دانلود مقاله آمادگی دفاعی

Word 360 KB 14029 38
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: آمادگی دفاعی
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه
    حوادث غیرمترقبه
    شرایط اضطراری و بلایای طبیعی به طور کلی تمام مناطق زمین را تحت تأثیر قرار داده و همه ساله موجب خسارات انسانی و مادی می گردد .


    حادثه ، زمان و مکان نمی شناسد و در هر لحظه و هر جا برای هر کسی ممکن است پیش بیاید .

    ایران از 40 حادثه گوناگون در جهان ، 30 مورد از آنها را شامل می شود بویژه زلزله و سیل .


    در واقع کل کشور ایران در منطقه ای زلزله خیز قرار دارد و عامل آن رانش صفحات زمین در کشورهای عربی در جهت مخالف و به سمت بالا می باشد و همین طور جدی تر از کشورهای اروپایی- آسیایی تلقی می شود .
    نقشه های زمین شناسی نشان داده اند که زمین لرزه های رخ داده در ناحیه البرز (از جمله نیشابور و مشهد ) اغلب ، بزرگ ولی کم عمق و متوسط بوده که در مقایسه با ناحیه زاگرس از دوره آرامش طولانی تری برخوردار هستند از سوی دیگر این مناطق بظاهر آرام ، خطرناک ترین مکان ها برای وقوع یک زلزله مخرب در آینده می باشند .


    استان خراسان علاوه بر وسعت ، از لحاظ حادثه خیزی جزو شاخص ترین استان های کشور می باشد و هر ساله حوادث طبیعی گوناگونی از جمله زلزله ، سیل ، خشکسالی ، سرمازدگی و...

    در آن رخ می دهد .


    وجود گسل های اصلی و طویل کشف رود ، بینالود ، سبزوار ، کپه داغ ، قوچان ، اسفراین ، تربت جام ، درونه ، دشت بیاض ، سرایان ، طبس (در حال حاضر جزو استان یزد می باشد) ، چاهک ، خاورینه ، جاجرم ، توان زلزله خیزی استان را به میزان شگفت انگیزی افزایش داده است ، به طوری که 65 درصد مساحت استان را در خطر نسبی بالا و 35 درصد آن را در خطر نسبی متوسط قرار داده است و نقطه ای را در سطح استان نمی توان یافت که مصون از خطر زلزله باشد .


    همچنین در استان خراسان در هر 10 سال ، 5 مورد سیل ویرانگر اساسی و 7 مورد سیل ویرانگر ، و به طور متوسط در هر سال یک سیل متوسط و 3 مورد سیل عادی به وقوع پیوسته است .
    همچنین در استان خراسان در هر 10 سال ، 5 مورد سیل ویرانگر اساسی و 7 مورد سیل ویرانگر ، و به طور متوسط در هر سال یک سیل متوسط و 3 مورد سیل عادی به وقوع پیوسته است .

    مفهوم فاجعه (بلا) : Disaster جنبه فیزیکی به عوامل فیزیکی و پیامدهای آنان مانند تخریب ساختمان ها ، خانه ها ، خیابان ها ، زمین های کشاورزی و مواردی از این دست که توسط زلزله و سیل و...

    رخ می دهد ، اشاره دارد .

    جنبه جامعه شناختی به درهم ریختگی ساختار و کارکرد یک نظام اجتماعی مانند شهر و روستا اشاره دارد در این جنبه می توان به بیکاری ، مرگ و میر ، آوارگی ، سقوط طبقات اجتماعی و...

    اشاره کرد .

    3) جنبه روان شناختی به استرس های فراگیر شدید ناشی از حوادث غیرمترقبه مانند زلزله و سیل اشاره دارد مانند اختلال های خلقی ، استرس پس از سانحه (PTSD) و...

    انواع حوادث غیرمترقبه حوادث طبیعت ساخته (زلزله ، سیل ، تسونامی ، مگاتسونامی[1] ، توفان ، خشکسالی و...) حوادث انسان ساخته (حاصل کنش ها و واکنش های انسان) 1-2) اجتماعی (جنگ ، انقلاب و ...) 2-2) صنعتی (تصادف و انفجار قطار ، سقوط هواپیماها ، مواد رادیواکتیو و...) عوامل مؤثر در میزان آسیب پذیری جوامع هنگام وقوع حوادث غیرمترقبه فقر و محرومیت (مسکن، پوشاک ، غذا ، امکانات بهداشتی ، فرهنگی و اقتصادی) سستی زمین ، وجود گسل های طویل و موقعیت جغرافیایی رشد سریع جمعیت و تعداد نفرات آن در مترمربع (تراکم جمعیت) زمان وقوع (شب یا روز ، در خواب ) ضعف برنامه ریزی مدیریت بحران زلزله الف) پیشگیری زلزله ، قابل پیش بینی نمی باشد اما قابل پیشگیری است .

    یکی از روش های پیشگیری ،‌ آموزش صحیح مردم است که منجر به کاهش خطرات ناشی از زلزله می شود .

    ب) آمادگی آمادگی در برابر خطر زلزله عبارتند از : 1- ب) ساختمان سازی مقاوم در برابر زلزله شدت زلزله با میزان خرابی سنجیده می شود و با مقیاس لگاریتمی ریشتر محاسبه می شود .

    لازم به ذکر است که در شدت زلزله 12 ریشتر ، هیچ ساختمانی سالم نمی ماند !

    (چنین موردی ، تاکنون رخ نداده است ).

    2- ب) آماده سازی خدمات اضطراری و دفاع شهری جهت مواجهه با وضعیت اضطراری زلزله ، کاهش تلفات جانی و بازگرداندن مردم مصیبت زده به زندگی عادی پس از سانحه 3- ب) آموزش افراد دفاع شهری جهت آمادگی در مقابل زلزله 1-3- ب) آموزش کوتاه مدت (آموزش در طی یک دوره کوتاه به عنوان پیش آگهی قبل از ضربه یک حادثه فاجعه آمیز) 2-3- ب) آموزش دراز مدت آموزش از طریق رسانه های گروهی (رادیو ، تلویزیون ، انتشار جزوه و پوسترهای ساده ، کنفرانس ، فیلم های آموزشی و ...) آموزش همگانی برای تقویت و بازسازی خانه های روستایی و سازه های شهری ج) مقابله ضروری ترین اقدامات جهت مقابله با زلزله شامل سه بخش می شود : 1-ج) اقدامات قبل از وقوع 2-ج) اقدامات هنگام وقوع 3-ج) اقدامات پس از وقوع اقدامات قبل از وقوع زلزله بررسی خانه از نظر آسیب پذیری در مقابل زلزله محکم کردن وسایل سنگین جهت جلوگیری از امکان سقوط ( کتابها ، گلدان ها آویز، لوستر) قرار ندادن اشیای سنگین در محل های بلند عدم نگهداری مواد خطرناک (شیمیایی و...) در ظروف شیشه ای ساخت منازل بر اساس مقررات مهندسی تهیه نقشه ای از منزل و مشخص نمودن نقاط امن خانه (گوشه اتاق ها ، کنار ستون های فلزی ، بتونی ، چهارچوب درها و...) و در اختیار خانواده قرار دادن آن آموزش محل و شیوه قطع جریان برق ، شیرهای آب و گاز و...

    به افراد خانواده یادگیری مهارت های کافی درباره کمک های اولیه پزشکی توسط افراد خانواده داشتن وسایل ضروری (رادیوی باطری دار ، چراغ قوه با باطری اضافی) و جعبه کمک های اولیه در منزل 10- عدم استفاده از شمع یا کبریت یا چراغ قوه قبل از مطمئن نشدن از عدم نشت گاز 11- آموزش ایمنی زلزله در کلاس درس و تشویق دانش آموزان به صحبت درباره آن 12- آگاهی از محل خروجی های اضطراری ، زنگ های خطر و کپسول های اطفاء حریق بویژه در ورودی های اتاق های اداره و منازل 10- ذخیره غذاهای فاسد نشدنی (کنسرو، کمپوت ، شیرخشک پودری ، قوطی های آبمیوه ، غلات ، آجیل نمک نزده و...) حداقل هر 6 ماه یک بار در یک محل مناسب و قابل دسترس برای افراد خانواده .

    11- نگهداری آب در ظروف سربسته حداقل هر 6 ماه یک بار و خودداری از تماس ظروف پلاستیکی با بتون 12- ضدعفونی کردن آب با قرص های تصفیه مانند هالازون و گلوبالین .

    13- ذخیره غذایی و بهداشتی ویژه کودکان حداقل برای یک هفته 14- آموزش رزمایش زلزله در مدارس رفتن به فضای باز و وسیع برای افراد مستقر در طبقه همکف و درب خروجی فاصله گرفتن از پنجره ها و درهای شیشه ای فاصله گرفتن از وسایلی که امکان سقوط یا پرتاپ آن (تابلوها ، گلدان ها ، لوستر و...) وجود دارد پناه گرفتن در زیر میز و حرکت کردن با آن در صورت جابه جایی میز پناه گرفتن در چهارچوب در به صورت پاهای باز و جلوگیری از بسته شدن در اقدامات هنگام وقوع زلزله : رفتن به پناهگاه یا نقاط امن در هنگام ریزش ساختمان مسکونی یا محل کار یا سقوط سیم های برق و و درختان عدم استفاده از آسانسور در صورت حضور در داخل ساختمان ، به کمک بازوها و دست های خود ، از سر و پشت گردن خود محافظت کنید یا زیر میز بروید و به پایه آن بچسبید .

    متوقف کردن اتومبیل خود در سمت راست خیابان برای باز گذاشتن خودروهای امدادی در سمت چپ عدم رانندگی بر روی پل ها و گذرگاه ها یا زیرآنها خودداری از هجوم به سمت درهای خروجی در صورت حضور در مکان های شلوغ (سینما ، فروشگاههای بزرگ و...) دور شدن از آزمایشگاه و مکان مشابه آن گوش دادن به رادیو و استفاده از تلفن برای تماس های ضروری خروج از خیابان ها و کوچه تنگ و باریک و دور شدن از پل های عابر پیاده و ماشین رو 10- داشتن کپسولهای آتش نشانی و یادگیری شیوه استفاده از آن بویژه با قرار دادن در آشپزخانه اقدامات پس از وقوع زلزله حفظ آرامش خود و دیگران آماده شدن برای مقابله با خطرهای ناشی از پس لرزه احتمالی قطع جریان برق و گاز ترک فوری محل در صورت شکسته شدن شیرگاز ذخیره چند ظرف آب و بستن شیر ، تهیه آب ضروری از قالب های یخ درون یخچال و منبع آب خودداری از روشن کردن کبریت ، فندک ، سیگار و چراغ در صورت استشمام بوی گاز مهار آتش برای جلوگیری از سرایت آن به سایر مناطق و ترک محل در صورت گسترش زیاد آن نجات فوری مجروحان و زیرآوارماندگان بویژه افراد آسیب پذیر حرکت ندادن مصدومان شدید مگر در صورت خطر خفگی 10- روشن گذاشتن رادیوی خود جهت اطلاع از آخرین اخبار و دستورالعمل ها 11- استفاده از تلفن فقط در موارد ضروری 12- عدم مصرف مواد خوراکی آلوده یا در معرض شیشه های شکسته شده قرار گرفته 13- بازدید منزل جهت اطلاع از خرابی های پنهان 14- در ساعت های اولیه بعد از سانحه ، از غذاهای کنسروی استفاده کنید و از روشن کردن وسایل پخت و پز غذا خودداری کنید .

    15- مراقب بودن از سقوط اشیاء بویژه با بازکردن درب کمدها و قفسه ها 16- عدم تجمع نامناسب در خیابان ها جهت باز گذاشتن محل عبور و مرور وسایل نقلیه امدادی 17- عدم دست زدن به سیم ها و کابل های برق 18- همکاری با نیروی انتظامی و امدادگران 19- نگهداری تجهیزات کمکی برای احتمال وقوع زمین لرزه های بعدی رعایت نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله در هنگام وقوع زلزله حتماً به نکات زیر توجه کنید : 1.

    اگر ساختمان مسکونی شما با خطر ریزش رو به روست ، به پناهگاه ها یا نقاط امن بروید .

    2.

    از آسانسور استفاده نکنید و از اشیای بلند و سنگین و حفاظت نشده ، فاصله بگیرید .

    3.

    اگر در داخل ساختمان هستید ، روی زمین بنشینید و به کمک بازوها و دست خود ، سر و پشت گردن را محافظت کنید ، یا اینکه زیر یک میز محکم بنشینید و به پایه آن بچسبید ؛ و یا زیر درگاهی یا گوشه های اتاق بایستید .

    4.

    اگر در اتومبیل هستید ، آن را در سمت راست خیابان متوقف کنید تا سمت چپ ، برای عبور خودروهای امدادی باز باشد سپس اتومبیل را خاموش کنید ولی کلید را از جایش بیرون نیاورید .

    در داخل اتومبیل بمانید و از رادیو برای گرفتن اطلاعات بیشتر کمک بگیرید .

    5.

    در رو یا زیر پل ها یا گذرگاه ها رانندگی نکنید .

    6.

    اگر در فروشگاه ، سینما یا ساختمان های پرازدحام هستید ، از هجوم به سمت درهای خروجی خودداری نمائید .

    فقط عی کنید از ویترین ها ، قفسه ها و سایر اشیای سنگین فاصله بگیرید .

    7.

    در صورتی که روی ویلچر قرار دارید ، همان جا بمانید و آن را قفل کنید .

    8.

    اگر در آزمایشگاه ها و مکان های مشابه هستید تا حد امکان از مواد شیمیایی دور شوید .

    9.

    برای دریافت آخرین اطلاعات و راهنمایی های لازم به رادیو گوش دهید .

    10.

    از تلفن ، جز در موارد ضروری استفاده نکنید .

    خطوط تلفن باید برای تماس های ضروری آزاد باشد .

    11.

    اگر هنگام وقوع زمین لرزه ، در حال خراج شدن از ساختمان و یا خارج از آن هستید ، اولین کاری که باید انجام دهید ، این است که سر خود را در مقابل خطر ریزش به کمک اشیایی مانند کیف ، کتاب و یا تخته محافظت کنید و در صورت در دسترس نبودن اشیاء از پشت دستتان استفاده کنید .

    12.

    اگر در خارج از منزل هستید ، به نقطه امنی دور از ساختمان ها ، درختان و سیم های برق پناه ببرید .

    13.

    مراقبت خیابان های دارای شکستگی ، شکاف های زمین ، آتش سوزی و ترکیدگی لوله های آب باشید ، تا هنگام گریز از خانه صدمه نبینید .

    14.

    از خیابان ها و کوچه های تنگ و باریک فوراً خارج شوید .

    15.

    از پل های عابر پیاده و پل های هوایی ماشین رو دور شوید .

    16.

    از دیوارهای سنگ کاری شده ، بخاری دیواری و شیشه های بزرگ فاصله بگیرید .

    17.

    تا توقف کامل زلزله در جای خود بمانید .

    وسایل ضروری 1.

    جعبه کمکهای اولیه شامل باند و گاز، ابزار استریل، پماد سوختگی، آنتی بیوتیک، آسپرین، یک قیچی کوچک، قطره چشمی، و داروهای مورد نیاز که هر کدام از اعضای خانواده بطور معمول در آن استفاده می کنند.

    یک درفتر یادداشت، شامل شماره تلفن های ضروری مراکز امداد و نجات چراغ قوه و باتریهای تازه 3.

    رادیوی ترازیستوری با باتری های شارژ شده.

    یک کپسول کوچک آتش خاموش کن 5.

    دستکش ضخیم و کفش سبک 6.

    وسایل بهداشت فردی مانند حوله، صابون، مسواک، خمیر دندان، پودر شوینده، دستمال 7.

    انبردست و پیچ گوشتی، بیل و یک کلنگ کوچک 8.

    آب حداقل 4 لیتر آب برای هرکدام از افراد در یک ظرف نشک ذخیره کنید.

    ظرفها باید بصورت مرتب از نظر تازگی و سلامت کنترل شده و تعویض شونده.

    مواد غذایی، شامل برای سه روز بر اساس تعداد اعضای خانواده مانند غذاهای کنسروی، کمپوت، بیسکویت، آب نبات و غیره.

    توصیه های ایمنی قبل از زلزله در منزل با یادگیری توصیه های ایمنی و بکار گیری آنها هر شخص قادر است که زندگی خود و خویشاوندان خود را در برابر خطرات زلزله حفظ نماید.

    اعضای خانواده بایــــــد · همه اعضای خانواده باید نحوه قطع جریان برق و یا بستن شیر فلکه اصلی آب، گاز و غیره را فرابگیرند.

    · تا آنجه که ممکن است همه اعضا، کمکهای اولیه را یادبگیرند، برای اینکه بعد از یک زلزله شدید، درمانگاهها و بیمارستانها بشدت پرازدحام خواهند شد و بنابراین دسترسی به امکانات پزشکی بسیار دشوار میگردد.

    · هر هز چندی افراد خانواده با فرض یک زلزله در منزل، به تمرین عملیات ایمنی و پیشگیری در مقابل آن با همکاری اعضای خانواده بپردازند.

    · اعضای خانواده باید اتفاقات و تصادفات ناگوار احتمالی که ممکن در اثر زلزله در منزل روی دهد از بین ببرند برای مثال ممکن است مجبور شوند که محل خواب خود را از کنار پنجره ها دور کنند.

    خروجی ها و راه روها را چک کنند و اشیایی که ممکن است باعث مسدود شدن آنها شوند را به محل دیگری منتقل نمایند.

    · محل دربهای خروج اضطراری، زنگهای اعلام خطر و کپسول آتشنشانی را باید بدانند تا در زمان مناسب بلافاصله از آن استفاده کنند.

    · از مهارت همسایگان خود اطلاع داشته باشند چرا که این امر میتواند تعداد روزهای زنده ماندن تا رسیدن نیروهای امداد را افزایش دهد.

    · هر از چند گاهی باید بحث زلزله و سایر خطرات طبیعی در خانواده مطرح شود و توصیه های لازم یادآوری گردد.

    اقدامات قبل از وقوع سیل : آماده شدن از قبل برای هشدار سیل در رسانه ها به همراه داشتن وسایل کمک های اولیه در منزل و محل کار دریافت اطلاعات از وسایل ارتباطی مختلف (بیسیم ، رادیو و...) ذخیره آب سالم قرار دادن اسناد و اوراق بهادار در جعبه های مطمئن پیش بینی چند مکان امن به هنگام وقوع سیل داشتن بنزین کافی در باک اتومبیل در صورت نیاز به ترک منزل آشنایی با مناطق سیل خیز اقدامات هنگام وقوع سیل : حفظ خونسردی خود و دیگران عبور از جاده های هموار و دوری از مکان های در معرض ریزش قطع جریان برق ، آب ، گاز در صورت نیاز به ترک منزل گوش به زنگ بودن جهت کسب اطلاعات از وسایل ارتباطی رها کردن فوری اتومبیل در صورت گیر کردن در آب و پناه بردن به نقاط مرتفع رانندگی با احتیاط جهت مراقبت از شیب ها و چاله های ایجاد شده رانندگی کردن با دنده سنگین (زیرا ترمزها در آب به خوبی کار نمی کنند) ماندن در منازل مسکونی در مناطق مرتفع عدم عبور از آب بالاتر از زانوی فرد اقدامات بعد از وقوع سیل : رساندن کمک های اولیه به افراد آسیب دیده دور شدن از مناطق سیل زده گوش به زنگ بودن به وسایل ارتباط جمعی دور شدن از سیم های آویزان برق و منابع اصلی آب و فاضلاب تخریب شده هشدار جهت آتش سوزی ناشی از اتصالات خطوط برق بوسیله سیل مراقبت از گزش مارها در مناطق سیل زده (د) بازسازی آبادانی تدریجی مناطق خسارت دیده ناشی از زلزله و سیل ایجاد و تقویت امید به زندگی و شروع مجدد یک زندگی واقع بینانه دیگر .

    مقدمات جستجو و نجات در سیلاب شناخت مراکز کنترل عملیات و تجسس و نجات تجسس و نجات یکی از خدمات ویژه کمکی است که توسط واحدهای مشخص شده در هر زمان شامل بکارگیری واحدهای پروازی ، شناور سطحی ، زیر دریائیها ، تیمهای ویژه نجات و تجهیزات مورد نیاز برای نجات انسانهای در خطر در روی خشکی و یا در دریا می باشد.

    در راستای جلوگیری از به هدر رفتن تلاشهای فراوانی که در عملیات تجسس و نجات به مورد اجرا گذارده می شود لازم است که روابط سازمانی، مسوولیتها و وظایف کاملا مشخص بوده و روشها تجسس و نجات به صورت استاندارد در دستورالعملهای کاری گنجانده شوند.

    بکارگیری موثر و مفید عوامل بسیاری که در عملیات تجسس و نجات دخیل هستند تنها با یک سازمان آموزش دیده که قادر به طراحی هماهنگ نمودن نیروها و هدایت عملیات تا رسیدن به یک نتیجه موفقیت آمیز باشد امکان پذیر است.

    - مراکز کنترل عملیات و تجسس و نجات به طور کلی بنادر بزرک در سواحل جنوبی و شمالی کشور که سازمان اداره بنادر و کشتیرانی در آنها فعالیت می نمایند مراکز عملیاتی تجسس و نجات در حوزه عملیاتی آنها مشخص گردیده اند .

    این مرکز کنترل عملیات تجسس و نجات در واقع مسوولیت سازماندهی موثر نیروها و تجهیزات را برای عملیات تجسس و نجات در منطقه خود به عهده دارند .

    در صورتی که نیاز باشد می توانند از یک یا چندین مرکز کنترل فرعی نیز برخوردار باشند.

    هواپیماهای بال ثابت که بیشترین نقش تجسس را دارند.

    2- یگان های پروازی بال گرد که نقش بسیار خوبی را در عملیاتهای تجسس و همچنین نجات مشروط بر این که بر وسایل مورد نیاز مجهز باشند.

    3- یگانهای سطحی ( شناورها) 4- یگانهای زیر سطحی ( زیر دریائیها ) که تواناییهای بسیار خوبی برای عملیات تجسس در زیر دریاها دارند.

    تیم های تجسس و نجات که با داشتن تجهیزات مناسب اغلب در مناطقی قابل دسترسی توسط یگانهای پروازی و شناوری نباشند به کار گرفته می شوند 1- آشنایی با وظایف گروه امداد به هنگام دیدن نفر در آب - وظیفه اولین فردی که آدم را در رودخانه یا دریا مشاهده می کند - روش اطلاع رسانی به سرپرست تیم در مورد غریق -آشنایی با شیوه نجات فرد و انتقال آن به خشک آشنایی با وظایف گروه امداد به هنگام دیدن نفر در آب وظیفه اولین نفری که در طول رودخانه یا دریا مشاهده می کند که کسی در آب در حال غرق شدن قرار دارد و نمی تواند از طریق به آب زدن به او کمک کند و شاهد غرق شدن یک نفر می باشد اولین اقدامی که باید انجام دهد فرستادن وسیله ای در آب به طرف نفر غریق می باشد و ضمن انجام این عمل با فریاد تقاضای کمک می کند بارها مشاهده شده که نفربدون اطلاع خود را به آب می زند ولی قبل از رسیدن به غریق خود را در حال غرق شدن می بیند.

    این کار بسیار اشتباه نیز می باشد نفرات باید در این مورد به نحوه کمک رسانی قبل از اینکه به آب بروند آگاهی کامل داشته باشند.

    - روش اطلاع رسانی به سرپرست تیم یک گروهی وقتی در جریان یک حادثه قرار می گیرند و به صورت یک تیم عمل می کنند و این تیم باید همزمان اقدام نمایند زیرا هیچ گاه کاری را بدون اطلاع سرپرست تیم انجام ندهید.

    مگر اینکه اقداماتی که از قبل آموزش داده شده باشد یکی از این آموزشها استفاده از حلقه نجات یا وسیله ای که بتوان نفر را در یک منطقه ای نگه داشت و به همراه تیم اقدام لازم را برای گرفتن او از آب نمائید.

    - آشنایی با شیوه نجات فرد و انتقال آن به خشکی جهت آشنایی با شیوه نجات و انتقال نفر به خشکی چندین طریق وجود دارد این بستگی به جریان آب و شرایط هوا و منطقه نیز دارد که در بخش آشنایی با وسایل نجات توضیح داده می شود.

    ب‌)آشنایی با وسایل شناوری و طریقه استفاده از آنها جلیقه نجات: وسیله ای است برای شنا در نگاه داشتن نفر در آب این جلیقه معمولا در روی لباس پوشیده شده و توسط تسمه هایی که به دور کمر بسته می شوند کاملا محکم می گردند جلیقه های امروز به گونه ای طراحی می گردند که اگر شخصی آنها را پوشیده باشد و به صورت بیهوش در آب بیفتد به طور خودکار صورت شخص را به سمت بالا می چرخاند و از خفه شدن وی جلوگیری می نمائید.

    جلیقه های نجات انواع مختلف دارند ولی همگی آنها کار یکسانی را انجام می دهند و آن هم افزایش شناوری فوری است که آن را پوشیده است.

    جلیقه های نجات همگی مجهز به سوت و چراغ چشمک زن می باشند در روی کشتیها به هر نفر از خدمه کشتی یک جلیقه نجات تعلق می گیرد که در زمان ورود به کشتی در اختیار وی گذارده می شود .

    در روی شناورها معمولا تعدادی جلیقه نجات اضافی وجود دارد مقدمات جستجو و نجات در سیلاب حلقه نجات: حلقه های نجات وسایلی هستند به شکل گرد و توخالی که از مواد شناور یا چوب ساخته می شوند این حلقه های نجات در روی عرشه کشتیها نصب می باشند و بعضی از آنها مجهز به علامت گذار آدم بد دریا می باشند.

    این حلقه ها را به طرف شخصی که در آب افتاده است پرتاب می کنند و شخصی با قرار گرفتن در درون حلقه نجات می تواند به راحتی در روی آب شناور بماند.

    سطوح نجات شناوری: سطوح شناوری تشکیل شده اند از سطوح گسترده ای که از جنس چوب ویا فایبر گلاس می باشند از این وسیله بیشتر در رودخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد .

    قایق نجات آماده: قایقی است که اگر از محل نگهداری آن را به دریا انداخته شود هیچگونه خسارتی به قایق و وسایل موجود در آن وارد نمی گردد امروزه این گونه قایقها در روی کشتیها تانکر و سکوهای نفتی به کار می گیرند.

    قایقهای جمینی: نوعی قایق از جنس لاستیک به صورت باد شونده می باشند که معمولا به علت سبک بودن و قابلیت حمل توسط چند نفر در مواقعی که سرعت عمل زیاد در بکارگیری قایق لازم باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

    آتش سوزی » آموزش خروج از منزل در هنگام آتش سوزی برخلاف فیلم های سینمایی و تلویزیونی، آتش واقعی ، روشن و شفاف نیست، دود آتش غلیظ و سیاه است.

    نمی توان دید که پشت صحنه آتش سوزی چه چیزهایی وجود دارد یا چه اتفاق هایی در حال وقوع است و در این میان گازهای سمی موجود در دود آتش ممکن است ما را گمراه کند اما اگر خمیده راه رفتن زیر سطح دود را تمرین کرده باشید و راه خروج خود را از کنار دیوارها و شمردن درها تا خروج از خانه پیدا کنید دقیقا خواهید دانست که چه کار باید انجام دهید و با آمادگی بیشتر از یک آتش‌سوزی واقعی خارج شده و جان سالم به در می‌برید.

    همه اعضای خانواده باید در مراحل تهیه نقشه فرار از آتش سوزی دخالت داشته باشند .

    حتی کودکان خردسال نکاتی که در طرح فرار از خانه در هنگام بروز حادثه می‌بایست به آن توجه کرد : - خانه را بگردید و دو راه فرار برای هر اتاق تعیین کنید، البته با اطمینان از اینکه هر یک از این خروجی ها در دسترس است، اگر هر اتاق دو راه دسترسی داشته باشد احتمال اینکه از آتش سوزی احتمالی در خانه خود نجات یابید افزایش می یابد.

    - ببینید آیا پنجره ای وجود دارد که بسته است ولی باز نمی شود.

    پنجره ها حتما باید طوری باشد که بتوان آنها را باز کرده و زیر آن را کنترل نمایید آیا چیزی بیرون از پنجره وجود دارد که مانع از فرار شما شود یا در موقع خروج سبب آسیب دیدن شما شود ؟

    اگر چنین است همین حالا مشکل را برطرف سازید.

    - اگر پنجره های اتاق خواب شما دزدگیر دارد باید از داخل اتاق باز شود.

    اگر چنین نیست باید آنها را طوری تغییر دهید که از داخل باز شوند.

    دزدگیرها می تواند شما را در داخل اتاق خودتان محبوس کند همچنین طبق مقررات دزدگیرهای نصب شده روی پنجره اتاق خواب ها باید از داخل باز شود.

    - اگر اتاق خواب های شما در طبقه دوم قرار دارد آیا پله های فرار برای هر اتاق خواب در نظر گرفته شده است؟

    - مواظب باشید درها به وسیله مبلمان یا کمد مسدود نشده باشند.

    - محل تجمع اعضا خانواده پس از خروج ازخانه را در محلی امن نسبت به خانه تعیین کنید.

    - اگر افراد خردسال ، پیر یا ناتوان و معلول در خانه دارید اتاق خواب آنها را در طبقه همکف قرار داده و کسی را تعیین کنید تا در مواقع اضطراری به کمک ایشان بشتابد.

    - ایست… قبل از باز کردن در اندکی تامل کنید.

    در را لمس کنید.

    درحالی که دولا دولا راه می‌روید به طرف در رفته و تا آنجا که می توانید دست خود را بالا برده و در را لمس کنید بدون اینکه بایستید، شستی در لبه ها و پائین در را لمس کنید.

    اگر احساس کردید گرم هستند آن در را باز نکنید و از خروجی دیگر استفاده کنید.

    - اگر در ضمن خروج، بوی دود را حس کردید از خروجی دیگر استفاده کنید اگر مجبور هستید از میان دود فرار کنید دولا دولا از زیر دود خارج شوید چون در آنجا هوا تمیزتر و خنک تر است.

    - اگر لباستان آتش گرفت، حرکت نکنید، خودتان را روی زمین بیاندازید و روی زمین بغلتید و صورت خود را با دستانتان بپوشانید تا شعله ها خاموش شود.

    - وقتی از خانه خارج می‌شوید دیگر هرگز به هیچ دلیل به خانه‌ای که می‌سوزد برنگردید از منزل همسایه با سازمان آتش نشانی (125) تماس بگیرید.

    تمرین کنید… با تمرین کردن فرار از آتش می توانید سریع تر و با اضطراب کم تر از خانه خارج شوید اگر مسیر فرار خود را حفظ باشید می توانید به سرعت از منزل خارج شوید و دود و گاز حاصل از آتش شما را گمراه نخواهد کرد.

    با رعایت این نکات ساده، خود و اعضای خانواده خود را در برابر آتش سوزی محافظت کنید : - گاز سنج خود را امتحان کنید.

    حداقل ماهی یک بار باتری های کهنه را با باتری های آلکالین نو و مرغوب تعویض کنید.

    گازسنج شما به مدت یک سال به خوبی کار می کند.

    اگر در منزل گازسنج ندارید همین امروز یکی از آنها را بخرید!

    در هر طبقه از منزل خود حداقل یک گازسنج نصب کنید از جمله در زیرزمین و اتاق نشیمن و از همه مهمتر بیرون همه اتاق خواب‌ها ، گازسنج خود را طبق دستورالعمل سازنده آن نصب کنید.

    توجه داشته باشید گازسنج ممکن است تنها وسیله ای باشد که شما را به موقع هوشیار کند تا از آتش بگریزید.

    - نقشه فرار از خانه را تهیه کنید، تا در صورتی که آتش سوزی رخ دهد از مهلکه دور شوید.

    نقشه طبقات خانه را روی کاغذ رسم کرده و آن را به همه اعضای خانه تفهیم کنید.

    راه های خروجی را با دو خط مسیر که از درها و پنجره ها خارج می شوند مشخص کنید.

    محل تجمع پس از فرار از خانه را در جای امنی نسبت به خانه تعیین کنید تا همه اعضای خانواده در صورت بروز آتش سوزی در منزل بعد از نجات خود به آن مکان پناه آورند .

    دقت کنید که برای هر اتاق باید دو خروجی داشته باشید.

    - نقشه فرار خود را به تمرین بگذارید .

    با دیگر اعضای خانواده نشسته و نقشه فرار خود را بررسی کنید پس از اینکه همه با نقشه آشنا شدند تمرین آتش سوزی را شروع کنید و از همه بخواهید روی تختخواب خود دراز بکشند و تکمه آزمون گازسنج را فشار دهید .

    به خاطر داشته باشید که قبل از باز کردن در باید آن را لمس کنید تا گرم نباشد ، همه دولا دولا شده و از خانه خارج شوند و در محل تجمع که از قبل تعیین شده در بیرون منزل منتظر بمانند.

    خطر مرگ برای کودکان در آتش سوزی منازل مضاعف است زیرا آنها اغلب در آتش سوزی می ترسند یا گیج می شوند دقت کنید که کودکان شما سیگنالهای گازسنج را درک کرده و آژیر آن را تشخیص دهند.

    در حالی که تمرین برای افراد بزرگسال ممکن است احمقانه جلوه کند اما کودکان از آن خوششان می آید و مزد واقعی این تمرین را در موقع قرار گرفتن در وضعیتی اضطراری خواهند گرفت.

    - دزدگیرهای پنجره های اتاق خواب باید از داخل باز شوند اگر چنین نبود هر چه زودتر اقدام لازم معمول نمایید تا این پنجره‌ها با ضامن مناسب قابل عقب و جلو شدن باشند.

    شبکه هایی که درهای بیرونی را می پوشانند نیز باید به راحتی باز شوند برای درهای اتاق های مسکونی از ضامن های استوانه ای که دو کلید می خورند استفاده نکنید این نوع قفل ها وقتی قفل می شوند نیاز به یک کلید در داخل دارند تا باز شوند و اگر کلید را در جای آن قرار نداده باشید شاید نتوانید به سرعت آن را پیدا کنید.

    - کبریت و فندک بازیچه دست کودکان نباید باشد این موارد را از دسترس کودکان دور نگهدارید.

    - در مورد برق، احتیاط را رعایت کنید وقتی یک وسیله برقی روشن را در دست دارید روی سطح آب یا سطح مرطوب پا نگذارید.

    از وسایل یا سیم های رابط زخمی شده استفاده نکنید و آنها را جهت تعمیر ارسال نمایید یا دور بیاندازید.

    اگر احتمال می دهید که سیستم برق منزل شما اشکال دارد از افراد متخصص برای برطرف کردن عیب آنها کمک بخواهید.

    مشکلات برق از امور تخصصی است و می‌بایستی به متخصص آن واگذار شود.

    - یک کپسول آتش نشانی را نصب کنید روی دیوار در مسیر خروجی یا مجاور آن به صورتی که در معرض دید باشد (ما نزدیک آشپزخانه را توصیه می کنیم).

    همچنین طرز کار با آن را یاد بگیرید.

    - هرگز غذای در حال پختن را رها نکنید .

    بر روغن داغ به دقت نظارت کرده و آن را آهسته گرم کنید اگر مجبور هستید آشپزخانه را ترک کنید اجاق را خاموش کنید اگر روی اجاق ماهی‌تابه حاوی روغن آتش گرفت ، سر ماهی تابه را روی آن بگذارید تا شعله ها خفه شوند.

    همچنین می‌توانید از کپسول آتش نشانی برای این کار استفاده کنید یا جوش شیرین در ماهی تابه بریزید هرگز از آب ، آرد یا نمک برای خاموش کردن چربی و روغن آتش گرفته استفاده نکنید.

فاکتورهای آمادگی جسمانی: بسیار ضروری ومهم است که یک ورزشکار بداند درورزشی که انجام میدهد کدام یک ازعوامل یا فاکتورهای آمادگی جسمانی نقش اساسی ایفا میکندزیراازاین طریق به نتایج مطلوب زیرخواهد رسید: 1- زمان رسیدن به نقطه عطف ومطلوب دربرخورداری ازفیزیک مناسب به حداقل ممکن میرسد(پیشرفت سریع ) 2- ازآسیب دیدگی بی مورد تا مقیاس بالایی جلوگیری میکند 3- ازفشارآوردن بی مورد برسایرعضلات ...

زمین والیبال با یک تور با ارتفاع به دو بخش مساوی تقسیم شده است. هر تیم ۶ بازیکن در زمین دارد. اساس بازی از این قرار است که توپی را با زدن ضربه میان دو تیم رد و بدل می‌کنند. هر تیم برای رد کردن توپ به سوی دیگر تور تنها اجازه سه بار ضربه زدن را دارد و به هنگام برخورد توپ به زمین حریف یا در اثر خطای یک تیم، یک امتیاز به تیم مقابل داده می‌شود. تاریخچه ورزش والیبال که نخست مینتونت ...

مقدمه: ادعا می‌شود میلو[1] از شهر کراتن [2] بزرگترین قهرمان قرن ششم قبل از میلاد مسیح هر روز گوساله‌ای را به دوش می‌کشید و آن را حمل می کرد تا به گاوپروری تبدیل شد، وی با استفاده از این روش آن قدر قوی شد که در طول 24 سال مبارزه‌اش هرگز شست نخورد و 6 بار پیاپی مقام قهرمان المپیک آن زمان را به خود اختصاص داد در سالیان دراز گذشته قهرمانان برای رسیدن به آمادگی مطلوب از روش ‌های جالب ...

جنگ ها و انقلاب ها برجسته ترین پدیده های اجتماعی هستند که سرنوشت اجتماعی جوامع انسانی را دستخوش تغییر می کنند. جنگ ایران و عراق، حادثه تاریخی بزرگ و سرنوشت سازی بود که در بستر مجموعه ای از عوامل و زمینه های متفاوت شکل گرفت و از تاریخ 31 شهریور سال 1359 با تجاوز عراق آغاز شد ودر تاریخ 29 مرداد سال 1367، پس از پذیرش قطع نامه 598 از سوی جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید. تحلیل علل ...

مقدمه: تربیت بدنی و ورزش جزء تعلیم و تربیت و وسیله‌ای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی نسل جوان است. نباید تصور شود که تربیت بدنی امری بی‌ارزش و تنفسی است. اهداف تربیت بدنی در جوامع گذشته و امروز: اهداف عمده تربیت بدنی در تاریخ زندگی انسان عبارت از: حفظ سلامت، تعمیم بهداشت، رشد و تقویت قوای جسمی، آمادگی برای فعالیتهای دفاعی، کسب شادابی و نشاط و نیل به موفقیت در وظایف حرفه‌ای و ...

حرکت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و دارای انگیزه و ریشه ای در سرشت او وعاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نیازمند به حرکت و ناگزیر از حرکت است ، منع انسان از حرکت نه تنهای موجب توقف رشد بلکه سبب افسردگی ، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی می گردد . نیاز انسان به حرکت و فعالیت در طول حیات تاریخی او همواره با کسب تجارب و کشف روشهای جدید برای رفع آن همراه ...

هر کشوری که منابع و دارائی های ارزشمندی داشته باشد که دشمنان چشم طمع به آن داشته باشند و یا حرفهایی داشته باشد که موجب بیداری ملت ها علیه ظالمان و ستمگران شود، یقیناً دشمنانی خواهد داشت که در صددند تا در هر فرصت ممکن چنین کشوری را از پای در آورند. انقلاب اسلامی ایران که به رهبری امام خمینی (ره) ابتدا رژیم ظالم شاهنشاهی را در ایران از بین برد و دست طمع مستکبرین را از منابع عظیم ...

نتیجه‌ی یک تحقیق نشان داد، مهم ترین علت بروز آسیب دیدگی در میان کشتی گیران به ترتیب 62 درصد خستگی مفرط، 60 درصد آسیب های قبلی، 58 درصد شرایط روحی نامناسب و 56 درصد تمرین و تکنیک غلط و حرکات ورزشی است. به گزارش ایسنا، در این تحقیق که از سوی علی‌ اکبرنژاد گردآوری شده، آمده است: بررسی نتایج آسیب‌های ورزشی حاکی از آن است که در کل جراحت اندام با 100 درصد شیوع در مقام اول و پس از آن ...

یک نهاد آموزشی است که با برنامه های مدون و ایجاد پایگاه های علمی سعی دارد گام موثری در ارتقای  توان علمی  دانش آموزان  داشته باشد. بسیج ، عبارت است از مجموعه ای که در آن، پاکترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور، جمع شده اند. بسیج عبارت است  از تشکیلاتی که در آن،  ...

هدف از تشکیل واحد بسیج مستضعفین ایجاد توانایی های لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع از کشور، نظام جمهوری اسلامی و همچنین کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه یا هماهنگی مراجع ذیربط می باشد.  بسیج جایگاهی ملکوتی است. مکانی برای درس چگونه زیستن انسانها، جایگاه عشق و صفا و صمیمت و در یک کلام، شهید جبهه ها و قهرمان یا مظلوم ...

حرکت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و دارای انگیزه و ریشه ای در سرشت او و عاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نیازمند به حرکت و ناگزیر از حرکت است، منع انسان از حرکت نه تنها موجب توقف رشد بلکه سبب افسردگی، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی می گردد. تربیت بدنی و ورزش جزء لاینفک تعلیم و تربیت و وسیله ای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی نسل جوان است. مفاهیمی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول