دانلود گزارش کارآموزی راهکارهای صحیح در ساختمان سازی

Word 748 KB 12527 56
مشخص نشده مشخص نشده گزارش کارآموزی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • با در نظر گرفتن ماهیت پروژه ای بسیاری از فعالیت های غیر دولتی، روش های برنامه ریزی و کنترل پروژه که در جهت راهبری طرح های تولیدی توسعه یافته اند، در آنها نیز به وسعت قابل استفاده می باشند.

    اساس این روش ها بر تجزیۀ عملیات ضروری برای به انجام رساندن طرح مورد نظر، زمان بندی عملیات تعیین شده در چارچوب نیاز های اجرائی، تخصیص منابع لازم اعم بر مالی، انسانی و تخصصی به آنان به منظور پیشبرد شان مطابق برنامۀ زمانی تهیه شده و نهایتاً بازبینی و ثبت پیشرفت کار و ایجاد تغییرات اصلاحی از طریق اِعمال بازخور به مرحلۀ برنامه ریزی فعالیت ها، بنیان نهاده شده اند.مهمترین لازمۀ آغاز چنین فرآیندی دستیابی به شناخت کامل از طرح مورد نظر و ماهیت اجرائی آن است.

    بعد از مرحلۀ شناسائی معمولاً بسته های کاری تشکیل دهندۀ پروژه یک به یک و بر طبق اولویت سلسله مراتب تعریف می شوند.

    شکستن بسته های کاری و تکمیل درخت سلسله مراتب نیازمندی های اجرائی، تا حدی ادامه پیدا می کند که تمامی اجزای اجرائی طرح معین شده و برای مدیران شناسائی گردند.

    در این مرحله لازم است معیار های بازنگری تعریف شوند تا درست بلافاصله پس از آغاز پروژه، بتوان پیشرفت آن را ثبت نموده و مورد بررسی قرار داد.

    مطالعۀ پیشرفت کار در نشست های متناوب، منظم و متواتری که برای برقراری ارتباط میان مجریان و هدایت کنندگان طرح تعیین شده اند، مورد مداقه قرار گرفته و اقدامات اصلاحی و تغییرات احتمالی برای برنامه های تنظیم شده، با مشارکت تمامی عوامل درگیر در پروژه به کار بسته می شوند.

    در مورد طرح های بزرگ نیز گاهی به منظور محاسبۀ ارزش زمانی پول و در نظر گرفتن عوامل مربوط به تورم و سایر نوسانات اقتصادی، استفاده از روش های اقتصاد مهندسی توصیه می گردند.

    1-2-تعاریف : پیمان: پیمان در واقع موافقت نامه ای است که مشخصات اصلی یک قرار داد مانند مشخصات دو طرف قرارداد ، موضوع پروژه ، مبلغ و مدت قرار داد ، احجام تقریبی کار در آن بیان شده است.

    کارفرما : کارفرما شخصی حقیقی و یا حقوقی است که یک سوی امضا کننده پیمان است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان ، به پیمانکار واگذار کرده است.

    نمایندگان و جانشینهای قانونی کارفرما در حکم کارفرما می باشند.

    پیمانکار : پیمانکار شخصی حقیقی و یا حقوقی است که سوی دیگر امضا کننده پیمان است و اجرای موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک بدست گرفته است.

    مهندس مشاور ، مهندس ناظر : مهندس مشاور شخصی حقیقی و یا حقوقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان ، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.

    رئیس کارگاه : شخصی حقیقی است که پیمانکار برای سرپرستی کارگاه (اجرای موضوع پیمان)به مهندس مشاور معرفی می کند .

    پیمانکار جزء : برای اجرای بخشی از عملیات موضوع پیمان از طرف پیمانکار برگزیده می شود.

    فعالیتهای برچیدن کارگاه (DEMOBILIZATION):این قسمت شامل فعالیتهایی از قبیل - جمع آوری مصالح ، تجهیزات ، تاسیسات و ساختمانهای موقت .

    - خارج کردن مواد زائد، مصالح ، تجهیزات ماشین آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه .

    - تسطیح نمودن محلهای تحویلی از کارفرما .

    و فعالیتهایی از این دست می باشد.

    راه دسترسی : یکی از راه های کشور را به پروژه متصل می کند .

    راه ارتباطی : راه معادن مصالح و...

    را به پروژه متصل می کند .

    کار: کار عبارت است از مجموعه عملیات ، خدمات یا اقدامات مورد نیاز برای آغاز کردن ، انجام و پایان دادن عملیات موضوع پیمان است و شامل کارهای دائمی است که باقی خواهد ماند و به عنوان موضوع پیمان تحویل کارفرما می گردد.و کارهای موقتی است که به منظور اجراو نگهداری موضوع پیمان انجام می شود.

    کارگاه (سایت) : محل یا محلهایی است که عملیات موضوع پیمان در آن اجرا می شود یا به منظور اجرای مفاد پیمان با اجازه کارفرما از آنجا استفاده می شود.

    مصالح: عبارت است از مواد ، اجناس و کالاهایی است که در عملیات موضوع پیمان مصرف و یا نصب شده و در کار باقی می ماند .

    تجهیزات: عبارت است از دستگاهها و ماشین آلاتی که در عملیات موضوع پیمان نصب شده و در کار باقی می ماند.

    تجهیز کارگاه (MOBILIZATION): شامل عملیات ، اقدامها و تدارکاتی است که باید بصورت موقت برای دوره اجرا انجام شود تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات پروژه میسر شود.

    از قبیل: - استقرار ماشین آلات و تامین نیروی انسانی - احداث راههای ارتباطی ، انحرافی و دسترسی .

    - حفاظت و حراست از کارگاه.

    - فراهم کردن امکانات رفاهی پرسنل.

    - تهیه و تامین مواد و مصالح در تعهد پیمانکار ،شامل بارگیری ، حمل و بار اندازی انبار و نگه داری از محل تامین تا محل اجرای کار( بسته به شرایط ذکر شده در پیمان) .

    - دریافت (تحویل) کالا و مصالح اختصاصی در تعهد کارفرما ، ازقبیل بارگیری ، حمل و بار اندازی، نگهداری موقت ، از محل تحویل تا محل اجرای کار و...

    ( بسته به شرایط ذکر شده در پیمان) .

    گزارشات کارگاه: گزارشاتی پریودیک از اقدامات انجام شده و پیشرفتهای حاصله و مشکلات و کمبود های احتمالی و پیشنهادات اصلاحی و سایر موارد مرتبط می باشد که به مهندسین مشاور ( کارفرما ) ارایه خواهد شد.

    این گزارشات شامل گزارشات روزانه ، گزارشات هفتگی ؛ گزارشات ماهیانه و یا سایر گزارشات توافق شده با کارفرما خواهد بود که ممکن است ( بر طبق توافق طرفین) شامل بخشهایی مانند : - گزارش انجام کارها در دیسیپلینهای مختلف ( بطور روزانه ) - گزارش رسید و تحویل تجهیزات - گزارش مصرف مواد و مصالح - گزارش آزمایشات و نتایج آنها - گزارش پرسنلی و ماشین آلات - گزارش سوانح و حوادث قابل ذکر - گزارش مکاتبات و سایر گزارشات دیگر باشد.

    تحویل موقت : بعد از آنکه عملیات موضوع پیمان تکمیل گردید و کار آماده بهره برداری شد پیمانکار از مشاور درخواست تحویل موقت می کند و نماینده خود را برای هیات تحویل موقت اعلام می کند .

    زمانی تحویل موقت انجام می شود که 97% کار انجام شود .پیش از تحویل موقت کار –پیمانکار موظف است تمام نقشه ها-راهبریها-تعمیر-نگهداریو...

    را در سه نسخه در اختیار مشاور قرار دهد .

    اگر پیمانکار تا 125%مبلغ اولیه پیمان کار انجام داده باشد و پروژه قابل بهره برداری نباشد و پیمانکار موافق ادامه کار نباشد –کارفرما می تواند طبق ماده 48 به پیمان خاتمه دهد .

    اعضای هیئت تحویل موقت عبارتند از : 1-نمانده کارفرما 2-نماینده مشاور 3-نماینده پیمانکار صورت وضعیت قطعی : پیمانکار باید بعد از 1 ماه پس از تحویل موقت وقت دارد صورت وضعیت قطعی را بدون در نظر گرفتن مصالح و تجهیزات پای کار تهیه کند .

    مهندس مشاور بعد از تائید تا سه ماه فرصت دارد آن را به کارفرما ابلاغ کند .

    کارفرما 2 ماه فرصت دارد بعد از دریافت –آن را به پیمانکار بدهد .

    اگر پیمانکار اعتراضی نسبت به صورت وضعیت قطعی داشته باشد باید ظرف 1 ماه آن را با دلایل مستقیما به کارفرما بدهد .

    در هیچ حال –صورت وضعیت قطعی نمی تواند از 25/1 برابر مبلغ اولیه پیمان بیشتر شود .

    -تحویل قطعی : در پایان دوره تضمین تعیین شده در برنامه زمانی کار انجام می شود و مانند تحویل موقت انجام می شود .

    نحوه تحویل قطعی و آزاد کردن تضمین ها توسط هیئتی شامل : 1-نماینده سازمان برنامه و بودجه 2-نماینده کارفرما 3-نماینده پیمانکار -حداکثر تا یک ماه پس از تحویل موقت آخرین صورت وضعیت موقت بدون منظور شدن مصالح پای کار تنظیم می شود .

    هزینه مستقیم پروژه : به تمام هزینه های نیروی انسانی –ماشین آلات-تجهیزات - مواد و مصالح را شامل می شود .

    هزینه مستقیم پروژه را هزینه منابع نیز گویند .

    هزینه مستقیم پروژه با مدت اجرای آن –نسبت مستقیم دارد .

    هزینه غیر مستقیم : هزینه هایی که مستقیما با آنها سروکار نداریم و به آنها هزینه بالاسری نیز می گوئیم .

    هزینه دستمزد و حقوق مدیر پروژه –کارشناسان-اجاره دفتر-جرایم-بهره-درآمدهاو...

    را شامل می شود .

    هزینه غیر مستقیم پروژه با مدت اجرای آن –رابطه معکوس دارد هزینه کل پروژه : از مجموع هزینه های مستقیم پروژه , هزینه های غیر مستقیم پروژه بدست می آید.

    1-3-مراحل برنامه ریزی و کنترل پروژه: را می تون به صورت تئوریک به شرح زیر تقسیم بندی نمود: 1ـ تحلیل پروژه 1-1-مروری براهداف و شرایط اجرایی پروژه 2-1- تفکیک پروژه و تهیه فهرست فعالیت ها 3-1- بررسی روابط بین فعالیتها و تهیه فهرست آن 4-1- ترسیم شبکه پروژه 2ـ برآورد مدت، هزینه و منابع اجرایی 1-2- برآورد حجم عملیات و منابع مورد نیاز فعالیت ها 2-2- برآورد مدت و اجرای فعالیت ها 3-2- برآورد هزینه های غیر مستقیم پروژه 4-2 تهیه بودجه تفصیلی پروژه 3ـ زمانبندی پروژه 1-3- زمانبندی شبکه پروژه 2-3- تهیه جدول مشخصات پروژه 3-3- بررسی شرایط نامناسب جوی 4-3- بررسی سایر مسایل و مشکلات احتمالی 4ـ برنامه ریزی منابع و شناخت رابطه زمان-هزینه 1-4- برنامه ریزی و تخصیص منابع 2-4- بررسی رابطه زمان-هزینه 3-4- تاریخگذاری پروژه 5ـ تهیه برنامه نهایی و اجرایی پروژه 1-5- صدور مجوز برای شروع پروژه 2-5- تهیه برنامه نهایی و اجرایی پروژه 3-5- تأمین منابع اجرایی پروژه 6ـ اجرای پروژه 1-6- هدایت و اجرای پروژه 7ـ ارزشیابی و نظارت پروژه 1-7- ارزشیابی پیشرفت اجرای فعالیت ها 2-7- ارزشیابی هزینه های اجرایی 3-7- مقایسه نتایج بدست آمده با پیش بینی ها 4-7- بهنگام کردن پروژه 5-7- تهیه گزارش های مدیریتی 8ـ تصمیم گیری مدیریت 1-8- ارزشیابی پیشنهادها 2-8- تصمیم گیری مدیریت و اعمال واکنش های مناسب و مقتضی 1-4- دیسیپلینهای یک پروژه : 1- فعالیتهای سیویل (CIVIL STRUCTURE) این بخش شامل کلیه فعالیتهایی از قبیل فعالیتهای ذیل می باشد: 1-1- انجام فعالیتهایی برای استفاده های موقتی از قبیل داربست بندی ، حصارهای موقتی دور یک محوطه ، نشانه گذاری ها ، انبار کردن و تخلیه آبهای زیر زمینی (DEWATERING) و آبهای زائد و غیره .

    1-2- انجام فعالیتهای درزبندی شامل مواد پر کننده معمولی و شیمیایی و مواد درزهای انبساطی (EXPANSION JOINT MATERIAL) و فعالیتهایی از این دست .

    1-3- کارهای بتنی از قبیل: 1-3-1- اجرای بتن ریزی شامل ریختن مواد ، اختلاط مواد و غیره .

    1-3-2- اجرای مصالح تسطیح کننده بتن از قبیل آرماتور و شبکه مفتولهای فولادی ساخته شده .

    1-3-3- اجرای شابلون (TEMPLATE) برای تجهیزات .

    1-3-4- اجرای جاده ها ، خیابانها ، محوطه سازی ، کف سازی و درزهای جدا کننده کف ها ، جدولها ، پیاده رو ها ، پارکینگها و ...

    .

    1-4- اجرای عایق های حرارتی و رطوبتی و ضد آب کردن کارها شامل دیوار و بام از قبیل فعالیتهایی مانند - عایق بندی های جامد ( RIGID INSULATION) - عایق بندی رطوبتی WATER PROOFING)) 1-5- انجام کارهای بنایی و نازک کاری و نما سازی از قبیل: 1-5-1- آجر کاری و بلوک چینی 1-5-2- کاشی کاری و سرامیک کاری 1-5-3- کف سازی 1-5-4- موزاییک کاری 1-5-5- اجرای سقف کاذب 1-5-6- اجرای پوشش های آکوستیک 1-5-7- اجرای کف پوشهای لاستیکی و پلاستیکی 1-5-8- گچ کاری و سیمان کاری 1-5-9- اجرای کنیتکس و ...

    1-5-10- رنگ آمیزی ساختمان و دربها و ...

    1-5-11- اجرای ناودانی ها.

    1-6- اجرای تاسیسات بهداشتی ساختمان شامل فعالیتهایی از قبیل : 1-6-1- نصب لوازم بهداشتی از قبیل توالت، دستشویی ، سینک، سیفون و غیره با کلیه لوازم و متعلقات فرعی و لوازم مربوطه .

    1-6-2- کارگذاری شیر آلات و اتصالات آنها و...

    1-6-3- اجرای چاهها و چاهکها و سپتیک تانکها .

    1-7- کارهای مربوط به در و پنجره شامل فعالیتهایی از قبیل : 1-7-1- اجرای درهای کرکره ای ، اجرای درهای متحرک ریلی (SLIDING DOOR) و از این قبیل .

    1-7-2- اجرای پنجره ها و نصب شیشه ها و توری برای پنجره ها و ...

    1-7-3- اجرای پارتیشنها .

    2-2- فعالیتهای فلزی ( STEEL STRUCTURE) شامل کلیه فعالیتهای فلزی در یک پروژه از قبیل - اسکلت فلزی ساختمان های صنعتی و غیرصنعتی.

    - تکیه گاههای فلزی - تیرهای مهار کننده - تیرهای تقویتی - اجرای دیوار بندها ( WLLTIE) و بادبندها (BRACING) - اعضای سازه های پیش ساخته جهت سکو ها (PLATFORM).

    - کلیه سکوهای دسترسی ، نردبانها و سکوها برای تجهیزات و ماشین آلات .

    - نردبانها(LADDERS) و حفاظهای نردبان ها (CAGE HOOP) و نرده ها (HANDRAIL)، پله ها (STAIR) و نردبانهای دسترسی حصارها (DIKE WALLS) و...

    - کلیه سایبانها (SHELTERS) شامل اجزای فلزی سقف ، پرلینها ، نردبانها، پلکانها ، پیچ و مهره ها و پوشش های سقف و...

    - کلیه حصارهای فلزی و فنس ها (FENCES) .

    - کف های مشبک فلزی (GRATING) .

    - مصالح پوشش مسقف (CLADDING MATERIALS).

    - اسکلت های فلزی صنعتی مانند پایپرکها ( PIPERACK) وکیبلرکها (CABLE RACK) و پلهای ارتباطی فلزی (METAL DECK) و پلهای روی ترانشه ها و آبرو ها.

    - اجرای نبشی های گوشه ها و ترانشه ها .

    - اجرای کف سازیهای فلزی (CHEQUERD PLATE) .

    - نشیمن گاهها (BRACKETS) .

    - ورق گذاری های فولادی و ورق های فولادی داخل کار (INSERT PLAT) - پیچهای پر مقاومت ( H.S.BOLT) و پیچهای معمولی .

    2-3- فعالیتهای نصب تجهیزات مکانیکی (MECHANICAL) کلیه تجهیزات و ملحقات آن مطابق لیست تجهیزات پیوست یک پروژه که نیاز به نصب دائم دارند به استثنای تجهیزات بتنی ، شامل کلیه تجهیزات ثابت و دوار همراه با قطعات منفصله و قطعات داخلی و جوشکاری تجهیزات (در صورت لزوم) ، تجهیزات اطفاء حریق با کلیه متعلقات و سایر دستگاههای سبک ، سنگین و نیمه سنگین .

    2-1-مقدمه : به منظور تعیین هزینه تمام شده در ساختمان نیاز به اندازه گیری دقیق کار های انجام شده بر اساس ابعاد مندرج در نقشه و شناخت مصالح مصرفی و شیوههای اجرایی و نیروی انسانی لازم می باشد .بنابراین ضرورت اندازه گیری کارهای انجام شده بر اساس واحد مربوطه ، نقشه تعیین کننده در متره کردن دارد .

    متره و بر آورد : می دانیم که متره عبارت است از تعیین و محاسبه قسمتهای مختلف به طریق اندازه گیری از روی کار های انجام شده با مشخصات موجود در نقشهای اجرایی .

    خلاصه متره : بعد از تهیه متره قسمتهای مختلف ، قسمتهای مشابه را با یکدیگر جمع و در برگهای مخصوص معروف به برگهای خلاصه متره می نویسند که در این مرحله بهتر است به ترتیب فصلهای فهرست بها باشد .

    بر آورد یا تعیین هزینه لازم : بعد از تنظیم خلاصه متره هریک از ردیف ها در واحد بهای خود که شامل کار و مصالح می باشد از دفترچه فهرست بهای سال مورد نظر تعیین و سپس با جمع هزینه جزئیات مختلف به دست آمده هزینه کل پروژه مشخص می گردد .

    2-2-روش های متره بر آورد : متره بسته : ابتدا کارها بر اساس نوع و ماهیت واحدهای اندازه گیری در نظر گرفته شده برای آنها تفکیک می گردند.

    متره باز : کلیه مصالح و لوازم و ابزار و کارگران فنی لازمه برای هر بخش از کار به طور مجزا محاسبه می گردد .

    انواع متره و بر آورد : -1متره بر آورد مقدماتی : جزء خدمات مشاور است و بر اساس نقشه های مقدماتی تهیه می شود و در آن مصالح نیز مشخص می گردد .

    -2متره بر آورد اولیه : از وظایف مهندس مشاور است و در آن مصالح مصرفی بر اساس نقشه های تفصیلی مشخص می شود .

    -3متره بر آورد موقت : همان صورت وضعیت موقت است و توسط پیمانکار تهیه می شود .

    -4متره بر آورد قطعی : همان صورت وضعیت قطعی است و به تسویه حساب پیمانکار هم خوانده می شود .

    2-3- بررسی مراحل متره و برآورد : 1- عملیات خاکی : شامل کلیه کارهای است که در روی زمین طبیعی انجام گرفته ،مانند بر داشتن خاک های اضافه ی محوطه گود برداری ، پی کنی با توجه به نوع زمین (نرم ،کلنگی ،دج ) و یا خاک ریز کف ساختمان و محوطه ، طبق نقشه و دستور کار انجام می شود و واحد آن متر مکعب است .

    2- عملیات تخریب : این قسمت از کارها شامل عملیات تخریب و برداشتن موانع و قسمت های ساختمان قدیمی موجود که در نقشه پیش بینی نشده باشد ، است .

    معمولاَ مصالح مفید حاصل از تخریب باید به طور مرتب تفکیک و مجزا گردیده و سالم تحویل شود.

    واحد اندازه گیری بر اساس نوع و محل تخریب ، متر ، متر مربع ، متر مکعب ، کیلو گرم و یا تعداد ( عددی) می باشد .

    3- تسطیح یا پرو فیله کردن : تراز کردن و یا شیب دادن مناسب به زمین که به کمک وسایل دستی و یا ماشین آلات انجام می گیرد و واحد آن متر مربع است .

    4- شفته ریزی : معمولاَ پس از تکمیل عملیات پی کنی و گود برداری ساختمان به منظور یک نواخت نمودن کف پی و جلوگیری از نفوذ رطوبت و یا رشد گیاهان و موریانه به داخل پی و دیوار ساختمان ، از یک لایه ملات شامل خاک شن دار و آهک شکفته با عیار های تعیین شده استفاده می گردد و واحد اندازه گیری شفته متر مکعب است .

    5- بتن مگر: مخلوطی است از شن و ماسه دانه بندی شده با عیار حداقل 100 کیلو سیمان بر متر مکعب و برای یکنواخت نمودن (تراز) کف پی یا روی کرسی چینی جهت ایجاد شناژ بتن آرمه مورد استفاده قرار می گیرد.

    6- پی سازی : مصالح مصرفی در پی با توجه به نوع ساختمان و جنس زمین و ابعاد و شکل پیش بینی شده در نقشه و مشخصات فنی ، اندازه گیری می شود.

    واحد اندازه گیری آن متر مکعب می باشد .

    7- شناژ ( بالشتک ) بتن آرمه : پس از انجام کارهای پی سازی معمولاَ روی دیوار پی از شناژ بتن آرمه که ترکیبی از شن و ماسه شسته و دانه بندی شده و سیمان و آب به نسبتهای معین و میل گرد فولادی که در نقشه و مشخصات پیش بینی گردیده است ، ساخته می شود.

    8- کارهای فلزی : احداث ساختمان بمنظور رفع احتیاج انسانها صورت گرفته و مهندسین، معماران مسئولیت تهیه اشکال و اجراء مناسب بنا را برعهده دارند؛ محور اصلی مسئولیت عبارت است از: الف ) ایمنی ب ) زیبائی ج) اقتصاد .

    با توجه به اینکه ساختمان های احداثی در کشور ما اکثرا" بصورت فلزی یا بتنی بوده و ساختمانهای بنایی غیر مسلح با محدودیت خاص طبق آئین نامه 2800 زلزله ایران ساخته میشود، آشنایی با مزایا و معایب ساختمانها می تواند درتصمیم گیری مالکین ، مهندسین نقش اساسی داشته باشد.

    - مزایای ساختمان فلزی: مقاومت زیاد: مقاومت قطعات فلزی زیاد بوده و نسبت مقاومت به وزن از مصالح بتن بزرگتر است ، به این علت در دهانه های بزرگ سوله ها و ساختمان های مرتفع ، ساختمانهائی که برزمینهای سست قرارمیگیرند ، حائز اهمیت فراوان میباشد .

    خواص یکنواخت : فلز در کارخانجات بزرگ تحت نظارت دقیق تهیه میشود ، یکنواخت بودن خواص آن میتوان اطمینان کرد و خواص آن بر خلاف بتن با عوامل خارجی تحت تاثیر قرار نمی گیرد ، اطمینان در یکنواختی خواص مصالح در انتخاب ضریب اطمینان کوچک مؤثر است که خود صرفه جو یی در مصرف مصالح را باعث میشود .

    دوام : دوام فولاد بسیار خوب است ، ساختمانهای فلزی که در نگهداری آنها دقت گردد .

    برای مدت طولانی قابل بهره برداری خواهند بود - خواص ارتجاعی : خواص مفروض ارتجاعی فولاد با تقریبی بسیار خوبی مصداق عملی دارد .

    فولاد تا تنشهای بزرگی از قانون هوک بخوبی پیروی مینماید .

    مثلآ ممان اینرسی یک مقطع فولادی را میتوان با اطمینان در محاسبه وارد نمود .

    حال اینکه در مورد مقطع بتنی ارقام مربوطه چندان معین و قابل اطمینان نمی باشد .

    شکل پذیری : از خاصیت مثبت مصالح فلزی شکل پذیری ان است که قادرند تمرکز تنش را که در واقع علت شروع خرابی است ونیروی دینامیکی و ضربه ای را تحمل نماید ،در حالیکه مصالح بتن ترد و شکننده در مقابل این نیروها فوق العاده ضعیف اند.

    یکی از عواملی که در هنگام خرابی ،عضو خود خبر داده و ازخرابی ناگهانی وخطرات ان جلوگیری میکند.

    پیوستگی مصالح : قطعات فلزی با توجه به مواد متشکه آن پیوسته و همگن می باشد و ولی در قطعات بتنی صدمات وارده در هر زلزله به پوشش بتنی روی سلاح میلگرد وارد میگردد ، ترکهائی که در پوشش بتن پدید می آید ، قابل کنترل نبوده و احتمالا" ساختمان در پس لرزه یا زلزله بعدی ضعف بیشتر داشته و تخریب شود .

    مقاومت متعادل مصالح،مقاومت : مصالح فلزی در کشش و فشار یکسان ودر برش نیز خوب و نزدیک به کشش وفشار است .در تغییر وضع بارها، نیروی وارده فشاری ، کششی قابل تعویض بوده و همچنین مقاطعی که در بار گذاری عادی تنش برشی در انها کوچک است ، در بارهای پیش بینی شده ،تحت اثر پیچش و در نتیجه برش ناشی از ان قرار میگیرند.

    در ساختمانهای بتنی مسلح مقاومت بتن در فشار خوب ، ولی در کشش و یا برش کم است.

    پس در صورتی که مناطقی احتمالآتحت نیروی کششی قرار گرفته و مسلح نشده باشد تولید ترک و خرابی مینماید.

    انفجار : در ساختمانهای بارهای وارده توسط اسکلت ساختمان تحمل شده ، از قطعات پرکننده مانند تیغه ها و دیواره ها استفاده نمی شود .

    نیروی تخریبی انفجار سطوح حائل را از اسکلت جدا می کند و انرژی مخرب آشکار میشود ، ولی ساختمان کلا" ویران نخواهد گردید .

    در ساختمانهایی بتن مسلح خرابی دیوارها باعث ویرانی ساختمان خواهد شد .

    تقویت پذیری و امکان مقاوم سازی : اعضاء ضعیف ساختمان فلزی را در اثر محاسبات اشتباه ، تغییر مقررات و ضوابط ، اجراء و ....

    میتوان با جوش یا پرچ یا پیچ کردن قطعات جدید ، تقویت نمود و یا قسمت یا دهانه هائی اضافه کرد .

    شرایط آسان ساخت و نصب : تهیه قطعات فلزی در کارخانجات و نصب آن در موقعیت ، شرایط جوی متفاوت با تهمیدات لازم قابل اجراء است .

    سرعت نصب : سرعت نصب قطعات فلزی نسبت به اجراء قطعات بتنی مدت زمان کمتری می طلبد .

    پرت مصالح : با توجه به تهیه قطعات از کارخانجات ، پرت مصالح نسبت به تهیه و بکارگیری بتن کمتر است.

    وزن کم : ‌میانگین وزن ساختمان فولادی را می توان بین 245 تا 390 کیلوگرم بر مترمربع و یا بین 80 تا 128 کیلوگرم بر مترمکعب تخکین زد ، درحالی که در ساختمانهای بتن مسلح این ارقام به ترتیب بین 480 تا 780 کیلوگرم برمترمربع یا 160 تا 250 کیلوگرم برمترمکعب می باشد اشغال فضا :‌ در دو ساختمان مساوی از نظر ارتفاع و ابعاد ، ستون و تیرهای ساختمانهای فلزی از نظر ابعاد کوچکتر از ساختمانهای بتنی میباشد ، سطح اشغال یا فضا مرده در ساختمانهای بتنی بیشتر ایجاد میشود ضریب نیروی لرزه ای : حرکت زمین در اثر زلزله موجب اعمال نیروهای درونی در اجزاء ساختمان میشود ، بعبارت دیگر ساختمان برروی زمینی که بصورت تصادفی و غیر همگن در حال ارتعاش است ، بایستی ایستایی داشته و ارتعاش زمین را تحمل کند .

    در قابهای بتن مسلح که وزن بیشتر دارد ، ضریب نیروی لرزه ای بیشتر از قابهای فلزی است .

    تجربه نشان میدهد که خسارت وارده برساختمانهای کوتاه و صلب که در زمینهای محکم ساخته شده اند ، زیاد است .

    درحالیکه در ساختمانهای بلند و انعطاف پذیر ، آنهائی که در زمینهائی نرم ساخته شده اند ، صدمات بیشتری از زلزله دیده اند .

    بعبارت دیگر در زمینهای نرم که پریود ارتعاش زمین نسبتا" بزرگ است ، ساختمان های کوتاه نتایج بهتری داده اند و برعکس در زمینهای سفت با پریود کوچک ، ساختمان بلند احتمال خرابی کمتر دارند.

    عکس العمل ساختمانها در مقابل حرکت زلزله بستگی به مشخصات خود ساختمان از نظر صلبیت و یا انعطاف پذیری آن دارد و مهمترین مشخصه ساختمان در رفتار آن در مقابل زلزله ، پریود طبیعی ارتعاش ساختمان است .

    - معایب ساختمانهای فلزی: ضعف در دمای زیاد : مقاومت ساختمان فلزی با افزایش دما نقصان می یابد .

    اگر دکای اسکلت فلزی از 500 تا 600 درجه سانتی گراد برسد ، تعادل ساختمان به خطر می افتد .

    خوردگی و فساد فلز در مقابل عوامل خارجی : قطعات مصرفی در ساختمان فلزی در مقابل عوامل جوی خورده شده و از ابعاد آن کاسته میشود و مخارج نگهداری و محافظت زیاد است .

    تمایل قطعات فشاری به کمانش : با توجه به اینکه قطعات فلزی زیاد و ابعاد مصرفی معمولا" کوچک است ، تمایل به کمانش در این قطعات یک نقطه ضعف بحساب می رسد.

    جوش نامناسب : در ساختمانهای فلزی اتصال قطعات به همدیگر با جوش ، پرچ ، پیچ صورت میگیرد .

    استفاده از پیچ و مهره وتهیه ، ساخت قطعات در کارخانجات اقتصادی ترین ، فنی ترین کار می باشد که در کشور ما برای ساختمانهای متداول چنین امکاناتی مهیا نیست .

    اتصال با جوش بعلت عدم مهارت جوشکاران ، استفاده از ماشین آلات قدیمی ، عدم کنترل دقیق توسط مهندسین ناظر ، گران بودن هزینه آزمایش جوش و ......

    برزگترین ضعف میباشد.

    تجربه ثابت کرده است که سوله های ساخته شده در کارخانجات درصورت رعایت مشخصات فنی و استاندارد ، این عیب را نداشته و دارای مقاومت سازه ایی بهتر در برابر بارهای وارده و نیروی زلزله است.

    کارهای فلزی شامل آرماتور بندی ، اسکلت فلزی ، درب و پنجره فلزی ، نرده فلزی و حلبی کاری می باشد.

    الف) وزن انواع مختلف کارهای اسکلت فلزی از قبیل ستون ، شاه تیر ، تیر پوشش ، نعل درگاه و خرپا باید جدا از یکدیگر بوده و از هم تفکیک شود.زیرا ، قیمت کارهای اسکلت فلزی با هم تفاوت می کند .

    ب) برای برآورد آهن لازم و مورد مصرف،جدول لیست آهن را می توان به نحوی تنظیم نمودکه به آسانی بتوان وزن آهن مصرفی لازم را با نمره پروفیل آن استخراج نمود.

    9- کارهای بتنی : ساختمان هایی که کلیه ی اجزای اصلی آن (ستون، تیرهای اصلی وپی ) از بتون ومیلگرد ساخته شده باشند.

    اگر قصد ساخت وساز خانه دارید سعی کنید از سیمان کمتر استفاده کنید؛ چراکه به عقیده تعدادی از کارشناسان؛ مصرف زیاد سیمان در ساخت بنا، مقاومت ساختمان را کاهش می‌دهد و ضمن این که باتوجه به بالا بودن قیمت سیمان زیاده روی در مصرف آن توجیه اقتصادی ندارد.

    در ایران هرچند ساختمان سازی‌ها با شیوه‌های جدیدی که در دنیا به کار گرفته می شود همسو نیست و به عبارتی هنوز شیوه های تولید صنعتی ساختمان وجود ندارد اما با به کارگیری تدابیر ویژه‌ای می‌توان مقاومت ساختمان‌ها را افزایش داد تا در مواقعی نظیر سیل و زلزله خسارت زیادی به جای نگذارد.مصرف زیاد سیمان در ساخت بنا با وجود افزایش هزینه تمام شده به کاهش مقاومت بتن منجر می‌شود.در عرف متداول است که هرچه مقدار سیمان بیشتر باشد مقاومت بتن نیز بیشتر می شود، ولی امروزه مشخص شده که مصرف بالای سیمان در بالا بردن مقاومت بتن کم تاثیر است و تنها هزینه ها را افزایش می دهد.

    بر همین اساس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن درصدد است به جای قید مقدار سیمان در بتن های مصرفی برای احداث بنا، مقدار مقاومت بتن را ذکر کند.

    پس از زلزله بم مشخص شد که سیستم های جدید باوجود مصرف سیمان کمتر از مقاومت بالا تری برخوردار است.

    در هیچ جای دنیا به اندازه ای که در ایران نیاز به مسکن و خانه سازی هست مشکل مسکن وجود ندارد و حتی در برلین چندین هزار واحد مسکونی اضافی تخریب و تبدیل به فضای سبز می شود.

    زلزله بم نشان داد برخی ساختمان‌ها که با مصالح سنتی ولی به شکلی علمی ساخته شده‌بودند با حداقل خسارت مواجه شده‌اند.

    یکی از روش‌های کاهش هزینه ساختمان رویکرد به سوی قطعات «مدولار» است و ایجاد کارگاه‌های صنعتی برای ساخت قطعات به صورت مدولار در اندازه‌های مشخص می تواند به کاهش هزینه‌های ساخت منتهی شود.

    مزایای ساختمان های بتنی عبارت اند از : 1-ماده اصلی بتن که شن و ماسه می باشد به وفور یافت می شود .

    2-این ساختمان ها در مقابل عوامل جوی از ساختمان های فلزی مقاومتر بوده و دارای عمرطولانی تری هستند .

    3-در مقابل آتش سوزی مقاومند .

    عناصر اصلی ساختمان های بتنی عبارتند از : تیرو ستون -ستون : ستون ها عضو تحت فشار هستند و برای جلوگیری از فشار طراحی می شوند.

    4-3 روز بعد از بتن ریزی پی، آرماتور های ستون را که از قبل بافته شده به میلگرد های انتظار متصل کرده و قالب های ستون را در اطراف قرار داده و با سیم یا میخ و میلگرد های مخصوص به هم متصل می کنند و آن را شاقول کرده ،بهتر است تیر های چوبی از بالا به وسیله میخ به قالب متصل شوند و از پایین با گچ محکم شوند و هیچگاه نباید از ستون های بتنی مجاور به عنوان تکیه گاه استفاده کرد .

    اگر طول ستون زیاد باشد ،ریختن بتن از بالا موجب جدا شدن دانه ها از یکدیگر شده و باعث ضعف بتن می شود .

    برای این کار یا قالب ستون را در چند مرحله انجام داده و یا به وسیله قیف و لوله سطح شیب دار ایجاد نموده و بتن را به انتهای قالب هدایت کرده و برای این که بتن کل سطح قالب را بگیرد ، بهتر است بتن روان تر باشد .بنا براین باید از سیمان بیشتر مثلا بتن به عیار400-450KG/M3 شن وماسه تولید شود .

    عرض مقطع ستون نباید از 20CM کمتر باشد و سطح مقطع آن از 600CM2 کمتر نباشد .

    حداقل قطرارماتورهای طولی 14MM وتعداد آرماتورهادر مقاطع مربع و مستطیل 4 عدد و در دایره 6 عدد ودر مقاطع چند ضلعی به تعداد اضلاع است.

    حداکثر فاصله ی آرماتور ها ی طولی 35CMو حداقل آن 5CMاست حداقل سطح مقطع آرماتورهای طولی 8.

    درصد و حداکثر 4% سطح بتن است .

    در ساختمان های چند طبقه ،ابعاد ستون فوقانی کاهش می یابد .

    در محل کاهش ابعاد ستون ،آرماتورها باید خم شده و به صورت مایل به ستون بالایی متصل شوند.

    محل خم کردن آرماتورها باید 7/5CM بالاتر از محل تلاقی سطح زیرین دال یا تیر با ستون شروع شده و7/5CM پایین تر از سطح فوقانی دال با تیر ختم می شود.

    -تیر: تیر بار سقف را به ستون منتقل می کند.

    در ساختمان های که سقف آن تیرچه بلوک بوده ، سقف و تیر یک پارچه بتن ریزی می شود اما در سقف های پیش ساخته ابتدا تیرها را بتن ریزی کرده ، سپس سقف ها را کار گذاشته.تیرها معمولا مقطعشان تغییر نمی کند ، ولی گاهی برای صرفه جویی، مقطع تیر را در طول تیر تغییر می دهند ، به طوری که در تکیه گاهها سطح مقطع تیر را اضافه کرده ولی در هر حال مقطع باید به طور تدریجی تغییر کند و نسبت افزایش ارتفاع و یا عرض در طول تیر از 1به 3 تجاوز ننمایید .

    تیر های بتنی به شرح ذیل می باشند: 1-تیر ساده 2-تیر گیر دار 3-تیر ممتد(برای پوشش دهانه های وسیع ) 4-تیر کنسولی تیر فرعی که دارای مقاطع مربع و مربع مستطیل است وحداقل تعداد میلگرد تیر 2عدد است که معمولا برای کلاف کردن خاموت و مونتاژ کردن از 4عدد استفاده می شود .

  • ندارد

RSS 2.0 عمران-معماری خاکبرداری آغاز هر کار ساختمانی با خاکبرداری شروع میشود . لذا آشنایی با انواع خاک برای افراد الزامی است. الف) خاک دستی: گاهی نخاله های ساختمانی و یا خاکهای بلا استفاده در محلی انباشته (دپو) می¬شود و بعد از مدتی با گذشت زمان از نظر ها مخفی میگردد. معمولا این خاکها که از لحاظ یکپارچگی و باربری جزء خاکهای غیرباربر دسته بندی میشوند در زمان خاکبرداری برای ...

NEW-دبیر اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان اظهار داشت: سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران است. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد رضا عدل پرور با بیان این مطلب گفت: تشخیص و شناسایی زمان، مکان و بزرگی زلزله تا به حال برای بشر امکان پذیر نبوده و این امر باعث شده است که محققان، پژوهشگران و ...

مکان کارآموزی: اداره کل نوسازی مدارس استان گلستان مقدمه : مدرسه سازی یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه ی پایدار هر کشوری می باشد . علی الخصوص در کشور ما که با کمبود فضاهای آموزشی مواجه هستیم . بدین خاطر سازمانی در کشور به عنوان سازمان نوسازی مدارس تشکیل شده است که مسئولیت ساخت و مرمت فضاهای آموزشی را بر عهده دارد . خوشبختانه این سازمان در راستای اهداف عالیه خویش موفق بوده و مدارس ...

چکیده مطالب: این گزارش در سه فصل تنظیم شده است که فصل اول تئوری از عملکرد ترانس ها و نگهداری ترانس ها و افزایش طول عمر مفید ترانس ها می باشد. که با رعایت این موارد می توان استفاده بهینه ای از ترانس ها کرد. در فصل دوم نیز مجموعه ای از کارهایی را که در طول دوره ی کارآموزی انجام داده ام موجود است از قبیل تعویض سیم های سوخته و سیم پیچی الکتروموتورها، سرویس و نگهداری الکتروموتورها، ...

ویژگیهای نرم افزار برای درک مفهوم نرم افزار (و سرانجام درکی از مهندسی نرم افزار)، بررسی آن دسته از ویژگیهای نرم افزار که آن را از دیگر چیزهای ساخته دست بشر متمایز می سازد، اهمیت دارد. هنگامی که سخت افزاری ساخته می شود، فرآیند آفرینش بشری (تحلیل، طراحی، ساخت، آزمون)، سرانجام به یک شکل فیزیکی منتهی می شود. اگر یک کامپیوتر جدید می سازیم، طرحهای اولیه، ترسیمات طراحی رسمی و نمونه های ...

پیشرفت سریع جوامع ونیازهای روز افزون آنها به انجام طرح های مختلف عمرانی از یک طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف دیگر، ایجاب می¬نماید تا با یک برنامه ریزی صحیح و همه جانبه و نیز استفاده بهینه از ابزار و امکانات موجود در جامعه ، گامی بلند در جهت ترقی و تعالی جامعه برداشته شود. به دلیل گسترده بودن حوضه فعالیت دانش آموختگان این رشته، شغل هایی که یک مهندسی عمران می تواند داشته ...

تا ریخچه شرکت برق منطقه ای باختر     تا قبل از تاسیس شرکت برق منطقه ای باختر استان های لرستان، همدان و مرکزی تحت پوشش برقهای منطقه ای غرب و تهران بوده اند، با توجه به گسترش روز افزون شبکه های انتقال، فوق توزیع و توزیع و افزایش تعداد مشترکین و بعد مسافت استانهای یاد شده از مراکز شرکتهای فوق الذکر ضرورت امر ایجاب می نمود که شرکتی در محدوده استان های یاد شده ایجاد ...

اینجانب محسن سعدین پروژه کارآموزی خود را در شرکت فنی و مهندسی چادگذراندم . این پروژه شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در شرکت به مدت 240 ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف با عمل و اجرای کار صورت گرفته است. اینجانب نیز در طی مدت حضور خود در محل کارآموزی استفاده های علمی و عملی خوبی نموده ، با توجه به زمان محدود 240ساعته تقریبا به همه ریزه کاریها ی ...

هدف تحقیق: آشنایی با صنعت و ایمن سازی محیط کار و طراحی و ساخت قالبهای برش. مانند تمامی مباحث طراحی ابزار اصول بر سر جای خود باقی است و این اصول باید توسط هر کارآموز جدی فرا گرفته شود هنگامیکه این اصول جزئی از روش تفکر عادی یک طراح شد آنگاه روش های میانبر و غیر معمول را نیز می توان به کار گرفت. همچنین باید مورد خود طراحی قالب مراحلی که طراح قالب جهت سازماندهی قطعات مختلف از نظر ...

مقدمه: دانشجویان رشته عمران در دوره کاردانی که دوسال به طول می انجامد با درسهای تئوری آشنا میشوند وتا حدودی با مسائل مختلف ساختمان سازی آشنا میشوند ولی باز نیاز به کسب تجربه دارند وکسب این تجربه میسرنیست مگر انکه دانشجویان درسر کارمطالبی راکه در کتابها خوانده اند لمس کرده وبا چشم خود طریقه انجام کارها راببینند وبه همین دلیل دو واحد رابه همین امر اختصاص داده اند که این واحدها جزو ...

فصل اول : آشنایی با مکان کارآموزی مشخصات محل کارآموزی: آدرس محل کارآموزی : خیابان شفا شفای 5 بلوک 10 پلاک 95 آدرس شرکت کارآموزی: خیابان سجاد حامد جنوبی سر نبش چهارراه اول موضوع کارآموزی : موضوع این گزارش نازک کاری ساختمان مسکونی می باشد. معرفی محیط کار شرکت حصین دژ توس در سال 1377 به ثبت رسید و در این سالها پروژه های مختلفی از جمله: مجتمع تجاری آسمان ، ده طبقه ، میدان جانباز ، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول