معجزات وکرامات الهی همواره چراغی بوده اند فرا روی آنها که به قدرت لایزال الهی و وحدانیت او به دیده شک و تردید نگریسته اند .
در خبرها شنیده یا خوانده اید که بیماری لاعلاج یا افلیجی مادرزاد در حرم یا اماکن مقدس دیگر به طرز شگفت انگیزی بهبود یافت .
شفا را باید یکی از دلایل و براهین قدرت و عظمت خداوند دانست که به بندگان خود افاضه می کند .
اما شاید شما هم از خود پرسیده باشید که براستی حقیقت این راز بزرگ چیست ؟
چرا برخی از این چشمه جوشان معرفت مستفیض می شوند و برخی تشنه کام برمی گردند ؟
بیمار در لحظه شفا چه تصویری دارد؟
علم تجربی چه توجیهی برای این قضیه دارد؟
بین ایمان و شفا چه ارتباطی برقرار است؟
و سوالاتی از این قبیل ...
این سوالات را درسه حوزه اعتقادی ، روانشناسی و پزشکی که بصورت مستقیم و غیرمستقیم با موضوع مرتبط هستند ازکارشناسان مربوط پرسیده ایم که خواندن نظرات و مطالبی راکه در پاسخ وسوالات ما عنوان کرده اند ، خالی از لطف نیست با ما همراه باشید : اگر فردی با اعتقاد کامل آمد وشفا نگرفت چه بکند ؟
فکر می کنید چطور می شود که برخی شفا می گیرند و برخی دست خالی برمی گردند .
آیت الله معرفت ( قم ) :
مومن با اعتقاد کامل اگر در خواستی از خدا بکند ، خداوند در اجابت دعا و خواسته اش طبق مصلحت واقعی ، مصلحتش را در نظر می گیرد نه خواسته او را .
اگر مصلحت نباشد دعایش مستجاب نمی شود و شفا نمی گیرد ، اما در آخرت دعایش را مستجاب می کند و به او ثواب مضاعف می دهد .
که خود این مومن در آخرت می گوید ای کاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نمی شد و در آخرت مستجاب می شد
مومن با اعتقاد کامل اگر در خواستی از خدا بکند ، خداوند در اجابت دعا و خواسته اش طبق مصلحت واقعی ، مصلحتش را در نظر می گیرد نه خواسته او را .
که خود این مومن در آخرت می گوید ای کاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نمی شد و در آخرت مستجاب می شد .
آیت ا...
مرتضوی ( مشهد ) : شفا گرفتن متوقف براین است که مصلحت مریض در آن باشد .
اولا باید مصلحت شخص باشد تا دعایش مستجاب شود و دعایی که به ضرر فرد مریض باشد مستجاب نمی شود و شفا پیدا نمی کند به عنوان مثال فردی که فلج است، ممکن است مصلحت در شفا نباشد و شفا پیدا نکند .
اما درعین حال شرایط دعا هم مهم است درچه زمانی باشد ، فرد مریض چه خورده باشد و توجهش چگونه باشد .
گاهی هم مصلحت در تاخیر دعا است .
ممکن است 10 سال یا 20 سال طول بکشد یا اینکه مصلحت این است که در آخرت جبران شود ، لذا در اینکه انسان موفق نمی شود و دعایش مستجاب نمی شود یا اینکه شفا حاصل نمی گردد ، سه چیز مهم است .
1- مصلحت 2- شرایط دعا 3- مصلحت در تاخیر اجابت دعا آیا شفا مخصوص مسلمانان است یا در سایر ادیان هم وجود دارد ؟
مرتضوی : هرکسی برای برآوردن شفایش در هر دینی که باشد و از خدا بخواهد ، در صورتیکه شرایط دعا فراهم باشد و مصلحت هم در تاخیر نباشد ، شفا حاصل می گردد.
حضرت مسیح هم شفا می دادند .
آیت ا....
معرفت : شفا برحسب عقیده است .
مسیحیان به حضرت مریم و حضرت عیسی (علیه السلام) و مسلمانان به اهل بیت (علیه السلام) مانندحضرت ابوالفضل،امام رضا(علیه السلام) و...
متوسل می شوند.
به لحاظ آموزه های دینی رابطه بین فرد بیمار با شفا چیست ؟
معرفت : در افراد بیمار یکی از چیزهایی که موجب می شود بیماری شفا پیدا کند این است که شخص، اطمینان ، آرامش ، و تلقین نفس داشته باشد .
به عنوان مثال : فرد اگر عقیده دارد به حضرت ابوالفضل (علیه السلام) یا امام رضا (علیه السلام) که او را شفا دهند ، تلقین اثر می گذارد .
و لذا دانشمندان اروپایی هم این مساله را می دانند که اگر طرف عقیده به دینش دارد ، بهبودی او حاصل می شود و شفا می یابد ولی اگر عقیده فرد سست باشد ، مرض بر او چیره می شود؛ در عین حال قوت قلب تسلط بر نفس ، همچنین ایمان به خدا است که موجب تسریع درشفا می شود .
مرتضوی : دعا کند تا خداوند شفایش بدهد .
امر به دعا کند هر گرفتاری دارد اگر با اعتقاد کامل امر به دعا کند برطرف می شود .
ان شاءا...
فرآیند علمی و تجربی شفا: دکتر علی اصغر معنوی : تمام عناصر و همچنین بدن انسان ازخود انرژی تشعشع می کند.
تشعشعات عناصر و تشعشعات انرژی از بدن انسان ، با انرژی الکترومغناطیسی شیمیایی در ابعادی ملموس (عینی) و ناملموس (ذهنی ) تعامل دارند .
به عبارت دیگر هرچیز عینی همچون میدان انرژی در بعد ذهنی ضد خودش را داراست .
هنگامی که عملکرد انسان در بعد عینی و خارجی (فرکانس مغزی 20 سیکل در ثانیه ) قرار دارد ، تفکرات او در جهت تشعشعات عینی تنظیم می گردد .
اما زمانی که عملکرد انسان دربعد فرضی و روانی (فرکانس مغزی 10 سیکل در ثانیه ) واقع است جهت تنظیم تشعشعات افکار انسانی ، هم عینی و ذهنی است .
اشیاء و موضوعات بی جان ، میدان تشعشع کلی و ثابتی دارند که به راحتی توسط تشعشعات ساده دیگر و اوراهای ( میدان انرژی ) تنظیم کننده افکار انسانی تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر می یابند .
تنظیم یک میدان انرژی ـ چه عینی و چه ذهنی به معنی افزون یا کاستن از این میدان ثابت می باشد .
یعنی اینکه چیزی یا بصیرتی می تواند در تنظیم این میدان دخالت کند .
موضوعات بی جان ، میدان انرژی تغییر یابنده ای دارند که توسط تشعشعات ساده اوراهای انسان تغییر پیدا می کند .
وقتی که انسان در سطح عینی ( فرکانس مغزی 20 سیکل در ثانیه ) با قصد ایجاد تاثیر بر روی موضوعات و اشیاء عمل می کند ، قادر است در فاصله ای محدود ومعینی براشیاء و موضوعات بی جان و جاندار تاثیر بگذارد ، اما وقتی که عملکرد انسان در سطحی ذهنی و روشن بینانه ( فرکانس مغزی 10 سیکل در ثانیه ) قرار داشته باشد ، او نه تنها می تواند در فاصله ای معین و محدود به اشیاء و موضوعات بی جان تاثیر بگذارد ، بلکه تاثیر گذاری او برروی جاندران از فاصله نامحدود هم امکان پذیر است .
بدن انسان به عنوان یک تقسیم کننده یا ضرب کننده فرکانس عمل می کند .
زیرا صرف نظر از اینکه عملکرد مغز در چه فرکانسی قرار دارد وصرف نظر از این که ما به هنگام تفکر و تصور از کدام نیمکره مغزمان استفاده می کنیم ، چه در سطح20 و چه درسطح 10 سیکل در ثانیه ، بدن ما درعین حال که به تولید امواج ماورای سطح پایه می پردازد امواج مادون سطح پایه را نیز تولید می کند .
انسان دائما ، آگاهانه یا ناآگاه به ثبت و ضبط اطلاعات درباره اشیاء بی جان و جاندران پیرامون خود می پردازد .
انسان باگذراندن برخی دوره های آموزشی خاص ، می تواند همانند یک روشن بین، ذهن نیمه آگاهش را در ثبت و ضبط اطلاعات پیرامون جاندارن دور و نزدیک و اشیاء بی جان نزدیک مورد استفاده قرار دهد.
انسان حتی می تواند به اشیاء بی جانی که در فاصله بسیار دور واقع هستند و توسط فرد دیگری که درنزیکی آن اشیاء قرار دارد از طریق اثر تکرار (releat effect ) تاثیر گذارد .
رابطه ایمان و شفا: باور این مسئله برای دانشمندان کمی مشکل است و از آنجا که افکار احساسات و سایر فعالیتهای ذهنی از طریق روشهای معمول ، قابل سنجش و بررسی نیستند کمتر مورد مطالعه علمی قرار می گیرند .
با تجزیه و تحلیل فعل خواستن و با شکافتن بیشتر معنای آن ، این کلمه در مفهوم روشن کردن کامپیوتر ذهنی، جلوه گر می شود .
باروشن کردن کامپیوتر ذهنی ، حل مسئله توسط انتظارات دنبال گردید و اعتقاد بر اساس پیشرفتهایی که تا به حال بوسیله کامپیوتر و برنامه ریزی صحیح صورت گرفته است ، نتایج مطلوب را ایجاد خواهد کرد .
خواست ـ انتظار و اعتقاد - ذهن ما را در مسیر خود هدایت می کند و فقدان آن به عنوان مانعی در برابر عملکرد طبیعی به شمار می رود .
هدف این کنترل ذهنی و باور اعتقاد این است که ما را در رسیدن سریع و آسان به سطح خلاق ذهنمان یاری رساند و در حل مسائل مرتبط با سلامتی ونیز حل سایر مشکلات ما را توانا سازد .
در واقع ما برای این ایمان می آوریم که می دانیم با به خدمت گرفتن نیروهای ذهنی می توانیم بسیار بهتر از گذشته عمل کنیم .
ایمان و اعتقاد و ذکر و دعای شما برنامه ریزی کامپیوتر ذهنی شما محسوب می گردد .
کامپیوتر شما نخست به پریز برق وصل شده ، روشن می گردد (خواست و آرزو) کامپیوتر شما جهت کارکردن دارای مدارها و تجهیزات مقتضی است ( انتظار ) کامپیوتر شما قبلا خوب عمل کرده و این بار نیز خوب عمل خواهد کرد ( ایمان و اعتقاد ) برای شفا و موفقیت، کافی است که شفا و توفیق را طلب کنید و اعتقاد داشته باشید که در حال رسیدن به توفیق هستید و انتظار شفا را داشته باشید .
زمینه های روانشناسی شفا: دکتر ابوالقاسم حسینی - متخصص روانپزشکی: مطالعات انجام شده نشان می دهند که نقش امید یک نقش کلیدی در شفای بیمار است .
اعتماد بیمار به پزشک با ایجاد امید در بیمار در روند بهبود وی نقش حیاتی دارد .
بنابراین نهایت کوشش باید به کار رود تا میزان اعتماد بیماربه پزشک به حداکثر برسد .
در این مورد باید به خاطر داشت که سریال های تلویزیونی که فقط برای پرکردن وقت و توسط افراد کم مایه تهیه می شوند و در آن ها به نوعی سعی می شود از ارزش پزشکان بکاهند ، مانند یک میکرب عمل می کنند .
زیرا کاهش اعتماد بیماران به پزشک عملا به ضرر بیمار است و در روند درمان اثر نامطلوب دارد .
توصیه می شود که پزشکان هیچ گاه تشخیص های خطرناک را به بیماران نگویند و چنانکه پزشکی تشخیص خطرناک را به بیمار بگوید ، مانند این است که بدون انجام بیهوشی اقدام به عمل جراحی نماید .
در حقیقت نیازی هم به این کار نیست .زیرا پزشک می تواند دستورهای لازم رابه بیمار بدهد و او را متقاعد کند که روشهای خاصی را برای درمان خود پیاده می کند ، لازم است بیماران هم دراین مورد پافشاری نکنند و به همان میزان اطلاعاتی که پزشکان در اختیار آن ها می گذارند بسنده کنند .
در مورد بیماری سرطان هم همین موضوع ثابت شده است .
محققی به نام « ادرسون » 276 بیمار را ذکر می کند که علیرغم پی بردن به تشخیص سرطان درمورد خود ، امید خود را به خداوند ازدست نداده اند و با بیماری خود کنار آمده اند .
شاید زبان حال آن ها این بوده است که « مرگ و زندگی در دست خدا است و تاخدا نخواهد من نخواهم مرد » پس از مدتی دیدند ، غده ها آب شدند و فرد زندگی طولانی تاحدود 15 سال داشت و در اثر بروز مشکلات جدید روند بیماری شدید شد .
در مورد تلقین هم باید توجه داشت که هم تلقین مثبت و هم تلقین منفی هر دو موثر می باشند .
بنابراین باید از تلقین منفی به خود و دیگران خود داری کرد و همواره با امید منطقی دادن به خود و دیگران و کمک خواستن از خداوند به وسیله دعا و صدقه ، ضمن درمان مناسب زیر نظر پزشک حاذق ، میزان بهبودی را بالا برد .
واقعا دعا در بعضی موارد نقش اعجاز گونه خود را نشان می دهد .
شرح حال هائی که خود من در این مورد از دوستان بسیار نزدیک شنیده ام بیش از آن است که دراین خلاصه بگنجد .