)دلیل انتخاب
همانطور که میدانیم صنعت وعلم وفرهنگ درجهان روز به روز پیشرفت می کند.
این پیشرفت واختراعاتی که تا کنون انجام شده دلیلی جز آسایش و راحتی بشر نمی تواند
داشته باشد .
یکی از این موفقیتهای بشر که موضوع پروژه ما است در باز کن برقی یا اف اف نام دارد
با توجه به اینکه هر ساله تعداد زیادی ساختمانهای جدیدی ساخته میشود وبا توجه
به اینکه در بیشتر این ساختمانها ازدر باز کن استفاده میشود بازار فروش این محصول
در اقتصاد جهان جایگاه خوبی دارد.
ازاین رو ما بر این آمدیم که با جمع آوری اطلاعات لازم این طرح را به مرحله اجرا در آوریم.
از آنجا که شهر کاشمر از جمعیت بالایی بر خوردار است و دارای کارخانه های زیادی
نیست بر ان امدیم که این کارخانه را به مرحله اجرا در آوریم تا بدین وسیله هم به رونق
بازار کاشمر کمک شود وهم تعدادی از بیکاران مشغول به کار شوند.
با احداثاین چنین کارخانه ای با لغ بر 27 کارگر مشغول به کار می شوند.
این شرکت با سرمایه ای به مبلغ 1350000000 ریال شروع به کار می کند و در
اینده ای نه چندان دور قصد دارد با افزایش سر مایه گذاری ‘ تعداد تولید و همچنین
تعداد کاکنان را افزایش دهد.
2) موقعیت جغرافیایی
از آنجا که در این شهر تعداد کا رگرها نسبت به کارخانه های شهر زیاد است حقوق
کارگر نسبت به مکان های مشابه درشهرهای دیگر خیلی کم است ‘همچنین چون این
شهر در استان خراسان رضوی قرار گرفته و به شهرهای زیادی ازجمله (سبزوار ‘
نیشابور ‘مشهد وتربت حیدریه وغیره.......)نزدیک است تصمیم بر ان شد که این کارخانه
در شهرک صنعتی کاشمر فازدو قسمت الکترونیکی بلوک 4 احداث شود .
در شهرک صنعتی کاشمر فازدو قسمت الکترونیکی بلوک 4 احداث شود .
اساسنامه شرکت تولیدی درباز کن برقی سهامی خاص شماره ثبت:865 تاریخ ثبت:1/1/1386 قوه قضائیه اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور آگهی تأسیس شرکت خلاصه اظهار نامه و اساسنامه شرکت در باز کن برقی سهامی خاص که در تاریخ -------تحت شماره ---- در این اداره به ثبت رسیده و در تاریخ ------ از لحاظ امضاء ذیل تکمیل گردیده برای اطلاع عموم در روزنامه کثیر الانتشار آگهی می شود.
1- موضوع شرکت: شرکت در بازکن برقی 2- مدت شرکت: از تاریخ بمدت نامحدود 3- مرکز اصلی شرکت: شهرک صنعتی کاشمر 4- سرمایه شرکت: مبلغ ریال منقسم به 5/0 سهم ریالی با نام – بی نام که مبلغ ریال آن طبق گواهی شماره ------ مورخه ------ بانک رفاه پرداخت و بقیه در تعهد صاحبان سهام می باشد.
5- اولین مدیران شرکت: احمد تیموری- رضا وکیلی – مجتبی علیزاده برای مدت دو سال انتخاب شدند.
6- دارندگان حق امضاء : امضاء کلیه اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور بانکی با امضاء 7- اختیارات مدیر عامل: به شرح در ماده اساسنامه 8- بازرسی اصلی و عدل البد ل: شعیب محمدی بسمت بازرسی اصلی و فاضل علویان بسمت بازرسی علی البدل برای مدت یکسال انتخاب شدند.
رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان قوه قضائیه اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اظهار نامه ثبت شرکتها سهامی خاص / عام 1- نام شرکت: شرکت دربازکن برقی 2- هویت کامل واقامتگاه موسسین: 1- رضا وکیلی توندری فرزند محمد شماره شناسنامه 28 صادره از کاشمر به آدرس: کاشمر- خ قائم- اول بلوار شهید بهشتی-کوچه شهید وزان 2- احمد تیموری شماره شناسنامه صادره از به آدرس : 3- مجتبی علیزاده شماره شناسنامه صادره از به آدرس : موضوع شرکت: با توجه به اینکه نوع برخورد قبلاً مشخص شده و آن سهامی خاص می باشد در رابطه با نوع فعالیت شرکت یا همان در باز کن برقی می باشد آغاز به کار کرده است.
4- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک: مبلغ کلی شرکت --------- ریال بوده است که براساس سهام و نیمی از مبلغی که پرداخت شده است.مبلغ ------- ریال آن نقد پرداخت شده است و مابقی آن به صورت چک و اقساط پرداخت می شود.
5- تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آنها در صورتیکه سهام ممتاز موردنظر باشد تعیین خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام: رضا وکیلی 34% - احمد تیموری33%- مجتبی علیزاده33% جدول (1-1) جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید درب بازکن برقی تراز نامه اول دوره شرکت تولیدی در باز کن برقی (سهامی خاص ): شرکت تولیدی در باز کن برقی (سهامی خاص) تراز نامه اول دوره برای سال مالی به تاریخ 1/1/1386 دارائی جاری: بدهی و سرمایه: بانک 1456000000 بدهی بلند مدت: صندوق 928260 وام بلند مدت 1150000000 جمع دارائی جاری 1456928260 دارائی ثابت: سرمایه: ماشین الات 160900000 وسایل نقلیه 166000000 سرمایه احمد 400000000 زمین 75000000 سرمایه مجتبی 400000000 اثاثه 20000000 سرمایه رضا 550000000 ساختمان 406100000 هزینه پیش بینی نشده 30500000 جمع سرمایه 1350000000 جمع دارائی ثابت 858500000 دارائی موهوم: هزینه قبل ازبهره برداری 121471740 جمع دارائی موهوم 121471740 جمع دارائی ها 2500000000 جمع بدهی وسرمایه 2500000000 فصل دوم : کلیات معرفی محصول کلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید تعریف محصول ، ویژگیها و مشخصات فنی 1) تعریف محصول محصول مورد نظر در طرح در بازکن برقی الکترونیکی است که به نام اف اف نیز شناخته می شود در بازکن برق با استفاده از انرژی برق سه وظیفه اصلی زیر را انجام می دهید : الف – به صدا در آوردن زنگ جهت اطلاع صاحبخانه از تافضای ورود فرد بیرون از خانه در اثر فشار آمدن به یک کلید شستی که روی صفحه بیرونی درب بازکن نصب شده است .
ب – بر قراری امکان مکالمه بین فرد متقاضی ورود و صاحبخانه از طریق یک گوشی – دهنی در داخل ساختمان و بلندگو و میکروفن در خارج ساختمان و بلندگو و میکروفن در خارج ساختمان .
ج – امکان بازکردن درب از طریق فشار یک کلید شستی درداخل ساختمان درب بازکن جهت ساختمانهای یک واحدی یا بیشتر استفاده می شود مکانیزم بازکننده درب یک عدد بوده و به تعداد واحدها گوشی – دهنی در داخل هر واحد و کلید شستی در صفحه بیرونی استفاده می شود .
2) مشخصات فنی محصول ( مدل انتخاب شده که در طرح حاضر مبنای محاسبات و برآوردها وا قع گردیده ) به طورخلاصه عبارت است از : الف – تغدیه : برق شهر با ولتاژ 220 ولت و فرکانس 50 یا 60 هرتز ب – قابل کاربرد در یک طبقه قابل افزایش تا 4 طبقه ج- دارای دیود نشان دهنده برداشتن گوشی جهت اطلاع متقاضی ورود د – دارای مدار تقویت صدا و تولید زنگ الکترونیکی 3) مشخصات ظاهری و نحوه عملکرد دربازکن از 4 قسمت تشکیل شده است به شرح زیر : الف – منبع تغذیه: این قسمت وظیفه تامین ولتاژهای لازم جهت تغذیه مدارات الکترونیکی و مکانیزم بازکننده در را به عهده دارد و دو نوع ولتاژ 12 ولت یکی مستقیم و دیگری متناوب تولید می کند .
ب – صفحه کنار درب : این قسمت که درون دیوار کنار در ورودی جای می گیرد از بیرون به صورت یک صفحه می نماید که قسمتهای بلندگو ، میکروفن ، کلید شستی و دیودهای نورانی آن قابل تشخیص است.
با فشار دادن کلید شستی زنگ یک مدار تولید کننده سیگنال زنگ فعال شده و با تشخیص اینکه گوشی مربوطه سرجای خود قراردارد.
پس از تقویت به بلندگویی که در محفظه محل گوشی قرار دارد اعمال شده صدای زنگ توسط صاحبخانه شنیده می شود.
پس از برداشته شدن گوشی توسط صاحبخانه در صفحه بیرونی یک دیود نورانی روشن می شود و سیستم در بازکن آماده مبادله صدا می گردد مکالمات فرد متقاضی ورود به خانه از طریق میکروفن به مدار الکترونیکی پشت صفحه بیرونی منتقل و تقویت شده به گوشی داخل خانه می رسد.
گوشی داخل خانه از یک بلندگو تشکیل شده و زمانی صدا را دریافت می کند که گوشی ازجایگاه خود برداشته شود پاسخهای صاحبخانه نیز از طریق دهنی دریافت شده پس ازتقویت به بلندگوی صفحه بیرونی اعمال می شود .
ج- گوشی – دهنی: به جز عمل مکالمه که توسط گوشی – دهنی انجام می شود صدای زنگ نیز از طریق بلندگوی داخل گوشی پخش گردیده و وجود یک کلید شستی روی بدنه گوشی – دهنی امکان فعال کردن مکانیزم بازکننده درب را به صاحبخانه می دهد .
د- مکانیزم قفل بازکن: این مکانیزم در اثر فشارقرار دادن یک دکمه که بر روی بدنه گوشی – دهنی قرار دارد فعال شده دستگیره قفل را به عقب کشیده باعث باز شدن درب می گردد نحوه کار به این صورت است که با هر بار باز و بسته شدن درب سیستم فنری مکانیزم شارژ شده و توسط یک زبانه نگه داشته می شود با فشار دادن کلید بازکننده در اثر نیروی الکترومغناطیس زبانه مورد بحث کشیده شده سیستم فنری عملکرده باعث کشیده شدن دسته قفل و در نتیجه باز شدن درب میگردد .
اجزا و قطعات متشکله دربازکن به طور کلی از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از منبع تغذیه صفحه کاردرب گوشی دهنی و مکانیزم بازکننده درب هریک ا این قسمتهای نیز دارای اجزایی هستند که کلاً در جدول شماره 1 ثبت شده و نحوه تهیه آنها ذکر گردیده است .
هریک از اجزاء چهارگانه درداخل کیسه پلاستیک گذاشته شده در جعبه مقوایی بسته بندی می شوند.
حد استاندارد در مورد دربازکن استاندارد ملی شماره 1307 در خصوص روشهای اساسی آزمایشهای محیطی دستگاههای الکترونیکی وجود دارد .
فصل سوم: مطالعات فنی طرح جایگاه کالا در صنعت و کالاهای جانشین در بازکن از این نقطه نظر که محصولی تمام شده است و در منازل مصرف دارد کالایی است مصرفی لیکن به عنوان جزئیا ت ساختمان حکم کالائی واسطه ای را دارد که با کاربرد آن در ساختمان جزیی ا زیک کالای سرمایه ای می شود.
کالای مورد نظر با توجه به امکانات و تسهیلات که دارد جانشین ندارد لیکن با حذف یا اضافه نمودن بعضی ازامکانات آن جانشین هایی خواهد ااشت به شرح زیر است : دستگیره های چکشی یا انواع دیگر که به وسیله دست به صدا در می آمدند و صاحبخانه را ازورود مهمان با خبر میک ردند این کالای جانشین تنها یک وظیفه از سه وظیفه اصلی در بازکن را ایفا می کند و اینک متروک شده و معمولاً در روستاها کاربرد دارد .
زنگ اخبار که با انواع دیگر الکترومکانیکی و الکترونیکی هنوز هم پر مصرف می باشد ولی مانند دستگیره های چکش تنها خبر کننده است .
دربازکن های تصویری : این نوع دربازکن به جز انتقال صدا و ظیفه انتقال تصویر مهمان را نیز به عهده دارد و به این ترتیب دارای چهار وظیفه اصلی است .
در حال حاضر در احداث ساختمانهای جدید اکثراً در بازکن برقی موضع طرح حاضر استفاده می شود و این به دلیل امکانات رفاهی کافی در مقایسه با زنگ اخبار و قیمت ارزان در مقایسه با نوع تصویری در بازکن می باشد .
قابل ذکر است که در ساخت در بازکن ها امکانات دیگری نیز مورد توجه قرارگیرد که میتوان نصب رنگهای ملودی بر روی در بازکن ها به جایزنگ ساده و یا نصب برق اضطراری جهت مواقع قطع برق را نام برد .
بازار: درحال حاضر تقریباً کل در بازکن های مصرفی داخلی بوده و جهت یک دستگاه آن قیمت مصرف کننده حوالی 160000 ریال نوسان دارد .
مشکلات تولید : در حال حاضر در بازکن در داخل تولید می گردد ولی مشکل قابل ذکر در تولید در بازکن همانا شکل ظاهری محصول می باشد این مشکل مربوط می شود به قالب و نوع تزریق مواد که اگر در تهیه قالب دقت شود و شرکت های معتبر جهت تزریق مواد پلاستیک انتخاب گردند این مشکل قابل حلاست مسئله دیگر دقت نمودن در مونتاژ برد الکترونیکی و مونتاژ سایر قطعات می باشد که باایجاد کنترل کیفیت قوی قابل کنترل می باشد .
بررسی و برآوردهای فنی بررسی تکنولوژی و روشهای تولید : قبل از بررسی روشهایی که درمونتاژ محصول مورد استفاده واقع می شوند به نکات مهمی که درتولید محصول اهمیت دارند می پردازیم عمدتاً این نکات عبارتند از : زیبایی ظاهری : نظر به اینکه دو جزء از اجزاء دربازکن مستقیماً درمعرض دید هستند و در عین حال در مکانهایی نصب می شوند که بر روی نماسازی آن مکانها سرمایه گذاری نسبتاً زیادی صورت می گیرد از این رو دقت درهرچه زیباتر شدن این دوجزء که صفحه کناردرب و گوشی – دهنی هستند اهمیت خاصی دارد.
در مورد صفحه کنار درب علاوه بر زیبایی لام است که مقاومت کافی در باربر عوامل جوی و رعایت موارد ایمنی از نظرالکتریکی مورد توجه قرار گیرد .
به این منظور روهشهایمختلفی با توجه به ذوق و سلیقه شرکت های سازنده بکار می رود .
معمولاً از مواد پلاستیکی آبکاری شده و یا آبکاری نشده و آلومینوم رنگ شده با رنگ نشده به این منظور استفاده می شود .
در طرح حاضر به لحاظ رعایت مسائل زیبایی ایمنی و درنهایت اقتصادی از صفحه پلاستیکی آبکاری شده استفاده می شود در مورد گوشی – دهنی نیز تزریق و آبکاری قطعات پلاستیکی بدنه و گوشی اهمیت دارد تهیه قالب کاملاً زیبا و سپس استفاده ازمواد اولیه مناسب و دقت در تزریق قطعات ضامن تهیه محصولی زیبا خواهد بود.
در مورد دو جزء قفل بازکن و منبع تغذیه که بدنه آنها فلزی است پرسکاری صاف نداشتن پلیسه دقت در رنگکاری بدنه اهمیت دارد هرچند این دوجزء از نظر زیبایی اهمیت دو جزء قبلی را ندارند لیکن به منظور جلب نظر خریداران لازم است ظاهر انها نشانگر تولید یک محصول صنعتی باشد .
ایمنی : به دلیل اینکه محصول به طور مستقیم مورد استفاده عموم افراد ازخردسال تا بزرگسال قرار می گیرد و از طرفی از انرژی الکتریکی در محصول استفاده می شود رعایت نکات ایمنی در تولید محصول حائزاهمیت است.
عایق بندی امل منبع تغذیه به منظور جلوگیریا ز انتقال ولتاژ برق شهر به صفحه جلوی درب و گوشی – دهنی عایق بندی مناسب صفحه کنار درب که در تماس با عوامل جوی است به منظور جلوگیری از اتصالات الکتریکی که منجر به عواقب بعدی مانند آتش سوزی می شود از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد .
از طرف دیگر طراحی محصول باید به نحوی باشد که درمقابل باز شدن درب به صورت ناخواسته ایمنی داشته باشد.
کنترل ورودی درمورد قفل بازکن و طراحی و ساخت جزء گوشی – دهنی به گونه ای که احتمال اتصال ناخواسته ولتاژ عمل کننده مکانیزم قفل بازکن تقریباً صفر باشد نکات کلیدی در این ایمنی هستند .
کیفیت نحوه عملکرد : ازنظر عملکرد نکات کلیدی عبارتند از کافی بودن تقویت صوت به منظور وصول آسان صدا به دو طرف مکالمه و عاری بودن از پارازیت و قدرت کافی مکانیزم قفل بازکن این موارد لازم است که در طراحی محصول مورد توجه قرار گرفته و کنترل کیفیت نیز بازرسیه ای لازم صورت گیرد .
مونتاژ برد الکترونیک : بردهایالکترونیکی به روشهای مختلفی مونتاژ می شوند که متداول ترین آنها ذیلاً مطرح می شوند : الف) مونتاژ قطعات الکترونیکی: جهت مونتاژ قطعات الکترونیکی برروی مدار چاپی روشهای زیرمرسوم می باشد : 1-الف – مونتاژ قطعات توسط دست : در این روش قطعات الکترونیکی که پایه های انها قبلاً بریده و به شکل دلخواه درآمده اند به توسط دست و با استفاده از برد مونتاژ شده الگو مونتاژ می گردد .
2- الف – مونتاژ قطعات به صورت نیمه اتوماتیک: در این روش میزهای کامپیوتری بکار می رود که با برنامه ریزی جهت برد دلخواه به ترتیب موقعیت قطعات روی مدار چاپی و موقعیت ظرف حاوی قطعه مورد نظر مشخص شده و بدون اشتباه امکان مونتاژ دستی قطعه فراهم می آید .
3-الف – مونتاژ قطعات با دستگاه اتوماتیک: در این روش معمولاً از چهار نوع ماشین استاده میشود حسب اینکه چه نوع قطع ای را بخواهیم مونتاژ کنیم ماشینهای متفاوتی مورد نیاز می باشد این قطعات به چهاردسته اکسیال ( محوری ) رایال ( شعاعی ) آی سی ها و سایر قطعات تقسیم می شوند.
در مورد قطعات محوری ماشین های مونتاژ با نام Axial Insertion Machine به کار می رود این ماشینها امکان ای را دارند که انواع قطعات اکسیال را از قبیل مقاومت دیود سلف و سایر قطعات مشابه را در محدوده اندازه های تعریف شده در برد مونتاژ نمایند .
این قطعات لام است که به صورت نواری به ماشین داده شوند ماشین های محوری ( رادیال ) امکان مونتاژ قطعات با پایه های ایستاده مانند خازنها ، ترانزیستورها و سایر قطعات مشابه در محدوده اندازه های تعریف شده را دارند .
در این نوع ماشینها نیز قطعات به صورت نواری به ماشین تغذیه می شوند .
نام این ماشینها Radial Insertion Machin می باشد .
جهت مونتاژ آی سی ها از ماشین هایی با نام Ic Insertion Machine استفاده می شود که امکان مونتاژ انواع آی سی در محدوده اندازه های و انواع پکیچ ها ی تعریف شده ار ادارا می باشند .
تغذیه این ماشینها با استفاده از Magazin حاوی آی سی صورت می گیرد .
درمورد سایر قطعات الکترونیکی مانند نگهدارنده فیوز ، خازنها و مقاومتهای بزرگ ، ترانسفورماتورها و … به لحاظ اینکه دارای تنوع زیادی هستند جهت تولیدات بسیار انبوه ، این نوع ماشینها به صورت سفارشی ساخته می شوند .
مونتاژ برد با استفاده ازماشین مستلزم سرمایه گذاری کلان ارزی ، هزینه بالا جهت تولیدهای بسیار انبوه مورد استفاده دارد .
از سه روش مذکور روش 1-الف مناسب طرح حاضر می باشد زیار از یطرفی در روش 2- الف قیمت میز کامپیوتری گران بوده و دارای ارزبری است و دقت مورد نیاز نیز با تمرین کارگر قابل حصول خواهد بود روش 3 – الف نیز با توجه به ظرفیت محدود طرح مقرون به صرفه نمی باشد .
ب ( انتقال بردهای الکترونیکی : نحوه حمل و انتقال بردهای الکترونیکی قبل از مونتاژ ، حین مونتاژ و پس از آن نیز با روشهای مختلف خواهد بود که از اهمیت قابل توجه برخوردار است که ذیلاً تشریح می گردد : 1-ب – حمل و انتقال با استفاده از ظرف و به صورت دستی که مستلزم تهیه تعدادی ظرف و ارابه می باشد .
هزینه اولیه مورد لزوم کم بوده لیکن پرسنل حمل و نقل مورد نیاز میباشد .
2-ب – حمل و نقل با کانوایر : کاملترین نوع از نظراتوماسیون کانوایر مدار بسته می باشد در ابتدای حلقه یک برد مونتاژ نشده روی فریم مخصوص که روی کانوایر قابل حرکت است قرار می گیرد .
این فریم از مقابل ایستگاههای مختلف مونتاژ گذشته و در هر ایستگاه تعداد قطعه مورد نظر روی آن مونتاژ می گردد در نهایت به دیگ قلع رسیده و به طوراتوماتیک قلعکاری شده سپس از مقابل ایستگاههای تعمیر مکانیکی و بازبینی گذشته به ایستگاه تست می رود.
در این ایستگاه که امکان بازگرداندن برد خراب وجود دارد بردهای مونتاژ شده سالم از فریم برداشته شده و در جعبه گذاشته می شوند و فریم خالی به ایستگاه ابتدای حلقه می رسد و همینطور کار تکرار می گردد .
نظر به کوچک بودن مساحت بردها و تعداد تولید کم روش 1-ب – مورد استفاده واقع می شود .
ج) قلعکاری بردهای مونتاژ شده : قلعکاری بردهای مونتاژ شده به روشهای زیر امکان پذیر است: 1-ج – با استفاده از هویه توسط کارگر که مستلزم صرف وقت زیاد می باشد و معمولاً جهت ظرفیت های بسیار پایین مورد استفاده قرار می گیرد .
2-ج- با استفاده از دیگ قلع تماسی : این دیگ قلع دارای یک حوضچه قلع می باشد که سطح آن ثابت نگهداشته شده است و در اثر حرکت یک کانوایردی که در روی فریم ثابت شده است به سطح بالایی حوضچه تماس برقرار نموده و قلعکاری صورت می گیرد .
امکان گرم کردن و تمیز کردن برد با کلوفونیوم در بعضی انواع وجود دارد .
3-ج- استفاده از دیگ قلع موجی : در این نوع دیگ قلع ، قلع مذاب از یک شیار که به اندازه عرض کانوایر آن است فوران می کند و سطح زیرین برد را که از روی آن با سرعت کم و ثابت حرکت می کند قلعکاری میکند .
مراحل گرم کردن برد و تمیز نمودن برد توسط کلوفونیوم قبل از قلعکاری انجام می شود .
این روش جهت قلعکاری بردهای با کیفیت بهتر و دورو استفاده دارد این نوع دیگ قلع نیز دارای مدلهای مختلفی است که بعضاً امکان قلعکاری بردهای مونتاژ شده با قطعات SMD را نیز دارا می باشند .
تست اجزاء نظر به اینکه اجزاء در بازکن هریک به طور مستقل باید بتواند کار کنند در ایستگاههایی این اجزاء مورد آزمایش عملکرد واقع می شوند .
به این منظور روشهای زیر قابل استفاده هستند : الف – پیش بینی یک میز آزمایش خاص جهت تست هر جزء به طوریکه با وصل اتصالات مربوطه توسط نشان دهنده هایی و یا به صورت طبیعی سالم بودن جزء مشخص گردد .
حمل و نقل در این شیوه با استفاده از ظرف و یا توسط کانوایر صورت می گیرد .
ب – در این روش وصل اتصالات با استفاده از ربوت و یا سیستم اتوماتیک صورت گرفته و دستگاه سالم تشخیص داده شده به سمت بسته بندی پیش می رود دستگاه ناسالم به قسمت دیگری که جهت تعمیر پیش بینی شده فرستاده می شود .
در این طرح از روش الف استفاده می شود .
بسته بندی در بسته بندی نیز دو روش ماشینی که استفاده از دستگاههای خاص لازم است و روش دستی که نیاز به ماشین خاصی ندارد شناخته می شود .
نقل و انتقال نیز به دو شیوه با کانوایر و بدون کانوایر عملی است در این طرح از روش دستی استفاده می شود .
تشریح فرآیند : فرآیند مونتاژ در واحد در بازکن شامل بخش مونتاژ برد مدار چاپی ، مونتاژ اجزاء تست و بسته بندی می گردد .
مونتاژ برد جهت مونتاژ قطعات بر روی برد ابتدا لازم است که پایه قطعات به اندازه مناس بریده شده سپس به فرم مخصوص خم گردد .
این کار در ایستگاه قطع و فرم دهی پایه قطعات انجام می شود .
در دو ایستگاه مونتاژ قطعات الکترونیکی بر روی برد صورت می گیرد به این ترتیب که در یک ایستگاه برد مربوط به صفحه کنار درب که تعداد قطعات بیشتری دارد مونتاژ شده و به دوبرددیگردرایستگاه دیگرمونتاژمی شوند .
بردهای مونتاژ شده در فریم مخصوص گذاشته شده و از روی دیگ قلع عبور داده میشوند .
پس از عبور از دیگ قلع از روی فریم برداشته شده و به ایستگاه پشت چینی و تعمیر مکانیکی منتقل می شوند .
در این ایستگاهها اضافات پایه های پشت برد چیده شده قلع های اضافی حذف و نقاطی که خوب قلعکاری نشده اند قلع کاری می گردند .
برد آماده شده به ایستگاه تست فرستاده می شود.
در این ایستگاهها برد در دیگ مخصوص قرار گرفته و تست می شود در صورتیکه سالم باشد به ایستگاه مونتاژ اجزاء فرستاده شده در غیر این صورت به این ایستگاه تعمیر مکانیکی عودت میشود.
مونتاژ اجزاء که شامل مونتاژ سه جزء دربازکن می شود .
صفحه کنار درب منبع تغذیه و گوشی – دهنی جزء مکانیزم بازکننده قفل به صورت سفارشی ساخته میشود و تنها در واحد تست و بسته بندی می شود .
الف – صفحه کنار درب: ابتدا بلندگو ، میکروفن در محل خود ثابت می شوند وسپس برد مدار چاپی توسط پیچ و مهره همچنین به قسمت پایینی بدنه بسته میشود .
سیم های رابط داخلی وخارجی بریده شده و قسمتهای مختل لحیم کاری می شوند .
اینک منبع تغذیه آماده تست است که به ایستگاه مربوطه ارسال می شود .
ج گوشی – دهنی: ابتدا برد مدار چاپی بر روی بدنه زیرین با پیچ بسته می شود .
سپس ترمینالها یکی یکی درجای خود قرار گرفته بسته بندی می شوند .
سیم های ارتباطی به قسمتهای مربوطه لحیم کاری می شوند .
زبانه فشار دهنده کلید در جای خود مونتاژ می گردد .
در مورد بدنه گوشی نیز بلندگو و میکروفن درجای خود ثابت شده و سیم های ارتباطی لحیم میشوند قطعه رویی گوشی گذاشته شده و توسط یک پیچ محکم می گردد .
اکنون جزء گوشی – دهنی آماده تست بوده که به این ایستگاه ارسال می شود.
کنترل کیفیت کنترل کیفیت پیش بینی شده در طرح تولید حاضر از جهار نوع کنترل تشکیل شده است با توجه به اینکه در بازکن پس از خرید اری در منازل نصب میشود.
و پس از نصب مورد آزمایش واقع میشود و خرابی جزیی از محصول باعث کار دوباره برای نصب کننده است اطمینان از سالم بودن محصول از اهمیت بالایی برخوردار است .
از نظر مسائل ایمنی نیز با توجه به اینکه از طرفی صفحه بیروین با تغییرات و نزولات جوی در تماس است و از طرف دیگر مصرف کننده ناچار به تماس با چند جزء آن است اهمیت موضوع در خور توجه است .
از نظر کیفیت محصول نیاز به کنترل دارد زیرا اگر در اثرنامساعد بودن کیفیت قفل درب بازکن با فرمان ،بدون فرمان و یا در اثر ضربات و نوسانات به درب ناخواسته عمل کند در مقابل سرقت امنیتی نخواهد بود .
برای اطمینان ازکیفیت محصول و کیفیت محصولات نیمه ساخته چه در داخل و چه در خارج واحد کنترل های چهارگانه به شرح زیر اعمال میشوند : کنترل ورودی که جهت مواد اولیه و قطعات نیم ساخته وارد شونده به واحد به ترتیب زیر و به صورت نمونه برداری تصادفی صورت می گیرد .
الف – قطعات الکترونیکی : ازنظرانطباق با مشخصات خواسته شده با توجه به مشخصات مندرج در روی قطعه و آزمایش قطعه با وسایل اندازه گیری .
ب – قطعات الکترونیکی : از نظر انطباق با مشخصات خواسته شده به وسیله آزمایش با وسایل اندازه گیری و کنترل ظاهری قطعه از نظر سالم بودن ج- قطعات الکترومکانیکی سفارشی : از نظر انطباق با اندازه های خواسته شده سالم بودن ظاهری کامل بودن اجزاء با آزمایش دستی و مشاهد ه .
د – قطعات مکانیکی: از نظر اندازه ها، استفاده از وسایل اندازه گیری مکانیکی از نظر دقت نقاشی در مورد قطعات نقاشی شده با مشاهده چشمی .
از نظر دقت آبکاری قطعات آبکاری شده با مشاهده چشمی و از نظر اندازه با استفاده از وسایل اندازه گیری مکانیکی و آزمایش عملکرد.
ه– قطعات پلاستیکی : از نظر شکل ظاهری با مشاهده چشمی و از نظر مقاومت قطعه از نظر ابعاد و اندازه با وسایل اندازه گیری و کیفیت مناسب مونتاژ آنها به یکدیگر.
و – سیم و کابلها : از نظر انطباق با مشخصات کنترل علامت استاندارد و در مورد کابل گوشی علاوه بر این موارد آزمایش هادی کابل نیز ضروری است .
کنترل کیفیت در جریان ساخت جهت اطمینان از کیفیت ساخت در مراحل میانی فرایند این بخش پیش بینی شده است .
پرسنل کنترل کیفیت در ایستگاههای تست حاضر شده به صورت تصادفی تعدادی را انتخاب نموده و تست عملکرد بر روی آن انجام می دهد .
تعداد کمتری نیز جهت آزمایشهای دقیق تر به آزمایشگاه برده می شود .
کنترل کیفیت محصول نهایی اجزاء محصول که در پایان خط مونتاژ آزمایش میشوند و آماده بسته بندی می گرند بوسیله پرسنل کنترل کیفیت به صورت تصادفی و نمونه برداری تعدادی انتخاب شده و آزمایش کامل می شوند در صورتیکه درمشخصات محصول نقصانی مشاهده شود.
حسب نوع اشکال همان محصول و یا دسته ای از محصول که نمونه در آن بوده است جهت اصلاح و تست مجدد به خط بازگردانده میشود در صورتیکه اشکالی عمومی بر روی محصول بروز کند که در روند خط تولید قابل حل نباشد مسئله به آزمایشگاه ارجاع می گردد .
کنترل اطمینان انی کنترل که به عنوان کنترلی بر کار پرسنل کیفیت و پرسنل تولیدی محسوب می شود از محصول بسته بندی شده قبل از اینکه به انبار محصول برده شوند نمونه هایی انتخاب می شود و آزمایش عملکرد به صورت کامل بر روی آنها اجرا می شود .
در صورتیکه آزمایشها موفق باشد محصول به انبار جهت انتقال به بازار برده میشود و در صورت داشتن اشکال حسب اینکه چه نوع عیبی مشاهده گردد آن محصول و یا دسته ای از محصول که شامل این محصول بوده است به تولید بازگردانده میشود .
ظرفیت ظرفیت واحد برای شرایط عملکرد به ترتیب زیراست : تعداد شیفت یک شیفت ساعات مفید ( فعال ) هر شیفت 7 ساعت و 20 دقیقه تعداد روزکاری سالانه 270 روز با توجه به رعایت نکات زیر 25000 دستگاه در سال پیش بینی می شود.
الف – رعایت میزان سرمایه گذاری ثابت و در گردش به منظور اینکه طرح در محدوده صنایع کوچک باشد .
ب – قرارداشتن نقطه سربه سر ج – حداکثر بهره گیری از راندمان پرسنل تولیدی با توجه به لزوم پیش بینی حداقل ایستگاههای مونتاژ.
مواد اولیه مواد اولیه مورد نیاز با توجه به نحوه تهیه آن درجدول شماره1درج شده است .
تجهیزات تولیدی با توجه به فرآیند مونتاژ به ترتیب تجهیزات زیر مورد نیاز می باشد : جدول شماره 1 : مشخصات ، مقدار و نوع مواد اولیه مورد نیاز ابزار و وسایل جهت فرم دهی و خم نمودن پایه قطعات الکترونیکی که در ایستگاه فرم دهی مورد استفاده واقع میشود : این ابزار با سفارش در داخل امکان ساخت و تهیه دارد با توجه به کل قطعات که جهت برش پایه مورد نیاز است یک ایستگاه فرم دهی وقطع پایه قطعات کافی است .
ایستگاه مونتاژ برد تعداد و ایستگاه جهت مونتاژ قطعات الکترونیکی بر روی برد مدار چاپی مورد نیاز است هریک ا ز این ایستگاهها تشکیل شده از یک میز یک فیکچستر که فریم نگهدارنده برد مدار چاپی را ثابت میکند تعدادی پنس ، سیم چین ، پیچ گوشتی و یک اهم متر عقربه ای نیز به عنوان ابزار کار در این ایستگاه استفاده میشود .
دیگ قلع با توجه به ظرفیت کم تولید برد مونتاژ شده کوچترین دیگ قلع کفایت می کند لیکن پیشنهاد می شود با توچه به دستیابی به کیفیت بالا امان مونتاژ بردهای بزرگتر امکان بره گیری از تکنولوژی SMD یک دیگ قلع خارجی حداکثرعرض برد 26 سانتیمتر از نوع موجی که مناسب جهت قلعکاری با SMD نیز باشد .
تهیه گردد این دیگ قلع به قدرت 2/2 کیلووات الکتریکی نیاز دارد .
بدیهی است در مراحل اولیه طرحم امکان استفاده ازدیگ قلع های ایرانی که با قیمتی نازلتر قابل تهیه هستند موجود می باشد .
ایستگاه پشت چینی و تعمیر مکانیکی که ابزار آن بعضاً داخلی و بعضی از خارج تهیه میشوند ابزار داخلی دستی بوده شامل پیچ گوشتی – پنس ، سیم چین و دم باریک و ابزار خارجی آن شامل هویه ، قلع کش کنترل دارو اتومایتک ، ذره بین های رومیزی چراغدار و سیم چین بادی میباشد .
ایستگاه تست برد یک ایستگاه از این نوع مورد نیاز است که با استفاده از امکانات داخلی قابل ساخت می باشد این ایستگاهها که سفارشی ساخته میشود با سه فیکسچر جهت سه عدد برد امکان تست هر سه برد را خواهد داشت .
کانوایر مونتاژ یک کانوایر حلقوی به طول مجموع 18 متر به منظور مونتاژ پیش بینی شده است بردهای قلعکاری شده به ابتدای این کانوایر تغذیه شده که به ترتیب به ایستگاههای مختلف مونتاژ تست تعمیر بسته بندی و غیره می رسد .
ایستگاه تعمیر الکترونیکی در این ایستگاه که امکان تست نیز پیش بینی شده است ابزار مورد نیاز تعمیر نیز تعبیه شده است این ابزار شامل ذره بین چراغ دار ، هویه و قلع کش اتوماتیک ، اهم متر و یک سری ابزار دستی از قبیل سیم چین ، دم باریک ، پیچ گوشتی می باشد .