انسان از زمانهای بسیار دور، علاوه براینکه با شکار حیوانات می توانست مواد غذایی خود را تهیه کند، از پوست آنها نیز به عنوان وسیله مناسبی برای گرم نگه داشتن بدن خود استفاده می کرد.
پیشرفت تمدن در طول تاریخ در اثر خواسته و آرزوهای انسان به وجود آمده است.
به این دلیل انسان مواد و وسایل موجود را صرفاً به عنوان وسیله گذران زندگی و ادامه حیاتش محدود نکرده است، بلکه از آن به طریقه استفاده کرده است که بتواند آسایش و راحتی او را بیشتر تأمین کند و این امر در مورد پوشاک نیز عمومیت داشته است.
در یک زمان از طول تاریخ انسان دریافت که رویش مویین پوست حیوانات و رشته های نازک و بلند برخی از گیاهان آمادگی دارند که به وسیله تابیده شدن به دور خود، رشته های بلندی تری را تشکیل دهند که موسوم به نخ است و سپس پی برد که از به هم بافتن این نخ به صورت تار و پود، محصولی می تواند به دست آورد که برای پوشانیدن بدن انسان بسیار مناسب است و آن را پارچه نامید و بعدها متوجه شد که می تواند این پارچه را با مواد رنگ دار طبیعی رنگین کند و به آن زیبایی و ظرافت بخشد.
بدین ترتیب بود که الیاف طبیعی نظیر پنبه و پشم و ابریشم و دیگر الیاف هر یک بنحوی شناخته شدند و انسان نیازمند جهت استفاده از آنها روش علمی و فنی لازم را هم ابداع کرد و همزمان با کاوشها و یافته های دیگری که در سایر زمینه های زندگی و برای رفع سایر نیازمندیها به عمل آورد، ساخت که بتواند از این منابع طبیعی موجود حداکثر استفاده را ببرد.
ریسندگی نخ، جزو اولین صنایعی است که انسان به آن پی برد و ابتدا با استفاده از یک دوک چوبی ساده توانست تعداد بیشماری الیاف را به دور هم بتاباند و نخ را تهیه کند این روش ریسندگی برای قرنها به همان صورت ادامه داشت تا اینکه در قرن چهاردهم، اولین قدمها در راه ماشینی کردن روش ریسندگی برداشته شد و در اروپا و هند نوع پیشرفته تری از دوک ریسندگی اختراع و به کار گرفته شد.
در قرن شانزدهم چرخ ریسندگی جدیدتری ساخته شد.
به طوری که در حین کار هر دو دست کارگر آزاد بوده و می توانست تسلط بیشتری هنگام ریسندگی داشته باشد.
بالاخره در قرن هیجدهم ماشین ریسندگی اختراع شد و سیستم تهیه نخ کاملاً دگرگون شد.
بافندگی عمل تبدیل نخ به پارچه است و تصور می شود که اولین دستگاه بافندگی قاب چوبی ساده ای بوده است، که در روی این قاب، یک سری نخ ثابت وموازی یکدیگر عموماً در جهت طول و به نام نخ های تار قرار می گیرند نخهای دیگر یکی یکی از لابه لای نخهای تار و متناوباً رو به زیر نخهای تار قرار می گیرند.
که آنها را نخهای پود می نامند.
دومین مرحله پیشرفت بافندگی، اختراع ماشین بافندگی دستی بود.
این نوع دستگاه سرعت تولید را افزایش داد و سبب پیشرفت صنعت پارچه بافی گردید و تجارت پارچه بین کشورهای مختلف نیز توسعه یافت.
در قرن هیجدهم با ظهور انقلاب صنعتی در انگلستان، نیروی بخار بتدریج جای نیروی دست را گرفت و تحولات بعدی بویژه در قرن نوزدهم نیز سبب توسعه روز افزون این صنعت شد.امروزه پیشرفته ترین ماشینهای بافندگی ساخته شده اند که قابلیت پیاده کردن پیچیده ترین نقشه های بافت پارچه را دارا هستند.
فصل اول: اساسنامه و کلیات وسوابق اساسنامه شرکت تولید پوشک بچه سهامی خاص شماره ثبت: تاریخ ثبت: قوه قضائیه اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور آگهی تأسیس شرکت خلاصه اظهار نامه و اساسنامه شرکت پوشک بچه سارا سهامی خاص که در تاریخ -------تحت شماره ---- در این اداره به ثبت رسیده و در تاریخ ------ از لحاظ امضاء ذیل تکمیل گردیده برای اطلاع عموم در روزنامه کثیر الانتشار آگهی می شود.
1- موضوع شرکت: شرکت پوشک بچه سارا 2- مدت شرکت: از تاریخ بمدت نامحدود 3- مرکز اصلی شرکت: 4- سرمایه شرکت: مبلغ ریال منقسم به 5/0 سهم ریالی با نام – بی نام که مبلغ ریال آن طبق گواهی شماره ------ مورخه ------ بانک رفاه پرداخت و بقیه در تعهد صاحبان سهام می باشد.
5- اولین مدیران شرکت: محمد کرمی مشمپا – حجت الله نصری – مهدی فلاح برای مدت دو سال انتخاب شدند.
6- دارندگان حق امضاء : امضاء کلیه اسناد و اوراق بهادار و تعهد آور بانکی با امضاء 7- اختیارات مدیر عامل: به شرح در ماده اساسنامه 8- بازرسی اصلی و عدل البد ل شهرام کرمی بمست بازرسی اصلی و علی نصری بسمت بازرسی علی البدل برای مدت یکسال انتخاب شدند.
رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان قوه قضائیه اداره کل ثبت اسناد و املاک کشور اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اظهار نامه ثبت شرکتها سهامی خاص / عام 1- نام شرکت: شرکت پوشک بچه سهامی خاص 2- هویت کامل واقامتگاه موسسین: 1- محمد کرمی مشمپا فرزندنیت علی شماره شناسنامه 51110 صادره از میانه به آدرس: ابیک خ ازادگان بالاتر از مدرسه امام موسی کاظم ع 2- حجت الله نصری شماره شناسنامه صادره از به آدرس : 3- مهدی فلاح فرزند یوسف شماره شناسنامه 12665 صادره از تبریز موضوع شرکت: با توجه به اینکه نوع برخورد قبلاً مشخص شده و آن سهامی خاص می باشد در رابطه با نوع فعالیت شرکت یا همان پو شک بچه می باشد آغاز به کار کرده است.
4- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک: مبلغ کلی شرکت --------- ریال بوده است که براساس سهام و نیمی از مبلغی که پرداخت شده است.مبلغ ------- ریال آن نقد پرداخت شده است و مابقی آن به صورت چک و اقساط پرداخت می شود.
5- تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آنها در صورتیکه سهام ممتاز موردنظر باشد تعیین خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام: محمد کرمی مشمپا 33% سهم حجت الله نصری 33% سهم مهدی فلاح 33% سهم بخش اول نام – موضوع – مدت و مرکز اصلی شرکت ماده ا) نام شرکت نام شرکت عبارت است از شرکت تولیدی پوشک بچه (شرکت سهامی خاص) ماده 2) موضوع شرکت موضوع شرکت عبارت است از: تولید پوشک بچه ماده 3) مدت شرکت از تاریخ ثبت بمدت نامحدود تعیین شده است.
ماده 4) مرکز اصلی شرکت و شعب آن: مرکز اصلی شرکت : کلیـات و سـوابـق 1-1-معرفی اجمالی پروژه 2-1-معرفی محصول 3-1-سوابق تولید 4-1-کاربرد محصول 5-1-مصرف کنندگان 1-1معرفی اجمالی پروژه: پروژه تولید پوشک بچه در زمینی به مساحت 2000 متر مربع احداث گردیده وبا ظرفیت تولید 10000000 بسته پوشک بچه که هر کدام دارای 10 پد پوشک بچه می باشد.
این پروژه تولید محاسبات زیر را در بردارد که در فصول مختلف این پروژه به معرفی این محصول و چگونگی تولید این محصول و همچنین محاسباتی همچون سود خالص سالانه این طرح و مطالب دیگری نظیر قیمتی که کالا بر خود ما می افتد و قیمت فروش پوشک بچه می باشد.
این پروژه دارای طرح اشتغال زایی فراوان بوده و حدود 28 نفر نیروی کاری اشتغال زایی می شوند.
با در نظر گرفتن این مطلب که یکی از اهداف وزارت صنایع اشتغال زایی می باشد.
2-1-معرفی محصول : محصولات این شرکت شامل پوشک بچه می باشد.
که در سایز های متنوع تولید می گردد.سایز های تولیدی این پوشک که طول آن 230 میلیمتر و 260 میلیمتر و عرض آن 150 میلیمتر و 155 میلیمتر می باشد.
وزن پوشاک بر مبنای طول 26 سانتی متر می باشد.
و الیاف داخل پد 7/0 گرم می باشد.
3-1-سوابق تولید: محصولاتی همچون نوار بهداشتی و پوشک بچه محصولات متنوعی می باشد که در شرکت های مختلف نساجی تولید می شود.
این دستگاه در قرن بیستم ساخته شده و این دستگاه یکپارچه بوده و قسمتهای مختلفی را دارا می باشد.
4-1-کاربرد محصول: این محصولات جهت تولید بچه های شیر خواره مورد استفاده عموم قرار می گیرد.
5-1-مصرف کنندگان: مورد مصرف همه خانواده هایی که بچه شیرخواره(4-1)سال دارند می باشد.
فصل دوم: زمین وساختمان 1-2- زمین مورد نیاز طرح 2-2- ساختمانهای اداری 3-2- ساختمان واحد تولید 4-2- هزینه ساختمان سازی 5-2- پلان طرح 1-2- زمین مورد نیازطرح: مقدارزمین مورد نیاز برای این طرح به متراژ2000 مترمربع می باشد.
جدول شماره (1-2)-زمین مورد نیاز توضیح:این طرح درشهرک صنعتی ابیک می باشد.
2-2-ساختمانهای اداری: ازآنجائی که سرویسهای دیگرکارخانه مثل بخشهای اداری رفاهی وخدماتی نیزبرای ایفای وظایف واحد نقش عمده ای دارندلازم است فضای مورد نیازاین بخشها نیز به طریق مناسب براورد شودبخشهای اداری به منظورهای مختلف مثل اداره کارخانه ارائه سرویس به کارکنان ارائه سرویس به مشتریان وطرفهای قرار داد تامین موادو.....
درکارخانه ها احداث می شوند.
بخشهائی که جهت امور اداری ومالی مورد نیازمی باشد شامل اتاق مدیریت ومنشی به ابعاد 5×6متراتاق حسابداری ومالی5×4متراتاق جلسات 8×5متراتاق مستخدم وآبدارخانه 4×4متراتاق بایگانی ومدارک 3×2متر سریس بهداشتی 4×2مترمی گردد که درصورت منظورنمودن راهروها حداکثرمتراژلازم120 مترمربع تعیین می گردد.
3-2- ساختمان واحد تولید: براساس جدول(2-2)میزان متراژموردنیازسالن تولیدومونتاژطبق ابعاد وتعداد ماشین آلات وهمچنین با منظورنمودن شعاع دو متر بعنوان گردش کارهردستگاه مشخص گردیده است علاوه بر اینکه صرفنظرازمیزان فضائی که جهت ماشین آلات وگردش کارکارگران(حریم کار)منظور شده است براساس ضوابط موجودسایرفضای آزاد جهت عبورومرورویا حرکت لیفتراک درنظرگرفته شده است.
جدول(2-2)- ساختمان واحد تولید 4-2-هزینه ساختمان سازی ومحوطه سازی: هزینه خرید زمین وهزینه محوطه سازی(خاکبرداری وتسطیح و خیابان کشی وپارکینگ فضای سبزدیوارکشی وچراغهای پایه بلند برای روشنایی محوطه)ونیزهزینه های ساختمان سازی(سالن تولید انبارها تعمیرگاه تاسیسات وآزمایشگاه ساختمانهای اداری وسایرموارد)تماما براساس قیمتهای اخذ شده برای شرایط محل احداث واحد محاسبه می گردد محاسبه ساختمان سازی را می توان درجدول(3-2)ومحاسبه محوطه سازی درجدول(4-2) ملاحظه کرد.
جدول(3-2)-هزینه ساختمان سازی جدول(4-2)- محاسبه هزینه محوطه سازی 5-2- پلان طرح: نقشه پیشنهادی مکان یابی ساختمان ها اعم ازسالن تولید،انبارها و......
بر اساس بهینه سازی مسیرهای حمل ونقل موادوپرسنل مطابق اصول مهندسی صنایع درشکل (1-2)مشاهده می شود که هرکدام ازقسمتها به شرح زیرمی باشد.
1- سالن تولید 4-ازمایشگاه 7-پارکینگ 2- امور اداری 5-انبارها 8-فضای سبز 3- ساختمان رفاه 6-نگهبانی نقشه شماره(1-2)- پلان طرح فصل سوم: انرژی وتاسیسات 1-3- انرژی برق.
2-3- انرژی آب.
3-3- سوخت.
4-3- تاسیسات حرارتی.
5-3- تاسیسات برودتی.
6-3- ارتباطات.
7-3- تاسیسات تهویه واطفاء حریق.
1-3-انرژی برق: یکی اززیربنائی ترین تاسیسات جانبی هرواحدتولیدی تاسیسات برق می باشد زیرا هیچ یک ازدستگاههای الکتریکی خط تولید بدون برق قادربه انجام فعالیت نمی باشد علاوه بردستگاههای تولیدی وجود برق برای روشنائی تجهیزات وتاسیسات جانبی نیزلازم می باشد .
برق موردنیازخط تولید براساس مشخصات فنی دستگاهها توان برق مصرفی که درجدول (1-3) نشان داده شده کیلووات می باشد.
جدول(1-3)- محاسبه مصرف برق دستگاههای تولیدی علاوه برخط تولید تاسیسات جانبی و همچنین ساختمانی ومحوطه کارخانه نیزمصرف کننده برق می باشد هرمترمربع ازساختمانها ومحوطه نیازبه20 و10 وات برق داردمصرف برق آزمایشگاه تاسیسات وتعمیرگاه 19 کیلووات ومصرف برق روشنائی محوطه وساختمان 32.6 کیلووات برآورد می گردد جدول(2-3) محاسبه برق واحد را نشان میدهد.
جدول(2-3)- محاسبه برق واحد 2-3- انرژی آب: حفریک حلقه چاه عمیق یا نیمه عمیق(بسته به منطقه ای که کارخانه درآن احداث می شود).وهم چنین وجود یک عدد الکترو پمپ مناسب ویک مخزن ذخیره آب ضروری است میزان مصرف آب آشامیدنی وبهداشتی به ازای هرنفر150 لیتربرآورد می گردد بدین ترتیب به حدود 14.1 متر مکعب آب درروز جهت این مصارف احتیاج خواهد بود به ازای هرمترمربع فضای سبزنیز1.5 لیترآب مصرف روزانه است که درمجموع 2.1 مترمکعب نیازروزانه فضای سبزمی باشد درنتیجه مجموع آب مصرفی روزانه 16.4 مترمکعب آب مصرف خواهد شد بنابراین وجودیک عدد مخزن ذخیره آب با گنجایش 100000لیتر ضروری است مصرف برق موتور 7.5 کیلووات برآورد می گردد.
3-3- سوخت: مقدار سوخت مورد نیازاین طرح درجدول (3-3) شرح داده شده است.
جدول(3-3)- انرژی سوخت مصرفی 4-3-تاسیسات حرارتی: جدول(4-3)- تاسیسات حرارتی 5-3- تاسیسات برودتی: به ازای هر100 مترساختمان اداری یک کولر وبه ازای هر200تا250متر فضای کارگاهی یک عدد کولر6000 آبی درنظرمی گیریم.
تعداد کولرمورد نیازدر این طرح 5کولر6000 وبرای ساختمان اداری 2 کولراست.
6-3- ارتباط: برای هرواحد تولیدی حداقل دو خط تلفن ویک دستگاه فاکس پیش بینی می شود که هزینه آن برابر4 میلیون ریال پیش بینی می شودوبرای هزینه های مصرفی تلفن در سال 86 اجرای هرپالس 44.8 ریال پیش بینی می شود.
7-3- تاسیسات تهویه واطفاع حریق: درواحد هیچگونه مسئله عمده آتش سوزی وجود ندارد اما به لحاظ پیش گیری باید درنقاط حساس مانند سالن تولید مخزن نگهداری گازوئیل کوره شوفاژ تابلوهای برق انبارمواد وآزمایشگاه بطورمنطقه ای ازکپسولهای قابل حمل ونقل استفاده گردد لذا درمجموع 17 عدد کپسول آتش نشانی مورد نیازمی باشد.
جدول(5-3)- هزینه های سرمایه ای تاسیسات وانرژی جدول(6-3)- هزینه های مصرفی انرژی فصل چهارم: نیروی انسانی 1-4- نیروی انسانی مورد نیاز.
2-4- حقوق ودستمزد.
3-4- شرح وظایف پرسنل.
4-4- سازماندهی نیروی انسانی.
1-4- نیروی انسانی مورد نیاز: نیروی انسانی و بکارگیری بهینه آن درامرتولید یکی ازپارامترهای موثردرمیزان تولید می باشد.
با توجه به تعداد دستگاه ها و سه شیفت بودن کارگران میزان کارگر و امور اداری این واحد پوشک بچه به صورت جدول زیر در نظر گرفته می شود.
جدول(1-4)- مشخصات نیروی انسانی 2-4- حقوق ودستمزد: مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل معیارهای متداول میباشد.کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق و مزایای سالیانه هریک ازآنها وجمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمال محاسبه حقوق سالیانه برمبنای16.4 ماه درسال انجام می گیرد همچنین براساس مصوبات سازمان بیمه تامین اجتماعی 23درصد ازکل حقوق پرسنل به عنوان حق بیمه تامین اجتماعی (شامل بیمه خدمات درمانی بیمه ازکارافتادگی بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری) هزینه بیمه سهم کارفرما می باشدکه باید به مجموع حقوق پرداخت شده اضافه گردد جدول (2-4) چکیده ای ازمحاسبات را نشان می دهد.
جدول(2-4)-حقوق ودستمزد 3-4- شرح وظایف پرسنل: 1-3-4-وظایف پرسنل تولیدی: دراین بخش باتوجه به لیست ماشین آلات ارائه شده پرسنل کارگاه برآورد می گردد حد تخصیص مورد نیاز برای کاربا ماشین ومیزان وابستگی ماشین به کارگر (درجه اتوماسیون ماشین) ازعوامل تعیین کننده ای است که مشخص می کند هرماشین چه تعداد پرسنل وباچه مهارتی لازم دارد با توجه به موارد فوق مهارتهای مورد استفاده درصنایع به ترتیب تخصص ومهارت عبارتند از: مهندس وسرپرست کارگر و کارگر تعمیرات وکارگرساده.
دراین واحد با توجه به ویژگیهای فنی فرایندوحدود تخصصی مورد نیازماشین آلات پرسنل تولیدی شامل خط تولید انباروآزمایشگاه که درزیروظایف آنها رامی آورد.
که پرسنل تولیدی درنظرگرفته شده دارای وظایف زیرمی باشد: یک نفرمهندس جهت نظرات وسرپرستی خط تولید دو نفرسرپرست کارگران و دو نفر کارگرتعمیرات دستگاه و دو نفر کنترل کیفیت مواد اولیه حین تولید ومحصول نهایی وانجام آزمایشهای لازم کنترل کیفیت و در هر شیفت کاری یک نفر اپراتور و یک نفر جهت تعمیر دستگاهها و یک نفر خدمات چی و 4 نفر جهت بسته بندی نیاز می باشند که در دو شیفت کاری مجموعاً 12 نفر کارگر مشغول به کار می باشند.
2-3-4- وظایف پرسنل غیرتولیدی: دراین قسمت با توجه به تعداد پرسنل تولیدی ومیزان مبادلات تجاری واحد و.....
وظایف پرسنل غیرتولیدی واحد برآورد می شود شامل زیر است.
مدیریت:یکی ازارکان اساسی واحد تولیدی بوده واگرنقش مدیریت دریک واحد بخوبی ایفا شود تاثیر مهمی دررسیدن به اهداف مورد نظر دارد مدیر عامل مسئول مستقیم کلیه عملیات مدیریتی خواهد بود که یک نفر برای تصدی این مسئولیت کافی است.
مدیر فروش (بازرگانی): که مهندس صنایع یا مدیریت صنعتی بوده و وظیفه آن بازاریابی و تبلیغات جهت فروش تولیدات واحد می باشد.
پرسنل اداری مالی وخدماتی:یک نفر برای انجام اموردفتری حسابداری کارگزینی و2نفر برای حسابداری در نظرگرفته می شود.
همچنین برای امورسرایداری هم باید ازهمان دو نفر استفاده شود.
و همچنین 2 نفر جهت نگهبانی واحد تولیدی در دو شیفت کاری مشغول به کار می باشند.
4-4- سازماندهی نیروی انسانی: سازماندهی نیروی انسانی این طرح به صورت زیراست.
نمودار(1-4)-سازماندهی نیروی انسانی فصل پنجم: طراحی وتولید 1-5-فرایند تولید.
2-5-نمودار فرایند تولید.
3-5-مواد اولیه ومنابع تامین آن.
4-5-ابزارووسایل موردنیاز.
5-5-طرح استقرار ماشین آلات.
6-5-برنامه زمان بندی اجرای پروژه.
7-5-مکان یابی ومحل اجرای طرح.
1-5-فرایند تولید: فرآیند تولید شامل مراحل زیر می باشد: 1- خمیر 2- آسیاب 3- شکل بالشتک 4- توزیع تیشو(لایه فوقانی و تحتانی) 5- قطعه بندی بالشتک 6- برش فیلم P.E 7- زدن چسب داغ 8- چسباندن لایه ها با اعمال چسب داغ 9- زدن نوار چسب جداشونده 10- بخش تولید نهائی محصول 11- بسته بندی موازی محصولات ساختار ماشین: فرام تغذیه خمیر pulp : دارای لیفتر الکتریکی و توسط یک نقد به سادگی بهره برداری می شود.
دستگاه خمیر همزن : سیستم پیشرفته با سیستم پس زن الیاف برای کاهش هزینه تولید.
تا کننده ورق پد : استیل ضد زنگ و بسیار رقیق قابلیت چند برابر کردن دیمانسیونها طراحی منحصر به فرد و خصوصیات عالی القاء کننده پد: پدها را در دو ردیف 5/2 متری که برای بسته بندی آماده است ردیف می نماید.
سیستم رولینگ چسب داغ: این دستگاه به فشار حساس است خطوط چسب را روی ورقه های سیلیکونی پد می کشد و به سادگی قابلیت کارگر و نگهداری آن امکان پذیر است.
B: چسب داغ C : الیاف غیر تافته D: فیلم PE E: تیشو F: خمیر 2-5-نمودارفرایند تولید: خمیر آسیاب شکل بالشتک توزیع تیشو (لایه فوقانی و تحتانی) قطعه بندی بالشتک برش فیلم P.E زدن چسب داغ چسباندن لایه با اعمال چسب داغ زدن نوار چسب جدا شونده بخش تولید محصول نهایی بسته بندی موازی محصولات 3-5-مواد اولیه ومنابع تامین آن: مواد اولیه موردنیاز جهت تولید پوشک بچه عبارتند از : 1- خمیر فلاف 2- تیشو 3- فیلم P.E 4- الیاف ناتافته 5- کاغذ جدا شونده 6- چسب گرم یک بسته پوشک بچه به وزن 73 گرم بوده که هر پوشک حدود g/pad وزن دارد.
که از مواد زیر به وزن های زیر به ترتیب تشکیل شده است.
1- خمیر فلاف : مقدار مورد استفاده در هر بسته 50 گرم و برای هر پد حدود 5 گرم می باشد.
2- تیشو: مقدار مورد استفاده در هر بسته 9 گرم و در هر پوشک حدود 9/0 گرم می باشد.
3- فیلم P.E : مقدار مورد استفاده در هر بسته 3/2 گرم و در هر پوشک حدود 23/0 گرم می باشد.
4- الیاف ناتافته : مقدار مورد استفاده در هر بسته 6 گرم و در هر پوشک حدود 6/0 گرم می باشد.
5- کاغذ جدا شونده: مقدار مورد استفاده در هر بسته 3 گرم و در هر پوشک حدود 3/0 گرم می باشد.
6- چسب گرم: مقدار مورد استفاده در هر بسته 7/2 گرم و در هر پوشک حدود 27/0 گرم می باشد.
لازم به ذکر است که ما هر 100 بسته پوشک را در یک کارتن کرده و هر 10 عدد پوشک را با کیسه پلاستیکی بسته بندی می کنیم (با چاپ سه رنگ ) خواص مواد اولیه: با توجه به این موضوع های ذکر شده بالا برای تولید 10 میلیون بسته در سال پوشک بچه ما نیازمند به مقادیر زیر از این مواد نامبرده شده هستیم.
با توجه به این که مقداری از این مواد ضایعات می شود.
هر کدام از مواد یک مقدار بیشتر در سال خریداری می کنیم.
جدول(1-5)-هزینه مواد اولیه جدول(2-5)-هزینه وسایل نقلیه وحمل ونقل 4-5-ابزارووسایل مورد نیازطرح: با در نظر گرفتن این که ما به تولید سالیانه 10 میلیون بسته پوشک بچه نیازمند هستیم.
مشخصات دستگاه بافت پوشک : دستگاه بافت پوشک از سه قسمت تشکیل شده است: 1- ماشین تولید پوشک 2- سیستم شکل دهنده و بسته بندی 3- سیستم فنیشینگ ولتاژ: 380 ولت، 50 هرتز قدرت: 4 دنده 5/5 کیلوولت بر ثانیه فن خشک کن: دستگاه/ KV 75/0 لیفتر 6 دنده : KV/z 75/0 موتور اصلی : kw3 ترمیتور: 2kw 8 عدد دستگاه چسب زن: 5/1 کیلوولت 4 عدد کل قدرت: 5/13 کیلووات سایز ماشین : طول : 2500 میلیمتر عرض : 750 میلیمتر ارتفاع: 1130 میلیمتر سیستم شکل دهنده و بسته بندی: طول : 2600 میلیمتر عرض: 710 میلیمتر ارتفاع: 1071 میلیمتر سیستم فینیشینگ (چسب زن پایانی): طول 2750 میلی متر سرعت تولید : 200 پد در دقیقه سرعت نرمال : 150-100پد دردقیقه ظرفیت قدرت کل تولید: 29 کیلوگرم سایز محصول: 230 میلی متر – 260 میلی متر و عرض محصول 150 میلی متر – 155 میلیمتر سایز دستگاه: ارتفاع: 4/2متر ، عرض 5/1 متر و طول 5/10 متر می باشد.
وزن دستگاه: 5/4 تن در هر شیفت کاری متوسط تولید دستگاه 150 پوشک در دقیقه است که ما در هر ساعت 9000 پوشک که در مجموع ما به 3دستگاه جهت تولید پوشک بچه نیازمند می باشیم .(با توجه به اینکه ما باید در سال 10 میلیون بسته در سال پوشک بچه تولید نمائیم).
جدول(3-5)-هزینه تامین ماشین آلات وتجهیزات خط تولید 5-5-طرح استقرارماشین آلات: با توجه به فرایندتولید محصول وتوالی عملیات مورد نیاز لازم است روابط ماشین آلات بررسی شود وبراساس این روابط ماشین آلات درکارگاه استقراریابند.
پلان استقرارماشین آلات مطابق شکل(2-5) می باشد که هرکدام ازقسمتها به شرح زیرمی باشد.
محل قرار گیری دستگاه های پوشک بچه که قسمت های مختلف این دستگاه در بخش های قبل توضیح داده شده است.
همچنین آزمایشگاه کنترل کیفیت که به بخش کنترل کیفیت کالای تولید شده و مواد اولیه کالاونیز کارگران بسته بندی می باشد.
نقشه شماره(2-5)- پلان استقرارماشین آلات 6-5-برنامه زمان بندی اجرای پروژه: پیش بینی می گردد که زمان اجرای پروژه 18ماه بطول انجامد مراحل اجرائی انجام یک پروژه صنعتی را می توان به شش فازتقسیم نمود.
فازاول:این مرحله ازپاره ای ازفعالیتها نظیرمطالعات فنی اقتصادی امکان سنجی تا مرحله انتخاب زمین انتخاب تکنولوژی فرآیند عملیات مکان یابی موقت انتخاب مجری طرح مهندس مشاورومدیریت اجرائی به انضمام تهیه وتدوین پیش نویس قراردادهای مربوطه می باشد این فازدراین طرح با توجه به تکنولوژی انتخابی حدود چهارماه بطول خواهد انجامید.
فازدوم: این فازشامل فعالیتهائی نظیرطراحی فرایند تهیه مشخصات عمومی ماشین آلات مکان یابی تجهیزات اصلی انتخاب سازندگان تجهیزات و فروشندگان تکنولوژی وطراحی تفضیلی تجهیزات اصلی وجانبی ودرنهایت طراحی ساختمان های کارخانه می باشدکل زمان موردنیازبرای انجام این فازحدود6 ماه بر آوردمی گردد که بلافاصله پس ازاخذمجوزوتهیه زمین آغازمی گردد.
فاز سوم:در این فازمراحل اجرائی کارنظیرتدارک مصالح ولازم اجرائی انتخاب پیمانکاران انجام کارهای ساختمانی ونظارت برآن تحویل تجهیزات اصلی وفرعی همراه باتعیین دستورالعمل های نصب وراه اندازی آزمایشی را دربرمی گیرد که پیش بینی می گردد این فازحدود8 ماه بطول بیانجامد که زمان آغازآن ازماه چهارم به بعد خواهد بود.
فاز چهارم: این مرحله ازفعالیتها شامل آماده سازی واحد جهت نصب تجهیزات می باشدکه شامل آموزشهای بهره برداری وتعمیرات مدیریت بهره وری طراحی وتدوین سیستم های عملیاتی کارخانه برنامه ریزی و کنترل تولید تعمیرات ونگهداری تهیه وتدوین دستورالعملهای عملکرد تجهیزات وماشین آلات خطوط تولیدو تعمیرات ماشین آلات می گردد زمان منظورشده برای این فازباتوجه به انجام وظایف فوق که برای واحدهای کوچک صنعتی بصورت بسیارمحدودتری انجام می شود 2 ماه برآورد می گردد که آغازفعالیت آن ازماه دوازدهم خواهد بود.
فاز پنجم: این فازمشتمل برنصب تجهیزات نظارت برنصب راه اندازی خطوط تولیدونهایتا کارخانه تولید آزمایشی می گردد که چون فرایند تولید از پیچیدگی خاصی برخوردارنبوده وماشین آلات متنوع زیادی ندارند حد اکثرزمان مورد نیازبرای این فازحدودسه ماه پیش بینی می گردد زمان آغازاین بخشی ازفعالیتها پایان مراحل اجرائی فازهای سوم وچهارم(ماه چهاردهم به بعد)خواهد بود.
فاز ششم: حسن ختام فعالیتهای احداث هرواحدصنعتی تحویل کارخانه به مدیریت صدورگواهی تولید دائم و نهایتا بهره برداری دائم خواهد بود که حداکثرنیازبه یک ماه زمان دا نمودار(3-5)- برنامه زمان اجرای طرح 7-5-مکان یابی ومحل اجرای طرح: با توجه به امتیازاتی که به شهرها می دهیم می توانیم محل اجرای طرح را مشخص کنیم.
جدول(6-5)- جایابی ومحل اجرای طرح فصل ششم: محاسبات مالی طرح 1-6- سرمایه ثابت 2-6- هزینه های قبل از بهره برداری 3-6- هزینه تولید سالیانه طرح 1-3-6-هزینه مواد اولیه 2-3-6- هزینه حقوق ودستمزد 3-3-6- هزینه انرژی 4-3-6- هزینه تعمیرونگهداری 5-3-6- هزینه استهلاک 4-6- هزینه ثابت ومتغییر 5-6- صورت های مالی 6-6-نسبت های مالی جدول (1-6) محاسبه سرمایه ثابت جدول (2-6) هزینه های قبل از بهره برداری 3-6- هزینه تولید سالیانه طرح: هزینه های تولید سالیانه طبق جدول زیربرآورد می شود که هرکدام ازمواد ذکرشده درقسمتهای بعدی به صورت مفصل توضیح داده شده است.
جدول(3-6)- هزینه تولید سالیانه طرح 1-3-6- هزینه مواد اولیه: قیمتهای مواد اولیه براساس استعلام ازشرکتهای معتبرداخلی وبازارهای عمده فروشی تعیین گردیده است که درجدول(1-2) محاسبه شده است.
2-3-6- هزینه حقوق ودستمزد: برآوردتعداد نیروی انسانی مورد نیازدررده های مختلف دربخش (1-4) انجام گردیده است و مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل نیزمعیارهای متداول باشد براساس مبنای فوق کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق ومزایای سالیانه هریک ازآنها و جمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمالی محاسبه حقوق سالیانه برمبنای 16.4 ماه درسال انجام می گیرد که درجدول(2-4) محاسبه شده است.
3-3-6- هزینه انرژی: انواع انرژی موردنیازشامل آب برق وسوخت می باشد بهای واحد هریک ازانواع انرژی برمبنای آخرین نرخ های اعلام شده ازسوی وزارتخانه های مربوطه تعیین گشته وبرمبنای آن هزینه مربوط به آنها محاسبه شده است که هزینه سالیانه انرژی36161500ریال می باشد که نتیجه این اطلاعات در جدول (1-3)قابل مشاهده می باشد.
4-3-6- هزینه تعمیرونگهداری: ابزاروماشین آلات و.....
طرح نیازبه تعمیرونگهداری دارند تا همیشه آماده خدمت باشند هزینه تعمیرو نگهداری هریک ازموارد فوق درجدول(3-6)منظورشده است.
جدول(3-6)- هزینه تعمیرونگهداری 5-3-6-هزینه استهلاک: ماشین آلات ووسایل نقلیه و....طرح براثرنرورفرسوده شده واستهلاک خواهند داشت که میزان این استهلاک برای هریک ازموارد فوق درجدول(3-6) منظورشده است.
جدول(3-6)- هزینه استهلاک 4-6- هزینه ثابت ومتغیر: هزینه های ثابت ومتغیرتولیدبه هزینه هایی اطلاق می گردد که با توجه به میزان تغییرتولید باید هزینه ثابت تقریبا ثابت ولی متغیرتابع آن باشد.
جدول(4-6) هزینه ثابت ومتغیر 5-6-صورت های مالی: بهای تمام شده کالای فروش رفته موجودی کالا ی اول دوره 0 خرید: 55957500000 اضافه می شود :هزینه حمل مواد خریداری شده 5595750000 بهای تمام شده کالای آماده برای فروش: 61553250000 موجودی پایان دوره: 16787250000 بهای تمام شده کالای فروش رفته: 44766000000 قیمت تمام شده یک واحد محصول 4476.6 44766000000 10000000 محاسبه سود وزیان فروش : 75600000000 بهای تمام شده کالای فروش رفته 44766000000 سود نا خالص: 30834000000 کسر میشودهزینه های عملیاتی: هزینه حقوق و دستمزد: 895768000 هزینه انرژی: 79856500 هزینه تعمیرو نگهداری : 147598000 هزینه اداری و فروش: 160000000 هزینه بیمه کارخانه: 71600000 هزینه استهلاک: 606885000 هزینه استهلاک قبل از بهره برداری: 15791536 جمع کل هزینه ها : « 1171307836» سود قبل ازکسر مالیات 29662692164 کسر می شودمالیات:25% (7415673041) جمع: 22247019123 کسر میشود: اندوخته قانونی{5% سود خالص} 1112350957 اندوخته احتیاتی{5% سود خالص} 1112350957 جمع اندوخته ها: ( 2224701912) سود خالص 20022317211 صورت حساب سرمایه سرمایه اول دوره: 10000000000 سرمایه گذاری مجدد: 2000000000 سرمایه طی دوره: 12000000000 اضافه می شود :سود خالص 20022317211 سرمایه پایان دوره: 32022317211 شرکت تولیدی پوشک بچه ترازنامه پایان دوره برای دوره منتهی به29/12/86 داراییهای جاری: بانک 15029573732 صندوق 40000000 حسابهای دریافتنی 1104250000 موجودی کالا 16787250000 جمع دارائیهای جاری: 32961073732 دارائیهای ثابت: ماشین آلات 1490000000 ذخیره استهلاک ( 149000000) خالص ماشین آلات 1341000000 زمین 400000000 ساختمان 2059900000 ذخیره استهلاک (102985000) خالص ساختمان 1956915000 تاسیسات 49000000 ذخیره استهلاک (4900000) خالص تاسیسات 44100000 وسایط نقلیه 270000000 ذخیره استهلاک ( 27000000) خالص وسایط نقلیه 243000000 اثاثه 40000000 ذخیره اثاثه ( 8000000) خالص اثاثه 32000000 جمع داراییهای ثابت: 4017015000 داراییهای نا مشهود: هزینه های تا سیس 157915360 ذخیره استهلاک (15791536) خالص هزینه های تاسیس 142123824 حق انشعاب آب 11000000 حق انشعاب برق 476700000 حق انشعاب تلفن 4000000 جمع داراییهای نامشهود: 633823824 جمع کل دارائی 37611912556 جمع کل داراییها 37611912556 بدهیها وحقوق صاحبان سهام: دارائیهای جاری: اسناد پرداختنی 964893433 حسابهای پرداختنی 1200000000 جمع بدهیهای جاری: 2164893433 بدهیهای بلند مدت: وام پرداختنی بلند مدت: 3000000000 جمع بدهیهای بلند مدت: 3000000000 حقوق صاحبان سهام: سرمایه محمد 10674105737 سرمایه حجت 10674105737 سرمایه مهدی 10674105737 جمع حقوق صاحبان سهام 32022317211 اندوخته قانونی{5%} 1112350957 اندوخته احتیاطی:{5%} 1112350957 جمع کل بدهیها و حقوق صاحبان سهام37611912556 نسبتهای مالی نسبتهای نقدینگی: بازده فروش: 100× [ سود/فروش] 26.4%=100 ×.[ 7560000000 / 20022317211 ] = نسبت فروش این نسبت نشان دهنده ان است که 26.4% فروش ما سود میباشد.
بازده دارائی ثابت : 100 × [ دارایی ثابت / سود ] 498% =100× [ 4017015000 / 20022317211] = نسبت بازده دارایی ثابت این نسبت نشان دهنده ان است که سود ما 498 % برابر دارایی ثابت ما است گردش کل دارائی: [کل داراییها/خالص فروش ] 2.01= [37611912556 /75600000000] با استفاده از این نسبت میتوان سطح فروش شرکت را با توجه به ظرفیت تولید ان محاسبه کرد کاهش این نسبت احتمالا نشانه کاهش حجم فعالیت شرکت است.
محاسبه نقطه سربه سر تولید: 100× درصد تولید در نقطه سر به سر 7.70% =100× [ 56613482400 -75600000000 ] ÷ 1463640460 هزینه کل (ریال)هزینه هر متر مربع (ریال)مقدار(مترمربع)شرح4000000002000002000زمین کل متراژ (مترمربع)تعداد دستگاهجمع متراژ دستگاه و گردش کارگردش کارابعادتقریبی (میلی متر )نام ونوع دستگاه----2500*750*1130دستگاه تولید پوشک بچه----2600*710*1071قسمت بسته بندی----2500*370*720دستگاه کانویور8438+20(2×2)2+(2×3)27850*1071طول کل دستگاه5/18116+ 5/2(2×2)2+(2×2)22350*1210*1250قطعه اول5/18116+2.5(2×2)2+(2×2)22250*1050*1350دستگاه فرم دهنده پوشک121جمع کلجمع کلجمع کلجمع کلجمع کل کل هزینه (ریال)قیمت واحد (ریال)مساحت (مترمربع)نوع ساختمانشرح1815000001500000121آجری آهنیسالن تولید24500000140000175سوله فلزیانبار6075000001500000405آجری آهنیساختمان اداری و رفاهی1200000020000060ایرانیتپارکینگ825500000جمعکل هزینه761761جمع کل زیربنا کل هزینه (ریال)قیمت واحد (ریال)مقدارکارشرح72000000300002400خاکبرداری وتسطیح9504000001440000660دیوارکشی180000000360000500ایجاد فضای سبز32000000100000032روشنایی1234400000جمع کلجمع کلجمع کل مصرف کل در روزمصرف برق واحد (کیلووات)تعدادنام دستگاه6482163دستگاه های پوشک بچه100502دستگاه های بسته بندی748جمع کلجمع کلجمع کل توان برق موردنیاز (کیلووات)نوع مصرف748خط تولید10آزمایشگاه و تجهیزات تکمیل25روشنائی محوطه وساختمان25تهویه و وسایل برقی808جمع کل مصرف سالیانهواحدشرح22800لیترگازوئیل16200لیتربنزین39000جمع کلجمع کل تعدادمشخصات فنیشرح2بخاری کارگاهیوسائل گرمایشی هزینه(ریال)مشخصات فنیشرحعنوان476700000تابلوی برق- کنتور- ترانسبرق شهریبرق رسانی11000000کنتور- لوله کشیآب شهریآب رسانی12000000مخزن نگهداریگازئیل وبنزینسوخت رسانی30000000کولرآبی -بخاریکولر-تهویه-بخاری-آبگرم کنوسایل سرمایش وگرمایش700000050 کیلوییکپسول آتش نشانیوسایل حفاظتی وایمنی40000001خط فاکس3خط تلفنارتباطات540700000جمع کلجمع کلجمع کل هزینه کل (ریال)هزینه واحدمصرف سالیانهمصرف روزانهواحدشرح1496500250598616.4مترمکعبآب مصرفی48480000200242400808کیلو واتبرق مصرفی241920044.854000200پالسارتباطات136800006002280084.5لیترگازئیل1620000010001620060لیتربنزین82248700جمع کلجمع کلجمع کلجمع کلجمع کل تعدادشرح پرسنلردیف1مدیر11مدیر فروش (بازرگانی)21انجام کارهای اداری32حسابدار41مهندس52سرپرست کارگران62کارگر تعمیرات دستگاه712کارگرساده82تکنسین آزمایشگاه92نگهبان وخدمات1028جمع کلجمع کل جمع کلحقوق ومزایای سالیانه(ریال)متوسط حقوق ماهیانه(ریال)تعدادشرح656000006560000040000001مدیر459200004592000028000001مدیر فروش459200004592000028000001مهندس360800003608000022000001امور اداری721600003608000022000002حسابدار721600003608000022000002سرپرست کارگران656000003280000020000002کارگرتعمیرات دستگاه36014400030012000183000012کارگرساده721600003608000022000002تکنسین آزمایشگاه600240003001200018300002نگهبان وخدمات895768000جمع کلجمع کلجمع کلجمع کل شعاع داخلیشعاع خارجیعرضنام مواد6/7 سانتی متر100 سانتی متر45-35خمیر فلاف6/7 سانتی متر60 سانتی متر7-5/6تیشو6/7 سانتی متر555/9-5/8فیلم P.E6/7 سانتی متر-1-5/0چسب داغ6/7 سانتی متر6019-18الیاف ناتافته6/7 سانتی متر454-8/1لایه کاغذی جداشونده میلیون ریالواحدمصرف سالیانهشرح38000تن510خمیر فلاف7227تن95تیشو3036تن23فیلم P.E1221تن60الیاف ناتافته462تن30کاغذ جدا شونده5346تن28چسب گرم660پلاستیک10000000پلاستیک بسته بندی سه رنگ5/5کارتن100000کارتن بسته بندی سه لایه5/55957میلیون ریالجمع کلجمع کلجمع کل بهای کل (ریال)بهای واحد (ریال)تعدادنوع وسیله60000000600000001اتومبیل سواری60000000600000001وانت1500000001500000001لیفتراک گازوئیلی270000000جمع کلجمع کلجمع کل ارزش کلبرآوردارزش هردستگاهتعدادانواع دستگاه(ریال)(ریال)تعدادانواع دستگاه14700000004900000003دستگاه پوشک بچه2000000020000000-تجهیزات کنترلکیفیت و بسته بندی1490000000جمع کلجمع کلجمع کل شش ماهه سومشش ماهه سومشش ماهه سومشش ماهه سومشش ماهه سومشش ماهه سومشش ماهه دومشش ماهه دومشش ماهه دومشش ماهه دومشش ماهه دومشش ماهه دومشش ماهه اولشش ماهه اولشش ماهه اولشش ماهه اولشش ماهه اولشش ماهه اولشرح فعالیتفاز اولفاز دومفاز سومفازچهارمفاز پنجمفاز ششمکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماهکل زمان مورد نیازاجرای پروژه : 18 ماه شهرهاشهرهاشهرهاشرحرشتقزوینتهرانشرح1- نزدیکی به مواد اولیه2- نزدیکی به نیروی انسانی3- نزدیکی به بازارفروش4- نزدیک به بازارمصرف5- نظریه مدیریت طرح6- وجود جادههای ترانزیت7- نزدیک به بنادربرای صادرات8- معافیت های حقوقی9- وجود رفاه عمومی10- وجود امتیازخاصامتیازکل