دانلود مقاله شاید مصلحت نباشد!

Word 41 KB 15487 13
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: شاید مصلحت نباشد - مصلحت
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • معجزات وکرامات الهی همواره چراغی بوده اند فرا روی آنها که به قدرت لایزال الهی و وحدانیت او به دیده شک و تردید نگریسته اند .

    در خبرها شنیده یا خوانده اید که بیماری لاعلاج یا افلیجی مادرزاد در حرم یا اماکن مقدس دیگر به طرز شگفت انگیزی بهبود یافت .

    شفا را باید یکی از دلایل و براهین قدرت و عظمت خداوند دانست که به بندگان خود افاضه می کند .

    اما شاید شما هم از خود پرسیده باشید که براستی حقیقت این راز بزرگ چیست ؟

    چرا برخی از این چشمه جوشان معرفت مستفیض می شوند و برخی تشنه کام برمی گردند ؟

    بیمار در لحظه شفا چه تصویری دارد؟

    علم تجربی چه توجیهی برای این قضیه دارد؟

    بین ایمان و شفا چه ارتباطی برقرار است؟

    و سوالاتی از این قبیل ...

    این سوالات را درسه حوزه اعتقادی ، روانشناسی و پزشکی که بصورت مستقیم و غیرمستقیم با موضوع مرتبط هستند ازکارشناسان مربوط پرسیده ایم که خواندن نظرات و مطالبی راکه در پاسخ وسوالات ما عنوان کرده اند ، خالی از لطف نیست با ما همراه باشید : اگر فردی با اعتقاد کامل آمد وشفا نگرفت چه بکند ؟

    فکر می کنید چطور می شود که برخی شفا می گیرند و برخی دست خالی برمی گردند .



    آیت الله معرفت ( قم ) :
    مومن با اعتقاد کامل اگر در خواستی از خدا بکند ، خداوند در اجابت دعا و خواسته اش طبق مصلحت واقعی ، مصلحتش را در نظر می گیرد نه خواسته او را .

    اگر مصلحت نباشد دعایش مستجاب نمی شود و شفا نمی گیرد ، اما در آخرت دعایش را مستجاب می کند و به او ثواب مضاعف می دهد .

    که خود این مومن در آخرت می گوید ای کاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نمی شد و در آخرت مستجاب می شد
    مومن با اعتقاد کامل اگر در خواستی از خدا بکند ، خداوند در اجابت دعا و خواسته اش طبق مصلحت واقعی ، مصلحتش را در نظر می گیرد نه خواسته او را .

    که خود این مومن در آخرت می گوید ای کاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نمی شد و در آخرت مستجاب می شد .

    آیت ا...

    مرتضوی ( مشهد ) : شفا گرفتن متوقف براین است که مصلحت مریض در آن باشد .

    اولا باید مصلحت شخص باشد تا دعایش مستجاب شود و دعایی که به ضرر فرد مریض باشد مستجاب نمی شود و شفا پیدا نمی کند به عنوان مثال فردی که فلج است، ممکن است مصلحت در شفا نباشد و شفا پیدا نکند .

    اما درعین حال شرایط دعا هم مهم است درچه زمانی باشد ، فرد مریض چه خورده باشد و توجهش چگونه باشد .

    گاهی هم مصلحت در تاخیر دعا است .

    ممکن است 10 سال یا 20 سال طول بکشد یا اینکه مصلحت این است که در آخرت جبران شود ، لذا در اینکه انسان موفق نمی شود و دعایش مستجاب نمی شود یا اینکه شفا حاصل نمی گردد ، سه چیز مهم است .

    1- مصلحت 2- شرایط دعا 3- مصلحت در تاخیر اجابت دعا آیا شفا مخصوص مسلمانان است یا در سایر ادیان هم وجود دارد ؟

    مرتضوی : هرکسی برای برآوردن شفایش در هر دینی که باشد و از خدا بخواهد ، در صورتیکه شرایط دعا فراهم باشد و مصلحت هم در تاخیر نباشد ، شفا حاصل می گردد.

    حضرت مسیح هم شفا می دادند .

    آیت ا....

    معرفت : شفا برحسب عقیده است .

    مسیحیان به حضرت مریم و حضرت عیسی (علیه السلام) و مسلمانان به اهل بیت (علیه السلام) مانندحضرت ابوالفضل،امام رضا(علیه السلام) و...

    متوسل می شوند.

    به لحاظ آموزه های دینی رابطه بین فرد بیمار با شفا چیست ؟

    معرفت : در افراد بیمار یکی از چیزهایی که موجب می شود بیماری شفا پیدا کند این است که شخص، اطمینان ، آرامش ، و تلقین نفس داشته باشد .

    به عنوان مثال : فرد اگر عقیده دارد به حضرت ابوالفضل (علیه السلام) یا امام رضا (علیه السلام) که او را شفا دهند ، تلقین اثر می گذارد .

    و لذا دانشمندان اروپایی هم این مساله را می دانند که اگر طرف عقیده به دینش دارد ، بهبودی او حاصل می شود و شفا می یابد ولی اگر عقیده فرد سست باشد ، مرض بر او چیره می شود؛ در عین حال قوت قلب تسلط بر نفس ، همچنین ایمان به خدا است که موجب تسریع درشفا می شود .

    مرتضوی : دعا کند تا خداوند شفایش بدهد .

    امر به دعا کند هر گرفتاری دارد اگر با اعتقاد کامل امر به دعا کند برطرف می شود .

    ان شاءا...

    فرآیند علمی و تجربی شفا: دکتر علی اصغر معنوی : تمام عناصر و همچنین بدن انسان ازخود انرژی تشعشع می کند.

    تشعشعات عناصر و تشعشعات انرژی از بدن انسان ، با انرژی الکترومغناطیسی شیمیایی در ابعادی ملموس (عینی) و ناملموس (ذهنی ) تعامل دارند .

    به عبارت دیگر هرچیز عینی همچون میدان انرژی در بعد ذهنی ضد خودش را داراست .

    هنگامی که عملکرد انسان در بعد عینی و خارجی (فرکانس مغزی 20 سیکل در ثانیه ) قرار دارد ، تفکرات او در جهت تشعشعات عینی تنظیم می گردد .

    اما زمانی که عملکرد انسان دربعد فرضی و روانی (فرکانس مغزی 10 سیکل در ثانیه ) واقع است جهت تنظیم تشعشعات افکار انسانی ، هم عینی و ذهنی است .

    اشیاء و موضوعات بی جان ، میدان تشعشع کلی و ثابتی دارند که به راحتی توسط تشعشعات ساده دیگر و اوراهای ( میدان انرژی ) تنظیم کننده افکار انسانی تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر می یابند .

    تنظیم یک میدان انرژی ـ چه عینی و چه ذهنی به معنی افزون یا کاستن از این میدان ثابت می باشد .

    یعنی اینکه چیزی یا بصیرتی می تواند در تنظیم این میدان دخالت کند .

    موضوعات بی جان ، میدان انرژی تغییر یابنده ای دارند که توسط تشعشعات ساده اوراهای انسان تغییر پیدا می کند .

    وقتی که انسان در سطح عینی ( فرکانس مغزی 20 سیکل در ثانیه ) با قصد ایجاد تاثیر بر روی موضوعات و اشیاء عمل می کند ، قادر است در فاصله ای محدود ومعینی براشیاء و موضوعات بی جان و جاندار تاثیر بگذارد ، اما وقتی که عملکرد انسان در سطحی ذهنی و روشن بینانه ( فرکانس مغزی 10 سیکل در ثانیه ) قرار داشته باشد ، او نه تنها می تواند در فاصله ای معین و محدود به اشیاء و موضوعات بی جان تاثیر بگذارد ، بلکه تاثیر گذاری او برروی جاندران از فاصله نامحدود هم امکان پذیر است .

