دانلود تحقیق مخازن آب

Word 36 KB 11304 8
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بنام خدا مخازن مرتفع آب که جهت ذخیره سازی آب و استفاده از انرژی پتانسیل آن بدلیل ارتفاع آن از سطح زمین می‌باشد امروزه با توجه به اهمیت ذخیره کردن آب و در بعضی نقاط بدلیل کمبود آب بسیار مورد توجه می باشند.

    این مخازن از نظر جنس مصالح به دو نوع فولادی وبتنی تقسیم بندی می شوند که موضوع بحث ما راجع به نوع فولادی آن می‌باشد.

    یک مخزن هوایی باید چه از لحاظ طراحی در برابر بارهای ثقلی ،برف، زلزله، هیدروستاتیک چه اجرا و چه رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی آن مورد بررسی قرار گیرد.

    از آنجا که این مخازن معمولا حجم زیادی از مایع را در خود نگهداری می کنند پس در کلیه مراحل باید تمهیدات ویژه ای با توجه به موقعیت بر پا سازی سازه و آیین نامه ای موجود لحاظ شود.

    در این جا ما رفتار لرزه ای و تهمیدات لرزه ای یک مخزن هوایی فلزی را مورد بررسی قرار می دهیم.

    بررسی سازه ای: یک مخزن ذخیره سازی جز سازه های غیر ساختمانی محسوب می شود و در نتیجه طرح ومحاسبه و آیین نامه های آن نیز متفاوت است.

    و بر دو نوع مخازن زمینی ( که عموما پوسته استوانه ای است) و هوایی (یا مخازن مرتفع) می‌باشد.

    سازه مخازن هوایی از دو قسمت پوسته فلزی جهت ذخیره سازی وبرج نگهدارنده این مخزن می‌باشد.

    در نتیجه مشاهده می شود که سهم عمده انواع بارگذاریها بر عهده این برجها می‌باشد به غیر از فشار هیدروستاتیک که پوسته مخزن آنرا تحمل می‌کند.

    برج نگهدارنده بصورت قاب می‌باشد که مهار جانبی آن بصورت بادبند می باشند.

    بسته به ارتفاع و حجم مخزن، پایه های برج نگهدارنده یا قابها از چهار ، شش و یا هشت ستون که در پلان مربع، شش ضلعی و یا هشت ضلعی می باشند تشکیل شده اند.

    آنچه تاکنون ساخته شده نشانگر آنست که اکثر مخازن قابهایی با پروفیلهای لوله ای می باشند و بادبندهای آنرا نیز میلگرد ها،لوله های کم قطر ، تسمه وکابلها تشکیل می دهند.

    بارگذاری: همانطور که پیشتر گفته شد برج نگهدارنده وظیفه تحمل اکثر بارها را دارد.

    بارهای وارد بر کل سازه مخزن هوایی عبارتند از : 1-بار مرده ناشی از وزن مایع درون مخزن، وزن پوسته مخزن وبرج نگهدارنده 2-نیروی هیدروستاتیک یا فشار آب که بر جداره مخزن وارد می شود و بسته به ارتفاع مخزن نگهدارنده می‌باشد.

    3-باربرف 4-بار باد 5-بار زلزله که از میان بار باد و زلزله هر کدام که اثرش بیشتر باشد را تاثیر می دهند.

    بار زلزله در دو جهت عمود بر هم و بصورت رفت وبرگشتی مدنظر است.

    مخزن با توجه به تعداد پایه های نگهدارنده در چند نقطه به برج نگهدارنده متصل می‌باشد در نتیجه نیروی ثقل مخزن و نیروی ناشی از زمین لرزه یا باد از طریق این گره ها به پایه ها منتقل می شود و پایه نیز برای تحمل بار جانبی از مهارهای جانبی نظیر بادبند و تیرهای اتصال کمک می جوید.لازم به ذکر است که بدلیل ارتفاع زیاد پایه ها، ستونهای تشکیل دهنده جزو ستونهای لاغر محسوب می شود و تحت کمانش قرار می گیرند در نتیجه لازم است در نقاط مخشص مهار شوند که این مهار بصورت تیرهایی در ترازهای مختلف عمل می کنند.

    در مورد اتصالات برج نگهدارنده باید توجه کرد که اتصالات در تمام نقاط به غیر از محل اتصال پایه ها بی پی واتصال بادبندها،صلب در نظر گرفته می شود.

    بنابراین برج نگهدارنده در نقاط اتصال به مخزن تحت بارهای گره ای قائم وافقی می‌باشد که باید تحت این بارها تحلیل وطراحی شود.

    مدل سازی و تحلیل: به دلیل وجود اثرات هیدرودینامیک، مخازن مرتفع آب یا سایر مایعات بعنوان نوع خاصی از پاوندولهای وارونه محسوب می شوند.

    این گونه سازه ها ممکن است بر روی یک عضو قائم منفرد و یا یک سیستم سازه ای قابی قرار داده شوند.

    (شکل 1) در گذشته از نتایج تحقیقات «بلوم و همکاران» و «بویس» برای طراحی آن ها در برابر زلزله استفاده می کردند.

    طبق تحقیقات مزبور باید مخازن مرتفع را بصورت سازه های با دو درجه آزادی مدل می کردند.

    در این رابطه «بویس» یک برج آب واقعی را مورد بررسی قرار داده و نشان داده است که در صورت استفاده از مدل با یک درجه آزادی خطاهای بزرگی در محاسبات بوجود می آیند.اگر مخزن مایع کاملا پر باشد بگونه ای که امکان جابجایی وحرکت قائم سطح مایع وجودنداشته باشد می توانیم برج ومخزن را بصورت یک پاندول وارونه معمولی مدل کنیم.

    حرکت مایع داخل مخزن معمولا باعث میرایی سازه می شود و در مقایسه با مخزن پر از مایع، ممکن است بازتاب سازه به ارتعاش ناشی از زلزله کاهش یابد.

    با این وجود حرکت مایع ممکن است باعث وارد آمدن خسارت به سقف مخزن و یا بیرون ریختن مایع درون مخزن شود.

    تحلیل هیدرودینامیکی پدیده فوق الذکر به لحاظ ریاضی بسیار پیچیده است ولی «هاوزنر» با بررسی و مطالعه خسارات عمده وارد بر مخازن مرتفع آب در زلزله ماه مه 1960 میلادی شیلی، روش تحلیل دینامیکی ساده شده ای را پیشنهاد کرد با این حال می توان گفت که روش بلوم وهمکاران بهترین روش دینامیکی برای استفاده در دفاتر طراحی بوده است.

    که امروزه با وجود نرم افزارهایی نظیر sap مراحل مدل سازی، تحلیل وطراحی آسانتر ودقیقتر شده است.روش ذکر شده بلوم شامل یک رشته نمودارهای طراحی است که طراح را قادر می سازد تا ثابتهای پیچیده مورد لزوم در معادلات هیدرودینامیکی را سریعا تعیین کند.

    از برنامه های کامپیوتری دیگری که برای تحلیل دینامیکی مخازن مرتفع آب در برابر زلزله مفید بوده و استفاده شده اند می توان به برنامه شفرد برای یک برج نگهدارنده سه طبقه با مهاربندی عرضی و نیز برنامه های ویژه سکوهای نفتی دریایی اشاره نمود.

    یک گروه تحقیقاتی از زلاندنونیز در طراحی مخازن ذخیره سازی مایعات در برابر زلزله مطالعاتی را انجام داده اندکه نتایج این تحقیقات حاوی اطلاعات ارزشمندی در مورد طراحی مخازن مرتفع در برابر زلزله می باشند.

    از دیگر مدلسازی ها،مدلسازی و تحلیل مخازن با سیستم معادل فنر –جرم می‌باشد.

    موارد آیین نامه ای: از آیین نامه های مورد استفاده در طراحی مخازن میتوان به آیین نامه AISC (موسسه سازه های فلزی آمریکا ) ASCE (جامعه مهندسین عمران آمریکا)،ASME (جامعه مهندسین مکانیک آمریکا)AWWA(سازمان امور آب آمریکا) و..

    اشاره کرد.

    طبق آیین نامه برای سازه ها جرمی بعنوان جرم لرزه ای تعریف می شود که شامل کل بارمرده و وزن سازه می‌باشد و اگر وزن سازه نگهدارنده بیشتر از 25 درصد وزن لرزه ای باشد هم سازه اصلی و هم سازه نگهدارنده باید در تحلیل اثر داده شوند.

    یکی از فاکتورهای مهم آیین نامه ای ،ضریب رفتار R میباشد که با توجه به نوع سازه و رفتار آن واعمال نتایج آزمایشگاهی و تئوری تعیین می شود.

    برای سازه های غیرساختمانی که از لحاظ دینامیکی انعطاف پذیرند ضریب R نباید بیشتر از 3 در نظر گرفته شود.

    فاکتور موثر دیگر در طراحی لرزه ای یک سازه ،فاکتور I یا ضریب اهمیت می‌باشد که با توجه به خطر پذیری وکاربری سازه تعیین می شود که شامل 5/1و25/1و1=I معادل خطرپذیری زیاد تا کم می‌باشد.

    شتاب مبنای طرح نیز طبق بررسی های زمین شناسی ولرزه نگاری منطقه مورد نظر تعیین می شود.

    هر سازه ای باید برای سختی کافی ، مقاومت وشکل پذیری در برابر زلزله طراحی شود.

    از دیگر فاکتورهای موثر ضریب یا ضریب افزایش مقاومت می‌باشد که باید بر نیروی زلزله اثر داده شود.

    مطابق جدول 1 با توجه به ارتفاع، موارد مختلفی از سیستمهای و سازه ای آورده شده است و باید ضرایب مناسب برای تعیین برش پایه نیروی طراحی اعضا وتغییر مکان جانبی بکار گرفته شوند.

    سازه می تواند هم بطریق نیروی معادل جانبی و موارد آیین نامه ای وهم بطریق طیف پاسخ تحلیل شود.

    آیین نامه بار برف و یخ را نیز بصورت درصدی از بار لرزه ای سازه در نظر می گیرد.

    و برای سازه های که زمان تناوب اولیه آنها کمتر از 6% ثانیه است برش پایه زیر را پیشنهاد می‌کند: = تناوب کوتاه مدت طیف پاسخ مطابق بخشی 3-3-3 آیین نامه.

    I= ضریب اهمیت W= وزن موثر در زلزله دوره تناوب سازه (T) باید براساس مشخصات و تغییر شکل سازه محاسبه شود و یا میتوان از رابطه آیین نامه ای زیر بدست آید: Wi = قسمتی از وزن لرزه ای که به صورت ضربه ای اثر می‌کند Fi = توزیع قائم نیروی جانبی = تغییر شکل الاستیک g= شتاب ثقل باید توجه شود که دوره تناوب T نباید از 4 ثانیه بیشتر شود.

    همانطور که می دانیم جرم سازه در مرکز جرم آن تاثیر می‌کند پس نیروها و لنگرهای واژگونی باید براساس تاثیر جرم در این نقطه بدست آید و نیز در صورت لزوم اثر ضربه آب به بدنه مخزن مدلسازی شود و نیروی آن بدست آید.

    برای محاسبهاثرات باید: 1-جابجایی الاستیک مرکز ثقل سازه مدنظر قرار گیرد.

    2-اتصال پی سازه باید از نظر جابجایی وپیچشی گیردار فرض شود.

    3-تغییر شکلهای خمشی، کششی و فشاری باید در نظر گرفته شوند.

    4-بار مرده تجهیزات بالای مخزن نیز در تحلیل تاثیر داده شوند.

    در انتقال نیروی جانبی باید: 1-مهارهای جانبی وبادبندها باید مقاومت یکنواختی را در سازه ایجاد کنند.

    2-نیروی ناشی از خروج از مرکزیت بادبندها باید در محاسبات تاثیر داده شوند.

    3-اتصال پایه به پی باید برای تحمل بار قائم و جانبی باندازه کافی مقاوم طراحی شود.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه: نیترات No-3))یکی از آنیون ها ی معدنی است که در نتیجه اکسید اسیون نیتروژن عنصری حا صل می شود این ماده یکی از عنا صر بسیار ضروری برای سنتز پروتئین در گیا هان است ونقش مهمی رادر چرخه نیتروژن دارد نیترات از طریق اکسیداسیون طبیعی تولید وبنا براین در تمام محیط زیست یافت می شود. شکل1 چزخه نیتروژن رادر طبیعت نشان می دهد.فاضلاب های شهری صنعتی مواد دفعی حیوانی وگیاهی در شهرهای بزرگ ...

نیروگاه منتظر قائم در زمینی به مساحت تقریبی یک کیلومتر مربع واقع در کیلومتر هفت جاده ملارد در ناحیه کرج بنا شده و در حال حاضر دارای چهار واحد بخار است که هر یک به ظرفیت اسمی 25/156 مگاوات و 6 واحد گازی، سه واحد سیکل ترکیبی می باشد. اولین واحد بخار نیروگاه در تاریخ 29/6/50 آماده بهره برداری شد و با شبکه پارالل گردید. سوخت مصرفی نیروگاه گاز و سوخت سنگین از نوع مازوت و گازوئیل است ...

موضوع : علم تکنولوژی مواد فصل اول طبقه بندی مواد کار 1- طبقه بندی مواد کار 1-1- تعریف تکنولوژی مواد: علمی که درباره استخراج، تصفیه، آلیاژ کردن، شکل دادن، خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، تکنولوژیکی، شیمیایی و عملیات حرارتی بحث می‌کند، تکنولوژی مواد گفته می‌شود. این علم ساختمان داخلی مواد از نظر شبکه‌بندی، ترکیب و سایر خصوصیات آنها را بررسی می کند. 2-1- طبقه‌بندی عناصر تعریف عنصر: موادی ...

RSS 2.0 عمران-معماری خاکبرداری آغاز هر کار ساختمانی با خاکبرداری شروع میشود . لذا آشنایی با انواع خاک برای افراد الزامی است. الف) خاک دستی: گاهی نخاله های ساختمانی و یا خاکهای بلا استفاده در محلی انباشته (دپو) می¬شود و بعد از مدتی با گذشت زمان از نظر ها مخفی میگردد. معمولا این خاکها که از لحاظ یکپارچگی و باربری جزء خاکهای غیرباربر دسته بندی میشوند در زمان خاکبرداری برای ...

تولید آلومینا از بوکسیت رایج ترین روش تولید آلومینیوم می باشد و امروزه بیش از 95 درصد آلومینای مورد نیاز از بوکسیت تولید می شود. کانسار بوکسیت جاجرم بزرگترین ذخیره شناخته شده بوکسیت در ایران است این کانسار اولین بار در سال 47 شناسایی شد.نمونه برداری های انجام شده در سال های 1349 و1351 نشان داد که بوکسیت جاجرم دارای ارزش اقتصادی و به عنوان ماده اولیه تولید آلومینا قابل استفاده و ...

تفاوت فاحش در کاهش آلودگی هوا در مقایسه بین مصرف سوخت­های مایع و گاز طبیعی، کشورهای پیشرفته را پیش از این و کشورهای در حال توسعه را در شرایط کنونی بر آن داشته است تا به سمت و سوی گاز سوز کردن خودروها حرکت کنند. در کشور ما که بیش از 90 درصد بنزین حمل و نقل و به ویژه حمل و نقل جاده­ای به مصرف می­رسد، توجه به این مهم از ضرورت­ها و اولویت­های کنونی به شمار ...

واحد های قدیم مجتمع  : برای اولین بار در سال 1338 اقدام به احداث یک کارخانه کود شیمیایی در مرودشت شیراز گردید که سرمایه آن بالغ بر 2900 میلیون ریال بوده است این کارخانه در سال 1342 مورد بهره برداری قرار گرفت و در سال 1344 به شرکت ملی صنایع پتروشیمی واگذار شد . علاوه بر واحد های تولید کود شیمیایی واحد کربنات و بی کربنات دو سود در سال 1352 و تری پلی فسفات و کودهای مخلوط در ...

طرز کار جوشکاری به روش GTAW (TIG)     چه از جریان متناوب استفاده شود و چه طریقه DCRP بکار رود، استفاده از این روشهای جوشکاری این حسن را دارد که قطعه کار از پاکیزگی زیادی برخوردار خواهد بود و به این لحاظ است که اینگونه مدارهای الکتریکی را بیشتر برای جوشکاری قطعات آلومینیوم و فولاد ضد زنگ بکار می برند. این عمل “اثر پاکیزگی کاتدی” (در تمام یا قسمتی از زمان جوشکاری، کار در ...

مقدمه: «تبیین مفاهیم مدیریت شهری و آلودگی هوا» 1- توجیه پلان: پلان مربوطه از یک مقدمه و دو بخش تشکیل شده است. در مقدمه به ذکر کلیات بحث نظیر علت انتخاب موضوع، اهمیت و ضرورت موضوع‌ (فوائد عملی، نظری و تکنیکی)، مفهوم مدیریت شهری، مفهوم آلودگی هوا و ارتباط این دو با هم پرداخته می‌شود. در واقع یک دید و نگرش کلی از موضوع برای ما فراهم می آورد. در بخش اول که اختصاص به ...

  مقدمه ورقکاری انجام یک سری عملیات روی ورق فلزی و استفاده از آن برای ساخت طرح مورد نظر می باشد . اهم این عملیات عبارتند از : گسترش برش فرمکاری  اتصال قبل از شروع عملیات ورق کاری لازم است با انواع ورق کاربرد و طرز تهیه آنها آشنا شویم . به طور خلاصه روش تهیه ورق های فلزی به این صورت است که شمش های فلزی را پس از گرم نمودن و عبور دادن از زیر غلط ها به ضخامت های مختلف به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول