دانلود تحقیق زندگینامه امام خمینی

Word 75 KB 19654 7
مشخص نشده مشخص نشده مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ولایت
    سیاست و جامعه
    زندگینامه امام خمینی
    روح الله و شهادت پدر
    نزدیک به نود سال قبل شهر خمین صحنه نزاع و درگیری خوانین محلی بود که کشمکش آنها بر سر تصاحب املاک، مال و جان رعایا را به مخاطره انداخته بود.

    در این میان آقا سید مصطفی مایه آرامش برای اهالی و مانع بزرگی برای زورگویان دولتی و خوانین بود.

    او به مقابله با ستمگریها برخاست و خانه خود را با دیوارهای بلند و برجهای متعدد سنگر دفاع از اهالی شهر قرار داد.

    توطئهها بالا گرفت از این رو آقا سید مصطفی برای شکایت از خوانین ستمگر دیار خود راهی اراک شد اما در میان راه توسط عوامل خوانین محلی خلع سلاح گشته و به شهادت رسید.

    این در حالی بود که روح الله کوچکترین فرزندش پنج ماهه بود.

    او که در روز ولادت حضرت زهرا (مصادف با سال 1281 ه.ش) چشم به جهان گشوده بود یادگار کوچک پدر شد.
    صاحبه خانم خواهر آقا سید مصطفی به خانه برادر نقل مکان کرد و به همراه همسر وفادار او کمر به تربیت فرزند او بست.

    بانو صاحبه زنی با تقوا و شجاع بود.

    پس از چندی به خونخواهی برادر روانه تهران گشت و با تلاش و پیگیری بسیار موفق به گرفتن حکم قصاص قاتل برادر شد و سرانجام پس از دو سال در اردیبهشت ماه 1284 قاتل آقا سید مصطفی در میدان بهارستان تهران به دار آویخته شد.


    ماجرای مرگ پدر برای روح الله که او را به خاطر نمیآورد حماسهای بود از شهادت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم خوانین و حکام وقت و دفاع از محرومین و مستضعفین تا حد ایثار جان.

    نفرت و انزجار روح الله از روابط ظالمانه اقتصادی- اجتماعی تا دهها سال پس از آن ادامه داشت و بعدها مبانی نظری پیدا کرد و به صورت اصل بدون چون و چرای دفاع از مستضعفین در برابر مستکبرین جلوه نمود.
    روح الله پانزده ساله بود که دو مصیبت او را ماتمزده کرد.

    اول فوت عمه مهربان و فداکار و پس از آن وفات مادر مهربانش که او را غرق در اندوه و غم نمود.


    روح الله، تحصیل و ازدواج
    در سال 1339 روح الله که جوانی نوزده ساله بود برای ادامه تحصیل در حوزه آیت الله حایری راهی اراک شد و پس از مدتی به قم عزیمت کرد.

    استادان ایشان را در طول دوران تحصیل تا چهارده نفر ذکر کردهاند که از میان آنها آیت الله حایری و آیت الله شاهآبادی به دلیل شخصیت خاص معنوی بسیار بارز بودند.
    سال هزار و سیصد و هشت بود که روح الله با وساطت یکی از دوستان خود از دختر آقای ثقفی یکی از طلاب حوزه علمیه خواستگاری نمود.

    گرچه آقای ثقفی شخصاً با این ازدواج موافق بود پاسخ را منوط به نظر دخترش نمود اما دختر ایشان بنابر برخی ملاحظات در تصمیم به ازدواج مردد بود به همین دلیل خواستگاری ده ماه به طول انجامید.

    سرانجام بر اثر خوابی که دختر دید و بعداً نیز تعبیر شد همگی به این نتیجه رسیدند که این ازدواج مقدر و مورد رضایت اهل بیت (ع) است.

    از این رو تردیدها برطرف شده و ازدواج صورت گرفت.

    در سال 1316 روح الله الموسوی الخمینی که سی و شش سال داشت از استادان و مدرسین فاضل و به نام حوزه علمیه قم بود و طلاب جوان آرزوی روزی را میکشیدند که در مجلس درس ایشان حضور پیدا کنند.
    15 خرداد مطلع قیام
    جمعیت را دویست هزار نفر تخمین میزدند که اکثراً وصیت کرده و از خانه خارج شده بودند.

    اغلب مردم به سلاحهای سرد و بعضاً به سلاح گرم مسلح بودند.

    یک موتور برق قوی حاضر بود تا در صورت قطع برق توسط ماموران بلافاصله مورد استفاده قرار بگیرد.

    دوازده بلندگو در مدرسه فیضیه مسجد اعظم، صحن حضرت معصومه و میدان آستانه نصب شده بود و دهها ضبط صوت بزرگ و کوچک در کنار منبر آماده ضبط سخنرانی امام بودند.

    دهها نفر نیز با قلم و کاغذ آماده ثبت سخنان امام بودند.
    ولایتسیاست و جامعه زندگینامه امام خمینی روح الله و شهادت پدر نزدیک به نود سال قبل شهر خمین صحنه نزاع و درگیری خوانین محلی بود که کشمکش آنها بر سر تصاحب املاک، مال و جان رعایا را به مخاطره انداخته بود.

    او به مقابله با ستمگری‌ها برخاست و خانه خود را با دیوارهای بلند و برج‌های متعدد سنگر دفاع از اهالی شهر قرار داد.

    توطئه‌ها بالا گرفت از این رو آقا سید مصطفی برای شکایت از خوانین ستمگر دیار خود راهی اراک شد اما در میان راه توسط عوامل خوانین محلی خلع سلاح گشته و به شهادت رسید.

    او که در روز ولادت حضرت زهرا (مصادف با سال 1281 ه.ش) چشم به جهان گشوده بود یادگار کوچک پدر شد.

    صاحبه خانم خواهر آقا سید مصطفی به خانه برادر نقل مکان کرد و به همراه همسر وفادار او کمر به تربیت فرزند او بست.

    ماجرای مرگ پدر برای روح الله که او را به خاطر نمی‌آورد حماسه‌ای بود از شهادت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم خوانین و حکام وقت و دفاع از محرومین و مستضعفین تا حد ایثار جان.

    نفرت و انزجار روح الله از روابط ظالمانه اقتصادی- اجتماعی تا دهها سال پس از آن ادامه داشت و بعدها مبانی نظری پیدا کرد و به صورت اصل بدون چون و چرای دفاع از مستضعفین در برابر مستکبرین جلوه نمود.

    روح الله پانزده ساله بود که دو مصیبت او را ماتم‌زده کرد.

    روح الله، تحصیل و ازدواج در سال 1339 روح الله که جوانی نوزده ساله بود برای ادامه تحصیل در حوزه آیت الله حایری راهی اراک شد و پس از مدتی به قم عزیمت کرد.

    استادان ایشان را در طول دوران تحصیل تا چهارده نفر ذکر کرده‌اند که از میان آنها آیت الله حایری و آیت الله شاه‌آبادی به دلیل شخصیت خاص معنوی بسیار بارز بودند.

    سال هزار و سیصد و هشت بود که روح الله با وساطت یکی از دوستان خود از دختر آقای ثقفی یکی از طلاب حوزه علمیه خواستگاری نمود.

    در سال 1316 روح الله الموسوی الخمینی که سی و شش سال داشت از استادان و مدرسین فاضل و به نام حوزه علمیه قم بود و طلاب جوان آرزوی روزی را می‌کشیدند که در مجلس درس ایشان حضور پیدا کنند.

    15 خرداد مطلع قیام جمعیت را دویست هزار نفر تخمین می‌زدند که اکثراً وصیت کرده و از خانه خارج شده بودند.

    اغلب مردم به سلاح‌های سرد و بعضاً به سلاح گرم مسلح بودند.

    دهها نفر نیز با قلم و کاغذ آماده ثبت سخنان امام بودند.

    حملات کوبنده امام به شاه و اسراییل بی‌نظیر بود.و سخنرانی آتشین پایان گرفت در حالیکه رژیم شهامت هیچ اقدامی را در خود ندید.

    ساعتها بعد در حالیکه سکوتی سنگین بر شهر سایه انداخته بود روح الله الخمینی در تاریکی شب دستگیر و راهی پایتخت شد حتی کشتن او نیز مقدمه‌ای برای انفجار بغض میلیونها زن و مرد بود.

    تنها چاره دور کردن او از میهنش تبعید آغاز فصل جدید بود.

    پانزده سال بعد در دوازدهم بهمن موج خروشان ملتی بزرگ به استقبال از رهبری شتافت که سالها بار سنگین رهبری مبارزه را در غربت و به دور از وطن بر دوش کشید و راضی به ذلت و خواری هم میهنان خویش نگشت.

    او سرافراز و پیروز به میهن بازگشت.

    روح الله فریاد گر قرن سال 1342 رسید و شاه برای تکمیل خوش خدمتی‌ها طرح انقلاب سفید شاه و ملت را عنوان کرد و به همه‌پرسی گذاشت.

    امام که چون همیشه تیزبین و هوشیار در صحنه بود از علما و مراجع قم خواست تا برای اعتراض به این نمایش مردم فریب، سخنرانی و نماز جماعت در همه مساجد کشور تعطیل شود و در روز عید سعید فطر امام با سخنرانی کوبنده‌ای علت مخالفتهای خود را با طرح شاه برای همگان بیان نمود.

    با این حرکت که در ماه مبارک رمضان هم صورت گرفت مردم بیش از پیش از مخالفت امام و علما آگاه شدند.

    در همان روز امام با صدور اعلامیه‌ای نوروز سال هزار و سیصد و چهل و دو را عزای عمومی اعلام کرد و جهت موضعگیری واحد روحانیون، در جلسه‌ای که در قم تشکیل شد پیشنهاد کرد که به دلیل اعمال ضد اسلامی و اقدامات سرکوب‌گرایانه رژیم سایر علما چنین اعلامیه‌ای صادر نمایند.

    چنین بود که امام و چهل و شش نفر دیگر از آیات عظام با صدور اعلامیه‌ای عید را عزای عمومی اعلام کردند و با این عمل بر نفرت و انزجار مردم از رژیم پهلوی افزودند.

    با اقدامات بی‌نظیر و ابتکار عمل امام در مبارزه هر روز بر گرمی و شور حرکتهای انقلابی افزوده می‌شد.

    سخنرانی‌ها و افشاگری‌ها ادامه داشت و در روز عاشورای سال هزار و سیصد و چهل و دو مصادف با سیزده خرداد به اوج خود رسید.

    دهها هزار نفر از مردم تهران و سایر شهرها برای استماع سخنان مراجع تقلید و علما در روز عاشورا به قم آمدند.

    رژیم که اطمینان داشت امام در صورت سخنرانی، حملات تندی به شاه خواهد کرد تلاش فراوان نمود تا ایشان را از ایراد سخنرانی منصرف سازد.

    از این رو پیش از ظهر عاشورا در حالی که امام در مجلس سوگواری منزل خود و در میان جمع عزاداران حضور داشت یکی از مقامات ارشد ساواک از طرف شاه نزد امام آمد و گفت: از طرف اعلا حضرت مامورم به شما ابلاغ نمایم اگر امروز بخواهید در مدرسه فیضیه سخنرانی کنید کماندوها را به مدرسه می‌ریزیم و آنجا را به آتش و خون می‌کشیم.

    امام هم در پاسخ فرمود: ما هم به کماندوهای خود دستور می‌دهیم که فرستادگان اعلا حضرت را تادیب نماید.

    ساعت حدود شش بعد از ظهر بود که امام به سمت فیضیه حرکت کرد تا حماسه ای جاودان را رقم زند.

    امام بنیانگذار جمهوری اسلامی رژیم پهلوی بیش از ده روز دوام نیاورد و چون تکه یخی در پرتو تابش انوار عظیم اقتدار رهبری مردمی آخرین دقایق عمر خود را به سوگ نشست.

    حیله‌ها از پی هم برای ضربه به رژیم نوخاسته جمهوری اسلامی شکل گرفت.

    ترور فداکارترین و موثرترین یاران انقلاب، جنگ تحمیلی و هزاران تمهید و برنامه دیگر نتوانست در اراده آهنین مردمی که به رهبر خویش اقتدا کرده بودند خللی وارد سازد و نهال جمهوری اسلامی با خون عاشقان روح الله آبیاری شد،‌رشد کرد و در قلب مسلمین جهان ریشه گسترد و بالید و شاخ و برگ آن سایه‌بان پناه آنان شد.

    روح الله الموسوی الخمینی پس از عمری تلاش و مبارزه در راه رسیدن به آمال الهی خود در چهاردهم خرداد 1368 چشم از جهان فرو بست و به لقاء معبود شتافت اما پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران یادگار عظمت روح بلند او در اهتزاز ماند.

زندگینامه امام خمینی رحمه الله علیه ساده زیستن و واکنش امام مقابل اسراف یکی از نزدیکان امام خمینی نقل می کند: در طول ده سالی که از نزدیک شاهد بوده ام، یکی از نکاتی که امام به آن فوق العاده اهمیت می دادند، ساده زیستن و عدم اسراف کاری بود. بارها من خود شاهد بوده ام که امام عزیز از جا برخاسته و به طرفی می روند پس از مدت کوتاهی متوجه شده ام که ایشان قصد خاموش کردن چراغی را دارند که ...

طرح زندگی سیاسی امام خمینی (قدس سره‌الشریف) به نحوی که معطوف به جهات نظری و عملی مواضع تاریخ ایشان باشد مبتنی بر سه عامل اساسی است: 1 معقول یا حکمت اسلامی (عرفان، کلام فلسفه) 2 منقول یا علوم شریعت (تفسیر، فقه، حدیث و اخلاق نقلی) 3 عمل اجتماعی و سیاسی در خصوص جهات حکمی تفکر امام باید به همین قدر بسنده کرد که بزرگوار حتی جزئی‌ترین مسائل علمی را همواره با نگرش عمیق و وسیع عرفانی ...

امام رحمه الله در ابتدای بحث ولایت فقیه خود، با اشاره به اینکه «ولایت فقیه‏» از موضوعهایی است که تصور آن موجب تصدیق می‏شود و احتیاجی به دلیل و برهان ندارد، اوضاع سیاسی - اجتماعی آن روز مسلمانان و حوزه‏های علمیه را مطرح می‏کنند که موجب شده بر «ولایت فقیه‏» علی رغم بدیهی بودن، برهان اقامه می‏کنیم. (1) توضیح این امر خیلی ساده است و امام رحمه الله در شرایطی می‏خواست این بحث را مطرح ...

در روز بیستم جمادی الثانی 1320 هجری قمری مطابق با 30 شهریور 1281 هجری شمسی (24 سپتامبر 1902 میلادی) در شهرستان خمین در اطراف استان مرکزی ایران در خانواده ای اهل علم و هجرت و جهاد و در خاندانی از فرزندان زهرای اطهر سلام الله علیها ، روح الله الموسوی الخمینی پای بر خاکدان طبیعت نهاد. او وارث سجایا و اجدادی بود که نسل در نسل در کار هدایت مردم و کسب معارف الهی کوشیده اند. پدر ...

برخی از فرمایشات حضرت امام خمینی «ره» درباره بسیج عبارتست از : · « ائمه ما با همان دید الهی که داشتند ، می خواستند که این ملت ها را با هم بسیج کنند از راههای مختلف ، اینها را یکپارچه کنند تا آسیب پذیر نباشند.» · « اگر دفاع بر همه واجب شد ، مقدمات دفاع هم باید عمل شود ... اینطور نیست که واجب باشد بر ما که دفاع کنیم و ندانیم چه جور دفاع ...

آزادی آرمان شکوهمند بشری است و شاید این ویژگی ناگسستنی آرمان آزادی است که به شدت قابلیت بدست دادن تعابیر و تفاسیری بس ناهمگون را در خود نهفته دارد. مستبدان و نیز آنان که به مشابه ایدئولوژی اغواگر سیاسی در مقاطعی به آرمان آزادی تمسک جسته اند هر دو از همین ویژگی سوء استفاده کرده و می کنند. شاید به همین خاطر است که خیلی زود بحث آزادی به بحث از تعابیر و تفاسیر آن، مبانی و قوتها و ...

قرآن شناسان تاکنون قرآن را از زاویه‏های مختلف نگاه کرده‏اند. همچنین افکار و اندیشه‏های امام خمینی (ره) به عنوان یک قرآن شناس برجسته و تأثیرگذار بر مسلمانان از جهات گوناگون بررسی و تحقیق شده است. نویسنده مقاله حاضر کوشیده است تا قرآن‏شناسی امام را از نظر راه و رسم برخورداری از قرآن طرح و شرح کند. ما امیدواریم که این مقاله از یک سو فتح بابی باشد برای قرآن‏شناسی دیگران و از سوی ...

عبد الوهاب فراتی الف روایت امام خمینی از مسئله آزادی در غرب ب نقد امام خمینی بر مسئله آزادی در ایران دوره پهلوی ج امام خمینی و مفهوم آزادی د امام خمینی و ارزش آزادی ه امام خمینی و انواع آزادی 1. امروزه آزادی در کنار مفاهیمی مانند جامعه مدنی و دموکراسی و نیز نحوه تعامل آن ها با دین, به مهم ترین سؤال و مشغله موجود در حوزه اندیشه سیاسی این مرز و بوم مبدل شده اند. بی تردید, آزادی در ...

امام خمینی و مسأله جنگ و صلح در طول هشت سال دفاع مقدس خبرگزاری فارس: این مقاله با نگاهی مستند و مستدل به دوران دفاع مقدس سعی در بررسی مساله جنگ و صلح از دیدگاه امام خمینی در طول هشت سال دفاع مقدس ملت ایران را دارد. 1 مقدمه همانطور که بارها تکرار شده است و می‌دانیم جنگ تحمیلی علیه ایران به ابتکار آمریکا و توسط عراق آغاز شد. از یک نگاه آمریکا حق داشت همه تلاش‌خود را برای تغیر ...

مقدمه هر یک از مکاتب تربیتی بر نگرشی خاص از هستی و انسان مبتنی هستند و وجوه امتیاز هر یک از این مکاتب را باید در تفاوت نگرش آنها به هستی و انسان جستجو کرد. با رجوع به اندیشه هایی که با عنوان مکتب تربیتی در روزگاری شهرت داشته اند، اهمیت و جایگاه دیدگاه های هستی شناختی و انسان شناختی نمایان می شود. در سایه آگاهی از دیدگاه مبنایی این مکاتب، درمی یابیم که داوری ادیان الهی به ویژه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول