دانلود مقاله زبان های برنامه نویسی

Word 120 KB 18869 20
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تاریخچه ویژوال بیسیک .NET
    ویژوال بیسیک .NET توسعه یافته BASIC می باشد.

    BASIC توسط پروفسور John Kemeny و Thomas Kurtz از کالج Dartmouth برای نوشتن برنامه های ساده ایجاد شد و این طراحی از اواسط دهه 1960 آغاز گردید.
    هدف از BASIC اولیه, آموزش برنامه نویسی بود.

    BASIC توسط انواع متفاوتی از کامپیوترها مورد استفاده قرار گرفت و سرمشق سایر زبان ها شد.

    با توسعه واسط گرافیکی کاربر (GUI) توسط میکروسافت, در اواخر دهه 1980 و اوایل 1990 بیسیک تکامل تدریجی خود را به سوی ویژوال بیسیک انجام داده بود که توسط گروه میکروسافت در سال 1991 انجام پذیرفت.

    در زمانیکه ویژوال بیسیک در مرحله ظهور بود, توسعه برنامه های کاربردی تحت ویندوز میکروسافت عملی طاقت فرسا بود.

    با آمدن ویژوال بیسیک ایجاد برنامه های کاربردی تحت ویندوز بسیار آسان شد.


    ویژوال بیسیک زبان برنامه نویسی میکروسافت ویندوز است.

    برنامه های ویژوال بیسیک در محیط توسعه یافته مجتمع (IDE) طراحی و ساخته میشوند.

    IDE به برنامه نویس این اجازه را می دهد که برنامه های خود را به صورت مناسب و راحت ایجاد, اجرا و خطا یابی کند.

    پردازش مربوط به تولید سریع یک نرم افزار کاربردی را اغلب RAD (Rapid Application Development) می نامند.
    ویژوال بیسیک یکی از زبانهای RAD بوده و بطور وسیعی در دنیا مورد استفاده می باشد.

    ویژوال بیسیک .NET مشتق شده از زبان برنامه نویسی BASIC است.

    ویژوال بیسیک خصیصه های متمایز کننده تری نسبت به سایر زبان ها برنامه نویسی دارد مانند واسط گرافیکی کاربر, رسیدگی به رویداد (event handling), دسترسی به .Win32 API ویژگی های شیی گرا, رسیدگی به خطا, برنامه نویسی ساخت یافته و سایر موارد.
    زبان ویژوال C
    این زبان کامپایلر قدرتمندی است که بااستفاده ازآن میتوان برنامه های بزرگ وپیچیده رادر زمان اندکی ایجاد کرد .

    محیط ویژوال C + + محیط یکپارچه ای است که درآن میتوان برنامه را ایجاد,ترجمه,اجرا وعیب یابی کردبه عبارت دیگر پکیج C+ + حاوی مولفه هایی مانند ویراستار,کامپایلر,پیوند دهنده,برنامه های سودمند ,عیب یاب وسایرابزارهایی است که برای طراحی برنامه در محیط WINبکار می روند.
    محیط توسعه پکیج C بنام DEVELOPER STUDIOاست که آنرابه اختصار محیط توسعه می نامیم تمام ابزارهای دیگر ویژوال C + +را جامعیت می بخشدوبه برنامه نویس اجازه میدهدتا فرایند توسعه برنامه را از طریق پنجره ها, کادرهای محاوره ای ,منوها,نوارهای ابزار,کلیدهای میانبروماکروها ببیندوکنترل کندیعنی این محیط همانندیک اتاق کنترل است.


    انواع فایلهادر ویژوال C
    فایل محیط برنامه(DSW ) :این فایل برای نگهداری محیط کاری پروژه بکار می رود.
    فایل برنامه: برای نگهداری برنامه ویژوال C + + بکار میرود.
    فایل ( HEADER) : آنرافایل سرایندمی گویند که محتویات آنهادربرنامه های دیگر قابل استفاده است .
    فایل بیت نگاشت( BMP): برای نگهداری تصاویر (BMP ) بکار می رود .
    فایل ایکن (ICO ) :برای نگهداری ایکن.
    فایل ترجمه شده (OBJ): پس از کامپایل کردن در برنامه ایجاد می شودوحاوی دستورات ماشین است .
    فایل اجرائی (EXE ): حاوی برنامه اجرایی است .
    فایل اکتیوایکس(OCX) : برای نگهداری اکتیوایکسهای ویژوال C++بکار میرود.
    اکتیوایکس قلب محاسبات توزیع شده مایکرو سافت است که کامپیوتر مارا در اینترنت واینترانت قرار می دهد.
    ویژوال بیسیک 6
    این برنامه در برگیرنده ابزارهای متعددی است که با همکاری یکدیگر امکان توسعه برنامه های کاربردی را فراهم می آورند.

    این ابزارها به کاربر امکان می دهند تا بطور کامل از ظاهر برنامه خود به هنگام اتمام آن اطلاع یابد, چرا که این زبانها تازمانی که برنامه بطور کامل به پایان نرسیده باشد ظاهر برنامه را به نمایش در نمی آورد.
    ویژوال بیسیک بسرعت در حال تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین زبانهای برنامه نویسی کاربردی است در حالیکه رقیبان آن مانند POWER BUILDER بسختی در تقلا هستند تا فاصله خود را با ویژوال بیسیک حفظ کنند.
    با ارائه هر نسخه جدید توسط ماکروسافت قابلیتهای VB به توسعه دهندگان امکان ایجاد برنامه های کاربردی تطبیق پذیرتر میدهد.
    VB5در واقع چاشنی انفجاری در بازار کنترلهای اکتیوایکس بودو VB6توازنی مابین DTMLوتوسعه برنامه های کاربردی مبتنی بر COM ایجاد کرد.


    نظری اجمالی بر delphi دلفی بسته نرم افزاری نسبتا" جدیدی می باشد که به جهان کامپیوتر عرضه شد وامکانات برنامه نویسی پیشرفته و قدرتمندی را برای استفاده کنندگان سیستمهای کامپیسوتری به ارمغان آورده , مترجم سریع وقدرتمند آن امکان ترجمه سریع برنامه ها را فراهم آورده .

    دلفی یکی از پرکاربردترین زبانهای موجود در دنیای نرم افزار است که امروزه در زمینه های مختلفی از جمله برنامه های گرافیکی , چندرسانه ای ,پایگاه داده ها ,و… بخوبی از آن استفاده می شود .

    ویرایشهای مختلق دلفی 1-STANDARD 2- PROFSSIONAL 3- ENTERPRISE که هر کدام دارای امکانات وویژگیهای خاصی بوده و برای مقاصد خاصی طراحی شده اند.

    اما همه آنها دارای ویژگیهای مشابه ومشترکی نیز هستند و می توانند برای مقاصد عمومی مورد استفاده قرار گیرند.

    برنامه نویسی شئ گرایی که در دلفی وجود دارد مجموعای است از عبارات شئ گرا که در پاسکال استاندارد تعبیر شده و به آن object pascal گفته میشود.

    ویژوال فاکس پرو این برنامه همان فاکس پرو است که بجای تحت dos بودن تحت win است ,یک محیط شئ گرای قدرتمند است وبرای ساخت بانک اطلاعاتی وبرنامه های کاربردی بکار میرودو همه ابزارهای لازم برای مدیریت داده ها را فراهم میسازدبطوریکه میتوانیم 1-جداول حاوی اطلاعات را سازماندهی کنیم .

    2- پرس و جو کنیم 3- سیستم بانک اطلاعاتی یکپارچه ای ایجاد کنیم 4- برنامه کاربردی کامل برای مدیریت داد ها جهت استفاده کاربران بنویسیم آشنایی با ویژوال بیسیک 2005 در این مقاله علاوه بر آشنایی با قابلیت های ویژوال بیسیک دات نت 2 که ویژوال بیسیک 2005 نیز نامیده می شود،باویژگی های مهم نرم افزاری ویژوال استودیوی 2005 نیز آشنا خواهید شد.

    این ویژگی ها کم و بیش در سایر زبان های دات نت 2 حضور دارند.

    در این مقاله فرض بر این است که شما قبلا با زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک دات نت آشنا هستید و اکنون مایلید بدانید نسخه جدید چه ویژگی هایی نسبت به نسخه فبلی دارد.

    در این مقاله تغییر وتحولات زبان ویژوال بیسیک دات نت در دو گروه از پیشرفت ها بررسی شده است.

    این دو دسته عبارتند از : پیشرفت های مربوط به ویرایشگر کد(Code Editor) و IDE، قابلیت های جدید زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک دو گروه از قابلیت های جدید و مهم دیگر هم وجود دارند: یکی امکانات جدیدی که ویژوال بیسیک2005برای ساختن برنامه نصب و انتشار از طریق وب تعبیه کرده است و دیگری قابلیت های بهبود یافته IDE برای کار باSQL Server که امیدواریم هر یک از این دو را مفصلا در مقالات جداگانه ای در شما ره های آینده تشریح کنیم.

    منبع اصلی برای نگارش این مقاله سایت MSDN و مقالات آن بوده است؛هر چند برای بررسی دقیق تر قابلیت های مورد بحث ،نرم افزار ویژوال بیسیک 2005 را نصب کردم تا از نزدیک کارایی این قابلیت ها و امکانات را بیازماییم.

    هم قوی تر ،هم آسان ترزبان ویژوال بیسیک از قدیم به آسان بودن معروف بوده است.

    بسیاری از برنامه نویسان به این دلیل به سمت ویژوال بیسیک روی آوردند که مایلند از امکانات یک زبان برنامه نویسی خوب استفاده کنند:بدون اینکه مجبور باشند با سطوح پیشرفته و پیچیده برنامه نویسی که در زبان های دیگر وجود دارد،در گیر شوند.

    به همین دلیل نسخه 6 ویژوال بیسیک به آسان بودن معروف بود.

    در حالی که اغلب برنامه نویسان حرفه ای ،زبان C و جاوا را برای کارها و پروژه های پیشرفته ترجیح می دادند.

    با ورود پلتفرم دات نت به دنیای سیستم عامل ویندوز ،در این وضعیت تغییرات اساسی به وجود آمد.

    به طوری که برنامه نئیسان پس از گذشت چند ماه از معرفی رسمی زبان های ویژوال بیسیک دات نت و سی شارپ متوجه شدند که این دو زبان از نظر قابلیت های برنامه نویسی تقریبا برابرند و هر دو حتی از C++ هم بهتر نتیجه می دهند.

    اما برنامه نویسان ویژوال بیسیک6 خیلی زود به دشوار بودن مهاجرت از یک زبان غیر شی گرا به یک زبان واقعا شی گرا مانند VB.NET پی بردند.

    با این حال برنامه نویسانی که این مرحله انتقالی را طی کردند و به این نتیجه رسیدند که ویژوال بیسیک دات نت باز هم زبان آسان و جذابی است؛ هر چند برنامه نویس را مجبور می کند خود را به سطح بالاتر و پیشرفته از برنامه نویسی،یعنی دنیای برنامه نویسی شی گرا برساند.

    اکنون آن دسته از برنامه نویسانی که سرانجام باVB.NET خو گرفته اند از خود می پرسند: زبان VB.NET 2.0 واقعا چه مزیتی نسبت به نسخه قبلی دارد؟

    آیا باز هم باید طی یک روند دشوار ،به نسخه جدید مهاجرت کنیم؟

    یا این که ویژوال بیسیک 2005 اساسا نسبت به VB.NET ارتقای مهمی محسوب نمی شود؟

    اگر این مقاله را تا انتها دنبال کنید،متوجه خواهید شد که مایکروسافت در نسخه 2005ویژوال استودیو(که شامل ویژوال بیسیک دات نت 2 نیز هست) کوشیده است در کنار ارتقای کیفیت عملکرد Framework 2.0 بار دیگر آن فضای دوست داشتنی و دلچسب دوران ویژوال بیسیک6 را به عرصه برنامه نویسی بازگرداند.

    بنابر این آنچه که باید در VB.NET منتظرش باشید،یک IDE قدرتمند تر است که برنامه نویسی را از پیش آسان کرده است.

    به ویژه باید به مایکروسافت به دلیل دلنشین کردن و ساده تر کردن کار با ابزار های اشکال زدایی(Debugging) و نیز آسان سازی روند مدیریت خطا ها (Exception Handlind) که تسیاری از برنامه نویسان تازه کار از آن فراری هستند، تبریک گفت.

    در حقیقت مایکروسافت در نسخه جدید سعی کرده است برنامه نویسان را به کمک یک دو جین ابزار جانبی سودمند با پیچیده ترین تکنیک های برنامه نویسی شی گرا آشتی دهد و اهمیت ویژوال استودیوی 2005 نیز در همین موضوع نهفته است.مجموعه ابزارها و امکانات جدید ویژوال بیسیک دات نت2 در راستای تعهد مایکروسافت به نظریه و رهیافت RAD (Rapid Application Development) که زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک اساسا برای تحقق آن پدیده آمده است،قابل توصیف هستند.

    قابلیت های جدید ویژوال بیسیک دات نت 2 در بر گیرنده چند قابلیت هیجان انگیز ،سودمند و مهم است که مسلما مورد توجه برنامه نویسان علاقمند به این زبان قرار خواهد گرفت .قابلیت اول این است که اگر معتقد بودیم که زبان های ویژوال بیسیک دات نت و سی شارپ حدود 90 درصد مشابه یکدیگرند،اکنون همان اندک تفاوت میان قابلیت های این دو در نسخه دوم دات نت از میان رفته است و به جرات می توان گفت هیچ تفاوت مهمی میان این دو زبان وجود ندارد؛جز اینکه برخی برنامه نویسان گرامر و Syntax زبان سی شارپ را که (شباهت زیادی به جاوا دارد)بیشتر می پسندند.

    دو مورد از تفاوتهای جزئی این دو زبان که در نسخه اول دات نت وجود داشت و اینک به مجموعه قابلیت های ویژوال بیسیک افزوده شده است عبارتند از:امکان مستند سازی سورس کد با استفاده از XML و قابلیت Overloading Operator یا تعریف عملگر های اضافی.

    XMLDocumentation به کمک این قابلیت می توانید اجزای مختلف سورس کد برنامه خود را با فرمت XML مستند کنید.

    این مستندات قطعه قطعه بعدا می توانند یک سند راهنمای کامل در باره سورس کد بسازد.

    ویژگی مذکور در ویژوال سی شارپ 2003 وجود دارد، اما ویژوال بیسیک2003 فاقد آن است.

    اکنون این فابلیت در نسخه جدید افزوده شده است.

    استفاده از این فابلیت بسیار آسان است.

    مثلا اگر تابعی بنویسید و بالای اولین خط آن (قبل از نام تابع) سه بار کاراکتر کوتیشن را تایپ کنید و سپس Enter کنید،با توجه به نام تابع و پارامتر های آن یک قطعه راهنمای خالی با فرمت XML درج می شود که می توانید آن را اصلاح و کامل کنید.

    ``` Sub Testsub(ByVal param1 As Integer) End Sub OperatorOverloading یکی دیگر از قالبیت های سودمندی که ویژوال بیسیک 2003 از آن محروم بود،امکان تعریف کردن عملگرهای عمومی ریاضی (4 عمل اصلی )، عملگر های منطقی (NOT , OR, AND) و عملگر های مقایسه ای (مثل >, RegFreeCOM قابلیت بسیار مهم و جالبی که به ویژوال بیسیک 2005 افزوده شده است،تکنیک Reg – Free COM نام دارد که حتما بسیاری از برنامه نویسان دات نت منتظر آن بودند.اغلب برنامه نویسان ویژوال بیسیک6 به خاطر می آوردند که یکی از دردسرهای مهم برنامه نویسی برای سیستم عامل ویندوز ،ساختن برنامه نصب (Installation) و ثبت کامپوننت های عناصر اصلی برنامه در رجیستری ویندوز بود.

    دو کابوس همیشگی برنامه نویسان ،نحوه نصب عناصر ActiveX وDLL های حاوی اشیا COM وCOM+ بود.

    این مشکل چندان اهمیت داشت که برنامه نویسان به شوخی نام DLL Hell یا جهنم DLL را بر آن نهاده بودند.

    خوشبختانه پلتفرم دات نت این مشکل را به طور عمده حل کرد؛زیرا به دلیل حضور چهارچوب دات نت در سیستم عاملی که قرار است یک برنامه نوشته شده با Visual Studio.NET روی آن اجرا شود، دیگر نیازی به رجیستر کردن کامپوننت ها و اشیای برنامه نیست و عمل نصب برنامه خیلی ساده با کپی کردن فایل های نرم افزار داخل پوشه روی هارد دیسک انجام می شود.

    با این حال عیب کار در اینجا بود که برنامه نویسی که با هزار زحمت توانسته بودند یک شی COM یا ActiveX بی درد سر و بی عیب بسازد،در صورت مهاجرت به پلتفرم دات نت مجبور بودند یا به کلی از خیر این اشیا استفاده می کردند،همچنان ناگزیر از نصب این اشیا به روش قدیمی (به رقم نصب آسان سایر قسمت های ساخته شده بر اساس چارچوب دات نت ) بودند.

    اکنون ویژوال بیسیک 2005 با معرفی تکنیک Reg –Free COM این معضل را به طور عمده از پیش روی برنامه نویسان برداشته است.

    به کمک این تکنیک می توانید اغلب اشیای COM و ActiveX سابق خود را با یک اینترفیس دات نتی بپوشانید.

    به طوری که بتوان آن ها را مانندDLL های تولید شده بر اساس دات نت خیلی ساده داخل پوشه برنامه کپی کرد و بدون نیاز به ثبت در ریجیستری ویندوز مورد استفاده قرار داد.

    برای استفاده از این قابلیت کافی است در قسمت Refrence های پروژه به DLL حاوی ActiveX یا COM ارجاعی تعریف کنید.

    سپس در پنجره Properties گزینه Isolated را معادل ‏True قرار دهید.

    البته این قابلیت محدودیت هایی هم دارد:یکی اینکه به ویندوز XP یا نسخه های بالا تر نیاز دارد.

    دیگر اینکه فقط برای کامپوننت های in-proccess قابل استفاده است .

    این قابلیت همچنین برای آن دسته از اشیای COM که جزیی از سیستم عامل ها هستند کار نمی کند و نهایتا این که نمی توانید از قابلیت مذکور برای آن دسته از اشیای COM و ActiveX که به حضور نرم افزارهای بزرگی مثل Word وابسته هستنداستفاده کنید.

    این گونه ActiveX ها فقط وقتی کار می کنند که نرم افزار مربوطه (مثلا اکسس) قبلا روی کامپیوتر نصب و رجیستر شده باشد.

    MyNamespace یکی از اقداماتی که مایکروسافت برای آسان کردن برنامه نویسی با ویژوال بیسیک دات نت یا به قول مایکروسافت تحقق ایده RAD انجام داده، افزون یک Namespace با نام My است.

    به کمک این Namespace می توانید به برخی از قابلیت های پر مصرف سیستم عامل ویندوز مانند دسترسی به فایل سیستم ،پخش صوت ،امنیت و تنظیمات سیستم دسترسی سریع داشته باشید.

    این Namespace شامل اجزای اصلی زیر است: Application امکانات مختلفی در اختیار برنامه نویس قرار می دهد.

    مثلا می تواند داخل سیستمEventLogویندوز بنویسد و بخواند.

    Computer دسترسی آسان و سریع به برخی قسمت های کامپیوتر مانند فایل سیستم،ماوس،صفحه کلید،ساعت،کلیپ بورد،صوت ،رجیستری،شبکه،پورت سریال و چند بخش دیگر را فراهم می کند.

    Forms از طریق این کلکسیون برنامه نویسان می توانند به instanceهای فرم هایی که ساخته اند دسترسی سریع داشته باشند.

    Resources این کلکسیون یک دسترسی مستقیم به کلاس های زیر را فراهم می کند.

    System.Globalization.CultureInfo System.Resources.ResourceManager Setting این کلکسیون دسترسی به تنظیماتی که برای نرم افزار خود ایجاد کرده اید را آسان می سازد.

    User این شی درباره وضعیت امنیتی کاربر کنونی سیستم اطلاعات میدهد.

    با این کلاس می توانید بفهمید هم اکنون کدام کاربر با چه سطح دسترسی وارد سیستم شده است.

    قطعه کد 2 چند مثال از کاربرد My را نشان میدهد.

    قسمت اول داخل تابع Form1Load تمام پارتیشن های هارد دیسک را مرور می کند و میزان فضای خالی آن ها را نشان می دهد.

    قسمت دوم کنترل می کند که نام کاربر فعلی چیست و آیا عضو گروه Administrator هست یا نه .

    قسمت سوم هم یک فایل صوتی را پخش می کند.از آنجا که My فقط یک Namespace است ،می توانید با ایجاد کتابخانه های جدید آن را توسعه دهید و قابلیت ها،کلاس ها و کلکسیون های جدیدی به آن اضافه کنید.

    بنابراین My در واقع نوعی تفکر برنامه نویسی است.

    تفکری که بر اساس آن ،کلاس ها و دیگر قابلیت های زبان پر کاربرد ویژوال بیسیک دات نت را می توانید دم دست خود بگذارید تا استفاده از آن ها در سراسر سورس کد سریع و آسان باشد.

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object,ByVal e As System.EventArgs) ) For Each drv As IO.DriveInfo In My.Computer.FileSystem.Drives If drv.IsReady Then Debug.WriteLine(drv.AvailableFreeSpace) End If My.Computer.Audio.Play(“C:\sound.wav”) End Sub آشنایی با محیط ویژوال بیسیک به طور کلی هر برنامه VB از قسمتهای زیر تشکیل می شود : 1- یک یا چند فرم 2- کنترلهای روی فرمها 3-کد نوشته شده در زبان برنامه نویسی VB وقتی که برنامه را اجرا می کنید اولین پنجر های که باز می شود پنجره New Project است.

    این پنجره برای انتخاب نوع پروژه ای که می خواهید انجام بدهید است برای شروع کار در زبانه New گزینه Standard exe را انتخاب کنید و روی دکمه Open کلیک کنید تا وارد محیط نر م افزار شوید در محیط VB می توان به عناصر زیر اشاره کرد : 1.

    نوار منو و نوار ابزار: نوار منو و نوار ابزار در اصل در تمامی یا اکثریت برنامه های معتبر تحت ویندوز وجود دارند به نظر نمی رسد کسی با نوار منو که شامل گزینه های File ، Edit ، ...

    می باشد آشنا نباشد .

    به نوار پایینی نوار منو که در اصل گزینه های خاصی را از محتویات نوار منو شامل است نوار ابزار میگویند .

    برای مثال Save در زیر منو گزینه File از نوار منو موجود است و همچنین گزینه بخصوصی نیز در نوار ابزار دارد.

    2-جعبه ابزار: در سمت چپ صفحه تصویر یک پنجره که در آن چندین کلید فشاری قرار دارد دیده می شود، بر روی هر کلید فشاری یک آیکون وجود دارد ،به این پنجره جعبه ابزار (Tool BOx) گفته می شود، از این عناصر جهت طراحی برنامه واسط کاربر (User Interface) استفاده می نماییم.

    جعبه ابزار حاوی کنترلهایی است که می توان روی پنجره فرم قرار داد.

    3-پنجره فرم: پنجره فرم ناحیه کاری اصلی برنامه نویس است، پنجره فرم مکان قردادن کنترلها وابزارهایی است که برای برنامه لازم می دانیم ،در اصل پنجره فرم در هنگام اجرا به نمایش در می آید و با کاربر ارتباط برقرار می کند.

    4-پنجره خصوصیات : این پنجره نقش بسیار بسیار مهم و اساسی را در پروژه های شما دارد.

    شما معمولا نیاز دارید تا در برنامه روی فرم تعداد زیادی کنترل قرار دهید.

    هر کدام از این کنترلها دارای خواص زیادی از جمله اسم کنترل ، موقعیت کنترل ، رنگ زمینه ، نوع حاشیه ها و غیره دارد ، تمامی این خواص در این پنجره قرار می گیرند.

    حتی خود فرمها هم دارای خواص زیادی می باشند که در این پنجره جای می گیرند.

    در این پنجره جمعاً برای دکمه فرمان 33 خاصیت در نظر گرفته شده است.

    در بالاترین قسمت این پنجره نام کنترل مربوطه نوشته شده است(Command1).

    در این پنجره دو برگه قرار دارند ، هر دو اینها کارایی یکسانی دارند و فقط در نحوه چیدن خاصیت ها با هم متفاوتند: اولی بر حسب الفبا و دومی بر حسب موضوعات.

    هر خاصیت خود دارای یک نام می باشد که در سمت چپ قرار می گیرد و مقدار مربوط به آن خاصیت در سمت راست آن است.

    روی هر خاصیت که کلیک کنید توضیح مختصری راجع به عملکرد آن خاصیت در قسمت پایین این پنجره نمایش داده می شود.

    تغییر دادن بعضی از خواص بوسیله صفحه کلید انجام می شود یعنی نوشتاری هستند مانند خاصیت اسم و یا Caption ، ولی بعضی اینگونه نیستند که اینها به دو صورت می باشند: بعضی ها (هنگامی که روی آنها کلیک می کنید) دارای علامت هستند که این بدان معناست که یک لیست باز شونده ای وجود دارد که این خاصیت فقط می تواند یکی از آن مقادیر را بگیرد مانند خاصیت Cancel.

    اما بعضی ها دارای علامت هستند که با کلیک بر روی این علامت یک کادر محاوره ای باز خواهد شد و می توان از طریق این کادر ، مقدار این خاصیت را تنظیم کرد.

    5-پنجره پروژه Project Explorer : در این پنجره نمایی درختی از تمامی فایلهای درون برنامه کاربردی فراهم می آورد ، طرز نمایش فایلها همانند Windows Explorer می باشد این پنجره فرمها ، پیمانه ها ( فایلهایی که حاوی کد برنامه های کاربردی هستند ) ، کلاسها (پیمانه های پیشرفته )و غیره را نمایش میدهد ، وقتی که می خواهید با بخش خاصی از برنامه مورد نظر کار کنید آن مولفه را در پنجره پروژه باید دو بار کلیک کنید تا ارتباط مورد نظر برقرار شود.

    6-پنجره طرح بندی فرم (Form Layout ): این پنجره موقعیت اولیه و اندازه نسبی فرم جاری را که در پنجره فرم نشان داده است نمایش می دهد اگر می خواهید که فرم در موقعیتی متفاوت از محل جاری آن قرار گیرد می توانید فرم را درون پنجره طرح بندی فرم حرکت دهید تا آن را در محل مناسبی که می خواهید در هنگام اجرای برنامه نمایش یابد قرار دهید.

    پاسخ به سوالات 1 – چگونه می توان در ویژوال بیسیک برنامه ای نوشت که بتوان با آن رجیستری را دستکاری کرد ؟

    پاسخ : به آرشیو موضوعی وبلاگ بخش کار با رجیستری مراجعه کنید .

    2 – چگونه می توان فایلهای صوتی را به MID تبدیل کرد ؟

    پاسخ : اگر منظورتان در وی بی است که باید دنبال یک OCX یا ActiveX مناسب برای اینکار بگردید .

    در غیراینصورت باید از نرم افزارهای تبدیل کننده فایلهای صوتی استفاده کنید 3 – چگونه می توان در بانک های اطلاعاتی از تاریخ شمسی استفاده کرد ؟

    پاسخ : تاریخ را بصورت String در بانک اطلاهاتی ذخیره کنید و در اینصورت بایستی خودتان روتینهای مربوط به کار با تاریخ را بنویسید .

    4 – اگه ما بخواهیم یه HTML بوسیله DHTML Application در ویژوال بیسیک بسازیم هنگام ساختن فایل hTML یه فایل DLL دیگر هم Save میشود که در صورت نبود آن ، برنامه ما کار نمیکد و اگر هم بوسیله ویژوال بیسیک کاری کنیم که همه چیزها فقط در فایل html ذخیره بشود کد هایی که در قسمت کد نوشتیم در فایل ما ذخیره نمیشود به همین خاطر ما نمی توانیم از html ی که در ویژوال بیسیک ساختیم در یک سرور وب استفاده کنیم چون html موجود در سرور ، دیگر به dll ای که ما در کامپیوتر خودمان ساختیم دسرسی ندارد و اگه ما dll را جابجا کنیم هم دیگر html کار نمیکند .

    چگونه می توان این مشکل را حل کرد ؟

    پاسخ : این فایل DLL ، در واقع کلاسها و کدهای کامپایل شده مورد نیاز در صفحات DHTML شما می باشد .

    شما بایستی این فایل dll را در کنار صفحات html تان در سرور مربوطه قرار دهید .

    همچنین این فایل dll بایستی در سرور مربوطه رجیستر شود .

    5– چگونه می توان از پورت پرینتر یکسری اطلاعات بصورت ورودی گرفت ؟

    پاسخ : به آرشیو موضوعی و بخش برنامه نویسی پورت موازی مراجعه کنید .

    6 – چگونه می توان فلاپی دیسک یا یکی از درایوهای هارددیسک را توسط ویب بی فرمت کرد ؟

    پاسخ : ابتدا دو API زیر را در برنامه تان Declare کنید : Private Declare Function SHFormatDrive Lib "shell32" (ByVal hwnd As Long, ByVal Drive As Long, ByVal fmtID As Long, ByVal options As Long) As Long Private Declare Function GetDriveType Lib "kernel32" Alias GetDriveTypeA" (ByVal nDrive As String) As Long سپس کد زیر را برای فرمت درایو بنویسید : Dim DriveLetter$, DriveNumber&, DriveType& Dim RetVal&, RetFromMsg% DriveLetter = UCase(Drive1.Drive) DriveNumber = (Asc(DriveLetter) - 65) DriveType = GetDriveType(DriveLetter) If DriveType = 2 Then RetVal = SHFormatDrive(Me.hwnd, DriveNumber, 0&, 0&) Else RetFromMsg = MsgBox("This drive is Not a removeable" & vbCrLf & _ drive!

    Format this drive?", 276, "SHFormatDrive Example") Select Case RetFromMsg Case 6'Yes RetVal = SHFormatDrive(Me.hwnd, DriveNumber, 0&, 0&) Case 7'No ' Do nothing End Select End If 7 – چگونه می توان به یک IP اطلاعات فرستاد ؟

    پاسخ : می توانید از کنترل WinSock استفاده کنید .

    برای اطلاعات بیشتر به آرشیو موضوعی مراجعه کنید .

    8 – چگونه می توان ipMACHINENAME هر سیستمی را پیدا کرد ؟

    9 - چطور میشه یه برنامه رو تو بک گرا ند اجرا کرد در حالی که آیکون برنامه در سینی سیستم باشه.

    مثلا مثل آنتی ویروس ها ؟

    پاسخ : به آرشیو موضوعی وبلاگ و بخش " قرار دادن آیکون برنامه در کنار ساعت ویندوز " مراجعه کنید .

    10 – در مورد تابع DoEvents توضیح دهید .

    پاسخ : این تابع به سیستم عامل اجازه می دهد سایر event ها را پردازش کند .

    سینتکس این تابع بصورت زیر است : DoEvents این تابع زمانیکه بخواهیم به کاربر اجازه دهیم یک فرایند را در وسط کارش کنسل کند مفید می باشد .

    برای مثال فرض کنید برنامه ای نوشته اید که با زدن یک دکمه اطلاعاتی را در یک فایل می نویسد و با زدن دکمه دیگر از برنامه خارج می شوید .

    اگر شما دکمه بستن برنامه را در وسط کار نوشتن اطلاعات در فیل فشار دهید برنامه تا زمانیکه کار نوشتن انجام نشود بسته نخواهد شد اما اگر دستور DoEvents را جایی در وسط کد مربوط به دکمه نوشتن قرار دهید اجرا هر زمان به آنجا برسد سیستم event مربوط به کلیک شدن دکمه close را اجرا می کند .

    11 - با ویژوال بیسیک چگونه می توان با پورت سریال موازی و یواس بی ارتباط برقرار کرد ؟

    پاسخ : برای اینکار ابتدا باید شماره پورت آنها را بدانید و سپس با استفاده از dll ای که در بخش برنامه نوسی سخت افزار در آرشیو موضوعی آورده شده اطلاعات را به این شماره پورتها بفرستید یا از آنها بخوانید .

نسخه اصلی Basic (که شامل symbolic instruction code begginers all purpose به معنی «کد حاوی دستورات نمادین همه منظوره مخصوص نوآموزان» در کالج دارتموت در سال 1964 به عنوان زبانی آموزشی ابداع گشت.یادگیری و طریقه استفاده از سایر زبانهایی که تا آن زمان وجود داشتند- از جمله اسمبلی، فرترن و کوبول- بسیار مشکل تر بود و برای دانشجویان مبتدی علوم کامپیوتر مناسب نبود. زبان ...

1 . 3 . 5 پاسکال : در این بخش یک ارزیابی از ویژگیهای پاسکال برای برنامه نویسی بزرگ ارائه می کنیم . به همین دلیل نسخه اصلی زبان را دراینجا در نظر می گیریم . اکثر بی مناسبتی های بحث شده در اینجا توسط تأکیدات انجام شده توسط اجراهای مدرن تصحیح شده اند . روالها و توابع برای تجزیه یک برنامه به مدول ها می باشد که می توانند برای اجرای آبسترهای روالی استفاده گردند بنابراین زبان صرفاً ...

خلاصه ای درباره LISP و PROLOG به وسیله برآورده کردن نیازهای گفته شده، LISP و PROLOG هر دو دارای زبانهای برنامه نویسی غنی و کاملی هستند وقتی که این زبانها را فرا می گیریم، دانشجو در ذهن و فکر درباره روشهایی که آنها به وسیله ویژگیهای خاص هر زبان پشتیبانی می کنند، نیازها را نگه داری می کنند. PROLOG PROLOG یکی از بهترین نمونه و مثال یک زبان برنامه نویسی منطقی است. یک برنامه منطقی ...

تاریخچه ویژوال بیسیک .NET ویژوال بیسیک .NET توسعه یافته BASIC می باشد. BASIC توسط پروفسور John Kemeny و Thomas Kurtz از کالج Dartmouth برای نوشتن برنامه های ساده ایجاد شد و این طراحی از اواسط دهه 1960 آغاز گردید. هدف از BASIC اولیه, آموزش برنامه نویسی بود. BASIC توسط انواع متفاوتی از کامپیوترها مورد استفاده قرار گرفت و سرمشق سایر زبان ها شد. با توسعه واسط گرافیکی کاربر (GUI) ...

++C ++C یک زبان برنامه نویسی همه منظوره و سطح بالا است. ++C یک زبان چندرگه است که از برنامه نویسی رویه‌ای، تجرید داده‌ها و برنامه نویسی شئ گرا پشتیبانی می‌‌کند. ++C به همراه جد خود C از پرطرفدارترین زبانهای برنامه نویسی تجاری هستند. زبان برنامه‌نویسی ++C یک زبان برنامه‌نویسی کامپیوتری سطح بالا و عمومی (با کاربرد های متنوع) می باشد. این زبان از تمام روش های مرسوم برنامه نویسی از ...

بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی امروزی از این قرارند: C++,C ، Javad , C# , COBOL , Microsoft Visual Basic و غیره. با وجود این همه زبان، یک مهندس نرم‌افزار چگونه تصمیم می‌گیرد که کدامیک از آنها را برای یک پروژه استفاده کند. گاهی اوقات، یک زبان به این دلیل انتخاب می‌شود که تولید کنندگان یک شرکت کار با آن را دوست دارند و یا می‌شناسند، که این می‌تواند یک دلیل منطقی باشد. گاهی اوقات ...

لیسپ لیسپ یک زبان برنامه‌نویسی رایانه است که در سال ۱۹۵۸ به وسیلهٔ جان مک‌کارتی ابداع شده است. این زبان، مانند زبان برنامه‌نویسی پرولوگ، بیشتر برای برنامه‌نویسی هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه زبان لیسپ از نحو ساده‌ای برخوردار است، تجزیه و پیاده‌سازی آن نسبتاً با سهولت انجام می‌شود. متن برنامه‌های لیسپ عموماً از نمادها و لیست‌هایی از نمادها تشکیل می‌شود و ...

(تغییر مسیر از زبان برنامه‌نویسی C) پرش به: ناوبری, جستجو زبان برنامه‌نویسی C، زبانی همه منظوره، ساخت یافته و روندگرا می باشد که در سال ۱۹۷۲ توسط دنیس ریچی در آزمایشگاه بل ساخته شد.[۱] تاریخچه برای بررسی تاریخچه زبان C باید به سال ۱۹۶۷ بازگردیم که مارتین ریچاردز زبان BCPL را برای نوشتن نرم افزارهای سیستم عامل و کامپایلر در دانشگاه کمبریج ابداع کرد. سپس در سال ۱۹۷۰ کن تامپسون ...

تاریخچه کمتر کاربر اینترنت را می‌توان یافت که تاکنون با صفحاتی با پسوندPHP برخورد نکرده باشد و البته این پسوند نامی آشنا برای طراحان و برنامه ‌نویسان وب است. پی اچ پی (PHP) یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین زبان‌های برنامه ‌نویسی برای ایجاد صفحات پویا در وب است و کمتر خواسته‌ای در محیط وب وجود دارد که در PHP قادر به انجام آن نباشیم. از ایجاد یک صفحه ساده برای پردازش اطلاعات فرم‌ها، ...

در اینجا لازم به ذکر است برخی ویژگی های نرم افزار را بررسی کنیم . مدتها پیش برنامه نویسان از زبانهای ساده مثل بیسیک یا پیچیده چون اسمبل استفاده می کردند . اما turbo pascal با داشتن کامپایلر قوی توانست جای خود را در برنامه ها تثبیت کند و به خوبی جلوه گر شود . با وجود Win3.1 و Windows95 محدوده برنامه نویسان گسترده تر شد . اینک آنها از برنامه‌های پیچیده ای چون C++ و یا ویژوال بیسیک ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول