieri Coult.IT- SSTh3, 5Barfriz, 2000m, 30908Scabiosa rotata M.

    B.ITTh2, 3Mirabad, 1600m, 30912- Kharv, 2000m, 30911ELAEAGNACEAEELAEAGNACEAEELAEAGNACEAEELAEAGNACEAEELAEAGNACEAEElaeagnus angustifolia L.IT- MPh4, 7Boojan, 1700m, 30461- Mirabad, 1500m, 30462EPHEDRACEAEEPHEDRACEAEEPHEDRACEAEEPHEDRACEAEEPHEDRACEAEEphedra procera Fisch.

    et Mey.ITN.

    Ph2, 3Barfriz, 1600m, 30471- Boojan, 1700m, 30472EQUISETACEAEEQUISETACEAEEQUISETACEAEEQUISETACEAEEQUISETACEAEEquisetum ramosissimum Desf.Plur.Ge.r4, 7Rood, 1600m, 29729- Kharv, 2000m, 30464EUPHORBIACEAEEUPHORBIACEAEEUPHORBIACEAEEUPHORBIACEAEEUPHORBIACEAEChrozophora obliqua (Valh.) Juss.

    ex Spreng.IT- M- SSTh1, 3, 7Rood, 1600m, 29649Euphorbia aelleni Rech.

    *ITHem2, 3Mirabad, 1700m, 30270Euphorbia aucheri Boiss.ITHem2Rood, 1600m, 30261Euphorbia biglandulosa Desf.IT- MHem2, 5Rood, 1600m, 29658Euphorbia boissieriana (Woron.) Prokh.ITCh2, 3Mirabad, 1600m, 30269Euphorbia bungei Boiss.ITHem2, 3Barfriz, 1600m, 30263- Mirabad, 1800m, 30266Euphorbia chamaesyce L.IT- MTh1, 7Baghshangach, 1500m, 30920Euphorbia helioscopia L.IT- M- ESTh7Rood, 1340m, 30918Euphorbia petiolata Banks.

    & Soland.IT- MTh1, 3Boshrabad, 1380m, 29657Euphorbia sororia Schrenk.ITTh1, 3Kharv, 2000m, 30272- Rood, 1600m, 30919FABACEAE/LEGUMINOSEAEFABACEAE/LEGUMINOSEAEFABACEAE/LEGUMINOSEAEFABACEAE/LEGUMINOSEAEFABACEAE/LEGUMINOSEAEAlhagi persarum Boiss.

    & Buhse.ITHem1, 7Rood, 1340m, 32280Alhagi pseudalhagi (M.

    B.) Desv.ITHem1, 7Rood, 1600m, 29614Astragalus argyroides G.

    Beck.ITCh3Barfriz, 1900m, 30312- Baghshangach, 1500m, 30319Astragalus basineri Trautv.ITHem1, 3Kharv, 2000m, 30291- Boojan, 1700m, 30997Astragalus citrinus Bunge subsp.

    khorassanicus PotlechITCh1, 3Barfriz, 1600m, 30280Astragalus campylorhynchus Fisch.

    Mey.ITTh1, 3Rood, 1600m, 30292- Barfriz, 2000m, 30304Astragalus dipelta Bunge.ITTh1, 3Boojan, 1700m, 32208Astragalus eriocarpus DC.Ch1, 3Rood, 1600m, 30993Astragalus kerkukiensis Bornm.IT- MTh1Barfriz, 1600m, 30310- Rood, 1600m, 29610Astragalus lycioides Boiss.

    *ITCh3, 5Rood, 1600m, 30289- Boojan, 1900m, 29607Astragalus nephtonensis FreynITHem1, 4, 7Mirabad, 1800m, 30300- Kharv, 2000m, 30305Astragalus ochreatus Bunge.

    *ITHem3Barfriz, 1600m, 30297Astragalus renzianus Podlech * ***ITCh1, 3Mirabad, 1700m, 30279- Rood, 1600m, 30988Astragalus sieversianus Pall.ITHem1, 4, 7Mirabad, 1800m, 30299- Boojan, 1700m, 31908Astragalus touranicus Freitag &Podlech *ITCh1, 4Kharv, 1900m, 30298Astragalus verus OlivierITCh1, 3Barfriz, 2000m, 30994Cicer chorassanicum (Bunge in Boiss.) M.

    Pop.ITTh1, 3Kharv, 2000m, 30325- Mirabad, 1600m, 30295Cicer arietinum L.Plur.Th1, 7Rood, 1600m, 30313Cicer tragacanthoides Jaub.

    & Spach.

    tragacanthoides *ITHem5Rood, 1700m,32202Colutea buhsei (Boiss.) Shap.IT- ESPh1, 2, 4Boojan, 1900m, 29608- Boojan, 1700m, 30323Glycyrrhiza glabra L.

    glandulifera (Waldst.

    & Kit.) Boiss.IT- M- ESHem1, 7Rood, 1600m, 29613Halimodendron halodendron (Pall.) Voss in Vilmorin.IT- ESN.

    Ph2, 7Kharv, 2000m, 30989Lathyrus aphaca L.IT- M- ESTh7Barfriz, 1900m, 30317Lathyrus cicera L.IT- MTh1, 7Barfriz, 1900m, 30302Lathyrus inconspicuus L.

    inconspicuusIT- MTh1, 7Mirabad, 1500m, 30303Lotus corniculatus L.

    corniculatus var.

    corniculatus.Plur.Hem1, 7Mirabad, 1700m, 30315- Rood, 1600m, 30981Medicago lupulina L.Plur.Hem1, 7Rood, 1600m, 30293- Mirabad, 1500m, 30287Melilotus officinalis (L.) Pall.IT- M- ESHem1, 7Mirabad, 1700m, 30984Medicago rigidula (L.) All.IT- MTh1, 3Boojan, 1700m, 30321Medicago sativa L.ITHem1, 7Mirabad, 1700m, 30980- Baghshangach, 1500, 30318Onobrychis sp.Ch3Barfriz, 1900m, 30301Ononis spinosa L.

    leiosperma (Boiss.) Sirj.IT- MCh1, 4Rood, 1600m, 29615Oxytropis binaludensis Vassilcz.

    ** ***ITHem1, 3Kharv, 2000m, 30294- Barfriz, 2000mOxytropis hypsophila Bunge & Boiss.

    *ITHem1, 3Barfriz, 2000m, 30285Sophora pachycarpa C.

    Mey.ITHem1, 7Kharv, 2000m, 30290- Rood, 1600m, 30986Trifolium fragiferum L.

    fragiferumIT- M- ESHem1Rood, 1600m, 29611Trifolium pratense L.

    pratenseIT- M- ESHem7Mirabad, 1400m, 30324- Boojan, 1700m, 30322Trifolium repens L.IT- M- ESGe.r1, 7Rood, 1340m, 29606- Mirabad, 1400m, 30286Vicia angustifolia L.Plur.Hem7Mirabad, 1600m, 30309Vicia aintabensis Boiss.

    & Hausskn.

    ex Boiss.IT- MTh7Rood, 1340m, 30320Vicia peregrina L.

    peregrinaIT- M- ESTh1, 7Rood, 1340m, 30314- Boojan, 1700m, 31898Vicia subvillosa (Ledeb.) Trautv.ITGe.r1, 3Barfriz1600m, 30307Vicia villosa Roth.IT- M- ESHem7Rood, 1600m, 30983- Mirabad, 1600m, 30983FUMARIACEAEFUMARIACEAEFUMARIACEAEFUMARIACEAEFUMARIACEAECorydalis aitchisonii M.

    Pop.ITGe.t3Kharv, 1800m, 30572Fumaria vaillantii Loisel.IT- M- ESTh7Rood, 1340m, 30571GENTIANACEAEGENTIANACEAEGENTIANACEAEGENTIANACEAEGENTIANACEAECentaurium meyeri (Bge.) Druce.IT- SSTh1, 3Baef riz, 2000m, 30937Centaurium minus Moench.IT- ESHem2Rood, 1600m, 29676Gentiana olivieri Griseb.ITGe.r1, 3Barfriz, 1600m, 30233GERANIACEAEGERANIACEAEGERANIACEAEGERANIACEAEGERANIACEAEBiebersteinia multifida DC.IT- M- ESGe.t3Mirabad, 1500m, 30474- Kharv, 2000m, 31919Erodium cicutarium (L.) L her.

    ex Aiton.IT- MTh1, 7Rood, 1340m, 30482- Barfriz, 1600m, 30479Geranium kotschyi Boiss.ITGe.t2, 3, 5Barfriz, 2000m, 30477Geranium rotundifolium L.IT- M- ESTh1, 5Mirabad, 1500m, 30478- Rood, 1600m, 30481HYPERICACEAE/GUTTIFERAEHYPERICACEAE/GUTTIFERAEHYPERICACEAE/GUTTIFERAEHYPERICACEAE/GUTTIFERAEHYPERICACEAE/GUTTIFERAEHypericum helianthemoides (Spach) Boiss.ITHem3, 5Boojan, 1700m, 31927- Rood, 1500m, 31930Hypericum perforatum L.Plur.Hem2Rood, 1600m, 29743Hypericum scabrum L.ITCh2, 3Boojan, 1900m, 29742- Mirabad, 1500m, 30380IRIDACEAEIRIDACEAEIRIDACEAEIRIDACEAEIRIDACEAECrocus sativus L.Ge.b7Rood, 1340m, 29651Gladiolus segetum Ker.- Gawl.IT- SSGe.b7Rood, 1340m, 31929Iris kopetdagensis (Vved.) Mathew & WendelboITGe.b1, 5Barfriz, 1600m, 30252- Mirabad, 1800m, 30255Iris songarica Schrenk.ITGe.r3Barfriz, 1900m, 30254JUGLANDACEAEJUGLANDACEAEJUGLANDACEAEJUGLANDACEAEJUGLANDACEAEJuglans regia L.IT- ESPh1, 3, 7Barfriz, 2000m, 30574JUNCACEAEJUNCACEAEJUNCACEAEJUNCACEAEJUNCACEAEJuncus articulatus L.IT- M- ESHem4Rood, 1600m, 29740Juncus inflexus L.Plur.Hem4Rood, 1600m, 29741LAMIACEAE/LABIATAELAMIACEAE/LABIATAELAMIACEAE/LABIATAELAMIACEAE/LABIATAELAMIACEAE/LABIATAEEremostachys labiosiformis (M.

    Pop.) KnorringITHem3, 5Boojan,1700m, 30326- Mirabad, 1600m, 30336Hymenocrater calycinus (Boiss.) Benth.ITCh2Barfriz, 1600m, 30329- Mirabad, 1600m, 30337Lamium amplexicaule L.

    amplexicauleIT- M- ESTh7Kharv, 1800m, 30343Marrubium anisodon C.

    Koch.ITHem2, 3, 4Barfriz, 2100m, 29592- Baghshangach, 1500m, 30338Mentha longifolia (L.) Huds.Plur.Hem4Rood, 1600m, 29593Nepeta bracteata Benth.ITTh3Kharv, 2000m, 30333- Baghshangach, 1500m, 30978Nepeta glomerulosa Boiss.

    glomerulosa *ITCh2Rood, 1600m, 29595Nepeta persica Boiss.ITHem2Boojan, 1700m, 32221Perovskia abrotanoides KarelITCh1, 2, 3Rood, 1600m, 29597- Boojan, 1700m, 30974Phlomis cancellata BungeITHem1, 2, 3Mirabad, 1600m, 30330- Barfriz, 1800m, 30975Salvia chloroleuca Rech.

    & AellenITHem2, 3, 7Kharv, 2100m, 30972Salvia macrosiphon Boiss.ITHem3, 5Baghshangach, 1500m, 30973Salvia reuterana Boiss.ITHem2, 3Boojan, 1700m, 30339Scutellaria litwinowii Bornm.

    & Sint.ITCh2, 3Kharv, 2000m, 30316Sideritis L.IT- MTh1, 7Baghshangach, 1500m, 32229Stachys lavandulifolia Vahl.ITCh2, 3Barfriz, 1600m, 30328Stachys setifera C.

    iranica (Rech.

    f.) Rech.

    f.ITGe.r4Rood, 1600m, 29600- Barfriz, 2000m, 30971Stachys trinervis Aitch.

    & Hemsl.ITCh2Barfriz, 1600m, 30334- Mirabad, 1800m, 30342Teucrium polium L.

    tonsum Stapf.ITCh2Boojan, 1700m, 30977Ziziphora cilinopodioides Lam.

    pseudodasyantha (Rech.

    f.ITCh2, 3Rood, 1600m, 29598- Barfriz, 2000m, 30969Ziziphora tenuior L.ITTh1, 3Mirabad, 1800m, 30331LILIACEAELILIACEAELILIACEAELILIACEAELILIACEAEAllium atroviolaceum Boiss.ITGe.b1, 7Rood, 1340m, 30520Allium fibrosum Regel.ITGe.b3Kharv, 2000m, 30528- Boojan, 1700m, 30516Allium rubellum M.

    B.ITGe.b3Mirabad, 1600m, 30540Allium sarawschanicum Regel.ITGe.b7Boojan, 1700m, 30518Allium elborsense Wendelbo *ITGe.b5Mirabad, 1700m, 30525Allium xiphopetalum Aitch.

    & Baker.ITGe.b3Barfriz, 2000m, 30526- Kharv, 2000m, 30527Bellevalia saviczii Woron.ITGe.b1, 3Rood, 1700m, 30538- Mirabad, 1800m, 30523Eremurus luteus Baker.ITHem3Kharv, 2100m, 30534Fritillaria gibbosa Boiss.ITGe.b3Kharv, 1900m, 30545- Mirabad, 1700m, 30537Gagea afghanica A.

    Terr.ITGe.b1Boshrabad, 1400m, 30548Gagea chomutowae Pascher.ITGe.b1, 7Kharv, 1800m, 30542- Barfriz, 2000m, 30529Gagea gageoides (Zucc.) Vved.ITGe.b1, 7Barfriz, 2000m, 30546Gagea reticulata (Pall.) Schultes & Schultes fil.IT- SSGe.b1, 3Kharv, 1800m, 30543Gagea setifolia BakerITGe.b3, 5Kharv, 1800m, 30547Gagea stipitata Merckl.

    ex BungeITGe.b1, 7Kharv, 1800m, 30535Gagea tenera PascherITGe.b1, 3Kharv, 2000m, 30532Muscari neglectum Guss.IT- M- ESGe.b1, 7Boshrabad, 1400m, 30544- Mirabad, 1800m, 30536Tulipa micheliana Hoog.ITGe.b1, 3, 7Mirabad, 1700m, 30524LINACEAELINACEAELINACEAELINACEAELINACEAELinum austriacum L.IT- M- ESCh7Barfriz, 1900m, 30461MALVACEAEMALVACEAEMALVACEAEMALVACEAEMALVACEAEAlcea tiliacea (Bornm.) ZoharyITHem3, 7Rood, 1600m, 29744Hibiscus trionum L.IT- MTh7Rood, 1600m, 29744Malva neglecta Wallr.IT- M- ESHem7Rood, 1340m, 30455Malva sylvestris L.

    mauritiana (L.) Boiss.-Hem7Kharv, 2000m, 31885MORACEAEMORACEAEMORACEAEMORACEAEMORACEAEMorus alba L.ITPh7Rood, 1340m, 30457OLEACEAEOLEACEAEOLEACEAEOLEACEAEOLEACEAEFraxinus rotundifolia Miller.

    rotundifoliaIT- MPh3, 4, 7Mirabad, 1500m, 30463ONOAGRACEAEONOAGRACEAEONOAGRACEAEONOAGRACEAEONOAGRACEAEEpilobium hirsutum L.IT- M- ESGe.r4Rood, 1600m, 29678Epilobium parviflorum Schreb.IT- M- ESGe.r4Boojan, 1800m, 29679ORCHIDACEAEORCHIDACEAEORCHIDACEAEORCHIDACEAEORCHIDACEAEEpipactis helleborine (L.) Crantz.Plur.Ge.r4, 7Boojan, 1900m, 29686Epipactis veratrifolia Boiss.

    & Hohen.Plur.Ge.r4Barfriz, 2300m, 29685OROBANCHACEAEOROBANCHACEAEOROBANCHACEAEOROBANCHACEAEOROBANCHACEAEOrobanche cf.

    nana NoeTh1, 3Mirabad, 1800m, 30459- Rood, 1600m, 32247PAPAVERACEAEPAPAVERACEAEPAPAVERACEAEPAPAVERACEAEPAPAVERACEAEGlaucium elegans Fisch.

    Mey.ITTh1, 3, 7Mirabad, 1800m, 30599- Kharv, 2000m, 30600Hypecoum pendulum L.IT- MTh1, 7Rood, 1340m, 30901Papaver dubium L.IT- SSTh1, 3, 7Kharv, 2000m, 30596Papaver macrostomum Boiss.ITTh1, 3, 7Mirabad, 1600m, 30594Papaver pavoninum Fisch.

    Mey.ITTh1, 7Baghshangach, 1500m, 30589Roemeria hybrida (L.) DC.

    dodecandra (Forssk.) Maire in Jahandiez & Maice.IT- M- SSTh1, 3, 7Rood, 1600m, 30592Roemeria refracta DC.ITTh1, 3, 7Mirabad, 1600m, 30593PLANTAGINACEAEPLANTAGINACEAEPLANTAGINACEAEPLANTAGINACEAEPLANTAGINACEAEPlantago gentianoides Sibth.

    & Sm.

    griffithii (Desne.) Rech.

    f.ITHem7Rood, 1600m, 31939Plantago lanceolata L.IT- M- ESHem7Barfriz, 2000m, 29733Plantago major L.Cosm.Hem7Boojan, 1800m, 29734PLATANACEAEPLATANACEAEPLATANACEAEPLATANACEAEPLATANACEAEPlatanus orientalis L.IT- MPh1, 3, 7Barfriz, 2000m, 30575PLUMBAGINACEAEPLUMBAGINACEAEPLUMBAGINACEAEPLUMBAGINACEAEPLUMBAGINACEAEAcantholimon erinaceum (Jaub.

    & Spach) Lincz.ITCh3Rood, 1700m, 32275Acantholimon longiflorum Boiss.ITCh3Baghshangach, 1500m, 30494Acantholimon pterostegium BungeITCh3Mirabad, 1600m, 30496- Rood, 1700m, 32276Acantholimon raddeanum Czernjak.ITCh3Rood, 1600m, 32277Plumbago europaea L.IT- MHem1, 3Kharv, 2000m, 32260POACEAE/GRAMINEAEPOACEAE/GRAMINEAEPOACEAE/GRAMINEAEPOACEAE/GRAMINEAEPOACEAE/GRAMINEAEAegilops tauschii Cosson.ITTh1, 7Rood, 1340m, 30355Aegilops triuncialis L.IT- MTh7Rood, 1340m, 31874- Baghshangach, 1500m, 30345Agrostis stolonifera L.Plur.Hem1, 4Rood, 1600m, 29699Alopecurus arundinaceus Poir.

    arundinaceusIT- M- ESHem1, 4, 7Rood, 1600m, 30375Arrhenatherum kotschyi Boiss.ITGe.b2, 3Mirabad, 1600m, 30354Avena ludoviciana Durieu.IT- MTh1, 7Mirabad, 1700m, 31873Bothriochloa ischaemum (L.) Keng.Plur.Hem1, 3, 7Rood, 1600m, 29693Brachypodium sylvaticum (.) P.

    Beauv.IT- M- ESHem1, 4Boojan, 1900m, 29688Bromus danthoniae Trin.ITTh2, 3Kharv, 2000m, 30371Bromus inermis Leyss.Plur.Ge.r1, 4, 7?, 30379Bromus gracillimus Bge.ITTh1, 3Mirabad, 1600m, 30365Bromus japonicus Thunb.Plur.Th1, 3Mirabad, 1700m, 30374Bromus scoparius L.

    scopariusIT- M- ESTh3Mirabad, 1700m, 30362Bromus sp.Th4, 7Rood, 1600m, 30373Bromus sterilis L.IT- M- ESTh1, 4, 7Rood, 1600m, 30347- Boojan, 1700m, 30378Bromus tectorum L.

    hirsutus Regel.IT- M- ESTh1, 2, 3Barfriz, 1900m, 30351- kharv, 2000m, 30370Calamagrostis pseudophragmites (Hall.

    f.) Koel.IT- ESGe.r4Boojan, 1700m, 31875- Barfriz, 2300m, 29695Cynodon dactylon (L.) Pers.Plur.Hem7Rood, 1340m, 29696Dactylis glomerata L.

    glomerataPlur.Hem4, 7Boojan, 1700m, 30363Digitaria sanguinalis (L.) Scop.

    sanguinalisIT- M- ESTh7Rood, 1340m, 32282Echinochloa crus- galli (L.) P.

    Beauv.IT- M- ESTh7Rood, 1340m, 32259Elymus elongatiformis (Drobov.) AssadiITHem1, 3Kharv, 2000m, 31904Elymus hispidus (Opiz.) Melderis var.

    podperae (Nabelek) AssadiIT- MHem3Barfriz, 2000m, 32256Eragrostis barrelieri Dav.

    in Morot.Plur.Th7Rood, 1340m, 29694Eremopyrum bonaepartis (Spreng.) Nevski.

    in Komar.

    bonaepartisITTh1, 3Barfriz, 2000m, 31881Henrardia persica (Boiss.) C.

    E.

    Hubb.

    persicaITTh1, 7Kharv, 2000m, 32249Heteranthelium piliferum (Banks.

    & Soland.) Hochst.IT- SSTh1, 3Baghshangach, 1500m, 31878- Barfriz, 1900m, 30361Hordeum bulbosum L.IT- MHem1, 2, 3, 7Barfriz, 1900m, 30376Hordeum glaucum Steud.IT- MTh1, 3, 7Rood, 1340m, 30348Lolium persicum Boiss.

    & Hohen.

    ex Boiss.ITTh1, 4, 7Mirabad, 1600m, 30372- Rood, 1600m, 30366Lophochloa phleoides (Vill.) Reichenb.IT- SSTh1, 7Mirabad, 1700m, 32252- Rood, 1340m, 32251Melica persica Kunth.

    inaequiglumis (Boiss.) Bor.ITHem2, 3Mirabad, 1700m, 30364Melica persica Kunth.

    persicaITHem2, 3Barfriz, 2000m, 31880Nardurus subulatus (Banks.

    & Soland.) Bor, Dan.ITTh1, 3Barfriz, 1600m, 30349Oryzopsis microcarpa Pilger.ITHem1, 7Mirabad, 1600m, 31876- Boojan, 1700m, 32253Pennisetum orientale L.IT- SSHem2, 3Rood, 1600m, 29701- Kharv, 2000m, 30357Phragmites australis (Cav.) R.

    Trin.

    ex Steud.Cosm.Hel4, 6Rood, 1600m, 29689Poa angustifolia L.Plur.Hem1, 7Boojan, 1900m, 29700Poa bulbosa L.IT- M- ESHem1, 3, 4, 7Barfriz, 1600m, 30346Poa pratensis L.Plur.Hem1, 4, 7Kharv, 2000m, 30369- Mirabad, 1600m, 32257Poa timoleontis Heldr.

    ex Boiss.IT- MHem1, 3Barfriz, 1900m, 30358Setaria glauca (L.) P.

    Beauv.IT- SSTh4, 7Rood, 1340m, 29690Setaria verticillata (L.) P.

    Beauv.Plur.Th1, 7Rood, 1340m, 29692Setaria viridis (L.) P.

    Beauv.Plur.Th1, 7Boojan, 1900m, 29697- Rood, 1340m, 29691Sorghum halepense (L.) Pers.Plur.Hem1, 7Rood, 1600m, 29687Sp.Hem1, 4, 7Boojan, 1700m, 30356Stipa arabicaITHem2, 3Mirabad, 1700m, 30352- Kharv, 2000m, 30368Taeniatherum crinitum (Schreb.) NevskiITTh2, 3, 5Mirabad, 1700m, 32250Trisetaria cavanillesii (Trin.) Maire.IT- MTh1, 3Barfriz, 1600m, 30377Vulpia myuros (L.) C.

    Gmelin.IT- MTh1, 3, 7Boojan, 1700m, 32254- Barfriz, 1900m, 32255PODOPHYLLACEAEPODOPHYLLACEAEPODOPHYLLACEAEPODOPHYLLACEAEPODOPHYLLACEAEBongardia chrysogonum (L.) SpachITGe.t1, 3, 7Mirabad, 1800m, 30905POLYGONACEAEPOLYGONACEAEPOLYGONACEAEPOLYGONACEAEPOLYGONACEAEAtraphaxis spinosa L.ITCh1, 3Mirabad, 1600m, 30957Polygonum afghanicum Meisn.ITCh2, 3Barfriz, 2000m, 29737- Boojan, 1700m, 30958Polygonum convolvulus L.Plur.Th4, 7Barfriz, 2000m, 31942Polygonum patulum M.

    B.IT- MTh7Rood, 1600m, 29736Polygonum polycnemoides Jaub.

    & SpachIT- MTh3Rood, 1700m, 32247Rheum ribes L.ITHem2, 3Boojan, 1700m, 30409- Mirabad, 1700m, 30403Rumex chalepensis MillerITHem7Kharv, 2000m, 30960- Rood, 1340m, 30961Rumex tuberosus L.

    turcomanicus (Rech.

    f.ITGe.t2, 4, 7Rood, 1600m, 30401- Boojan, 1700m, 30397PORTULACACEAEPORTULACACEAEPORTULACACEAEPORTULACACEAEPORTULACACEAEPortulaca oleracea L.IT- M- ESTh7Rood, 1340m, 29659PRIMULACEAEPRIMULACEAEPRIMULACEAEPRIMULACEAEPRIMULACEAEAnagalis arvensis L.IT- M- ESTh4, 7Boojan, 1900m, 29663Androsace maxima L.IT- M- ESTh1, 7Rood, 1600m, 30499Samolus valerandi L.Plur.Hem2Ghar, 1500m, 31899RANUNCULACEAERANUNCULACEAERANUNCULACEAERANUNCULACEAERANUNCULACEAEAnemone biflora DC.ITHem3Mirabad, 1800m, 30569Anemone petiolulosa Juz.ITHem3Kharv, 1800m, 30568- Rood, 1600m, 30567Ceratocephala falcata (L.) Rers.IT- M- ESTh1, 3, 7Rood, 1340m, 30566Ceratocephala testiculata (Crants.) Roth.IT- M- ESTh1, 7Kharv, 1800m, 30565Clematis orientalis L.ITCh3, 5Rood, 1800m, 32274Consolida orientalis (Gay.) Schrod.IT- MTh1, 7Rood, 1340, 30563Consolida rugulosa (Boiss.) Schrod.ITTh1, 7Rood, 1340m, 30562Delphinium turkmenum LipskyITHem5Mirabad, 1700m, 30550- Kharv, 2000m, 30564Nigella integrifolia RegelITTh3Baghshangach, 1500m, 30553Ranunculus arvensis L.IT- M- ESTh4Mirabad, 1600m, 30555- Rood, 1600m, 30552Ranunculus oxyspermus Willd.ITGe.r1, 7Barfriz, 1900m, 30561- Rood, 1600m, 30559Thalictrum isopyroides C.

    Mey.ITGe.r2, 3Mirabad, 1800m, 30571RESEDACEAERESEDACEAERESEDACEAERESEDACEAERESEDACEAEReseda lutea L.IT- M- ESTh1, 7Rood, 1600m, 23710ROSACEAEROSACEAEROSACEAEROSACEAEROSACEAEAgrimonia eupatoria L.

    asiatica (Juz.) Schonbeck.IT- M- ESHem4, 7Barfriz, 2000m, 31907Amygdalus spinosissima Bge.

    turcomanica (Lincz.) BrowiczITN.Ph2, 3Kharv, 1800m, 30245- Mirabad, 1700m, 30243Cerasus microcarpa (C.

    Mey.) Boiss.

    microcarpaITPh2, 3Mirabad, 1600m, 30234Cerasus pseudoprostrata PojarkITCh2, 3Barfriz, 2000m, 30235Cotoneaster nummularioides PojarkITN.Ph2, 3Rood, 1600m, 29669Crataegus pseudoheterophylla PojarkITPh2, 3, 7Boojan, 1900m, 29663- Kharv, 2000m, 31926Geum urbanum L.ITHem4, 7Boojan, 1800m, 29666Potentilla reptans L.IT- M- ESHem4Boojan, 1900m, 29672- Rood, 1600m, 30239beggeriana Schrenk.ITN.Ph4Barfriz, 2300m, 29671Rosa canina L.IT- M- ESN.Ph2, 7Rood, 1600m, 29667Rosa persica Michx.

    ex Juss.ITCh1, 7Mirabad, 1500m, 30247Rubus caesius L.IT- M- ESCh2, 4, 7Barfriz, 2000m, 29670Sanguisorba minor Scop.

    muricata (Spach.) Briq.IT- M- ESHem2, 4, 7Rood, 1600m, 29665- Mirabad, 1600m, 30246RUBIACEAERUBIACEAERUBIACEAERUBIACEAERUBIACEAEAsperula glomerata (Bieb.) Griseb.ITCh2, 3Mirabad, 1600m, 30382- Kharv, 2000m, 30383Callipeltis cucullaria (L.) Steven in Mem.IT- MTh1, 3Barfriz, 1900m, 30389- Kharv, 2000m, 30384Galium aparine L.Plur.Th4, 7Mirabad, 1600m, 30388- Boojan, 1700m, 30387Galium setaceum Lam.ITTh2, 3Kharv, 2000m, 30386Galium tricornutum Dandy.IT- MTh4, 7Mirabad, 1800m, 30393Galium verum L.Plur.Hem2, 3Barfriz, 2000m, 31906Putoria calabrica (L.

    Fil.) DC.IT- MCh2, 3Mirabad, 1800m, 30395Rubia tinctorum L.IT- MHem7Kharv, 2000m, 31903Valantia hispida L.IT- MTh2, 3Kharv, 2000m, 30385RUTACEAERUTACEAERUTACEAERUTACEAERUTACEAEHaplophyllum perforatum (M.

    B.) Kar.

    & Kir.IT- SSHem3Kharv, 2000m, 30179- Boojan, 1700m, 30172SALICACEAESALICACEAESALICACEAESALICACEAESALICACEAEPopulus alba L.IT- ESPh7Kharv, 1800m, 30515Salix acmophylla Boiss.IT- MPh1, 4Mirabad, 1700m, 30506Salix alba L.IT- M- ESPh1, 4Mirabad, 1700m, 30511- Kharv, 2000m, 30508Salix excelsa S.

    Gmelin.IT- MPh1, 4Rood, 1600m, 30505Salix pycnostachya N.

    J.

    AnderssonITPh1, 4Boojan, 1700m, 30507- Rood, 1600m, 30509SCROPHULARIACEAESCROPHULARIACEAESCROPHULARIACEAESCROPHULARIACEAESCROPHULARIACEAELeptorhabdos parviflora (Benth.) Benth.ITTh7Barfriz, 2000m, 29596Linaria cf.

    odora (Bieb.) Fischer.

    in Cat.Hem3Kharv, 2000m, 30410Scrophularia scoparia Pennell.ITCh3Barfriz, 2300m, 29726Scrophularia striata Boiss.ITCh3Mirabad, 1700m, 30418- Rood, 1600m, 30414Scrophularia umbrosa Dumort.IT- M- ESHem4Rood, 1600m, 29722- Barfriz, 2100m, 30483Scrophularia variegata M.

    variegataITCh3Boojan, 1700m, 30422Verbascum cheiranthifolium Murb.

    transcaspicum Murb.ITHem1, 3Mirabad, 1600m, 31937Verbascum songaricum Schrenk ex Fisch.

    songaricumITHem1, 3Rood, 1600m, 29723- Boojan, 1700m, 31938Veronica anagallis- aquatica L.

    oxycarpa (Boiss.

    in Kotschy) A.

    Jelen.ITHel6Mirabad, 1500m, 30486- Barfriz, 2000m, 30484Veronica argute- serrata Regel.

    & Sch.ITTh1, 3, 7Barfriz, 2000m, 30412- Rood, 1340m, 30487Veronica campylopoda Boiss.ITTh2, 3Mirabad, 1600m, 30419- Rood, 1600m, 30411Veronica hederifolia L.IT- M- ESTh1, 7Kharv, 1800m, 30423- Barfriz, 2000m, 30413Veronica persica Poir.Plur.Hem1, 7Kharv, 1800m, 30426Veronica polita Fries.Plur.Th7Rood, 1340m, 30425Veronica rubrifolia Boiss.

    respectatissima M.

    Fischer.ITTh3Mirabad, 1600, 30415SOLANACEAESOLANACEAESOLANACEAESOLANACEAESOLANACEAEDatura stramonium L.Plur.Th7Rood, 1340m, 32285Hyoscyamus pusillus L.ITTh1, 7Rood, 1340m, 30159- Mirabad, 1700m, 31935Hyoscyamus squarrosus Griff.ITHem1, 7Rood, 1340m, 30150- Baghshangach, 1500m, 31936Solanum nigrum L.Cosm.Th7Rood, 1340m, 29664TAMARICACEAETAMARICACEAETAMARICACEAETAMARICACEAETAMARICACEAEMyricaria germanica (L.) Desv.IT- ESPh1, 4Rood, 1600m, 29747Tamarix ramosissima Ledeb.Plur.Ph1, 4Mirabad, 1800m, 30446THYMELAEACEAETHYMELAEACEAETHYMELAEACEAETHYMELAEACEAETHYMELAEACEAEDiarthron vesiculosum (Fisch & C.

    ex Kar.

    & Kir.) C.

    Mey.ITTh1, 7Rood, 1600m, 29684TYPHACEAETYPHACEAETYPHACEAETYPHACEAETYPHACEAETypha minima Funk.IT- MHel6Mirabad, 1600m, 31918ULMACEAEULMACEAEULMACEAEULMACEAEULMACEAEUlmus minor Miller.IT- M- ESPh1, 7Rood, 1600m, 32220URTICACEAEURTICACEAEURTICACEAEURTICACEAEURTICACEAEParietaria judaica L.IT- M- ESCh2Rood, 1600m, 29731- Boojan, 1900m, 29732Urtica dioica L.

    dioicaPlur.Hem4Rood, 1600m, 29730VALERIANACEAEVALERIANACEAEVALERIANACEAEVALERIANACEAEVALERIANACEAEValerianella oxyrrhyncha Fisch.

    Mey.ITTh1, 3Mirabad, 1700m, 30468VERBENACEAEVERBENACEAEVERBENACEAEVERBENACEAEVERBENACEAEVerbena officinalis L.Plur.Hem1, 7Rood, 1600m, 29605- Boojan, 1700m, 30588VIOLACEAEVIOLACEAEVIOLACEAEVIOLACEAEVIOLACEAEViola modesta FenzlIT- MTh1, 3Rood, 1600m, 30500- Barfriz, 2000m, 30502Viola sieheana W.

    BeckerIT- ESHem2, 7Boojan, 1700m 30501- Kharv, 2000m, 30503ZYGOPHYLLACEAEZYGOPHYLLACEAEZYGOPHYLLACEAEZYGOPHYLLACEAEZYGOPHYLLACEAEPeganum harmala L.IT- M- SSHem1Baghshangach, 1500m, 29661Tribulus terrestris L.

    terrestrisPlur.Th7Rood, 1340m, 29650

  • چکیده 1
    فصل اول: کلیات 2
    1- رشته کوه های بینالود 2
    2- معرفی منطقه ی مطالعه شده 5
    3- اطلاعات هواشناسی منطقه 5
    فصل دوم: روش مطالعه 7
    فصل سوم: نتایج و بحث 8
    1- خانواده های گیاهی منطقه 8
    2- جنس های گیاهی منطقه 8
    3- گونه های گیاهی منطقه 9
    4- مقایسه فلور گیاهی منطقه و ایران 9
    5- اشکال زیستی 9
    6- دوره های رویشی 10
    7- زیستگاه 10
    8- نواحی رویشی 12
    9- گونه های اندمیک 12
    10- گونه های نادر و در معرض انقراض 13
    11- اهمیت اقتصادی 13
    جدول 1 14
    جدول 2 14
    جدول 3 14
    جدول 4 14
    جدول 5 15
    جدول 6 16
    جدول 7 17
    جدول 8 35
    جدول 9 35
    جدول 10 36
    جدول 11 36
    جدول 12 37
    جدول 13 37
    جدول 14 37
    جدول 15 38
    جدول 16 39
    جدول 17 40
    جدول 18 41
    جدول 19 42
    جدول 20 43
    جدول 21 44
    جدول 22 44
    جدول 23 45
    جدول 24 45
    منابع 46
    پیوست 1: نقشه های توپوگرافیک منطقه 50
    پیوست 2: تصویر گونه های گیاهی منطقه 56


در چند دهه اخیر شهرها با سرعت بیشتری گسترش یافته و به شهرهای بزرگ تبدیل شده اند ، این گسترش در کشورهای در حال توسعه حادتر است . در این میان رشد سریع شهرنشینی در دنیا در هه جا بطور متعادل صورت نگرفته است و بلکه عمدتاً شامل شهرهای بزرگ و پایتختها بوده است . تمرکز جمعیت در شهرهای بزرگ گویای این واقعیت است و حتی در بعضی از کشورها ، جمعیت پایتخت 30% جمعیت کشور را شامل می شود . همواره ...

1- طرح مسئله امروزه مطالعات مناطق ویژه اکولوژیک از اساسی ترین بخش مطالعات علمی، پژوهشی در کشورهای مختلف دنیا است. مطالعه سیستماتیک منطق ویژه اکولوژیک گرچه بر مبنای مدلی است که در آن ناهنجاری های محطی برپایه اصول سینوپتیکی مورد مطالعه قرار می گیرد ولی هدف اصلی این نوع ماطلعات در این است که ساختارهای ناهمگون و نامتجانس مناطق مختلف مورد مطالعه قرار گرفته و حساسترین مناطق ناهنجار ...

کوه مهمترین کانون اکولوژیکی کره زمین است، کوه ها یک پنجم سطح خشکی های زمین را تشکیل می دهند و مسکن حداقل 10 درصد از جمعیت جهان در این نواحی قرار دارند. بیش از نیمی از جمعیت جهان به آبخیزهای کوهستانی وابسته اند. کوه ها سرچشمه اصلی منابع آب شیرین جهان هستند که بدون آن حیات موجودات زنده ممکن نیست. مطابق یک اصل بوم شناختی (ecologic) هر اندازه پستی و بلندی یا چین و شکن منطقه ای بیشتر ...

مقدمه و طرح مسئله : کوه مهمترین کانون اکولوژیکی کره زمین است، کوه ها یک پنجم سطح خشکی های زمین را تشکیل می دهند و مسکن حداقل 10 درصد از جمعیت جهان در این نواحی قرار دارند. بیش از نیمی از جمعیت جهان به آبخیزهای کوهستانی وابسته اند. کوه ها سرچشمه اصلی منابع آب شیرین جهان هستند که بدون آن حیات موجودات زنده ممکن نیست. مطابق یک اصل بوم شناختی (ecologic) هر اندازه پستی و بلندی یا چین ...

CITES نهادی بین المللی زیر نظر سازمان ملل متحد می‌باشد که نظارت بر "تجارتِ گونه‌ های وحشی گیاهی و جانوری" را در دنیا به عهده دارد. سالانه میلیاردها دلار برای تجارت گونه‌های وحشی گیاهی و جانوری در سطح بین‌المللی تبادل می‌شود. این تجارت شامل شیوه‌های بسیار متنوعی از تجارتِ فرآورده‌های غذایی، چرم و محصولات دارویی گرفته تا آلات موسیقی، علوفه، الوار ساختمانی، صنایع دستی و محصولات ...

در کشورهای جهان  سوم برنامه ریزی یعنی توسعه شهرها وتوسعه شهرها یعنی برنامه ریزی. تا این اواخرمنظورنهایی وهدف نهایی برنامه ریزی در کشور ما مثل همه کشورهای جهان سوم یعنی توسعه شهرها.اگر چه این برنامه ریزی به بهای از بین رفتن روستاها ونیمی از جمعیت کشور ما تمام شد غافل ازاینکه توجه به پدیده روستا در غالب هر برنامه ریزی منطقه ای از اولویت و اهمیت خاصی برخورداراست.تهیه طرح هادی ...

استان مازندران با حدود 24 هزار کیلومتر مربع مساحت بین 47 دقیقه تا 38 درجه و 5 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 34 دقیقه تا 56 درجه و 14 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته ایت. دریای مازندران در شمال، استان تهران و سمنان در جنوب و استان های گیلان و گلستان به ترتیب در غرب و شرق آن قرار گرفته است. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری سال 1375 و با توجه به تفکیک استان گلستان از استان ...

مقدمه فلات ایران سرزمینی است که تقریباً در مرکز کمربند خشک و بزرگ دنیای قدیم قرار گرفته و در فاصله ای یکسان از نواحی بیابانی و استپی دارای زمستان سرد آسیای مرکزی و مناطق خشک و همیشه گرم شمال آفریقا سر برافراشته است. این توده مرتفع ، که بطور متوسط 800 تا 1000 متر ارتفاع دارد و از نظر همبستگی ناهمواریها و شبکه آبها بخش وسیعی از همسایه شرقی یعنی کشور افغانستان را نیز در بر میگیرد ، ...

آتشفشان یک ساختمان زمین شناسی است که به وسیله آن مواد آتشفشانی (به صورت مذاب ، گاز ، قطعات جامد یاهر 3)از درون زمین به سطح آن راه می یابند. انباشتگی این مواد در محل خروج، برجستگی هایی به نام کوه آتشفشان ایجاد می نماید. آتشفشان یکی از پدیده های طبیعی و دائمی زمین شناسی است که در طول تاریخ زمین شناسی نسبتا بدون تغییر باقی مانده و در ایجاد، تحول و تکامل پوسته و گوشته زمین نقش اساسی ...

شناخت ویژگیهای ژئومورفولوژی پهنه های کارستی که ازسنگهای انحلال پذیرعمدتآکربناته نظیرآهک تشکیل شده اندنه تنها ازنظربنیادی ، بلکه به لحاظ تامین آب موردنیازانسان دارای اهمیت می باشد. پژوهش حاضربه بررسی، ژئومورفولوژی کارست حوضه آبریزفریزی پرداخته است.این حوضه دردامنه شمالی زون بینالودقرارداردکه زیرحوضه کشف رودمی باشد.هدف ازانتخاب موضوع موردنظرشناسایی اشکال کارستی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول