فصل اول: کار آفرینی چیست؟
کارآفرینی عبارت است از فرایند خلق چیزی جدید و پذیرش مخاطرات و سود حاصل از آن است.
به عبارت دیگر، کارآفرینی فرایند خلق چیزی جدید و باارزش است که بااختصاص زمان و تلاش لازم و درنظر گرفتن ریسک های مالی، روانی واجتماعی و رسیدن به رضایت فردی و مالی و استقلال به ثمر می رسد.
این تعریف دارای چهار جنبه اساسی است: 1 - کارآفرینی مستلزم فرایند خلق است.
خلق هرچیز ارزشمند و جدید.
این خلق باید برای کارآفرین و مخاطبی که این خلق برای او انجام شده است ارزش داشته باشد؛ 2 - کارآفرینی مستلزم وقف زمان و تلاش کافی است؛ 3 - درنظر گرفتن ریسک های اجتناب ناپذیر لازمه کارآفرینی است؛ 4 - در کارآفرینی، رضایت شخصی از استقلال کاری به وجود می آید.
در تعاریف مربوط به کارآفرینی جنبه های مشترکی در همه تعاریف وجود دارد: ریسکپذیری، خلاقیت، استقلال و پاداش.
کارآفرین کیست؟
- کارآفرین کسی است که فرصتی را کشف و برای پیگیری و تحقق آن، سازمان مناسبی را ایجاد می کند.
- کارآفرین کسی است که عمدتاً به منظور کسب سود و رشد، کسب و کاری را تاسیس و اداره می کند که مشخصات اصلی آن نوآوری و مدیریت استراتژیک است.
- کارآفرین کسی است که سیاستگذاری کسبوکار با اوست و به حساب خود ریسک مالی آن را به عهده می گیرد.
- کارآفرین کسی است که موسسه اقتصادی، خصوصاً کسب و کاری را که معمولاً مستلزم ابتکار و ریسک قابل توجهی باشد سازماندهی و اداره می کند.
وجوه مشترک کارآفرینان ریسک پذیری (ریسک های متوسط و حساب شده)؛ نیاز به توفیق؛ نوآوری، خلاقیت، ایده سازی؛ اعتماد به نفس؛ پشتکار زیاد؛ آرمان گرایی؛ پیشقدم بودن؛ فرصت گرا بودن (بیشتر در جستجوی فرصتها هستند تا تهدیدات)؛ نتیجه گرا بودن؛ اهل کار و عمل بودن؛ آینده گرایی.
صفات اشخاص کارآفرین کارآفرینان اعتدال در میزان خطر را ترجیح می دهند.
فعالیتهای بامیزان خطر معتدل، آنهایی هستند که مهارت و کوشش شخص نقش اصلی را ایفا می کند.
ممکن است شرایط مساعد هم در آن نقشی داشته باشد، اما تاثیر آن به وسیله مهارت و کوشش شخصی به حداقل رسیده تا نتیجه کار جزء مسئولیتهای خود شخص باشد.
کارآفرینان از خطر استقبال می کنند، در صورتی که خطر محاسبه شده باشد.
به عبارت دیگر، آنها مسئولیت فعالیتهایی را که در آنها هیچ امکان موفقیتی وجود نداشته باشد و یا یک خودکشی مالی باشد را به عهده نمی گیرند.
کارآفرینان برای قبول خطر باید جرئت داشته باشند و بدین وسیله سرنوشت خود را رقم می زنند.
اما در شرایط نامطمئن تمام جوانب را برای حل مشکلات در نظر گرفته و بنابر تناسبشان، آنها را طبقه بندی می کنند.
کارآفرینان مسئولیت شخصی را قبول می کنند.
یکی از انگیزه های اصلی برای دنبال کردن آینده، کارآفرینی است.
او ترجیح می دهد که خودش تصمیم بگیرد و در جریان آن، تمام کوشش، دانش، مهارت و سرمایه خود را نیز به کار می گیرد.
اگر شکست بخورد، فقط میتواند خود را مقصر بداند و اگر موفق بشود، فقط صلاحیت کارآفرینی خود را تایید کرده است.
کارآفرینان اعتماد به نفس دارند.
کارآفرینان به خاطر اعتماد به نفس خود، شهرت دارند.
آنها براین باورند که می توانند انتظاراتی که از آنها هست برآورده کنند.
به عبارت دیگر، آنها امکان موفقیت خود را بیش از آن چیزی که هست، در نظر می گیرند.
ظاهراً کارآفرینان واقعی به خاطراعتمادبه نفس بالایی که در خود می بینند و برای دیگران غیرقابل لمس است، موفق می شوند.
کارآفرینان به دنبال بازتاب عملکرد خود هستند: کارآفرینان به خاطر آگاهی از وضعیت موجود به دنبال بازتاب عملکرد خود چه خوب، چه بد، هستند.
بدون داشتن این اطلاعات ادامه کار برای آنها خیلی مشکل است.
کارآفرینان در هر کاری که انجام می دهند، هدفگرا هستند.
بدین ترتیب که آنها همیشه به فکر اهداف طولانی مدت خود بوده و کارهایی که امروز انجام می دهند، در راستای اهداف آینده شان است.
آنها همیشه چیزی را مورد هدف قرار داده و اهداف آنها معمولاً عادی نیستند.
به همین خاطر دیگران آنها را بلندپرواز می نامند.