    بدن انسان به عنوان یک تقسیم کننده یا ضرب کننده فرکانس عمل می کند .

    زیرا صرف نظر از اینکه عملکرد مغز در چه فرکانسی قرار دارد وصرف نظر از این که ما به هنگام تفکر و تصور از کدام نیمکره مغزمان استفاده می کنیم ، چه در سطح20 و چه درسطح 10 سیکل در ثانیه ، بدن ما درعین حال که به تولید امواج ماورای سطح پایه می پردازد امواج مادون سطح پایه را نیز تولید می کند .

    انسان دائما ، آگاهانه یا ناآگاه به ثبت و ضبط اطلاعات درباره اشیاء بی جان و جاندران پیرامون خود می پردازد .

    انسان باگذراندن برخی دوره های آموزشی خاص ، می تواند همانند یک روشن بین، ذهن نیمه آگاهش را در ثبت و ضبط اطلاعات پیرامون جاندارن دور و نزدیک و اشیاء بی جان نزدیک مورد استفاده قرار دهد.

    انسان حتی می تواند به اشیاء بی جانی که در فاصله بسیار دور واقع هستند و توسط فرد دیگری که درنزیکی آن اشیاء قرار دارد از طریق اثر تکرار (releat effect ) تاثیر گذارد .

    رابطه ایمان و شفا: باور این مسئله برای دانشمندان کمی مشکل است و از آنجا که افکار احساسات و سایر فعالیتهای ذهنی از طریق روشهای معمول ، قابل سنجش و بررسی نیستند کمتر مورد مطالعه علمی قرار می گیرند .

    با تجزیه و تحلیل فعل خواستن و با شکافتن بیشتر معنای آن ، این کلمه در مفهوم روشن کردن کامپیوتر ذهنی، جلوه گر می شود .

    باروشن کردن کامپیوتر ذهنی ، حل مسئله توسط انتظارات دنبال گردید و اعتقاد بر اساس پیشرفتهایی که تا به حال بوسیله کامپیوتر و برنامه ریزی صحیح صورت گرفته است ، نتایج مطلوب را ایجاد خواهد کرد .

    خواست ـ انتظار و اعتقاد - ذهن ما را در مسیر خود هدایت می کند و فقدان آن به عنوان مانعی در برابر عملکرد طبیعی به شمار می رود .

    هدف این کنترل ذهنی و باور اعتقاد این است که ما را در رسیدن سریع و آسان به سطح خلاق ذهنمان یاری رساند و در حل مسائل مرتبط با سلامتی ونیز حل سایر مشکلات ما را توانا سازد .

    در واقع ما برای این ایمان می آوریم که می دانیم با به خدمت گرفتن نیروهای ذهنی می توانیم بسیار بهتر از گذشته عمل کنیم .

    ایمان و اعتقاد و ذکر و دعای شما برنامه ریزی کامپیوتر ذهنی شما محسوب می گردد .

    کامپیوتر شما نخست به پریز برق وصل شده ، روشن می گردد (خواست و آرزو) کامپیوتر شما جهت کارکردن دارای مدارها و تجهیزات مقتضی است ( انتظار ) کامپیوتر شما قبلا خوب عمل کرده و این بار نیز خوب عمل خواهد کرد ( ایمان و اعتقاد ) برای شفا و موفقیت، کافی است که شفا و توفیق را طلب کنید و اعتقاد داشته باشید که در حال رسیدن به توفیق هستید و انتظار شفا را داشته باشید .

    زمینه های روانشناسی شفا: دکتر ابوالقاسم حسینی - متخصص روانپزشکی: مطالعات انجام شده نشان می دهند که نقش امید یک نقش کلیدی در شفای بیمار است .

    اعتماد بیمار به پزشک با ایجاد امید در بیمار در روند بهبود وی نقش حیاتی دارد .

    بنابراین نهایت کوشش باید به کار رود تا میزان اعتماد بیماربه پزشک به حداکثر برسد .

    در این مورد باید به خاطر داشت که سریال های تلویزیونی که فقط برای پرکردن وقت و توسط افراد کم مایه تهیه می شوند و در آن ها به نوعی سعی می شود از ارزش پزشکان بکاهند ، مانند یک میکرب عمل می کنند .

    زیرا کاهش اعتماد بیماران به پزشک عملا به ضرر بیمار است و در روند درمان اثر نامطلوب دارد .

    توصیه می شود که پزشکان هیچ گاه تشخیص های خطرناک را به بیماران نگویند و چنانکه پزشکی تشخیص خطرناک را به بیمار بگوید ، مانند این است که بدون انجام بیهوشی اقدام به عمل جراحی نماید .

    در حقیقت نیازی هم به این کار نیست .زیرا پزشک می تواند دستورهای لازم رابه بیمار بدهد و او را متقاعد کند که روشهای خاصی را برای درمان خود پیاده می کند ، لازم است بیماران هم دراین مورد پافشاری نکنند و به همان میزان اطلاعاتی که پزشکان در اختیار آن ها می گذارند بسنده کنند .

    در مورد بیماری سرطان هم همین موضوع ثابت شده است .

    محققی به نام « ادرسون » 276 بیمار را ذکر می کند که علیرغم پی بردن به تشخیص سرطان درمورد خود ، امید خود را به خداوند ازدست نداده اند و با بیماری خود کنار آمده اند .

    شاید زبان حال آن ها این بوده است که « مرگ و زندگی در دست خدا است و تاخدا نخواهد من نخواهم مرد » پس از مدتی دیدند ، غده ها آب شدند و فرد زندگی طولانی تاحدود 15 سال داشت و در اثر بروز مشکلات جدید روند بیماری شدید شد .

    در مورد تلقین هم باید توجه داشت که هم تلقین مثبت و هم تلقین منفی هر دو موثر می باشند .

    بنابراین باید از تلقین منفی به خود و دیگران خود داری کرد و همواره با امید منطقی دادن به خود و دیگران و کمک خواستن از خداوند به وسیله دعا و صدقه ، ضمن درمان مناسب زیر نظر پزشک حاذق ، میزان بهبودی را بالا برد .

    واقعا دعا در بعضی موارد نقش اعجاز گونه خود را نشان می دهد .

    شرح حال هائی که خود من در این مورد از دوستان بسیار نزدیک شنیده ام بیش از آن است که دراین خلاصه بگنجد .

مقدمه: حجاب، لباس مشارکت است، لباسی است که خدای متعال از ابتدای بلوغ به تن زن مسلمان کرده، و او را به عنوان عضوی موثر در جامعه عقیدتی اسلام پذیرفته است. این لباس، نشان فعالیتی است که نه تنها اسلام آن را مجاز می داند بلکه بر این فعالیت صحه می گذارد. در طول تاریخ حجاب دچار هجمه های مختلف فرهنگی- نظامی شده است برخی سعی کرده اند که ظاهر آن را حفظ کرده و هدف باطنی آن را خنثی سازند و ...

- ضمن «عقد نکاح/ عقد خارج لازم» زوجه شرط نمود هر گاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارائی موجود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید. 2- ضمن «عقد نکاح/ عقد خارج لازم» زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل ...

بی گمان این آخرین شامگاه تاریخ تا شب چهارشنبه , هفتم جمادی الاخری سال پانصد و بیست و پنج هجری قمری نیست که مردمی جمع می شوند تا با چشمان بهت زده ی خود تماشا کنند , چگونه با اشارت دستی زیر پایی خالی می شود و طنابی سخت بر گلوگاهی که درآن , نی هفت بند , عشق و آزادی را مویه میکند ,گره می خورد و سر بلندی , سربلند می شود . نه دستی به خون آلود و نه چشمی به گناه نگریست . که اگر چنین می ...

بی گمان این آخرین شامگاه تاریخ تا شب چهارشنبه , هفتم جمادی الاخری سال پانصد و بیست و پنج هجری قمری نیست که مردمی جمع می شوند تا با چشمان بهت زده ی خود تماشا کنند , چگونه با اشارت دستی زیر پایی خالی می شود و طنابی سخت بر گلوگاهی که درآن , نی هفت بند , عشق و آزادی را مویه میکند ,گره می خورد و سر بلندی , سربلند می شود . نه دستی به خون آلود و نه چشمی به گناه نگریست . که اگر چنین می ...

استیسی مری دانشجوی رشته‌ی ارتباطات در یک دانشگاه دولتی است. هفته‌ی گذشته استاد او در سمیناری، چندین نظریه در باب اخلاق به دانشجویان خود ارایه کرد. استیسی تا پیش از این پرداختن به بحث های فلسفی را اتلاف وقت می‌دانست اما از آن پس، در این باره دچار تردید شد. به موقعیت های جالبی که او طی 12 ساعت گذشته با آنها روبرو شده توجه کنید: 1) در پایان کلاس تولید برنامه های صبحگاهی تولیزیونی، ...

سخن ما قال الامام علىّ بن ابى طالب(علیه السلام): «الله الله فى الصّلوه فإنّها عمود دینکم»: «خدا را، خدا را درنظر گیرید در توجه به نماز، که پایدارى دینتان به نماز باشد». گر چه هر یک از احکام و فرائض دینى به جاى خود از اهمیت و ارزش خاصى برخوردار است، امّا در این میان بعد از معرفت الهى هیچ فریضهاى به والایى مرتبه نماز نرسد. چرا که این، تنها نماز است که معراج ...

عملکرد ما از ابتدای جنگ تا امروز همیشه همراه با بدبینی فوق‌العاده شدید نسبت به قدرت‌های خارجی بوده است. البته نباید فراموش کرد که کشور ما در طول دهه‌های گذشته از سوی قدرت‌های خارجی اعم از شرقی و غربی صدمات زیادی دیده و برای استقلال خود بهای زیادی پرداخته است؛ در واقع عامل اصلی برای انقلاب، تا کنون بحث تحقیر خارجی بوده است. مردم پیش از پیروزی انقلاب احساس می‌کردند دیگران برای ...

اسماعیل میرزا، ملقب به ابوالمظفر بهادر خان حسینى، فرزند سلطان حیدر و نواده دخترى اوزون حسن آق قویونلو بود. اسماعیل در 892 ق / 1487 م در اردبیل دیده به جهان گشود. وى پس از کشته شدن پدرش، سلطان حیدر «893 ق / 1448 م» در جنگ با یعقوب بیگ آق قویونلو و متحدش فرخ یسار شروانشاه، به همراه برادرانش در حصار استخر زندانى شد «عالم آراى عباسى، ص 32؛ جهانگشاى خاقان، صص 44 - 46». رستم بیگ آق ...

مقدمه : ولایت ( به فتح وکسر واو ) در لغت به معنی حکومت کردن ، تسلط پیدا کردن ، دوست داشتن ، یاری دادن ، دست یافتن و تصرف کردن آمده است. قهری در لغت به معنی جبری واضطراری است. در اصطلاح حقوق مدنی ، ولایت قدرت واختیاری است که برابر قانون به یک شخص صلاحیتدار برای اداره امور محجور واگذار شده است . این ولایت دارای اقسامی است : ممکن است به حکم مستقیم قانون به شخصی داده شده یا به موجب ...

حداقل ﭘنجاه درصد از بازدهی سرمایه گذاری در سهام بستگی به وضع بازار سرمایه از نظر رکود یا رونق دارد. وضع بازار سرمایه نیز به نوبه خود متاثر از عوامل خارج از بازار و عوامل تعینن کننده کارایی بازار است . این در حالیست که اکثریت فعالان در بورس تمام هم وغم خود را مصروف تحلیل سهم می کنند و تحلیل کلان بازار را فرع می دانند. وضعیت اخیر بورس شاید هشداری باشد که در یک بازار سرمایه غیر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول