دانلود تحقیق لینوکس

Word 207 KB 17053 22
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: سیستم عامل - لینوکس
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • لینوکس (Linux) نام یک سیستم عامل رایانه‌ای است که معروف‌ترین مثال نرم‌افزار آزاد و توسعه به روش اُپن‌سورس (متن‌باز) است.

    اگر بخواهیم دقیق باشیم فقط باید هستهٔ لینوکس را لینوکس بنامیم اما به طور معمول این کلمه به سیستم‌عامل‌های یونیکس‌مانندی (یا گنو/لینوکسی) اطلاق می‌شود که بر مبنای هستهٔ لینوکس و کتاب‌خانه‌ها و ابزارهای پروژه‌ گنو ساخته شده‌اند.

    به مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای بنا شده بر اجزای گفته شده توزیع لینوکس (linux distribution) می‌گویند که به طور معمول شامل ابزارهای توسعه‌ نرم‌افزار، پایگاه‌های داده، سرویس دهنده‌های وب مثل آپاچی، محیط‌های رومیزی مثل گنوم و کی‌دی‌ای و مجموعه‌های اداری مثل اُپن آفیس هستند.


    لینوکس برای استفادهٔ ریزپردازنده‌ها با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود اما امروزه انواع مختلف معماری‌ها را پشتیبانی می‌کند و در انواع و اقسام وسایل از کامپیوترهای شخصی گرفته تا ابررایانه‌ها و تلفن‌های همراه به کار می‌رود.

    این سیستم عامل که در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق توسعه پیدا می‌کرد و به کار گرفته می‌شد توانسته‌است پشتیبانی شرکت‌های سرشناسی چون آی بی ام و هیولت-پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخه‌های خصوصی یونیکس رقابت کند.

    طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیل‌گران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کم هزینه بودن پیاده‌سازی،سرعت بالا, امنیت و قابلیت اطمینان آن می‌دانند
    تاریخچه
    در سال ۱۹۸۴ میلادی ‏ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرم‌افزار آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد.

    در این پروژه که یک جنبش نرم‌افزاری محسوب می‌شد برنامه‌نویسان با یکدیگر همکاری می‌کردند (این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد).
    آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامه‌نویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود اما تنها چیزی که کم بود وجود یک سیستم‌عامل مناسب و رایگان بود.

    حتی سیستم‌عامل مینیکس نیز (با وجود در دسترس بودن متن کد آن) رایگان نبود و حق نشر مخصوص به خودش را داشت.

    کار در پروژه گنو به سمت طراحی یک هسته مناسب متمرکز می‌شد اما به نظر می‌رسید که برای ایجاد این هسته حداقل چند سال دیگر زمان احتیاج است.
    این تأخیر برای لینوس قابل تحمل نبود.

    بنابر این خودش دست به کار شد و با الهام از کد مینیکس کار را آغاز کرد.

    سرانجام در ۲۵ اوت سال ۱۹۹۱ ساعت ۲۰و۵۷ دقیقه شب به وقت گرینویچ پیامی تاریخی به گروه خبری comp.os.minix ارسال شد.

    ارسال کننده این پیام کسی نبود جز «لینوس بندیک توروالدز».

    او یک دانشجوی فنلاندی بود که آن زمان در دانشگاه هلسینکی درس می‌خواند.
    متن پیام او چنین بود:
    «سلام به هر کس آن بیرون از مینیکس استفاده می‌کند.


    در حال حاضر روی سیستم عاملی رایگان برای رایانه‌های AT (۴۸۶)۳۸۶ کار میکنم (فقط برای سرگرمی؛ مانند پروژه گنو بزرگ و حرفه‌ای نیست).

    از ماه آوریل کار را آغاز کرده‌ام و هم‌اکنون این سیستم‌عامل آماده‌است و کار می‌کند.


    من دوست دارم از عقیدهٔ دیگران در مورد سیستم‌عاملم با خبر شوم.

    چه آنهایی که مینیکس را دوست دارند و چه آنهایی که آن را دوست ندارند.

    چرا که سیستم من تا حدی شبیه به آن است.

    در حال حاضر (۱٫۰۸)bash و(۱٫۴۰) gcc را بر روی آن دارم و چیزهای دیگری که به نظر می‌رسد همه درست کار می‌کنند.

    این بدان معناست که طی چند ماه آینده یک چیز کاربردی فراهم خواهم کرد.


    دوست دارم بدانم که مردم به کدام یک از خصوصیات این سیستم بیشتر علاقمند هستند.

    به هر پیشنهاد و نظری خوش آمد می‌گویم اما قول نمی‌دهم که آن را انجام دهم!

    لینوس ([email protected]).


    پ.ن.

    - بله آن رایگان است.

    البته قابل انتقال بر روی انواع دیگر رایانه نیست (چرا که دستورات AT۳۸۶ را به کار می‌برد) و ممکن است غیر از سخت‌دیسک AT چیز دیگری را پشتیبانی نکند.

    این همه چیزی است که من دارم!»
    لینوکس مانند مینیکس (یک سیستم عامل ساده نوشته شده توسط پروفسور آندرو تاننبام که برای آموزش طراحی سیستم‌ عامل به کار می‌رفت) طراحی شده بود.

    اولین نسخهٔ لینوکس در سپتامبر ۱۹۹۱ بر روی اینترنت منتشر شد.

    دومین نسخه‌ٔ آن به فاصلهٔ کمی در اکتبر همان سال منتشر شد[1].

    از آن پس هزاران برنامه‌نویس (هکر) در سراسر دنیا در این پروژه شرکت کردند.

    مقالهٔ «کلیسای جامع و بازار» مدل توسعه هسته لینوکس و نرم افزارهای مشابه را تشریح می‌کند.
    لینوکس مانند مینیکس (یک سیستم عامل ساده نوشته شده توسط پروفسور آندرو تاننبام که برای آموزش طراحی سیستم‌ عامل به کار می‌رفت) طراحی شده بود.

    مقالهٔ «کلیسای جامع و بازار» مدل توسعه هسته لینوکس و نرم افزارهای مشابه را تشریح می‌کند.

    پنگوئنِ تاکس نشانه و مایه خوش شانسی لینوکس است.

    لینُس تُروالدز مالک علامت تجاری لینوکس است که به عنوان « نرم افزار سیستم عامل رایانه برای تسهیل در استفاده و عملیات رایانه » به ثبت رسیده‌است.

    مجوز هستهٔ لیونکس و اغلب بخش‌های گنو تحت اجازه‌نامه‌ عمومی همگانی گنو (جی‌پی‌اِل) منتشر می‌شوند.

    جی‌پی‌ال لازم می‌داند که تغییرات کد منبع و کارهای مشتق شده نیز تحت مجوز جی‌پی‌ال منتشر شوند گنو/لینوکس از آن‌جایی که ابزارهای گنو که بخش عمدهٔ توزیع‌های لینوکس را تشکیل می‌دهند از پروژه سیستم عامل آزاد گنو (که بسیار سابقه‌دارتر از هستهٔ لینوکس است) ریشه گرفته‌اند، ریچارد استالمن و بنیاد نرم‌افزار آزاد درخواست کرده‌اند که سیستم ترکیب شده (از هستهٔ لینوکس و ابزارهای گنو) بدون توجه به نام توزیع‌اش، گنو/لینوکس خوانده شود.

    علیرغم این که بعضی از توزیع‌ها، گنو/لینوکس دبیان به طور خاص، از این نام استفاده می‌کنند بسیاری تنها به گفتن لینوکس اکتفا می‌کنند.

    تفاوت بین هستهٔ تروالدز و سیستمی که شامل این هسته‌است، همیشه باعث سردرگمی ست و نام‌گذاری همچنان بحث‌انگیز باقی مانده‌است توزیع‌های لینوکس لینوکس تقریباً همیشه یکی از اجزاء یک توزیع لینوکس (Distro) است.

    توزیع‌های لینوکس توسط افراد، گروه‌های نه چندان متشکل و سازمانهای حرفه‌ای گوناگون ایجاد می‌شوند.

    این توزیع‌ها شامل تعدادی نرم افزار سیستم و برنامه‌های کاربردی به همراه روالی مشخص برای نصب آنها بر رایانه هستند.

    توزیع‌ها معمولاً برای منظورهای مختلفی از جمله محلی سازی، پشتیبانی از یک معماری خاص، کاربردهای بلادرنگ (real-time applications) و سامانه‌های توکار (embedded systems) به وجود می‌آیند و بعضی از آن‌ها آگاهانه تنها از نرم افزارهای آزاد استفاده می‌کنند.

    یک توزیع همه-منظورهٔ معمولی شامل هسته لینوکس، کتاب‌خانه‌ها و ابزارهای گنو، پوسته‌های خط فرمان و انبوه بی شماری از نرم افزارهای کاربردی از مجموعه‌های اداری و سیستم پنجره‌ای اِکس گرفته تا مفسرها، ویرایشگرهای متن و ابزارهای علمی است.

    گستره در بیش از یک میلیارد دلار: برآورد اندازه گنو/لینوکس که مقاله تحقیقی است بر روی توزیع رِدهت ۷٫۱، تعداد خطوط کد منبع (source lines of code – SLOC) را ۳۰ میلیون عنوان شده‌است.

    در این تحقیق با استفاده از روش (Constructive Cost Model – COCOMO) برآورد شده‌است که بر روی این توزیع حدود هشت میلیون نفر-سال کار توسعه انجام گرفته‌است.

    چنان که این نرم‌افزار توسط روش‌های متعارف خصوصی توسعه می‌یافت، هزینه‌ توسعه‌اش در ایالات متحده با روش‌های توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱/۰۸ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) می‌شد.

    بخش اعظم کد (۷۱٪) توسط زبان برنامه‌نویسی C نوشته شده‌است اما از بسیاری از زبان‌های دیگر همچون ++C، لیسپ، اسمبلی، پرل، فرترن، پایتون و زبان‌های اسکریپت‌نویسی مختلف استفاده شده‌است.

    اندکی بیش از نیمی از خطوط کد تحت مجوز عمومی گنو (جی پی اِل) هستند.

    هسته لینوکس ۲٫۴ میلیون خط برنامه‌است و ۸٪ کل کد را تشکیل می‌دهد.

    در پژوهشی که پس از آن انجام شد، به نام شمردن سیب زمینی‌ها: اندازه دِبی‌ین۲٫۲ همان تحلیل بر روی لینوکس دِبی‌ین ۲٫۲ انجام گرفت.

    این توزیع دارای بیش از پنجاه و پنج میلیون خط کد بود که هزینه‌ توسعه‌اش با روش‌های توسعه متعارف خصوصی بالغ بر ۱٫۹ میلیارد دلار (با قیمت دلار سال ۲۰۰۰) می‌شد کاربردهای سیستم عامل‌های شکل گرفته بر پایه لینوکس در گذشته یک کاربر لینوکس برای پیکربندی و نصب سیستم خود، نیازمند دانش بالایی از رایانه بود.

    این دلیل به علاوه جذاب بودن دسترسی به درون سیستم ،باعث شده بود که به طور سنتی کاربران لینوکس را (بر خلاف کاربران ویندوز یا مَک‌اواِس) کسانی شکل بدهند که با تکنولوژی بیشتر دمخور هستند.

    افرادی که معمولاً با القاب «هَکِر» و «گیک» شناخته می‌شوند.

    این نگرش در سال‌های اخیر با افزایش راحتی کار در لینوکس و گسترده شدن استفاده از بسیاری از توزیع‌ها، اعتبار خود را از دست داده‌است.

    لینوکس در بازار سرورها و کاربردهای-ویژه (مانند پردازش تصویر و سرویس‌های وِب) پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده و در حال ورود به بازار بزرگ رایانه‌های رومیزی است.

    لینوکس اساس مجموعه نرم‌افزار سرور موسوم به لامپ (لینوکس), آپاچی, مایسیکوئل (MySQL), پرل/پی‌اچ‌پی/پایتون) را تشکیل می‌دهد که میان توسعه‌دهندگان وب محبوبیت گسترده‌ای کسب کرده‌است.

    از لینوکس همچنین اغلب در سیستم‌های کارگذاشته استفاده می‌شود.

    قیمت اندک آن باعث می‌شود انتخابی ایده‌آل برای ابزارهایی مانند سیمپیوتر (رایانه‌ای که برای جمعیت کم درآمد کشورهای در حال توسعه طراحی شده) باشد.

    لینوکس با داشتن محیط‌های رومیزی مانند گنوم و کی دی ای، رابط کاربری همچون اپل مکینتاش و مایکروسافت ویندوز را در کنار دیگر محیط‌های گرافیکی و رابط خط فرمان یونیکس-مانند سنتی‌اش، عرضه می‌کند.

    هرچند نرم‌افزارهای گرافیکی لینوکس برای بسیاری از مصارف وجود دارند، در بسیاری زمینه‌ها نرم‌افزارهای خصوصی هنوز از گستره و میزان محبوبیت بیشتری برخوردارند نصب در ابتدا، مشکل بودن نصب سیستم‌های بر پایه لینوکس مانعی برای پذیرش آن بود، اما در سال‌های اخیر نصب لینوکس بسیار آسان شده‌است.

    بسیاری از توزیع‌ها دارای نصبی آسان و قابل مقایسه با نسخه‌های ویندوز می‌باشند.

    علاوه بر این، رایانه‌های شخصی که با توزیع‌های لینوکس وارد بازار شده‌اند و به آسانی از بسیاری از فروشنده‌های اصلی، همچون هیولت- پاکارد و وال- مارت قابل تهیه می‌باشد.

    بیشتر شیوه‌های عمومی نصب لینوکس، توسط همه توزیع‌های مهم پشتیبانی می‌شود، که شامل اجرا از طریق لوح فشرده، حاوی برنامه‌های نصب و راه‌اندازی نرم افزارها می‌باشد.

    این لوح فشرده می‌تواند از طریق تصویر استاندارد (ISO image) بارگدازی شده باشد، به تنهایی و به قیمت بسیار پائین خریداری شود، یا می‌تواند در مجموعه نرم افزارهای تجاری اضافی ارائه شود.

    بعضی توزیع‌ها، همچون دبیان (Debian)، از طریق دستگاه‌های کوچکی مثل فلاپی دیسک، نیز قابل نصب هستند.

    پس از نصب ابتدایی بیشتر نرم افزارها از طریق اینترنت و لوح فشرده قابل بار گذاری و نصب می‌باشند.

    بعضی توزیع‌ها، همچون کنوپیکس (Knoppix)، می‌توانند به صورت بی درنگ از طریق دیسک‌های زنده بسیار سریع تر از نصب بر روی دیسک سخت اجرا شوند.

    به این صورت که، یکبار از لوح فشرده راه اندازی می‌شود و می‌توان از لینوکس بدون هیچگونه تغییری در محتویات دیسک سخت استفاده کرد.

    به همین نحو بعضی توزیع‌های حداقل، همچون تامزروت‌بوت (Tomsrtbt)، بدون نیاز به تغییر محتویات دیسک سخت از طریق فلاپی دیسک، به صورت بی درنگ قابل اجرا می‌باشد.

    همچنین بسیاری توزیع‌ها از راه انداری بر روی شبکه پشتیبانی می‌کنند، پس همه مراحل نصب و پیکربندی دستگاه می‌تواند بر روی شبکه انجام شود.

    پیکربندی بیشتر پیکربندی‌ها در پوشه‌ای با نام etc/ ذخیره شده‌است، در صورتیکه کاربر- مخصوص باشد، فایل‌های پنهان در پوشه خانه کاربر قرار دارد.

    تعدادی از برنامه‌ها از پایگاه داده پیکربندی به عوض فایل استفاده می‌کنند.

    خوب است بدانید که فولدر یا پوشه ی /etc مربوط به فایل های کانفیگ هستند که تمامی تنظیمات زمان اجرای آن سیستم عامل و وظایف آن را پیکر بندی می کند.

    بعضی از این تغییرات نیاز به یک سوئیچ -reconfigure برای اعمال و بروز شدن پیکر بندی های جدید دارد و نیازی به رستارت کل سرور نمی باشد و بعضی دیگر به اندازه رستارت شدن یک سرویس که با دستور کوتاه service servicename restart نیز به سرعت و دقت امکان پذیر است.

    راه‌های بسیاری برای ایجاد تغییرات وجود دارد.

    آسان‌ترین راه، استفاده از ابزارهای آماده توزیع‌هایی همچون یاست (YaST) در [(رایانه)] (SuSE) یا مرکز کنترل در مندریک (Mandrake) استفاده کرد.

    انواع دیگر آن، مانند لینوکس‌کانف (Linuxconf)، ابزارهای سیستم گنوم، و وبمین (Webmin) برای توزیع‌های ویژه نیستند.

    آن‌ها شامل بسیاری از امکانات پیکربندی توسط خط فرمان می‌باشند.از آنجایی که به طور متداول اکثر تنظیمات در فایل‌های متنی ذخیره شده‌اند، آن‌ها را می‌توان با هر ویرایشگر متنی پیکر بندی نمود سرور ‌های لینوکس سرویس Server یا دایمون Daemon به وظیفه ای از یک وب سرور اطلاق می شود که در توپولوژی یک شبکه برای وظیفه ای خاص ، نقشی را بر عهده می گیرد و بهتر بگوییم :"برای وظیفه ای خاص ددیکیت Dedicated Server می شود.

    مثلا وقتی شما یک سرور HP خریداری می کنید و آن را اختصاص به وب سرور می دهید و می گوئید: "سروری برای سایت های وب راه اندازی کردم." لیست نمونه های سرویس ها و پکیج های مختلف با اهداف مختلف به شرح زیر است: اسکوئید = پروکسی-کش Proxy-Cache سرور لینوکس می باشد SQUID بایند = دی.ان.اس DNS سرور لینوکس می باشد BIND آپاچی = وب سرور Web لینوکس می باشد APACHE squirrelmail و بسیاری از سرویس های دیگر مورد نیاز شما به عنوان "مدیر اجرایی شبکه و امنیت" که می توانید از این پکیج ها استفاده کنید.

    در ضمن بدانید بر پایه ی سیستم عامل لینوکس می توان از دیگر ابزار فایروال به نام Smoothwall Firewall نیز نام برد که براحتی نصب شده و پیکربندی می شود این سیستم عامل به صورت خودکار برای این سرویس نصب شده و نیازی به نصب پکیج مجزا ندارد و شبکه ی شما را از لحاظ دیواره ی آتش به بقیه ی محصولات بی نیاز می کند.

    سرویس های دیگری نظیر vpn ftp apache php MySql sftp vsftp mail هم وجود دارند که در لینوکس سرور ها نصب می شوند.

    کوچ تدریجی کامپیوترها از ویندوز به لینوکس لینوکس از نظر تئوریک یک سیستم عامل کد باز و همچنین رایگان است و در سال‌های آینده نیز به طور قطع این ویژگی را حفظ خواهد کرد؛ اما به نظر می‌رسد که رویکرد بسیاری از دولت‌ها وشرکت‌های معتبر تجاری بر لینوکس، موجب شود تا طراحی نسخه‌های گوناگون از این محصول و نیز بازاریابی آن به یک کسب و کار پررونق مبدل شود.

    به گونه‌ای که انتظار می‌رود تا درآمد حاصل از فروش لینوکس در جهان تا سال 2008 به بیش از 35 میلیارد دلار برسد.

    به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، به نقل از خبرگزاری سلام، موسسه پژوهشی IDC معتقد است که کل درآمد حاصل از فروش کامپیوترهای رومیزی و سرور و همچنین انواع نرم افزارهایی که با لینوکس سازگار هستند، ظرف چهار سال آینده به 7/35 میلیارد دلار خواهد رسید.

    این درحالی است که برطبق محاسبات IDC، حجم معاملات بازار لینوکس در حال حاضر زیر 15 میلیارد دلار است.

    این رقم از رقمی که تا به حال از سوی اکثر تحلیل‌گران در نظر گرفته شده بود بالاتر است.

    علت، آن است که در محاسبات جدید، نه تنها سیستم عامل‌های لینوکس نصب شده برروی سخت‌افزارهای جدید به حساب آمده‌اند، بلکه همچنین تیم‌هایی که تا به حال با ویندوز کار می‌کردند، اما از این پس به لینوکس و مشتقات آن مهاجرت می‌کنند نیز، در نظر گرفته شده‌اند.

    علاوه براین در بسیاری از سیستم‌ها از لینوکس به عنوان سیستم عامل میهمان استفاده می‌شود و IDC این کامپیوترها را نیز در محاسبات خود گنجانده است.

    استوارت کوهن مدیر آزمایشگاه‌های توسعه محصولات کد باز موسوم به OSDL می‌گوید: این اولین بررسی جامع و دقیق در مورد لینوکس است و نشان می‌دهد که اعتماد مردم به این محصول به شدت در حال افزایش است.

    کوهن از این که ارقام جدید نشانگر اقبال روزافزون به لینوکس است، ابراز خوشحالی کرده و می‌افزاید: حتی خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها نیز چنین موفقیتی را برای لینوکس پیش بینی نمی‌کرد.

    OSDL نهادی غیرانتفاعی است که در سال 2000 از سوی شرکت‌های کامپیوتری معتبر , IBM, HP, CA اینتل و NEC تاسیس شده و از کاربرد سیستم عامل لینوکس و جایگزینی آن به جای ویندوز حمایت می‌کند.

    لینوکس توروالدز که مبدع لینوکس است نیز یکی از اعضای تیم مدیریت OSDL محسوب می‌شود.

    اما آنطور که مطالعات IDC نشان می‌دهد، انواع نرم‌افزارهای سازگار با لینوکس مهم‌ترین مولفه‌ای هستند که استفاده از آنها در حال افزایش است و همین امر به بازار کاربرد لینوکس رونق بخشیده است.

    درحالی که افزایش خرید خود لینوکس تا سال 2008 تنها به 26 درصد در سال خواهد رسید، اقبال سالانه به نرم‌افزارهای سازگار با این سیستم عامل تا سال 2008 بیش از 44 درصد خواهد بود.

    همچنین طی چهارسال آینده، درآمد حاصل از فروش نرم‌افزارهای سازگار با لینوکس بالغ بر 14 میلیارد دلار خواهد بود؛ البته این افزایش چشمگیر بدین معنا نخواهد بود که ویندوز و نرم‌افزارهای سازگار با آن کاملا به حاشیه رانده خواهند شد.

    طی چهار سال آینده لینوکس کماکان درحاشیه خواهد بود و در سال 2008 تنها 17 میلیون کامپیوتر جدید به آن مجهز خواهند شد که درآمد حاصل از آن معادل با 10 میلیارد دلار خواهد بود.

    علاوه بر این 43 میلیون کامپیوتر قدیمی در جهان نیز در این سال از ویندوز به لینوکس مهاجرت خواهند کرد.

    یک نکته قابل توجه در پژوهش IDC آن است که کاربران قاره‌های آسیا، اروپا و اقیانوسیه بیش از کاربران قاره آمریکا و بخصوص شمال آن به استفاده از لینوکس تمایل نشان خواهند داد.

    البته با توجه به آمریکایی بودن سیستم عامل ویندوز این امر تا حدی قابل درک است.

    IDC چنین تخمین زده که تا سال 2008، لینوکس 9 درصد از بازار کامپیوترهای شخصی را در سه منطقه یاد شده از آن خود خواهد کرد؛ حال آن که این رقم در آمریکا تنها چهار درصد خواهد بود.

    لینوکس در سطح جهانی نیز 7 درصد از کل کامپیوترهای شخصی را تسخیر خواهد کرد.

    هرچند که این رقم نسبت به حال حاضر – که معادل با 3 درصد از کل کامپیوتر‌های جهان است – افزایش چندانی نخواهد یافت؛ اما دوبرابر شدن آن در سه قاره مهم جهان از نظر بسیاری از محققان معنا‌دار بوده و نشانگر جهش ناگهانی در استفاده از لینوکس در آینده‌ای نزدیک دانسته می‌شود.

    ورون کورلز معاون شرکت IDC ضمن بیان این نکته تاکید می‌کند که به طور قطع لینوکس در آینده به یک جریان اصلی و راه‌گشا در جهان کامپیوتر مبدل خواهد شد و چنین روزی چندان دور نیست.

    طرفداران لینوکس آینده خوبی برای لینوکس در زمینه کامپیوترهای شخصی پیش بینی میکنند.

    آینده خوب به معنای دردست داشتن حداقل 10 درصد بازار در 5 سال آینده است.

    بعقیده تحلیلگران برای رسیدن به آن نقطه باید برنامه نویسان و فروشندگان لینوکس تغییراتی ایجاد کنند.

    بسته بندی و نحوه عرضه یک کالا در جذب بازار بسیار موثر است.

    بیایید از رابط کاربری نسخه های مختلف لینوکس شروع کنیم.

    این رابط ها اگر سری به آرایشگاه بزنند براحتی به رقیب آراسته خود، ویندوز میرسند.

    همچنین باید در سهولت استفاده از آنها بازنگری شود.

    با چنین تدابیری رغبت کاربران به این سیستم عامل افزایش خواهد یافت.

    چرا لینوکس را آراسته تر عرضه نکنیم؟

    مشکلی که براحتی قابل حل است.

    بازاریاب های لینوکس هم باید عملکردشان را تغییر دهند.

    آنها بجای تبدیل کاربران میکروسافت به لینوکس باید بر بازارهای بالقوه کاربرانی تمرکز کنند که توانایی خرید محصولات میکروسافت را ندارند.

    واقعیت این است که بازای هر یک کاربر میکروسافت 9 کاربر بالقوه لینوکس وجود دارد.

    می بیند حتی بدون تجاوز به حریم میکروسافت، بازار عظیمی برای لینوکس قابل تصور است.

    لینوکس باید درسهایی هم از Apple بگیرد.

    Apple درحقیقت اول بازار موسسات آموزشی را حاصلخیز کرد، سپس از آن برداشت نمود.

    جان ماستر، نویسنده کتابهای لینوکس و یونیکس، میگوید:"یکی از راههای تاریخی ایجاد یک بازار این است که محصولتان را به مدرسه ها بدهید.

    بدین ترتیب کودکان به استفاده از آن عادت میکنند و به ندرت سراغ محصول دیگری میروند." ماستر با اشاره به موفقیت Apple در خلق بسترهای چند رسانه ای، می افزاید:"نرم افزارهای متن باز همیشه مفیدتر و پیشرفته تر از نرم افزارهای خصوصی بوده اند و امروزه برگ برنده در دست متن باز است و باید با تدبیر، بیشترین بهره را از این موقعیت برد." نواژ، مدیرعامل یک شرکت IT فرانسوی؛ میگوید:" کافیست تامل بیشتری در این همه صحبت درباره برتری لینوکس کنیم.

    خودم شرکتهای زیادی را، فقط با مسایل عملی ازقبیل صرفه جویی و مدیریت بهتر، توانستم راضی کنم که در سطح گسترده ای کامپیوترهای رومیزی را به لینوکس تبدیل کنند." او می افزاید:" شرکتهای کاری به جنگ بین سیستم عاملها ندارند.

    برای آنها کار موثرتر مهم است." طیف نرم افزارهای کاربردی لینوکس باید متنوع تر شود.

    گرچه نرم افزارهای لینوکس زمینه های مختلف را پوشش میدهند ولی در بعضی از زمینه ها خلا نرم افزار وجود دارد و هنوز دست نخورده مانده اند.

    همین مساله میتواند بهانه ای برای انتخاب ویندوز باشد.

    هرگاه محیط برای لینوکس آماده شده آنگاه زمان فراگیری لینوکس است.

    با توجه باینکه لینوکس بسیار کمتر از 3/1 بازار سیستم عاملهای رومیزی در دست دارد، از شرکتهای نرم افزاری بزرگ نمی توان انتظار داشت این خلا را پرکنند.

    بجای اینکه منتظر Adobe و Intuit بمانیم تا شاید نسخه تحت لینوکس نرم افزارهایشان را ارایه دهند، حامیان لینوکس و متن باز باید نرم افزارهای موجود را بهبود دهند.

    اگر ما به دنبال نو آوری هستیم باید دنبال بازیگران جدید باشیم.

    GIMP مثال خوبیست.

    از نظر امکانات بخوبی با Photoshop رقابت میکند ولی رابط کاربری آن وحشت آور است.

    GIMP را آراسته تر کنید تا براحتی Photoshop قابل استفاده گردد.

    در اینصورت نرم افزاری خواهیم داشت که به افزایش سهم لینوکس در بازار کمک خواهد کرد ویندوز و لینوکس انواع مختلفی دارند.

    تمامی انواع ویندوز را مایکروسافت تولید می کند، اما توزیع متنوع لینوکس از سوی شرکت های متعددی مانند Linspire، Red Hat، SuSE، Ubunta، Mandriva، Knoppix، Slackware و Lycoris صورت می گیرد.

    ویندوز دو خط اصلی دارد که می توان آنها را Win۹x که شامل ویندوزهای ۹۵، ۹۸، ۹۸SE، Me و کلاس NT که ویندوزهای NT، ۲۰۰۰ و XP را در خود جای داده است، اشاره کرد.

    ویندوز در واقع کار خود را با نسخه ۳.x آغاز کرد و پس از چند سال ویندوز ۹۵ را روانه بازار کرد.

    انواع لینوکس به عنوان توزیع از آن یاد می شود.

    تمامی توزیع های لینوکس که در چارچوب زمانی یکسان منتشر شده، از یک هسته اصلی(مهمترین بخش سیستم عامل) تبعیت می کنند.

    تفاوت آنها در نرم افزارهای اضافی ارائه شده، واسطه گرافیکی کاربر، فرایند نصب، قیمت، اسناد سازی و پشتیبانی های فنی است.

    ویندوز و لینوکس هر دو در desktop و ویرایش های سروری ظاهر می شوند.

    لینوکس می تواند کارایی خود را بالا برد که ویندوز نمی تواند.

    نسخه های هدفمند ویژه از لینوکس وجود دارد.

    به عنوان مثال NASLite نسخه ای از لینوکس است که بااستفاده از یک فلاپی دیسک، رایانه قدیمی را تبدیل به یک فایل سرور می کند.

    این نسخه از لینوکس قادر به اتصال به شبکه، تقسیم فایل ها و عملکرد به عنوان یک وب سرور است.

    ● واسطه گرافیکی کاربر در سیستم عامل ویندوز و لینوکس ویندوز و لینوکس قادر هستند به ارائه واسطه گرافیکی کاربر و واسطه خط فرمان بپردازند.

    واسطه گرافیکی کاربر ویندوز از ویندوز ۱/۳ به ویندوز ۹۵، ویندوز ۲۰۰۰ و ویندوز XP تغییر یافته است و انتظار می رود در نسخه بعدی ویندوز که جایگزین XP خواهد شد، دوباره تغییر کند.

    لینوکس به طور نمونه به ارائه دو واسطه گرافیکی کاربر، KDE و Gnone می پردازد.

    در توزیع های عمده لینوکس، لیندوز موجب شده واسطه کاربر شباهت بیشتری به ویندوز داشته باشد.

    همچنین XPde for Linux نیز در شباهت لینوکس به ویندوز نقش موثری دارد.

    واسطه گرافیکی کاربر در سیستم های لینوکس اختیاری است و حال آن که این واسطه جزء جدایی ناپذیرOS در ویندور است.

    سرعت، کارایی و اطمینان در اجرای یک سرور به جای لینوکس که فاقد واسطه گرافیکی کاربر است، افزایش یافته است و این در حالی است که دیگر نسخه های سرور ویندوز قادر به انجام چنین عملی نیستند.

    در واقع واسطه گرافیکی کاربر در لینوکس، اجرا و کنترل از راه دور را برای یک رایانه لینوکس آسانتر و طبیعی تر از رایانه ویندوز جلوه می دهد.

    ● واسطه نمای متنی در سیستم عامل ویندوز و لینوکس این واسطه به عنوان یک مفسر دستوری نیز شناخته شده است.

    کاربران وینداز برخی اوقات از آن به عنوان یک اعلان از سوی DOS نیز یاد می کنند.

    کاربران لینوکس آن را به عنوان یک برنامه واسطه معرفی می کنند.

    هر نوع از ویندوز به یک مفسر دستوری مجهز است، اما انواع مختلف ویندوز از مفسرهای مختلفی نیز برخوردارند.

    به طور کلی، مفسرهای دستوری ویندوز سری ۹x شباهت زیادی به یکدیگر دارند و نسخه های کلاس NT نیز مفسرهای دستوری مشاهبی را در خود جای داده اند.

    اما تفاوت هایی در بین این دو دسته از ویندوز وجود دارد.

    لینوکس مانند دیگر نسخه های یونیکس، از مفسرهای دستوری چندگانه پشتیبانی می کند، اما معمولاً از یک نوع که به عنوانBASH شناخته می شود، استفاده می کند.

    از دیگر مفسرها می توان از Korn shell، Bourne shell، ash و C shell یاد کرد.

    ● هزینه ها در سیستم عامل ویندوز و لینوکس برای یک desktop و یا کاربرد خانگی، می توان گفت لینوکس خیلی ارزان و یا رایگان است در حالی است که ویندوز گران است.

    در کاربرد سرور نیز لینوکس در مقایسه با ویندوز بسیار ارزان است.

    مایکروسافت اجازه می دهد، یک کپی از ویندوز تنها برای یک رایانه استفاده شود.

    برای اولین بار در ویندوز XP، آنها با استفاده از نرم افزاری به اعمال این قانون(در ابتدا فعال سازی تولید ویندوز و سپس ویندوز Genuine) می پردازند.

    در مقایسه، تنها با یک بار خرید لینوکس، شما می توانید در هر چند رایانه با هیچ گونه هزینه اضافی از آن استفاده کنید.می توان کتاب لینوکس و سیستم عامل که شامل کتاب است را به رایگان تهیه کرد.

    همچنین می توان لینوکس را به صورت رایگان از فروشندگان آن مشروط بر این که به یک ارتباط اینترنتی پر سرعت و یک CD burner مجهز باشید، و یا از سایت www.linuxiso.org دانلود کرد.

    ● دستیابی به سیستم عامل برای دستیابی به لینوکس باید رایانه ای جدید را که لینوکس از پیش بر روی آن نصب شده خریداری کرد.

    لیندوز که در حال حاضر لینسپایر نامیده می شود، لیست تمامی فروشندگانی که رایانه هایی مجهز به لیندوز را به فروش می رسانند، ارائه می دهد.

    اگر شما خواستار نصب لینوکس هستید، می توانید به خرید رایانه ای بدون سیستم عامل از Dell و یا Wal-Mart که برای نصب انواع لینوکس کامل است، اقدام کنید.

    نصب ویندوز همیشه یکسان است و این در حالی است که توزیع های مختلف لینوکس برنامه های نصب خود را دارند که حتی این امر می تواند در نسخه های مختلف توزیع یکسان، تغییر یابد.

    ● اجرای برنامه از طریق سی دی لوح فشرده در سیستم عامل ویندوز و لینوکس یکی از کارهایی که لینوکس می تواند انجام دهد و ویندوز نمی تواند، اجرا شدن از روی سی دی است.

    برای اجرا، ویندوز باید ابتدا بر روی دیسک سخت نصب شود.

    اگر نصب ویندوز در مقطعی قطع شود، نمی توان رایانه را راه اندازی کرد.

    برنامه ای رایگان با نام BartPE وجود دارد که می تواند برخی از برنامه های ویندوز را از طریق سی دی bootable اجرا کرد.

    به طور عادی، لینوکس نیز از طریق یک دیسک سخت اجرا می شود، اما تعداد خیلی کمی از نسخه های لینوکس هستند که بدون نصب شدن بر روی دیسک سخت، کاملاً از طریق سی دی اجرا می شوند.

    در نسخه های لینوکس مبنی بر سی دی، کاربرد از دیسک سخت متفاوت است.

    برخی از آنها مانند لیندوز، هیچ چیزی را بر روی دیسک سخت حک نمی کنند و تجربه لینوکس را به راحتترین و امنترین نحو امکان می سازند.

    ● نرم افزار کاربردی در سیستم عامل ویندوز و لینوکس در مقایسه لینوکس و ویندوز می توان گفت، نرم افزارهای کاربردی بیشتری برای ویندوز موجود است.

    ▪ کسب نرم افزار کاربردی: اگر به خرید یک کپی از ویندوز بر روی CD-ROM اقدام کنید، نمی توانید به نرم افزارهای کاربردی آن دسترسی پیدا کنید.

    اما اگر به خرید یک یا چند کپی از لینوکس بپردازید، می توانید نرم افزارهای کاربردی آن را به صورت رایگان دریافت کنید.

    رایانه ای جدید به همراه ویندوزی که از پیش بر روی آن نصب شده نیازمند به نرم افزارهای کاربردی دارد.

    هر توزیع لینوکس با انواع متعددی ارائه می شود.

    هر چه نسخه گرانتر باشد، نرم افزارهای بیشتری نیز خواهد داشت.

    ● نصب نرم افزارهای کاربردی سیستم عامل ویندوز و لینوکس نصب کاربردها تحت ویندوز در حالی که استاندارد نشده اند، معمولاً همسان است.

    نصب نرم افزار تحت لینوکس در هر توزیع متغایر است و به راحتی، سادگی و آشکاری ویندوز نمی باشد.

    لیندوز به کاربران اجازه می دهد به نصب نرم افزارها در شرایطی شبیه به بهنگام کردن ویندوز بپردازند.

    در لینوکس کاربردها پس از دانلود شدن، به طور خودکار نصب می شوند که این سرویس دهی به صورت رایگان صورت نمی پذیرد.

    ● ویروس ها و جاسوس ها: انواع مختلفی از برنامه های نرم افزاری بد اندیش وجود دارد که معمولترین آنها به عنوان ویروس و جاسوس نامیده می شوند.

    جاسوس در ویندوز به مشکلی بزرگ تبدیل شد در حالی که مایکروسافت به خرید یک شرکت نرم افزاری ضد جاسوس اقدام کرد و تولیدات خود را با عنوان برنامه ضد جاسوس مایکروسافت در سال ۲۰۰۵ روانه بازار کرد.

    بخش عظیمی از این نرم افزارهای مخرب در ویندوز عمل می کنند.

    ● کاربران و اسم رمز سیستم عامل ویندوز و لینوکس لینوکس و ویندوز ۲۰۰۰/XP هر دو نیازمند نام کاربر و اسم رمز و زمان ره اندازی هستند.

    ویندوزهای XP و ۲۰۰۰ و لینوکس از نمونه های متعدد و یا طبقه های مختلفی از کاربران حمایت می کنند.

    لینوکس و ویندوز می توانند کاربران را به گروه های مختلف دسته بندی کنند و مزایا را برای یک گروه نسبت به یک کاربر ارائه می دهند.

    اما فایل ها در لینوکس تنها متعلق به یک کاربر و یا گروه، معین شده است.

    ● خطاهای برنامه ای سیستم عامل ویندوز و لینوکس تمامی نرم افزارها خطاهای برنامه های دارند و خواهند داشت.

    لینوکس در داشتن خطاهای نرم افزاری کمتر در مقایسه با ویندوز شهرت دارد.

    تفاوت در اسلوب شناسی ها توسعه ای OSمی تواند به توضیح این که چرا لینوکس از ثبات بیشتری برخوردار است بپردازد.

    ویندوز از سوی برنامه نویسانی طراحی می شود که اشتباهات آنها به دلیل این که مایکروسافت به انتشار کدهای اصلی خود برای ویندوزنمی پردازد، مخفی می ماند.

    در مقایسه لینوکس از سوی هزاران برنامه نویس در سراسر جهان طراحی می شود.

    آنها به انتشار کد منبع برای سیستم عامل می پردازند و هر برنامه نویس علاقمند می تواند به بررسی آنها اقدام کند.

    ● محدودیت های نرم افزاری در سیستم عامل ویندوز و لینوکس برنامه ای که از سوی لینوکس نوشته شده نمی تواند تحت ویندوز عمل کند و بالعکس.

    این امر یک قانون است، اما می توان گفت که چندین استثنا نیز وجود دارد.

    این استثناها نصب یک سیستم عامل را بر روی دیگری فراهم می سازد.

    به عنوان مثال، در رایانه ای که با لینوکس اجرا می شود می توان به نصب کپی از ویندوز پرداخت.

    در ویندوز OS که تحت لینوکس اجرا می شود نیز می توان به نصب تمامی برنامه های ویندوز اقدام کرد.

    در آن واحد یک رایانه می تواند با دو سیستم عامل اجرا شود.

    ● ابزارهای سخت افزاری پشتیبانی شده توسط سیستم عامل ویندوز و لینوکس در مقایسه ابزارهای سخت افزاری پشتیبانی شده می توان گفت، سخت افزار بیشتری در استفاده از ویندوز کار می کند و این به دلیل این است که فروشندگان سخت افزاری راه اندازهای بیشتری برای ویندوز می نویسند که این امر در لینوکس صدق نمی کند.

    هنگامی که ویندوز XP به بازار ارائه می شود، بسیاری از دستگاه های جانبی موجود فعالیت نخواهد کرد، زیرا XP به راه اندازهای جدید نیاز دارد و فروشندگان انگیزه کمی برای نوشتن راه انداز برای سخت افزارهای قدیمی دارند.

در هر کامپیوتر، حداقل یک سیستم عامل وجود دارد. سیستم عامل مهمترین برنامه نصب‌شده در کامپیوتر است که وظایف اصلی ذیل را برعهده دارد : • مدیریت و سازماندهی برنامه‌ها، پرونده‌ها و نرم‌افزارها • راه‌اندازی، مدیریت و بکارگیری سخت‌افزار • برقراری ارتباطات بین استفاده کننده کامپیوتر، نرم‌افزار و سخت‌افزار • مدیریت و سازماندهی ارتباط با شبکه به یک تعبیر ساده می‌توان گفت سیستم عامل نقش ...

تعاریف پایه و نکات کاربردی در لینوکس و یونیکس در ابتدای کاربا سیستمهای عاملهای یونیکس بیس مثل لینوکس نکات مهمی وجود دارد که دانستن آنها به هر کاربر در امر آشناشدن با این سیستم عامل و فهمیدن مفاهیم پایه آن کمک میکند . در این مقاله تصمیم دارم تعدادی از این مفاهیم را بصورت خلاصه برشمرده و شما را با آنها آشنا نمایم : 1- فرامین و دستورات در محیط سیستم عاملهای گنو / لینوکس به بزرگی و ...

گنو/لینوکس با ویندوز چه تفاوتی دارد؟ یکی از نخستین سوالاتی که در ذهن هر کاربری که به تازگی نام گنو/لینوکس به گوشش خورده است، مطرح می‌شود، این است که خوب گنو/لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟ من در این مقاله قصد دارم بدون اینکه وارد مسائل خیلی فنی شوم، به طور اجمالی این موضوع را تشریح کنم. لینوکس چیست؟ لینوکس به خودی خود، یک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم‌عامل را تشکیل ...

توزیع کننده های مختلف لینوکس : لینوکس توزیع های مختلفی دارد که ما چند نمونه از آن را شرح می دهیم. RedHat این نسخه به این دلیل که دارای انعطاف زیادی بوده جزء مشهورترین نسخه های لینوکس بوده و دارای طرفداران زیادی می باشد. این نسخه می تواند هم به عنوان ایستگاه کاری و هم به عنوان سرور استفاده شود.و نصب آن بسیار آسان است. Mandrake این نسخه ازلینوکس در سال 1998 بر اساس ردهت ساخته شده ...

تفاوت سیستم عامل لینوکس با سیستم عامل ویندوز یکی از نخستین سوالاتی که در ذهن هر کاربری که به تازگی نام گنو/لینوکس به گوشش خورده است، مطرح می‌شود، این است که خوب گنو/لینوکس چه تفاوتی با ویندوز دارد؟ من در این مقاله قصد دارم بدون اینکه وارد مسائل خیلی فنی شوم، به طور اجمالی این موضوع را تشریح کنم. لینوکس چیست؟ لینوکس به خودی خود، یک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم‌عامل را ...

11 تاریخچه: لینوکس یک سیستم عامل چند کاربره و چند وظیفه ای است که روی سخت افزارهای مختلف اجرا می شود. نسخه اول لینوکس توسط یک دانشجوی فنلاندی به نام لینوکس توروالدز ارائه شد. توروالذر این نسخه را در وب برای سایر برنامه نویسان ارسال کرد تا از آن استفاده کنند و آن را بهبود بخشند. توروالدز خود این س یستم عامل را براساس یک سیستم دانشگاهی به نام MINX توسعه داد. این سیستم عامل توسط ...

تاریخچه: در سال ۱۹۸۴ میلادی ‏ریچارد استالمن که رئیس بنیاد نرم‌افزارهای آزاد بود پروژه گنو (GNU) را آغاز کرد. در این پروژه که یک جنبش نرم‌افزاری محسوب می‌شد برنامه‌نویسان با یکدیگر همکاری می‌کردند (این همکاری تا به حال نیز ادامه دارد). آن زمان بیشتر ابزارهای پروژه گنو که با زبان برنامه‌نویسی سی و اسمبلی نوشته شده بود آماده کار بود اما تنها چیزی که کم بود وجود یک هستهٔ مناسب و ...

در هر کامپیوتر، حداقل یک سیستم عامل وجود دارد. سیستم عامل مهمترین برنامه نصب‌شده در کامپیوتر است که وظایف اصلی ذیل را برعهده دارد : • مدیریت و سازماندهی برنامه‌ها، پرونده‌ها و نرم‌افزارها • راه‌اندازی، مدیریت و بکارگیری سخت‌افزار • برقراری ارتباطات بین استفاده کننده کامپیوتر، نرم‌افزار و سخت‌افزار • مدیریت و سازماندهی ارتباط با شبکه به یک تعبیر ساده می‌توان گفت سیستم عامل نقش ...

مقدمه ای بر ایجاد سیستم عامل ها روند رو به گسترش تولید سیستم های عامل جدید و هوشمند برای گوشی های تلفن همراه باعث تبدیل موبایل از یک وسیله ارتباطی ساده به یک رایانه جیبی با کاربرد های متنوع شده است. طی سال های اخیر با افزودن قابلیت دسترسی به اینترنت در گوشی های تلفن های همراه ، رقابت برای ساخت سیستم های عامل جدید و هوشمند برای موبایل ها نیز گسترش یافته است. اکنون گوشی های تلفن ...

مقدمه ای بر ایجاد سیستم عامل ها روند رو به گسترش تولید سیستم های عامل جدید و هوشمند برای گوشی های تلفن همراه باعث تبدیل موبایل از یک وسیله ارتباطی ساده به یک رایانه جیبی با کاربرد های متنوع شده است. طی سال های اخیر با افزودن قابلیت دسترسی به اینترنت در گوشی های تلفن های همراه ، رقابت برای ساخت سیستم های عامل جدید و هوشمند برای موبایل ها نیز گسترش یافته است. اکنون گوشی های تلفن ...

لینوکس ، یک سیستم عامل قدرتمند، پایدار و رایگان است و هم اکنون توسط شرکت ها و سازمان های متعددی از سراسر جهان پشتیبانی و حمایت می شود. این سیستم عامل به صورت متن باز ارائه می شود و بدین ترتیب برنامه نویسان و دانشجویان به راحتی میتوانند کدهای آن را تغییر دهند. لینوکس یک سیستم عامل رایگان، سریع، پایدار،قابل اطمینان و انعطاف پذیر است که بر روی طیف وسیعی از کامپیوترها همانند ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول