دانلود تحقیق RFID چیست ؟

Word 400 KB 18289 28
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: RFID
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تصور کنید که وارد یک فروشگاه زنجیره ای شده اید و اقلام مورد نیاز خود را داخل چرخ دستی (trolley) قرارداده اید.

    صندوق دار با استفاده از بار کد میبایستی که تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات آن را توسط بارکد خوان (Barcode Reader) یکی یکی به داخل رایانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابی شما صادر گردد.

    بسیاری از اوقات بدلیل آنکه تعداد کالاهای خریداری شده بسیار زیاد میباشند؛ صفهای طولانی ای در فروشگاه های زنجیره ای تشکیل میشود.تازه ، گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن اطلاعات جلوگیری میکند ، که این خود موجب مشکلات بیشتری میشود.
    با این فن آوری جدید یعنی RFID شما سبد کالای خود را برمیدارید و بدون اینکه مجبور به ایستادن در صفهای طولانی شوید و یا حتی بدون اینکه مجبور باشید اقلام خریداری شده را به صندوقدار یا نگهبان نشان دهید، از در خارج میشوید.


    چرا؟

    چون برچسب روی کالا دیگر بارکد (Barcode) نیست بلکه از نوع RFID میباشد و خودش با فرستان علائم رادیویی کلیه اطلاعات جاری خود از قبیل تعداد، قیمت، وزن، ...

    را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره میکند.
    این برچسبها دارای دو بخش تراشه و آنتن هستند و دارای عملکرد بسیار ساده ای می باشند؛ تراشه اطلاعات را از طریق آنتن منتشر میکند و حسگرهایی در اطراف قرار دارند ،این اطلاعات را دریافت میکنند.
    از جمله مهمترین محاسن آن کاهش سرقت یا دزدی و محاسبه سریعتر تعداد کالاهای موجود در انبار بدون نیاز و کمک به نیروهای انسانی است.
    اما تنها اشکال این فن آوری گران بودن آن است، اگر چه روزگاری میرسد که تمامی اشیاء و کالاها این برچسب ها را مثل بارکد خواهند داشت.
    بطور کلی RFID یا سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی سامانه ی شناسایی بی سیمی است که قادر به تبادل داده ها بوسیله برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا ، شئ یا ..

    متصل شده است و یک بازخوان (Reader) می باشد.


    اصولاً سامانه های RFID از سیگنالهای الکترونیکی و الکترو مغاطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره گیری می کنند.
    Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالایی است که ما میخواهیم آن را رد یابی کنیم وبازخوان ها (Reader) ها وسایلی هستند که حضور برچسب ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
    با توجه به اینکه این سیستمها بر مبنای تغییرات امواج مغناطیسی و یا فرکانس های رادیویی کار میکنند، جهت تقویت سیگنالهای موجود در محیط گاهی اوقات از آنتن (تقویت کننده سیگنال) نیز استفاده میشود.
    تجهیزات مورد نیاز
    بطور کلی فن آوری RFID از تجهیزات ذیل جهت پیاده سازی بهیه خود کمک میگیرد:
    1.

    انواع برچسب Tag
    2.

    انواع خواننده بر چسب Reader
    3.

    انواع نویسنده اطلاعات Printer
    4.

    آنتن- تقویت کننده سیگنال
    5.

    نرم افزار مدیریت اطلاعات
    6.

    بانک اطلاعاتی، ساختار شبکه اطلاعاتی
    TAG چیست؟
    همانطور که گفته شد Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالا، شئ، فردی هستند که ما میخواهیم آنرا رد یابی کنیم.
    اما اینکه هر یک از کالاها دارای اشکال و ظواهر گوناگون و نیز دارای محیطهای فیزیکی گوناگونی است، این ضرورت را ایجاب میکند تا Tag ها را با توجه به ویژگیهای فیزیکی (ظاهریشان) دسته بندی کنیم.
    بطور کلی بعضی از ویژگیهای ظاهری Tagها بصورت زیر میباشد:
    الف- Tag هایی که دارای کفه پلاستیکی از جنس PVC میباشند و معمولاً در وسط آنها یک سوراخ دیده میشود که بسیار با دوام بوده و میتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد.
    ب- Tag هایی که شبیه کارتهای اعتباری هستند ومعمولاً به آنها کارتهای هوشمند بدون تماس (Contact less Smart Cards) گفته میشود.
    ج- Tag هایی که بصورت لایه های کاغذی بر روی برچسب ساخته میشوند که به آنها برچسب های هوشمند (Smart Labels) گفته میشود.
    د- Tag هایی که در محیطهای قابل فرسایش (مثلاً آب یا مایع) به خوبی کار میکنند.

    اینگونه Tag ها در کپسولهای شیشه ای قرار دارند.
    ه- Tag های کوچک که در داخل اشیاء عمومی مثل لباس، ساعت، دستبند و ....

    کارگذاشته میشود.

    اغلب ممکن است به شکل یک کلیه یا دسته کلید بنظر برسند.
    ه- Tag های کوچک که در داخل اشیاء عمومی مثل لباس، ساعت، دستبند و ....

    اغلب ممکن است به شکل یک کلیه یا دسته کلید بنظر برسند.

    در صورتیکه بخواهیم Tag ها را با در نظر گرفتن منبع انرژی تامین کننده شان دسته بندی کنیم به 4 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند: 1.Tag های غیر فعال Passive Tags که انرژی و برق مورد نیاز خود را از Reader ها بوسیله یکسری از روش های تراگسیل بدست می آورند.

    2.Tag های فعال Active Tags که انرژی مورد نیازشان توسط یک باطری داخلی و جهت برقراری ارتباط دارای یک پردازنده، یک حافظه و حسگر می باشند.

    3.Tag هایی نیمه غیر فعال Semi-Passive Tags که علاوه بر استفاده از باطری داخلی شان، میتوانند از انرژی منتقل شده توسط Readerها نیزبهره مند شوند.

    4.Tag های دو طرفه Two way Tags که علاوه براستفاده از باطری داخلی شان میتوانند بدون کمک گرفتن از Readerها دیگر اقسام هم شکل خود را نیز شناسایی کرده و با آنها به گفتگو بپردازند.

    Readerچیست؟

    قبلاً اشاره شد که Reader ها وسایل الکترونیکی هستند که حضور Tag ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.

    سه دسته عمده Reader ها بصورت: 1.مدل ثابت Fixed Type 2.مدل دستی Hand held Type 3.مدل کارت PC Card Type مزایای استفاده از فن آوری RFID مزایا استفاده از این تکنولوژی به شرح ذیل میباشد: 1.کاهش هزینه ها (کاهش فعالیت های دستی و افزایش سرعت) 2.اتوماسیون (بدون توقف) 3.کاهش خطا 4.کنترل فرایندهای غیر قابل رویت 5.امکان به روز رسانی بر چسب ها بدون دخالت دست 6.امنیت 7.یکپارچگی کاربری در RFID مدیریت بار مسافران : شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID در دسامبر سال 2004 همایشی با شرکت اعضاء یاتا و با هدف زمینه سازی کاربردی IT در شرکتهای هواپیمایی در خاور میانه برگزار گردید که البته عمده توجه خود را بر تسهیل امور صنعت هواپیمایی معطوف نمود.

    پروژه سوم تائید شده در این مجمع با عنوان شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID به اعضاء معرفی گردید.

    پروژه سوم، شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از مهمترین بخشهای بررسی شده درباره این پروژه در ذیل ارائه شده است: هدف از بکارگیری فرکانسهای رادیویی جهت شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران، ترویج و توسعه فناوری RFID به منظور بهبود مدیریت و سازماندهی فرآیندهای مختلف اداره بار نظیر جداسازی، دسته بندی و حمل و نقل اثاثیه مسافران و جلوگیری از خسارات احتمالی یا مفقود شدن این محموله ها می باشد.

    در عین حال بکارگیری سیستم RFID موجب کاهش هزینه های شرکتهای هواپیمایی و ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به مشتریان میگردد.

    اما منظور از برچسب های شناسایی و کنترل با فناوری RFID چیست؟

    این برچسبها در شکلهای استانداردی ارائه میگردند و یک تراشه که توانایی شناسایی فرکانس های رادیویی را دارا میباشد، داخل این برچسب ها جا سازی گردیده است.

    در عین حال این تراشه ها ظرفیت ذخیره داده های جدیدتر را نیز دارا میباشند.

    استفاده از RFID در مدیریت بار مسافران سبب کاهش خسارات احتمالی یا فقدان بار و اثاثیه مسافران میگردد و در عین حال فرودگاهها، سیستمهای سریعتر و ارزانتری را در مدیریت و سازماندهی هندلینگ بار در اختیار خواهند داشت.

    از سوی دیگر هزینه های شرکتهای هواپیمایی در امور هندلینگ بار نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند و در عین حال امنیت محموله ها و اثاثیه مسافران ارتقاء و زمان مورد نیاز برای انجام امور شناسایی و کنترل بار و اثاثیه به حداقل خواهد رسید.

    مراحل طرح اجرایی RFID برای کنترل و شناسایی اثاثیه مسافران از سوی ایکائو بشرح ذیل میباشد: 1.تشخیص و تعیین فرودگاههای مورد نظر و بررسی شبکه های ورودی، خروجی و عبوری 2.مدیریت و سازماندهی ذینفعان و همکاران اجرای طرح، شامل شرکتهای هواپیمایی، فرودگاهها و شرکت های هندلینگ بار 3.ارزیابی و تخمین هزینه های نصب و راه اندازی کامل سیستم 4.ارائه مدل اقتصادی مناسب برنامه ریزی برای تامین منابع مالی مورد نیاز به گونه ای که منافع تمامی همکاران و ذینفعان اجرای طرح در نظر گرفته شود.

    این سیستم به راحتی با چسباندن Tag بر روی بار مسافران و قراردادن یک سری آنتن و در نهایت Reader در اطراف ونیز قفسه های نگهداری بار مسافران به راحتی قابل اجرا میباشد.

    مدیریت دام و گوشت شاید به جرات بتوان گفت که یکی از قدیمیترین کاربردهای استفاده از فن آوری RFID در ردیابی و کنترل حرکت حیوانات اهلی مخصوصاً گاوهای شیرده بوده است.

    امروزه بصورت یک جریان کاملاً متداول، حیوانات همزی و اهلی بوسیله کپسولهای قابل تزریق و یا Tag هایی که به گوش حیوانات متصل می شود؛ به این فن آوری مجهز می شوند.

    این Tag ها به جهت شناسایی حیوانات اهلی گم شده، مرتب کردن، مراقبت کردن و نگهداری پیشینه درمانی حیوانات اهلی بکار برده میشود.

    البته این فن آوری درسالهای اخیر در صنایع کشاورزی و دارویی کاربرد وسیعی پیدا کرده است.

    اطلاعات مربوط به حیوانات اهلی، مواد غذایی و دارویی در مواقع بحرانی برای سلامتی جوامع بشری بسیار مفید میتواند باشد.

    کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه یکی دیگر از کاربردهای بسیار شایع استفاده از فن آوری RFID کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه در محلهایی است که امنیت ورود و خروج ماشینها بسیار مهم و ضروری بنظر میرسد.

    این سیستم با چسباندن یک Tag برروی وسیله نقلیه و قراردادن کلیه اطلاعات مربوط به این وسیله در حافظه آن امکان پذیر میشود.

    قبل از رسیدن وسیله نقلیه به درب ورودی یا خروجی ؛ ماشین از محلی که در آن یک آنتن جهت دریافت اطلاعات Tag چسبیده شده بر روی وسیله نقلیه وجود دارد؛ عبور میکند.

    دستگاه Reader اطلاعات موجود بر روی Tag را از آنتن بازخوانی میکند و در صورتی که اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز ورود یا خروج باشد، گیت ورودی یا خروجی باز میشود.

    در صورتی که هیچ گونه برچسبی بر روی ماشین وجود نداشته باشد و یا در صورتیکه اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز عدم خروج یا ورود باشد، افراد امنیتی مستقر در محل درب ورودی یا خروجی گیت جهت بارزسی وسیله نقلیه اقدام میکند.

    مدیریت کتابخانه ها و کتاب ها ازجمله کاربردهای جالب فن آوری RFID کاربرد وسیع آن در کتابخانه های بزرگ میباشد.

    با چسباندن یک Tag (که کلیه مشخصات کتاب در آن ذخیره سازی شده است) بر روی کتاب و قراردادن یکسری از آنتن ها و Reader ها در محل کتابخانه میتوان از مزایای ذیل بهره جست: الف- جلوگیری از سرقت کتاب های موجود ب- اجرای سیستم خودکار بازگشت و حتی خروج کتابها از کتابخانه ج- پیگیری و کنترل چیدمان صحیح کتابها در قفسه های مربوط به خودشان - کاربرد فن آوری RFID در مباحث پزشکی فن آوری RFID در مباحث پزشکی کاربردهای بسیار گسترده ای دارد.

    این فن آوری بسیار جالب از هنگام ورود بیمار توسط یک دستبند که کلیه اطلاعات بیمار در آن قرار میگیرد در یک بیمارستان مجهز آغاز میشود.

    ثبت و یا ذخیره سازی اطلاعات بیمار از قبیل نام و آدرس، تاریخ پذیرش و بستری و نیز نوع بیماری ،پزشک معالج ،نوع عمل جراحی و ....

    در پایین آوردن اشتباهات و خسارات جبران ناپذیر در بیمارستان نقش حیاتی دارد.

    همچنین فرارو یادزدیده شدن بیمار از بیمارستان با همین فن آوری تقریباً غیر ممکن بنظر می رسید.

    جلوگیری ازجابجا شدن اطفالی که تازه بدنیا آمده اند از جمله کابردهای بسیار حساس این فن آوری میباشد.

    همچنین در محل های نگهداری دارو، با چسباندن برچسب داروها میتوان از میزان مصرف، تاریخ مصرف داروها به راحتی باخبر شد.

    حمایت شرکت مایکروسافت در این بین خبرگزاریهای IT در سراسر دنیا خبر از حمایت (پشتیبانی) شرکت مایکروسافت از این فن آوری را میدهند.

    مایکروسافت بعد از ماهها تاخیر، نسخه های جدید محصولات طراحی نرم افزار خود را عرضه کرد.

    شرکت مایکروسافت اعلام کرد: در طول نیم سال اول 2006 نرم افزارهایی را مخصوص برنامه ریزی و کنترل داده های حاصل از دستگاه های RFID عرضه خواهد کرد.

    این نرم افزار ها به سیستم عامل Windows Server این امکان را میدهد که داده ها را از دستگاه های RFID جمع آوری و پردازش کنند.

    دیگر برنامه های Microsoft که شامل BizTalk و پایگاه داده ها SQL SERVER است ؛قادر خواهند بود داده های مربوط به فن آوری RFID را ذخیره سازی کنند.

    البته مایکروسافت BizTalk 2006 را که قادر است داده ها را به درون نرم افزار های OFFICE قراردهد، در سه ماه اول 2006 عرضه خواهد کرد.

    سیستم های RFID از فناوری مبادله اطلاعات بی سیم برای شناسایی انحصاری اشیاء ، انسان و حیوانات استفاده می نمایند .

    توانمندی این گونه سیستم ها مدیون بکارگیری سه عنصر اساسی زیر است .

    • تگ ( که به آن فرستنده خودکار و یا Transponder نیز گفته می شود ) ، شامل یک تراشه نیمه هادی، یک آنتن و در برخی موارد یک باطری است .

    • بررسی کننده ( که به آن کدخوان و یا دستگاه نوشتن و خواندن نیز گفته می شود )، شامل یک آنتن ، یک ماژول الکترونیکی RF و یک ماژول کنترلی است .

    • کنترل کننده ( که به آن هاست نیز گفته می شود ) ، اغلب یک کامپیوتر شخصی و یا ایستگاه کاری است که بر روی آن بانک اطلاعاتی و نرم افزار کنترلی اجراء شده است .

    شکل ۱ ، اجزاء اصلی یک سیستم RFID را نشان می دهد .

    شکل ۱ : اجزاء یک سیستم RFID مبادله اطلاعات بین تگ و بررسی کننده از طریق امواج رادیویی انجام می شود .

    زمانی که یک شی حاوی تگ RFID به محدوده خواندن یک بررسی کننده وارد می شود ، بررسی کننده با ارسال یک سیگنال به تگ اعلام می نماید که داده ذخیره شده در خود را ارسال نماید .

    تگ ها قادر به ذخیره اطلاعات مختلفی در خصوص یک شی می باشند .

    ذخیره شماره سریال ، شماره قطعه و یا دستورالعمل های پیکربندی نمونه هایی در این زمینه می باشد .

    بررسی کننده پس از دریافت داده ذخیره شده در تگ ، اطلاعات مربوطه را از طریق یک رابط شبکه ای استاندارد نظیر یک رابط اترنت شبکه محلی و یا حتی اینترنت برای کنترل کننده ارسال می نماید .

    در ادامه ، امکان استفاده از اطلاعات دریافتی برای کنترل کننده در زمینه های مختلفی فراهم می گردد .

    به عنوان نمونه ، کنترل کننده می تواند از داده دریافتی برای بهنگام سازی موجودی یک کالا در بانک اطلاعاتی و یا تغییر مسیر یک شی بر روی یک سیستم تسمه نقاله استفاده نماید .

    یک سیستم RFID می تواند شامل بررسی کننده های متعددی باشد که در محدوده یک ساختمان انبار و یا خطوط مونتاژ توزیع شده اند .

    تمامی بررسی کننده ها می توانند به یک کنترل کننده متصل و شبکه ای را با یکدیگر ایجاد نمایند .

    یک بررسی کننده می تواند با بیش از یک تگ بطور همزمان ارتباط برقرار نماید .

    با توجه به وضعیت فعلی فناوری RFID ، امکان مبادله ۱۰۰۰ تگ در هر ثانیه بطور همزمان با دقتی معادل ۹۸ % وجود دارد .

    تگ های RFID را می توان به هر چیزی متصل نمود از یک کفه بارگیری گرفته تا یک نوزاد و یا یک جعبه موجود در قفسه یک فروشگاه .

    در ادامه با تگ ها و انواع آن بیشتر آشنا می شویم .

    تگ های RFID وظیفه اولیه یک تگ RFID ، ذخیره داده و ارسال آن به یک بررسی کننده است .

    در ساده ترین حالت ، یک تگ شامل یک تراشه الکترونیکی و یک آنتن است که در یک بسته در کنار یکدیگر قرار می گیرند .

    تراشه موجود در تگ های RFID از حافظه ای با قابلیت فقط خواندنی و یا خواندنی / نوشتنی به منظور ذخیره و بازیابی داده و در برخی موارد تغییر داده استفاده می نماید .

    در برخی تگ ها ممکن است از یک باطری نیز استفاده شود ( وجه تمایز تگ های فعال و غیرفعال ) .

    در شکل ۲ ، اجزاء اصلی یک تگ RFID نشان داده شده است .

    شکل ۲ : اجزاء اصلی یک تگ RFID تگ های فعال در مقابل تگ های غیرفعال تگ های فعال به آن دسته از تگ های RFID اطلاق می شود که بر روی برد اصلی آنان یک باطری نصب شده باشد .در زمانی که لازم است تگ RFID داده ذخیره شده در خود را برای بررسی کننده ارسال نماید ، از این منبع برای کسب توان لازم جهت انتقال داده استفاده می گردد ( مشابه نقش باطری موجود در تلفن های همراه ) .

    بدین دلیل ، تگ های فعال قادر به برقراری ارتباط با بررسی کننده هایی می باشند که دارای قدرت کمتری می باشند و می توانند اطلاعات را تا محدوده بیشتری نیز ارسال نمایند ( به عنوان نمونه ده ها متر) .

    علاوه بر این ، تگ های فعال عموما” دارای حافظه های زیادی نیز می باشند ( به عنوان نمونه تا ۱۲۸ کیلوبایت ) .

    تگ های فعال در مقام مقایسه نسبت به تگ های غیرفعال بزرگتر بوده و از پیچیدگی بیشتری نیز برخوردارند .

    همین موضوع باعث شده است که هزینه تولید آنان بالا باشد .

    عمر مفید باطری موجود در تگ های فعال ، دو تا هفت سال پیش بینی می گردد تگ های غیرفعال ، دارای منبع تغذیه ای بر روی برد نمی باشد و قدرت خود برای ارسال داده را از سیگنال ارسالی بررسی کننده می گیرند .

    این وضعیت باعث می شود که اندازه تگ ها کوچک تر شده و هزینه های تولید نیز کاهش یابد .علاوه بر این ، تگ های غیرفعال محدوده کمتری را نسبت به تگ های فعال پوشش می دهند ( به عنوان نمونه چندین متر ) .

    با توجه به این که تگ های غیرفعال توان لازم جهت ارسال داده را از بررسی کننده خود می گیرند ، این نوع بررسی کننده ها لازم است دارای توان مناسبی باشند .

    تگ های غیرفعال دارای حافظه بمراتب کمتری نسبت به تگ های فعال می باشند ( در حد چندین کیلو بایت ) .

    برخی از تگ های غیرفعال ، ممکن است دارای باطری از قبل تعبیه شده ای بر روی برد اصلی خود باشند که از آن برای کمک در ارسال سیگنال های رادیویی استفاده نمی گردد و کاربرد آن صرفا” فعال کردن مدارات الکترونیکی بر روی برد است به عنوان نمونه ، یک تولید کننده مواد غذایی ممکن است تگ های RFID مجهز به حسگرهای حرارتی را در سکوهای حمل بار نصب نماید تا بتواند حرارت محصولات را در حین حمل و نقل کنترل نماید.

    پس از افزایش درجه حرارت یک محصول خاص به یک سطح مشخص ، مشخصات آن توسط حسگر بطور اتوماتیک بر روی تگ ثبت می گردد .

    در ادامه و در زمان توزیع و یا فروش کالا ، از اطلاعات موجود در تگ به منظور بررسی صحت فرآیند حمل و نقل و انبارداری استفاده می گردد .

    این نوع حسگرهای جانبی ممکن است نیازمند یک باطری بر روی برد اصلی خود باشند تا بتوانند در زمان حمل و نقل و یا انبارداری وظایف خود را به درستی انجام دهند .

    تگ های هوشمند ( با قابلیت خواندن و نوشتن ) در مقابل تگ های فقط خواندنی یکی دیگر از تفاوت های مهم بین تگ های بکارگرفته شده در سیستم های RFID ، نوع حافظه استفاده شده در آنان است .

    از دو نوع حافظه فقط خواندنی (RO ) و خواندنی / نوشتنی (RW ) در تگ های RFID استفاده می گردد .

    • حافظه فقط خواندنی ، حافظه ای است که فقط امکان خواندن اطلاعات از آن وجود دارد و نمی توان اطلاعات موجود در آن را تغییر داد .

    تگ هایی از این نوع همانند کدهای میله ای می باشند که فقط یک مرتبه برنامه ریزی می گردند( توسط یک تولید کننده ) .

    این نوع تگ ها معمولا” با حجم اندکی داده نظیر شماره سریال و یا شماره قطعه که به صورت ثابت می باشند ، برنامه ریزی می گردند و می توان آنان را به سادگی با سیستم های موجود کد میله ای تلفیق کرد.

    • تگ هایی از نوع RW که به آنان تگ های هوشمند نیز گفته می شود ، از انعطاف بالائی برخوردار هستند .

    در این نوع تگ ها امکان ذخیره حجم بالائی از اطلاعات وجود دارد .

    تگ های فوق از حافظه هایی با قابلیت آدرس دهی استفاده می نمایند که می توان به سادگی با آدرس دهی مناسب ، محتویات موجود در هر مکان حافظه را تغییر داد .

    اطلاعات موجود در تگ های RW را می توان به دفعات پاک و مجددا” نوشت ( هزاران مرتبه ) .

    همانند نوشتن و پاک کردن اطلاعات بر روی یک فلاپی دیسک .

    با توجه به ویژگی مهم این گونه تگ ها ، می توان آنان را به منزله بانک های اطلاعاتی سیار در نظر گرفت که اطلاعات پویا و مهمی توسط آنان حمل می گردد ( بر خلاف وضعیتی که داده ها بطور متمرکز بر روی کنترل کنننده ذخیره شده است ) .

    با توجه به کاهش هزینه تولید این گونه تگ ها در سالیان اخیر و کاربرد گسترده آنان ، استفاده از سیستم های RFID همچنان روندی رو به رشد را با سرعت بالا طی می نماید.

    علاوه بر دو نوع حافظه اشاره شده ، گونه های دیگری از حافظه ها در تگ های RFID استفاده می گردد که بد نیست به آنان نیز اشاره ای داشته باشیم .

    • حافظه هایی با ویژگی یک مرتبه نوشتن و چندین مرتبه خواندن ( WORM برگرفته شده از write-once-read-many ) : این نوع حافظه ها همانند حافظه های فقط خواندنی می باشند که با حجم اندکی از اطلاعات ثابت برنامه ریزی می شوند و امکان تغییر اطلاعات موجود برای یک مرتبه در اختیار کاربر گذاشته می شود ( نظیر CD-ROM ) .

    از این نوع حافظه ها می توان در خطوط مونتاژ و برای ثبت تاریخ و یا مکان تولید( پس از تکمیل فرآیند تولید ) استفاده کرد .

    • استفاده همزمان از دو نوع حافظه فقط خواندنی و خواندنی / نوشتنی.

    برخی از تگ های RFID با توجه به نوع کاربری ممکن است از دو نوع حافظه فقط خواندنی و خواندنی / نوشتنی بطور همزمان استفاده نمایند که هر یک دارای جایگاه مختص به خود می باشند .

    اندازه و شکل تگ ها تگ های RFID می توانند در ابعاد و اشکال مختلف ارائه شوند .

    با توجه به این که تراشه و آنتن بکارگرفته شده در یک تگ RFID بسیار کوچک ساخته می شود ، امکان استفاده از تگ های RFID به هر شکل و اندازه ای وجود خواهد داشت ( نظیر گلوله های پلاستیکی کوچکی که همانند یک گوشواره به گوش حیوانات متصل می شوند).

    اندازه و شکل یک تگ RFID به نوع کاربری آن بستگی خواهد داشت .

    برخی از تگ ها می بایست بگونه ای ساخته شوند که در مقابل عواملی نظیر حرارت بالا ، رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم باشند .

    برخی دیگر می بایست بگونه ای ساخته شوند که ارزان قیمت و مصرفی باشند نظیر برچسب های هوشمند .

    برچسب های هوشمند صرفا” یک نمونه از تگ های هوشمند می باشند .

    در شکل ۳ ، چند نمونه تگ RFID نشان داده شده است .

    شکل ۳ : چند نمونه تگ RFID کاربردهای RFID 1- شناسایی و ردیابی کارتهای شناسایی شامل پاسپورت ،گواهینامه ،کارت شناسایی پرسنلی کارتهای اعتباری بانکها ردیابی محموله های پستی شناسایی کالاهای شیمیایی اجاره اتومبیل بلیط الکترونیکی جهت مترو ، اتوبوس ، قطار کنترل ترافیک شهری و جاده ای شناسایی خودرو ها ردیابی چمدانهادر فرودگاهها شناسایی حیوانات پارکینگ اتومبیلها عوارض اتوبانها شناسایی لاستیک خودرو 2- کارخانجات • نگهداری و تعمیرات کارخانه ها • نظارت بر خط تولید • انبارها و موجودی گیری کالا ها 3- زنجیره تهیه و توزیع کالا ( Supply chain) • ردیابی کالاها شامل کارتن،پالت ،صندوق • جایگزین بارکد برای کالاهای گران قیمت • تجارت بیسیم • فروشگاههای زنجیره ای 4- مدیریت اسناد و کالاهای گرانبها • مدیریت کتابخانه ها • مدیریت اسناد و بایگانی • مدیریت موزه ها 5- حفاظت • کنترل ورود (Access Control ) • سیستم های حفاظتی در سازمانها • حفاظت اتومبیل • مبارزه با قاچاق • کنترل دسترسی به سیستم های کامپیوتری • نظارت بر جنایت و جانیان • مبارزه با آدم ربایی 6- پزشکی • کنترل بیمار از راه دور • سیستم اتوماتیک تحویل دارو • ردیابی دارو ها برای مبارزه با قاچاق دارو شناسایی رادیویی( RFID ) شرکت تامین صنعت باختر بعنوان ارائه دهنده تکنولوژی RFID خط کامل فرکانس پایین (134khz 125 khz) فرکانس بالا(13.56Mhz) و فرکانس ماوراء (2.45 Ghz) را ارائه می دهد .

    بعنوان یک تامین کننده تجهیزات ، ما قادر هستیم تجهیزات سخت افزاری مانند تگها ، قرائتگرها ، آنتن ها و قرائتگرهای دستی ( قابل حمل ) را برای پروژه های(RFID) فراهم نماییم ..

    همچنین این توانایی موجود می باشد که برای پروژه های خاص آنتنها و قرائت کننده های بخصوصی سفارش داده شود .

    سرویس ما در زمینه طراحی ، توسعه واجرا ، نصب ، آموزش و پشتیبانی سیستم های RFID می باشد .

    تگ Transponder-RFID - تگهای لایه ای – برچسب های هوشمند تگهای مورد استفاده در فرکانسهای ذکر شده در انواع مختلفی از لحاظ شکل و اندازه و حافظه میباشند که متناسب با شرایط محیطی و کاربرد آن بکارگرفته میشود و اساسا در سه تکنولوژی اکتیو ، پاسیو ، و شبه اکتیو تولید میگردند .

    این تگها در انواع قابل خواندن (RO) و قابل خواندن و نوشتن (R/W) و یکبار قابل نوشتن و بارها قابل خواندن (WORM)تولید میگردند .

    تگهای شیشه ای در سایز های 23 میلیمتر 32 میلیمتر برای تعبیه روی محصولات شیمیایی در دسترس می باشد.

    برای کاربردهایی که فضای محدود دارند و نیاز به تگهای کاملا محدود تر از نظر اندازه می باشند تگهای گوه ای (Wedge) ایده آل می باشند .

    برای شناسایی محصولات فلزی و کانتینرها ی حمل بار، تگهای قابل نصب روی فلز طراحی گردیده اندکه برسطح فلز تعبیه میگردند.تگهای لایه ای (Inlay) تولیدی تحت استانداردISOl5693 برای فرکانسهای13.56Mhz در سایز های مختلف برای کاربردهای غیر فلزی با برچسب دائم ،قابل جدا شدن در سایز ها و با پیکره بندی های متفاوت موجود میباشند .

    این تگها بصورت کارتهای پلاستیکی و یا کاغذی نیز موجود میباشند .

    در کاربردهای کنترل دسترسی (Access Control) کارتهای پلاستیکی غیر تماسی ایده آل میباشند .

    توضیحات بیشتر (PDF) قرائتگر RFID برای خواندن و نوشتن روی تگها در هر فرکانسی از قرائت کننده هایی با فرکانس متناسب استفاده میگردد .

    این قرائت کننده ها بسته به نوع تگ مورد استفاده از هر کمپانی می بایست مطابق با پروتکل آن تگ انتخاب گردد .

    قرائت کننده ها بصورت بدون جعبه یا بشکل مدول قابل نصب روی کامپیوتر و با قابلیت پشتیبانی از یک یا چهار آنتن قابل استفاده می باشند .

    فاصله قرائت بسته به نوع فرکانس مورد استفاده از سانت تا ده ها متر می باشد .

    استانداردها : این شرکت با رعایت کردن استانداردهای بین المللی ISO 15693 .

    ISO 18000 و EPC پروژه های خود را به اتمام میرساند .

    آنتن RFID آنتن ها برای کاربردها و محیط های مختلفی طراحی می گردند و بصورت آنتن قابل استفاده روی میز ، دروازه ای و در سایز های مختلف تولید می گردند .

    برای کاربردهای خاص می توان آنتن خاصی طراحی نمود .

    برای کاربردهایی که نیاز به قرائت اتوماتیک پالت یا جعبه در انبار ها و فروشگاهها دارند از سیستم های دروازه ای که قابل نصب بر روی دربهای استاندارد 2.5 متری می باشند استفاده می شود .

    این آنتنها بسهولت قابل نصب هستند و بر روی خود قرائت کننده نصب شده دارند که تا چهار آنتن را پشتیبانی می کنند و در عمل می تواند اطلاعات پالتهای تکی یا چند گانه را با هم اخذ نماید .

    مزیت این آنتن برای تحویل و ارسال کالا در قرائت در حال گذر کالا از دروازه می باشد .

    آنتن چه از طریق بی سیم یا شبکه داخلی قابل راه اندازی می باشد .

    RFID در حفاظت بار مانیتورینگ اموال و حفاظت بیسیم با استفاده از تگهای حفاظتی (جدیدترین تگهای تولیدی ) در 2 بخش زیر می توان حفاظت اموال و بارها را تا میزان صد در صد تضمین نمود .

    1 – بازرسی جاده ای و مرزی در بازرسی جاده ای با استفاده از این تگها بر روی کامیون ها از امکان هر گونه دسترسی به کالا تا مقصد جلوگیری می گردد .

    همچنین کنترل بار در مرزها و مراکز کنترلی ساده شده و براحتی می توان از صحت بار بدون بازرسی مطلع گردید .

    2 – کاربردهای صنعتی در محصولاتی که ارزش آنها بالا می باشد با استفاده از این تگها می توان امنیت کالا و گارانتی رسیدن به مقصد را تضمین نمود چاپگر RFID چاپگرهایی که برای چاپ روی برچسب های (RFID ( SMART LABEL , SMART CARD به کار برده می شوند چاپگرهای مخصوصی هستند که در کاربردهای صنعتی مانند انبار کالا ، شناسایی افراد کاربرد دارد .

    نحوی عملکرد چاپگرها بدین صورت است که باچاپ روی Label همزمان اطلاعات مورد نیازی که می بایست در تگ نوشته شود توسط چاپگر که خود یک قرائتگر می باشد نوشته می شود .

    هردو عمل نوشتن و خواندن از طریق چاپگر انجام می گردد .

    چاپگرها انواع برچسب هایی که داخل آنها لایه RFID کارگذاشته شده است را پشتیبانی می کند .

    برچسب ها می توانند حرارتی مستقیم ، حرارتی قابل انتقال ، کاغذ و یا پلاستیک باشند .

    RFID به مدیران کمک می کند تا به سرعت به موارد ذیل دست یابند: • مقدار موجودی کالا در انبار؛ • میزان تحویل محصولات ارایه شده به مشتری؛ • ارایه مراحل عملیاتی شدن سفارشات مشتریان؛ • ارایه جزییات بهره‌وری کارکنان؛ • ارایه گزارش کالاهای حمل شده در دوره‌های زمانی مختلف در انبار.

    برای مدیران سیستم مدیریت مبتنی بر RFID این امکان را فراهم می آورد تا بر خلاف حالت غیر اتوماتیک، مدیران بتوانند گزارش میزان کالایی را که در هر یک از مراحل تولید موجود است را بدانند.

    در این سیستم فروشندگان به راحتی می توانند مطلع شوند چه مقدار کالا در دسترس داشته و بدین ترتیب ارتباطشان با انباردار ودر نهایت با مشتری بهبود می یابد.

    مدیران مصرف (Customer Managers) می توانند کالایی را برای یک مشتری خاص رزرو کنند و این اطمینان را داشته باشند که به فرد دیگری تحویل داده نخواهد شد.

    مدیران کالا (Inventory Managers) می توانند مبادلات را با جزییات زیاد پیگیری کنند و بتوانند تغییرات ناگهانی در موجودی انبار را متوجه شوند.

    بعنوان مثال اگر دیروز ما هزاران قطعه SKU داشته باشیم ولی امروز موجودی وجود نداشته باشد، چه اتفاقی افتاده است!؟

    آیا آنها به دیگر مشتریان تحویل شده اند!؟

    آیا آنها به سایر انبارهای شرکت ارسال شده اند تا از آنجا حمل شوند!؟

    ویا درجای دیگری از انبار گذاشته شده اند!؟

    سیستم مدیریت مبتنی بر RFID کمک می کند تا به سؤالاتی اینچنین پاسخ گفته شود.

    گزارشاتی که در طول زمان فرآیند checking توسط انباردار ارایه می گردد موجب می شود تا تصمیمات صحیحی در مورد عرضه کنندگان گرفته شود.

    سیستم مدیریت مبتنی بر RFID کاملاً انعطاف پذیر طراحی شده است، بطور مثال جریان فرآیند DC/Warehouse امروزه این قابلیت را دارد با تغییر نیازهای کسب و کار شما به سادگی تغییر یابد.

2اجزای سیستم RFID شکل 5-2 اجزای اصلی یک سیستم RFID را نشان می دهد . این اجزا را به زودی با جزئیاتش توضیح خواهیم داد ، اما اجازه بدهید اول به تصویری بزرگی که با اجزای مختلف حاضر در لبه ها شروع می شود نگاه کنیم . شکل 5-2 اجزای نمونه ای را که در یک فروشگاه حفاظت شده پیدا می شود نشان می دهد . در گوشه سمت چپ پایین دیاگرام ، به وسیله یک مجموعه از برچسب های RFID می توان اجناس برچسب ...

سیستم های RFID به طور کلی با تردید مورد بررسی قرار گرفته اند ، اما داده های ورودی دریافت شده از برچسب های RFID منفرد تلویحاً مورد اعتماد قرار گرفته اند . حملات RFID درحال حاضر به عنوان داده های فرمت بندی شده اما تقلبی RFID تلقی می شوند . به هرحال هیچکس انتظار ندارد که یک برچسب RFID یک حمله نگاشت SQL یا یک سرریز بافر را روانه کند . این مقاله به عنوان هشداری مبنی بر اینکه داده های ...

RFID یا به عبارتی Radio Frequency Identification، تکنولوژی نوینی است که به کمک امواج رادیویی و مدارات مجتمع الکترونیکی، اشیا و یا اشخاص را تشخیص و یا ردیابی می کند. متداول ترین روش برای شناسایی اشیاء، ذخیره کردن یک شماره سریال در یک میکروچیپ است که به یک آنتن کوچک متصل است که به این مجموعه تگ می گویند. این تگ به کالا یا شخص متصل شده و با تشعشع امواج رادیویی، عمل تشخیص و شناسایی ...

اهداف: در این مقاله سعی شده خواننده,آشنایی نسبی راجع به فن آوری RFID یا رادیو شناسا کسب کند. در ابتدا به معرفی سیستمهای شناسایی پرداخته و سپس تاریخچه ی RFID ,نحوه ی عملکرد این تکنولوژی, وهمچنین کاربردهای آن در علوم مختلف بیان شده است. مقدمه: لحظات بسیار مهیج و به یادماندنی است زیرا در عصری زندگی می کنیم که اساس آن بر پویایی و پیشرفت بنا شده است سامانه های موثر دیروز به سختی به ...

در چند دهه اخیر کاربرد های ابزارهای الکترونیکی و فن آوری اطلاعات، جهت افزایش دقت و سرعت در انجام امور فراگیر گشته و با گذشت زمان و پیشرفت های انجام یافته، به تناوب زمینه ظهور فن آوری ها و سیستم هایی با قابلیت های بسیار بهتر از گذشته فراهم شده است. تا کنون در زمینه سیستم های شناسایی افراد یا اجسام، فن آوری هایی مورد استفاده قرار گرفته که از کد میله ای¹ و گیت های مغناطیسی می ...

مقاله کاربرد RFID در صنعت فرش دستباف ایرانی کاربرد RFID در صنعت فرش دستباف ایرانی سید وحید رضا نورایی، فاطمه بازرگانی، سید حسام الدین انوار مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران ایران واژه های کلیدی: فرش دستباف، RFID ، کد شناسایی، ردیابی چکیده در حال حاضر اخباری مبنی بر کپی‌برداری از نقشه‌های ایرانی، شیوه تهیه رنگ طبیعی و نحوه نصب دار قالی به شیوه ایرانی در خارج از کشور شنیده ...

دراین مبحث قصدداریم که به صورت مختصر و با زبان ساده، شما رابا اجزاء داخلی منبع تغذیه و وظایف آنها آشنا نماییم . بدیهی است که این ساختار، همگانی وعمومی نمی باشد بلکه حدود 75% ساختار داخلی منابع تغذیه استاندارد کنونی را در بر می گیرد . جهت توضیح فنی و دقیق در مورد کارکرد یک منبع تغذیه، ابتدا باید نقشه برد را ترسیم نماییم. البته این کار را قبلا و به صورت نمونه برای یک پاور 250 واتی ...

جهان جدید و هوشمند تراشه‌هایRFID جولای 2006 – سالها قبل Kaching یک دفتر ثبت نقدی که از نظر شناسایی زمان درآمد مناسب بود علامتگذاری و مشخص نمود. با ورود تراشه‌های تشخیص فرکانس رادیویی (RFID) شناخت درآمد در آینده ممکن است تنها با یک بیپ Beep صورت گیرد. پیشرفت در تکنولوژی، مانند تراشه‌های RFID بوسیله FASB در چارچوب مفهومی مشخص شده بود. در بیانیه شماره 5 حسابداری مالی «شناخت و ...

دانشمندان با استفاده از یک نانونوک، با منبع گرمایی نانومقیاس، توانسته‌اند یک سطح موضعی را بدون تماس با آن گرم کنند؛ این کشف راهی به سوی ساخت ابزارهای گرمایی ذخیره اطلاعات و نانودماسنج‌ها خواهد بود. همه ساله نیاز بشر به ذخیره اطلاعات بیشتر و بیشتر می‌شود. درک چگونگی انتقال گرما در مقیاس نانو لازمه کاربرد این فناوری تأثیرگذار در ذخیره اطلاعات است. دانشمندان سراسر جهان سعی دارند تا ...

: با گسترش روزافزون فناوری RFID و استفاده از آن در کاربردهای مختلف، نیاز به وجود یک استاندارد جهانی که تولیدکنندگان سخت‌افزارها و نرم¬افزارهای RFID بتوانند از آن برای سازگار کردن محصولات خود استفاده نمایند، بیش از پیش احساس می¬شود. در همین راستا سازمان جهانی کد الکترونیکی محصول (Electronic Product Code) در حال توسعه مجموعه¬ای از استانداردها است. علاوه بر این، کد ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول