دانلود مقاله عاشورا

Word 45 KB 13921 9
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
کلمات کلیدی: عاشورا
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • عاشورا ، عاشورا، عاشورا
    در شرح احوال مرحوم شیخ مرتضی نواده ی شیخ اعفاری آورده اند که از جمله عادات او خواندن زیارت عاشورا بود که در همه روز دوبار ، صبح وعصر آن را می خواند و بر آن بسیار مواظبت می نمود .بعد از وفا تش کسی او را در خواب دید واز احوالش پرسید در جواب سه مرتبه فرمود <عاشورا ،="" عاشورا="" ،="" عاشورا="">
    توصیه بر سه عمل
    در داستان تنباکو بعد از آن که فعالیت وکوشش علامای ایرانی به جایی نرسید نامه ای نوشته وبه حاج آقای منیر بروجردی دادند ، تا به سامرا بروند ، و به محضر آیت ا...

    العظمی میزا محم حسن شیرازی برساند.


    چون حاج آقامنیر وارد سامرا می شود ،حاج فتحعلی سلطان آبادی –استاد میر زا حسن نوری و صاحب کتاب - به دیدن او می رود ، حاج آقا منیر چای تعارف می کند ، ایشان می فر مایند : نه گرسنه ام که سیر شوم ونه تشنه ام که سیراب شوم ، سپس به ایشان می فرماید :می دانم برای به سامرا آمده اید ، وشرح می کنم نا مه ای برای میرزا نوشته اند از حفظ خواندن ...

    بعد حاج آقا منیر از حاج ملّا فتحعلی در خواست دستور می کند ، ایشان می فرمایند :سه عمل را ترک نکن : اوّل :نماز اوّل ماه دوّم :نماز لیله الدفن ، هر وقت اطلاع پیدا کردی کسی مرده است برایش نماز لیله الدفن بخواند.

    سوّم :زیارت عاشورا را مداومت کنید.

    مرحوم حاج آقا منیر چنان مداومت به زیارت عاشورا پیدا کرد که در دهه عاشورا برای هر یک از شهدای کربلا یک زیارت عاشورا می خواند، و در مجالس و محافل دایم مشغول بود، و اگر در مجلسی به سجده زیارت می رسید همان جا سجده و نماز زیارت را به جا می آورد.

    آقای حاج میرزا محمد باقر داماد ایشان می گوید: مرحوم حاج آقا منیر در حال سکوت موت هم مسعون زیارت عاشورا بود، گاهی در وسط زیارت حالت سکوت، موجب قطع زیارت می شد؛ وقتی به حال طبیعی می آمد باز مشغول می شد، تا آنکه در حال زیارت دعوت حق را اجابت کرد.

    مرحوم رشتی و خواندن زیارت عاشورا: مرحوم سید حسن موسوی رشتی از تجار مومن رشت، نقل می کند که من در سال 1280 قمری، قصد مسافرت حج کردم و از رشت به تبریز رفتم و در منظل حاجی سفرعلی تاجر تبریزی توقف کردم تا با قافله و کاروانی عازم حج شوم؛ ولی قافله ای در آن زمان به حج نمی رفت.

    چند روز ماندم تا اینکه چند نفر همسفر پیدا کردم.

    حرکت کردیم تا اینکه به ازرنه الروم رسیدیم.

    در یکی از این منازل حاجی جبار جلودار به نزد ما آمد و گفت: منزلی که در پیش داریم خطرناک است باید هر چه زودتر حرکت کنیم.

    مقداری که حرکت کردیم، هوا تاریک و شروع به باریدن برف کرد، به طوری که رفتار هر کدام سرخود را پوشانده و تند تند می راندند.

    من هر چه تلاش کردم که با آنها بروم ممکن نشد، تا این که آنها رفتند و من تنها ماندم از اسب پیاده شدم و در حال اضطراب و نگرانی به این فکر افتادم که تا صبح در همین جا بمانم و فدا صبح به منزل قبلی برگردم و چند نفر خدمه اجاره کنم تا من را در رسیدن به کاروان همراهی کنند.

    در همین حال در مقابلم باغی را مشاده کردم که باغبانی با بیل به درختان می زد تا برف از روی آن ها بریزد.

    با تعجب از من پرسید: کیستی؟

    گفتم: دوستان من رفتند و من مانده ام و راه را گم کرده ام فرمود: نافله بخوان تا راه را پیدا کنی.

    من مشغول خواندن نافله شدم.

    لحظاتی بعد آمد و گفت: پس چرا نرفتی؟

    گفتم: راه را بلد نیستم.

    فرمود: زیارت جامعه را بخوان.

    با این که من با دعا آشنایی داشتم و چندین دفعه به عتبات رفته بودم، ولی زیارت جامعه را از حفظ بلد نبودم.

    ولی آنجا شروع به خواندن زیارت جامع کردم.

    دوباره آمد و فرمود: چرا نرفتی؟

    گفتم راه را بلد نیستم.

    فرمود: عاشورا را بخوان با اینکه از قبل زیارت عاشورا را از حفظ نداشتم.

    شروع به خواندن زیارت عاشورا کردم.

    ساعتی بعد آمد ، فرمود: چرا نرفتی؟

    گفتم: تا صبح می مانم تا ببینم چه می شود.

    فرمود: من تو را به کاروان می رسانم.

    رفت و الاغی سوار شد و بیل خود را به همراه برداشت و گفت: پشت من سوار شو.

    عنان اسب خود را کشیدم ولی حرکت نکرد.

    فرمود: جلوی اسب را به من بده.

    دادم و شروع به حرکت کردیم.

    در وسط راه فرمود: چرا نافله نمی خوانید؟

    نافله، نافله، نافله، سه مرتبه فرمود.

    دوباره فرمود: چرا جامعه را نمی خوانید؟

    جامعه، جامعه، جامعه بعد فرمود: چرا عاشورا را نمی خوانید؟

    عاشورا، عاشورا، عاشورا.لحظاتی نگذشته بود که به نقطه ای اشاره کرد و گفت: این هم کاروان شما دیدم دوستانم مشغول وضو گرفتن برای نماز صبح هستند.

    در آن حال به فکر افتادم که این شخص چه کسی بود که با زبان فارسی حرف می زد و حال آن که زبانی جز ترکی و مذهبی غالبا جزء مسیحی در آن حدود نبود و چگونه من را با این سرعت به کاروان رسانید لذا به عقب خود نگاه کردم، کسی را ندیدم و از او آثاری پیدا نکردم.

    تداوم در خواندن زیارت عاشورا: یکی از بزرگان می فرمود: مرحوم آیه الله حاج آقا حسین خادمی و حاج شیخ عباس قمی و حاج شیخ عبدالجواد مداحیان روضه خوان امام حسین (ع) را در خواب دیدم که در غرفه ای از غرفه های بهشتی دور یکدیگر جمع بودند از آیه الله خادمی احوال پرسی کردم و گفتم: با هم بودن شما یک آیه الله و آقای حاج شیخ عباس قمی یک محدث و حاج شیخ عدالجواد روضه خوان امام حسین (ع) چه مناسبتی دارد که با یکدیگر یک جا قرار گرفته اید؟

    جواب دادند: ما همگی مداومت به زیارت عاشورا داشتیم و در مقدار خواندن زیارت عاشورا مثل هم بودیم.

    زیارت عاشورا برای ظهور امام زمان (عج): مرحوم آقا نجفی قوچانی (ره) در کتاب ارزشمند سیاحت شرق می گوید: از وقتی که به نجف وارد شده بود چون زیارت عاشورا را در اصفهان جهت مطالب مشروعه خواندم و منتج به نتیجه و مقضی الامرام شدم، به آن زیارت عقیده مند بودم، لذا از جمعه اول ورود به نجف مشغول شدم به زیارت عاشورا، فقط برای تجمیل ظهور دولت امام زمان (ع) که اگر مقبول آن درگاه کردم: یا شهادت و یا ریاست نسیبم گردد و هر دو « نور علی نور» است و سر به این ....

    کارهایی که برخی مشغول و عاشق هستند فرود نخواهم آورد.

    بنده ی عشقم و از هر دو جهان آزادم.

    و در هر جمعه این زیارت را می خواندم چه در نجف و کربلا و چه در بین راه که در سالی 40 روز جمعه خوانده می شد.

    « اشهد الله علی الله قلبی حجه العصر حبا شدیداً ...

    زیارت عاشورا در سرزمین کفر: حجه السلام والمسلمین فردوسی پر می گوید: روز اول محرم در نوفل لوشاتو مصادف بود با اولین شبی که مردم ایران در پشت بام ها تکبیر می گفتند .

    همان شب شخصی از تهران تلفن زد و گفت: گوشی را می گذارم کنار پنجره تا صدای تکبیر مردم را که با گلوله مخلوط شده بود بشنوید.

    صدا را ضبط کرده خدمت امام بردند اما در داخل اتاق تسبیح به دست در حال ایستاده مشغول ذکر بودند و زیارت عاشورا خواندند در حالی که ما متوجه مسلل ماه محرم نبودیم، ایشان در سرزمین زیارت عاشورا را می خواندند که شاید برای اولین بار در آنجا خوانده می شد.

    زیارت عاشورا در راس برنامه ها: حجه السلام و المسلمین سید علی اکبر محتشی می گوید: خیلی از افراد و شخصیت ها وقتی در شرایط مختلف قرار می گیرد برنامه ها و وضعیت آنها فرق می کند ولی امام در تمام حالات وضعشان تغییر پیدا نمی کرد: مثلا امام همیشه در دهه محرم زیارت عاشورا را می خواندند هر سال از ابتدای دهه محرم ساعت 9 صبح به حرم حضرت علی (ع) مشرف می شدند و زیارت امین الله و زیارت عاشورا را می خواندن این امر تا 8 محرم ادامه داشت بعد این برنامه با تشرف امام به کربلا در حرم امام حسین (ع) انجام می شد این برنامه 14 سال امام در نجف و عراق بود در دهه محرم سال 57 هنگامی در پاریس بودیم، هر روز ساعت 9 صبح یکی از برادران ماموریت داشت اخبار و گزارشات را خدمت امام تقدیم کند من روز اول محرم طبق روال روزهای قبل آمدم و وارد منزل شدم.

    دیدم امام مشغول زیارت عاشورا هستند و پس از اینکه اخبار را دریافت کردند فرمودند: «از فردا برنامه را تغییر و ساعت 9 کسی برای من خبر نیاورد قبل یا بعد از زیارت عاشورا اخبار را بیاورید.» سیره ی میرزای محلاتی: حجه السلام و المسلمین رسولی محلاتی می گوید: امام اوقاتی که زیارت عاشورا را می خواند مدلعن صد سلام را معمولا در حال قدم زدن می خواندن ایشان زیارت عاشورا را در محرم و معمولا یک اربعین (چهل روز) می خواندند.

    زیارت عاشورا در پشت بام: مشهدی جعفر (خادم امام) می گوید: یکی از برادران تعریف می کرد:« روزی نزدیک ظهر احساس کردم که صدای ضجه و نله می آید.

    کمی که جست و جو کردم، دیدم امام به پشت بام منزلشان رفته و زیارت عاشورا می خواند.) عدم ترک زیارت عاشورا: حجه السلام سید علی غیوری می گوید: در یکی از جلسات خصوصی که به محضرشان شرفیاب شدم صحبت از دعا شد.

    از مجموعه فرمایشات ایشان، بنده علم پیدا کردم که سالهای زیارت عاشورای ایشان ترک نشده و همچنین چندین سالی که عراق بودند امیر المومنین (ع) را هر شب ساعتی معین انجام می دادند و بسیار کم اتفاق می افتاد که شبی را ترک کنند زیارت جامعه و امین الله را زیاد می خواندن به هنگام قرائت قرآن بسیار مودب می نشستند و در آیات قرآن بسیار عمیق می شدند و بسیار مقید بودند که روزهای سوگواری در مجالس روزه شرکت کنند.

    زیارت عاشورا در ساعت 9: آقای سید رحیم میریان می گوید: امام هر هفته راس ساعت هشت و نیم صبح روز جمعه حمام می رفتند اگر زمستان بود داخل اتاق و اگر بهار بود روی صندلی کنار ایوان می نشستند و زیارت عاشورا را می خواندند.

    تعلیم زیارت عاشورا: علقمه بن محمد حضر می گوید: به امام باقر (ع) گفتم به من دعایی تعلیم بده که با آن دعا در این روز (عاشورا ) هنگامی که زیارت می کنم او را (امام حسین(ع)) بخوانم.

    و دعایی تعلیم بده که با آن دعا، هنگامی که او را از نزدیک یا هنگامی از خانه ام و از راه دور (و به قصد زیارت بدان سو ) اشاره می کنم بخوانم حضرت فرمود: ای علقمه پس از آنکه با آن حضرت اشاره کردی، دو رکعت نماز بخوان و پس از آن این قول (متن زیارت ) را می خوانیم پس هنگامی که این زیارت را خواندی در حقیقت او را به چیزی خواندی که هر کس از ملائکه که بخواهد او را زیارت کند به آن می خواند و خدا برای تو هزار هزار حسنه می نویسد و از تو هزار هزار سیه محو می کند، تو را هزار هزار درجه بالا می برد، جزو کسانی می باشی که در رکاب حضرت به شهادت رسیدند، حتی در درجات آنها هم شریک می شوی و برای تو ثواب هر پیامبر و رسولی و هر کس که حسین (ع) را زا زمان شهادتش تا به حال زیارت کرده، را می نویسد می گویی: اسلام علیک یا ابا عبدالله ...

    پس از نقل زیارت می فرماید: «یا علقمه ان استعطت ان زوره فی کل یوم بهذه الزیاره من دهرل فافعل فلک ثواب جمیع ذالک ان شاء الله.» ای علقمه اگر توانستی هر روز از عمرت آن حضرت را با این زیارت، زیارت کنی، این کار را انجام بده، پس برای تو ثواب تمام این زیارت است.» سفارش امام صادق (ع): امام صادق (ع) به صفوان می فرماید: زیارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن به درستی که من چند چیز را برای خواننده ی آن تضمین می کنم.

    1- زیارتش قبول شود.

    2- سعی و کوشش او مشکور باشد.

    3- حاجات او هر چه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نا امیدی از درگاه خدا برنگردد.

    فرمود: ای صفوان هر گاه برای تو به سوی خداوند متعال حاجتی روی داد، پس به وسیله این زیارت به سوی آن حضرت توجه کن از هر جا و مکانی که هستی و بخوان این دعا را و حاجتت را از پروردگار خود بخواه که برآورده می شود و خداوند وعده خود را خلاف نخواهد کرد.

بسم رب الشهداء و الصدیقین تاریخچه و قدمت استفاده از نمادهای عاشورا 1-1.پیشینه تاریخی تعزیه تعزیه از نظر لغت به معنی(اظهار همدردی, سوگواری و تسلیت) است, ولی به عنوان شکلی از نمایش ریشه در اجتماعات و مراسم یادکرد شهادت امام حسین(ع) در ایام محرم دارد و در طول تکامل خود بازنمایی محاصره و کشتار صحرای کربلا محور اصلی آن بوده و هیچ گاه ماهیت مذهبی اش رااز دست نداده است. از آنجا که ...

امام‏خمینى که فرهنگ عاشورا را گنجینه عظیم سیاسى دینى و پشتوانه فرهنگ غنى و انسان ساز اسلام مى‏دانست با بهره‏گیرى از آموزه‏هاى عاشورایى، حماسه حسینى را اساس قیام و مبارزه خویش قرار داده به احیاى دین پرداخت. نویسنده در این مقاله با نگاه به نهضت امام‏خمینى از دریچه الهام‏گیرى از نهضت حسینى، احیاى روح سیاسى نهضت عاشورایى توسط حضرت امام را تحلیل کرده است و گامهاى عملى ایشان در این ...

نکاتی درباره عظمت زیارت عاشورا و برکات آن فضیلت زیارت عاشورا: از شیخ طوسی در کتاب مصباح نقل شده است: حضرت باقر(علیه السلام) فرمود: «هرکه زیارت کند حسین بن علی (علیه السلام) را در روز دهم محرم، تا آن که نزد قبر آن حضرت گریان شود، خدا را در روز قیامت با ثواب دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزارجهاد - که ثواب آنها مثل ثواب کسی باشد که در خدمت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و ...

انقلاب عاشورا نه عاشورای سال 61 هجری تا به امروز (1354) سال می گذرد. گذر بینش از یک هزاره، از تلألوء و جلوه و عمق عاشورا نه تنها کاسته است که بر عکس، هر ماه و سالی که می گذرد. عاشورا قلمروی گسترده تر و عمقی بیشتر پیدا می کند. انگار آفتاب آینه دار عاشوراست طلیعه اش در پگاه، تابش تندش در نیمروز و نیز غروب خونینش یادآور عاشورا است: و علی الدهر من دماء الشهیدین علی و نفجله شاهدان ...

مقدمه حادثه عاشورا , از مهمترین حوادث تاریخ اسلام , بلکه تاریخ آدم و عالم است. چه بسیار حوادث تلخ و شیرینی که تنها نام آنها در کتاب‌های تاریخ برده شده و آن چنان که شایسته است ,‌به جزئیات آنها پرداخته نشده است ؛ اما نهضت عاشورا , با گذشت حدود چهارده قرن – افزون بر این که تمام وقایع آن در منابع تاریخی ثبت شده است – دریادها و خاطره‌ها جاودان و ماندگار گشته و مراسم آن هر سال در ماه ...

اگر نگاهی دقیق و جامع به مکتب اسلام داشته باشیم ، به اهمیت سه رکن از ارکان و پایه های مکتب می رسیم یعنی سه موضوع غدیر ، عاشوراء و انتظار م جدا کنیم ، دیگر از اسلام چیزی باقی نمی ماند و همین است که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران فرمودند : محرّم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است . به راستی که در غدیر ، امامت شیعه رقم خورده است و در عاشوراء قیام شیعه در برابر ظلم ها به وقوع ...

مقدمه براستی اما این نهضت بزرگ، چه خصوصیات و ویژگی‏هایی داشته است که تا این حدّ سزاوار آن است که در حفظش بکوشیم و در احیایش قدم برداریم؟ چرا باید آن را در زندگی فردی و اجتماعیمان الگو قرار دهیم و از آن درس چگونه زیستن بیاموزیم؟ مگر سخن امام حسین چیست و پیامش حاوی چه معنایی است که تا این درجه بدان ارج می‏نهیم و برای آن ارزش و اهمیت قایل می‏شویم؟ پاسخ به این پرسشها، محتاج به بررسی ...

عاشورا و عصر امروز دیگر بار، محرم فرا رسید و دلهای احرار و آزادگان جهان به سوی حسین بن علی (علیه السلام) متمایل گشت و چشمانشان به واقعه عاشورا دوخته شد؛ واقعه‌ای که 1362 سال از وقوع آن می‌گذرد؛ اما هنوز، هر سال در سالگشت وقوع آن، نه تنها مسلمانان و شیعیان، بلکه تمامی آزادگان را به سوی خویش جلب می‌کند. اما به راستی چرا پس از 13 قرن، همچنان محرم با یاد حسین بن علی (علیه السلام) ...

غریب کربلا همه ی عالم دیوانه ی اوست  نگرش اهل سنت اغلب تاریخ نگاران اهل سنت از جمله محمد بن جریر طبری، بلاذری، ابن سعد، ابن قتیبه دینوری، احمد بن داوود دینوری و ابن اثیر واقعه کربلا را به تفصیل و بر اساس روایت ابومخنف بیان کرده اند، که تا حد زیادی با بیان تاریخ نگاران شیعه مشابه است. همچنین عالمان اهل سنت مقام حسین بن علی را بسیار بزرگ می شمارند و او را از جمله اهل بیت ...

حسین (ع) و عاشورا در اندیشه بزرگان شخصیت و عظمت امام حسین(ع) همچون خورشیدی عالم تاب است که همه جا را فرا گرفته و تمامی انسان‌های بیدار در طول تاریخ همواره از صفات والای آن حضرت یاد می‌کنند. هرکس با زبانی از این امام بزرگ و همیشه پیروز تاریخ در هر عصر و زمانی به نیکی یاد می‌کند. قیام امام حسین(ع) منبع الهام بخشی برای به ثمر رساندن حق و عدالت در جهان است. عظمت روح، همت مردانه، نظر ...

«الحمدلله رب العالمین أحمده و أستعینه و أستغفره و أتوکل علیه و أصلی أسلم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه و حافظ و مبلغ رسالته، بشیر رحمته و نذیر و نقمته سیدنا و نبینا أبی القاسم المصطفی محمد و علی آله الاطهرین المنتجبین المظلومین المعصومین سیما أبی عبدالله الحسین(ع) سیما بقیه الله فی الارضین.» اوصیکم عبادالله بتقوی الله. همه شما عزیزان، برادران و خواهران نمازگزار ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول