کارآفرینی و اقتصاد دامنه تاثیرات کارآفرینی بر جامعه بسیار وسیع است.
از تغییر در ارزشهای اجتماعی تا رشد شتابان اقتصادی, محققین تغییرات مختلفی را که رواج فرهنگ کارآفرینی در یک جامعه ایجاد می کند بررسی کرده و آثار آن را از دیدگاههای متفاوت مورد بحث قرار داده اند , برخی از تاثیرات ذکر شده عبارتند از: ایجاد ثروت اشتغال زایی ایجاد و توسعه فن آوری ترغیب و تشویق سرمایه گذاری شناخت,ایجاد و گسترش بازارهای جدید افزایش رفاه ساماندهی و استفاده اثربخش از منابع پیامدهای مثبت توسعه کارآفرینی در اقتصاد کشور بیش از سایر اثرات آن مورد توجه قرار گرفته است.
به باور محققین, کارآفرینان از رسیدن نظام اقتصادی به تعادل ایستا جلوگیری می کنند و بواسطه رفتارهای فرصت جویانه خود, اقدام به فرصت سازی برای کلیت نظام اقتصادی می نمایند.
تاثیرات دیگری نظیر ایجاد اشتغال و رشداقتصادی نیز مدنظر پژوهشگران بوده است.
کارآفرینی,پایه های شکل گیری اقتصاد نوین اقتصاد در ابتدای هزاره سوم میلادی شاهد دگرگونی های شگرفی بوده است.انقلاب فن آوری اطلاعات و تغییر ترکیب نیروی کار به نفع نیروهای دانش محور از زمره این تغییرات است.
شاید مهمترین روندی که در اقتصاد دیده می شود حرکت به سوی نظام اقتصادی با ماهیت شبکه ای است.درچنین اقتصادی کنترل و تخصیص منابع به صورت توزیع شده صورت می گیرد و نقش شبکه های اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی به مراتب بیش از نظام متمرکز برنامه ریزی دولتی خواهد بود.
نقش کارآفرینان در رویکرد شبکه مدار به مراتب پررنگ تر از رویکرد اقتصاد کلاسیک است.
در اقتصاد نوین , کارآفرینان در شبکه های اجتماعی نقش عناصر فعالی را ایفا می کنند و موجب ارتقای بازده سرمایه های مادی و انسانی می شوند.
کارآفرینی و رشد اقتصادی ویژگی بارز اقتصاد امروز تغییرات سریع است.درچنین اقتصادی کشورهایی می توانند موفق باشند که قابلیت تطبیق با این تغییرات را داشته باشند.
کشورهایی که در آنها میزان فعالیتهای کارآفرینانه بالاتر است به واسطه طبیعت کارآفرینی در تطبیق با تغییرات , قادرند تا در اقتصاد جهان موقعیت بهتری کسب کنند.
تحقیقات انجام شده نشان داده است که رشد اقتصادی با سطح فعالیتهای کارآفرینانه همبستگی مثبت دارد.
به عنوان مثال در تحقیق(GEM General Entrepreneurship Monitor )،که به صورت سالیانه فعالیتهای کارآفرینی و تاثیرات آن را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار می دهد و در حال حاضر در بیش از 20 کشور جهان صورت می گیرد, این نتیجه به دست آمده است که نرخ رشد اقتصادی یک کشور رابطه معنی دار یا سطح فعالیتیهای کارآفرینانه آن کشور دارد.
کارآفرینی و اشتغال کار آفرینان در ایجاد اشتغال نیز نقش مهمی ایفا می نمایند.درحدود نیمی از کارکنان کشورهای توسعه یافته در کسب و کارهای کوچک مشغول فعالیت هستند.
بیشتر مشاغل جدید را کسب و کارهای کوچک ایجاد می کنند و سهم این کسب و کارها در بازار کار در حال افزایش است.
از سال 1980 تاکنون کسب و کارهای کوچک در اقتصاد آمریکا بیش از 34 میلیون شغل ایجاد کرده اند.حال آنکه از تعداد کارکنان شرکتهای بزرگ در این کشورها کاسته شده است.
کارآفرینی و رشد فن آوری بیش از 67 درصد از نوآوریها در زمینه فن آوری و حدود 95 درصد از نوآوریهای منجر به تحولات بنیادی در عرصه صنعت را کسب و کارهای کارآفرینانه پدید آورده اند.کارآفرینان از طریق ایجاد فن آوری, محصولات و خدمات جدید, قدرت انتخاب مصرف کنندگان را افزایش داده و با افزایش بهره وری کار, سرگرمیهای نو, بهبود بهداشت و سلامتی, تسهیل ارتباطات و ...
موجب افزایش کیفیت زندگی نوع بشر می شوند.
در واقع بیشترین بخش نسل جدید صنایع را کارآفرینان ایجاد کرده اند که می توان از رایانه های شخصی , تلفنهای همراه,خرید از طریق اینترنت و صنعت نرم افزار به عنوان نمونه هایی از آن یاد نمود.
یک کارآفرین موفق به راستی کیست؟
این روزها بحث و گفتگو راجع به موفقیت، شادی، خوشبختی و خانواده و مقولههایی از این دست،بسیار راجع و معمول است و به نظر میرسد که همه میخواهند به منتهای خوشبختی و شادی و موفقیت برسند و بهترین پدر، مادر یا همسر باشند.
اگر از مردم بپرسید موفقیت در زندگی را چطور تعریف میکنند، پاسخهای بیشتر آنها حول محور پول و درآمد و ثروت کلان، دور میزند و اکثریت آنها معتقدند که موفقیت بستگی به مقدار درآمد و ثروت هر کسی دارد.
بعضی دیگر نوع شغل هر کسی را معیار تعیینکننده موفقیت یا شکست او میدانند.
حال سوال اینست که چرا همگی ما موفقیت در زندگی را با موفقیت در شغل و کسب و کار در یک راستا و مشابه فرض میکنیم؟
موفقیت در حرفه و کسب و کار به خود هر فرد بستگی دارد و این که چطور بتواند امور کاری و پولی و مالیاش را مدیریت نموده با چالشها روبهرو شود.
در این میان یک نکته هست که بسیاری از صاحبان کسب و کار به آن توجه ندارند: کسب موفقیت در کسب و کار به این معنی نیست که اوهمه وقتش را کار کند و بقیه جوانب زندگیش را به گوشهای رها کند.
موفقیت واقعی یک کارآفرین هنگامی معلوم میشود که او توانسته باشد بین زندگی شخصی و خانوادگی و زندگی کاری و حرفهایش، تعادل مناسبی برقرار کند.
اگر یک کارآفرین خانگی یا حتی یک کارآفرین با سابقه و قدیمی، نتواند در برقراری این تعادل موفق شود، زندگی راحت و آسودهای نخواهد داشت.
موفقیت در کسب و کار و ناکامی در زندگی خانوادگی و روابط با اعضای خانواده، نه تنها نشان از یک کاسب موفق ندارد بلکه ناتوانی او در حفظ تعادل فوق را به تصویر میکشد.
عکس این حالت هم وجود دارد.
یک کاسب مستقل را داریم که بیتوجه به امور کاری و مسائل و مشکلات کسب و کارش، بیشتر اوقات را با خانوادهاش میگذراند و اجازه میدهد که آنها وقت اختصاص یافته به کارش را هدر دهند.
او پدر/مادر خوبیست و نیازهای عاطفی خانوادهاش را تامین مینماید ولی کاسب موفقی نیست.
این شخص هم نتوانسته تعادل مورد نیاز را برقرار نماید.
هر انسانی با هر شغل و حرفهای و هر سن و سالی، نیازهای گوناگونی دارد که تامین مناسب هر یک از آنهاست که انسانی با سلامت جسم وروان حاصل از این مجموعه متعادل است که در آن هیچ چیز را از قلم نینداخته است.
نیازهای جسمی، روانی، مادی، معنوی و عاطفی، همگی مهم هستند و برآوردن آنها وظیفه هر انسان.
کار و کسب و کارآفرینی تنها بخشی از زندگی اوست.
اکثر این اشخاص آنقدر به این بخش کوچک میپردازند که دیگران و کسانی که به آنها نیاز دارند- خانواده و دوستان و یا منابعی که مورد احتیاج همه انسانهاست - را نادیده انگاشته از آنها غافل میشوند.
خوب فکر کنید.
آیا شما هم این چنین کاسبی هستید؟به راستی چرا این گونه است؟
بعضی از این کارآفرینان میگویند که آنها هر چه میکنند، برای خانوادهشان است.
آنها سخت کار میکنند تا بتوانند لوازم مورد نیاز آنها را تهیه کرده و زندگی راحتی برایشان فراهم نمایند.
تا به اینجا ایرادی نیست ولی نکته پنهان اینست که این افراد گرفتار حاضرند همه چیز به خانوادهشان بدهند و هر چه که بتوانند فراهم کنند ولی از یک چیز دریغ میکنند: وقت گرانبهایشان.شاید به نظرتان ساده وبیاهمیت برسد ولی همین چیز ساده، برای خیلیها بسیار مهم است.
خانواده شما که پدر یا مادری گرفتار دارند، کلمه "عشق" و "محبت" در یک عبارت ساده خلاصه میشود: "بابا و مامان برای ما وقت میگذارند"، آنها "عشق" را با "ز-م-الف- ن" مترادف میدانند.
وقت و زمان ارزشمند شما، گوشهای از زندگیتان است و اگر قسمتی از وقتتان را به دیگران اختصاص دهید، معنیاش اینست که گوشهای از زندگیتان را به او بخشیدهاید.
به یاد بسپارید که موفقیت در کسب و کار فقط با مقدار پولی که هر ماهه به خانواده میدهید، سنجیده نمیشود.
واقعیت انکارناپذیری هست که میگوید شما باید برای موفقیت در کسب و کار سخت تلاش کنید ولی حقیقت محکمتری در وقت گذاشتن برای افراد خانواده و عزیزان را امری ضروری بدانید.
وقت گرانبهای شما تنها متعلق به خودتان نیست.
چون دیگر تنها زندگی نمی کنید و خانوادهای دارید که به شما علاقهمندند و صد البته که شما هم دوستشان دارید.
موفقیتهای مادی و فیزیکی عناصری قابل لمس هستند که به مرور زمان کمرنگ شده، آن اهمیت اولیهشان را از دست میدهند یا این که به کلی نابود میگردند.
آن موفقیتها و دستآوردهایی که به چشم دیده نمیشوند، آن گنجهایی هستند که همیشه پایدار وجاودان میمانند.
شما میتوانید هم یک خانواده شاد و مستحکم داشته پدر یا مادری مسئول، دوست داشتنی و مورد اعتماد باشید؛ هم این که در عرصه کسب و کارتان به موفقیتهای بزرگ دست یابید.
کارآفرین چیست؟
کارآفرین فردی است صاحب دیدگاه ، انگیزه و خلاقیت که تمایل دارد برای شروع یک شغل جدید برای دستیابی به سود و یا تغییر جهت کلی در شرکت فعلی خودش ریسک کند.
دلایل کارآفرین شدن نیاز به کنترل سرنوشت دستیابی به فرصت های سود آور خلق یک چیز جدید رضایتمندی شخصی تعیین سبک زندگی خود انواع کارآفرینان ۱ - کارآفرینان کلاسیک افرادی که شرکت خود را بر اساس ایده های خلاق اغاز می کنند.
۲- کارآفرینان چندگانه افرادی که همزمان چند شرکت را با هم اداره میکنند.
۳ - فرا کارآفرینان افرادی که دیدگاه ها و ریسک خود را در یک سازمان بزرگ بکار میگیرند.
خصوصیات یک کارآفرین موفق بلند پرواز مستقل اتکای بنفس بالا ریسک پذیر خیال پرداز و دور اندیش خلاق فعال و پرتوان پر شور و با هیجان متعهد گامهای شروع یک شغل جدید ۱ - ارزیابی خود ۲ - یافتن یک ایده شغلی مناسب ۳ - خرید یک شغل یا شروع از سر خط ۴ - انتخاب یک تشکیلات سازمانی مناسب برای شغل خود ۵ - تهیه طرح شغل ۶ - تامین مالی ۷ - مدیریت ریسک محتوای طرح شغل ۱ - تعیین عنوان و جدول محتوای شغل ۲ - خلاصه فعالیتهای اجرایی ۳ - تعیین دیدگاه و ماموریت شرکت ۴ - نظر اجمالی در مورد شرکت ۵ - طرح تفصیلی و ذکر جزئیات برای: محصولات / خدمات ، بازاریابی ، مدیریت ، عملیات و برنامه مالی ۶ - ضمیمه مدارک مربوطه