کارآفرینان، همیشه به دنبال مبارزه بوده و احساس اکتساب را دوست دارند.
بنابراین استانداردهای بالایی را برای کار خود در نظر می گیرند.
آنها محصولاتی با کیفیت بالا تولید و براساس مرغوبیت و راندمان رقابت می کنند.
آنها از مواجه شدن با رقابت ترسی ندارند و در حقیقت از رقابت لذت می برند.
کارآفرینان نوآور هستند و همواره در مقابله با موقعیتها از راهها و روشهای جدید استفاده می کنند.
آنها از توانایی خود در خلاقیت لذت می برند.
از تصورات و ابتکارات شخصی خود برای یافتن راههای جدید و کنار هم گذاشتن چیزها استفاده می کنند.
آنها پر از پرسش هستند.
کارآفرینان خستگی را زیاد احساس نمی کنند.
در برابر مشکلات به دنبال راه حل گشته و سریعاً برای حل آنها اقدام می کنند.
آنها می دانند با کار موثر، به اهداف خود خواهند رسید.
وظایف کارآفرین هشت وظیفه برای کارآفرین وجود دارد: 1 - از موقعیتهای محیط آگاه می شود؛ 2 - برای استفاده از این موقعیتها خود را به خطر می اندازد؛ 3 - برای کار سرمایه گذاری می کند؛ 4 - نوآوریها را معرفی می کند؛ 5 - کار و تولید را نظم می بخشد؛ 6 - تصمیم می گیرد؛ 7 - برای آینده برنامه ریزی می کند؛ 8 - محصولات خود را با سود می فروشد.
سه انگیزه مهم کارآفرینی: سه انگیزه اولیه باعث می شود که افراد، کارآفرین شوند: نیاز به پیشرفت؛ علاقه به آزادی و استقلال؛ احتیاج به رضایت شغلی.
سرچشمه کارآفرینی کارآفرینان از کجا می آیند؟
اشخاص چگونه کارآفرین می شوند؟
آیا کارآفرینان زاده شده یا ساخته می شوند؟
زمانی بود که تصور می شد کارآفرینان به جای ساخته شدن، متولد می شوند.
صفات آنها به قدری نادر بودند که در هر جایی یافت نمی شدند.
امروزه، شواهد کافی وجود دارد که نشان دهد صفات کارآفرینی را می توان با آموزش، پرورش داد.
نقشهای کارآفرینان در جامعه کارآفرینان نقشهای ذیل را در جامعه ایفا خواهند کرد: - عامل اشتغال زایی؛ - عامل انتقال فناوری؛ - عامل ترغیب و تشویق سرمایه گذاری؛ - عامل شناخت، ایجاد و گسترش بازارهای جدید؛ - عامل تعادل در اقتصادهای پویا؛ - عامل کاهش بوروکراسی اداری (کاهش پشت میزنشینی و شوق عمل گرایی و...)؛ - عامل نوآوری و روان کننده تغییر؛ - عامل تحریک و تشویق حس رقابت؛ - عامل ساماندهی منابع و استفاده اثربخش از آنها.
فصل دوم: آشنایی کلی با کارخانه سیمان بجنورد شرکت سیمان بجنورد در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 1364 بصورت سهامی خاص تاسیس و تحت شماره 56204 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و بر اساس پروانه بهرهبرداری صادره به شماره 24795 در تاریخ 26 فروردین ماه 1378 بهره برداری رسمی خود را آغاز کرد.
شرکت سیمان بجنورد در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 1364 بصورت سهامی خاص تاسیس و تحت شماره 56204 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و بر اساس پروانه بهرهبرداری صادره به شماره 24795 در تاریخ 26 فروردین ماه 1378 بهره برداری رسمی خود را آغاز کرد.
آمار تولید سال 1379 آمار تولید سال 1380 آمار تولید سال 1381 آمار تولید سال 1382 آمار تولید سال 1383 تولیدات 12 ماهه سال 83 کارخانجات سیمان فصل سوم: کلیات تاریخچه و فعالیت شرکت : کلیات شرکت سیمان بجنورد ( سهامی خاص ) در تاریخ 23 اردیبهشت ماه 1364 تاسیس و تحت شماره 56204 در اداره ثبت شرکتها مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است و بر اساس پروانه بهره برداری صادره به شماره 24795 در تاریخ 26 فروردین ماه 1378 بهره برداری رسمی خود را آغاز کرده است .
بر اساس مصوبه مورخ 19/3/82 مجمع عمومی بطور فوق العاده ، نوع شرکت از ( سهامی خاص ) به ( سهامی عام ) تغییر یافته است .
پیرو مصوبه فوق شرکت در تاریخ 25/9/82 به پذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است .
جهت رفع محرومیت از چهره منطقه شمال خراسان در سال 1364 موافقت اصولی احداث کارخانه سیمان با ظرفیت 2000 تن در روز توسط بخش خصوص با مشارکت بانک سپه صادر گردید ، سپس بدلیل مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی ، پس از گذشت 5 سال در سال 1369 مجوز احداث کارخانه صادر گردید .
پس از عملیات مقدماتی و تغییر و جابجایی سهامداران شرکت در سال 1372 عملیات اجرایی پروژه شروع و در اسفند سال 1377 کارخانه راه اندازی گردید .بهره برداری از این کارخانه گامی دیگر در جهت تحقق شعارهای جمهوری اسلامی ایران در توسعه و سازندگی میهن اسلامی می باشد .
.
فعالیت اصلی شرکت : موضوع فعالیت شرکت طبق ماده 3 اساسنامه عبارت از احداث کارخانه ، خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، خرید و احداث هر نوع ساختمان و زمین مورد نیاز ، سرمایه گذاری در شرکتهای تولیدی و خدماتی و انجام هر گونه معاملات تجاری در حدود موضوع شرکت است ظرفیتی تولیدی کارخانه طبق پروانه بهره برداری به میزان 000 ر 600 تن سیمان خاکستری در سال می باشد .
محصولات : سیمان نوع 1 : سیمان نوع 1 معمولی ترین سیمانی است که در همه موارد به غیر از مواردی که بتن در معرض سولفات موجود در خاک یا آب قرار می گیرد بکار می رود .
این نوع سیمان دارای مرغوبیت بالایی است و امروزه پر مصرف ترین سیمان جهان می باشد .
سیمان نوع 2 : سیمان پرتلند نوع 2 با مقاومت و حرارت هیدراتاسیون متوسط به بازار عرضه می گردد این نوع سیمان علاوه بر مصارف عمومی در مواردیکه احتیاج به سیمان دارای مقاومت فشاری متوسط در برابر حمله سولفاتها باشد استفاده می شود.
کارخانه سیمان بجنورد توانایی تولید انواع سیمان دیگر از جمله نوع 3 (سیمان زود گیر ) سیمان نوع 5 ( سیمان ضد سولفات ) را نیز دارد.
محصولات کارخانه سیمان بجنورد دارای مهر استاندارد بوده و در شهرهای مختلف استان خرسان ، گلستان و مازندران عرضه می شوند که با توجه به کیفیت بالای سیمان های تولیدی با استقبال خوبی مواجه شده اند .
همچنین شرکت سیمان بجنورد تا کنون اقدام به صدور سیمان تولیدی خود به کشورهای دیگر از جمله افغانستان و ترکمنستان نموده است .
سیمان پوزولانی : بسیاری از خواص بتن براثر استفاده از مواد پوزولانی بهبود می یابد .
برخی از این آثار ناشی از خواص فیزیکی شامل ریز بودن ذرات و بقیه ناشی از فعل وانفعال شیمیایی پوزولان با سیمان است .
کاهش نفوذ پذیری بتن ؛ کاهش آب انداختن بتن بهبود پرداخت پذیری بتن ؛ افزایش چسبندگی مخلوط ودر نتیجه افزایش کارائی بتن ناشی از خصوصیات فیزیکی پوزولان است .
کم بودن حرارت هیدراتاسیون ؛ مقاومت در مقابل خوردگی های توام سولفات و کلر ومناسب بودن آن در بتن ریزهای حجیم از دیگر خصوصیات منحصر بفـرد سیمانهای پوزولانی است .
نهایتــاًَ می توان گفت بتن های ساخته شده از سیمانهای پوزولانـی دارای پایائی بیشتری نسبت به سیمانهای معمولی هستند وسازه های مربوطه که در واقع سرمایه های ملی هستند به مدت طولانی پابرجا خواهند بود توصیه ها یی در مورد کاربرد و نگهداری سیمان پوزولانی : - معمـولاً در مقایسه با کلینکر ؛ پوزولان ها به سهولت پودر میشوند .
بدین لحاظ با افزایش سطح دانه ها و ریز شدن آنها نسبت به سطح سیمان معمولی در هنگام ساخت بتن نیاز به آب بیشتری وجود دارد.
وزن معینی از سیمان پرتلند پوزولانی در مقایسه با سیمان پرتلند هم وزن خود دارای حجم بیشتری است در نتیجه در موقع خرید چنانچه بصورت فله خریداری گردد و یا در موقع پیمانه کردن برای ساختن بتن باید به این نکته توجه شود.
در صورت نگهداری ویا انبار نمودن سیمان باید آنچنان انبار شود که دسترسی بدان برای بازرسی و تعیین هرمحموله آسان باشد.همچنین تهویه انبار باید آنچنان مناسب باشد که از مرطوب شدن آن محافظت نماید و کلوخه شدن ناشی از انبار را به حداقل برساند.
نقشه ساختمان داخلی سالن مکانیزه ( 1 ) سالن مکانیزه ( 2 ) 1- آسیاب سنگ 2- اسیاب مواد خام 1 3- پیش گرمکن 1 4- کوره 1 5- کولر 1 6- 13 آسیاب سیمان 1 14-15 دستگاههای بسته بندی 16- ریل مشخصات ماشین آلات : وضعیت اشتغال : متوسط تعداد کارکنان دائم و موقت طی سال مالی بشرح زیر بوده است : فصل سوم: مبنای تهیه صورتهای مالی مبنای تهیه صورتهای مالی صورتهای مالی اساسا بر مبنای تمام شده تاریخی تهیه و در موارد مقتضی از ارزشهای جاری نیز استفاده شده است .
بخش اول: دارائیها: خلاصه اهم رویه های حسابداری : دارائیهای ثابت دارائیهای ثابت بر مبنای تمام شده در حسابها ثبت می شود .
مخارج بهسازی و تعمیرات اساسی که باعث افزایش قابل ملاحظه در ظرفیت یا بهبود اساسی در کیفیت ، بازدهی یا عمر مفید دارائیها ثابت می گردد ، بعنوان مخارج سرمایه ای محسوب و طی عمر مفید دارائیهای مربوطه مستهلک می شوند .
هزینه های نگهداری و تعمیرات جزئی ، هنگام وقوع ، بعنوان هزینه های جاری تلقی و به حساب سود و زیان دوره منظور می گردد .
استهلاک دارائیهای ثابت با توجه به عمر مفید برآوردی دارائیهای مربوطه بر اساس نرخ ها و روشهای صفحه بعد محاسبه می شود : دارائیهای ثابتی که در خلال ماه تحصیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد ، استهلاک از اول ماه بعد محاسبه و در حسابها منظور در مواردی که هر یک از دارائیهای استهلاک پذیر پس از آمادگی جهت بهره برداری به علل مختلف برای مدتی مورد استفاده قرار می گیرد ، میزان استهلاک آن برای مدت یاد شده معادل 30% نرخ استهلاک منعکس در جدول بالا می باشد .
موجودی مواد و کالا : موجودی مواد و کالا به اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش تک تک اقلام / گروههای اقلام مشابه ارزشیابی می شود .
در صورت فزونی بهای تمام شده نسبت به خالص ارزش ، مابه التفاوت به عنوان ذخیره کاهش ارزش موجودی شناسایی می شود .
بهای تمام شده موجودیها با بکارگیری روشهای زیر تعیین می گردد : روش مورد استفاده کالای در جریان ساخت میانگین متحرک مواد اولیه و بسته بندی اولین صادره از اولین وارده قطعات و لوازم یدکی میانگین متحرک مزایای پایان خدمت کارکنان : مزایای پایان خدمت برای کلیه کارکنان رسمی معادل یک ماه آخرین حقوق پایه به ازا هر سال خدمت محاسبه می گردد .
سرمایه گذاریها : سرمایه گذاریها بهای تمام شده پس از کسر هر گونه ذخیره بابت کاهش دائمی در ارزش مجموعه پرتفوی سرمایه گذاریها می شود .
درامد حاصل از سرمایه گذاریها هنگام تحقق ( در مورد سرمایه گذاری در سهام شرکتها زمان اعلام سود توسط شرکت ) شناسائی می شود .
تسعیر ارز : تسعیر ارزی با نرخ ازاد در تاریخ ترازنامه و اقلام پولی که به بهای تمام شده تاریخی بر حسب ارز ثبت شده است با نرخ آزاد در انجام معامله ، تسعیر می شود .
تفاوتهای ناشی از تسویه اقلام پولی ارزی به عنوان درامد یا هزینه دوره وقوع محاسبه می شود .
استهلاک حق الامتیاز معادن : امتیاز معادن در مدت 20 سال به روش خط مستقیم مستهلک می گردد .
موجودی نقد : سرفصل فوق در تاریخ ترازنامه از اقلام زیرتشکیل شده است : موجودی نقد ارزی در تاریخ ترازنامه بشرح زیرمی باشد : سرمایه گذاریهای کوتاه مدت : سرمایه گذاری های کوتاه مدت بشرح زیر می باشد : سرفصل اوراق مشارکت مربوط به سررسیدهای ذیل می باشد : طلب و بدهی سهامداران : حساب طلب و بدهی سهامداران در تاریخ ترازنامه به شرح ذیل می باشد : سایر حسابهای دریافتی سایر حسابهای دریافتنی در تاریخ ترازنامه از اقلام ذیل تشکیل شده است : سود دریافتی بمبلغ 2387میلیون ریال عبارت از سود اوراق مشارکت از تاریخ سررسید دریافت سود تا تاریخ ترازنامه و سود سهام شرکتها می باشد که به حساب درامدها و هزینه های غیر عملیاتی منظور شده است .
سفارشات مواد و کالا : سفارشات مواد و کالا به شرح ذیل می باشد : سفارشات قطعات و لوازم یدکی مربوط به اعتبارات اسنادی گشایش شده بشرح زیر می باشد : موجودی مواد و کالا : موجودی مواد و کالا از اقلام ذیل تشکیل شده است : موجودی مواد و کالا طی سال(دوره مالی ) تا سقف 5000 میلیون ریال در مقابل خطرات ناشی از زلزله ، آتش سوزی و ...
نزد شرکت بیمه ایران بیمه گردیده است .
پیش پرداختها : پیش پرداختها در تاریخ ترازنامه متشکل از ارقام ذیل می باشد : سفارشات سرمایه ای : سفارشات سرمایه ای مربوط به اعتبارات اسنادی گشایش شده طرح توسعه بشرح زیر می باشد : دارائیهای نامشهود : دارائیهای نامشهود متشکل از اقلام ذیل می باشد : سرمایه گذاریهای بلند مدت : سرفصل سرمایه گذاریهای بلند مدت در تاریخ ترازنامه بشرح ذیل می باشد : سایر دارائیها : سر فصل فوق در تاریخ ترازنامه از اقلام ذیل تشکیل شده است : بخش دوم: بدهیها حسابهای پرداختی تجاری : ذخیره هزینه های پرداختی : فصل فوق از اقلام ذیل تشکیل شده است : پیش دریافتها : مانده حساب پیش دریافتها بشرح ذیل تفکیک می گردد : با توجه به روند تولید و فروش سیمان ، پیش فروشهای مورد اشاره حداکثر طی یک ماه قابل تحویل خواهد بود .
سود سهام پیشنهادی و پرداختی : سود سهام سال مالی منتهی به 30/7/83 معادل 10% سود خالص پیشنهاد گردیده که پس از کسر مالیاتهای مقرر در قانون مالیاتهای مستقیم و با در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی مربوطه به شرح ذیل همراه مانده سود سهام سالهای مالی قبل ارائه می گردد : ذخیره مالیات بر درآمد : شرکت مشمول معافیت موضوع ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم بوده و بمدت 6 سال از تاریخ بهره برداری دارای معافیت عملکرد می باشد ، لذا ذخیره منظور شده مربوط به فعالیتهای غیر عملیاتی مشمول مالیات بوده که در این خصوص ذخیره لازمه محاسبه و در حسابها انعکاس یافته است .
تسهیلات مالی : خلاصه وضعیت تسهیلات مالی ( ریالی و اعتبارات فاینانس ) بر حسب مبانی مختلف بشرح ذیل می باشد : به تفکیک تامین کنندگان تسهیلات : به تفکیک نرخ سود و کارمزد : تفکیک زمان بندی پرداخت : در قبال تسهیلات مالی بشرح فوق ششدانگ دو قطعه زمین محل کارخانه جمعا به مساحت 6/98 هکتار و کلیه مستحدثات موجود شامل ساختمانها ، ماشین آلات و کلیه تجهیزات محل کارخانه در وثیقه بانک سپه قرار گرفته است .
مضافا مبلغ 6/697 10 میلیون ریال سفته نیز از این بابت در اختیار بانک سپه قرار گرفته است .
ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان : بخش سوم: سرمایه سرمایه : سرمایه شرکت به مبلغ 000ر98 میلیون ریال منقسم به 98 میلیون سهم عادی با نام یکهزار ریالی می باشد که تماما پرداخت شده است .
اخرین افزایش سرمایه شرکت 25/11/1378 صورت پذیرفته است و بر اساس آن سرمایه شرکت از مبلغ 000ر85 میلیون ریالی به مبلغ کنونی افزایش یافته است .
اطلاعات مربوط به سهامداران در تاریخ ترازنامه به شرح ذیل است : اندوخته قانونی : طبق مواد238.140 اصلاحیه قانون تجارت مصوب سال 1347و ماده 72 اساسنامه مبلغ 6/5856 میلیون ریال از محل سود قابل تخصیص سال مالی مورد تحقیق به اندوخته قانونی منتقل شده است .
به موجب مفاد مواد یاد شده اندوخته قانونی قابل انتقال به سرمایه نیست و جز در هنگام انحلال شرکت قابل تقسیم نمی باشد .
مانده اندوخته قانونی در سال جاری به میزان ده درصد سرمایه شرکت رسیده است .
فروش خالص : فروش طی سال مالی بشرح ذیل بوه است : درامد حاصل از فروش مستقیم مربوط به فروش سیمان بطور مستقیم از کارخانه بوده که شامل 10 الی 15 درصد سود فروش مستقیم میباشد .
جدول مقایسه ای فروش و بهای تمام شده محصولات اصلی به شرح ذیل است : بهای تمام شده کالای فروش رفته این مقوله کالای ناشی از عملکرد زیر است : مواد مستقیم مصرفی عبارتند از : افزایش مواد مستقیم به میزان 27% عمدتا ناشی از افزایش نرخ مواد و کرایه حمل مواد می باشد .
هزینه های دستمزد مستقیم از اقلام ذیل تشکیل شده است : – افزایش هزینه های حقوق و دستمزد عمدتا به سبب افزایش حقوق و دستمزد کارکنان به منظور اعمال مصوبه وزارت کار و امور اجتماعی از تاریخ 01/01/1383 و همچنین پرداختهای انجام شده بابت اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می باشد .
هزینه های سربار از اقلام ذیل تشکیل شده است : افزایش هزینه های حقوق و دستمزد عمدتا به سبب افزایش حقوق و دستمزد کارکنان به منظور اعمال مصوبه وزارت کار و امور اجتماعی از تاریخ 1/1/83 و همچنین پرداختهای انجام شده بابت اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می باشد .
افزایش نرخ گاز ( صنعتی ) و کاهش سوخت ( که عمدتان مربوط به مصرف مازوت بوده ) بدلیل تغییر نوع سوخت مصرفی کوره با توجه به به سیاست شرکت در گاز سوز شدن کوره پخت می باشد .
مقایسه مقدار تولید شرکت در سال مورد گزارش با ظرفیت اسمی و ظرفیت معمول ( عملی ) نتایج ذیل را نشان میدهد .
هزینه های اداری و عمومی به شرح ذیل تفکیک می شود : هزینه های توزیع و فروش : هزینه های توزیع و فروش متشکل از اقلام ذیل می باشد : - کاهش هزینه کرایه حمل و نقل بدلیل عدم پرداخت پشت بارنامه طی سال بوده است .
- کاهش هزینه تبلیغات و بازاریابی عمدتا بدلیل عدم نیاز به تبلیغات با توجه به وضعیت فروش شرکت بوده است .
خالص سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی : خالص سایر درامدها و هزینه های عملیاتی متشکل از اقلام ذیل است : هزینه های مالی هزینه های مالی از اقلام ذیل تشکیل شده است : خالص سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی : سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی متشکل از اقلام ذیل است : تطبیق سود عملیاتی : سود عملیاتی با خالص جریان وجوه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی بشرح زیر می باشد : صورت سود وزیان گردش حساب سود و زیان انباشته مأموریت شرکت سیمان بجنورد؛ تولید انواع سیمان و محصولات و خدمات جانبی آن با کیفیتی در سطح بالاترین استانداردهای جهانی و عرضه در بازارهای داخل و خارج است.
ما خاک را با همت صنعتگران کارآزموده به فراوردهای ارزشمند تبدیل کرده، به سراسر دنیا ارسال می کنیم و از این طریق منزلت ملی را تجلی میبخشیم.
ما تنها به فکر رشد و بزرگتر شدن نیستیم، بلکه می خواهیم در صنعت هوشمند بمانیم و با کسب دانش و فناوری روز و انجام برنامه های تکاپو جویانه، پیشاهنگ دانش صنعت سیمان باشیم .
از این رو ما بر اعتلای بی قید وشرط در کلیه ابعاد سازمان پرداخته و بر بهسازی و پیشرفت مداوم امور تأکید میورزیم.
به منظور ایجاد ارزش برای سهامداران، ما برای رشد پایدار و تحصیل سود بلند مدت ، خود را متعهد میدانیم.
و بر این باوریم که سودآوری ناشی از عملیات اثر بخش شرط اصلی بقا و رشد شرکت است.
منابع انسانی از مهمترین داراییهای ما محسوب می شود.
قابلیت و هوشمندی سازمان ما در جنبه های فنی و مدیریتی از طریق جذب و حفظ بهترین استعدادها، پرورش آنان، ایجاد و توسعه فرهنگ سازمانی مطلوب محقق می شود.
آرمان ما خدمت به جامعه و تقویت آبادانی کشور است از این رو توجه ویژه به بهبود محیط زیست و کاهش آلودگیهای ناشی از فعالیتهای تولیدی از مسئولیت های اجتماعی جدی ما محسوب می شود.
ما باید در این زمینه خوشنام ترین شرکت در صنعت باشیم.
فراورده های ما همواره با مرغوبترین کیفیت و عادلانه ترین قیمت به مشتریان عرضه می شود.
چشم انداز در افق سال 1394: شرکت سیمان بجنورد، پیشاهنگ صنعت سیمان کشور، با تکیه بر سابقه پر افتخار و اصول معنوی خود، به یکی از ده شرکت برتر و پیشرفته صنعت سیمان جهان تبدیل شده است.
شرکت سیمان بجنورد با ارتقای همه جانبه خود در کلاس جهانی توانسته از مرزهای کشور فراتر رفته و در بازارهای بین المللی بدرخشد و بدین وسیله منزلت صنعت کشورمان را در جهان اعتلا بخشد و اکنون از شأن و حرمتی در خور شرکتهای جهانی برخوردار است.
شرکت سیمان بجنورد در سال 1364 تحت عنوان شرکت سهامی عام با سرمایه اولیه 58میلیون ریال تاسیس گردید و در سال 1378 مورد بهره برداری قرار گرفت .
در سال 1370 به شرکت سهامی عام سیمان بجنورد تغییر نام یافت و در دیماه 1380 سهام شرکت برای معامله در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.
براساس سیاستهای اتخاذ شده در جهت سازمان دهی و بهینه نمودن شرکت و ایجاد سرعت در انجام عملیات بویژه تامین منابع برای توسعه های آتی با حفظ کنترل واحدهای زیرمجموعه ، استقلال کامل کارخانه های تابعه در قالب شخصیتهای حقوقی مستقل مورد نظر قرار گرفت.
در این راستا در سال 1383 آخرین واحد تابعه ( سیمان آبیک ) نیز به شرکت سهامی خاص تبدیل شد و شرکت نیز رسما به شرکت سرمایه گذاری تخصصی سیمان ( HOLDING ) تغییر یافت.
به موازات گسترش فعالیت شرکتهای تابعه ، این شرکت نیز در چندین نوبت افزایش سرمایه داد و نهایتاً طبق تصویب مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام در تاریخ 16/11/1383 سرمایه شرکت به مبلغ98میلیون ریال منقسم به98 میلیون سهم با نام یکهزار ریالی رسید.
شرکت تا تاریخ 31/2/84 در 20 شرکت بورسی و 18 شرکت غیر بورسی مبلغ1 میلیارد ریال سرمایه گذاری نموده است که محصولات عمده این شرکتها انواع سیمان و سایر محصولات ساختمانی و ارائه خدمات مهندسی تخصصی بویژه در صنعت سیمان می باشد.
بر طبق آمار منتشره از سوی وزارت صنایع و معادن تولید سیمان کارخانجات کشور در سال 1383 900000 تن بوده که سهم گروه بجنورد از این تولید ، حدود 785000 تن سیمان (20%تولید کشور) می باشد .لازم به ذکر است که در حال حاضر طرحهای افزایش ظرفیت و احداث کارخانجات جدید در کل کشور به میزان 55.350.000 تن در سال است که 960000 تن آن مربوط به طرحهای در حال اجرای گروه سیمان بجنورد می باشد.
شرکت سیمان بجنورد سعی دارد تا با تلاش کارکنان و مدیران خود و بر اساس اهداف و برنامه های استراتژیک خود در لیست ده شرکت برتر سیمانی جهان قرار گیرد.
پرتوی مالی در تاریخ 30/2/85 نسبتهای مالی برآورد هزینه حقوق و مزایای پرسنل در یکسال 400440000=هزینه کل حقوق و مزایای پرسنل در یکسال افتخارات : 1.
دریافت مهر استاندارد جهت محصولات تولیدی ( نوع 325-1 و 425-1 و 2 و پوزولانی ).
2.
گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 برمبنای استاندارد سال 2000 .
3.
گواهینامه سیستم مدیریت زیست محیطی ISO 14001 برمبنای استاندارد سال 1996 .
4.
دریافت لوح تقدیر از مرکز آمار و اطلاعات ایران به جهت همکاری صمیمانه در طرحهای آمارگیری از کارگاههای صنعتی .
5.
پیگیری استقرار سیستم ISO 17025 در واحد آزمایشگاه و کنترل کیفی که پیش بینی میگردد تا خردادماه سال 1383 به سرانجام رسد .
6.
دریافت لوح تقدیر به عنوان دوستدار صنعت سبز در سال 81 ( عملکرد سال 1380 ) .
7.
انتخاب واحد برتر در زمینه بهبود کارایی و بهینهسازی مصرف انرژی الکتریکی در واحدهای بزرگ صنعتی استان از سوی شرکت برق منطقهای خراسان در سه سال متوالی تقدیر بعنوان بهره برداری نمونه معدن در سال 81 .
8.
انتخاب بعنوان واحد نمونه صنعتی از سوی استانداری خراسان در سال 81 .
9.
انتخاب بعنوان واحد نمونه صنعتی از سوی سازمان صنایع و معادن استان خراسان در سال 83 منابع - مقدمه ای بر کارآفرینی، هیئت نویسندگان، سیامک نطاق، ناشر: بصیر، 1376.
- کارآفرینی (جلد اول)، رابرت دی.
هیستریچ و مایکل پی.
پیترز، سید علیرضا فیض بخش و حمیدرضا تقی یاری، انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف.
- سازمانهای کارآفرین، جلیل صمدآٌقایی، ناشر: مرکز آموزش مدیریت دولتی، 1378.
- کارخانه سیمان بجنورد و کلیه کارکنانی که ما را در تهیه این پروژه یاری نمودند سپاسگزاریم شرکت سیمان بجنورد(سهامی عام)شرکت سیمان بجنورد(سهامی عام)شرکت سیمان بجنورد(سهامی عام)اطلاعات کلی شرکتاطلاعات کلی شرکتاطلاعات کلی شرکتشماره ثبت :شماره ثبت :56204تاریخ تاسیس:تاریخ تاسیس:23 اردیبهشت ماه 1364سال بهره برداری:سال بهره برداری:26 فروردین 1378محل شرکت :محل شرکت :تهران خیابان استاد مطهری، خیابان میرعماد، خیابان چهاردهم، شماره 16آدرس کارخانه :آدرس کارخانه :خراسان، کیلومتر 37 جاده بجنورد - شیروانکد پستی :کد پستی :1587843613تلفن,فکس:تلفن,فکس:تلفن کارخانه : 05842231950 تلفن شرکت : 0218759571، 0218754424 فکس کارخانه : 05842230666 فکس شرکت : 0218739042آدس اینترنتی:آدس اینترنتی:www.bojnourdcement.comفعالیت اصلی شرکتفعالیت اصلی شرکتفعالیت اصلی شرکتطبق ماده 3 اساسنامهاحداث کارخانه - خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز - خرید و احداث هر نوع ساختمان و زمین مورد نیاز - سرمایه گذاری در شرکتهای تولیدی و خدماتی و انجام هرگونه معاملات تجاری در حدود موضوع شرکتاحداث کارخانه - خرید ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز - خرید و احداث هر نوع ساختمان و زمین مورد نیاز - سرمایه گذاری در شرکتهای تولیدی و خدماتی و انجام هرگونه معاملات تجاری در حدود موضوع شرکتظرفیت اسمی:600000 تن600000 تنمحصولاتسیمان تیپ 1 و سیمان تیپ 2سیمان تیپ 1 و سیمان تیپ 2تولید :------------------------------------------------------فروش:------------------------------------------------------افزایش ظرفیت :------------------------------------------------------ماشین آلاتوضعیت اشتغالکارکنان رسمی:31 نفر در سال مالی 83-8431 نفر در سال مالی 83-84کارکنان قراردادی:309نفر در سال مالی 83-84309نفر در سال مالی 83-84سرمایهسرمایهسرمایهسرمایه شرکت در تاریخ 1384/07/30 مبلغ 98 میلیون ریال منقسم به 98 میلیون سهم 1000 ریالی میباشد.
سهامداران عمده : تعداد سهام درصدسرمایه شرکت در تاریخ 1384/07/30 مبلغ 98 میلیون ریال منقسم به 98 میلیون سهم 1000 ریالی میباشد.
سهامداران عمده : تعداد سهام درصدشرکت مدیریت سرمایه گذاریامید(سهامی عام) 38.937.014 39.73% شرکت سیمان بجنورد ( سهامی عام) 38.193.755 38/97% شرکت صنایع سیمان غرب( سهامی عام) 11.219.093 11.45% شرکت سیمان تهران ( سهامی عام) 2.940.000 3% شرکت سیمان هگمتان (سهامی عام) 1.968.442 2.01 % شرکت سیمان هرمزگان(سهامی عام) 1.992.350 2.81% ========================== 98.000.000 100%شرکت مدیریت سرمایه گذاریامید(سهامی عام) 38.937.014 39.73% شرکت سیمان بجنورد ( سهامی عام) 38.193.755 38/97% شرکت صنایع سیمان غرب( سهامی عام) 11.219.093 11.45% شرکت سیمان تهران ( سهامی عام) 2.940.000 3% شرکت سیمان هگمتان (سهامی عام) 1.968.442 2.01 % شرکت سیمان هرمزگان(سهامی عام) 1.992.350 2.81% ========================== 98.000.000 100%شرکت مدیریت سرمایه گذاریامید(سهامی عام) 38.937.014 39.73% شرکت سیمان بجنورد ( سهامی عام) 38.193.755 38/97% شرکت صنایع سیمان غرب( سهامی عام) 11.219.093 11.45% شرکت سیمان تهران ( سهامی عام) 2.940.000 3% شرکت سیمان هگمتان (سهامی عام) 1.968.442 2.01 % شرکت سیمان هرمزگان(سهامی عام) 1.992.350 2.81% ========================== 98.000.000 100% سال 1379سال 1379ظرفیت تن در سالظرفیت تن در سالنام کارخانهردیف% بازدهتولیدسیمانکلینکرنام کارخانهردیف80/101167974171600165000آباده182/83188597923400002250000آبیک - ف200/97669278717600690000اردبیل - ا322/110761675717600690000ارومیه - ف456/83263219327600315000استهبان523/717094981035840996000اصفهان666/97161142171600165000اکباتان722/88528766624000600000ایلام - ت830/103619799624000600000بجنورد - ف9 سال 1380سال 1380ظرفیت-تن در سالظرفیت-تن در سالنام کارخانهردیف% بازدهتولیدسیمانکلینکرنام کارخانهردیف6/112193147171600165000آباده10/96224677023400002250000آبیک - ف28/96694888717600690000اردبیل - ا36/116836518717600690000ارومیه - ف47/92303658327600315000استهبان54/858850981035840996000اصفهان60/101173285171600165000اکباتان75/101633261624000600000ایلام - ت84/106663626624000600000بجنورد - ف9 دوازده ماهه سال 1381دوازده ماهه سال 1381ظرفیت - تن در سالظرفیت - تن در سالنام کارخانهردیف% بازدهتولیدسیمانکلینکرنام کارخانهردیف50/104179315171600165000آباده111/101236590423400002250000آبیک - ف240/106763544717600690000اردبیل - ا328/126906155717600690000ارومیه - ف460/94306633327600315000استهبان562/929593751035840996000اصفهان606/91156263171600165000اکباتان737/97607605624000600000ایلام - ت837/111694945624000600000بجنورد - ف9----4586000بوشهر10 مصرفبازدهتولیدتولیدظرفیتظرفیتنام کارخانهردیفمصرفبازدهسیمانکلینکرسیمانکلینکرنام کارخانهردیف21569076/124264080193170171600165000آباده1235003806/1012364920218838523400002250000آبیک - ف278809728/115827272753043717600690000اردبیل - ا392919529/105926416882383879840846000ارومیه - ف432139973/96316881305210327600315000استهبان5100536076/9610023269190701035840996000اصفهان614970058/89153719155545171600165000اکباتان758927096/91573808568459624000600000ایلام - ت869789076/112703593673803624000600000بجنورد - ف9 نام دستگاهنوعظرفیتمدلنام سازندهتعدادآسیاب سنگچکشی800 t/hMammut crasherO & K1اسیاب مواد خام1گلوله ای200 t/hBall millO & K1پیش گرمکن 14 مرحله ای SPسپروسیم رومانی1کوره 1دوار2000 t/dدوار 3 ایستگاههسپروسیم رومانی1کولر 1گریت کولر2400 t/d-سپروسیم رومانی1آسیاب سیمان 1گلوله ای65 t/hBall millO & K1آسیاب سیمان 2گلوله ای65 t/hBall millO & K1 سال مالی 83-82سال مالی 82-81نفرنفرکارکنان دائم3437کارکنان موقت309299343336 دارائینرخروشساختمان و مستحدثات7.8.10 درصد 10 سالهنزولیماشین آلات و تاسیساتالف) 10.12.15.25.35 درصد ب ) 4.5.8.10.15 سالهخط مستقیم نزولیوسایط نقلیه25.30.35 درصدخط مستقیم نزولیاثاثیه اداری و منصوبات10 سالهخط مستقیمابزار آلات و قالبهاالف) 4.8.10.15 ساله ب ) 10.12.15.25.30.100 درصدخط مستقیم نزولی 30/4/8430/7/83ریالریالموجودی نقدی ریالی12.432.409.5386.263.985.255موجودی نقدی ارزی1.625.839.7261.807.119.09514.058.03.2648.071.104.350 30/7/84 ریال30/7/83 ریالحسابجاری نزد بانک سپه ( 45/178307 دلار)1.563.756.3361.807.119.095نزد صندوق (700 دلار و 9/504 یورو)62.137.390-------1.625.893.7261.807.119.095 30/7/84 ریال30/7/83 ریالسپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت نزد بانکها10.281.771.7673.248.826.507اوراق مشارکت ( با نرخ 17% در سال )33.399.000.00016.699.000.000سرمایه گذاری در سهام سایر شرکتها33.109.537.53919.939.401.71576.790.309.30639.887.228.222